Artikelen over Geluk en Succes

Past je doel nog wel bij jou?

Doelen bereiken is onbelangrijk. Het gaat erom de doelen te bereiken die bij je passen. Dat zijn de doelen die in het verlengde liggen van je persoonlijkheid. De doelen die je ook zou hebben zonder druk van je omgeving. De doelen die je najaagt omdat je omgeving dit van je verwacht, zijn eigenlijk niet jouw doelen, maar de doelen van anderen.

Omgaan met negatieve mensen in 3 stappen

Heb jij negatieve mensen in je omgeving? Kost dat je veel energie? Hoe bepaal je wie negatief is en hoe houd je afstand? Dit artikel geeft 3 eenvoudige stappen voor het omgaan met negatieve mensen.

Relaties - Bouw geen muur op je heen!

Een muur lijkt veilig, maar is ook beknellend. Met een muur om je heen houd je anderen buiten, maar sluit je jezelf op. Projecteer je pijn uit het verleden niet op de mensen in je heden. Die hebben daar niets mee te maken. Vertrouw op anderen, maar vertrouw vooral ook op jezelf. Bouw geen muur om je heen, maar bouw een brug naar anderen!

Cursus zelfvertrouwen

Wat heb je aan een cursus zelfvertrouwen? Wanneer heb je het nodig? Wat is een goede cursus om je zelfvertrouwen te vergroten? En hoe weet je of het werkt? Dit zijn de vragen die ik meestal krijg naar aanleiding van de e-cursus ‘Blijvend Zelfvertrouwen in 12 Weken.’

Er is geen garantie voor de toekomst (maar dat is geen probleem)

Hoe eerder je dit beseft, hoe beter. Waarom willen we zeker weten dat we de juiste keuze maken? Wel, dat is eenvoudig: We zijn bang voor teleurstelling, bang voor verdriet, bang voor pijn. Dat is menselijk en er is niets mis mee. Maar een beetje meer vertrouwen en optimisme kunnen we wel gebruiken, nietwaar? Er zijn maar twee inzichten die we nodig hebben:
,

De snelste weg naar geluk en succes

Heb je het gevoel dat je je dromen op wilt geven, omdat je denk dat het nooit zal lukken ze werkelijkheid te maken? Dat was precies de situatie waar ik 15 jaar geleden in zat. Toen kreeg ik een inzicht dat mijn leven veranderde. Dat inzicht bleek te kloppen als een bus. Zelfontwikkeling is de enige echte weg naar verandering.

Wat is jouw belangrijkste levensles? Deel 1

Wil je weten wat anderen hebben geleerd over het leven, relaties, doelen, gevoel, gedachten, keuzes, uitdagingen, geluk en succes? Dit artikel laat de lezers aan het woord. Lees het eerste deel van hun waardevolle inzichten en tips.

Denk minder - voel meer

Over het algemeen denken wij mensen echt tè veel. We zijn meesters in denken, maar beginners in voelen. We leven de helft van ons leven in ons hoofd. Logisch, gevoel is eigenlijk iets raars: je hebt het niet onder controle, het gaat alle kanten op en het sleurt je onverwachts mee. Balans? Die is al jaren zoek... Dus hoe vind je de weg weer terug?

Ontspannen worden in 3 stappen

Als je meer wilt ontspannen, moeten we eerst ontdekken waar de bron van spanning ligt. Je kunt pas iets oplossen wat je begrijpt, nietwaar? De volgende drie vragen helpen je die bron te vinden. Als je zo de oorzaak van spanning hebt gevonden, gebruik dan de tips bij elke vraag om de spanning los te laten.