Voel je beter over jezelf (artikelen)

,

Zelfcompassie - zo krijg je meer begrip voor jezelf

Met meer zelfcompassie is het makkelijker jezelf te accepteren. En als je jezelf accepteert, volgen zelfwaardering, zelfrespect en zelfvertrouwen automatisch. We zijn soms meesters in zelfkritiek, maar beginnelingen in zelfwaardering. Met dit artikel ontdek je waarom en hoe je dat kunt omdraaien.

Wanneer ben jij gelukkig?

Wat heb jij nodig om gelukkig te zijn? Wat moet er gebeuren voordat je jezelf toestemming daarvoor geeft? Heb je waslijst met verlangens of ben je snel tevreden? Maak jij het jezelf gemakkelijk of moeilijk? Leer van de ware meesters van geluk.
,

Stop jezelf te vergelijken - het leven is geen wedstrijd

Als we zouden stoppen onszelf te vergelijken, dan zouden we gelukkig zijn. Heb je soms het gevoel dat het leven een wedstrijd is en dat jij hem aan het verliezen bent? Dat andere mensen succesvoller, gelukkiger of populairder zijn? Dat je nooit helemaal kunt voldoen aan je eigen ideaalbeeld? Dit gevoel ontstaat meestal door één van de drie onderstaande vergelijkingen:

Lessen in levenskunst leer je niet op school

We leren veel op school, maar niet hoe we echt gelukkig en succesvol kunnen zijn. Op school leren we te doen wat anderen doen en ons verstand te gebruiken. In het echte leven leren we te doen wat we zelf willen en ons gevoel te volgen. Een heel verschil! Laat onderwijs je niet weerhouden jezelf de echt belangrijke vragen te stellen.
,

Zelfacceptatie – Ik ben goed zoals ik ben!

Kijk eens diep in je hart: Accepteer jij jezelf zoals je bent? Vind jij jezelf helemaal oké? Denk je elke ochtend: “Leuk dat ik vandaag weer met mezelf wakker word” Of denk je: “Kan iemand mij alsjeblieft upgraden naar een betere versie?” Zelfacceptatie klinkt zweverig en vaag, maar het is de basisvoorwaarde voor een gelukkig leven.

Zeg ja tegen het leven!

Veel mensen leven in weerstand. Ze willen het leven controleren en raken gefrustreerd als dat niet lukt. Ja zeggen tegen het leven betekent meer loslaten, meer accepteren, meer openstaan voor wat het leven je biedt. Het betekent zwemmen met de stroom mee. Dus zeg meer ja tegen het leven!
,

Je karakter is belangrijker dan je uiterlijk

Dit is een artikel voor alle mensen die twijfelen over hun uiterlijk. Als jij denkt dat je niet knap genoeg, lang genoeg, slank genoeg, aantrekkelijk genoeg of atletisch genoeg bent, dan ligt daar niet het probleem. Je hoeft niet knapper, langer, slanker, aantrekkelijker of atletischer te worden. Je hoeft alleen maar jezelf te accepteren.

Positief denken - zie het goede in alles

Het verschil tussen positief en negatief denken is de manier waarop je naar dingen kijkt. Als je anders naar mensen en situaties leert kijken, word je vanzelf positiever. Doe mee met deze eenvoudige oefening in positief denken.
,

Hoe accepteer je jezelf? De 5 meestgestelde vragen

Zelfacceptatie is de basis voor geluk. En het is makkelijk jezelf te accepteren. Je bent namelijk altijd de moeite waard. Je hoeft jezelf nooit met anderen te vergelijken. Wees gewoon blij met wie je bent, dat is alles.