Artikelen over Geluk en Succes

Persoonlijke ontwikkeling is de enige weg naar succes.

Deze artikelen geven je meer inzicht in jezelf – en in wat je wilt. Persoonlijke ontwikkeling is de enige manier om te krijgen wat je echt wilt.

Als jij verandert, verandert alles voor jou!

Werken aan jezelf is de enige weg naar succes. Volg een online training als je nog sneller je doel wilt bereiken.

Affirmaties bevestigen wie je wilt zijn. De kracht van herhaling zorgt ervoor dat die wens werkelijkheid wordt. Iedereen gebruikt affirmaties, maar vaak in negatieve zin. Leer hoe je affirmaties kunt gebruiken om je doel te bereiken.

Wat is de belangrijkste factor die bepaalt wat jij met je leven wilt doen? Dat is je persoonlijkheid. Je persoonlijkheid bepaalt je voorkeuren en daarmee het doel in je leven. Dit artikel gaat in op wat voor persoonlijkheid je hebt en wat je drijfveer is. Waar word jij door gemotiveerd?

Een goede manager gebruikt het aanwezige talent, motiveert, heeft een visie, luistert goed en delegeert. En vindt de juiste balans tussen beheren en ondernemen. Lees meer over cowboys, controlefreaks en andere managementtypes.

Heb jij de behoefte je aan te passen aan anderen? Jezelf blijven in je relaties kan een uitdaging zijn, maar deze inzichten gaan je helpen. Aanpassen kost moeite, maar jezelf blijven kost geen enkele energie. Ontdek de redenen waarom je moeite heb jezelf te zijn.

Er is geen enkel voordeel aan. Je wordt er niet beter of gelukkiger door. Hoe kun je dat veranderen? Praat vanaf nu alleen nog maar positief over jezelf. Dat is niet moeilijk, het is alleen een kwestie van oefenen.

Iedereen weet dat positief denken beter is dan negatief denken. Maar waarom precies? Is het enige voordeel van positief denken dat je je beter voelt, of zijn er nog andere voordelen? Is het een truc of een lifestyle?

Sta open voor anderen mensen, wees nieuwsgierig en toon interesse. Wees niet te kritisch en laat anderen zichzelf zijn. Maak de keuze met wie je vrienden wilt zijn. Onderhoud het contact met de mensen die je al kent. Zorg voor een gezonde balans en wees bovenal jezelf.

Twee vrouwen

Je denkt: “Hoe kan ik mijn ex vergeten?” Maar eigenlijk zou je moeten denken: “Waarom ben ik mezelf vergeten?” Moet je verdrietig zijn dat je relatie voorbij is, of moet je juist blij zijn? En waarom moet je jezelf nóóit afvragen of iemand wel van je heeft gehouden? En als laatste: Hoe kom je over […]

Ons leven is het resultaat van de manier waarop we naar dingen kijken. Je kunt dit samenvatten in een levensmotto. Hieronder volgen een paar populaire motto’s die ik veel tegenkom bij mensen. Zo zie je direct wie geniet en wie worstelt. Onder elk motto vind je ook een oplossing. Herken je jezelf hierin?