Hoe word je gelukkig?

Verbaast het je ook dat sommige mensen erg gelukkig lijken terwijl anderen permanent ontevreden zijn? Geluk is een kunst. En elke kunst kun je leren. Hoe word je gelukkig? Pas deze tips toe en je leer gelukkig te worden. Geluk is een kunst, geen toeval!

Geluk is dit moment.

Je kunt wachten tot je alles hebt wat je wilt, maar dat hoef je nog niet gelukkig te maken. De beslissing om gelukkig te zijn, maakt je gelukkig. Het is meer een gevoel in het nu, dan het resultaat van iets. Geluk is zijn, niet hebben. Waarom zijn er anders gelukkige mensen die weinig hebben? En ongelukkige mensen die wel veel bezitten?

Geluk is in dit moment. Je bent nu gelukkig. Of niet. Je hoeft niet te wachten totdat er iets gebeurt dat je gelukkig gaat maken. Stel dat het pas over een jaar gebeurt, of later. Wil je dan in de tussentijd ongelukkig zijn? Niets is de moeite waard om je geluk voor op te offeren. Niets! Besluit om nu, op dit moment gelukkig te zijn.

Koppel je geluk los van je resultaten. Besluit om het te voelen, ondanks je doelen. De volgende e-cursus leert je hoe je elke dag gelukkig kunt zijn en geeft je de technieken om je goed te voelen, wat er ook gebeurt:


Wil jij meer genieten van je leven?

Volg dan deze online cursus Gelukkig Leven.

Ontdek wat jou gelukkig maakt – en geniet van elke dag. Meer dan 15.000 cursisten gingen je voor!

“Het werkt! Wat een super ervaring. Ik had niet verwacht in zo’n korte tijd al zo veel gelukkiger te zijn!”

Bestel direct – nu voor € 57


Geluk is een beslissing.

Ben je niet gelukkig? Besluit dan om het wel te zijn. Dit klinkt kort door de bocht, maar de mensen die gelukkig zijn hebben dat ooit besloten. Besluit vanaf vandaag om gelukkig te zijn en elke dag actief te werken aan wat jou gelukkig maakt. Hoe word je gelukkig? Door het besluiten gelukkig te zijn – hier en nu.

Als je het gevoel hebt dat je geen keuze hebt en dat de situatie automatisch betekent dat je niet gelukkig kunt zijn, dan ga je voorbij aan de kracht die ieder mens in zich heeft. Bovendien leg je dan de verantwoordelijkheid voor je geluk buiten jezelf. Als jij beslist – ondanks de situatie – gelukkig te zijn, dan bent jij dat. Punt uit. Net zoals je beslist wel of niet vrolijk, dankbaar, tevreden, positief of blij te zijn. Het is jouw beslissing die daarvoor zorgt.

Geluk is tevreden zijn met wat je hebt.

Volwassen hebben vaak het vermogen verloren gelukkig te zijn. Kijk maar eens naar kinderen. Natuurlijk hebben die ook hun buien, maar over het algemeen lijken kinderen veel blijer en gelukkiger dan veel volwassen. Is dat omdat ze minder voorwaarden stellen aan geluk? Omdat ze minder nodig hebben om gelukkig te zijn?

Geef een kind een vel papier en een paar stiften en ze zijn gelukkig. Vraag volwassen wat ze nodig hebben om gelukkig te zijn en de meesten komen met een hele waslijst aan wensen: meer inkomen, meer tijd voor zichzelf, minder stress, meer vakantie enzovoort.

Het vermogen van kinderen om blij te zijn met wat er op dat moment voorhanden is, zorgt ervoor dat ze minder eisen stellen aan geluk. En daardoor zijn ze vaker gelukkig. Hoe word je gelukkig? Door je geluk niet te koppelen aan onbereikbare doelen.

Als je focust op wat er ontbreekt, is het moeilijk een gevoel van geluk te creëren. Je bent immers bezig met wat je niet hebt. Dankbaar zijn voor alles wat je wel hebt, is een grote stap op weg naar geluk. En als je goed nadenkt, zijn er een heleboel dingen in je leven waar je dankbaar voor kunt zijn. Heb je een dak boven je hoofd en geld om van te leven? Heb je elke dag een maaltijd? Dat is al meer dan veel anderen hebben.

Geluk is het resultaat van het richten van je aandacht.

In het bovenstaande voorbeeld kun je je richten op het feit dat je veel dingen hebt waar je dankbaar kunt zijn. Hoe voel je je dan? Grote kans dat je een gevoel van geluk creëert.

Je kunt je aandacht ook richten op alles wat er ontbreekt. Als we naast elkaar gaan zitten en opschrijven wat er ontbreekt dan kan dat een behoorlijke lijst worden. Hoe zouden we ons dan voelen? Waarschijnlijk niet erg gelukkig. Als je merkt dat je tijdelijk niet gelukkig bent, komt dat waarschijnlijk doordat je je gedachten richt op dat wat je niet gelukkig maakt. Daar help je jezelf absoluut niet mee. Dus laat je zorgen los…

Richt je aandacht op wat wel goed gaat en waar je wel dankbaar voor bent. En wat krijg je? Een tijdelijk gevoel van geluk. Het enige dat je nu hoeft te doen is dat gevoel regelmatig herhalen! Hoe word je gelukkig? Focus je op wat je gelukkig maakt…

Geluk komt van binnenuit.

Alleen jij weet wat je gelukkig maakt. Welk leven jij voor jezelf wenst. Je wordt dan ook niet gelukkig door te doen wat anderen zeggen dat je moet doen. Geluk is het volgen van je eigen pad.

Geluk is daarom het resultaat van zelfkennis. Hoe beter je jezelf kent, hoe beter je weet wat je wilt, hoe makkelijker het is om gelukkig te zijn. Zelfkennis kost veel tijd, maar is de beste weg om te bewandelen voor een gelukkig leven. Wat wil je? Hoe ziet je ideale leven eruit? Als je dat (nog) niet weet, hoe kun je daar dan achter komen?

Naast zelfkennis en het volgen van je eigen pad is er nog één belangrijke voorwaarde om geluk van binnenuit te creëren en dat is zelfacceptatie. Jezelf accepteren zoals je bent, met al je goede en minder goede eigenschappen. Dat is niet alleen noodzakelijk, maar ook reëel. Je bent nu eenmaal wie je bent. Dat wil niet zeggen dat je niet kunt groeien. Dat betekent alleen dat je niet vasthoudt aan een perfectionistisch ideaalbeeld van jezelf. Hoe kun je gelukkig zijn als je jezelf niet accepteert zoals je bent? Ook dit leer je in de onderstaande e-cursus:


Word Gelukkig & Geniet Van Je Leven!

Volg de Online Training Geluk & Genieten Van Je Leven.

– Voel je direct beter.
– Ontdek het geluk in jezelf.
– Geniet van je leven.

Je ontvangt:
– 18 Praktische lessen met effectieve handvatten.
– Uitgebreide vragen en bewezen oefeningen bij elke les.
– Een geweldig eBoek met 100 pagina’s extra inzichten.

Leer in je eigen tempo, met levenslange toegang.
Coach jezelf en geniet van je leven!

Meer Informatie
Bestel Direct voor € 57


Over de schrijver 

Frank De Moei

Ik ben een professionele life-coach, gespecialiseerd in persoonlijke groei.

Meer dan 15.000 cursisten heb ik inmiddels geholpen met een gelukkig en succesvol leven.

Wat wil jij?
Wil jij meer zelfvertrouwen, minder stress, betere relaties, leuker werk, meer geluk en meer succes?
Deze Online Trainingen gaan je helpen!

Meer over
Meer over Frank
Ervaringen van cursisten

ONTDEK HET GEHEIM

Hoe je krijgt wat je echt wilt !

Download ons gratis eBoek.

35.000 Lezers gingen je voor.


Ook leuk om te lezen:

Reageer op dit artikel

 • Beste Frank,

  Zou het kunnen dat ik 100% aanwezig ben (niet denk maar me zintuigen richt op het huidige moment), maar het niet zo geweldig vind zoals het hoort te zijn.
  Op het moment dat ik ben zijn er geen problemen(problemen zijn illusies, je kan je alleen ongelukkig voelen als je denkt)
  HET is puur alleen een gevoel…

  Als je aanwezig bent, weet je dat dan zeker?? kan het zijn dat je aanwezig bent maar later twijfelt of je wel aanwezig was?

  Of kunt je zeggen: dat alleen al het feit dat ik deze brief stuur het bevestig dat ik nog nooit 100% bewust aanwezig ben geweest?

  Ik ben 18 jaar en moet nog veel leren, maar ook weer niet..

  Kunt uw mijn vragen beantwoorden via de mail??

  Alvast bedankt!
  groetjes Jesse

 • Beste Jesse,

  Ik krijg te veel verzoeken om die persoonlijk via de e-mail te beantwoorden, vandaar hier mijn reactie.

  Ten eerste ben je met 18 jaar je tijd vrij vooruit. Het feit dat je hier over nadenkt zegt al voldoende :)

  De beste manier om te weten of je 100% aanwezig bent in het Nu is als je beseft dat je je niet laat meeslepen door je gedachtn of oordeel hoe het Nu zou moeten zijn. Dus gewoon het moment accepteren zoals het nu is. Dit antwoord is zeker niet volledig, maar simpel gezegd is dat de kern.

  Blijf oefenen en je zult merken dat het je steeds gemakkelijker afgaat.

  Succes en vriendelijke groet,
  Frank

 • Ik ben vanaf nu gelukkig!!!!!!!

 • Fitzgerald schreef:

  Dan ben ik het vanaf nu ook!!!

 • Echt helemaal super deze tekst! Ik ben vanaf nu ook gelukkig en hoop dat ik het vast kan houden.

 • Bij mij gaat het nooit een keer normaal.
  Wanneer het thuis slecht gaat gaat het beter met andere dingen.
  Wanner het op school met vrienden vervelend aan toe gaat is het weer anders hier.
  Ik heb zoveel pijn wat ik niet kan vergeten en dat maakt me ongelukkig.
  Ik kan niet zomaar mensen en dingen vergeten? ook al zou het wel moeten want ik ben echt ongelukkig op dit moment.
  Vriendinnen en vrienden kwetsen me elke keer weer. En nu is het over maar ik vind het zo moeilijk om te laten zien dat ik mezelf kan beschermen en voor mezelf opneem en denk ” krijg allemaal de kolere, ik ben teminste geen meeloper of iets” ik vind dat erg moeilijk maar daar komt verandering in want ik ga er aan werken.
  Ik ben heel erg gek op iemand,ik denk elke seconde aan hem. Maar volgensmij is het niet wederzijds ook al vind die me heel leuk en heel knap en heel lief en heel mooi. Hij kiest voor zijn carriere en nog niet op dit moment 100 % voor mij. Dat breekt me. Ik wil gelukkig zijn en dat kan echt alleen met ”hem” erbij. Dat voel ik. Ik kan hem niet overhalen en al die andere dingen.
  Net zoals er in het verhaal staat ” Dat als het volgend jaar bijvoorbeeld pas komt of gebeurd dat ik in die tussentijd niet ongelukkig moet zijn, het is mijn leven en ik moet het echt naar me zin hebben” dat vind ik.
  Vriendschappen,thuis,liefdes,alles…

  ”People change, things go wrong, shit happens, life goes on”

  Zo is het.
  Met vriendelijke groet een meisje van 14 jaar, die vanaf nu er aan werkt om gelukkig te zijn zonder deze dingen.
  De rest, succes.

 • Marleen schreef:

  Hee Laura,

  Precies zo voel(de) ik me ook. Als het op volleybal niet lekker liep, ging het met mijn vriendinnen juist weer beter. En andersom. En ook dat van die persoon herken ik. Ik was ook 14 toen ik hem leerde kennen en was helemaal hoteldebotel van hem. My god. Echt dag en nacht spookte hij in mijn hoofd, wat als ik hem nu tegen kwam? Wat als k nu daar heen loop, misschien zie ik hem wel.. wat als ik onvoldoende haal voor wiskunde. Misschien wil hij me wel bijles geven.. zo ging het dag in dag uit. Op een keer werd het gewoon bijna irritant, want het vervelende was, hij was 19. En hij vond me lief, maar niet meer dan dat. Hij ging studeren, verliet onze provincie en daar bleef ik achter. Loner for life dacht ik.
  Maar ik moest gewoon niet ongelukkig zijn, het was míjn leven, en ik kon me niet permiteren m het nu al over hoop te laten gooien door een gast die ik nooit meer zou zien. En zo pakte ik mijn normale leven weer oo en verbande hem uit mijn gedachten.
  En juist toen, toen het weer normaal was twee jaar later, overleed mijn tante. Toen ik op de begraafplaats een beetje voor me uit zat te staren was hij daar ook, we praten en oopeens ging allen zo snel.

  Nu is het weer een jaar later. 17 ben ik. En gelukkig. 3 maanden zijn we samen. Hee laura! Als hij echt zo bijzonder is komt hij eens terug, en misschien niet zoals je zou hebben gewild, misschien gewoon als vriend. Maar hij zal komen. Ik weet niet ik geloof er in.

  In de tussentijd zijn we soms alleen, alle mensen zijn dat. En misschien hebben we het nodig om te zien hoeveel het waard s als er mensen zijn. Maar het betekent niet dat we ongelukkig hoeven te zijn. Sterkte meid, je komt er wel, iedereen komt er, en onthoud:

  ‘The best dreams happen in reallife,’

 • Hallo daar,

  Ik heb een vraag. ik lees zo alle berichten hier boven en als ik het zo lees heeft iedereen die iets geschreven heeft een doel. een pad dat hij of zij mogelijk wil of gaat volgen.

  Wat nou als je geen doel hebt. Vast zit in de dingen die fout gaan en de dingen die goed gaan niet eens meer zie. Wat als je iets eet of naar muziek luistert het niet meer waarneemt. wat als het mooi weer is en je de zonnen stralen niet meer ziet.

  Wat dan??

 • Beste Danny,

  Als je op zoek bent naar een (levens)doel, dan geeft dit artikel je meer inzicht:
  https://www.newstart.nl/blog/het-doel-van-je-leven-is-de-zin-van-het-bestaan/

  Als je niets meer waardeert of waarneemt, dan heeft dat te maken met je focus. Lees dan dit artikel:
  https://www.newstart.nl/blog/verander-je-leven-in-1-seconde/

  Het beste is om hierna de e-cursus Gelukkig Zijn Gelukkig Blijven te volgen,
  deze geeft je nog veel meer diepe inzichten voor een positieve en blijvende verandering.

  Veel succes en vriendelijke groet,
  Frank

 • ik moet het verleden verwerken ik woon bij een tante in maar ik voel mij echt eenzaam ik zit aan de medicijnen wilt u mij helpen .nl

 • Lysanne(15) schreef:

  Hallo,

  Mijn moeder is heel ongelukkig, geen sprankje geluk meer te zien in haar ogen
  Ik doe zo mijn best haar gelukkig te maken… maar het lukt niet. Wat moet ik doen?

 • Beste Lysanne,

  Ik ga er vanuit dat je moeder niet ongelukkig is door jou zelf, maar dat dit niets met jou te maken heeft.
  Wat kun je nog meer doen dan je best? Niet veel…
  Wij kunnen anderen helaas niet gelukkig maken, dat is hun eigen verantwoordelijkheid.
  Ook al zie je haar natuurlijk het liefst gelukkig, dit is echt iets waar je moeder zelf aan zal moeten werken.

  Je kunt haar hooguit adviseren om de artikelen op deze site te lezen of om contact op te nemen voor persoonlijke begeleiding.

  Soms is er gewoon weinig dat jij er zelf aan kunt veranderen, het is immers haar leven.

  Succes en vriendelijke groet,
  Frank

 • Marianne schreef:

  Geluk zit in kleine dingen van het leven.Het belangrijkste dat je van je zelf houd. Het zien en voelen kan je gelukkige maken. Als ik ga wandelen, en de wind speelt met mijn haar dan voel ik me gelukkig.

 • Hoi
  Jaren lang heb ik bepaalde emoties niet toe gelaten, ik ging maar door en door!
  Zo min mogelijk mijn verdriet laten zien aan anderen, ik zag dat als falen.
  Ik ben jaren geleden erg gekwetst door mijn ouders, ik heb gevoel altijd het gewoon gehad dat ik het nooit goed kon doen bij hun. Ik had altijd veel respect voor hun, tot dat ik een partner had was zij niets vonden.
  Ik heb mij zo verdrietig gevoel, Ik stond gewoon anders in het leven dan hun, en dat was lastig voor hun.
  Maar het breekt mij nu op merk ik , ben erg verdrietig, en ben moe.

 • Ik merk dat ik de laatste tijd veel mensen pijn doe en ik ben de laatste tijd heel ongelukkig als ik net vriendinnen ben ben ik super blij maar wanneer ik met me ouders ben ben ik boos ofzo en ik weet het gewoon niet meer kan ik tips krijgen om blijer te doen en niemand meer pijn met me gedrag doen?

 • Mooi en duidelijk en positief deze blogs, en dat iedereen geluk van binnen heeft, maar echt ongelukkigheid bestaat wel toch?

  Mvg Henry

 • Beste Henry,

  Dank je wel :)

  Natuurlijk, er zijn (helaas) genoeg mensen die niet gelukkig zijn. Maar gelukkig kan iedereen ook de weg naar geluk weer terugvinden :)

  Vriendelijke groet,
  Frank

 • Beste Frank,

  Wat een prachtig artikel heb je geschreven en sowieso vind ik jou blog een verrijking voor mensen die naar duurzaam geluk zoeken. Al zouden maar net wat meer mensen dit soort blogs lezen, dan zal er al meer positiviteit zijn in de wereld. Vooral punt 1 vind ik goed gevonden! Je hoeft niet altijd gelijk te hebben. Komen veel conflicten uit en het negatieve ego word vaak alleen maar verstevigd. De manier hoe jij dit belicht is gewoon heel tof.

  Hartelijke groet,

  Edwin

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
  >