Voel je beter over jezelf (artikelen)

Ga doen waar je blij van wordt

Je krijgt meer spijt van wat je niet doet, dan van wat je wèl doet. De dingen die je wel wilde doen, maar nooit hebt gedaan, die blijven altijd in je herinnering. Mensen zeggen dan: “Ik wou dat ik het eerder had gedaan. Ik wou dat ik had doorgezet. Ik wou dat ik me niet zo had laten afleiden.” Doen waar je van houdt, is de beste beloning die je jezelf ooit kunt geven.

Ben ik gelukkig? 5 Belangrijke vragen over je leven

Soms twijfel je: ben ik wel echt gelukkig? En hoe kan ik dat zeker weten? Deze vragen over je leven helpen je een antwoord te vinden. Lees ook het andere deel van deze serie: ‘5 Belangrijke vragen aan jezelf’

Meer vertrouwen in het leven - 7 tips

Vertrouwen in de basis van elk goed gevoel in je leven. Geloven in jezelf, optimistisch zijn over je toekomst, tevreden zijn met je leven op dit moment: er is allemaal vertrouwen voor nodig. In dit artikel vind je 7 tips om je vertrouwen in het leven te vergroten. Hoe meer vertrouwen je hebt in het leven, hoe meer ontspanning en geluk je elke dag ervaart!
Wat is geluk? Geluk is een beslissing
,

Het doel van je leven is de zin van het bestaan

Het is een vraag die velen van ons bezighoudt: ‘Waarom zijn we hier?’ ‘Wat is het doel van mijn leven?’ ‘Wat is de zin van mijn bestaan?’ Dit artikel geeft je een aantal suggesties. Je kunt van mening verschillen, maar met de eerste en laatste suggestie zul je het zeker eens zijn.
,

Zo vind je jezelf opnieuw uit!

Als je niet tevreden bent met wie je bent, dan kun je jezelf opnieuw uitvinden. Ook al heb je jarenlang op een bepaalde manier gedacht of gehandeld, je kunt het vanaf vandaag anders doen. Niemand bepaalt dat je hetzelfde moet blijven. Het enige dat je tegenhoudt, is het idee dat je verleden hetzelfde is als je toekomst.

Het vergroten van je assertiviteit

Dit gastartikel is geschreven door Donna. Ze verteld over haar ervaringen met assertiviteit. Vanuit het idee dat je jezelf mag laten gelden (omdat je niet minder, maar ook niet meer bent dan een ander), moet je het jezelf gunnen dat er zorg voor je gedragen wordt. Door niemand minder dan jezelf.
,

Wees geen slachtoffer - wees een leider

Een slachtoffer is iemand die geleefd wordt. Een leider is iemand die verantwoordelijkheid neemt voor het leven. Waar kies jij voor? Waarom wil iemand slachtoffer zijn en wat is het voordeel van leiderschap?
,

Verbeter je zelfbeeld in 3 stappen

Ben je positief over jezelf? Gefeliciteerd, niets veranderen! Maar ben je niet zo positief over jezelf, dan wordt het tijd voor een beter zelfbeeld. Als je last hebt van zelfkritiek, dan heeft dat alles te maken met wat je tegen jezelf zegt. En als je denkt dat je zwakke kanten hebt, denk dan iets anders... Een goed zelfbeeld is veel belangrijker dan een goede selfie!
,

Doen alsof je zelfvertrouwen hebt

Doen alsof je zelfvertrouwen hebt is een techniek die je kunt gebruiken om je zelfvertrouwen te vergroten. Het geheim is dat het werkt, mits je gebruikmaakt van het zelfvertrouwen dat je al in je hebt. Het gevoel van zekerheid had je al. Je hebt het alleen nog niet gebruikt in andere situaties. Als je je zeker kunt voelen in één situatie, kun je dat ook in een andere situatie.