Zit jij te veel in je hoofd? In je hoofd zitten of eruit stappen?

Dat is makkelijk: We zitten allemaal te veel in ons hoofd. In je hoofd zitten lijkt wel een eindbestemming, in plaats van een tussenstop. Het gebeurt automatisch en vaak zijn we ons er niet eens van bewust. Wil je echt weten hoeveel je in je hoofd zit? Houd dan eens bij hoe vaak je denkt aan een andere tijd dan nu, of aan een andere plek dan hier.

Als het goed is, schrik je hoeveel je daarmee bezig bent! Plotseling kom je erachter dat je bijna de hele dag in je hoofd zit. Als je ‘s ochtends je tanden poetst, als je naar je werk reist, tijdens de lunchpauze en op de weg terug naar huis.

Bijna elk moment dat je niet geconcentreerd met iets bezig bent, zit je in je hoofd te denken aan een andere plek en een andere tijd dan hier en nu. Zo breng je duizenden uren van je leven door met denken over iets dat er op dit moment niet gebeurt.

Hier zijn de symptomen die je vertellen of je te veel in je hoofd zit:

  • Je beseft plotseling dat je al uren denkt aan een probleem of situatie.
  • Je botst ergens tegenop of laat iets uit je handen vallen.
  • Je hoort anderen wel praten, maar luistert niet echt.
  • Je bent je totaal niet bewust van je omgeving.
  • Je voelt spanning in je hoofd en in je lichaam.
  • Je maakt je zorgen en vervalt in piekeren.

Herken je jezelf hierin?

De twee problemen van denken.

Er zijn twee problemen met te veel in je hoofd zitten. Ten eerste zul je merken dat je hersenen niet zo positief zijn. Als je veel nadenkt, zul je automatisch gaan piekeren. Veel in je hoofd zitten is op zich geen probleem, het gaat er om wat je doet in je hoofd. En wat je doet, is je regelmatig zorgen maken. Je ziet beren op de weg, problemen die opgelost moeten worden en zorgen die je hoopt kwijt te raken door nog meer te denken.


Wil je positief leven zonder stress?

Volg dan deze online Cursus Ontspannen.
Laat je zorgen los – en vind je innerlijke rust weer terug.
De cursus is gemakkelijk te volgen in je eigen tempo.
Meer dan 15.000 cursisten gingen je voor!

Ten tweede vergeet je te leven doordat je te veel in je hoofd zit. Je vergeet te genieten van wat er in de werkelijkheid gebeurt, omdat je alleen maar bezig bent met wat er in je hoofd gebeurt. Denken is niet het echte leven. Wat er in je hoofd gebeurt, is slechts een magere afspiegeling van de werkelijkheid, zoals een vakantiefoto niet te vergelijken is met de vakantie zelf. Je kunt met denken geen zon voelen, geen wind in je haren, geen frisse lucht.

Wachtkamer of eindbestemming?

Het is geen probleem om in je hoofd te zitten, zolang je maar weet dat je er niet hoeft te blijven. Het is een wachtkamer, geen eindbestemming. Hier is een nieuwe realiteit:

  • Gedachten kunnen je niet gelukkig maken. Gelukkig zijn is een gevoel dat je ervaart in het nu.
  • Met piekeren los je je problemen niet op. Je creëert alleen maar meer problemen.
  • In je hoofd zitten is niet leven. Het is het tegenovergestelde. Leven is een natuurlijk gevoel. In je hoofd zitten is een kunstmatige gedachte.

Als je dat werkelijk door hebt, wat is dan het alternatief? Hoe stap je uit je hoofd en in de werkelijkheid? Hoe laat je je zorgen los en ervaar je geluk? Kijk met me mee naar een alternatief. Ik beschrijf iets wat je hopelijk aanspreekt:

Leven zonder de druk van gedachten.

Je leeft vanuit je gevoel. Je intuïtie vertelt je precies wat je wilt. Je luistert niet meer naar dat stemmetje in je hoofd, want je weet dat stemmetje meestal kritisch, angstig en negatief is. In plaats daarvan luister je naar de stem van je hart. Die stem voelt altijd goed en positief: het geeft je vertrouwen.

Je laat je gedachten los en stapt daarmee in de werkelijkheid. En in die werkelijkheid – het echte leven – is zo veel moois te zien! Je proeft met meer smaak, hoort met meer begrip en voelt met meer gevoel. De gesprekken met anderen zijn ‘echter’ en diepgaander. Je voelt de energie die door je lichaam stroomt.

Kalmte, rust en vertrouwen.

Een dag lijkt veel intensiever. Er gebeurt meer, je ervaart meer en boven alles: er is kalmte, rust, vertrouwen en tevredenheid. Weg zijn de problemen die je verstand nog moest oplossen. Weg zijn de zorgen om morgen. Weg zijn de dingen waar je nog over moest nadenken. Er is alleen het nu en in dat nu doe je automatisch waar je je goed bij voelt.

Je beseft dat het belangrijkste is dat je je nu goed voelt. Je weet dat je nooit iets kunt creëren vanuit een slecht gevoel. Je laat je interne criticus los en geef je jezelf toestemming gewoon te ervaren wat er gebeurt, zonder oordeel.

Natuurlijk zijn er nog steeds uitdagingen. Maar er is een verschil: Maakte je je vroeger automatisch zorgen, nu ga je uit van het positieve. In plaats van de vraag “Gaat dit wel goed?” denk je nu “Hoe kan ik dit oplossen?” Negatief denken maakt plaats voor constructief en positief denken.

Klinkt dit goed? Hoe kun je dit ook ervaren? Bestel de volgende online training. Deze leert je stap voor stap hoe je zorgen kunt loslaten en weer ontspant. Je ontdekt wat je altijd hebt vermoedt: er moet meer zijn dan die dwingende gedachten die je vermoeien. En dat is er ook. Ontdek het zelf!


WIL JE MINDER STRESS?

Volg deze online training en voel je weer ontspannen en positief!

JA, IK WIL LEVEN ZONDER STRESS

15.000+ cursisten gingen je voor!Op jouw succes,

Frank de Moei
Professional Coach
Newstart.nl | Training in Geluk en Succes

Ik ben een professionele life-coach, gespecialiseerd in persoonlijke groei. Sinds 2008 heb ik via deze site meer dan 15.000 cursisten online begeleid in het ontwikkelen van meer zelfvertrouwen, meer ontspanning, betere relaties, leuker werk en meer geluk in hun leven.
Download mijn gratis e-boek:

Zo krijg je wat je echt wilt