Gelukkig zijn kun je leren. Het is niet moeilijk. In de e-cursus Gelukkig Zijn Gelukkig Blijven leer je wat je gelukkig maakt en hoe je dat kunt bereiken. Praktisch – eenvoudig – effectief.

Het leven is goed.
We willen allemaal gelukkig zijn. Soms lukt dat ook. Op een mooie dag worden we er plotseling door overvallen: de zon schijnt, je zorgen zijn verdwenen en even proef je het ultieme geluksgevoel – het besef dat dit moment perfect is. Je bent helemaal gelukkig. Het leven is goed…

Maar een paar uur later ben je al weer aan het piekeren. Eerst dit nog oplossen – dan kan ik weer gelukkig zijn! Tenminste… als je er de tijd voor kunt vinden. Een week later besef je dat het gevoel van geluk niet meer is teruggekomen. Het bleef bij die ene mooie dag…

Moet je geluk achtervolgen?
Sommige mensen denken dat geluk je moet overkomen – je hebt er weinig invloed op. Als je geluk hebt, ben je gelukkig en anders niet. Ik ben het daar niet mee eens. Geluk is geen mythe, het is niet iets ongrijpbaars. Het is het resultaat van zelfkennis en inzicht. Als je weet wat je gelukkig maakt en wat niet, kun je veel makkelijker gelukkig zijn.

Waar vind je dan geluk?
Laten we eerst eens kijken waar je het niet vindt. Je vind het niet in alles wat buiten jezelf ligt: niet in status, titels, geld, carrière en de andere doelen die je najaagt. Toegegeven, al die dingen kunnen bijdragen tot je geluk. Maar je honger naar méér voorkomt dat je tevreden bent met wat je nu hebt. En tevredenheid en geluk, die gaan altijd samen.

Ontbreekt er iets?
Je kunt niet gelukkig zijn als je bezig ben met wat er ontbreekt. Daarmee richt je je aandacht alleen maar op wat er niet is. Geluk is nooit te vinden in afwezigheid, in wat je mist. Geluk is alleen te vinden in wat je nu wel ervaart.

Dat klinkt misschien wat vaag. Daarom een voorbeeld: Als je wanhopig graag een nieuwe baan wilt en je richt al je aandacht daarop, maakt dat je dan gelukkig? Waarschijnlijk niet. Het moment dat je denkt aan je nieuwe baan, realiseer je je automatisch dat je huidige baan je niet bevalt. En daarvoor voel je je teleurgesteld.

Vervolgens ga ja piekeren: “Waarom zit ik hier nog? Hoe moet ik in hemelsnaam van baan veranderen? Wat doe ik als ik minder betaald krijgt? Zit er wel iemand op me te wachten? Waarom heb ik niet eerder iets gedaan?” Allemaal gedachten die je niet gelukkig maken. Je bent bezig met wat er ontbreekt in je leven – geen wonder dat je je daar niet goed bij voelt!

Wat vind je wel leuk?
Je kunt er ook voor kiezen actie te ondernemen en in de tussentijd je aandacht te verleggen naar het nu: “Wat vind ik wel leuk aan mijn baan? Met welke collega’s kan ik goed opschieten? Kan ik dankbaar zijn dat ik in ieder geval werk heb? Ben ik trots op de dingen die ik goed doe?“

Daarmee richt je je op wat er wél goed is – hier en nu. Heb je gemerkt dat dat onmiddellijk rust geeft? Heb je gemerkt dat als je je concentreert op dit moment, er eigenlijk geen zorgen meer zijn? Dit moment kent geen zorgen – en de afwezigheid van zorgen maakt gelukkig. Dus concentreer je op dit moment.

Staan gedachten je geluk in de weg?
Als je een stap verder gaat, zul je zien dat onze gedachten ons geluk vaak in de weg staan. Ongelukkige mensen zitten te veel in hun hoofd. Ze identificeren zich met allerlei zorgen en problemen. Hier is een idee: Als je maar lang genoeg nadenkt, dan vind je vanzelf wel iets om je druk over te maken. Er is altijd iets wat ontbreekt.

Gelukkig mensen hebben die weerstand losgelaten. Ze vechten niet meer tegen wat er niet is. Ze zitten minder in hun hoofd – ze ervaren juist wat nu gebeurt. Als je het huidige moment negeert, wordt het lastig om gelukkig te zijn. Dat is als een foto maken van een prachtig vakantiemoment, waardoor je het vakantiemoment zelf mist. Is dat je wel eens overkomen?

Alleen voor slimme mensen?
Gelukkig zijn is echt niet alleen voor slimme mensen. Iedereen kan het leren. Je hoeft er geen bijzondere talenten voor te hebben. Je hoeft er niet op te wachten. Je hoeft er niet voor te werken. Er is geen hocus-pocus of magische pil voor nodig.

Je hoeft alleen maar door de illusie te prikken die voorkomt dat je gelukkig bent. Met praktische oefeningen en belangrijke inzichten ontdek je dat geluk iets is wat altijd bij je is. Als je het maar wilt zien!

Wil je gelukkig zijn en je elke dag goed voelen?
Bestel dan nu de e-cursus Gelukkig Zijn Gelukkig Blijven omdat je hiermee snel en gemakkelijk leert gelukkig en tevreden te zijn. Voel je goed, wat je ook doet!
”Wat ik zo bijzonder vind van deze cursus is dat het mij zo aanspreekt – vanaf de eerste letter tot de laatste punt. Alles is zo herkenbaar maar ik vergat hoe ik het moest toepassen. Het slaat de spijker op zijn kop. Deze cursus komt op het juiste moment, ik word er helemaal gelukkig van!”

Heb je een vraag of een mening? Ik hoor het graag 🙂

Op jouw succes!

Frank de Moei | Newstart.nl
Ik ben een professionele life-coach, gespecialiseerd in persoonlijke groei. Sinds 2008 heb ik meer dan 10.000 cursisten geholpen met het vinden van meer zelfvertrouwen, minder stress, betere relaties, leuker werk en meer geluk in hun leven. Gratis e-boek | Online Training | Online Coaching

0 antwoorden

Laat je reactie achter

Laat je reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.