Leef vrij en ontspannen (artikelen)

Te veel stress? Hier is de oplossing

Kun je het niet meer aan? Weet je geen uitweg meer? Wil je het liefst in bed duiken, de dekens over je heen trekken en wakker worden in een betere wereld? Dan is er een oplossing! Maar eerst zal ik je wat voorbeelden geven van stressvolle situaties - uit eigen ervaring. Je mag erom lachen, maar ervan leren is ook goed!

Waarom doe je niet wat je wilt?

Wat houd je tegen? Meestal is dat angst voor een negatieve afloop. We zijn bang dat het gaat mislukken. Maar klopt dat wel? Soms staat wat we willen haaks op wat we geloven dat mogelijk is. Maar daarmee zitten we vooral onszelf in de weg. Met meer inzicht los je deze blokkades op. Wat we eigenlijk willen, dat weten we wel!

3 Vragen die elk probleem oplossen

Elke uitdaging bevat ook de kiem voor een oplossing. Maar eerst moet je weten wat de oorzaak van je probleem is. Pas dan kun je er ook iets aan veranderen. Zorg ervoor dat een oplossing niet tijdelijk is, maar blijvend. En vraag jezelf: Wat is hier goed aan? Want elke uitdaging heeft ook een voordeel.

Maakt geld gelukkig of gestrest?

Geld, wie heeft er geen mening over? Sommige mensen schieten ervan in de stress, omdat ze er niet genoeg van hebben. Anderen zien geld als de bron van al het kwaad. En er zijn mensen die geloven dat geld gelukkig maakt en er alles voor doen om het te verzamelen. Is geld goed of slecht? Is het een bron van geluk of een bron van stress? Of geen van beiden?
,

Moet je het leven controleren of accepteren?

Vertrouw jij op jezelf en de toekomst? Of probeer je alles te controleren? Dat levert meestal stress op. Het leven zit vol verrassingen en door je daarvoor open te stellen, creëer je meer rust en vreugde. Er is niets stressvoller dan alles proberen te controleren. En niets werkt meer ontspannend dan te vertrouwen dat alles goed komt.

Denk minder - voel meer

Over het algemeen denken wij mensen echt tè veel. We zijn meesters in denken, maar beginners in voelen. We leven de helft van ons leven in ons hoofd. Logisch, gevoel is eigenlijk iets raars: je hebt het niet onder controle, het gaat alle kanten op en het sleurt je onverwachts mee. Balans? Die is al jaren zoek... Dus hoe vind je de weg weer terug?
,

5 Manieren om je suf te piekeren

Ga met me mee naar een plek waar nooit gepiekerd wordt. Waar de bewoners niet weten wat zorgen maken betekent. Stop met piekeren over de toekomst, het verleden, anderen en jezelf.

Moet je vechten tegen negatieve gedachten?

Regelmatig krijg ik e-mails van mensen die schrijven: “Ik heb te veel negatieve gedachten. Ze spoken de hele dag door mijn hoofd. Ik probeer ze weg te duwen en te negeren, maar ze komen altijd terug. Het is zo vermoeiend. Ik wordt gek van mezelf!”
Laat je zorgen los - laat oude gewoonten los
, , , ,

De 10 grootste uitdagingen in je leven

Van zorgen maken tot zelfvertrouwen, van doelen bereiken tot betere relaties, van geluk tot plezier in je werk, de meeste mensen hebben wel een uitdaging in een van deze 10 gebieden. Lees wat je kunt doen om meer succes te bereiken in de 10 grootste uitdagingen in je leven.