Geniet van fijne relaties (artikelen)

Voldoen aan verwachtingen - waarom zou je?

Verwachtingen ontstaan op het moment dat we geboren worden. Er wordt verwacht dat we ons bord leegeten, dat we naar school gaan, dat we hard studeren, onze spullen opruimen, ons aanpassen aan de maatschappij, werk vinden, een partner vinden, een huis kopen en sparen voor ons pensioen.

Meer ruimte in je relatie

Krijg je het benauwd omdat je alles samen moet doen? Mis je de tijd voor jezelf? Wil je meer vrijheid en je eigen leven leiden, ook al heb je een relatie? Ontdek dan waarom iemand alles samen wilt doen. Ontdek waarom iemand moeite heeft met ruimte. Pas als je dat weet, kun je het ook oplossen.

Ik kan niet tegen kritiek!

Op je weg naar succes, roem, liefde, geluk en fortuin is er één obstakel dat je onmiddellijk doet twijfelen: kritiek van anderen. En dan met name de kritiek die persoonlijk is bedoeld. Hoe moet je daar mee omgaan? Wat leert het je? En hoe zorg je ervoor dat het je minder raakt?

Ben je egoïstisch als je voor jezelf kiest?

Sommige mensen vinden dat ze iedereen moeten helpen en lopen zichzelf daardoor voorbij. Dit zijn - niet toevallig - vaak de mensen die denken dat ze egoïstisch zijn als ze uitgaan van hun eigen wensen. Maar er is een heel mooie balans tussen anderen helpen en jezelf helpen. Jezelf opofferen is net zo zinloos als egoïstisch zijn. Wat je eigenlijk zoekt is gezond zelfrespect.

Kun je anderen veranderen?

Andere mensen zijn een bron van energie - én een bron van frustratie. Als anderen maar deden wat wij wilden, dan zou ons leven fantastisch zijn. Waren ze maar meer zoals wij, dan was er helemaal geen probleem! Ondertussen zitten we opgescheept met mensen die ons frustreren en blokkeren. Kunnen we die veranderen?

Wees niet bang om raar of anders te zijn

Er is altijd wel iemand die het 'raar' vindt wat jij doet. Maar als je dáár rekening mee moet houden, doe je alleen nog maar wat anderen willen - en dat is pas ècht raar! We zijn zo bang om raar gevonden te worden, dan we te vaak doen wat 'normaal' is. Maar wat als dat niet bij je past? Wat als je gewoon jezelf wilt zijn? Doe maar gewoon een beetje raar - dat is normaal!

Hoe bouw je een goede reputatie?

Hoe wil je bekend staan bij anderen? Wees jezelf, doe je niet anders voor dan je bent, kom je beloftes na en benadeel niemand: dan creëer je vanzelf een goede reputatie.

Verbeter je relatie - 7 tips

Dit zijn 7 effectieve tips om je relatie te verbeteren. Het uitgangspunt is dat je relaties kiest waar je je goed bij voelt. Want het doel van elke relatie is dat jullie beiden ervan opknappen. Door meer inzicht creëer je meer begrip. Deze 7 tips werken overigens voor al je relaties, niet alleen die met je partner.

Toestemming vragen aan anderen - waarom zou je?

Waarom zou je toestemming vragen aan anderen? De mening van een ander is vaak niet de beste keuze voor jou. Andere mensen weten niet wat echt bij jou past. Jij bent de expert van je eigen leven. Dus stop met toestemming of een mening te vragen. Maak je eigen keuze en vertrouw op jezelf!