Voel je beter over jezelf (artikelen)

Een nieuw begin met positief denken

Positief denken is de basis voor persoonlijke groei. Dit artikel gaat in op acceptatie van je verleden, dankbaarheid voor je huidige leven en de vrijheid die je hebt om elke dag opnieuw te kiezen voor geluk en optimisme. Maak een nieuw begin met positief denken!

Waar je je aandacht op richt, wordt sterker

Waar je je aandacht op richt, bepaalt wat je ervaart in je leven. Wil je meer geluk, een beter gevoel, meer ontspanning? Wil je fijnere relaties, meer vertrouwen, meer genieten? Dat is allemaal direct afhankelijk van je focus - want waar je je aandacht op richt, wordt sterker. Maar hoe werkt dat precies? En hoe krijg je meer van wat je wilt?

Volg je hart

Probeer je niet aan te passen aan wat anderen denken dat goed voor je is. Alleen jij kunt dat bepalen. Vergelijk jezelf niet met wie dan ook - jij bent anders en uniek. Luister niet te veel naar je verstand - je gevoel spreekt de waarheid. Volg je hart in je werk, in je relaties en in alles wat je doet.

Moet ik mezelf accepteren of eerst veranderen?

Eerst moet ik perfect zijn, pas dan kan ik mezelf echt accepteren. Dit is een denkfout die veel mensen maken. Bovendien zijn ze bang om zichzelf helemaal te accepteren zoals ze zijn. Want dat betekent stilstand, dan zullen ze nooit meer verder groeien. Maar niets is minder waar. Dus wat is het geheim van zelfacceptatie en wat is de valkuil?

Stop te worstelen en volg wat energie geeft

We worstelen met ons leven als we voorbijgaan aan wat we werkelijk willen. We groeien sneller door te volgen wat ons energie geeft. Door dat niet te doen, creëren we extra uitdagingen. Om te doen wat goed voelt, moeten we eerst loslaten wat niet goed voelt. Zwem met de stroom van het leven mee - volg wat je energie geeft!
Gelukkig zijn met jezelf

Gelukkig zijn met jezelf - Hoe doe je dat?

Gelukkig zijn met jezelf kun je leren. Het is niet moeilijk, maar het vereist wel wat oefening en inzicht. Hier lees je drie inzichten om gelukkig te worden met jezelf. Stop de weerstand tegen jezelf, want dat is een gevecht dat je niet kunt winnen. Leer jezelf te waarderen, wees gelukkig met wie je bent.

7 Tips om beter te communiceren met jezelf

Goede communicatie met jezelf bepaalt de kwaliteit van je leven. Het begint met het positief toespreken van jezelf. Jezelf neerhalen of verwijten maken gaat ten koste van je zelfvertrouwen. Dit artikel geeft 7 tips die je communicatie en zelfvertrouwen ten goede komen.

Kies voor vertrouwen

Van alle uitdagingen die op ons pad komen, zit de grootste uitdaging wel heel erg dichtbij. Het is de uitdaging in onze hoofd, in onze gedachten: Kiezen we voor onzekerheid of voor vertrouwen? Met te veel onzekerheid wordt elke stap een beproeving, met vertrouwen wordt elke stap interessant en inspirerend. Een wereld van verschil!
,

Wees trots op jezelf!

Trots zijn op jezelf is de eerste sleutel naar groei. Wees blij met wie je bent. Wees trots op wat je hebt bereikt. Maak eens een lijst met jouw successen: van alle dingen die je ooit wilde en nu hebt meegemaakt, van alle vaardigheden die jij de afgelopen jaren hebt geleerd. Je zult jezelf verbazen!