Voel je beter over jezelf (artikelen)

Je eigen identiteit ontwikkelen - maar hoe?

Een identiteit is wat jou uniek maakt - wat jou jou maakt. Het is je essentiële karakter. Dit is fundamenteel voor je geluk en je succes. Als je niet weet wie je werkelijk bent, hoe kun je dan het leven leiden dat je werkelijk wilt? De grootste valkuil is dat we onze identiteit af laten hangen van dingen buiten onszelf. Maar dat is niet je echte identiteit.

Hoe krijg je meer controle over je leven?

Iedereen heeft behoefte aan controle. We willen allemaal meester zijn over ons leven. Wat doe je nu als je de controle kwijt bent? Als je denkt: “Dit loopt echt uit de hand - zo had ik mijn leven niet voorgesteld!” Deze 5 tips zorgen ervoor dat je de controle terugkrijgt in je leven.
,

Maak je niet druk wat anderen van je denken

Weet je de beste manier om uitgeput te raken? Vraag je dan af wat anderen denken. Fantaseer heel intens wat ze voelen, denken of willen. Probeer al hun gedachten in te vullen, probeer hun mening te raden, probeer er rekening mee te houden. Doe dat een week en ik wed je dat je doodop zult zijn. Geen goed idee!
,

Doen alsof je zelfvertrouwen hebt

Doen alsof je zelfvertrouwen hebt is een techniek die je kunt gebruiken om je zelfvertrouwen te vergroten. Het geheim is dat het werkt, mits je gebruikmaakt van het zelfvertrouwen dat je al in je hebt. Het gevoel van zekerheid had je al. Je hebt het alleen nog niet gebruikt in andere situaties. Als je je zeker kunt voelen in één situatie, kun je dat ook in een andere situatie.
,

Test je zelfvertrouwen

Met deze vijf fundamentele vragen test je je zelfvertrouwen: Accepteer je jezelf? Ken je jezelf? Mag je jezelf? Doe je wat je wilt? Waar geloof je in? Deze vragen geven je meer inzicht en vergroten daarmee je zelfvertrouwen.

Ben ik gelukkig? 5 Belangrijke vragen over je leven

Soms twijfel je: ben ik wel echt gelukkig? En hoe kan ik dat zeker weten? Deze vragen over je leven helpen je een antwoord te vinden. Lees ook het andere deel van deze serie: ‘5 Belangrijke vragen aan jezelf’
,

Overtuigingen doorbreken - Geloof jij nog in Sinterklaas?

Als je merkt dat iets je tegenhoudt, dan heb je te maken met een beperkende overtuiging. Een overtuiging is jouw idee van de waarheid, maar het is niet de waarheid. Elke overtuiging kun je omzetten! Zo ontdek je dat Sinterklaas niet bestaat en jij veel meer kunt dan je denkt.
Zorgen maken - bronnen van stress

Ik wil veranderen maar weet niet hoe – 7 eenvoudige tips

Iedereen wil veranderen. We willen betere relaties, meer inkomen, een droombaan, slechte gewoonten loslaten, meer zelfvertrouwen, meer tijd en gelukkiger zijn. Toch lijkt het soms alsof we niet kunnen bereiken wat we willen. Alsof we onszelf tegenwerken. Deze 7 tips leggen uit waarom verandering soms moeilijk is en helpen je meer inzicht te krijgen in het bereiken van je doel.

Pluk de dag!

Dit artikel gaat over leven in het nu. Je verleden is afgesloten, je toekomst nog onzeker. Alleen het nu is nu. Spijt van gisteren en zorgen om morgen voorkomen dat je geniet van het moment. Hoe kun je nu deze gedachten over gisteren en morgen loslaten? En waarom zou je?