Voel je beter over jezelf (artikelen)

Nooit meer onzeker

Accepteer jezelf, wat je ook doet en wat anderen ook vinden. Als het je lukt om jezelf volledig te accepteren zoals je bent, valt de onzekerheid weg. Dan kun je nog altijd twijfelen wat je wilt of wat je kunt, maar nooit meer aan je eigenwaarde!

7 vragen over zelfvertrouwen

Kun je zelfvertrouwen aanleren? Zijn mensen met zelfvertrouwen nooit onzeker? Waar komt een gebrek aan zelfvertrouwen vandaan? Waarom is zelfvertrouwen zo belangrijk? Wat is het verschil tussen zelfvertrouwen en zelfacceptatie? Hoe kan ik mijn zelfvertrouwen vergroten? Dit zijn de meestgestelde vragen die ik van cliënten en cursisten te horen krijg.
,

Stap uit je slachtofferrol!

Het is niet de schuld van de ander. We bepalen zelf hoe we op iets reageren. Een slachtoffer is iemand die geen actie wil ondernemen. Verantwoordelijkheid geeft vrijheid – je neemt je leven in je eigen hand. Dat werkt veel beter.

Hoe accepteer ik mezelf?

Door te beseffen dat je niet perfect hoeft te zijn. Door in te zien dat je dat nooit zult worden. Door niet meer te vechten tegen jezelf. Hierdoor ontwikkel je zelfvertrouwen, rust en vrijheid.

Dagelijkse oefening voor meer energie

Als je echt meer energie wilt, dan moet je eerst ontdekken waardoor je energie weglekt. En over het algemeen is dat vooral door gespannen gedachten. De spanning die zich ophoopt in je hoofd, blokkeert de vrije energie in je lichaam. De volgende 7 oefeningen zorgen ervoor dat die energie weer vrij gaat stromen. Voor elke dag van de week is er één oefening:

Vergelijken met anderen is zinloos

Voel je je ontevreden omdat een ander het altijd beter doet? Dat komt niet omdat jij tekort schiet. Er zal altijd iemand zijn die het beter doet. Probeer dat niet te overtreffen, probeer gewoon jezelf te zijn. Als je ophoudt met vergelijken stopt de onrust.

Waar je ook bent, daar is de beste plek om te zijn

Waar je ook bent, je neemt altijd jezelf mee. Dus kun je maar beter tevreden zijn met jezelf en je leven! Toch zijn we altijd op weg naar de toekomt. Dit moment - nu, vandaag - zien we als een tussenstop, op weg naar de volgende bestemming. En regelmatig denken we: "Mis ik niet iets?" Het antwoord is: "Ja, natuurlijk mis je iets!"

Voel je 10 keer beter in 5 minuten

Is dat mogelijk? Jazeker! Lees met me mee, volg de oefening en merk hoe je direct beter voelt. Het is een kleine kunst je aandacht te richten op de dingen die je goed doen voelen. Dus waar ben je trots op? Voor wie in je leven ben je dankbaar? Wat is jouw beste eigenschap en mooiste herinnering? En waar verheug jij je op?

Meer geluk - Geef je over aan het leven

Geluk en acceptatie horen bij elkaar. Spanning wordt veroorzaakt door weerstand tegen de werkelijkheid. Daardoor proberen we het leven te controleren. Ontspanning komt door acceptatie van de werkelijkheid. Als we ons overgeven aan wat er op ons pad komt, dan wordt het leven plezierig en ontspannen. Hoe meer acceptatie, hoe meer geluk.