fbpx

Ervaringen - Nooit Meer Zorgen Of Stress


Hier lees je alle ervaringen van cursisten met de Online Training Nooit Meer Zorgen Of Stress

  • Ruim 15.000 cursisten hebben onze online trainingen gevolgd.
  • 100% Vertrouwelijkheid is de basis van onze eCoaching.
  • Heb je vragen? Stel ze gerust!
Frank de Moei

Frank de Moei | Professsional Coach & Trainer | Meer over Frank

Wat voelt dit goed!
Dag Frank, ik ben zeer tevreden over de cursus, wat een prachtige voorbeelden!!! Zoveel aan gehad, ben vooral positief naar mezelf gaan kijken, wat voelt dit goed!!! Ik heb er een speciale map voor aangelegd en zal je mailtjes nog zeker weer gebruiken. Een meerwaarde om deze cursus te mogen bezitten!!! Met vriendelijke groet,
TE, vrouw

Een wereld van verschil
Beste Frank, ik ben heel blij dat ik met je online training gestart ben. Elke mail is een kadootje. Ik oefen elke dag met je opdrachten. Ze zijn praktisch en goed toepasbaar. Ik ben me bewust geworden van mijn zorgen, hoe ik ze veroorzaak en wat ik er aan kan doen. Je oefeningen helpen me enorm. Het ombuigen van de negatieve overtuigingen en de focus op dat wat ik wil en wat waardevol voor me is en waar ik aandacht aan wil besteden/geven, is een wereld van verschil.

Ik vind het ook een bevrijding dat ik dit zelfstandig kan toepassen en het succes en geluk ervan ervaar! Ik zie nu dat dat ook jullie slogan is haha grappig :-) Bedankt, ik blijf in oefening!
MM, man

Energie, vertrouwen en een goed gevoel
Dag Frank, ik ben begonnen met in mail 1 het boek (Inzicht in je kracht) te lezen. Hier heb ik al héél veel aan gehad. Het probleem dat ik ondervond is emotioneel meesterschap. Zelf mijn stemming bepalen was niet zo gemakkelijk. Met jouw cursus lukt dit mij elke keer toch beter.

Je cursus helpt om mij meer te concentreren op de positieve dingen in het leven. Ik concentreer mij meer op hetgeen ik nu al heb. Ik probeer mij ook meer te concentreren op mijn doelen die ik wil verwezenlijken in de toekomst. Dit geeft mij enorm veel energie. Ik probeer ook te genieten van elke stap die ik zet en bij elk succes dat ik boek geef ik mezelf complimenten. Ik denk regelmatiger aan de dingen die ik al kan en denk minder aan de dingen die ik minder goed of niet kan.

Na een tijdje wordt het de doodnormaalste zaak om enkel aan positieve dingen te denken en je zorgen (piekeren) achterwege te laten. Ik leer om te genieten van elke stap die ik zet. Dit geeft me elke keer weer een goed gevoel. Je cursus geeft me energie, zelfvertrouwen. Geeft mij meer zin in het leven. Geeft mij de kracht om te gaan voor mijn doelen. Bedankt!
KB, man

Een gouden greep
Je cursus is super. Eindelijk een manier voor mij, van: Hoe doe ik dat nu? Die stress loslaten? Dit leer ik nu van jou. Steeds de focus eraf halen voor mij. Soms is het best zwaar. Maar ik heb nu wel het gevoel, dat het mij gaat lukken!

Deze cursus was een gouden greep. Jaren, jaren terug al 4x in therapie geweest, andere cursussen gevolgd. Ik heb nergens spijt van, maar niets bracht rust en ontspannen in mijn leven. Met jou is het mij gelukt. Mijn dank is heel heel groot. Ik ben er nog niet, maar dat is een kwestie van tijd.

Je brengt het zo eenvoudig en duidelijk. Het komt binnen wat je zegt. Wat ik geleerd heb is domweg mijn focus van zorgen afhalen. En vooral doorgaan, doorgaan, dat is het. Alles uit de cursus pas ik toe, vooral het ombuigen van zorgen en een positieve focus er voor in de plaats.

Ik zal je naam doorgeven aan anderen, heb ik ook al gedaan. Ook voor jou, heel veel succes in alle facetten van je leven. Een warme dankbare groet,
DD, vrouw

Waardevol
Hallo Frank, ik denk dat deze mailcurcus minstens even waardevol kan zijn als gesprekken met een psycholoog. Door zo met jezelf en je problemen bezig te zijn groeit het ergens ook weer maar als het anders te stroef blijft lopen dan probeer je iets. Ik denk dat een ieder die dit soort zelfhulp aanbiedt zelf ook moeilijkheden moet hebben gehad want anders mis je een stuk voorstellingsvermogen. Veel zelfhulp wordt als de oplossing aangedragen en vind ik te zweverig, maar jouw benadering is wel voor veel mensen bruikbaar.
RZ, man

Goede cursus!
Beste Frank, ik vind het leuk om je cursus te volgen. Wat voor mij nuttig was, is je uitleg over overtuigingen en hoe ik die kan veranderen in overtuigingen die mij ondersteunen i.p.v beperken. Verder ben ik me bewust geworden dat ik nogal oplossingsgericht ben en mijn zorgen graag zo snel mogelijk oplos door actie te ondernemen. Zorgen waarop ik geen invloed heb geven me meer hoofdbrekens. Ik oefen nu om die bewust meer los te laten.

Ik vind je cursus goed! En het is zeker waar dat iedereen er zelf hard mee aan de slag moet om verandering aan te brengen in zijn/haar leven. Toch is een eerste stap bewustwording. Bij mensen die niet direct ermee aan de slag gaan, kan door alleen te lezen al een klein begin van een veranderingsproces in gang gezet worden.

Ik kan geen verbetering noemen qua inhoud van de cursus. De compactheid, het gedoseerde en regelmatige aanbod is juist ook een erg sterke kant. Bovendien komen er heel veel facetten die van invloed zijn op zorgen en stress aan bod en geef je veel handvatten om de aangeboden theorie direct in praktijk te brengen. Een ander pluspunt boven een boek is dat je mails de cursist het gevoel geven er niet helemaal alleen voor te staan, maar dat jij toch een bepaalde mate van begeleiding geeft bij de tekst.
NL, vrouw

Goede adviezen
Beste Frank, de cursuslessen sla ik op. En kan ze dan op mijn gemak nog eens teruglezen. En dat is heel prettig! De cursus is duidelijk met goede adviezen. De cursus is helder en komt heel positief over. Dank je wel voor je aandacht en de goede woorden. Hartelijke groet,
RK, vrouw

Heeft me enorm geholpen
Beste Frank, heel erg bedankt voor deze e-mail cursus “nooit meer zorgen en stress”. De cursus heeft me enorm geholpen. Natuurlijk kost het nog tijd en moeite om positiever te gaan denken en ontspannen leven te gaan leiden. Maar het komt wel als ik me verder bezig blijf houden met de positieve gedachten. De bedoeling is dan dat ik van die gedachten mijn gewoonte maak. En dat gewoonte zal uiteindelijk mijn karakter bepalen.

Ik vind het heel interessant en leuk om mezelf te ontwikkelen. Ik zal de cursus nog een keer doorlezen met alle bijbehorende oefeningen. En zal nog even nadenken of ik de volgende cursus bestel. Ik maak me nog steeds een beetje zorgen over mijn baan (dit is niet wat ik wil maar wil weten waar mijn talenten liggen) en mijn relaties met anderen (assertiviteit vergroten).

Ik kom zelf uit Rusland en woon in NL 6 jaar. Ik zie in NL veel mogelijkheden te doen en te kiezen wat je echt wilt. Maar voel me nog niet op gemak op de arbeidsmarkt. Daar moet ik iets aan doen richting mijn zelfvertrouwen te vergroten.

Ik heb enorm genoten en geleerd van deze cursus. Bedankt voor een duidelijke opstelling. Het was kort maar krachtig. Met vriendelijke groeten,
SK, vrouw

Meer rust en energie
Ik ben heel positief, omdat ik nu al verbetering merk. Ik probeer anders tegen de zorgen en problemen aan te kijken en dat geeft me meer rust. Ik heb meer positieve energie gekregen en weer meer oog voor mijn omgeving.
En wat ook heel fijn is, dat ik nog nauwelijks last heb van allerlei lichamelijke klachten. Dus hartelijk dank en ik ga vol moed verder.
CJ, vrouw

Goede les!
Dit is was echt een hele goede les!!! Bijzonder dat je dit zo kunt uitleggen zeg!!!
Het blijft lastig omdat de negatieve uitkomsten er zo in zitten geprent dat dat al een tijd lang mijn ‘waarheid’ is. Maar ik zie dat ik het kan transformeren en omzetten, ga het proberen!
SS, vrouw

Prettig en veel tips
Ik vind de cursus tot nu toe erg interessant en vind het aantal e-mails (2 per week) en de inhoud (plm. 4 A4-tjes) erg prettig omdat het op die manier goed bij te houden is. Vele onderwerpen komen me bekend voor en het voelt prettig deze te lezen.

Wel begin ik me langzaam maar zeker af te vragen hoe ik die vele goede tips allemaal kan onthouden, of me kan herinneren als een bepaalde situatie zich eens voor zal doen. Ik denk dat ik dan het beste alles uit kan gaan printen en op dat moment de juiste mail er even bij moet zoeken. Maar eerst het vervolg van de cursus nog ik verheug me erop.
JV, man

Geweldig
Beste Frank, bedankt voor deze e-mailcursus, het is geweldig. Tot nu toe heb ik heel veel geleerd en ik kan zeggen dat met mijn angst gaat het een stuk beter. Ik kijk uit naar de volgende les. Hartelijk bedankt voor uw hulp. Met vriendelijke groet,
ED, vrouw

Positieve veranderingen
Beste Frank, ik ben rustig deze cursus aan het volgen en heb er absoluut baat bij. Er staan een hoop handvatten in die mij relaxter maken. Ook vind ik dit een erg interessante cursus, dit omdat er erg veel waarheden over mijzelf instaan. Wat ik ook erg leuk vind is te ontdekken dat de sleutel voor verandering vooral bij mijzelf ligt. Ik kan zelf een hoop deuren openen en sluiten die mijn stress en zorgen doen laten verdwijnen. Het heeft mij tot nu toe alleen maar positieve veranderingen gebracht. Ik kijk dan ook vol verwachting uit naar het vervolg van deze cursus. Met vriendelijke groet,
GW, man

Echte eye-opener
Hallo Frank, het is alweer een tijdje geleden dat ik de cursus hebt afgerond. Ondanks dat alles zo logisch is wat je schrijft, bleek het toch lastig het consequent toe te passen. Patronen die zo vastgeroest zijn, laten zich niet 1-2-3 aan de kant zetten. Maar, de aanhouder wint. Ik haal veel inspiratie uit jouw inzichten. Fantastisch zoals je op ‘simpele’ wijze iets duidelijk weet te maken.
Wat me het beste is bijgebleven was het voorbeeld over wat je níet wilt a.d.v opdracht geven aan navigatie. Dát was voor mij een echte eye opener. Ik wist het al langer, maar het was net of toen het kwartje pas echt viel :) Ik ben blij dat ik ooit bij toeval op jouw site terecht ben gekomen. Ik heb er veel van geleerd en blijf ervan leren. Bedankt!
CM, vrouw

Grote verandering
Hallo Frank, ik heb zeker baat bij de cursus. Weet je wat me het meeste opvalt? Dat juiste de kleine dingen grote veranderingen kunnen veroorzaken. Heel bijzonder.
AW, vrouw

Zonder angst
Een klein mailtje om u te bedanken voor de cursus die ik bij u per email gevolgd heb, ik heb er enorm veel uitgeleerd en begin me stilletjesaan beter te voelen en een zelfzekerder. E r is nog veel werk aan de winkel, maar ik durf nu al veel meer – zonder angst.
Al, vrouw

Van sceptisch naar bevrijd
Om maar heel eerlijk te zijn; ik was een beetje sceptisch over het feit dat een e-mailcursus mij zou kunnen helpen om mijn warrige, veelal negatieve, gedachten onder controle te krijgen. Maar ik kan niet anders dan zeggen dat ik blij ben dat ik de stap heb genomen om eraan te beginnen. Het is erg fijn dat ‘iemand’ je de spiegel voorhoudt. Het heeft me aan het denken gezet, wat ik natuurlijk zeg met een lach.

Ik kan nu mijn negatieve gedachten meer omzetten naar positieve gedachten, en dat voelt nu al als een soort van bevrijding. Kortom, deze cursus heeft me tot nu toe al meer gebracht dan ik ooit had kunnen verwachten en ik ben heel benieuwd wat er allemaal nog gaat komen. Tot nu toe….bedankt!
DW, vrouw

Duidelijk en prettig
Beste Frank, ik ben blij deze E-cursus, het bevalt me prima. Het stapsgewijs een probleem aanpakken werkt erg prettig. Je uitleg is duidelijk en maakt me bewust van mijn eigen denken. Hele fijne cursus, ik zie uit naar de volgende lessen! Dank je wel en groetjes.
LF, vrouw

Goede cursus
Goeie cursus, erg duidelijk en behulpzaam. Hier kan ik wat mee. Met vriendelijke groet
RB, man

Waardevolle inzichten
Beste Frank, dank voor je cursus. Ik slaag er niet altijd in om twee keer per week je mails door te nemen (zoals je ziet loop ik wat achter), maar ik lees ze grondig door en doe zorgvuldig alle oefeningen (op papier). Ik ben niet helemaal nieuw in al je inzichten, eerder al ervaring met cognitieve gedragstherapie en mindfulnesstraining, maar opfrissing is zeker waardevol en de oefeningen geven me toch weer meer en nieuwe inzichten. Ik merk nu al dat ik soms moeite heb om dingen te bedenken waar ik me zorgen over maak, om daar dan de oefeningen mee te kunnen doen. En dat is erg fijn :-).

Het is allemaal gewoon heel erg WAAR. Ik heb een paar mooie zinnetjes en tips uit je cursus in mijn telefoon opgeslagen, die dan eens per week als reminder te voorschijn komen (zoals “Met zorgen lachen”) en dat werkt ook heel prettig – kan misschien nog een tip zijn voor in je mails aan je andere cursisten…? Die zinnetjes doen me vaak glimlachen middenin een zorgelijk moment…Bedankt en vriendelijke groet,
LD, vrouw

Merk het verschil
Beste Frank, dank je wel voor weer een inspirerende vierde e-mail. Ik merk nu al verschil in denken en voelen door jouw cursus! Ik neem de tijd voor de oefeningen, schrijf alles op en lees het regelmatig terug. En vandaag ga ik met deze mail aan de slag!
NE, vrouw

Maakt me sterker
In het verleden ging ik al eens naar een psycholoog en dat heeft me toen zeker ook geholpen, alleen had ik nood aan meer opvolging na dat uurtje praten. Ik heb de cursus al een hele tijd en zit nu bij hoofdstuk tien, ik doe het op mijn eigen tempo. Ik ben tot nu toe positief verrast over de cursus en vooral dat het mij sterker maakt. Ik grijp er in vele situaties naar terug en herlees de inzichten. Elke keer als ik een les ontvang, voelt dit voor mij als iemand die er voor me is. Een extra stimulans!
LP, man

Positieve ondersteuning
Beste Frank, Dank voor je positieve mailing! Op momenten dat ik dit goed kan gebruiken, open ik de lessen en geniet van het inzicht en ervaar berusting en acceptatie. Een cursus genoten, het boek gelezen, meerdere coaches gekend, jou manier van kijk is ontzettend fijn, vanuit een positief perspectief!

Om niet verder te diep te duiken in persoonlijke sfeer, kan ik melden dat het mijn man en mij al enige tijd positieve ondersteuning brengt en we samen regelmatig even spreken over wat Frank de Moei beschrijft. Omdat we zo genieten v.d cursus, gewoon een extra pluim voor jou! Een voorbeeld om vanuit jezelf te leven zoals het is en zoals je bent! Top.

Wellicht met een vervolg van een andere cursus..en inspiratie voor momenteel eigen gemaakte keuzes en stappen die zeker het gevoel waar maken door jou omschreven.
KB, vrouw

Hier heb ik echt wat aan
Bedankt voor deze leerzame cursus en dank voor je heldere uitleg, hier heb ik echt wat aan. Het heeft mij geleerd om mijn verzet tegen fibromyalgie (pijn, stijfheid,vermoeidheid) op te geven en me geen zorgen meer te maken over de toekomst. Wat komt dat komt, ik weet dat ik het aan kan, ik concentreer me op het nu en ben blij met dat wat ik nog wel kan. Het gaat niet vanzelf, het kost weleens moeite om positief te blijven (op slechte dagen) maar ik vertrouw er op dat het morgen beter gaat. Ik probeer de controle los te laten en te ontspannen, ik moet niet meer zoveel van mijzelf, ik heb 45 jaar gewerkt het is goed zo. Ik ben blij met deze e-cursus. Het leven is fijn als ik ontspannen kan zijn en los kan laten.Met vriendelijke groet,
JR, vrouw

Energie en plezier weer terug
Deze cursus is heel belangrijk voor mij geweest. Ik heb mij in 9 maanden te veel zaken aangetrokken die ik had moeten laten bij wie ze horen, maar het zij zo. Door deze cursus, had ik weer de moed om actie naar div. mensen te ondernemen. Mede daardoor heb ik mezelf een spiegel kunnen voor houden, met als resultaat dat ik sinds 3 week veel rust terug heb gekregen. En nagenoeg niet meer met het verleden bezig ben, weer veel plezier heb in mijn werk en mijn gezin. Kortom: Ik heb mijn energie en plezier weer terug. Hartelijk dank voor alles.
AB, man

Bewuster geworden
Bedankt Frank voor je emails. Ik ben nu halverwege. De theorie in combinatie met de oefeningen maken het begrijpelijk vanwaar alles vandaan komt en hoe er ermee om moet gaan. Mij persoonlijk maakt het mij bewuster van de kleine dingen die ik doe. Ik heb de indruk dat de zorgen minder lang aan houden.
PJ, vrouw

Heel erg goed
Hoi Frank, deze mail is een tussentijdse reaktie op jouw cursus “Nooit meer Stress”. Ik vind de cursus heel erg goed en ik heb er veel aan. Met vriendelijke groet,
FA, man

Zie door de bomen het bos weer
Ik ben deze cursus begonnen omdat ik een verschrikkelijke piekeraar ben en daar zelf eigenlijk moe van wordt. Ook omdat je inderdaad ziet dat andere mensen zo vrolijk door het leven kunnen gaan. Nu ik met zwangerschapsverlof ben, kan ik me eindelijk volledig storten op deze cursus en ik merk echt dat het zo prettig is. Alleen al de teksten lezen en weten dat wat er staat waar is en er dus een andere weg te kiezen is dan piekeren/in angst leven.

Ik heb alle mails geprint zodat ik voor mezelf de aandachtspunten kon markeren. Steeds als er iets op mijn pad komt wat me echt zorgen baart, pak ik de stukken erbij en het helpt al om eea beter te relativeren. Uiteraard moet ik de volgende mails nog doornemen, maar ik zie door de bomen het bos weer. Bedankt daarvoor!
AN, vrouw

Blij met direct resultaat
Ik ging behoorlijk gestressed door het leven en deze cursus heeft een positieve uitwerkingen op mij. Een echte eye opener voor mij was dat ik er achter kwam dat je eerst denkt en dan voelt. Ik dacht altijd dat ‘situaties’ mij stress gaven maar nu weet ik dat ik dat zelf doe. En ik heb nu ervaren dat ik dat om kan draaien en dan minder stress heb waardoor alles een stuk leuker wordt, zowel voor mij als mijn gezin. Ik ben er nog niet want (ik ben nu 50 jaar) ik ben al zo lang gewent om de dingen te doen zoals ik ze doe, ik moet er wel moeite voor doen maar ik merk gaande weg wel dat het vooruit gaat.

Een ander positief iets is dat het idee van “zo ben ik nu eenmaal” mij behoorlijk in de weg stond om dingen aan mezelf te veranderen die me niet bevielen. Eigenlijk niet zo moeilijk en ik boek direct resultaat. Uiteraard schiet ik nog wel eens in de stress maar ik weet dat ik op de goede weg ben en spiek af en toe op mijn notitie blaadje van de cursus waar ik gewoon een paar korte kreten op genoteerd heb. Het verbaast mij dat de cursus zo snel effect op mijn leven heeft en ben daar erg blij mee. Bedankt en vriendelijke groeten,
ME, man

Veel aan gehad
Beste Frank, ik wil je bedanken voor de cursus geen zorgen, geen stress. Ik vond het een hele interessante cursus, een eyeopener! Heb trouw de opdrachten gemaakt en door en na gelezen. Heb ze altijd binnen handbereik en kan zeggen dat ik veel aan de cursus gehad hebt. Vooral het negatieve denken en het willen veranderen van mensen was voor mij erg van toepassing! Moet zeggen dat sinds ik er anders instaat, mensen ook anders reageren! Nogmaals bedankt en heb andere mensen er ook al op geattendeerd. Veel succes en groeten,
ES, vrouw

Van stress naar een positief gevoel
Beste Frank, de cursus zit er op althans het lesmateriaal en ik heb een hoop geleerd en daar ben erg blij om. Ik kan de stress nu herkennen en omdraaien in een positief gevoel en merk dat hoe meer ik het oefen hoe beter het gaat. Ik heb me ook nog opgegeven voor de cursus Blijvend Zelfvertrouwen. Bij vlagen heb ik veel zelfvertrouwen maar er zijn situaties waarin mijn zelfvertrouwen op een erg laag pitje staat en het mij in de weg staat om me ‘vrij’ te voelen. Na de cursus nooit meer stress en zorgen heb ik er alle vertrouwen in dat deze nieuwe cursus me zal gaan helpen me nog beter te voelen. Bij deze bedankt Frank!
ME, man

Heel blij en positief
Beste Frank, ik ben heel blij dat ik met de cursus ben gestart. Ik kan mijn eigen gedrag nu beter verklaren en zie waar ik anders zou moeten handelen en hoe ik anders zou moeten handelen. Ik leer veel, maar heb ook nog een hoop te leren. Ik heb er veel aan gehad. Er zijn me een hoop ingesleten patronen duidelijk geworden. Ik merk dat er bij mij nog veel op de automatische piloot gebeurt, maar ik zie het wel en corrigeer mezelf. Ik ben er zeker op vooruit gegaan. Ik wil nog zeggen dat ik het erg prettig in de cursus vind is dat de benadering vooral positief is en ik heb er niet het gevoel gekregen ‘je doet het fout’.
WD, vrouw

Een goede spiegel
Beste Frank, ik heb er zeker wat aan gehad: het is goed een spiegel te krijgen voorgehouden. Belangrijkste les was/is voor jezelf kiezen en de regie nemen. Dank en succes met de cursussen.
EF, vrouw

Voel me een stuk beter
Hallo Frank, ik ben blij met de cursus. Ik heb al veel geleerd. Door dingen te lezen en oefeningen te herhalen voel ik me een stuk beter. Ik word van veel dingen meer bewust. Ik heb het nodig en ben er blij mee. Groetjes,
MP, vrouw

Het is gelukt
Hallo Frank, dit is een prima cursus. Ik gebruik hem omdat ik iets wil aanpakken in mijn leven waarvoor het fijn is dat er regelmatig even via de mail een berichtje komt met nieuwe ondersteuning. Inmiddels is dat ook gelukt. Je cursus zit goed in elkaar.
NP, vrouw

Aan het denken gezet
Goedemorgen Frank, ondanks dat ik wat achter loop heeft het mij tot nu toe wel aan het denken gezet op een positieve manier. Ik zelf kijk wat donker de wereld in (vooral als de blaadjes gaan vallen) en heb daardoor ook veel gedachten, zowel actueel als fictie. Deze heb ik vaak niet onder controle en ze bepalen hoe ik me voel.

De manier hoe je tegen dingen aankijk of hoe je over dingen denk is erg bepalend. Tot nu toe moet zeggen dat ik anders probeer te denken en te zorgen dat ik me beter voel. Dit gaat een stuk beter ondanks dat je vlug terug valt in het oude.
LH, man

Zo’n baat bij de cursus!
Hoi Frank, ik heb zo’n baat bij je cursus! Wat een geweldige cursus! Hij zit zooo goed in elkaar, duidelijk en leuk om te lezen en leren. Ik pas steeds meer oefeningen van je toe en ik vind het leuk om te doen en ontdek hoe fijn en leuk het is om aan mezelf te werken. Dit ook mede dankzij jou…. Elke dag heb ik veel dingetjes om te oefenen en vind het heerlijk om zooo bewust te zijn van mijn gedachtes en daar mijn verantwoording voor te nemen……meer te genieten van de kleine dingetjes, voel me echt dankbaar voor alles wat ik heb!!!!
Op mijn werk sta ik steviger in m’n schoenen, weet m’n gedachtes en energie beter te verdelen…en weet ontspanning beter te vinden. Maar ik heb nog veel te leren en heb hier zin in, dus ik ga gewoon door met het lezen/oefenen van je inzichten. Het is erg fijn en leuk, de opzet van de cursus, inhoud, oefeningen, hoeveelheid, echt Toppie …… Dank je wel voor alles en bedankt voor dat ik me weer fijn voel…..! Een hele fijne dag!
MT, vrouw

Herkenbaar en helpt echt
Hallo Frank, Alles wat ik tot nu toe gelezen heb is zo herkenbaar voor mij. De cursus is echt een eyeopener voor mij, ik leer er zoveel van en wanneer ik denk het lukt even niet of ik ga weer lopen piekeren dan lees ik weer wat stukken terug en kan ik er weer tegen aan. Tot nu toe ben ik zeer tevreden over de cursus en heb echt het idee dat het mij helpt. Bedankt!
SE, vrouw

Bevrijding
Beste Frank, hartelijk bedankt voor je handzame en praktische cursus. Deze manier om zelfstandig en in mijn eigen tempo mijn verkeerde gedachtenpatronen onder de loep te nemen, was precies wat ik nodig had. Het belangrijkste wat ik geleerd heb, is het accepteren dat ik geen invloed uitoefen op een situatie door me er heel veel zorgen over te maken. Dat helpt niet en ik MAG dat dus leren loslaten. Ik merk langzaam maar zeker de bevrijding hiervan en dat heeft ook positieve gevolgen voor mijn man en kinderen. Nogmaals bedankt en ik zal wanneer het van toepassing is, zeker mensen attent maken op je cursussen.
KB, vrouw

De kracht van deze cursus
Beste Frank, door een collega ben ik getipt op deze cursus, zij was er erg enthousiast over. Ik ben deze cursus gaan doen omdat ik bij mijzelf merkte dat ik nog wel eens piekerde. Dit vond ik niet functioneel want het kostte veel energie. Zelf heb ik psychologie gestudeerd en veel van de theorie heb ik ook gehad. De kracht van deze cursus is echter dat alles gebundeld wordt met een specifiek doel, namelijk omgaan met stress en zorgen. Dit is dan ook de belangrijkste reden waarom ik de cursus ben gaan volgen.

Een ander pluspunt is de frequentie waarmee de mails verstuurd worden. Je krijgt niet alles in één keer, maar het wordt in brokken aangereikt.

Er zijn meerdere zaken die ik geleerd heb uit de cursus, maar waar ik mij nu veel bewuster van ben zijn de negatieve gedachten die ik heb wanneer ik iets nieuws ga ondernemen. Op die manier kan ik nu bewust tegen mijzelf zeggen dat de onderneming ook juist positief zou kunnen uitpakken. Met deze mindset ga je zo’n onderneming heel anders in. Achteraf blijken het dan ook hele leuke gesprekken te zijn. Groeten en bedankt voor alle lessen,
RP, man

Blij
Hallo frank, ik ben blij dat ik aan deze cursus ben begonnen. Ik leer er zeker van en de manier waarop jij het brengt spreekt mij zeer aan. Ga zo door!
EM, vrouw

Mezelf leren kennen
Ik vind de cursus top! Er zit zo veel interessante informatie in dat je helpt te relativeren waardoor je gelukkiger wordt. Hetgeen ik het meest belangrijkst vond,was dat ik verantwoordelijk ben voor mijn gedachtes en gevoelens en dat vertrouwen in jezelf een basisrecht is. Dankzij jouw cursus heb ik mezelf leren kennen!
AJ, vrouw

Herkenning
Beste Frank, bedankt voor de cursus “Nooit meer zorgen of stress”. Ik heb alle lessen met belangstelling gelezen en er regelmatig herkenning in gevonden. Het is een proces dat tijd nodig heeft. En ik heb gemerkt dat ik er een beetje mijn eigen weg erin moet vinden. Maar dat gaat me lukken.
PM, man

Gaat een stuk beter
Het zoeken naar meer ontspanning heb ik nodig om mezelf niet te verliezen in het gedrag van mijn puberzoon (15 jaar). Deze heeft een depressieve periode achter de rug (zoeken naar identiteit) met alle problemen van dien. Ik werd te voorzichtig met alles en kwam daardoor ver van mijzelf af te staan. Het gaat gelukkig alweer een stuk beter. Ik ben heel blij met deze cursus, het ondersteunt mij in de situaties en ook het extra e-boek heb ik opgeslobbert. Het fijne vind ik de lage drempel en het op eigen momenten op kunnen pakken. Alleen al het eventjes lezen helpt en zorgt ervoor dat je een weg weet. Nu nog veel oefenen….. Dank je wel!
RW, vrouw

Ik heb er veel aan
Ik las altijd al veel artikelen en ook via mijn werk las ik altijd veel over de psychologie in het algemeen. Ik wist dus al heel veel wel, toch helpt het om sommige dingen weer even opnieuw te lezen. Ik heb er veel aan. Vooral in het begin, toen ik echt nog minder in mijn vel zat heeft het mij zeker geholpen. Ik kon niet wachten tot er weer een mailtje kwam (en nu komen ze binnen en denk ik ‘owh ja de cursus’ dus ik zie groei bij mezelf).
DD, vrouw

Geweldig
Beste Frank, ik vind de cursus geweldig en vertel het ook tegen iedereen. Het lijkt nl. wel volksziekte nr 1 want ik kom nu aan de lopende band mensen tegen die er door heen zitten en dan adviseer ik ze om naar jouw site te gaan. Je legt het zo simpel uit dat je het wel in je op moet nemen en het blijft ook nog eens
hangen. Ik had bij les 1 al zoiets van oh ja je hebt gelijk. Ik heb al heel wat jaren therapie achter de rug maar ik heb voor deze online cursus gekozen omdat je het dan ook weer terug kan lezen.
YJ, vrouw

Blij
Allereerst wil ik aangeven dat ik blij ben dat het een cursus is, waar elementen in zitten die je wel drie keer zo niet vaker moet lezen, wil je goed tot je door laten dringen wat er bedoeld wordt. Ik lees elke keer als ik een mail krijg deze door, laat het op mij in werken, en vervolgens ga ik door met de mails opnieuw te lezen en de antwoorden op papier te zetten. Ik moet zeggen dat ik er tot nu toe veel aan heb, en probeer het ook in praktijk te brengen.
AN, man

Ontdekking
Hoi Frank, de grootste eye opener voor mij tot nu toe is de ontdekking dat ik door me zorgen te maken ogenschijnlijk controle heb over de situatie. Ik heb me vastgeklampt aan mijn eigen (relatieve) gedachten over de situatie, want die gedachten bieden een schijnveiligheid. Mijn zorgen over de situatie verbeteren voor niemand iets maar leveren me wel veel stress op. Ik ontdek dat ik dus ook de situatie niet vererger wanneer ik er bewust voor kies mijn zorgelijke gedachten los te laten en leer dit stukje bij beetje ook echt toe te passen. Ik ben er nog niet, maar ik zie zeker vooruitgang!
KB, vrouw

Positieve energie
Beste Frank, ik heb veel aan de cursus gehad,en hoop er in de toekomst nog veel mee te werken. Het heeft mijn veel positieve energie gegeven. Soms heb ik nog vervelende momenten,maar kan dan toch met behulp van de cursus snel de positieve kant op denken.
LG, vrouw

Duidelijk en herkenbaar
Beste Frank, allereerst hartelijk dank dat het via deze weg mogelijk is om deze cursus te doen. Rustig in mijn eigen omgeving, in mijn eigen tempo. De cursus is heel duidelijk opgezet. Geen moeilijke taal of wat dan ook, dus heel goed te begrijpen. Vaak ook kort maar krachtig. Er is veel bevestiging, herkenning, maar ook juist dat duwtje in de rug om toch te oefenen, te schrijven enzovoort.
En, ja inderdaad, soms moet je ook anders tegen de dingen aan kijken en zit je zelf in de verkeerde spiraal, de verkeerde richting. Het helpt en geeft veel handvaten! Ik zie steeds weer uit naar de volgende les!!
HT, vrouw

Heel goed
Ik heb de cursus nooit meer stress of zorgen heel goed gevonden. Ik heb er veel van geleerd en ben meer vanaf mijn hart gaan werken. Groeten en bedankt voor alles wat ik heb mogen leren van de cursus.
PG, man

Eye-opener
Hallo Frank, meer dan 20 jaar ga ik gebukt onder negatieve gevoelens als stress, faalangst, onzekerheid etc, en niet in geringe mate. Het beperkt mijn leven enorm. Dankzij de cursus weet ik nu dat achter al die gevoelens angst schuil gaat en wel de angst dat als het gebeurt, ik het niet aan kan. Dit alleen al is een eye-opener voor mij. Zo heb ik het nooit bekeken of is mij nooit verteld. Met dit gegeven en de opdrachten in de cursus ga ik aan de slag. Bedankt voor de cursus en je e-mails, ik zal ze blijven lezen.
AP, man

Meer zelfinzicht
Beste Frank, het begint me te dagen nu ik de lessen een aantal keren heb doorgenomen en aantekeningen heb gemaakt. De zorgen die ik me maak hebben vooral te maken met zaken waar ik weinig tot geen invloed op heb. Heel veel verspilde tijd en energie dus, tijd die nooit meer terug komt en waarvan ik nu denk…..jee wat zonde. Weinig vertrouwen in anderen, maar eigenlijk in mezelf dus.

Tot nu toe brengt de cursus me veel zelfinzicht en ik vertrouw erop dat dit me enorm gaat helpen. Het is nu nog een droom dat ik op een dag zorgeloos door het leven ga maar het besef dat die droom ooit waarheid gaat worden komt langzaamaan. Bedankt voor deze wijze lessen.
CG, vrouw

Leer veel
Beste Frank, even een tussentijdse evaluatie: ik ben een paar weken geleden 50 jaar geworden en wat ik nu leer in de cursus daar zit ik mijn hele leven al mee te vechten. Met name angst om te falen. Ik leer veel van de cursus en nu maar kijken of ik het in praktijk kan brengen.
PG, man

Voel me stukken beter
Hoi Frank. hartelijk dank voor alle informatie. Ik zat in een heel diep dal toen ik bij jou cursus uitkwam. Helaas heb ik in mijn 29 jaar al veel te veel meegemaakt. Al na de eerste paar e-mails voelde ik mij al stukken beter. En krijg nu vaak te horen dat ik helemaal straal.
ST, vrouw

Erg tevreden
Beste Frank, ik ben erg tevreden over de cursus tot nu toe. De opbouw (elke paar dagen een nieuw onderwerp), is daarbij behulpzaam. Daardoor neem ik elke keer de tijd een hoofdstuk echt te lezen en tot me te laten doordringen, en doe ik een paar dagen de oefeningen. Het zal zeker nog wat tijd vergen om een aantal ingesleten denkpatronen los te laten en soms zucht ik even diep als de moed me in de schoenen zinkt. Maar ik beschik nu over een aantal instrumenten om gedachten uit te dagen, en mijn focus te verleggen naar positieve dingen. Bedankt tot zover, ik zie de volgende lessen graag tegemoet.
LP, vrouw

Bevrijd van negatief denken
Hallo Frank, ik ben door een diep dal gegaan. Ik bleef maar op de bank zitten met negatieve gedachten tot m’n vrouw zei: ga iets doen, iets wat je weer op de goede weg zet. Vandaar deze cursus. En ik kan je vertellen, het helpt. Al in de eerste les van : kan je je verleden terug halen dat pakte al. En focussen in positieve zin op de toekomst, daar komt energie mee los. Voor mij zijn er nu twee plateau’s, onder de negatieve en boven de positieve en daar wil ik blijven staan met hoofdletters POSITIEF DENKEN IS DE KRACHT VAN HET LEVEN. Niet meer aan het verleden denken. Bedankt voor de cursus het heeft mij bevrijd van het ergste negatief denken.
EV, man

Mooie herkenbare cursus
Dank voor je cursus. Ik heb er zeker veel aan gehad. Alleen de theorie was al zeer prettig om te lezen (alleen de herkenbaarheid geeft al rust) en ook de oefeningen daar kan ik wat mee. Ik merk dat ik er ook veel aan heb door ze regelmatig terug te lezen en dan weer spontaan een oefening te doen. Nogmaals dank en succes met deze mooie cursus!
JK, vrouw

Veel praktische tips
Beste Frank, ik ben gestart met jouw cursus om te leren “luchtiger” in het leven te staan. Ik ben nu een maand bezig en krijg hierbij heel veel eye–openers en praktische tips. Daarvoor ben ik je erg dankbaar. Tijdens de oefeningen heb ik er steeds een heel goed gevoel bij en praktisch probeer ik er ook echt wat mee te doen. Ik heb goede moed en ga deze cursus zeker serieus afronden! Bedankt voor je hulp en hartelijke groeten,
LN, man

Nieuwe batterijen
Door omstandigheden zat ik op een dood spoor en ben ik op zoek gegaan naar
‘nieuwe batterijen’. Daarbij kwam ik uit bij deze cursus. Ik ben nu op de
helft en gelukkig zijn de batterijen inmiddels al meer dan halfvol.Deze cursus helpt echt om andere inzichten te krijgen, anders tegen situaties aan te kijken – en vooral om zelf in actie te komen om een nieuwe start te kunnen maken.

Ik heb het gevoel dat ik over enkele weken op het eind van de cursus vier nieuwe batterijen heb, je weet wel van die dikke van Duracel, die jaren meegaan. Dank je wel voor deze goede cursus.
HE, man

Verfrissend
Ik ben erg blij met je e-mails. Er is altijd wel iets bij waar ik van leer, waar ik iets mee kan. Bijvoorbeeld over gedachten, overtuigingen, focus en controle. Het meeste weet je wel, maar het is zo verfrissend het weer eens te lezen. Dank hiervoor!
MS, vrouw

Enorm geholpen
De cursus Nooit meer zorgen of stress heeft mij enorm geholpen. Ik ben veel punten tegengekomen waar ik zelf ook tegenaan liep. De verklarende inzichten en opdrachten, waardoor je verplicht bent om de punten die je dwars zitten onder ogen te zien en er aan te werken, hebben mij veel rust gegeven. Ik heb nu geleerd mijn gedachten te sturen en te beïnvloeden waardoor ik situaties beter aan kan, meer dingen van mij af laten glijden.
HK, man

Meer genieten
Op een ontspannen en humoristische manier heeft Frank me laten ontdekken hoe ik meer van het leven kan genieten terwijl ik in feite eigenlijk niets aan dat leven hoefde te veranderen. Het is maar hoe je er tegen aankijkt, en dat maakt het verschil tussen stressen of genieten. De zin “Kies ik voor zorgen of kies ik voor ontspanning?” zal ik nooit vergeten en geloof me, ik weet nu wel waarvoor ik liever kies… Het resultaat is dat ik weer gelukkig ben en zin heb in de toekomst!
NJ, vrouw

Herkenbaar en verhelderend
De cursus is voor mij zeer herkenbaar en verhelderend. Het lukt steeds vaker mijn gedachten om te zetten naar het nu en alles positief te benaderen. Uiteraard gaat het niet vanzelf en val ik wel eens terug in mijn eigen oude gewoontes, maar dan is het ideaal de vorige lessen weer even opnieuw door te lezen! Ik kijk uit naar de rest van de cursus.
MW, vrouw

Positief ervaren
Beste Frank, ik heb de cursus als positief ervaren. Ik ben in de zomer gestart en, mede omdat de werkdruk wat lager lag dan de laatste weken, er toen veel tijd in gestoken. Dat heeft een goede basis gelegd en ik kan niet anders zeggen dan dat ik er baat bij heb gehad. Hetgeen ik me met name voorhoud is: als ik 80 ben en ik kijk terug op mijn leven, dan zal ik waarschijnlijk vrij luchtig doen over die zaken die ik nu als problemen ervaar.

Met andere woorden: waarom me nu zorgen maken over zaken die, als je er wat verder van af gaat staan, helemaal niet zo groot zijn als ze lijken. Het helpt me op gezette tijden. Ik heb handvaten gekregen die me helpen om e.e.a. beter te kanaliseren en dat is al heel wat. Rest mij om je te bedanken. Hartelijke groet,
FV, man

Veel aan gehad
Beste Frank, ik kan je zeggen dat ik tot nu toe heel veel heb aan de cursus. Alles wordt heel duidelijk uitgelegd en ook de opdrachten zijn leuk om te doen. Van iedere les maak ik in mijn eigen woorden steeds een samenvatting zodat ik het allemaal nog eens kan teruglezen. Voor mij was deze cursus bedoeld om beter te leren ontspannen en minder te denken (piekeren). Ik ben nogal een denker maar ik kan uiteindelijk wel altijd het positieve van iets inzien. Ik vind het alleen zo zonde van de tijd die ik besteed heb aan denken voordat ik uiteindelijk toch tot een positieve uitkomst kom. Ik wil graag leren dit iets eerder te doen en tot nu toe lukt dat steeds beter dankzij jouw cursus. Bedankt voor zover alvast! Ik kijk uit naar wat er nog komen gaat.
JH, vrouw

Van stress naar genieten
Mooi uiteengezet en het klopt helemaal. Ik ben vorige week begonnen met de e-cursus Nooit meer stress en zorgen. Precies wat ik nodig had. Ik ben net gaan samenwonen met mijn vriend en had afgelopen weekend een Sinterklaasfeest georganiseerd voor iedereen die geholpen heeft ons nieuwe huis op te knappen. 16 gedichtjes maken, eten drinken en een gezellige sfeer verzorgen zou voorheen voor heel veel stress en paniek hebben gezorgd. Nu heb ik alleen maar genoten en heel veel plezier gehad. En ik had een heel trots gevoel dat ik er zoveel energie in had gestoken. Het is een onvergetelijk feest geweest. Die cursus kwam net op tijd! :-)
GW, vrouw

Veel baat bij gehad
Hallo Frank, de cursus is goed te volgen en is per onderdeel zeker niet te lang of te uitgebreid. Ik heb zeker baat gehad bij deze cursus. Door deze cursus te volgen ga je je gedachten leggen op positieve dingen in het leven, waardoor je ook positiever overkomt naar anderen toe. Het teruglezen van de cursus en het teruglezen van de meegeleverde e-book “Inzicht in je Kracht” geven mij dan weer genoeg motivatie en voldoende steun om er weer tegenaan te gaan en de negatieve gedachten en/of gedachten die ik niet wil toelaten los te laten. Ik ben blij dat ik deze cursus heb mogen volgen en mocht ik desondanks toch weer oude gedachten te veel toelaten en ik kom er niet uit dan weet ik je te vinden. Tot zover, heel hartelijk dank.
NI, man

Leerzaam
Ik vindt het leerzaam en heb er veel aan en kijk elke keer uit naar de volgende mail. Sommige onderwerpen lijken wel iets op de cursus blijvend zelfvertrouwen maar toch goed om het weer net even anders te lezen. Succes en wacht met plezier op de andere mails!
PV, vrouw

Lichter hoofd
Beste Frank, de cursus heeft tot nu toe een positieve bijdrage aan mijn dagelijks leven geleverd. Door de lesinformatie merk ik dat mijn hoofd al een heel stuk leger en lichter is geworden. De teksten komen bij mij goed binnen.
JK, vrouw

Veel steun
Ik volg deze cursus nu al een aantal weken en kijk er iedere keer naar uit. De inhoud van de cursus zet me aan het denken over hoe ik altijd omga met allerlei situaties in mijn leven waarin ik mezelf vaak tekort doe. Het wijst mij op anders/positief denken t.a.v mezelf, anderen en situaties. Terugvallen in het vaste en bekende patroon blijft nog aanwezig. Hopelijk wordt dit steeds minder en kan ik dat meer loslaten. Vooralsnog ervaar veel steun aan deze cursus.
MB, vrouw

Bevalt erg goed!
Hallo Frank, dank je wel hoor. De cursus bevalt heel erg goed !!!!!! Ik heb er tot nu toe heel veel aan gehad en ik herhaal de lessen regelmatig dat werkt bij mij heel goed. Bedank voor deze fijne cursus.
RK, vrouw

Veel aan gehad
Beste Frank, ik heb heel veel aan deze cursus gehad. Ik wil je hartelijk bedanken voor deze bruikbare tips en oefeningen.
ES, vrouw

Makkelijk te volgen
Beste Frank, hierbij geef ik u mijn persoonlijke mening van de e-mail cursus. Ik vind deze cursus heel interessant en heel makkelijk om te volgen. Telkens probeer ik de vragen te beantwoorden en er het positieve uit te halen voor mezelf en lees deze geregeld door. Zelf heb ik een doel voor ogen,maar heb soms weinig zelfvertrouwen of denk ik dat het niet zal lukken.

Maar de e-mail met de kracht van goede vragen vind ik prachtig en lees deze meerdere malen door. Door het lezen van de mails ga je automatisch nadenken dat er héél veel waarheid inzit en dat je in je leven moet doen wat je echt graag wil doen, dus neem ik de actie.
NL, vrouw

Hele waardevolle cursus
Hallo Frank, hartelijk bedankt voor deze cursus. Het helpt mij nu al heel veel om alles in een ander perspectief te zien. De niet te stuiten stroom gedachteverkeer te zien op een positievere manier en er anders naar te leren kijken. Ik moet eerlijk zeggen dat ik nog niet klaar met de cursus ben en dat ik nu nog druk ben met de oefeningen.

Ik vind het prettig dat de cursus zo is gemaakt dat je er in eigen tempo aan kunt werken en het is een fijn gevoel om te weten dat ik altijd terug kan lezen in deze zeer waardevolle cursus voor mij. Ik ben iemand die snel zichzelf kon verliezen in doemgedachten en daar in kon bevriezen. Vertrouwen in eigen kunnen soms kwijt was maar deze cursus heeft mij laten zien dat dit in het hoofd zit, want in werkelijkheid gaat het helemaal niet slecht of vinden anderen mij niet raar.

Als feedback zou ik meegeven om de cursus vooral zo te laten. Het is prettig om eerst een niet te grote hoeveelheid informatie te krijgen over het onderwerp en door de opdrachten daarna te maken kan je er dieper op ingaan en het op je eigen persoonlijke situatie beter bekijken.

Voor mij is dit een hele waardevolle cursus die mij helpt om minder streng naar mijzelf te zijn en niet mijn gedachten de overhand te laten krijgen en daardoor mijn leven te beheersen.

Ik wens je het allerbeste en ga vooral door met dit prachtige werk die veel mensen heel dierbaar zal zijn!
EM, man

Stappen in de goede richting
Beste Frank, de cursus kost me energie, maar geeft me inmiddels ook energie! Ik heb een pittige periode achter de rug. Ben in een burn-out geraakt, niet onderkend door werkgever, middels mediation traject ontslagen. Ik kan dit nu zonder al teveel emotie opschrijven en dat is al een hele overwinning!!! Dit mede dankzij jouw cursus. Ik ben er nog niet, maar heb stappen in de goede richting gezet!
TB, vrouw

Positiever door het leven
Beste Frank, deze cursus is voor mij een eye-opener. Je weet het eigenlijk wel, maar bent langzaamaan in je leven door de vele tegenslagen gaan denken dat je steeds behoedzamer moet zijn op de volgende tegenslag. Je merkt hierdoor ook niet veel van de positieve dingen die er gebeuren, omdat daar je focus niet op ligt. En hierdoor vergeet je die fijne dingen weer vlug.

Door deze cursus laat je me weer zien hoe ik mijn leven weer positiever op de rit krijg. Dat je de focus weer op de positieve dingen richt. Want dat zijn er echt wel veel. Wat ik bijzonder vind aan de cursus is dat je, zeker in het begin, elke keer na een mail wel weer een aantal sceptische vragen of gevoelens hebt, waarom dit bij jou niet echt gaat werken, omdat …….

Maar dan komt de mail erna en die legt precies de vinger op de sceptische plek, waardoor je dat ook niet meer kan gebruiken om vast te houden aan je angst om het (denk je) veilige gevoel van controle los te moeten laten. Nu lees ik met veel interesse alvast wat er in de volgende mail behandeld gaat worden en zie ik waar het naartoe gaat en laat ik mijn sceptische vragen los, want die gaan beantwoord worden. Dat weet ik nu zeker.

Ik wil u bedanken voor deze cursus. Het maakt toch dat je weer stilstaat bij jezelf en je aan het denken zet, hoe je nu verder wilt gaan. Het gaat me zeker helpen om in ieder geval met minder angst en positiever door het leven te gaan. Je moet in beweging moet blijven en uitdaging/verandering opzoeken, om de mooie dingen/geluk in het leven te kunnen blijven ervaren. Bedankt voor dit mooie inzicht en de steun die uw cursus mij hierin geeft.
KD, vrouw

Meer op gevoel
Voorheen was ik erg rationeel en probeerde ik altijd alles te controleren door het maken van scenario’s. Ik voelde mij daar steeds minder prettig bij. Ik maak nu steeds meer beslissingen puur op gevoel, ben opener naar andere mensen toe en durf dingen op hun beloop te laten.
VH, man

Voelt goed aan
Hallo Frank, ik ben nog maar bij de 4e cursusmail. Ik heb wat achterstand. Maar tot nu toe sluit de cursus goed aan. Het zorgen maken en je daar eigenlijk goed bij voelen was wel de vinger op de zere plek.
JK, vrouw

Vooruit helpen
Hallo Frank, ik wil je erg bedanken voor alle mails m.b.t. de cursus Nooit meer stress of zorgen. Ze helpen mij erg vooruit. Succes met je werkzaamheden!
AR, vrouw

Rust gevonden
Beste Frank, ik ben net gestart met de cursus, en heb nu al een stuk rust en een andere denkwijze gevonden! Wellicht heb ik straks, verderop in de cursus, dingen waar ik meer over wil weten. Nu ben ik zeer tevreden met wat ik nu doe!
Bedankt hiervoor.
JD, vrouw

Hartstikke tevreden
Ik kan je vertellen dat ik over de e-cursus heel tevreden ben. Ik werd altijd een beetje kriebelig van dat positieve denken en als ik tegen mezelf zei dat ik positief moest denken, lukte het juist niet. Ik was me er niet zo van bewust, maar ik was op een gegeven moment altijd negatieve scenario’s aan het uitdenken, waardoor ik een tobberig en angstig persoon aan het worden was en dus negatief. Precies zoals je omschrijft in je cursus: ik was een kei geworden in rampscenario’s. Dat had ik alleen zelf niet in de gaten.

Jouw e-cursus vond ik zo duidelijk dat het kwartje ineens bij me viel. Als ik jouw cursus lees dan denk ik: ‘Waarom heeft niemand dat eerder zo aan me uitgelegd?’ Ik denk dat iedereen gebaat is bij deze e-cursus. Dank je wel dus daarvoor. Ik ben hartstikke tevreden.
CS, vrouw

Het werkt!
De cursus ‘Nooit meer stress of zorgen’ werkt! Nu weet ik hoe te handelen om zorgen en stress te doen verdwijnen. Soms is het (voor mij) niet eens nodig om alle stappen te volgen. Alleen al de hoofdstukken ‘De kracht van goede vragen’ en ‘De kracht van focus’ maken dat ik in een oogwenk mijn gedachten op een positieve manier verzet! Ik heb deze cursus met veel plezier gedaan. De frequentie van twee lessen per week is perfect en omdat het per e-mail gaat, kan ik de cursus volgen wanneer het mij uitkomt. Het is inderdaad een cursus, dus niet alleen maar lezen maar ook de opdrachten toepassen. Door herhaling krijg je bepaalde vaardigheden en pas je deze toe zonder er bij te hoeven nadenken.
RC, man

Aanrader
De cursus ‘Nooit meer zorgen of stress’ kan ik iedereen aanraden. De informatie heeft mij inzicht gegeven in mijn zorgen. Door de oefeningen – die heel gevarieerd zijn – te doen, sta ik nu veel meer ontspannen in het leven. En wie wil dat nu niet? Ik in ieder geval wel, want ik maak me lang niet meer zo druk over dingen als vroeger en voel me een stuk lekkerder.
VD, vrouw

Verslavend
Beste frank, dit is verslavend – je mailtjes en de cursus – die mij door het leven helpen ! Kijk elke keer erg uit naar het volgende mailtje!
CA, vrouw

Alsof je zelf de spiegel voorhoudt
Ik vind dit een hele mooie cursus. Ik heb geleerd dat zorgen voornamelijk gedachten zijn en ik niet mijn gedachten ben. Dat de drama’s zich dus ook vaak in mn hoofd spelen en niet in het echt. Dat ik door de dag heen meer gewaar moet zijn en in het moment moet leven. Meer dankbaar zijn voor alle goede dingen die je wel hebt ipv zorgen maken over dingen die je niet hebt. Wat vond ik goed aan de cursus? Alles is super goed en helder verwoord met hele pakkende voorbeelden. Alsof je zelf de spiegel voorhoudt. Ga zo door!
TG, man

Ik maak me minder zorgen
Ik heb beseft dat ik vooral met negatieve gedachten zit en daar steeds over pieker en me alleen maar verder in deze negativiteit zit. Door deze cursus, kijk ik er al heel anders naar. Ook dat ik geen invloed heb op hetgeen in het verleden gebeurde en in de toekomst zal gebeuren. Zaken loslaten zodat ik me minder zorgen maak. Ik vond de cursus zeer positief. Wat ik vooral goed vond, is eerst het theoretisch gedeelte, gevolgd met de oefeningen en de voorbeelden die je zeker laten nadenken over hoe ik met zaken omging. Voor mij persoonlijk, zie ik, een positieve groei, waarvoor mijn dank!
EV, vrouw

Goede opbouw en veel voorbeelden
Ik ben dankbaar voor de voorbeelden die je geeft bij de opdrachten, dat maakt het makkelijker er een eigen draai aan te geven en te weten wat echt kan helpen. Ik heb geleerd dat er meer manieren zijn om naar een situatie te kijken en dat je zorgen maken geen zin heeft. Het helpt me nu in ieder geval om hetgeen ik al wist te bevestigen en herhalen. Dat vind ik fijn. De opbouw vond ik heel goed. Ik hou van teksten lezen ipv video's of audio, dus daar ben ik erg blij mee.
GV, vrouw

Handvaten gekregen
Ik heb handvaten gekregen aan de slag te gaan. Sterk aan de cursus is dat het me heeft laten inzien dat zorgen maken soms overgaat tot identificeren, en je er dan ook meer van krijgt.
Wat is goed vond aan de cursus, is dat je het kunt doen op je eigen tempo. De oefeningen zijn goed als mede de "one liner plaatjes" in de presentatie. Niet hoog over maar praktisch ingestoken.
DW, Man

Er ontstaat rust
Ik vind het een mooie cursus. Ik noem het 'omdenken'. Door anders naar hetzelfde te kijken, verandert mijn gevoel en ontstaat rust. Wat ik goed vond aan de cursus, zijn de video's met Franks gesproken woord. Resoneert beter dan alleen maar lezen.
WK, vrouw

Ik voel me beter en ben gegroeid
Momenteel volg ik uw training: minder zorgen, minder stress. Ik vind het een heel interessante en leerrijke training. De theorie combineren met de oefeningen vind ik super. Het doet me nadenken over hoe ik het allemaal doe en anders kan aanpakken. Door er notities van te nemen, is het voor mij veel overzichtelijker en zie ik waar mijn knelpunten zitten.

Naar mijn gevoel ben ik al gegroeid waarvoor mijn grote dank en voel ik me mentaal ook beter.
De laatste jaren voel ik mij niet goed in mijn vel en ga ik hiervoor ook recent op bezoek bij een psychotherapeut. Ik kijk steeds uit naar uw mails met een nieuwe les en plan deze dan in, op de rustdagen van mijn werk.  

Momenteel is het wat druk om alles wat te combineren, mijn werk, mijn gezin, privé, enz....
Maar de lessen die ik nu al volgde, vind ik heel interessant en ik kijk steeds uit naar een volgende les. Met vriendelijke en dankbare groeten,
EV, vrouw

Heeft me meer geholpen dat een half jaar een psycholoog
Ik merk dat in moeilijke situaties eerst een negatieve gedachte in me opkomt, die automatisch binnen een seconde wordt vervangen door een positieve gedachte. Bizar. Zeer positief.
Het is een heldere, korte, rijke cursus voor de aanschafprijs.

Deze cursus heeft me meer geholpen dan een half jaar psycholoog (ruim 1300 euro), die zorgde dat ik in het verleden en in problemen bleef hangen. Ik vind deze cursus goed juist doordat wordt gefocust op positiviteit en wat wel kan. Realistisch en oplossingsgericht.
WM, vrouw

Last van mijn schouders
Bij deze wil ik je vertellen dat ik al veel gehad heb aan de cursus. Nadat ik mijn stressbronnen had verwoord en daar tegenover had gezet hoe het ook kon, viel er een zware last van mijn schouders. Dat was zo fijn! Wat mij tot nu toe het meeste heeft geholpen is dat ik verantwoordelijk ben voor mijn gedachten. Ik beslis hoe ik denk en niet de situatie de me stress geeft. Het valt niet altijd mee het positieve vast te houden. Maar met vallen en opstaan boek ik vooruitgang. Door simpelweg keer op keer, als een mantra, tegen mezelf te zeggen: ik kies voor vrolijke gedachten!
TW, vrouw

Geweldig!
Hoi Frank, ik heb heel veel geleerd van jouw cursus! Geweldig! Ik kan mijn gedachten (positief) beinvloeden. Een rot gevoel ombuigen. Ik heb inzicht gekregen in mijn bronnen van stress. Ik wil controle hebben (ik dacht dat dat wel meeviel). Nu leer ik om het los te laten, te ontspannen, het komt goed. Daar vertrouw ik op. Mezelf toe lachen. Ik heb meer rust en ruimte. Dank je wel!

Ik doe de opdrachten heel uitvoerig in een langzamer tempo. Ik wil het goed oefenen en goed op me in laten werken. Toch zijn er ook momenten geweest dat ik tegen dingen opzag , me rot voelde en het me niet lukte om uit die verdietige stemming te komen. Daar baalde ik van. Hoe kan dat nou. Toch denk ik dat ik er minder lang in blijf hangen en de dipjes minder diep zijn. Ik kan beter bij mezelf blijven. Ik ben op de helft van de cursus. En ik heb al veel geleerd. Dank je wel! Ik kijk steeds weer uit naar de mail (naar de volgende les).
BC, vrouw

Leuk en leerzaam
Beste Frank, ik volg samen met mijn man de cursus online via jou, ontzettend leuk en leerzaam om via een opdracht stil te staan hoe je er zelf in staat. Mede door jouw cursus hebben we de energie om te kijken wat er nog wel kan en is en gaan we de nadruk inzetten op positief zijn met elkaar en genieten van de zaken die we nu wel hebben. Vrije tijd en rust om eens goed tot onnszelf te komen en te bekijken welke kant we op willen ook bijvoorbeeld qua werk, wonen enz. Nooit gedacht dat je cursus op deze wijze ons bewuster kon maken, samen brengt het tot nieuwe inzichten. Een opsteker voor jou!
KB, vrouw

Ik ben op de goede weg
Ik vind het een heel leerzame cursus. Geeft me veel inzichten. Ik heb al jaren veel lichamelijke klachten door teveel stress en het is hoog tijd het tij te keren! Ben op de goede weg. Bedankt!
MH, vrouw

Fijne cursus
Fijne cursus. Niet betuttelend of belerend. Lekker beknopt en to the point, geen oeverloze verhalen. Daarom kun je de mails ook makkelijk regelmatig opnieuw lezen, zodat alles goed tot je doordringt Dus: positief!
CM, vrouw

Duidelijke inzichten
Ik ben erg positief over de E-Cursus Nooit meer stressen zorgen. Bedankt voor de mooie inzichten, dat voelt als een verrijking. Ik lees ze soms wel een paar keer voordat ik begrijp wat er precies staat. En me er bewust van word. Als ik in een stress of zorgen moment zit, pak ik het er weer bij lees ik het weer door. Het is veel oefenen maar ik ga de uitdaging aan! Ik ben er blij mee dat ik deze cursus heb gedaan. Vond het interessant en herkenbaar. En ik kan ook veel toepassen. Bedankt!
SB, vrouw

Rustiger en positiever
Tot nu toe ben ik erg blij dat ik begonnen ben met deze cursus. Ik heb al een aantal van die bekende “aha-momenten” gehad en merk aan mezelf dat ik anders en positiever ben gaan denken en daardoor rustiger ben geworden. Ik hoor het ook van mensen uit mijn naaste omgeving.
BI, vrouw

Direct toepasbaar, top!
Hoi Frank, tot op heden heb ik zeker al weer veel gehad aan deze cursus. Handige tips, hele mooie inzichten, praktisch en direct toepasbare theorie, met bijbehorende praktijk oefeningen. Het mooie van jouw manier van informatie overbrengen is dat het zo enorm duidelijk wordt verwoord, in Jip en Janneke taal en direct toepasbaar. Heel erg prettig! Daarnaast is het altijd positief oplossingsgericht, waardoor je zelf ook enthousiast wordt om er direct mee aan de slag te gaan,top! Ben er erg blij mee. Vriendelijke groeten,
CO, vrouw

Geweldig
De cursus nooit meer stress of zorgen is geweldig. Ik krijg er goede inzichten en tips van!
JH, vrouw

Door oefenen wordt het beter
Tot nu toe heb ik wel baat bij de cursus en weet dat een kwestie is van blijven trainen! Ik ben zeven maanden bij huis door een burnout (ik ben 62 jaar) en de laatste jaren een bepaald levenspatroon en werkpatroon opgebouwd, waardoor ik, ook mede
door het vele sporten, veel teveel van mijn lichaam en geest heb gevergd (met alle bijbehorende stress door de werkdruk en bezuinigingen).

Door de cursus ben ik dit ook op een andere manier gaan bekijken!! Wat je allemaal zelf kunt doen!! Door deze cursus merk ik, door het veel te oefenen en te lezen, dat het net als bij het trainen met sporten is dat je door het veel te doen beter wordt. Ook merk ik wel dat je onder druk weer snel in oude fouten vervalt, maar ook dat wordt weer beter natuurlijk.
JB, vrouw

Laag voor laag wegpellen
Ik vind het een erg fijne cursus om te doen. Het geeft inzicht in verschillende factoren die samenhangen met stress en zorgen, ze geven als het ware de gelegenheid om telkens weer een laagje te bekijken en zien wat het bij jou veroorzaakt en teweegbrengt. Zie daar: de welbekende uien-pel-methode :-) Ik doe met plezier de lessen!
JV, vrouw

Een andere manier van kijken
Ik ben nu halverwege de cursus en ik ben er erg blij mee. Keer op keer geven de lessen me energie. Ik herken mezelf steeds en vind het prettig om op deze manier te merken dat er meer mensen zijn zoals ik; dat ik in een hokje pas en dat er voor mensen in dit hokje manieren zijn om zichzelf te herprogrammeren. Dat is dus ook mijn rode draad: ik moet mijn gedachten herprogrammeren, op een andere manier naar diezelfde wereld kijken. Ik ben trouwens ook erg te spreken over de vorm van de cursus; ik kan hier nu helemaal op mijn eigen manier mee omgaan en aan werken. Dank voor je wijze lessen.
MO, vrouw

Direct in praktijk brengen
De cursus is laagdrempelig om aan te beginnen, oa door de prijs. Je kan het zo intensief doen als je zelf wilt. Het is inhoudelijk leerzaam en nuttig en er is een heldere theorie met aansprekende voorbeelden. Dat vind ik een fijne vorm: een overzichtelijk, kort stuk theorie en een goede hoeveelheid oefeningen, waar je per les geen uren mee bezig bent. Je kan het geleerde en de oefeningen direct in leven in praktijk brengen.

Doordat de cursus over een langere tijd plaats vindt, en je 2 keer per week er steeds kort mee bezig bent, blijf je ermee bezig en kan je de stof proberen eigen te maken en in je leven te integreren. Dit vind ik een groot voordeel tov een cursus van 1 dag waar je veel inzichten opdoet, maar deze net zo hard weer vergeet na een week.

Dankzij de cursus heb ik meer inzicht gekregen in mezelf en mijn handelen en geleerd om dingen meer los te laten. Ik merk ook dat ik bepaalde nieuwe gedachten al eigen aan het maken ben. Vooral als ik anderen met mijn oude overtuigingen zie worstelen… Mijn aantekeningen zal ik voorlopig regelmatig blijven doornemen, maar vertrouw erop dat het belangrijkste uiteindelijk wel blijft hangen. Kortom, Ik beveel je cursussen aan bij mensen die hier voor open staan. Bedankt voor de inzichten.
LS, vrouw

Zie nu zelf hoe goed het is
Hoi Frank, Ik heb lessen net allemaal nog even herlezen. Ik kwam erachter dat ik heel veel weet, alleen dat ik meer vanuit de kennis werkte, dan vanuit voelen als het om mezelf gaat. Even over de inhoud van je training, complimenten! Heldere taal, heel bruikbaar en zeker als je niet lekker zit, is het heel prettig om te lezen en te doen. En ik vind dat je heel toegankelijk bent, meteen reactie geeft op een vraag en ook dat voelt goed. Ook bijzonder om het niet face tot face te doen, maar gewoon achter je pctje. Ik was heel lang sceptisch, maar zie nu zelf hoe goed het is. Nogmaals dank voor de extra moeite en ik zal je e-cursus zeker aanbevelen!
DB, vrouw

Verrassend!
Verrassend vond ik deze cursus…ik ben al een tijdje bezig met mijn proces en met deze cursus viel een heleboel op zijn plaats! En dan vooral praktisch…alleen boeken lezen maakt toch niet het verschil. Mijn complimenten…en inmiddels ook de cursus blijvend zelfvertrouwen besteld!
KH, vrouw

Alles wat ik nodig had
Ik lees iedere keer de mail en ook de opdrachten door. Ik maakte me veel zorgen over mijn dochters en zat te veel in mijn hoofd. Ik ben eigenlijk een persoon die uit al het negatieve iets positiefs probeer te halen. En eigenlijk was er ook helemaal niets om me zorgen over te maken. En ik weet van mezelf dat wat er ook op mijn pad komt, dat ik altijd de kracht krijg, heb om dit aan te kunnen. Ik moest me er even weer bewust van worden. Als ik me bewust ben dat ik me weer zorgen maak om dingen die kunnen gebeuren dan gebruik ik jouw zin: zorgen of ontspanning. Dit was eigenlijk alles wat ik nodig had. Door deze zin bedenk ik geen rampscenario’s meer.
AS, vrouw

Leuk en leerzaam
Hallo Frank, ik vind het een leuke en leerzame cursus! Ik heb een burn out gehad, en ik vind zelf dat ik nog iets de bij moest hebben wat mij helpt om weer vertrouwen in mij zelf te krijgen! De manier van denken, actie ondernemen en dingen accepteren wat je niet in de hand hebt en hoe jij dat op papier zet vind ik heel leerzaam! Ik heb mij over veel dingen druk gemaakt,kan slecht tegen onrecht en vond alles leuk om te doen! Dat bij elkaar is mij te veel geworden, en met de tips van jou wil ik er weer helemaal bovenop komen zodat ik weer helemaal ontspannen wordt! Ik volg dus met plezier de volgende lessen. Met Vriendelijke Groeten,
MK, vrouw

Ik ben op de goede weg
Hallo Frank, zaterdag j.l. kreeg ik de eerste mail van de cursus en mijn gevoel daarover was meteen: “hier kan ik wat mee” en dat bleek ook wel in de vervolg e-mails. Ook het meegezonden e-boek “Inzicht in je Kracht” heb ik aandachtig doorgenomen en de meeste onderwerpen en punten sprak mij aan om anders en positiever in het leven te staan. Uiteraard val ik wel eens terug naar mijn “oude gewoontes” maar dan neem alles nog eens door en put daar weer heel veel energie uit.

Ik besef wel dat ik er nog niet ben, maar mede door deze e-mail cursus en de bijgevoegde onderwerpen zoals: “Hoe krijg ik rust in je hoofd?” en “Meer inzicht in jezelf” ben ik ervan overtuigd dat ik op de goede weg ben. Mijn dank daarvoor, Frank.
NK, man

Goede informatie
Ik wil graag mijn complimenten geven voor deze e-cursus geven, hele goede informatie!
AL, man

Werkt echt!
Hoi Frank, de cursus werkt echt! Het heeft een heldere structuur en opbouw en het is duidelijk wat behandeld is en wat er nog komt. Er zijn duidelijke oefeningen die helpen bij het vaststellen waar het werkelijk om draait. De e-mails komen regelmatig dus je kunt ze als goed inplannen.
JB, man

Een heel fijn gevoel
Hallo Frank, ik vind het erg jammer dat de cursus af is want ik keek er iedere keer naar uit. Ik merk dat ik het nodig heb om mezelf positief op te laden. Ik heb alle lessen in een map gezet en nu moet ik zelf de discipline hebben om weer de lessen in te gaan kijken en toe te passen. Ik vond de cursus erg positief en heb er veel aan gehad. Ik ben herstellende na een zware hersenoperatie dus ik heb veel tijd gehad om te piekeren maar jouw cursus heb mij geholpen om dat minder te doen. Het is een veelomvattende cursus dus altijd genoeg om op terug te vallen en veel te lezen.

Mijn lichaam is rustiger geworden omdat mijn denken positiever is. Ik ben er heel bewust mee bezig. Ik denk dat je gedachten een heel belangrijk iets is. Ik dank je Frank voor de cursus. Heel veel succes in de toekomst en dat er nog heel veel mensen van je cursussen mogen gebruik maken, van leren en daardoor een gelukkiger leven krijgen. Ik merk dat ik veel positiever tegen dingen aan kijk. Door veel te lezen worden mijn gedachtes positief en zit ik minder te piekeren. Ik voel me blijer en dankbaarder en dat geeft een heel fijn gevoel. Dankjewel Frank!
PE, vrouw

Vertrouwen in de toekomst
Hallo Frank, ik erken mijzelf in veel stellingen en achterliggende motieven. Door de jaren heen en misschien ook vanuit vroeger, heb ik dikwijls negatief lopen denken. Nu ik een tijdje jouw cursus volg, merk ik dat ik de basis voor een vertrouwen in de toekomst aan het leggen ben. Het is geweldig, hoe aan alle denkbeelden over zorgen in mijn gedachten een plaats word gegeven in jouw cursus. Vooral een zin uit les 7 raakte mij erg, “Maak je geen zorgen als je denkt dat je aandacht richten op iets positiefs het probleem niet oplost. Dat doen je zorgen ook niet. Maar in de tussentijd voel jij je wel beter.”
JH, man

Blij en enthousiast
Ik ben heel blij met de cursus! Terwijl ik nog maar een tipje in mijzelf heb opgenomen. Want ik denk dat er een wereld aan mogelijkheden achter al die tekst zit. Dat valt in een paar weken niet te behappen. En dat hoeft ook niet, want het materiaal heb ik nu immers bij de hand. Ik vind de lessen heel makkelijk leesbaar. Heel sympathiek opgesteld ook. Een heel goede balans tussen praktisch inzicht en spiritualiteit. Dat maakt dat ik aldoor nieuwsgierig ben naar wat er weer in m’n mail verschijnt. De tekst sluit aan bij wat ik als ‘waarheden’ zie, bij wat ik als een ‘ideale levenshouding’ zie. Kortom, ik ben enthousiast.

Om een voorbeeld van vooruitgang te noemen: ik word ‘s ochtends vaak niet vrolijk wakker; ik denk zelfs dat ik sikkeneurig droom. Nu raak ik er steeds bedrevener in om te bedenken dat ik die sikkeneurigheid niet hoef door te zetten. Ik denk heel vaak: “Dit hoef ik niet te denken”. Ik wil ook nog kwijt, dat ik het hoofdstuk ‘De kracht van goede vragen’ heel inspirerend vind.
RH, vrouw

Fijne cursus
Ik doe ongeveer 2 keer per week een les en dat bevalt mij goed. De theorie is heel herkenbaar en duidelijk, waardoor ik me er ook echt in kan vinden. De oefeningen die volgen zijn naar mijn idee zinvol. Iedere keer als ik nu zorgen of stress heb denk ik aan bepaalde theorieën die ik gelezen heb, of aan bepaalde oefeningen. Dit zorgt ervoor dat ik steeds meer weet hoe ik ermee om moet gaan. Kortom, de cursus is zeker zinvol. Het is een fijne cursus!
AZ, vrouw

Heldere uitleg
Ik heb door de cursus geleerd dat ik mijn gedachten kan veranderen en ervoor kan kiezen anders te reageren op situaties, maar vooral dat gedachten maar gedachten zijn. Door de heldere uitleg in elke mail, weet ik nu wat ik kan doen als ik in mijn zorgenstand schiet. Ik vond het erg prettig om zo met mezelf op een positieve manier bezig te zijn.
CS, vrouw

Verfrissend
Tot nu toe merk ik dat ik me er al veel sneller bewust van ben als ik terugval in negatieve gedachten of teveel in mijn hoofd zit. Frank is erg goed in het ombuigen van negativiteit naar positiviteit en heeft een verfrissende kijk op dingen.
NK, vrouw

Direct meer inzicht en steun
De cursus treft mij vooral door zijn heldere, duidelijke en praktische structuur en opzet. Met anderen woorden, het geeft exact de essentie aan hoe bepaalde denkprocessen werken en hoe je dit snel en simpel kunt veranderen. Mijn complimenten. Het is zeer compacte cursus, die je direct inzicht geeft in je eigen actie en reactie op je zorgen. Voor mij was het extra zinvol, toen de onzekere periode begon van onderzoeken, wachten, andere onderzoeken enz., etc. m.b.t. mijn gezondheid. Met name als je alleen bent, is het extra moeilijk om dan de zorgen van je af te kunnen zetten. De cursus heeft me daar zeker een weg in gewezen en gesteund. Hartelijk dank.
FW, vrouw

Positieve energie en vertrouwen
Ik volg deze cursus voor mezelf maar ook voor mijn 3 kinderen. Ik wil ze graag helpen om van het leven te genieten & met vertrouwen de toekomst tegemoet te treden. Ik ervaar duidelijk meer positieve energie & vertrouwen binnenin, en ik besef dat ik kan kiezen tussen genieten en zorgen maken. Ik vind in elke email een interessante boodschap terug, die ik goed kan gebruiken. Ik vind de manier waarop je de dingen uitlegt heel erg goed. Het is heel duidelijk en ik twijfel niet dat het klopt, het is dus heel overtuigend. Ik ben ik dankbaar voor je cursus, en zal het verder met veel toewijding volgen. Bedankt!
HK,man

Hartstikke goede cursus!
Ik wist wel dat ik zelf invloed had hoe ik met een situatie kon omgaan, maar het lukte me nooit mijn gedachten dan om te buigen. Omdat ik zo’n situatie niet kon negeren, legde ik mezelf op om me zorgen te maken. Ik weet nu dat ik daardoor dacht controle te kunnen houden. Maar door de oefeningen in deze cursus heb ik geleerd dat ik mijn mening over situaties kan veranderen. Gaat iets minder makkelijk dan het zo klinkt, maar het maakt daarna een wereld van verschil. Ik heb het gevoel dat ik een last heb afgeschud en sta hierdoor positiever in het leven.Dank je wel Frank. Hartstikke goede cursus!
SH, vrouw

Verhelderend
Frank, bedankt voor je e-mails. Het heeft me geholpen om meer inzicht te krijgen in mijn eigen situatie. Bepaalde zaken die je diep van binnen wel weet, worden bevestigd met voorbeelden in je mails. Dit werkt verhelderend. Het klopt helemaal: waar je je op focust wordt sterker. Vooral in de huidige maatschappij van drukte en stress op het werk, heeft het me geholpen, om juist aandacht te hebben voor de kleine dingen, waar je plezier uit haalt en waar je zelf invloed op kunt uitoefenen.
LT, vrouw

Goede informatie
Ik wil graag mijn complimenten geven voor deze e-cursus geven, hele goede informatie!
AL, man

Heel verfrissend
Beste Frank, Ik vind de cursus heel verfrissend. Het helpt en het lukt steeds beter om de positieve kanten te bekijken. Je taalgebruik is heel verhelderd en het leest allemaal erg gemakkelijk! Je bent echt een positief mens! Groeten,
LB, vrouw

Heel goede cursus
Ik vind het een heel goeie cursus. Ik ben erachter gekomen dat ik écht een keuze kan maken: óf zorgen maken óf genieten en voor elke zorgelijke gedachte een positieve gedachte plaatsen.
RH, man

Ik krijg er energie van
Wat een waardevolle cursus weer! Het is een goede opvolger van Blijvend zelfvertrouwen voor mij. Stress en zorgen hebben meer met zelfvertrouwen te maken dan ik dacht. De cursus is leuk om te volgen, krijg er echt energie van! En wat is het gaaf om te ontdekken dat je krachtiger bent dan je zelf had gedacht! Bedankt voor de goede cursus en vriendelijke groet,
EO, vrouw

Niet afwachten, maar doen
Wat ik tot nu toe aan de cursus gehad heb is de kijk naar mezelf en hoe ik met zaken om ga. Met als duw in de rug van de cursus, niet om het probleem heen te blijven lopen maar er iets aan te gaan doen. Het gaat over mijn werksituatie waar ik overbelast ben door groei in het bedrijf maar geen groei in personeel. Lang gedacht dat het aan mijn capaciteit lag en aan mijn persoon. Ook hierin voel ik me gesterkt door de cursus, dat ik er mag zijn zoals ik ben. Ik ben er nog niet helemaal maar voor mijn gevoel op de goede weg. Dank
PB, man

Positief gevoel
Beste Frank, tot nu toe heb ik een heel positief gevoel over de cursus. Ook al ga ik nog de fout in met negatieve gedachten, ik kan het makkelijker ombuigen door mijn schrift erbij te pakken, waarin ik de belangrijkste punten van jouw lessen heb gezet. Dus al met al genoeg stof om mee verder te gaan!
JD, vrouw

Ik voel me sterker worden
Hallo Frank, ten eerste wil ik je bedanken voor de cursus die ik aan het volgen ben. Ik zit in een lichte depressie en door veel op internet te zoeken en te lezen kwam ik jou site tegen die me meteen aansprak. Direct na de eerste ‘les’ voelde ik me sterker worden. Ik begon anders te denken. Telkens als ik me even onrustig voel en niet lekker in m’n vel zit nadat ik wakker ben geworden ’s morgens, denk ik aan deze cursus of pak ik het schrift erbij waar ik alles in opschrijf en dan dringt het weer tot me door hoe ik moet denken en doen.

Ik moet toegeven dat ik me soms wel moeite heb om alles ook echt op te schrijven. Maar ik heb er echt wel baat bij aan deze cursus. Niet elke ‘les’ spreekt me aan, maar ik merk echt dat het me goed doet. Soms zijn het alleen bepaalde zinnetjes die me flink aan het denken zetten. Zoals de eerste les waar de volgende zin in voorkomt ( niet helemaal precies zoals hij in de mail staat, maar zoals ik hem vaak tegen mezelf zeg): “stress en zorgen komen niet voort uit een situatie, maar uit je reactie op de situatie’. Aan deze zin heb ik echt heel veel gehad en daar denk ik nog dagelijks aan. Dus al met al, ik ervaar deze cursus al zeer positief!
IB, vrouw

Helpt me echt
ik ben echt onder de indruk van de oefeningen en het helpt me echt.
CB, vrouw

Wijzer en relaxter door geworden
Om de cursus online te kunnen doen in mijn eigen tempo vond ik heel prettig. Ik ben er zeker wijzer en relaxter door geworden en ik ga proberen om meer te relativeren in het leven . Focus op wat ik wel heb en niet op wat ik niet heb! Bedankt
PH, man

Zeer begrijpelijk en uitstekend samengesteld
Als ik deze cursus lees zeg ik van veel dingen: “dat is het.” En het lijkt zo eenvoudig, maar het leven is soms gecompliceerd. Het is zeer begrijpelijk en uitstekend samengesteld, maar ik heb ontdekt van mezelf dat ik het moet kunnen bespreken.

Ik schrijf er ook wel van op in een soort dagboek, maar ik denk erover om hier een therapeut te zoeken als ruggensteuntje, want angsten verdwijnen niet vanzelf. Alhoewel ik reeds veel opgestoken heb van uw cursussen komen die gevoelens toch terug en ik probeer alles om terug vertrouwen in mezelf en een tevreden leven te bereiken.

Ik hoop dat u deze feedback als positief kan beschouwen want zo is het ook bedoeld. Uw cursussen zal ik (zoals ik nu reeds doe) opnieuw en opnieuw herlezen. Vriendelijke groet ,
AL, vrouw

Ik sta positiever in het leven
Een fijne cursus. Ik heb geleerd om nieuwe positieve overtuigingen te creëren, waardoor ik positiever in het leven ben gaan staan. Hierdoor geniet ik meer van het leven en heb ik minder zorgen. Ik ben elke les begonnen met de video les. Daarna nam ik de les nog een keer door en maakt ik hiervan een samenvatting. Door daarna de oefeningen op te schrijven en uit te voeren leer je beter met deze aspecten om te gaan.

Elke dag om 7 uur ontvang ik een reminder om de belangrijkste oefeningen, voornamelijk die nieuwe positieve overtuigingen door te lezen. De oefeningen zorgen ervoor dat je het gaat begrijpen. Ik vind meer leesmateriaal wel prettig, zoals het boek dat ik heb mogen lezen bij deze cursus.
MD, man

Zeer positieve cursus
Ik heb heel veel geleerd: het belang van dankbaarheid, in het negatieve toch het positieve kunnen zien, gewoon meer doen! Ik vond het een zeer positieve cursus. Het was helder, het waren gewonen woorden en voorbeelden en er werd zeer goede taal gebruikt. Ik vond de cursus ook bemoedigend.
GB, man

Gedachten beheersen
Een mooie, positieve cursus. Ik heb geleerd mijn gedachten te beheersen. Wat ik goed vond, was de opbouw en de rustige toon.
SS, vrouw

Focus
Ik heb geleerd om mijn aandacht te sturen naar dit moment, met de focus op wat er goed is en gaat. Ik vond het eBoek ook goed. Ik mis interactie, maar het was bekend dat dit niet bij de cursus zat.
RW, man

Herkenbaar en vlot geschreven
Ik heb zeer goede inzichten opgedaan: Dat je iets moet DOEN om uit een situatie te geraken, niet in je hoofd blijven zitten. Ik vond de cursus zeer herkenbaar, vlot geschreven, ook met de nadruk op de oefeningen zelf doen. Voor mij is het een prima eye opener.
IW, vrouw

Geweldig goed
Geachte heer Frank, ik vind uw product Nooit meer zorgen of stress echt geweldig goed, omdat het echt helpt en dat heb ik zelf ook wel ervaren.
DW, man

Mooie inzichten die me echt helpen
Ik ben zeer positief. Ik heb geleerd om meer tot mezelf te komen. Mooie inzichten opgedaan, die mij verder helpen. Ik vond de opbouw en de structuur van de cursus prima. Ik ben heel blij met de inhoud van deze training. Het helpt me echt.
LU, vrouw

Alles word heel duidelijk benoemd
Dit waren mijn inzichten: Zorgen maken over zaken in de toekomst is zonde. Ze pakken vaak anders uit. Inzicht krijgen in wat gedachten met je doen. Zeer positieve cursus met goede lessen, alles wordt heel duidelijk benoemd. Ik mis nog wat schrijfruimte onder de vragen, zodat je die op kunt slaan.
EJ, vrouw

Blijvend plezier
Beste Frank, de cursus voldoet prima. Veel goede tips en denk manieren. Succes met je werk en je hebt me er zeker mee geholpen. Ik ga er blijvend plezier van hebben.
AM, man

Heel leerzaam
Hallo Frank, Ik wil je uit de grond van mijn hart danken dat ik de cursus heb mogen volgen van je. Hij was heel leerzaam en ik leer nog iedere dag bij. Een fijne dag gewenst en een dikke knuffel van mij.
HJ, vrouw

Precies wat ik nodig had
Allereerst, ik ben heel blij dat ik deze e cursus bij je volg. Precies wat ik nodig had. Na jaren van therapie, waar de focus op problemen uit je verleden ligt, raakte ik steeds verder de weg kwijt. Ik had voor mezelf besloten dat ik alleen nog coaching wilde die vanuit het hier en nu werkt en aan een andere ‘mind set’. bingo!
MM, vrouw

Geholpen
Hallo Frank, wat mij al geholpen heeft/goed doet is het inzicht dat als ik niets -meer- kan doen om een situatie te veranderen het niet meer mijn probleem is en ik er niet verantwoordelijk voor ben. Omdat het de andere is, die deze situatie oproept.
JS, man

Handvatten
Jouw e-cursus heeft de verschillende valkuilen, overtuigingen duidelijk in beeld gebracht en handvatten gegeven om deze om te buigen of los te laten. Het blijft een kwestie van in de praktijk brengen, maar de kennis en het inzicht heb ik nu in huis. En ik ga nog even verder, namelijk door me dit weekend ook op te geven voor de e-training Blijvend Zelfvertrouwen. Lijkt me een mooie aanvulling om mezelf net dat laatste zetje te geven. Bedankt voor het ontwikkelen en aanbieden van deze modules, ik zal ze zeker aanbevelen aan anderen!
LR, vrouw

Ik voel me weer super goed
Via deze weg wil ik je bedanken voor je cursus “Nooit meer stress, of zorgen”. In november (eigenlijk al langer natuurlijk) merkte ik dat er diverse zaken speelden in mijn leventje en was het opeens even teveel allemaal. In theorie weet ik zelf ook alles wel, maar ik kreeg op dat moment het niet op de rit. Na een periode thuis te zitten (even geen werk) ben ik met ondermeer met behulp van jou cursus weer de juiste richting in gekomen. Ik voel me nu weer super goed. Dus bedankt dat je hier met je cursus een bijdrage aan hebt geleverd.
EN, man

Precies wat ik nodig heb
Duidelijk, helder en positief. Gericht op oplossingen en actie: precies wat ik nodig heb.
EH, vrouw

Moed en energie
Bedankt voor alle goede tips van de afgelopen weken. Hoewel ik er nog lang niet ben, zijn de lessen die ik uit deze cursus heb geleerd heel waardevol. Bepaald gedrag en bepaalde gedachten zijn zo’n vastgesleten automatisme geworden dat ’t goed is dat je er op gewezen wordt, en dat is door deze cursus gebeurd. Nu komt ’t erop aan het positieve tot een automatisme te maken, en daar zal veel herhaling voor nodig zijn want ik merk dat ik nog altijd snel en ongemerkt terugval in de zorgen en stress van voorheen. Maar nu ik ook meer goede momenten heb ervaren, weet ik dat ’t dus ook anders kan en dat geeft moed en energie om verder te gaan.

De onderwerpen in de cursus zijn heel duidelijk en positief beschreven en eigenlijk zijn de aangedragen tips heel logisch, maar kennelijk kom je er zelf niet op als je in een negatieve spiraal zit. De cursus heeft me dus veel handvatten geboden om mee aan de slag te gaan. Inmiddels heb ik ook de cursus gelukkig zijn en gelukkig blijven gekocht en waarschijnlijk zal ik ook de overige cursussen daarna nog gaan volgen, want er is echt nog wel wat werk te doen om weer helemaal op het gewenste niveau te komen. Lang traject dus, maar de start is goed, waarvoor dank!!
JS, Man

Top cursus
Beste Frank, het was een waar genoegen de cursus te mogen volgen. Tops:
Simpel en duidelijke taal, dingen van elke dag worden geanalyseerd, je krijgt inzicht in wat je doet, het laat je nadenken over je eigen handelen en hoe het ook anders kan. Je leert dat je eigen ik belangrijk is en de moeite waard is. Na elk cursus deel vertel je wat ik de volgende keer mag verwachten. Eigenlijk gewoon een top cursus. Complimentjes.
MB, vrouw

Fantastisch
Bedankt voor de fantastische cursus. Tot nu toe heb ik er veel aan gehad. Ik merk dat ik niet altijd alle opdrachten doe, maar ik vat wel elke les samen. Dit werkt voor mij erg goed, omdat ik dan op elk gewenst moment mijn boekje met samenvattingen er bij kan pakken, voor de zogenaamde: ‘oh ja momenten’.
TB, man

Positieve energie
Beste Frank, ik mag zeggen dat je support heel veel goed doet. Met heel juiste woordkeuze, zonder veel poespas zeg je waar het op aan komt! Het is aan ons om dagdagelijks hier mee om te gaan en het te gebruiken en het werkt! Alvast bedankt! Jouw persoonlijke aanpak is echt wel geweldig! En inderdaad ik hoor mezelf heel vaak jouw woorden gebruiken om anderen mee in een positieve richting te sturen. Zalig toch! Nog een fijne dag en hartelijk dank voor de positieve energie!
EO, vrouw

Acceptatie en actie
Persoonlijk ben ik iemand meteen hoge arbeidsmoraal, perfectionistische inslag en hoge ambitie. Ik ben hier succesvol mee maar begin te ervaren dat doordat ik de lat zo hoog leg te veel van mijn energie hieraan wegloopt en dit fysiek zijn weerslag begint te krijgen. Ook ben ik inmiddels 51 en dit maakt dat ik er anders in moet gaan staan om ook de komende jaren wel met plezier mijn werk te doen en het te kunnen volhouden. Rode draad is bij mij controle willen houden, je hierover zorgen maken en niet loslaten. Door steeds weer dezelfde denkpatronen te volgen versterk ik voor mijzelf de stress en de zorgen.

De e-cursus heeft mijn inzicht aanzienlijk vergroot hierin en ik begin mijzelf meer en meer te spiegelen qua denken en gedrag. Meer acceptatie van wat is, focus op datgene waar je wel invloed op hebt en actie op die punten. Ook focussen op positieve dingen i.p.v. negatieve zaken is iets dat zeker goed werd voor de mind set. Kortom ik leer en ben op de goede weg. Deze cursus helpt mij daar zeker bij. Bedankt tot zover.
EB, man

Het heeft me goed gedaan
Hallo Frank, wat ik zo fijn vind aan deze cursus is dat het je aan het denken zet en daardoor andere kanten laat zien van bepaalde situaties. Een andere prettige aspect van deze cursus is dat je deze volgt wanneer jij er tijd voor hebt of klaar voor bent. Het heeft me goed gedaan! Ik ben blij dat ik aan deze cursus ben begonnen. Alleen al het feit dat ik met mezelf aan de slag kan gaan is fijn. Door de lessen krijg ik handreikingen die me aan het denken zetten en waar ik wat mee kan doen. Het doet me goed.
RS, vrouw

Goede inzichten
De cursus geeft goede inzichten en handvatten om beter met mijn zorgen om te gaan. De frequentie vind ik ook wel prettig, omdat ik zo regelmatig er mee bezig ben om op een andere manier met mijn gedachten om te gaan. Hoewel het nog steeds lastig is om structureel het e.e.a. toe te passen. Ik ben erg benieuwd naar het vervolg van de cursus. In ieder geval bedankt voor het delen van uw inzichten m.b.v. de e-cursus.
JH, man

Ontspannen en blij
Beste Frank, ik ben erg blij deze cursus gevonden te hebben en nog blijer dat ik er elke week druk mee bezig ga. Ik heb zeker veel baat bij deze cursus, veel dingen zijn zo vanzelfsprekend, maar moesten gewoon aan mij duidelijk gemaakt worden en dan uiteindelijk ook toe gepast worden. Ik heb de stap genomen om mezelf te willen veranderen, wat mijn denken en gevoelens betreft, vooral het mezelf bang maken over iets wat waarschijnlijk in de “toekomst” gaat gebeuren ben ik erg goed in.

Ik kan mezelf er steeds beter toe richten dat ik dan aan iets anders ga denken en ook ben ik bezig met mezelf meer en vaker te laten ontspannen, dit is iets wat heel weinig voor kwam en waar ik mezelf van bewust ben geworden dat dit toch echt wel nodig is. Zoals je ziet ik ben erg blij met deze cursus. Dank je wel.
PB, vrouw

Heldere uitleg - stap voor stap
De training is door mij goed te volgen. Heldere uitleg en stap voor stap. Het is voor mij nog moeilijk om negatieve gedachten echt weg te zetten. Maar ik voel wel meer rust in mij. Dus er is wel resultaat.
ML, man

Zeker iets aan gehad
Beste Frank, ik heb zeker iets gehad aan deze cursus. Ik zal het proberen vol te houden. Ik ben 70 jaar, gezond,maar geestelijk onzeker. Mijn moeder was licht dement geworden. Ik ben soms ook bang om daar iets van mee te krijgen. Onze dochter kreeg na half jaar epilepsie, dat heeft bij mij veel spanning gegeven. Ik heb zelf daar een aanval van gekregen daarna nooit meer.. Met mijn dochter is alles goed gekomen. Zij woont zelfstandig en kan zich goed redden.
LB, vrouw

Nuttig
Frank, ik heb de cursus voor mij wel als nuttig ervaren. Het heeft voor mij wat rust gegeven tijdens handelingen eerst na te denken voor tot actie te komen. Groetjes
LV, vrouw

Veel tips en oefeningen
Ik vond de cursus vrij toegankelijk en de tips waren zeker in orde. Het dwingt je als het ware toch om eens even bij bepaalde dingen stil te staan, te zien waar er ruimte is voor verandering/verbetering.
Als ik een puntje mag aangeven: wat ik merk - en niet alleen in deze cursus - is dat de cursus vooral gericht is op 'gezonde' mensen met stress.

Persoonlijk heb ik een bindweefselaandoening met bijgevolg veel pijn, wat ook veel stress veroorzaakt, maar daar wordt niets over gezegd... Jammer, want pijn is ook een grote trigger van stress en wordt zwaar onderschat vind ik persoonlijk … Ben ik blij dat ik deze cursus volgde? Ja en nee: ja, voor de vele tips en de oefeningen. Nee, ergens (maar dan vooral door mijn gezondheidssituatie) had ik er 'meer' van verwacht en blijf ik nog wat op mijn honger zitten over hoe ik de stress rond mijn gezondheid zou kunnen verbeteren… Misschien iets om es over na te denken?
IJ, vrouw

Kan deze boost wel gebruiken
Ik vind de cursus leerzaam. Geeft me meer zelfvertrouwen. Kan in deze tijd wel boost gebruiken met die corona. Denken positief en negatief. Heeft me andere inzichten gegeven. Hoe in leven sta en moet handelen. Bedankt, groetjes
KB, man

Ik verleg nu al grenzen
Tot nu toe helpt het me denk ik wel, ik merk dat ik minder bang ben dat ik het werk niet kan bij benen, verleg nu al grenzen zonder dat ik die gespannen spieren voel en die innerlijke onrust, soms dreig ik een beetje terug val te bespeuren maar dan heb ik ook in de werkelijkheid meer werk moeten verzetten. Ben erg positief. Bedankt Frank.
PH, man

Heel erg goed
Ik vind de cursus heel goed. De oefeningen zijn leerzaam en die doe ik trouw. Het is in makkelijk taalgebruik geschreven.
TG, vrouw

Goede cursus voor mijn leven
Ik vind het een heel goeie, aanvullende cursus voor mijn leven. Ik heb er veel aan doordat hij praktisch is en ik mezelf onder de loep moet nemen, wat zit er in mij waardoor ik stress krijg. Ik ben iedere keer weer blij als ik de volgende les krijg, nu nog 9!!

Blij met alle lessen en tips
Ik ben nog druk bezig met de oefeningen. Het is een lang proces. Ik oefen iedere dag. Ik vind het een goede cursus. Ben erg blij met alle lessen en tips.
TG, vrouw

Veel uit gehaald
Ik heb er weer heel veel uitgehaald. Ik had al is zoiets als dit gedaan maar op een gegeven moment ebt het weg. Ik moet er wel bij zegen dat ik medicatie heb gekregen van de huisarts dat werkt ook super goed. Deze cursus vond ik goed en niet te moeilijk: Goed en duidelijk, ik heb er echt veel uit gehaald. Bedankt Frank
EZ, man

Heeft me zeer goed gedaan
Deze cursus heeft me zeer goed gedaan. Ik heb veel jaren angstklachten gehad. Ik schrijf stukjes over en stop ze in m’n zak, dit werkt voor mij. Heb de cursus en de vragen allemaal op de computer gedaan en dat is zeker nodig, anders dringt het niet goed door. Niks dan lof hoor, hartelijk dank.
AH, vrouw

Genieten van het moment
Ik heb veel geleerd van de lessen tot nu toe. Niet elke les was even toepasbaar op mezelf maar de meeste wel. Ik weet nu welke gedachten mij stress bezorgen. Ook weet ik nu dat ik positiever moet denken. Ik heb altijd gedacht dat ik 3 jaar geleden mezelf ben tegengekomen en dat de omgeving moest veranderen om weer de oude te worden, ik weet nu dat ik (mijn gedachten) moet veranderen en dat gebeurt steeds meer. Ik word weer steeds positiever. Ook geplande dingen in de toekomst waar ik tegenop zag (omdat ik bang ben dat bepaalde dingen gebeuren) zie ik nu anders.

Ik denk weer aan de positieve dingen (met meer vertrouwen) en niet (althans veel minder) aan de negatieve. Ook probeer ik meer in het nu te leven en niet in de toekomst of verleden (wat ik tot voor kort wel deed; inderdaad, je maakt je geen zorgen over het moment maar altijd over dingen die gebeurd zijn of moeten gebeuren). Ik heb weer meer vertrouwen. Ik word langzaamaan weer de oude, die leeft in het moment met vertrouwen en kan genieten.
JP, man

Meer rust en ontspanning
Hoi Frank, ik heb best baat bij je cursus gehad. Als ik een moeilijk moment heb, meestal als ik een keuze moet maken over iets onbenulligs, ben ik achteraf altijd wel blij dat het dan wel gelukt is om zelf die keuze te maken, of het nu een verstandige keuze is of niet. Ik ben er ook achter dat ik overal wat meer de tijd voor moet nemen dat geeft een stuk meer rust en ruimte voor ontspanning. Bedankt voor de cursus.
JH, man

Ideaal
Hoi Frank, ik vond het ideaal om via e-mail een cursus te volgen. Waar ik veel van geleerd heb is om meer positief te denken. De tips die je geeft werken goed. Negatieve gedachtes hebben steeds minder invloed op me!
RH, vrouw

Mijn vakantie gered
Hallo Frank, Ik ben heel blij met je en sterker nog, je hebt mijn vakantie gered! Ik zag er als een berg tegenop om 2 weken van huis te gaan. Ik heb de eerste 8 delen van de cursus op mijn tablet gezet en dagelijks in Frankrijk delen gelezen die me weer moed gaven om door te zetten. Klinkt natuurlijk raar omdat vakantie iets geweldigs zou moeten zijn. Maar ik vertrok met een bijna burn-out en met een uitgebreide 30-jarige geschiedenis van fobieën in alle soorten en maten….. Kortom angst voor de angst. Ik zal je de details besparen : ) Bepaalde zinnen uit je cursus gebruik ik als mantra die mijn negatieve- en angstgedachten een positieve wending geven. Mede met jouw hulp ga ik weer van mezelf winnen! Dank je wel tot zover. Ik kijk uit naar de volgende delen van de cursus
MM, vrouw

Hele goede cursus
Een heel goeie cursus. Vooral hoe je negatief denken kunt omzetten in positief denken. Soms las ik een les en alleen daardoor voelde ik mij al beter.
RH, man

Leuk en leerzaam
Beste Frank, jammer dat de cursus afgelopen is. Het was leuk en leerzaam om te volgen. Een cursus waar je echt wat aan hebt!
EO, vrouw

Veel baat bij
Beste frank. Ik vind je cursus heel goed en belangrijk. Vorige week had je de stelling: waar je tegen vecht wordt erger, wat je accepteert verdwijnt. Deze stelling zit nu goed in mijn hoofd geprent. Veel wat er wordt geschreven in je cursus weet ik al maar het is zo fijn om het nogmaals te lezen en tot me te nemen. Ik ben een beetje opgebrand geweest met veel meniere ( draaiduizeling) aanvallen. Dat geeft angst en daar vecht ik steeds tegen maar nu ik weer wat opkrabbel en met deze cursus met wijze woorden kan ik het weer een plek geven en worden daarom de aanvallen weer minder. Ik heb dus veel baat bij de cursus. Mijn hartelijke dank alvast.
MN, vrouw

Rust in mijn hoofd
Beste Frank, begin vorige week ben ik (eindelijk) gestart met deze online-cursus. Ik merk dat ik mij meer bewust ben van mijn gedachten. Ik probeer mijn gedachten (die vaak alle kanten opgaan) nu een halt toe te roepen in momenten dat ik in de stress schiet, mij dus zorgen ga maken over van alles en nog wat. Door de zorgen op te schrijven, merk ik al dat er rust komt in mijn hoofd. Ik maak hele kleine stapjes voorwaarts. Thuis kan ik de rust vinden om ook eens te gaan zitten, zonder allerlei huishoudelijke taken te gaan doen. De cursus voor mij te nemen en daar mee aan de slag te gaan, even te gaan handwerken. Dat geeft ook nog een keer extra rust. Meer tijd voor mijzelf.

Op mijn werk, waar ik mij het meest bezorgt over maak, val ik nog in mijn oude valkuilen. Maar ik ben mij er nu van bewust. Ik probeer de zorgen, de stress weg te werken, door aan positieve ‘dingen’ te gaan denken. Door te focussen op het werk van dat moment, niet van wat er allemaal mis zou kunnen gaan. Het valt niet mee, het is een proces dat ik jaren in stand heb gehouden, maar ik ga rustig verder met deze cursus, stapje voor stapje. Ik krijg steeds meer vertrouwen in een goede afloop. Ben blij dat ik aan de cursus begonnen ben.
AC, vrouw

Beter relativeren
Ik was er niet best aan toe (de roos was behoorlijk wat blaadjes verloren , de ene oplossing is verplanten naar vruchtbare grond en de ander helemaal opnieuw beginnen.) Mede met behulp van de begeleidingscursussen Blijvend Zelfvertrouwen en Nooit meer Zorgen of Stress ben ik mij aan met voorbereiden op grote veranderingen, en kan ik die nu beter relativeren, en van alle kanten bekijken, waardoor zich ineens andere invalshoeken openbaren.
GW, man

Positieve realiteit
Beste Frank, dank je wel voor deze nooit meer zorgen en stress lessen. Ik heb een schrift vol huiswerk gemaakt en ga er in blijven kijken want ik wordt er helemaal vrolijk van. Het lijkt wel of alle zorgen oplossen als sneeuw voor de zon. Na gaan in positieve realiteit!
LF, vrouw

Bondig, confronterend, bemoedigend, en leerzaam
Wat een fijne cursus! Het was bondig, confronterend, bemoedigend, leerzaam. Ik heb geleerd om de controle los te laten en de lat lager te leggen. Ook heb ik mijn negatieve overtuigingen omgezet naar positieve overtuigingen. En ik heb geleerd mijn eigen grenzen te respecteren.

Wat ik goed vond aan de cursus: Het was een behapbaar aantal lessen per week . De lesinhoud was zeer overzichtelijk. Elke les gaf een korte maar zeer duidelijke en begrijpelijke theorie met duidelijke opdrachten. En het was geschreven met bemoedigend taalgebruik. Ik ben zeer positief.
KB, vrouw

Meer inzicht en duidelijkheid
Ik vond het een positieve cursus. Ik heb meer inzicht en duidelijkheid gekregen waar mijn zorgen vandaan komen. De oefeningen om ze op te schrijven hebben daarbij geholpen.
EK, vrouw

Voelt goed
Goede cursus. Door goed na te denken heb ik inzicht in mezelf gekregen, het gaat een stuk beter! Ik vond de inzichten, bewustwording en de oefeningen om je doel te bereiken goed. Ze kwamen met een duidelijke uitleg. Het gaat nu goed en vooral: het voelt goed.
JB, vrouw

Piekeren is compleet nutteloos
Ik vind dit een zeer positieve cursus. Ik weet nu dat piekeren compleet nutteloos is. Het is enkel een poging om iets oncontroleerbaar proberen te controleren. Wat ik goed vond aan de cursus is de keuze tussen video en tekst.
EP, vrouw

Ik laat meer los en leef in het moment
Ik ben blij met de cursus. Ik laat meer los en leef in het moment. Niet steeds terug of vooruit kijken. En dankbaar zijn. Je hebt altijd een keuze: kies je voor zorgen of voor ontspanning? Maar nog lastig in de praktijk. Ik vond de cursus zeer divers en positief.
NS, Vrouw

Heldere en begrijpbare teksten
Ik vond de cursus zeer goed. Ik krijg een beter begrip van zaken en de lessen zijn makkelijk te integreren in de praktijk. De cursus is kort en krachtig, met heldere en begrijpbare teksten. Het is duidelijk, met helpende informatie die goed toepasbaar is. Dank je wel in ieder geval voor deze heldere cursus. Complimenten echt ook voor jou.
HM, vrouw

Geluk in eigen hand
Een mooie cursus. Ik heb ervan geleerd dat je je eigen geluk zelf in de hand hebt.
Wat ik goed vond aan de cursus was de duidelijke uitleg.
TP, man

De oefeningen zijn heel verhelderend
Ik was al dankbaar, maar door alles op te schrijven waar je dankbaar voor bent, haalt het de scherpe kantjes van je verleden. Ik vond het een zeer positieve cursus. Vooral door het doen van de oefeningen en alles uitgebreid opschrijven is heel verhelderend.
ER, vrouw

Zeer goede training
Ik vond het een zeer goede training. Ik heb geleerd om niet alle problemen te willen oplossen, maar om juist de focus te veranderen. Om veel minder te piekeren. De lessen zijn niet te lang en 2 lessen per week is prettig.
YW, vrouw

Opfrissing en verrijking
Beste Frank, ik leid aan een zeldzame ongeneeslijke ziekte en zelfs ik blijf dromen. Ik houd van mijn job, beleef ze op een andere manier dan tien jaar geleden toen ik nog geen weet had van enige beperking. Ik houd van mijn gezin en onderhoud hen financieel zolang ik kan.

Ik leef trager, bewuster en dus veel intenser. Alles wat je mij laten lezen hebt klopt. Veel had ik al ondervonden. Maar sommige zaken moet je blijven herhalen. Daarom was de cursus zeker een opfrissing. Maar ook een verrijking met andere, meer uitgebalanceerde bewoordingen en doordachte zinsconstructies. Dank en groetjes,
PC, man

Ontzettend veel aan gehad
Beste Frank, ik heb echt ontzettend veel aan deze cursus gehad en ben dan ook erg blij deze gevolgd te hebben. Ik ben dingen totaal anders gaan inzien. Ik kan dingen beter loslaten en echt je voelt je er stukken fijner bij. Ik ben dan ook best trots op mezelf dat ik dingen nu naast me neer kan leggen. Dat geeft een stuk meer rust, relaxedheid en ontspanning :-)

Ik kan nu veel meer van dingen te genieten en niet constant naar de wijzers van de klok kijken, omdat ik anders denk in tijdsnood te komen. Op moeilijke momenten weet ik nu hoe ik dit makkelijker aan kan pakken om zorgen/stress beter te voorkomen. En om eerst het positieve uit iets te halen ipv gelijk het negatieve.

Ook heb ik geleerd dat je niet alles op jezelf dient te betrekken maar ook eens naar de mensen en dingen om je heen te kijken, te genieten van de dingen die je wel in je bezit hebt of bereikt hebt ipv dingen die niet lukken. Frank bedankt voor je cursus en ik zal hem dan ook zeker aanraden aan andere mensen!!
MA, vrouw

Een nieuwe manier van kijken
Beste Frank, ik ben zeer tevreden over de korte maar daarmee zeer duidelijke antistress lessen. Samen met de oefeningen heeft dit al tot mijn eigen verrassing een goed resultaat opgeleverd. Omdat ik ook HSP’r ben moet ik wel goed alert blijven en blijf ik wel extra gevoelig voor stress. Verder lukt het mij ook beter om mijn gepieker buiten de deur te houden. Al met al kan ik zeggen zeer tevreden te zijn met mijn cursusresultaten. Uiteraard gaan we verder met mijn zelfvertrouwen op te vijzelen en denk ik nog veel steun aan beide cursussen te hebben!
KM, man

Helemaal super
Beste Frank, ik vind de cursus helemaal super. Voor nu kan ik merken dat ik al een stuk rust in mezelf heb gevonden, door me bewust te zijn dat ik niet mijn gedachten ben. Daarnaast merk ik, vooral binnen mijn werk, dat ik minder heftig op bepaalde situaties reageer. Ik probeer die momenten in een andere context te zien en wil daar niet te lang mee blijven rondlopen. In deze cursus krijg ik ook al goede hulpstukken om hier mee om te leren gaan. Bedankt!
SD, vrouw

Echt top!
Hoi Frank, bedankt voor deze cursus ook weer! Ik heb al eerder de cursus zelfvertrouwen gedaan en nu wilde ik graag deze cursus proberen. Ik heb al bij de psycholoog gelopen vanwege een angst- en piekerstoornis, maar elk handvat die ik kan gebruiken wil ik meepakken. Ik ben heel blij dat ik het heb aangedurfd om deze cursus te gaan doen. Ik kom mezelf af en toe flink tegen, maar daar leer ik tegelijkertijd ook weer van.

Ik ben echt heel blij dat ik deze cursus gedaan heb. Wat ik vooral meeneem is de zin: kies ik voor zorgen maken of geluk? En het besef dat je moet denken in mogelijkheden en vaak zelf het antwoord wel weet als je ergens mee zit. Ook de oefening doen om te stoppen met piekeren heeft me al een aantal keer heel goed op weg geholpen. Waarschijnlijk ben ik nog een aantal waardevolle dingen vergeten, daarom wil ik alles nogmaals gaan lezen. Ik vind deze cursus net zo waardevol als de eerste. Ik ga vol goede moed verder. Echt top! Heel erg bedankt!
MD, vrouw

Zoveel herkenning
Ik ben helemaal onder de indruk van deze cursus,zoveel herkenning! Mijn denkwijze waar ik op moment erg mee bezig ben. Ik wil me er goed op instellen en dat kost tijd. Ik hoop samen met deze cursus dat dat gaat lukken.
AS, vrouw

Helpt enorm
Beste Frank, in deze cursus vind ik heel veel herkenning omtrent mijn zijn! De cursus geeft mij ook inzicht en hoe om te gaan en te handelen. Het is absoluut een goed leidraad om stapje voor stapje anders in het leven te staan. De weg is wel nog lang, maar positieve focus helpt enorm. Nu nog mijn angsten beheersen.
LS, vrouw

Openbaring en vrijheid
Beste Frank, de e-cursus nooit meer stress of zorgen vind ik werkelijk een openbaring. De heldere manier van schrijven, duidelijk en concrete voorbeelden zetten me aan het denken. En denken in de positieve richting dit keer!
De vragen die je stelt, de onderwerpen die aan bod komen en de oefeningen zorgen ervoor dat ik mijn gedachten vanuit een helikopter-view (van afstand) kan bekijken, zonder er direct inhoudelijk op in te gaan.

Ik herken veel eerder gedachtepatronen en als ik me zorgen maak ga ik veel sneller op actie over. Het loslaten daarvan op dat moment voelt als vrijheid en maakt me trots. Een hele verandering die in mijn ogen positief is, ieder geval goed voelt! Complimenten aan u manier van schrijven.
PK, vrouw

Leerzaam en inspirerend
Hallo Frank, ik loop echt nog wat achter met mijn cursus maar tot nu toe erg leerzaam!! Dank alvast voor je inspirerende mails!! Ik ben er nog lang niet maar ga zeker de goede kant op.
LH, vrouw

Handreikingen voor loslaten
Beste Frank, ik hoop dat deze cursus mij helpt om deze situatie (burn-out) in de toekomst te voorkomen. Voor nu is het te laat en moet ik hier weer uit zien te komen, het zal een lange revalidatie worden. Ik heb ook begeleiding door een psychisch medisch centrum, om mij met m’n slaapprobleem te helpen en om te gaan met de stress die ik kreeg na de onverwachte relatiebreuk. Aangezien dat een lange termijn traject is wou ik op korte termijn al niet niks doen, en heb mij aangemeld voor de cursus.

Dit naar aanleiding van het lezen van je leerzame en inspirerende artikelen, dat heeft mij in september geleerd hoe je moet loslaten en accepteren en om moet gaan met teleurstellingen. Ik was toen ook al bij een psycholoog vanuit het werk geweest en een praktijkondersteuner, maar de 1 sprak een andere taal dan ik en de andere gaf mij geen handreikingen. Door het lezen ben ik de dingen gaan begrijpen en het gaf mij handreikingen om het los te laten. Dus dank daarvoor!
GH,man

Meer genieten en meer rust gevonden
Beste Frank, op dit punt van de cursus heb ik geleerd dat mijn gedachten niet zijn wie ik ben, daardoor heb ik meer rust gevonden en minder paniek. Ik kan meer genieten en leef met de dag! Bedankt alvast tot zover.
SN, vrouw

Voor iedereen een aanrader
Beste Frank, ik ben erg blij met de inzichten die je toestuurt. Ik zit in een donkere periode in het leven, en ik put uit jou mail veel kracht. Je schrijft helder, duidelijk en wat heel belangrijk is, ook zeer verhelderend. Een hoop weet je eigenlijk al, maar door het te lezen wordt het een stuk duidelijker hoe je invloed op eigen gedachten vorm kan geven. Hartelijk dank voor de steun. Ik vind de cursus voor iedereen een aanrader. Of je nu wel of niet in een moeilijke situatie zit. Hartelijke groet,
MM, vrouw

Kan het iedereen aanbevelen
Beste Frank, vandaag de laatste les van de cursus Nooit meer stress of zorgen ontvangen. Dit is de tweede cursus die ik bij jou hebt gevolgd. De lessen die ik heel nuttig vond gingen over de kracht van focus en dankbaarheid. Wat ik in deze cursus het meest leerzaam vond wat het feit dat ik ben gaan inzien dat ik ruimte heb in de gedachten die ik heb (of kies).

Waar ik vroeger in een bepaalde situatie richting somberheid of negativiteit zou zijn gegaan, was ik nu al in staat om mezelf snel te corrigeren. Een andere gedachte gekozen met een ander gevoel tot gevolg. En dit bleef hierna ook zo. Zeer waardevol dus. Ik kan iedereen deze cursus van harte aanbevelen!
NB, man

Dit werkt prima
Hallo Frank, ik neem de tijd voor de cursus en lees wanneer het me uitkomt. Wat ik er tot nu toe van geleerd heb is dat ik anders leren denken. Dit werkt prima. Ik ben nu al veel meer ontspannen.
MH, vrouw

Zonder angst
Beste Frank, ik leer veel bij tijdens deze cursus. Het help mij op verschillende manieren – vooral de negatieve gedachten omzetten naar positieve. Ook de zinnen blijf ik regelmatig herhalen en ik richt mij op vrolijke gedachten en gedachten die mij energie geven. Regelmatig lees ik de lessen vanaf het begin nogmaals door.

Morgen heb ik een afspraak voor het tekenen van mijn contract en ik ga het gewoon op mij laten afkomen en rustig blijven en vooral luisteren zonder angst, want het zouden toch alleen maar weer zorgelijke gedachten zijn waarover ik anders zou piekeren.

De cursus is zeer toepasselijk op mij en ik weet zeker dat het mij ook gaat lukken want opgeven staat niet in mijn woordenboek:-) Dan komt het allemaal goed, want ik geloof in mijzelf :-) Tot de volgende mail…..en bedankt voor de goede tips en de leerrijke cursus. Groetjes
SN, vrouw

Zet me aan het denken
Alles wat je stuurt vind ik interessant en zet me aan het denken. Alle adviezen probeer ik op te volgen ook al vergt het veel energie. Dingen veranderen gaat niet van de een op de andere dag. Regelmatig lees ik terug zodat het in mijn systeem gaat zitten, Dank je wel,
EM, man

Loslaten is heerlijk!!
Hoi Frank! Ik doe ontzettend veel aan zelfontwikkeling en heb een paar van jou cursussen mogen volgen , die ik zeker aanraad! Na een ontzettend vervelende jeugd heb ik jaren in angst geleefd, ik was overal bang voor, bang voor kanker bang om m’n baan te verliezen , ik zat op m’n geld en was een negatief persoon. Ik miste basisvertrouwen. Controle en angst hebben te maken met te weinig vertrouwen.

Sind ik dat door heb hoe dat werkt kan ik alles loslaten en dat gevoel is heeeeerlijk!!!!!! Ik ben nuchter en accepteer de dingen zoals ze gaan, ik laat alles los wat ik toch niet kan beïnvloeden. Ik voel me in balans en het is echt waar wat jij ook zegt in je stukjes: Als je negatief denkt ga je je ook concentreren op het negatieve, vertrouw jezelf en ga vanuit jezelf leven en al het goede komt jou kant op je zal dan ook beter met tegenslag om kunnen gaan.
DA, man

Positieve focus
Beste Frank, in de cursus ben ik erachter gekomen dat zorgen maken hetzelfde is als negatief denken. In dat geval ben ik meer gefocust op het probleem als op de oplossing. Vanuit die focus worden zorgen of problemen alleen maar erger, wat natuurlijk nooit de bedoeling is.

Ik weet dat als ik de focus voortdurend positief houd, mijn positief denken de kritische massa bereikt. Positief denken neemt dan voorgoed de plaats in van negatief denken. Vanuit positief denken kan ik me dan ook meer richten op succes en geluk. Hoe geluk te bereiken wil ik leren via de e-cursus “Gelukkig Zijn” Het cursusmateriaal hiervoor heb ik al besteld. Hiermee kan ik weer verder aan de slag.
JH, man

Positieve bewustwording
Dag Frank, het positieve van het geleerde is dat het je confronteert met jezelf, dat je bewust wordt van jezelf, dat je gaat nadenken wat je er aan of tegen kunt doen. Het belang van je gedachten, je kijk op zaken en de mogelijkheid je gedachten, je kijk op zaken te kunnen veranderen. Actie ondernemen is wezenlijk. Ik heb geleerd van het verschil tussen feit en mening. Het zoeken van het positieve in een bepaalde kwestie.
AB, man

Beste Frank, na twee jaar heb ik dan eindelijk deze cursus afgemaakt. Ik was er destijds wel een heel stuk mee opgeschoten, maar maakte het niet af. Ik ben opnieuw begonnen en heb vandaag alle mooie adviezen uit deze cursus op een rijtje gezet. Uitgewerkt in een document voor mezelf, met de dingen die het meest werken voor mijzelf, het meest indruk maken of waar ik zelf het meeste aan heb.

Maakt mijn leven mooier
Ik heb mooie en bruikbare oefeningen geleerd waarmee ik verder kan. Ik weet dat ik meer dien los te laten, daarom ‘Ik ontspan en laat los.’ Het zeggen geeft me gelijk al een glimlach! Ook de simpele oefening van even lachen is zo mooi en bruikbaar. Het is een oefening die ik vaker gebruik en ook doorgeef aan anderen. Ieder reageert er altijd enthousiast op! het is zo simpel, maar ook zo waardevol.

Maar je zorgen omzetten in zinnen waar je meer mee kan voor jezelf, de vragen die je jezelf kunt stellen zodat je vooruit kunt in plaats van achteruit. Allemaal helpend! Ik ben dus blij de cursus te hebben afgerond! Ik wil meer kunnen loslaten, meer kunnen genieten en ga dat dus gewoon doen!!!

Bedankt voor je mooie en goede adviezen die mijn leven mooier helpen maken!
En: ga zo door! Leer telkens nog van je mails tussendoor! Samen maken we de wereld een beetje mooier! :-) Bedankt!
EG, vrouw

Inspirerende cursus
Hoi Frank, bedankt weer! Al je goeie woorden komen net op het juiste moment. Vanmorgen actie ondernomen, goed voor mezelf opgenomen, i.v.m. supersnel re-integratieadvies (vim overspannen zijn) van arbo-arts. Gelukkig heb ik de situatie kunnen veranderen. Hulp gezocht bij mijn leidinggevende en die ondersteunt mij.

Nu verder mijn rustproces en verder activiteiten ondernemen die mijn passie zijn en energie geven. Dank voor je inspirerende cursus; ik geniet ervan en heb er veel aan. Hartelijke groet,
MA, vrouw

Waardevolle ervaring
Beste Frank, het impliciete expliciet maken, dat is het belangrijkste wat ik van deze cursus heb geleerd. In mijn geval: herkennen van zelf-ondermijnende gedachten. Ze lijken haast een automatisme te zijn geworden, ik realiseer me dit door de cursus pas echt. Fijn dat je elke week weer versterkende woorden en oefeningen krijgt toegezonden; zelfs vrienden kunnen je niet zo gericht helpen, simpelweg omdat ze het meestal niet aan je zien. En daarnaast: voor mezelf heb ik helder gekregen dat ík niet kan controleren hoe anderen tegen mij aankijken (en ook: dat ze niet automatisch negatief denken; doe ik toch zelf ook niet over anderen?).

Het is vooral belangrijk hoe IK over mezelf denk. Dat geeft rust in mijn hoofd. Zodra negatieve gedachten er zijn, zeg ik nu: stop. Lukt niet in één keer, maar best vaak ook wel… Voor mij is dit een ‘boost’. Ik ben vastberaden dit vast te houden en toe te passen. Dus in 1 woord: bedankt voor deze waardevolle ervaring.
CK, vrouw

Ik heb het zelf in de hand
Hoi Frank, dankzij deze cursus kan ik aan het werk blijven. Super fijn! Ook ga ik langzaam inzien, dat ik alles zelf in de hand kan hebben :) Ik kan niet wachten op de volgende lessen! Heel erg bedankt!
JV, vrouw

Nieuwe inzichten
Beste Frank, ik heb veel nieuwe inzichten en bewustwording opgedaan tijdens deze cursus. Ik heb er veel steun aan gehad. Hartelijk dank en groet,
MG, vrouw

Goed op weg
Ik volg al een tijde de cursus bij jou, en ben zeer tevreden over al je interessante tips, die voor mij dan interessant zijn. Ik wil je zeggen dat ik al goed op weg ben om het verleden los te laten. Ik kijk je raad tegemoet…..
LL, vrouw

Meer gaan durven
Beste Frank, de cursus heeft veel bij me gedaan. Echt een Eye opener. Ik zie de leuke dingen van het leven. Ik had dit al eerder moeten. Ik ben ook meer gaan durven. Vooral de angst die ik heb dat ik de confrontatie aan ga. Ik hoop meer te gaan leren van de cursus. Ik raad vele aan om dit te gaan doen.
KR, vrouw

Maakt het nodige los
Beste Frank, ik ben vertraagd met de cursus begonnen, maar volg deze consequent. Vooral het inzicht dat ik zelf (onnodig) stress creëer, is al een ‘eye opener’. Dit gaat samen met het toenemende besef dat ik te weinig plezier ontleent aan mijn huidige werk. (Mijn vrouw doet nu je cursus tav werkkeuze en verandering; ook dat inspireert me).

Nog belangrijker, ik ben me er veel meer van bewust dat ik moet en wil genieten. Maar kom erachter dat ik het moeilijk vind om me te ontspannen. Eigenlijk weet ik niet hoe ik metmoet ontspannen. Ook het luieren tijdens vakantie geeft geen rust en voldoening. En kom ik tot het inzicht dat ik een hobby moet vinden, het liefst iets dat ik samen met anderen kan doen. Want door stress, heb ik juist de neiging met terug te trekken. Dat moet ik doorbreken.

Kortom, je cursus maakt zeker het nodige los. Nu moet ik mijn ‘negens’ nog vinden, zowel in mijn werk als in mijn ontspanning. Veel dank.
JW, man

Heel helder en duidelijk
Dag Frank, in het verleden heb ik veel boeken gelezen, ben bij psychologen geweest etc. Echter heb ik nu in jouw cursus pas het idee dat ik nieuwe perspectieven leer, je brengt op een hele heldere en nuchtere manier hoe de vork in de steel zit en geeft op veel momenten nieuwe manieren hoe je ergens tegenaan kan kijken.

De opdrachten zijn ook heel makkelijk uitvoerbaar. Al met al zijn het best wat onderdelen van de cursus, ik vind het het moeilijkste om de discipline op te brengen er regelmatig mee bezig te zijn, maar iedere keer dat ik dat doe ben ik daar achteraf heel blij mee! De meeste websites over positief denken etc kunnen soms nogal zweverig zijn, ik vind jouw cursus het prettigste omdat het heel duidelijk en helder is uitgelegd!
MD, vrouw

Simpel en toepasbaar
Hallo Frank, Ik kom even zeggen dat ik blij ben met je online cursus met levenslessen. Ik lees iedere aflevering met zorg door en vind ze heel logisch en interessant. Hoe simpel en toepasbaar zijn ze. Je legt de dingen duidelijk uit. Weet dat ik er al veel van heb opgestoken! Kijk uit naar de overige lessen. Het voordeel van deze e-cursus is, dat je iedere aflevering vele malen kan doorlezen, net zolang tot je de tekst begrijpt.

Ik heb iedere aflevering die ik kreeg opgeslagen, zodat ik alles, indien nodig weer kan lezen. Een gesprek met een psycholoog, kan heel nuttig zijn, maar zodra je naar huis gaat ben je veel aanwijzigingen weer kwijt. Een e-cursus als deze ervaar ik als zeer nuttig omdat het lezen van de teksten met aanwijzigingen beter blijven hangen. Een goede beslissing dus om deze e-cursus aan te schaffen. Met dank en groeten,
FI, man

Ontzettend blij
Hallo Frank, ik wil je toch nog heel even laten weten dat ik ontzettend blij ben met de cursus. De cursus geeft me echt een goed gevoel. Het is soms wel moeilijk maar ik ben me er wel al van bewust als ik ineens een beetje “down” ben. En dan ga ik na wat daaraan aan vooraf is gegaan. Welke gedachten of gebeurtenissen. De bewustwording sluipt er wel al in. Ik kijk echt uit naar de dagen dat je mail komt. Een stralende dag gewenst en groetjes,
HJ, vrouw

Kan het iedereen aanraden om jezelf te investeren
Ik heb veel inzichten gekregen dor deze cursus, die mij zeker heel veel hebben geholpen. Ik heb een ander denkpatroon gekregen, waardoor ik meer rust kan creëren in mij zelf. Ik vind het online bezig zijn ook heel erg fijn, om zelf te kunnen bepalen wanneer ik aan de cursus werk. Het aanbod van 2 lessen per week en 19 lessen totaal is ook precies goed. Ik kan het echt iedereen aanraden om op deze manier in jezelf te investeren.
RA, vrouw

Voel me opgewekter en energieker
Beste Frank, ik schrik er een beetje van dat deze cursus afgerond is! Ik ben er zo aan gewend om naar een volgende les te gaan! Het is allemaal heel positief geformuleerd, prettig om te lezen! Daardoor voel ik me gestimuleerd om er iets mee te doen!

Nu ik erbij stilsta, merk ik dat ik bewuster ben van mezelf en mijn omgeving. Ik voel me opgewekter en energieker, omdat ik me elke dag iets van de lessen herinner om te doen. Het gaat immers om het oefenen, wat jij zegt! En dat doe ik dan ook!

Leuk dat je ook ervaringen en voorbeelden uit je persoonlijke leven vermeldt, dat maakt de informatie erg herkenbaar. Ik ben blij dat ik deze cursus heb ontdekt! Heel praktisch en gemakkelijk toepasbaar. Ik ben er alleen positief over! Mijn hele mindset is nu ook positief beïnvloed, zonder dat ik het eigenlijk in de gaten had. Wat jij de cursisten toewenst, wens ik jou ook: alle geluk en succes! Ik mag jou ook bedanken voor de cursus! Hartelijke groet,
DI, vrouw

Met twee voeten op de grond
Een interessante cursus. Veel weet ik wel en heb er de afgelopen jaren ook veel over gelezen en mee gedaan. Helaas verval je toch vaak weer in het oude en daarom ben ik blij met deze cursus, die mij toch weer even met twee voeten op de grond zet. Thanks! Met vriendelijke groet,
TS, man

Stapje voor stapje
Ik lees graag deze cursus en andere cursussen, omdat ik altijd oplossingsgericht te werk ga. In jouw woorden vind ik de dingen die ik in de praktijk zou moeten toepassen. Hier leer ik veel van en op den duur verbeter ik mijn zelfvertrouwen. Stapje voor stapje. Soms val ik weer terug in mijn oude gewoonte. Maar door terug te lezen hoop ik mijn rust te vinden. Het valt niet mee, maar de wil is er. Heel veel dank.
EM, man

De juiste handvatten met een tip voor verbetering
Beste Frank, een maand geleden ben ik, naar aanleiding van jouw advies, begonnen met de cursus Geluk. Dat beviel mij goed, maar ik merkte, dat die voor mij de lading niet helemaal lijkt te dekken, dus ik ben gelijk de cursus Zorgen en Stress ernaast gaan doen. Die combinatie blijkt voor mij goed te werken. Zelf was ik vooraf blijkbaar al wel de goede weg ingeslagen, maar dit geeft mij veel sneller de juiste handvatten. Tot nu toe dus prima, bedankt!

Wat mij alleen wat stoort, is dat het Nederlands geregeld niet helemaal klopt. De oorzaak ligt waarschijnlijk in het feit, dat de fouten niet door de spellingcontrole worden gesignaleerd, omdat de woorden zelf wel kloppen, maar in het zinsverband net niet. Kopiëren en plakken werkt dit ook in de hand. Dat is iets, wat ik ook vaak in nieuwsberichten en dergelijke zie. Een voorbeeld is het verschil tussen ‘je kunt’ en ‘je kan’, maar ook ‘niet helemaal’ en ‘helemaal niet’. Ik ben zeker geen Neerlandicus en ga zelf vaak de mist in met “dt”, maar ik heb wel een sterk taalgevoel, terwijl ik een echte bèta-man ben. Het gevolg van dit alles is, dat je geregeld even terug moet springen om te begrijpen wat je bedoeld. En dat is gewoon jammer. Met vriendelijke groet,
SM, man

Enthousiast
Ik heb de e-cursus als positief ervaren. Het heeft mij nieuwe inzichten gegeven en daarnaast tips om mijn zorgen los te laten en negatieve gedachten om kan buigen naar positievere gedachten. Soms was er wel wat sprake van herhaling maar ik begrijp dat dit voor veel mensen ook fijn kan zijn. De laatste paar lessen vond ik wat minder van kwaliteit wat inhoud betreft. Over het algemeen enthousiast over de e-cursus.
SB, vrouw

Licht aan het einde van de tunnel
Beste Frank, Dank je wel voor deze cursus. Ik ben onder de indruk hoeveel mij nu door deze cursus al duidelijk is geworden. Ik heb jaren lang psychische hulp gehad, maar deze cursus levert mij in korte tijd al meer op. Het voornaamste verschil is dat je bij jouw cursus al gauw het gevoel heb dat het probleem op te lossen is, terwijl ik dit bij de psycholoog nooit zo gevoeld heb en ook niet gelukt is.

Bij jouw aanpak zie je licht aan het einde van de tunnel terwijl ik dat bij de psycholoog nooit zo ervaren heb. Er is mij dankzij deze cursus heel wat duidelijk geworden. Dit gaat mij zeker bijdragen aan een mooier en beter leven. Je heb alle opdrachten duidelijk omschreven en dat is prettig bij de uitvoering ervan. Ik ga mij nu inschrijven op jouw cursus Blijvend zelfvertrouwen. Rest mij om jou te bedanken voor wat je voor de medemens doet. Groet,
RV, man

Kan hier echt iets mee
Ik vind het een hele fijne manier om een cursus te volgen. Ik kijk echt steeds uit naar de volgende les via de mail. Iedereen heeft zo zijn zorgelijke gedachten, ik ook. En wat heel fijn is om er echt even mee bezig te gaan en het van een afstandje te bekijken. Ik kan het ook heel goed verwoorden naar mijn partner toe, en ik kan haar ook advies geven. Ben blij met de tips en kan er echt wat mee. Ik kijk alweer uit naar de volgende mail, ik heb net les 12 gehad dus nog een paar te gaan. Bedankt
HS, vrouw

Ik voel me nu sterker dan ooit
Hoi Frank, ik kan het niet vaak zeggen, maar alles wat ik lees in de cursus ontspanenn is waar. Ik ga erover nadenken en ben tot de conclusie gekomen dat ik daar echt baat bij hebt. Het is een soort eye opener voor mij. Iedere keer als ik het even niet ziet zitten. Ik voel me nu sterker dan ooit en dat voel ik aan alles. Ben niet zo bang meer om te falen. Groeten,
EL, man

Niet ingewikkeld, je moet het gewoon doen
Hallo Frank, Wauw, wauw, wauw. Wat prachtig verwoord. Hier kan ik zeker iets mee. Ik ben lekker bezig met m’n lessen en vind het zeer interessant. Ben al jaren met mezelf aan het werk en zie dat ik nu weer mooie nieuwe dingen mag leren. Zo fijn om te leren hier anders mee om te gaan en……… straks in te zetten bij het coachen. Ik ben altijd aan het vechten en dit dwingt me te stoppen met vechten. Ik ben je zeer dankbaar.

We zijn halverwege, dus ben nog niet klaar. Maar tot nog toe ben ik er zo ontzettend blij mee en leer ik zulke mooie dingen. Het is niet eens ingewikkeld. Je moet het gewoon doen! Echt fantastisch. Aan het einde van de rit zal ik nog wat uitgebreider schrijven over deze cursus. Benieuwd wat er nog allemaal komt. Groetjes van een hele blije
PK, vrouw

Inspirerend
Tot nu toe inspirerend, en stof en materiaal tot nadenken en omdenken. Groet,
PH, man

Negatieve spiraal is doorbroken.
Deze cursus heeft heel veel positieve punten vind ik. Het heeft mij destijds zo goed geholpen om af te komen van mijn stress en op een andere manier in het leven te staan. Recentelijk ben ik weer opnieuw in de cursus gedoken en weer verbaasde het mij hoe goed deze cursus is.

Frank heeft een hele mooie kijk op het oplossen van je zorgen en stress. Hij heeft een hele mooie manier om je te helpen om te leren ontspannen en tegelijkertijd ook te groeien als persoon. Iets wat heel belangrijk is als je stressvrij wilt leven.

De mails zijn waardevol en staan iedere keer weer bomvol informatie. De opdrachten die bij iedere les horen zijn heel praktisch en helpen je gelijk om het geleerde in de praktijk te brengen. Dat zorgt er weer voor dat je als snel resultaat merkt als je goed met de cursus aan de slag gaat. Ik wil graag vertellen wat de meest waardevolle les is, maar dat kan ik niet. Want er waren zoveel waardevolle lessen die ik uit deze training heb gehaald.
HV, vrouw

Een andere mindset
Beste Frank, wat ik heb meegenomen uit je cursus is het besef dat ik veel leef in een scenario en dat ik dat moet loslaten. Het is geen realiteit. Door te focussen op wat ik nu wel aan goede dingen heb en het vertrouwen dat ik problemen kan fiksen stel ik mij gerust. Ik merk dat het wel een proces is maar met dit als naslagwerk ben ik ervan overtuigd dat ik mij een andere mindset kan aanmeten. Ook het terugkijken op hoe dingen zijn gelopen is een middel om voor mezelf aan te tonen dan ik problemen kan oplossen.
OZ, man

Positief, praktisch en zinvol
Beste Frank, hartelijk dank voor de positieve en praktische manier waarop je de cursus hebt opgebouwd. Ik vond het telkens erg leuk om de mail te ontvangen en aan de slag te gaan met de inhoud. Het heeft me vaak anders doen denken over bepaalde situaties. Uiteraard vraagt het oefening en is het geen wondermiddel maar de tips uit de cursus geeft een betere bewustwording wat ik erg zinvol vond!
KV, man

Heeeeeerlijk!
Hallo Frank, graag laat ik je weten dat ik heel blij met je training ben! Ik zit nu op de helft en kijk elke keer uit naar de volgende les! De duidelijkheid, éénvoud en de manier van schrijven zorgen er voor, dat het bij mij binnenkomt én actie onderneem!  Het geeft mij nu al ontspanning! Heeeeeerlijk! Hartelijke groet,
IA, vrouw

Kort, actief en krachtig, het werkt direct
Beste Frank, ik ben blij dat ik de cursus heb gevolgd. Het heeft me inzicht in mijn ingesleten denkpatronen gegeven. Zonder dat ik het wist heb ik de zorgen van mijn ouders overgenomen en ben ik 20 jaar geleden in een enorme burn-out beland.

De boosheid, de teleurstelling en de vermoeidheid ben ik door de jaren heen kwijtgeraakt en getransformeerd naar vergeving en begrip. De ingesleten patronen heb ik nog steeds en daardoor ben ik ontwijkend gedrag gaan vertonen. Niet te veel hooi op de vork en vooral (te) rustig aan.

Met name het opschrijven en vervolgens het opzeggen van mijn eigenlijke zorgen gaf ruimte in mijn hoofd. Elke keer als ik mijn positieve antwoorden uitspreek voel ik opnieuw die ruimte.

Ik probeer het vast te houden, dat lukt nog niet altijd, het blijft een uitdaging. Met de boeken van Eckhart Tolle heb ik veel geleerd over de filosofie van het leven, jouw methode is anders: kort, actief en krachtig, het werkt direct. Bedankt voor je levenslessen en veel succes met je positieve kijk op de wereld!
PL, man

Het leven is een stuk eenvoudiger
Hoi Frank, jaren geleden zat ik in een burn out, waarna ik jouw training tegen kwam en zo enorm veel geleerd heb over hoe het in elkaar zit. Ik sta zoveel eenvoudiger in het leven nu! Deze nieuwsbrieven ontvang en lees ik altijd nog, want soms is herhaling weer even nodig en door deze nieuwsbrieven blijf ik toch steeds nog door alleen het te lezen, oefenen. Zo duidelijk en met de juiste begrijpelijke voorbeelden klinkt het leven ook een stuk eenvoudiger. Daar ben ik jou nog steeds zeer dankbaar voor!! Lieve groet
BL, vrouw

Ik heb er steun aan
Beste Frank, dank u wel voor de cursus, het begint stilaan wat te helpen. Het zijn eigenlijk dingen die je al zou moeten weten, maar vergeet in praktijk te zetten doordat je door jarenlange tegenslagen vergeten bent om positief te denken. Door herhaaldelijk te lezen hoe het wel moet of beter is, kan je het ook weer beter in praktijk zetten of toch proberen om dat te doen.

Ik heb er steun aan en het verzacht de pijn. Ik hoop dat ik het in de toekomst weer als iets vanzelfsprekends mag ervaren om positief te zijn en mijn angsten onder controle krijg. Dat zou een geweldig resultaat zijn. Dank u wel voor uw hulp!
YS, vrouw

Ik heb mijzelf beter leren kennen
Beste Frank, dank je wel voor deze cursus. Ik heb mezelf beter leren kennen met deze cursus. De wijze waarop ik denk en hoe ik reageer op verschillende situaties. Het was zeer aangenaam om deze cursus te volgen en ik ga mij nog zeker inschrijven voor een ander cursus. Met vriendelijke groetjes
LN, vrouw

Meer bewust van mijn gedachten
Beste Frank, de cursus heeft heeft mij veel meer bewust gemaakt van de negatieve gedachten in mijn hoofd wat ervoor zorgt dat ik ze al steeds beter om kan draaien, waardoor ik het steeds beter los kan laten. Het vergt zeker nog heel wat oefening omdat ik het jaren anders heb gedaan en veel negatieve overtuigingen bij mij droeg. Maar ik ga zeker de goede kant op. Bedankt hiervoor.
CG, vrouw

Veel wijzer van geworden
Dag Frank, om maar met de spreekwoordelijke deur in huis te vallen: Ja, ik ben van mening dat de cursus zover zeker geholpen heeft en zeker meer dan een klein beetje. Ik kan niet alles (sterker, relaxter, gelukkiger ….) tegelijk worden, dus laat ik het even erbij dat ik “wijzer” geworden ben. Vooral van de lessen over de “gedachten” heb ik veel geleerd (ben ik wijzer geworden). De gedachten spelen blijkbaar een cruciale rol in ons wel en wee. Ik ben mij er inmiddels bewust geworden hoe “gevaarlijk” gedachten zijn als ze een overtuiging gaan worden en een zelf gecreëerde waarheid worden.

Ook heb ik door de cursus beseft dat aan de basis van “stress en zorgen” mijn gedachten en/of overtuigingen liggen en niet de concrete situatie, waardoor de gedachten gaan bepalen hoe ik me voel. Het is eveneens van belang te beseffen dat het niet steeds aan “de ander” ligt als er iets fout gaat …. Je moet dan op de eerste plaats naar jezelf kijken om eventueel iets te veranderen want de ander kun jij toch niet veranderen, dat heb ik al herhaaldelijk ondervonden. Ik ben wie ik ben en “de ander” is ook wie hij/zij is, en dat is goed zo. Ik hoop dat je veel mensen kunt helpen.
JB, man

We gaan door!
Beste Frank, ik vind het erg leuk om deze cursus te doen. Het zijn niet zo zeer nieuwe dingen, maar het is blijkbaar nodig om die dingen steeds weer opnieuw te horen, totdat ze echt bezonken zijn en automatisch gaan. Waar ik baat bij heb is het idee van NU actie ondernemen. Wat kan ik nu doen aan de situatie?

Dingen waar je niets aan kunt doen – en die zijn er ook veel – moet je accepteren, dat is eigenlijk moeilijker dan actie ondernemen. Ik loop er nu tegenaan dat ik moeilijk nee kan zeggen, dus ik krijg allerlei zaken op mijn pad, die me dat kunnen leren. Dat is ook een angst natuurlijk, als je geen nee kunt zeggen. Pffff, ik ben nog wel even bezig! Bedankt Frank, we gaan door!
ES, vrouw

Het gaat me steeds beter af
Beste Frank, in de dagelijkse praktijk gaat het me steeds beter af om mijn zorgelijke ingeslepen gedachten op te merken. Er tevens afstand van te nemen met behulp van vragen als: zijn deze gedachten aan feiten te stoelen. Is dit ooit in de toekomst gebeurd? Hoe zou het zijn als deze gedachten er niet waren? Hoe zou het leven er dan uitzien?

Daarnaast heb ik voor mezelf een aantal positieve affirmaties opgeschreven en die herhaal ik dagelijks, zeker in lastige situaties. Ik ben erg blij met deze cursus. Ontzettend bedankt hiervoor. Met hartelijke groeten,
MG, vrouw

Handig en concreet
Beste Frank, ik vind de artikelen die u schrijft erg goed. ze zijn kort maar treffend. Wat de aanpak van het piekeren betreft vind ik het advies om te bedenken waar je bang voor bent, wat het ergst is dat er kan gebeuren erg handig. Ook het opschrijven welke acties er nodig zijn om je doel te bereiken helpt concreet.

Waar ik minder mee kan is het omdraaien van sommige zorgen. Daarmee heb ik het gevoel mezelf een beetje voor de gek te houden. Ik was erg blij met de éénmalige coaching. Het probleem is nog niet opgelost maar ik was in ieder geval blij om te lezen dat ik mij niet schuldig hoef te voelen over mijn wensen. Bedankt voor alle gratis online tips en de persoonlijke mailsessie. Groetjes,
TA, vrouw

Ik sta veel positiever in het leven
Hi Frank, deze cursus heeft mij echt onzettend geholpen! Ik ben er natuurlijk nog niet helemaal maar met behulp van deze cursus heb ik in 10 lessen het negatief denken heel erg kunnen minimaliseren, en ben ik weer ontzettend veel positiever in het leven gaan staan. Ontzettend bedankt and keep up the good work! Groetjes
MB, vrouw

Het gaat de goede kant uit!
Beste Frank, de cursus heeft mij zeker en vast heel veel nieuwe inzichten gegeven. De frequentie van de emails is voor mij wat te snel, maar ik lees ze op mijn eigen tempo en maak ook de oefeningen op mijn eigen tempo. Het gaat de goede kant uit!
EL, vrouw

Super cursus!
Beste Frank, de cursus vind ik echt super! Je leert echt bewust te worden van je gedachten en gevoel. Genoeg huiswerk. Ik heb nu ook haptotheraphie, super compinatie. Heb ook e-cursus zelfvertrouwen besteld, kan ik ook zeker wat mee. Fijne dag!
MW, vrouw

Schokkende inzichten
Beste Frank, ik ben de cursus begonnen omdat ik zo abnormaal in mijn hoofd leefde dat ik er fysiek bijna last van kreeg. Als ik fysiek zo druk was als dat ik met mijn hoofd was zou iedereen zich zorgen maken. Maar ja, denken is niet zichtbaar hè? Ik ben dus begonnen met de cursus met het idee dat ik altijd nog naar een psycholoog zou kunnen. Maar ik denk eerlijk gezegd niet dat dat nog nodig is. De lessen hebben me al een aantal (soms schokkende) inzichten gegeven, en hebben ontegenzeglijk effect. Het werkt echt. Ik begin nu met les 10 en neem de lessen steeds door alsof ik er een toets over heb. Neem er ca 30 minuten de tijd voor en noteer alle inzichten en antwoorden in een apart schrift. Ik ben er dus heel blij mee. Het helpt zeker. Hartelijke groet,
NJ, vrouw

Heel blij!
Ik ben heel blij dat ik de cursus nooit meer stress en zorgen heb aangeschaft! Heel veel handvatten , ik pak het er steeds weer bij en lees het weer door. Zeker op momenten dat mijn gedachten weer gaan overheersen. Ook wat beschreven is over je hoofd leeg maken, helemaal waar! Maar, wat is dat vaak moeilijk! Ik zou iedereen aanraden die snel last van stress heeft deze cursus te gaan doen.
MI, vrouw

Ik voel me beter en energierijker
Hallo Frank, bij deze cursus heb ik alle mails al binnen zien komen, en ben nu toe aan mail 6. Geen probleem, wat mij betreft, zo werkt het ook. Ik vind het goed. Voor mij werken je teksten/adviezen vaak het sterkst als ik bijvoorbeeld zelf in een ‘zorgelijke bui’ zit. Het is goed om op zo’n moment een alternatief te hebben.

Ik reageer dan ook fysiek op de positieve lessen, in de zin dat ik me snel beter en energierijker voel. Verder denk ik dat het een kwestie van volhouden is voor mij, om er een gewoonte van te maken makkelijker en opener naar mezelf en mijn omgeving te kijken. Met vriendelijke groet,
MP, man

Herstel van een burn-out
Beste Frank, dankzij deze cursus kan ik mijn gedachten beter beheersen, dat ze minder snel in de “angst schieten” Als ik merk dat mijn zorgen, de gedachten daarbij, door gaan slaan naar angst, pak ik de mails erbij en kan op die manier ze weer relativeren. Lukt  helaas nog niet altijd, maar in het proces van mijn herstel van een burn-out, helpt deze cursus mij zeker! Ben heel blij dat ik deze gestart ben!
ML, vrouw

Aanrader
Ik heb veel plezier gehad van de cursus Omgaan met stress en ik pluk daar nog dagelijks de vruchten van! Een aanrader!
ES, vrouw

Zeer goed opgebouwd
Beste Frank de Moei, vooreerst ook mijn allerbeste wensen! Ik wil je ook van harte bedanken voor de E cursus waaraan ik veel gehad heb en nog steeds en regelmatig herlees , want gewoonten en gedachten veranderen niet zo snel….ik moet regelmatig alles even opnieuw doornemen en mij eigen maken.

Toch heb ik zeker al grote vorderingen gemaakt en ik hoop dat dat zo blijft en zelfs nog beter wordt. Even dit laten bezinken en dan wil ik verder meer zelfvertrouwen opbouwen…. Je cursussen zijn zeer goed opgebouwd en doordacht en veel makkelijker te volgen dan op verplaatsing bij een therapeut, dit is zeker een groot pluspunt. Veel hartelijke groeten en tot verder vooruitzichten in het Nieuwe jaar!
LB, vrouw

Extra oefening
Hallo Frank, het is 11 jaar geleden dat ik voor het laatst bij mijn therapeut een sessie heb gedaan. Ik dacht….ik kan het leven aan, er gebeurt mij niks meer! Maar het liep wat anders. Het laatste half jaar heb ik de spirit laten verwateren door drukte, gedoe en van alles wat, waardoor ik even een terugval heb gehad waar ik niet op gerekend had. Een gesprek aangevraagd bij mijn therapeut en alles weer op een rij gezet.

Toen ik op internet wat ging zoeken over deze materie kwam ik bij jou cursus terecht en dacht daar baat bij te hebben als extra informatie en oefening. Heel veel uit deze cursus komt overeen met de insteek van mijn therapeut, maar niet alles. Toch wil ik elke keer als er een nieuwe les binnenkomt meteen lezen wat je te bieden hebt en of het aansluit bij mij. Al met al doe ik er mijn voordeel mee en daarvoor mijn dank.

Ik heb er zeker veel aan gehad. Ik lees nog regelmatig artikelen en lessen terug om mezelf aan dingen te herinneren. Dat is het mooie van online leren; je hebt een naslagwerk. Het gaat helemaal goed komen! Hartelijk dank en een vriendelijke groet,
CE, vrouw

Maakt heel veel duidelijk
Beste Frank, de les die ik tot nu toe geleerd heb is dat dingen opschrijven heel veel duidelijk maakt. Ook de angst voor de angst loslaten, dat gaat niet vanzelf omdat ik er al lang last van heb, maar ik merk wel dat het helpt. De controle loslaten is ook moeilijk, maar als het lukt voelt het heel fijn. Niet meer het idee hebben dat ik voor iedereen klaar moet staan.
MG, vrouw

Beter focussen op het postieve
Beste Frank, door de cursus kan ik me beter focussen op het positieve, als ik me zorgen maak kan ik mijn aandacht en gedachten verleggen. Groetjes
RV, man

Zeer tevreden mee
Hi Frank, je bent mijn coach in (de cursus) nooit meer stress of zorgen. Ik moet zeggen dat ik heel veel van leer en zeker goed van toepassing. Ben er zeer tevreden mee.
GR, man

Hoop nieuwe inzichten
Ik ben blij met de cursus, heldere prettige benadering. De cursus geeft mij een hoop nieuwe inzichten en handvatten. Ik ben nu bij het hoofdstuk ‘zonder angst’ aanbeland. Ik hoop dat ik daar veel van ga leren, want van ‘angst voor het onbekende’ heb ik veel last in mijn leven.
IB, vrouw

Bewustwording is kracht
Ik ben zeer tevreden over de inhoud en vooral de bewustmaking van alles. Ik denk dat die bewustmaking de kracht is van de cursus. Mij gaat het minder over succes hebben, maar ik snap dat dit automatisch het gevolg kan zijn als ik succes heb in het loslaten. Dat maakt al dat ik een grote ontwikkeling doormaak. Mijn doel is stress en zorgen loslaten en dus meer nu leven.
KB, vrouw

Inzichten en mooie vragen
Beste Frank, even een reactie op de cursus. Ik heb er toe nu toe zeker geen spijt van. De opbouw van de delen is goed en zelfs voor iemand die dagelijks met het coachen van anderen bezig is – ik dus –  zijn er voldoende nieuwe inzichten te verkrijgen. Ik maak van alle vragen die je stelt een persoonlijk boekje met mijn antwoorden. Zo kan ik het nalezen als een reisverslag.

De frequentie vind ik prima. Soms gaat het me nog wat te snel, dan heb ik het ene nog niet behandeld en dan komt de volgende mail alweer. Maar dat ligt natuurlijk ook aan mijn eigen tijd en tempo. Ik merk dat het lastig is om gewoonten te doorbreken als het gaat om zorgen en stress, maar er zit vooruitgang in.

Vooral het omzetten van angstige gedachten in positieve acties vond ik voor mezelf een hele praktische tip. Waar heb ik invloed op. Ik handel nu sneller, ipv er over te gaan zitten tobben. Bedankt voor het delen van je inzichten en mooie vragen in deze cursus!!!
HW, vrouw

Had ik dit maar jaren eerder geweten
Hallo Frank, ik ben deze cursus begonnen omdat mijn vrouw mij mededeelde dat ze besloten heeft te willen scheiden. De klap kwam hard aan omdat ik de signalen deels genegeerd heb. Natuurlijk is het niet alleen mijn schuld maar ik besef mij wel degelijk dat een groot deel van mijn leven beinvloed wordt door stress, zorgen, in combinatie met een mogelijk negatief zelf beeld.

Ik heb besloten hieraan te gaan werken, niet om mijn verbroken relatie te kunnen repareren. Dat kan ik niet alleen zonder de wil van mijn vrouw. Ik wil het wel voor mijzelf en de relatie met mijn kinderen. Uiteindelijk zal dit ook zijn invloed hebben op de toekomstige relatie met mijn ex. Tot nu toe ervaar ik de cursus als een openbaring en zijn de stappen zo ontzettend logisch dat ik het betreur dat ik er nu pas aan begonnen ben.

Ik zou willen dat ik dit jaren eerder geweten zou hebben. Dan waren wij nooit in deze situatie terecht gekomen en dan was ik veel bewuster door het leven gegaan. Echter, ik ben nu 50, jong genoeg voor een nieuw begin. Ik ben erg blij met de eenvoudige wijze waarop je de verschillen tussen stress en oplossingen beschrijft. Ik ben nu al benieuwd naar de andere cursussen van jou die ik hierna ga doen. Uiteindelijk help je mij mijn leven definitief een andere draai te geven. Dank,
HL, man

Wat een fantastische cursus
Beste Frank, wat een fantastische cursus is dit. Het brengt je super snel naar de kern van het probleem. Je lost het op en je huppelt weer vrolijk verder. Mijn eye-openers waren met name: mijn overtuiging omdraaien. Mooi om te zien hoe de wereld direct verandert. En wat zijn de voordelen van zorgen en stress.

Het brengt je snel naar de kern van het probleem. Ook de kracht van goede vragen heeft me geholpen. Deze zorgt ervoor dat je snel de oplossing vindt. Het is lastig om dit uit jezelf goed te doen, maar dan pak ik mijn notities erbij en het lucht direct op. Ik ben ontzettend benieuwd naar het vervolg. Bedankt!
IS, vrouw

Heeft me ontzettend veel gebracht
Dag Frank, graag wil ik nog mijn mening over de cursus aan je toesturen. Ik heb met plezier de artikelen gelezen en opdrachten uitgevoerd. De informatie voorafgaand aan de opdrachten waren vaak al eye openers voor me en hebben me aan het denken gezet. Het lief me inzien dan ik heel zwaar aan dingen til en ook veel te veel nadenk over van alles en nog wat.

De opdrachten hebben we wat meer lucht, optimisme, positiviteit en daardoor ook vrolijkheid gebracht. Ik ga makkelijker met lastige of onverwachte situaties om. Heb minder de behoefte om alles te controleren. Kan het wat meer op z’n beloop laten. Het lukt me steeds vaker zelfs ook om gewoon lekker niks te doen en te ontspannen.

Kortom jouw lessen hebben me ontzettend veel gebracht. Ik ben nu bezig om alle wijsheden en quotes die me aanspreken in een klein boekje te noteren als reminders. Zo kan ik zo nu en dan eens terugkijken en houdt t me mogelijk ook scherp om niet terug te vallen in eerdere gewoonten.

Bedankt voor de wijze lessen en goede voorbeelden. Ik heb er heel veel aan gehad!!
RD, vrouw

Wekelijkse groei
Beste Frank, ik heb erg veel geleerd en ook in de praktijk kunnen toepassen. Voornamelijk de focus op wat ik wil i.p.v. wat ik niet wil. Het geeft mij veel eye openers en merk dat ik daardoor wekelijks een groei doormaak. Bedankt voor deze mooie en leerzame cursus. Het heeft me veel inzichten gegeven in bepaalde denkpatronen van zorgen. Door actie’s te nemen ga je inzien dat je het kan en alleen maar hiervan leert voor een volgende keer. Fijn dat ik dit heb mogen volgen.
DV, man

Niets aan veranderen
Beste Frank, ik ben me nu behoorlijk bewust van mijn gedachten. Ik kan steeds beter mijn focus verschuiven naar het positieve in mijn leven. En als dat een keer écht niet lukt, dan laat ik mezelf even voelen naar wat er onder zit, laat de emotie er zijn, en sta daarna weer op … Je trainingen sluiten zo passend aan. Wat mij betreft hoeft er ook niets aan de opzet veranderd te worden. Voor mij werkt het goed. Dank en een fijne dag,
AK, vrouw

Geeft inzicht en houvast
Beste Frank, ee mails tot nu toe ontvangen dragen bij aan het beter begrijpen van wat er gaande is en hoe het op een eenvoudige manier aan te pakken. Enerzijds klinkt het logisch, anderzijds is het niet eenvoudig om het op diezelfde simpele manier toe te passen. Het biedt inzicht en houvast.  Het is een kwestie van toepassen.  Ik moet toegeven dat ik nog niet de tijd heb gehad om alle oefeningen uit te voeren, maar ik neem er rustig de tijd voor. Werk en familie slokken veel tijd op en dit proces zal ook zijn tijd in beslag nemen.

Het gaat er om alles vanuit een andere hoek bekijken dan ik tot nu toe gewend was.  Ik merk dat je niet zomaar even de knop kunt omdraaien, maar ik merk wel dat het de enige oplossing is. Het vergt eenvoudig weg tijd.
MD, man

Ik ben in een andere wereld terechtgekomen
Hallo Frank, deze cursus Nooit meer stress of zorgen heeft me op een aantal zaken heel veel duidelijkheid gebracht. Ik heb de inhoud van de afzonderlijke emails omgezet naar een Word document en dit document heb ik nu dagelijks doorgenomen. Met daarin toegevoegd mijn antwoorden op de gestelde vragen.

Ik wil je niet vermoeien met een beschrijving van de huidige situatie; ik kan je alleen zeggen dat deze cursus een aantal rolluiken heeft open gemaakt. En ik ben daar nu hard mee bezig om deze rolluiken open te laten en, ondanks mijn 58 jaar, ben ik in een geheel andere en voor mij nieuwe wereld terecht gekomen.

Het was een hele goede keuze van mij om deze e-cursus te bestellen en te volgen. Waarvoor mijn hartelijke dank!
RS, man

Inspirerend
Dag Frank, de cursus geeft inspiratie en soms weet je het wel maar is het goed het te horen. Ik dacht pas na mijn collega iets te hebben gezegd wat mij dwars zat, en ik mij bijna schuldig voelde; ik ben niet verantwoordelijk voor zijn gevoel. Toen dacht ik opeens aan de cursus. Bedankt. Ik loop door de drukte wat achter maar probeer me daar geen zorgen over te maken… Het is fijn dat het op je eigen tempo kan. Ik heb geen aanbevelingen eigenlijk. De laatste oefeningen moet ik nog proberen maar tot nu toe heb ik er wel baat bij gehad. Voor bij piekeren voor het slapen gaan, ik weet nu hoe ik dat tegen kan gaan.
JM, vrouw

Groei elke dag
Beste frank, dank zij jou cursus groei ik elke dag. en daar was ik zo aan toe. Groetjes,
IH, vrouw

Er gaat een wereld voor me open
Beste Frank, ik wil je graag vertellen dat veel van wat je vertelt erg waardevol is voor mij. Ik schrijf zinnen die me iets belangrijks leren op op een apart blad en herlees ze regelmatig. Dikwijls valt er dan een rust over mij. Ik overdrijf niet als ik zeg dat er, door je cursus, een wereld opengaat voor mij. Heel erg bedankt! Vriendelijke groeten,
HR, vrouw

Helpt me sneller zorgen los te laten
Beste Frank, de cursus werkt positief m.b.t. stress vermindering. Het idee dat gedachten en gevoelens door mij zelf ‘beninvoedbaar’ zijn was mij bekend.  Het nu, opnieuw,  praktisch toepassen helpt me zorgen sneller los te laten. Groet,
JB, man

Precies wat ik nu nodig heb
Beste Frank, het is een hele fijne cursus, wat ik lees is heel herkenbaar. Dit is precies wat ik op dit moment nodig heb. Ieder onderwerp word uitgebreid omschreven met voorbeelden. Je staat erbij stil hoe je denkt en in het leven staat, hoe je reageert op situaties en wat je voelt. Maar vooral dat alles komt door je eigen gedachten, dat je het eigenlijk jezelf aan doet. Die bewustwording is de eerste stap, bij de volgende stappen word je door deze cursus goed geholpen. Kortom ik ben jou heel erg dankbaar voor deze cursus. Groetjes,
AG, vrouw

Anders naar dingen kijken
Beste Frank, ik merk nog steeds dat ik stress ervaar en pieker. Maar ik merk wel dat ik soms anders naar dingen ben gaan kijken en begrijpen. Zoals negatieve vragen aan mezelf stellen en deze verplaatsten voor positieve vragen. Dat ik soms meer kan genieten van het moment en me gelukkiger voel.  Dat piekeren stoppen blijft toch lastig….
TV, vrouw

Raakt de kern
Dag Frank, ik vind het een heldere cursus waarbij ik vooral de compacte hoeveelheid tekst en de kern die daarbij geraakt wordt, goed. Top – ga zo door. Vriendelijke groet
AO, man

Super blij met deze cursus
Beste Frank, ik me na de cursus dat ik dingen ondanks druk en stress toch makelijk kon los laten en er rustig onder kon blijven dus ik ben super blij dat ik deze cursus. Ik heb ook de cursus blijvend zelfvertrouwen gevolgt en ik wil de cursus Relaties ook nog doen maar nu eerst maar even mijn werk hier thuis voor laten gaan en niet teveel groei te gelijk willen.

Alvast heel erg bedankt voor het handvaten die ik tot nu toe gehad heb ik heb afgelopen zomer van vele campinggasten het compliment gehad dat ik er goed uit zag en straalde en zo voel ik me ook niet elke dag maar wel vele dagen. Dus ik heb er veel aangehad aan deze cursus.
IH, vrouw

Goede cursus
Beste Frank, dit is ook weer een goede cursus van jou. Fijn dat je alles zo duidelijk beschrijft. Voor mij is de controle loslaten zoals in les 11 beschreven, erg belangrijk. Hier heb ik veel last van, om mijzelf te ontspannen en alles op mij af laten komen. Warme groet,
KK, vrouw

Leerzaam en plezierig
Hallo Frank, met veel plezier volg ik je cursus Nooit meer stress; heel leerzaam en vlot geschreven!
VB, vrouw

Heeft me echt inzicht gegeven hoeveel stress ik mezelf oplever
Dag Frank, hierbij een korte reactie op mijn ervaring van de training tot nu toe: Ik ben erg positief over de lessen tot nu toe. Ik merk dat veel vragen/opdrachten me echt aan het denken zetten. Met name deze les over angsten en de vijfde les over je ergste overtuiging omzetten naar een ondersteunende overtuiging hebben veel bij mij teweeg gebracht. Het heeft me echt inzicht gegeven in hoeveel stress ik mezelf oplever met negatieve gedachten en angsten en hoe ik dit kan ombuigen naar een meer positieve focus. Heel fijn!

Ik probeer dan ook regelmatig de positieve focus aan te brengen in mijn dagelijks leven. Vaak is dit wel nog lastig vaak merk ik, maar dat is een kwestie van vaak genoeg oefenen denk ik. Daarom vind ik het ook erg fijn om de lessen met tussenpozen te ontvangen. Zo kan ik echt even de tijd nemen om de les maken, te laten bezinken en er mee te oefenen in de praktijk! Ik heb tot nu toe dan ook nog geen suggestie voor verbetering van de cursus en kijk uit naar de lessen die nog gaan komen. Dank voor dit inzichtgevende en nuttige programma! Hartelijke groet,
EH, vrouw

Denk anders over dingen na
Hallo Frank, even een korte evaluatie van deze curcus, ik heb heel veel zorgen gehad de laatste jaren en tot mijn grote spijt overleed mijn vader en werd mijn man ziek. Gelukkig knapt hij langzaam op. Door al deze zorgen heb ik enorm veel stress gehad (onrust, spanningshoofdpijn ,hoge bloeddruk…) Ik heb tot nu toe baat bij de curcus kijk uit naar de lessen…. Ik ben wat rustiger en denk nu over dingen anders na. Groet,
GH, vrouw

Goed en duidelijk
Hallo Frank, de teksten die je stuurt vind ik erg goed en duidelijk en ze slaan zeker bij mij aan. Ik begrijp je woorden, Ik lees ze zorgvuldig en schrijf ook dingen op. Maar het werkelijk kunnen doorvoelen en toepassen is nog een volgende stap en uitdaging. Ik blijf je cursus volgen en geef niet op natuurlijk. Met vriendelijke groeten,
DM, vrouw

Zeer heldere uitleg!
Beste Frank, het briefje met de tekst: “Kies ik nu voor zorgen of voor ontspanning?” zit in mijn tas en helpt me iedere keer als ik me bezorgd begin te voelen. Ik maak dan even pas op de plaats. Het inzicht dat de zogenaamde voordelen van piekeren geen voordelen zijn maar juist nadelen, vind ik echt geweldig. Een eye-opener! De focus op het positieve i.p.v. het negatieve is ook een punt van aandacht voor me. Ik voel dat ik me meer bewust ben van wat ik denk en vervolgens de vraag stel of deze gedachten mij ondersteunen. Complimenten voor de zeer heldere uitleg! Vriendelijke groet,
JH, vrouw

Heldere uitleg en stappenplan
Hoi Frank, de cursus bevalt mij prima. Ik heb een steeds beter gevoel bij het verkrijgen van een leven waarin ik mij beter in balans heb zonder me zorgen te maken op welk gebied dan ook. Dit is de tweede cursus die ik van je volg en dus ook de tweede die goed bij me past. Hartelijk dank voor je heldere uitleg en het stap voor stap opbouwen – dat heb ik nodig. Alle goeds,
LS, man

Geeft energie en zelfvertrouwen
Beste Frank, wat al vrij snel verandering bracht voor mij, waren vooral de volgende dingen: Mijn gedachten en daarmee mijn reacties op gebeurtenissen veranderen. Ja, soms kwamen de problemen wel degelijk door andermans chaos, maar ik ontdekte dat ik erg geneigd was om die problemen dan maar voor de ander op mijn schouders te nemen en op te lossen. Idem dito met verantwoordelijkheid: als een ander die niet nam, nam ik die er wel bij en ging overcompenseren.

Het lukt me nu beter om de verantwoordelijkheid en de problemen te laten bij wie die horen. Idem met problemen. Ik hoef niet meer de hele wereld op mijjn schouders te dragen. In mijn jaszak zit een gekleurd kartonnen kaartje, waarop staat: kies je nu voor zorgen of voor ontspanning? Elke keer dat ik mijn sleutels pak, of mijn buskaart zoek, voel ik dat kaartje die me aan deze keuze herinneren

Ik kom nu in actie voor wat ik zelf leuk vind en me energie geeft. Dat geeft me veel energie en zelfvertrouwen en ik leer er ook veel van. Ik kijk anders om me heen, zie veel inspiratie om me heen en oordeel daardoor minder snel.
VP, vrouw

Helpt ontzettend goed
Hallo Frank, elke keer merk ik dat het nuchter en logisch bekijken van de problemen, ze uit elkaar te halen, ontzettend goed helpt om er mee om te gaan. En ik word vaak blij van de inzichten.

Het is de kunst om hiermee door te gaan, te blijven oefenen en jouw bemoedigende woorden dat het gegarandeerd beter zal gaan helpen daarbij. Het is ook fijn 2 keer in de week een onderdeel te krijgen, anders had ik alles in 1 keer willen lezen en doen en dat werkt niet. Dus ja, bedankt!
VK, vrouw

Praktisch en begrijpelijk
Beste Frank, ik vind het een erg nuttige training. Je kunt het direct toepassen en het is heel praktisch en begrijpelijk. Soms mis ik wel wat meer de filosofische gedachte achter bepaalde zaken en wat meer tekst daarover. Ik vind het lesstof wat je iedere keer krijgt daardoor te kort. Mag wat meer leeswerk inzitten wat mij betreft. Verder vind ik het super prettig dat ik het kan doen wanneer het mij uitkomt. Bedankt en succes. Ik kijk uit naar de volgende stappen. Met vriendelijke groet,
WM, vrouw

Reuze enthousiast!
Beste Frank, bij deze mijn feedback over de cursus tot nu toe: Ik ben reuze enthousiast! De cursus zit erg goed in elkaar kwa opbouw maar ook kwa lengte van de introductie van ieder hoofdstuk en de praktische vragen en opdrachten. Ik heb een speciaal schriftje gekocht waar ik alles in opschrijf en lees ook regelmatig alles nog eens door want ik geloof in de kracht van de herhaling. Heel erg bedankt voor dit alles! Ik kijk alweer uit naar de volgende les! Ben enorme fan van deze online training.
MN, vrouw

Ik voel me absoluut lichter
Beste Frank, ik heb veel geleerd van de cursus, voornamelijk over wat zorgen maken je oplevert, hoe je zorgen kunt transformeren in een positieve kijk op de situatie, en ook de enorme kracht van focus, dankbaarheid, visualisatie en niet te vergeten humor.  Ik voel me absoluut lichter na het doen van je cursus. Heel erg bedankt!  Met vriendelijke groet,
JH, vrouw

Fantastische cursus
Hoi Frank, bij deze, bedankt voor je fantastische cursus. Ook deze cursus was voor mij heel helder en een goede hulp om mijn persoonlijke zorgen te verminderen. Met mijn 72 jaar zijn mijn ingesleten gedachten en woorden gelukkig nog steeds in beweging te krijgen door deze duidelijke benadering over zorgen (die vroeg of laat op ieders pad komen)

Ieder mens ontwikkeld vaak een persoonlijk woordgebruik (‘dialectiek’) en daarin moet ik vooral ook in beweging komen om de woorden van anderen op een juiste wijze op te nemen. Ik ben opgegroeid in een katholiek  gezin, heb de woorden in mijn jeugd van buiten geleerd en ben er naar gaan leven en in opgevoed. Met ook een averechts effect. Ik constateer dat ik jouw taal heel goed in mij opneem. Het is een kunst om begrijpelijke taal te produceren. Jij kunt dat. Mijn complimenten. Het ontstond spontaan in mijn overweging om jou te bedanken voor (weer) een fantastische cursus voor mij. Nogmaals dank,
LT, man

Het helpt me gelijk
Je artikelen en je cursus zijn echt super interessant en leerzaam. Het helpt me gelijk bij het creëren van overzicht in mijn mind.
BY, vrouw

Goede adviezen
Beste Frank, baat hebben bij de cursus, dat denk ik zeker. Tenminste in theorie zou ik willen zeggen. Ik lees zeer goede dingen. Het begon al met de eerst zin: “Stress en zorgen komen voort uit je gedachten. Ze worden niet veroorzaakt door een situatie, maar door je reactie op een situatie.” Met in theorie bedoel ik; wanneer je met stress thuiszit en weer reïntegreert, is alles nog relaxed en staan de van toepassing zijnde adviezen uit de cursus nog even in de wacht. Tenslotte de fulltime praktijk moet dan uitwijzen of je opgewassen bent met de nieuwe situatie en dan pas kun je echt spreken van baat bij de cursus. Ik ben benieuwd, maar heb een hernieuwd vertrouwen. Dat wel, waarvoor dank! Ook voor je goede adviezen tot nu toe.
GB, man

Praktische hapklare brokken
Beste Frank, de cursus bevalt me bijzonder goed. Praktische en goeie hapklare brokken die mooi op zijn plaats vallen. Het levert me tot nu toe meer ontspanning op. Sterker nog dat is mijn nieuwe levensdoel geworden – in ontspanning doen wat ik leuk vind. Naast deze cursus ben ik regelmatig aan het mediteren, wandelen in het bos en yoga aan het doen. Een gouden combinatie.

Ik probeer uit welk recept dus welke combinatie voor mij goed werkt. Val af en toe weer even terug in te hard achter elkaar blijven doorwerken en merk dat direct weer aan mijn lijf. Groet,
EK, vrouw

Ontzettend blij
Beste Frank, ik ben ontzettend blij dat ik de stap heb genomen en aan jouw cursus ben begonnen!  Ik heb er al veel van geleerd. Ik vind het lastig om te omschrijven wat precies, maar in ieder geval een stukje bewustwording van wat mijn eigen gedachten met mij doen en dat deze gedachten een keuze zijn. Ik ben benieuwd naar de rest van de cursus en hopelijk gaat het mij helpen minder stress te hebben. Ik merk in ieder geval al wel dat ik mij om bepaalde dingen/situaties minder zorgen maak, dan dat ik voorheen deed. Bedankt!
RB, vrouw

Goede lessen
Beste Frank, graag wil ik reageren op de lessen. Natuurlijk heb ik er wat aan en ben ik bezig me alle gedachten die ik moet ombuigen eigen te maken. Dat gaat zo maar niet één twee drie. Wat mijn probleem is, komt tot nu toe nog niet echt aan de orde. Dat ik te veel in mijn gedachten bezig ben met mijn gezondheid, die eigenlijk heel goed is, maar ik me altijd zorgen maak dat ik iets zal krijgen. Zo heb ik heel vervelende hartoverslagen die mijn leven gaan beheersen. En daar wil ik vanaf. Dus positiever denken, dat ik vertrouwen heb dat het goed gaat. Dat kost tijd. Dank voor de goede mails die ik reeds gekregen heb. Ik ga er mee verder. Met vriendelijke groeten,
AL, vrouw

Een grote stap vooruit in mijn persoonlijke ontwikkeling
Beste Frank, ik ben ontzettend blij met deze cursus, ze gaat voor mij tot in de kern. Door na te denken over je kernvragen ben ik mij veel bewuster geworden waar mijn probleem echt zit. Stress zit vooral in je denken en overtuigingen. Bewust worden van mijn gewoontepatronen in denken is voor mij een grote stap vooruit. Op die manier blijft het niet enkel maar theorie maar wordt het doorleefd.

Ik vond de cursus echt top! Door de lessen regelmatig te herhalen dringt het meer en meer door zodat het niet enkel theorie blijft maar ik er ook werkelijk iets mee doe. Heb verschillende zaken in de praktijk toegepast en het werkt, ik voel het, ben veel rustiger. Die cursus is zo waardevol als je ze in de praktijk omzet, een aanrader voor ieder mens. Ook de affirmaties zijn zo krachtig dat het een hele transformatie is voor mij.

Weer een grote stap vooruit in mijn persoonlijke ontwikkeling waar ik je enorm voor bedank. Deze cursus is een echte aanrader voor iedereen, je hoeft daarvoor nog geen stress te hebben. Van harte bedankt Frank ik hoop dat je nog vele mensen kan helpen met je waardevolle inzichten.
MV, vrouw

Heeft me inzicht gegeven
Beste coach, met genoegen wil ik de feedback geven dat ik tevreden ben met online cursus. Het heeft mij inzicht gegeven. En ik zat met smart te wachten op dit stuk die gaat over transformatie van angsten. Waar ik actief mee bezig ben is het herhalen van de positieve afirmaties – en i.p.v. ze alleen op te schrijven en herhaaldelijk te lezen, heb ik gekozen om wat ik opgeschreven heb, op te nemen en vervolgens af te luisteren met mijn koptelefoon. Ik doe het elke keer als ik alleen ben. Ik ben inmiddels gestopt met piekeren.  De cursus  heeft mij inzicht gegeven. Hartelijk dank voor de wijze lessen. Met vriendelijke groet,
MV, man

Krachtig en bevrijdend
Beste Frank, ik ben nu bij les 10 aangekomen. Had een weekje vakantie en vrij genomen van “bezig zijn van mijn stress af te komen”. De cursus helpt mij enorm om te begrijpen wat ik mijzelf met stress en zorgen aandoe en hoe ik die slechte gewoonte zou kunnen afleren. Ik ben nog niet zover dat ik een stress moment kan voorkomen, maar ik begrijp nu in iedergeval (zonder schuldgevoel) na afloop dat ik er zelf 100% verantwoordelijk voor ben en dus ook kan oplossen. Daar put ik veel kracht uit.

“Ik ontspan en weet dat er niets is om bang voor te zijn”. Wat een krachtige en vooral bevrijdende zin! Mijn focus is al heel wat positiever dan voordat ik aan de cursus begon. Dank je, Groeten
HH, man

Ik leer te relativeren en los te laten
Beste Frank, deze cursus is echt een eyeopener voor mij. Hartelijk dank daarvoor. Wat mij opvalt is dat het karakter en aangeleerde gewoontes een grote rol spelen. Ik moet er wel bij zeggen dat ik dat zo ervaar. Door deze cursus leer ik relativeren, actie ondernemen, loslaten en lachen om mijzelf. Super! Ga zo door Frank.
RW, vrouw

Heeft me al veel geholpen
Hallo Frank, ik heb alle mails steeds met aandacht gelezen en heb ook veel dingen toegepast, vooral positief denken en het is me aardig gelukt. Ik heb b.v. voor het eerst in mijn leven vol kunnen houden om 14 dagen achter elkaar niets geen zoets meer te eten. Ik wil namelijk erg graag 40 kilo afvallen maar steeds was het me tot nu toe niet gelukt om van het zoet af te blijven. Maar nu denk ik anders als ik het weer eens moeilijk vind om niets te mogen eten: nu denk ik ‘zo als ik dit of dat eet, bereik ik dan op deze manier mijn doel?’ Nee dus en dan leg ik het gauw weer terug. Alle mails bewaar ik en lees het zo vaak over als ik nodig vind.

Alvast heel hartelijk bedankt het heeft me al veel geholpen, en ik vertrouw er nu op dat ik mijn doel van 40 kilo er af ook daadwerkelijk gaat halen. Groetjes
SM ,vrouw

Zeer positief
Hallo Frank, mijn mening over de cursus is heel positief. Bij elke mail kom ik weer heel veel van mijzelf tegen, zoals ik ben en wat ik hieraan moet veranderen. Ik vind de cursus dan ook zeer positief. Elke dag komt iets in mijn gedachten, waarop ik al heel veel van de cursus kan toepassen. Steeds komt al het positieve wat in de cursus geschreven staat goed van pas in mijn denken. Heb dan ook nu al het gevoel,  dat mijn leven hier door heel veel zal veranderen in positieve zin.

De cursus heeft mij heel erg goed gedaan. Ik heb deze nu helemaal afgerond en voel mij al een heel ander mens en kijk tegen heel veel dingen anders aan. Ik wil de cursus de komende tijd nog eens herhalen, nog eens alles doorlezen. In elk geval kan ik iedereen zeggen dat de cursus echt de moeite waard is en zeer zeker helpt. Met vriendelijke groet,
RS, vrouw


>