Geniet van fijne relaties (artikelen)

,

Jezelf blijven in een relatie, maar hoe?

Heb jij de behoefte je aan te passen aan anderen? Jezelf blijven in je relaties kan een uitdaging zijn, maar deze inzichten gaan je helpen. Aanpassen kost moeite, maar jezelf blijven kost geen enkele energie. Ontdek de redenen waarom je moeite heb jezelf te zijn.
, ,

Meer respect voor jezelf

Hoe kun je je eigen mening net zo belangrijk vinden als die van een ander? Meer zelfrespect betekent dat je uitgaat van je eigen voorkeuren. Daar is niets egoïstisch aan. Lees hoe je meer respect voor jezelf kunt krijgen door uit te gaan van je eigen wensen.

Kwetsbaar opstellen - goed of slecht?

Kwetsbaarheid is geen zwakte, het is juist een teken van kracht. Bepaal wel tegenover wie je je kwetsbaar opstelt. Wat is er mis mee als iemand merkt dat je niet van steen bent? Als je je kwetsbaar durft op te stellen, zul je merken dat de juiste mensen daar begrip voor hebben.

Beter geen relatie dan een slechte relatie?

Kosten sommige relaties je veel energie? Soms is het dan beter afscheid te nemen. Er zijn genoeg leuke mensen op deze wereld waar je wel van opknapt! Lees waarom het moeite kost afscheid te nemen. Stel jezelf deze fundamentele vraag: Ben ik liever alleen en gelukkig of samen en ongelukkig?

Grenzen aangeven in relaties

Er zijn meestal 7 redenen waarom je moeite hebt je grenzen aan te geven. Je wilt dat anderen je aardig vinden, je wilt niet onredelijk zijn, je wilt een ander graag helpen, je wilt openstaan voor hun mening, je wilt de relatie niet verbreken, je vindt je eigen mening niet zo belangrijk en je houdt niet van confrontatie. Het probleem is alleen dat al die redenen niet werken. Dus hoe geef je je grenzen aan?

Voldoen aan verwachtingen - waarom zou je?

Verwachtingen ontstaan op het moment dat we geboren worden. Er wordt verwacht dat we ons bord leegeten, dat we naar school gaan, dat we hard studeren, onze spullen opruimen, ons aanpassen aan de maatschappij, werk vinden, een partner vinden, een huis kopen en sparen voor ons pensioen.

Omgaan met kritiek van anderen

Niemand vindt het leuk kritiek te ontvangen, maar iedereen heeft er wel eens mee te maken. Dit artikel gaat in op de oorzaak van kritiek en wat je kunt doen om er mee om te gaan.

Omgaan met complimenten - 3 tips

Complimenten geven en ontvangen is niet altijd makkelijk. Op de een of andere manier denken we dat te veel lof leidt tot arrogantie. Velen van ons hebben moeite om een compliment te ontvangen. Ook hebben we moeite anderen te complimenteren, omdat we onszelf óók niet vaak complimenteren. Waarom zijn complimenten toch zo moeilijk?
,

Ik wil geaccepteerd worden!

Veel mensen willen geaccepteerd worden, maar accepteren zichzelf nog niet zoals ze zijn. Als mensen je alleen accepteren als je je continu aanpast, wie wordt er dan uiteindelijk geaccepteerd? Niet jij – wie je werkelijk bent - want je echte zelf laat je dan niet zien. Acceptatie van anderen is vluchtig, zelfvertrouwen is blijvend.