Artikelen over Geluk en Succes

Persoonlijke ontwikkeling is de enige weg naar succes.

Deze artikelen geven je meer inzicht in jezelf – en in wat je wilt. Persoonlijke ontwikkeling is de enige manier om te krijgen wat je echt wilt.

Als jij verandert, verandert alles voor jou!

Werken aan jezelf is de enige weg naar succes. Volg een online training als je nog sneller je doel wilt bereiken.

Een goed gevoel over jezelf is de basis van een gelukkig leven. Bijna alle gedachten die we hebben, hebben te maken met ons zelfbeeld. Heel veel stress in het leven is afkomstig van twijfel over onze eigenwaarde. Dat klinkt nogal overdreven, dus laat me dit uitleggen: We maken ons de hele dag druk, maar heb je je ooit afgevraagd waar al die drukte over gaat? Wel, die gaat vooral over onszelf.

Doen wat je wilt geeft een enorme bevrijding. Dus waarom doen we dat niet de hele tijd? Voornamelijk omdat we te druk zijn met doen wat er gedaan moet worden, niet met wat we willen. Doen wat je wilt geeft passie, plezier, geluk en succes.

Moed is het vermogen ondanks onzekerheid door te gaan. Je kunt niet controleren wat er gaat gebeuren, maar je kunt wel vertrouwen op jezelf. Dat geeft je de zekerheid die je nodig hebt.

We zijn verslaafd aan onze gedachten. Gebruik wat minder je hoofd en wat meer je hart. Intuïtie en gevoel werken altijd moeiteloos, 24 uur per dag. Ze gaan altijd uit van jouw wensen en voorkeuren en weten dus feilloos wat je wilt ervaren.

Veel van de zorgen die we hebben, komen nooit uit. Het enige effect wat die zorgen hebben, is dat ze ten koste gaan van een goed gevoel over ons huidige leven. Dus waarom maken we ons zorgen over de toekomst? En nog belangrijker: hoe komen we er vanaf? Er zijn tien goede vragen die je daarbij helpen.

Te klein denken veroorzaakt stilstand. Je doelen inspireren je niet, omdat ze te klein zijn. Te groot denken veroorzaakt ook verlamming. Je raakt dan het overzicht kwijt. Je doel wordt onbereikbaar. De balans ligt in het midden en is makkelijk te vinden.

Wat zou je doen als je een miljoen wint? Waarschijnlijk doe je dan wat je wilt. Waarom zou je zolang wachten? Als je doet wat je wilt, heb je geen miljoen nodig. Als je niet doet wat je wilt, helpt een miljoen ook niet

Door actie te nemen krijg je vanzelf meer motivatie. Bepaal wel eerst of je het echt wilt doen. Het ideale moment is vandaag. Bepaal wat je wilt en neem de eerste stap. Beloon jezelf voor elke inspanning. Alleen vandaag telt. Maak je niet druk om de lange termijn.

Stress is het gevoel van lichamelijke of geestelijke spanning. Stress wordt meestal veroorzaakt door je gedachten, maar je voelt het vooral in je lichaam. Daarom zeggen we ook: “Het grijpt me naar de keel, het ligt als een steen op mijn maag, ik heb er pijn van in mijn buik”. Je kunt dus makkelijk controleren of je gestrest bent: wordt je bewust van de spanning in je lijf.