Artikelen over Geluk en Succes

Persoonlijke ontwikkeling is de enige weg naar succes. Deze artikelen geven je meer inzicht in jezelf – en in wat je wilt. Persoonlijke ontwikkeling is de enige manier om te krijgen wat je echt wilt. Als jij verandert, verandert alles voor jou! Dus leer en creëer meer inzicht – en werk aan jezelf, dan komt alles goed.

We worstelen met ons leven als we voorbijgaan aan wat we werkelijk willen. We groeien sneller door te volgen wat ons energie geeft. Door dat niet te doen, creëren we extra uitdagingen. Om te doen wat goed voelt, moeten we eerst loslaten wat niet goed voelt. Zwem met de stroom van het leven mee – volg wat je energie geeft!

Dit lijkt een grote belofte, maar ik sta er helemaal achter. Uit eigen ervaring kan ik je vertellen dat dit inzicht alles in je leven verandert. En als je het niet ziet, dan gooi je het beste middel voor je persoonlijke groei weg. Je denkt: Als dingen eerst beter gaan, dan voel ik me daarna goed. Maar het is eigenlijk andersom: Als ik me eerst goed voel, gaat daarna alles beter!

Emoties zijn als het weer: Positieve emoties laten de zon schijnen. Je ziel wordt verwarmd en ze geven je het gevoel dat je leeft. Liefde, blijdschap, vriendschap, hoop – je krijgt er nooit genoeg van! Maar negatieve emoties zorgen voor onweer en hagelbuien. Boosheid, wanhoop en frustratie verlammen ons – die kunnen we missen als kiespijn! Hoe krijg je dat voor elkaar?

De verschillen tussen mannen en vrouwen zorgen vaak voor botsingen. Daarom is het een goed idee om eens te kijken naar elkaars sterke kanten. Wat kunnen we van mannen en vrouwen van elkaar leren?

Dit artikel gaat over leven in het nu. Je verleden is afgesloten, je toekomst nog onzeker. Alleen het nu is nu. Spijt van gisteren en zorgen om morgen voorkomen dat je geniet van het moment. Hoe kun je nu deze gedachten over gisteren en morgen loslaten? En waarom zou je?

Iedereen weet dat positief denken beter is dan negatief denken. Maar waarom precies? Is het enige voordeel van positief denken dat je je beter voelt, of zijn er nog andere voordelen? Is het een truc of een lifestyle?

Als je kijkt naar je ideeën, emoties en acties van vandaag, dan kun je voorspellen waar je over vijf jaar bent.
De vraag is: “Wil je daar ook zijn?” Een visie is als een routeplanner: Zonder routeplanner beland je niet bij de doel. Lees hoe je een visie kunt ontwikkelen en de toekomst kunt voorspellen.

Een jaar of 25 geleden las ik een uitspraak van Jim Rohn. Hij klonk ongeveer zo: “Succes is een paar kleine gewoontes, dagelijks herhaald. Een paar, niet heel veel. Kleine, niet hele grote. Sommige mensen vinden het makkelijk ze te herhalen. Sommige mensen vinden het makkelijk ze niet te herhalen.” Dus succes is een herhaling […]

Veel mensen vechten tegen hun gevoel: Ze voelen een negatieve emotie en drukken hem weg. Het voelt ‘raar’ en raar is eng. We willen ons toch zo snel mogelijk beter voelen? Maar gevoel dat je onderdrukt komt terug. Door het te negeren, los je niets op. Want je neemt de oorzaak van het gevoel niet weg…