Voel je beter over jezelf (artikelen)

De tijd nemen voor jezelf

Stap uit de tredmolen en neem tijd voor jezelf. Nietsdoen kan heel productief zijn. Alleen zijn geeft je de tijd om jezelf te hervinden. We hebben moeite met nietsdoen omdat we denken dat lui zijn fout is. Maar dat is een mythe.

Persoonlijke groei - leven vanuit overvloed

Persoonlijke groei kun je niet tegenhouden. De vraag is alleen: Waar groei je naartoe? Groei je op een manier waar je je goed bij voelt? Of groei je op een manier die krampachtig voelt? Het verschil tussen deze twee manieren is enorm - en het effect ervan op je leven ook. Zo ga je van angst, tekort en ontevredenheid naar vertrouwen, overvloed en voldoening!

Van verstand naar gevoel - gebruik je intuïtie

We zijn verslaafd aan onze gedachten. Gebruik wat minder je hoofd en wat meer je hart. Intuïtie en gevoel werken altijd moeiteloos, 24 uur per dag. Ze gaan altijd uit van jouw wensen en voorkeuren en weten dus feilloos wat je wilt ervaren.

Hoe accepteer ik mezelf?

Door te beseffen dat je niet perfect hoeft te zijn. Door in te zien dat je dat nooit zult worden. Door niet meer te vechten tegen jezelf. Hierdoor ontwikkel je zelfvertrouwen, rust en vrijheid.

Kiezen voor jezelf voorkomt de meeste problemen

Er valt niets te winnen door jezelf te verliezen. Trouw blijven aan jezelf betekent jezelf accepteren zoals je bent en niet proberen een andere keuze te maken dan die het beste bij jou past.

Moet je doorzetten of juist loslaten?

Dit is de vraag van tien miljoen! Kijk naar je uitdaging. Je hebt twee keuzes: of je stopt er meer energie in en zet door of je beseft dat dit niet gaat werken en laat los. Als je de juiste balans tussen doorzetten of loslaten aanhoudt, wordt alles veel makkelijker.

Hoe voel je je beter over jezelf?

Je bent wat je de hele dag tegen jezelf zegt. Zeg je positieve dingen tegen jezelf, dan voel je je goed. Heb je zelfkritiek, dan voel je je slecht. Dit is geen raketwetenschap, het kan eenvoudigweg niet anders. Kun je dat inzien? Je gevoel over jezelf bepaalt alles in je leven. Met een slecht gevoel ervaar je vooral beperkingen, met een goed gevoel is alles mogelijk.

Alles wat je wilt, is tevreden zijn met wat je hebt

Als doelen gelukkig zouden maken, dan zou iedereen gelukkig zijn. Heb je je ooit afgevraagd wat je nu eigenlijk zoekt? Wat krijg je als je je doelen bereikt? Dan ga je terug naar je natuurlijk staat van tevredenheid. Geluk is een gevoel in jezelf, geen object in de buitenwereld. Alles wat we werkelijk willen, is tevreden zijn met wat we hebben.

Nooit meer onzeker

Accepteer jezelf, wat je ook doet en wat anderen ook vinden. Als het je lukt om jezelf volledig te accepteren zoals je bent, valt de onzekerheid weg. Dan kun je nog altijd twijfelen wat je wilt of wat je kunt, maar nooit meer aan je eigenwaarde!