Leef vrij en ontspannen (artikelen)

Minder angst - 3 effectieve tips

Angst is normaal en menselijk. Als je het onderzoekt, zie je waar je werkelijk bang voor bent en pas dan kun je het oplossen. Uiteindelijk vind je wel een weg! Hoe meer controle je hebt over een situatie, hoe minder angst. Hoe meer je afstand kunt nemen van angstige gedachten, hoe makkelijker je kunt ontspannen. Doe wat je kunt en laat daarna los.

Groeien door je angst te overwinnen

Iedereen heeft angsten. Welkom bij de club! Maar niet iedereen gaat er op dezelfde wijze mee om. In dit artikel wil ik je anders laten aankijken tegen de dingen waar je bang voor bent. Angst is namelijk een mogelijkheid tot groei.

10 Tips voor presentatie angst - deel 2

Veel mensen vinden het eng om te presenteren. Spreken in het openbaar staat hoog op de lijst met 'dingen die we alleen doen als iemand ons dwingt'. Presenteren is spannend, maar hoeft niet eng te zijn. Wie weet vind je het zelfs wel leuk! Dit artikel geeft je 10 tips om die angst om te zetten in vertrouwen. Dit is deel 2:

De ongelofelijke kracht van je gedachten

Gedachten bepalen letterlijk de kwaliteit van je leven. De vraag is: ondersteunen ze je of zitten ze je in de weg? Zit jij achter het stuur, of jaag je een denkbeeldig aapje na dat nooit tot rust komt? Dat maakt al het verschil. Gebruik de kracht van je gedachten en bereik wat je wilt.
Negatieve gedachten omzetten in positieve gedachten

Negatieve gedachten omzetten in positieve gedachten

Als je goed bent in negatief denken, kun je ook uitblinken in positief denken. Je hoeft alleen maar je aandacht te richten op andere dingen. Dan voel je je automatisch beter. Hier vind je vijf tips om negatieve gedachten los te laten en om te zetten in positieve gedachten.

3 Nadelen van perfectionisme

Bijna iedereen heeft wel een perfectionist in zich.Maar van perfectionisme word je zelden gelukkig. Het heeft meer nadelen dan voordelen. Je bereikt zelden je doel. Je bent zelden tevreden. En je zit vast in een vicieuze cirkel. Als perfectionisme had gewerkt, dan had je het allang bereikt. Dit zijn de 3 nadelen van perfectionisme - met een knipoog:

Wat je voelt, is geen toeval!

Wat je denkt en wat je voelt, is altijd hetzelfde. Elke emotie wordt veroorzaakt door een gedachte. Of het nu positieve of negatieve emoties zijn, maakt niet uit. Je dagelijkse emoties bepalen uiteindelijk je karakter - en dus je leven. Als je niet voelt wat je wilt, hoe verander je dit dan? Lees meer over het verband tussen gedachten en emoties...
Verwerk je verleden

Verwerk het verleden

Het echte verleden is lucht, maar in je hoofd is het nog springlevend. Dus hoe wil je het herinneren? Als een mislukking of als een succes? Als een nare gebeurtenis of als een waardevolle les? De manier van kijken bepaalt hoe je je voelt. Herschrijf je verleden op de manier waar jij je goed bij voelt.

Geloof je gedachten niet - vertel je brein wat JIJ wilt - Deel 1

Geloof je gedachten niet: Je hersenen maken je van alles wijs - en je gelooft dat véél te vaak! Dat is je hele probleem - en met jou ook het probleem van de gehele mensheid.  Oh ja, ik behoor natuurlijk ook tot deze groep. Niemand…