Bewust leven door Mindfulness

Wil je positief en ontspannen leven? Genieten van het moment? Stap dan uit de stroom van je gedachten. Je hoeft daar niets voor te doen. Je hoeft alleen maar te zijn. Wees je beter bewust van je omgeving en dit moment en laat je zorgen los.

Een stroom van gedachten.

Onze gedachten stromen als een rivier, 24 uur per dag. We worden meegesleept door gepieker, overpeinzingen en zorgen.
Het lijkt alsof we het niet kunnen stoppen. Soms raken we het overzicht kwijt en beseffen we niet dat we altijd een keuze hebben.

Die rivier van gedachten stroomt elke seconde. We zijn er ons niet eens meer van bewust. In de meeste momenten denken we aan andere momenten.

Je staat onder de douche, maar je gedachten zijn al bij de middag en wat je nog allemaal moet doen.

Stap uit de stroom!

Je hebt, zoals gezegd, een keuze: je kunt uit die rivier stappen. Gewoon vanaf de kant naar die stroom van gedachten kijken. Zonder er door meegesleept te worden. Warrige of negatieve gedachten voorkomen dat we genieten van het huidige moment. Daar gaat het toch om, je leven op dit moment?

Denken of zijn?

We hebben vaak het gevoel dat we onze gedachten zijn: We zijn die man met financiële zorgen over de toekomst. We zijn die vrouw die twijfelt of ze wel de juiste beslissingen neemt. Daardoor ervaren we die zorgen en twijfels ook zo heftig. We denken ze niet, we zijn ze.

Maar uiteindelijk zijn het alleen maar gedachten. We kunnen er ook voor kiezen ze niet te denken. Of er anders over te denken. Dat is een groot verschil. Je bent dan niet meer zorgelijk of twijfelend, je hebt alleen maar tijdelijk die gedachten. Dat besef geeft vrijheid.


Wil jij ontspannen leven, zonder stress?

Volg dan deze online cursus Ontspannen Leven.

Laat je zorgen los – en vind je innerlijke rust weer terug. Meer dan 15.000 cursisten gingen je voor!

“Je cursus was super – een gouden greep. Niets bracht rust en ontspaning in mijn leven. Maar met jouw cursus is het mij gelukt!”

Bestel direct – nu voor € 57


Vergeet je te leven?

Door al die gedachten vergeten we bijna echt te leven. En het enige wat ons tegenhoudt, is daar bewust van te zijn. Als je kiest om je gedachten tijdelijk te parkeren, dan zie je pas echt wat er om je heen gebeurt. Ooit wel eens iemand buiten zien lopen met het hoofd naar beneden? Die persoon is diep in gedachten en op dat moment heel ergens anders.

Maar als je ervoor kiest om je bewust te zijn van dit moment, dan worden je ogen geopend. Plotseling valt je van alles op: lachende kinderen op straat, het geluid van de wind, de zon achter de wolken. Nu ben je gearriveerd in het huidige moment.

Wordt wakker!

We hebben de neiging om alles in hokjes te stoppen. Die kinderen zijn irritant, de wind is te hard en er zijn veel te veel wolken. We willen dat het anders zou zijn. En dat is juist wat ons in de weg staat. Door te willen dat het anders was, kunnen we geen contact maken met dit moment. Dat kan alleen door – zonder oordeel – te ervaren wat er om je heen gebeurt. Zonder alles in hokjes te stoppen.

Als je dat kunt, sta je open voor wat je ervaart. En dat creëert vrijheid. Nu hoef je niets meer weg te stoppen, niets te veranderen en geen weerstand meer te bieden. Die spanning die dat veroorzaakt, kun je nu loslaten. En dan krijg je plotseling ruimte. Je wordt wakker uit de droom van je overpeinzingen.

Laat het moment zijn zoals het is. Grijp niet in en probeer het niet te veranderen. Laat het gewoon over je heen komen. Je kunt pas genieten van dit moment als je stopt het te willen veranderen.

Wat is Mindfulness?

Bewust leven wordt ook wel Mindfulness genoemd. Sommige mensen gebruiken meditatie om dit bewustzijn te bevorderen. Anderen vinden meditatie maar vaag en voelen er niets voor. Dat hoeft ook niet. Meditatie is niets anders dan ontspannen (zonder weerstand) je aandacht ergens op richten. Bijvoorbeeld op je ademhaling. Je kunt dit ook doen terwijl je in een winkelstraat loopt of op kantoor zit. Ontspannen je aandacht richten kun je overal en altijd. Ademhalen trouwens ook.

Stop te doen en begin te zijn.

Om bewust te leven hoef je niets te doen. Hooguit moet je iets (zorgen maken, piekeren) niet doen. En eigenlijk hoef je alleen maar te zijn. Door te stoppen ergens moeite voor te doen, maak je ruimte om te zijn. En daar gaat het toch om? Je wilt toch niet alleen maar dingen doen, je wilt toch voornamelijk iemand zijn?

Uiteindelijk is je leven een aaneenschakeling van momenten. Je hele leven zit dan ook in dit moment. Alleen nu kun je gelukkig zijn. Alleen nu kun je genieten. Je kunt het proberen uit te stellen, maar dan stel je het uit tot een ander moment. Daarmee stel je ook je geluk uit.
Open je ogen en pak dit moment, het is alles wat je ooit zal hebben!


Laat Alle Zorgen en Stress Los.

Volg de Online Training Nooit Meer Zorgen Of Stress.

– Stop met piekeren.
– Ontdek blijvende ontspanning.
– Leef weer positief, zonder zorgen.

Je ontvangt:
– 19 Praktische lessen met effectieve handvatten.
– Uitgebreide vragen en bewezen oefeningen bij elke les.
– Een geweldig eBoek met 100 pagina’s extra inzichten.

Leer in je eigen tempo, met levenslange toegang.
Coach jezelf en laat al je zorgen los!

Meer Informatie
Bestel Direct voor € 57


Over de schrijver 

Frank De Moei

Ik ben een professionele life-coach, gespecialiseerd in persoonlijke groei.

Meer dan 15.000 cursisten heb ik inmiddels geholpen met een gelukkig en succesvol leven.

Wat wil jij?
Wil jij meer zelfvertrouwen, minder stress, betere relaties, leuker werk, meer geluk en meer succes?
Deze Online Trainingen gaan je helpen!

Meer over
Meer over Frank
Ervaringen van cursisten

ONTDEK HET GEHEIM

Hoe je krijgt wat je echt wilt !

Download ons gratis eBoek.

35.000 Lezers gingen je voor.


Ook leuk om te lezen:

Reageer op dit artikel

 • Francien schreef:

  Werkt dit altijd, of kan er iets zijn in je leven waardoor het niet mogelijk is je gedachten te stoppen en in het nu te leven?
  Dat je gedachten sterker zijn dan je wil om alleen maar te zijn.

 • Beste Francien,

  Al onze gedachten zijn sterk en zijn moeilijk los te laten of tijdelijk te parkeren. Toch denk ik dat met wat oefening iedereen zijn of haar gedachten kan loslaten. In ieder geval tijdelijk.
  Ervan uitgaande dat er geen stoornissen in het spel zijn…
  In alle andere gevallen is het onze eigen keuze.

  Met vriendelijke groet,
  Frank

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
  >