Geniet van fijne relaties (artikelen)

Hoe meer zelfwaardering - hoe beter je relaties

Relaties zijn nooit toevallig - ze zijn een afspiegeling van wie jij bent. Een relatie laat je alleen maar zien hoe jij in het leven staat. Dat is misschien wat confronterend, maar ook goed nieuws: Door de verantwoordelijkheid te nemen voor je relaties en te beginnen bij zelfwaardering, kun je genieten van de fijne relaties en de rest loslaten.
,

Anderen oordelen en veroordelen - vermoeiend!

Anderen oordelen kost veel energie. We oordelen om niet bezig te hoeven zijn met onze eigen tekortkomingen. Een oordeel zegt net zoveel over degene die het geeft, als over degene die het ontvangt. Hoe laat je je oordelen los?

Waarom we doorgaan met relaties waar we niet blij van worden

De kwaliteit van je relaties bepaalt de kwaliteit van je leven. Soms worstelen we met een bepaalde relatie en willen eigenlijk gewoon afscheid nemen. Maar toch doen we dat niet. Waarom niet? Later denken we: "Ik had veel eerder de knoop door moeten hakken!" Dus wat houdt ons tegen? En hoe kunnen we dit veranderen?

Mannen en vrouwen - van verschil naar begrip

Snap je vrouwen niet of snap je mannen niet? Leer hoe je beter kunt communiceren met de andere sekse. Mannen en vrouwen communiceren anders. Ze hebben andere interesses en andere behoeften.
Gelukkig zijn zonder relatie - kan dat

Gelukkig zijn zonder relatie - kan dat?

Een fijne relatie hebben is het ideaal van de meeste mensen. Op single zijn rust nog altijd een taboe. Want als je leuk bent, waarom ben je dan alleen? Ook al hebben we het inmiddels over ‘happy’ singles, we gaan ervan uit dat als er een keuze is, iedereen kiest voor een relatie. Maar wat als je dat gewoon niet wilt? Wat als momenteel geen partner hebt? Kun je dan gelukkig zijn zonder een relatie?

Meningsverschillen in relaties oplossen - 7 tips

Accepteer dat iedereen recht heeft op een mening. Zie het verschil tussen mening en mens. Bepaal of het gaat om een hoofd- of bijzaak. Besef dat een veronderstelling geen feit hoeft te zijn. Vind de balans tussen weglopen en doorzeuren. Probeer de anders te begrijpen en sluit het meningsverschil goed af. Hier zijn 7 inzichten om meningsverschillen op te lossen:

Een nieuwe relatie vinden - Hoe?

Bepaal wat je precies zoekt in een partner. Bepaal hoe graag je een nieuwe relatie wilt. Herken de les uit je vorige relaties. Vergeet vooral jezelf niet. Het is nooit te laat om iemand te vinden die bij je past.

Minder aantrekken van kritiek - 5 tips

Kritiek is een mening van een ander, waar jij niet per se verantwoordelijk voor bent. Het zegt vaak meer over de ander dan over jouzelf. Laat kritiek niet leiden tot zelfkritiek. Wat een ander denkt, hoeft niets te zeggen over wie je bent. Iedereen heeft wel een mening over je, maar wat is jouw mening? Daar gaat het om! Hier zijn vijf tips om je minder aan te trekken van kritiek:

Wil je minder controle en jaloezie in je relatie?

Ben je erg jaloers in je relatie? Ben je bang dat je partner vreemdgaat? Of heb je zelf een partner die erg jaloers is? Jaloezie komt voort uit de behoefte te controleren en uit een gebrek aan vertrouwen. Hoe kun je dit oplossen?