Waarom de Wet van Aantrekking niet werkt

Hoe komt het dat je iets wenst en het niet krijgt? Je past de Wet van Aantrekking toch toe? Wat doe je dan fout? Werkt die wet eigenlijk wel? Als die wet zou werken dan had niemand honger en had jij alles wat je wenste. Dus wat ontbreekt er precies?

Geloof jij in de Wet van Aantrekking?

De Wet van Aantrekking bepaalt dat waar je aan denkt, sterker wordt. Als je een positieve toekomst voor je ziet, is de kans groter dat positieve dingen op je pad komen. Als je een negatieve toekomst voor je ziet, wordt de kans daarop ook groter. Kortom: Je gedachten trekken als een magneet de werkelijkheid aan. Wat je denkt wordt de werkelijkheid. Ook wat je niet wilt, wordt werkelijkheid, zolang je er maar sterk aan denkt.

Geloof jij daarin? Ik wel. Ik heb het zo vaak zien gebeuren, bij zo veel mensen. Maar toch werkt het niet. Tenminste, het is niet de enige wet die bezig is in je leven. Er is er nog één. En zonder die laatste wet, werkt de Wet van Aantrekking niet. Hoe je ook je best doet.

Waarom krijg ik niet wat ik wil?

Toen ik een jaar of vijftien was, deed ik mee aan een prijsvraag. De hoofdprijs was een prachtige Yamaha DT Crossbrommer. Het was de droom van iedere vijftienjarige jongen. Ik droomde er dan ook elk moment van iedere dag van. Ik kan je – nu nog – precies vertellen hoe hij eruit zag, tot in de details.

Ik droomde dat ik het bericht kreeg dat ik hem won. Ik visualiseerde hoe hij werd afgeleverd. Ik zag hoe ik erop reed, hoe blij ik ermee was, hoe trots ik hem op school liet zien. Gedurende de prijsvraag dacht ik maar aan één ding: een zwart-zilveren Yamaha DT. Je zou verwachten dat ik hem won, nietwaar? Maar helaas, de enige brommer die ik ooit heb gereden was de Puch van mijn zus.

Waarom is er nog honger of armoede?

Ik las een tijd geleden een interessante stelling: “Als de Wet van Aantrekking werkt, waarom is er dan nog armoede?” Een goede vraag, nietwaar? De volgelingen van de Wet gaan ervan uit dat je alles kunt krijgen wat je wenst. Ze wensen dus een droomauto, een droomvilla of een droompartner. The sky is the limit, want alles kan!

Maar hoe zit het dan met de arme mensen in Afrika? Denk je dat die niet elke seconde dromen van eten? En toch verhongeren ze bij duizenden. Je zou zeggen dat juist zij de meest krachtige gedachten hebben van alle mensen op deze planeet. Wat wil je liever: een droomvilla of voorkomen dat je verhongerd? Het antwoord lijkt me voor de hand liggend…

Hoe kan het dan dat al die miljoenen mensen zonder eten, water of een dak boven hun hoofd niet kunnen manifesteren wat ze wensen? Als de wet van Aantrekking werkte, dan zou dat een fluitje van een cent zijn, nietwaar? Sommige volgers van de Wet van Aantrekking zeggen dat ze niet op de juiste manier geloven. Ze missen nog de juiste affirmaties. Kom op! Als geloof eten zou manifesteren, garandeer ik je dat er in Afrika geen hongersnood zou zijn.


Wil jij jouw doel bereiken?

Volg dan deze online cursus Meer Succes In Je Leven.

Bereik ELK doel dat belangrijk voor je is. Meer dan 15.000 cursisten gingen je voor!

“Ik weet zeker dat dit mijn leven heeft veranderd – nu al. Door alle vragen, krijg je direct inzicht in jezelf en over je leven. Bedankt!”

Hoe zit het met jou?

Geloof jij in de Wet van Aantrekking? Visualiseer jij minimaal een uur per dag? Gebruikt je een Vision Board, herhaal je jouw affirmaties? En, werkt het? Laat ik het zo vragen: Denk eens aan al die dingen die jij het afgelopen jaar hebt gewenst. Denk eens aan al die uren die jij hebt gevisualiseerd? Kun je echt zeggen dat alles werkelijkheid is geworden? Dat de Wet van Aantrekking altijd werkt?

Hoop is een slecht plan.

Wat is nu precies mijn punt? Dat is deze: je kunt mediteren, visualiseren, affirmeren, bidden, wierook branden, mantra’s zingen en kralenkettingen ronddraaien, maar er zal niets gebeuren. Sterker nog, als dat alles is wat je doet, dan is dat de beste manier om te garanderen dat er niets gebeurt.

‘Hopen’ is een slecht plan. Eigenlijk is het helemaal geen plan. Ik kan hopen dat iemand mij geld geeft of ik kan het zelf verdienen. Ik kan hopen dat iemand koffie voor me zet of ik kan het zelf zetten. Je hoopt toch ook niet dat op een of andere magische wijze je schoenen worden gestrikt? Dat doe je toch zelf?

De ontbrekende wet.

Als je niet hebt wat je wilt, dan heb je twee wetten nodig: de Wet van Aantrekking en de Wet van Actie. De Wet van Aantrekking zorgt ervoor dat je je gedachten op je doel richt. Dat heb je zeker nodig. Als je niet denkt aan je droombaan, is het onwaarschijnlijk dat deze zomaar op je pad komt. Deze wet zorgt ervoor dat je je verbeeldingskracht gebruikt om je doel te manifesteren.

Maar zonder de Wet van Actie is dat zinloos. We zullen ook iets moeten doen. In het geval van je droombaan zul je eerst moeten uitvinden welk werk je het liefst doet. Je zult je passie en talenten moeten ontdekken. Daarna zul je misschien cursussen moeten volgen of sollicitatiebrieven moeten sturen. Het gaat niet vanzelf!

Visualiseren zonder actie te ondernemen is als hopen dat je elke ochtend op werk verschijnt – zonder je bed uit te komen. Dat lukt niet. Actie nemen zonder te visualiseren is als de deur uit gaan en hopen dat elke willekeurige trein je naar kantoor brengt. Dat werkt ook niet. We hebben beide wetten nodig om iets te bereiken!


Wil jij jouw doel bereiken?

Volg dan deze online cursus Meer Succes In Je Leven.

Bereik ELK doel dat belangrijk voor je is. Meer dan 15.000 cursisten gingen je voor!

“Ik weet zeker dat dit mijn leven heeft veranderd – nu al. Door alle vragen, krijg je direct inzicht in jezelf en over je leven. Bedankt!”

En jij – geloof je in de Wet van Aantrekking?

Over de schrijver 

Frank De Moei

Frank is een professionele life-coach, gespecialiseerd in persoonlijke groei. Sinds 2008 heeft hij via deze site meer dan 15.000 cursisten online begeleid in gelukkig en succesvol leven. Meer over Frank


Ook leuk om te lezen:

10 Redenen waarom je doel nog niet is bereikt

Stel je succes niet uit

Kan ik dit wel? Ja natuurlijk!

 • louise schreef:

  Hoi Frank,
  Zo heb ik er nog nooit over nagedacht :-) Ik heb heel wat affirmaties opgeschreven, en geschreven en geschreven……én er veranderde niets, ik werd er niet gelukkiger van. Het hielp overigens wel om mijn gedachten te verzetten. Inmiddels ook actie ondernomen, én dat werkt inderdaad veel sneller.
  Ik ga met je mee, de wet van aantrekkingskracht en de wet van actie!

 • WAARSCHUWING !
  Ik heb me heel lang bezig gehouden met dit onderwerp.
  The Secret is al lang geen geheim meer namelijk.
  In mijn tijd was het meer de kracht van het positief denken.
  Het is gevaarlijke matrerie, dus vandaar mijn reactie. Als waarschuwing.

  Op zich klopt het wel ongeveer wat er in deze blog staat, maar toch ook weer niet.
  Soms overkomt je iets waar je nooit aan gedacht hebt, of waarvan je gedacht hebt dat je het niet verdiende.
  Andersom ook: iets waar je vast van overtuigd was, gebeurt niet.
  Er bestaat namelijk ook nog zoiets als karma en een soort van levensopdracht.
  Ook kiest je Hogere Zelf soms voor iets anders dan je ego, en dat is maar goed ook.

  Als jullie werkelijk denken dat je alles kunt manifesteren waar je in gelooft, hoe kan het dan dat psychotische mensen die denken dat ze kunnen vliegen, gewoon te pletter vallen ?
  Hoe kan het nou dat je zus kanker krijgt terwijl ze zo’n liefdevol mens was en nooit iets ongezonds at of deed ?
  En hoe kan het dat kinderen al allerlei ellende creeen voor zichzelf ondanks dat ze nog nauwlijks bewustzijn hebben ? En hoe zit het met het leed van dieren ?

  Dat zijn vragen waar je mee blijft worstelen.
  Maar een nog groter gevaar is, dat je niet meer los kunt laten. Dat je voortdurend bezig bent met wat je aan het manifesteren bent.
  Je wordt zelfs bang voor je ‘negatieve’ gedachten, gevoelens en overtuigingen.
  Je probeert dat dan weer gauw te vervangen door iets positiefs, want oh jee !
  Angst is het gevolg.
  En dat niet alleen, je zit ook voordurend in je hoofd. Denken, denken, en nog eens denken, want daar speelt alles zich af.
  Zo wordt je ego steeds groter en kom je steeds verder van je werkelijke zelf af te staan.

  Op dat moment werd ik dus zwaar depressief !
  3 Jaar lang. Ik kon letterlijk niks meer en toen moest ik wel loslaten.
  Met een antidepressivum ben ik weer uit deze hel gekomen, maar het had niet veel gescheeld, of ik was hier niet meer geweest.

  Toen ik weer normaal kon denken en functioneren, liet een vriend van mij een keer ‘per ongeluk’ een boek achter. Ik bladerde er even in en zag alleen maar het woord OVERGAVE staan. De letters schreeuweden me toe en ik kon er onmogelijk omheen.

  Sindsdien loopt alles zoals het lopen moet.
  Ik heb een paar mensen verloren door de dood of anderwijs, mijn twee katten zijn vlak na elkaar gestorven, Ik ben verhuisd, heb weer 2 nieuwe katten enz enz enz.
  Ik neem het zoals het komt. Weet dat wat er gebeurt het beste voor me is. Dat er lessen in zitten die ik moet leren of me gelukkiger zal maken.
  Lijkt niet erg veel soeps misschien, maar ik voel me prima. Heb mijn angst afgelegd en leef volledig in het hier en nu.
  Het is eindelijk rustig in mijn hoofd.
  Ik bepaal nu zelf wat ik denk en dat is totaal nieuw.
  Soms vraag ik nog wel eens hulp van het Universum, maar niet zo vaak meer.

  Wat ik wel aan het positief denken heb overgehouden is overvloed. Geld bijv.
  Dat is iets waar ik altijd meer dan genoeg van heb. Dat is wel makkelijk.
  Maar verder heb ik niet veel meer nodig en dat had ik wel toen ik nog bewust mijn eigen leven probeerde te creeeren. Ik moest dit nog hebben en dat en oh ja ook dat nog. Het hield nooit op en ik leefde alsmaar in de toekomst.

  Ik weet niet of iemand hier een boodschap aan heeft, want toen ik nog middenin deze fase zat, liep ik ook met enorme oogklepppen op.
  Vond echter toch dat ik het moest proberen.

  • Ik weet niet wanneer dit bericht is geplaatst, maar wilde er toch op reageren.

   Ellen,
   Ik weet niet of je dit bericht zal lezen. Wat ben ik blij dat ik je verhaal heb gelezen. Een eyeopener voor mij. Ik zit namelijk in dezelfde fase als waarin jij hebt gezeten. Blij om te horen dat je er goed uit bent gekomen. Geeft me toch weer hoop.

   Groet
   B

  • Helene schreef:

   Lieve Ellen, ook ik heb geen idee of dit je nog bereikt maar ik ben enorm blij met je aanvulling :-). Het kwam precies op het juiste moment! Dankjewel.

   • Beste Helene,

    Bericht ontvangen hoor !
    Ben blij dat je er iets aan hebt gehad.
    Ik kreeg het bericht ‘accepteren’ toen ook net op tijd.
    Zo werkt het Universum.
    Heel veel sterkte verder, op het glibberige pad van de spirituele ontwikkeling.
    Mocht je nog vragen hebben: ik zal ze graag voor je proberen te beantwoorden.
    Ik weet ook lang nog niet alles en glijd ook nog wel eens uit, maar ik ben door al dat vallen en opstaan, wel een stuk wijzer geworden.
    Volgens mij is dát de bedoeling van het leven, en niet alles krijgen wat je maar verlangt.

  • Mooi verhaal Ellen, klopt helemaal wat je schrijft, ik durfde ook niet meer te vergeten om de visualiseren en universum om hulp te vragen.
   Totdat je iets krijgt op je pad waar je op hoopt en dan komt Corona. Geen steun van de overheid, op verkeerde moment begonnen getekend Januari 2020 we zouden open gaan op 1 April, werdt dus 2 juni en op 14 okt 2020 weer dicht maar wel inmiddels 5 mensen in loondienst. Gevolg alles kwijt, prive en zakelijk failliet.

   Nee, ik heb de moed opgegeven van het visualiseren en vragen.
   Probeer wel nog positief te blijven en actie te blijven ondernemen.

 • Dank voor jullie aanvullingen. P.S. Mooi en interessant verhaal Ellen :)

 • Toen ik actief mijn hoop losliet om mijn wensen op één bepaalde persoon te projecteren, kwamen al die wensen op mijn pad, maar op totaal andere manieren dan ik me eerder kon voorstellen.

 • Bedoel je dat de Wet van Actie dat ik zelf iets onderneemt wat mijn doel is? Ik wil de persoon die ik graag ziet, terug zien. Is de bedoeling dat ik eerst moet mailen of bellen naar de persoon? En dan dat ik op positieve gedachten zetten, erin geloven en visualiseren?

  Laat iets achter…

  Ik wil weten wat ik moet doen. Ik probeer dat echt te begrijpen…

  • Je moet iets echt willen, niet zomaar positief erover denken. Je moet het willen, je moet denken dat je het al hebt. En tuurlijk moet je zelf ook iets doen. Blijf positief

 • Beste Cindy,

  Laat mij je niet vertellen wat je moet doen. Ga altijd uit van je eigen gezonde verstand…

  Het lijkt me dat als je iemand wilt zien, de telefoon of e-mail de beste manier is om contact te maken. Als dat niet werkt, kun je altijd nog visualiseren :)
  Je hebt deze vraag toch ook geschreven en niet alleen gevisualiseerd?
  En voilà , dat werkt prima zo!

  Veel succes!

  Met vriendelijke groet,
  Frank

  • Ik bedoel; ik wil in het brief opschrijven en dit zeggen: ik wil dat jij naar mij komt opzoeken. Ale ja, dat kan ik zowiezo in het brief opschrijven. Maar of de persoon naar mij komt, dat weet ik niet? Of moet ik dat visualiseren?

   • Beste Cindy,

    Als je actie hebt genomen (het belangrijkste), dan heb je daarna twee keuzes.

    1. Uitgaan van het slechtste. Dit heet piekeren.
    2. Uitgaan het het beste. Hier kan positief visualiseren je zeker helpen. Al is het alleen maar omdat jij je er beter door voelt dan door keuze 1 :)

    Vriendelijke groet,
    Frank

 • Tuurlijk moet je actie ondernemen, maar door te visualiseren trek je de juiste actie’s aan…

 • Hey Frank,

  ik visualiseer wel positief. Ik droom van over Marina dat tussen haar en mij alles goed komt. Maar het probleem is dat ik vanbinnen nog veel verdriet heb. Hoe kan ik mij anders voelen? Waar vind ik de kracht om blijven gelukkig te zijn?
  Ik denk aan Marina, hoe en wat zij aan mij zei: kijk mij aan. Ik mag jou graag. Zo ongeveer. Maar nog zoveel meer dan dit wat Marina aan mij zeggen.
  Snap je?

 • Jacqueline schreef:

  Kijk maar eens bij Abraham Hicks over de wet van de aantrekkingskracht. Ik geloof er helemaal in. Zij hebben het o.a. over geïnspireerde actie en leggen ook uit waarom affirmaties niet (altijd) werken. Als je verklaringen zoekt waarom de loa niet werkt, dan kun je daar je antwoorden vinden. The Secret is een slap aftreksel van de LOA (law of attraction) van Abraham Hicks.

 • Het gaat niet alleen maar om affirmaties en positieve gedachten, maar ook om emoties en passie. Wat holle affirmaties opdreunen zal inderdaad niet werken. Maar als je de Law of Attraction echt begrijpt, dan werkt hij altijd en overal. Hij werkt nu al. Als je bezig bent met wat je niet wilt, dan trek je daar dus meer van aan. Dan krijg je bewijzen waarom je gelijk hebt, mooi he. Je kan het dus ook andersom inzetten. Focus je op wat je wél wilt.

  De grote kunst is, om je af te stemmen op een gevoel van geluk en vreugde. Dat brengt je automatisch in een vibratie waarmee je alles kunt aantrekken. Ook dagelijks bewuste intenties gebruiken werkt heel krachtig.

  Wat de honger in Afrika of waar dan ook betreft: nee, de mensen daar trekken niet bewust honger aan, maar passen wel de wet van de aantrekkingskracht onbewust toe. De meesten zitten vast in denken dat het zo hoort. Of zijn bezig met dat ze géén honger willen. Dat brengt dus juist méér honger met zich mee. Er zijn denk ik weinig mensen daar, die bewust aan het Universum vragen, om manieren te laten zien om een beter leven te creëren. Elke dag weer. En dan met de antwoorden aan de slag gaan. Want inderdaad, zonder actie geen reactie. Toch is bijvoorbeeld focus ook al actie.

  Vaak saboteren we wat we wensen. Ik kan bijv. denken: “Ik wil die Ferrari” en dan een minuut later: “Maar ja, daar heb ik het geld niet voor”. En boem… weg is je boodschap en het in werking zetten van de Law.

  Wat jouw droomprijs betreft: de prijs is naar iemand gegaan, die het kunstje nog beter kende. Het is beter je focus te leggen in een segment met minder concurrentie ;-) Je dacht dat het alleen kon via het winnen van een prijs. Terwijl er legio andere wegen waren.

  Dat onthult direct een ander aspect: laat het hoe en wanneer los. Dat regelt het Universum. Jouw enige taak is duidelijk weten wat je wilt, je hierop te focussen, je te focussen op alle positieve krachtige gevoelens van plezier en passie en innerlijk altijd te weten, dat het eraan komt.

  Ik kan hier boeken over vol schrijven. Misschien ga ik dat ook nog wel eens doen. De wet van de aantrekkingskracht is veel meer dan een beetje positief denken. Veelomvattender. Niet moeilijk om te begrijpen. Al zul je je er wel even in de diepte in moeten verdiepen, voor je beweert dat het niet werkt. En ook dan werkt het.

  Want je hoeft niet in een universele wet te geloven. Werken doet hij altijd. Net als de zwaartekracht. Al geloof je het niet. Daarom stort iemand die psychotisch is en denkt te kunnen vliegen, gewoon neer. De wet van zwaartekracht wint het in dat geval. En dat heeft niets met geloof te maken ;-)

   • Hoi Frank,

    In het hele interessante en mooie gesprek met Ellen, zag ik zomaar jouw reactie over het hoofd, oeps… Dank je wel daarvoor. Ik ga zo meteen lekker jouw aanvulling lezen. Ben heel benieuwd ernaar!

    Weet je, er is niet zoiets als “één absolute waarheid”. Behalve dan dat het beter is om liefdevol te leven, denken, voelen en handelen in plaats van angstig, verward, kwaad, etc. En toch voelt dat laatste voor velen als “de waarheid” en dat is ieders goed recht. Het gaat er inderdaad om, dat we ons goed voelen bij wat we doen en in ons leven. Als je je niet goed voelt en je zit ermee, dan pas is de tijd rijp, om je idee van jouw waarheid tot op dat moment, te herzien en wie weet wat aan te passen ;-)

    Heel fijn weekend en jij ook veel succes met je mooie blog en site! ♥

    Anja

    • Beste Anja,

     Dank je wel :)

     Een hele mooie aanvulling van jou en Ellen, met veel herkenbare ervaringen en mooie lessen…

     Allebei heel veel succes en geluk in julie leven en persoonlijke groei :)

     Vriendelijke groet,
     Frank

  • Beste Anja,

   Met het laatste stukje van je commentaar, geef je dus zelf al aan, dat je NIET alles kunt krijgen wat je verlangt.
   Dat er (aardse) wetten bestaan die dat beletten.
   Zelf geloof ik wél dat de zwaartekracht (tijdelijk) opgeheven kan worden, maar daar gaat het nu niet om.
   Het gaat er om, dat niet alles wat onze persoonlijkheid wenst, ook voor ons bereikbaar is.

   Ten eerste heb je een Hogere Zelf, die veel beter weet wat goed voor jouw ontwikkeling is, dan jouw ego.
   Ten tweede heb je inderdaad te maken met aardse wetten, en die hef je niet één, twee, drie, even op.
   Ten derde heb je altijd met anderen te maken.
   Wat jij wilt is misschien niet haalbaar, omdat het tegen de wil van anderen ingaat.

   Voorbeeld: ik heb mijn tweelingziel al ontmoet.
   We hebben 9 jaar samengeleefd, maar toen ging het mis.
   We zaten veel teveel verstrengeld in elkaar en waren daardoor veel te afhankelijk van de ander.
   We houden nog steeds zielsveel van elkaar, maar kunnen gewoon niet samen zijn hier op aarde.
   Ons leven was een sprookje, maar de maatschappij met al zijn eisen en verwachtingen, is tussen ons gekomen.
   Op een onbewoond eiland zouden we waarschijnlijk nog steeds dolgelukkig zijn, maar hier zijn helaas andere mensen tussen ons gekomen.
   Ik vertrouw hem niet meer, en hij is bang geworden voor intimiteit, dus ……………….einde verhaal.

   Je kunt dus gewoon niet alles krijgen wat je je maar wenst en dat zou ook niet goed zijn, omdat we hier op aarde vooral vanuit ons ego leven.
   Eén van de bedoelingen van het leven is juist dat we weer contact krijgen met onze ware aard. Onze ziel, Hogere Zelf, Christusbewustzijn, hoe je het ook maar wilt noemen. De bedoeling is dat je je steeds meer daardoor laat leiden.

   Dat betekent niet dat je niks mag wensen, maar je moet wel voorzichtig zijn met wat je denkt nodig te hebben.
   Veel te vaak gaat het om materiele zaken.
   Of om het ontmoeten van De Ware.
   Het eerste kan leiden tot egoisme en materialisme, en het tweede is zo moeilijk, dat je beter eerst aan je zelfvertrouwen kunt werken, en kunt oefenen met ‘gewone’ partners (je komt jezelf namelijk nergens zo goed tegen, als in een relatie).
   Ik ben mijn wederhelft i.i.g te vroeg tegengekomen en dat doet ontzettend veel pijn.

   • Hoi Ellen,

    Ik ben het helemaal met jou eens. En ja, heel tijdelijk kan die zwaartekracht worden opgeheven, maar meestal niet als je van 20 hoog naar beneden springt ;-)

    Vaak is het ook nog eens zo, dat wat je denkt nodig te hebben, helemaal niet de bedoeling is van wat je plan hier op aarde is. We moeten inderdaad onze ego’s opzij zetten en luisteren naar ons ware zelf (hogere zelf/ziel). Die is meestal niet zo materialistisch.

    Ik weet dat in al mijn behoeftes wordt voorzien, zolang ik blijf afgestemd op Liefde en geluk. Wat niet betekent dat ik altijd maar gelukkig en liefdevol ben, verre van dat. Zodra ik niet meer “in tune” ben en dit een chronische gewoonte wordt, dan geef ik toe aan de angsten etc. van mijn ego. Dan krijg je de vibraties die daarbij horen en die vibraties trekken weer gelijke vibraties aan. Het is zo simpel!

    Ik geloof in ieder geval, dat niets zonder een reden gebeurt, dat er in alles perfectie is, al kunnen we die perfectie heel vaak niet begrijpen. Maar we kunnen hem wel accepteren ♥

    Ik wens je veel Liefde toe in je leven! ♥

    • Beste Anja,

     Mooi dat we het eens zijn, dat maak ik eerlijk gezegd niet zo vaak meer mee.
     Hoe meer bewustzijn ik vergaar, hoe moeilijker het voor me wordt om nog op gelijk niveau te kunnen communiceren met anderen.
     Ik dacht op het begin van deze spirituele reis, dat mijn leven steeds makkelijker zou worden, maar hoewel dat in sommige opzichten ook zo is, is het in algemeen juist moeilijker voor me geworden hier op aarde.
     Ik begrijp anderen niet meer en zij kunnen mij niet meer volgen.
     Ik zit letterlijk op een andere golflengte.

     Wat die liefde betreft: ik geef mezelf nu de liefde die ik vroeger van anderen verlangde, en die is onvoorwaardelijk.
     Verder krijg ik veel vriendelijkheid terug van de mensen die ik tegenkom op mijn pad.
     Liefde is een groot woord voor mij.
     De mensen waar ik echt van gehouden heb, zijn helaas overleden of uit mijn leven verdwenen.

     Een nieuwe man zie ik niet zo gauw meer in mijn leven komen. Dan was dat allang gebeurd.
     Kan het niet laten om hen te vergelijken met
     mijn ex, en wat ik met hem had.
     Het lukt me gewoon niet om met ‘minder’ genoegen te nemen. Dat is ook niet eerlijk tegenover hen.

     Ik heb voor een heel moeilijk leven gekozen dit keer.
     Heb er heel veel van geleerd, en weet dat ik hier gelukkig nooit meer terug hoef te komen, en dat is mijn ‘beloning’.
     Verder probeer ik er zoveel mogelijk van te maken.

     • Hoi Ellen,

      Ik heb me ook een poosje gevoeld zoals jij, vooral het idee dat “anderen me niet begrijpen”, vond ik moeilijk. Tot het moment, dat ik me realiseerde, dat niemand mij hoeft te begrijpen, om gelukkig te zijn. Ik geef geen macht meer weg aan anderen. Ik neem zelf verantwoordelijkheid voor hoe ik me voel. Als ik me onbegrepen voel, realiseer ik me, dat de ander(en) simpelweg een spiegel is, van het stukje in mij, dat zichzelf nog niet begrijpt.

      We zijn allemaal één, maar zodra je toegeeft aan de behoeftes van je ego, te geloven dat je bent afgescheiden van de rest, dan voel je je inderdaad moederziel alleen en zie je dit leven als een zware taak.

      Gelukkig heb ik daar nu vrijwel geen last meer van. Ik kies voor Liefde. Het lukt niet altijd, dat hoeft ook niet, maar ik ben me er wel van bewust en neem verantwoordelijkheid voor wat ik ervaar. Alles en iedereen om mij heen is een reflectie van wie ik ben en wat ik denk en voel over mezelf. Daar ben ik de wereld dankbaar voor, heel erg dankbaar, hoe pijnlijk de spiegeltjes soms ook zijn.

      Ik voel me geen moment meer alleen, ik voel me verbonden met het leven. Dat is een pad wat veel fijner voelt voor me. Ik zit er niet meer mee, als anderen mij niet begrijpen. Ze hoeven mij niet te begrijpen. Als ik dat wel vind, dan leg ik hen indirect mijn wil op, terwijl we allemaal een vrije wil hebben, en een eigen pad en koers te gaan. Dat recht wil ik niemand ontnemen met mijn mening, dat anderen mij “zouden moeten begrijpen”.

      Vriendelijkheid is een uiting van Liefde. Alles wat prettig, blij, gelukkig, vrolijk, licht, etc. voelt is een uiting van Liefde. Alles wat donker, angstig, eenzaam, naar, etc. voelt is een uiting van ons Ego, dat een genie is in zelfsabotage en ons houden waar we zijn. Denk daar maar eens over na… ♥

      Ik wens jou een heel fijn weekend, lieve Ellen, zie de perfectie in alles, zelfs als je die perfectie niet begrijpt…. we hoeven het zelf ook niet te begrijpen, het idee accepteren is taal die je Hogere Zelf verstaat en omarmt. ♥

    • Beste Anja,

     Ik kan je laatste bericht niet ‘beantwoorden’ dus gebruik ik deze maar.
     Bedankt voor je medeleven, maar ik denk dat je me toch niet helemaal goed begrepen hebt.
     Ik voel me niet eenzaam, maar wel alleen.
     ‘Wie een vriend is van zichzelf, is nooit eenzaam’ zou wat mij betreft dan ook beter zijn.
     Ik hoef niet begrepen te worden, maar ik heb gewoon bijna overal een andere mening over. Dat maakt het praten moeilijk. Soms houd ik wijselijk mijn mond, maar soms gooi ik een balletje op. Het is altijd aftasten.
     Dat wat anderen interesseert, boeit mij meestal niet, en andersom.
     Ik kijk nauwelijks meer T.V, luister al 25 jaar niet meer naar de radio, vind mobiele telefoons, die aan de oren van mensen gekleefd lijken te zitten, vreselijk, enz.

     Ik voel me gewoon steeds meer een alien.
     Bekijk al die gekte hier, vanaf een afstandje, maar doe er nog maar nauwelijks aan mee.
     Ik zie vriendelijkheid ook als een vorm van liefde, maar het is wel anders dan wat ik Liefde met een hoofdletter zou willen noemen.
     Iemand met wie je alles kunt delen. Die je begrijpt zonder woorden, waar je stil mee kunt zijn, die je spiritueel gezien een spiegel voorhoudt, enz. Dat mis ik.
     Iemand waar ik gewoon mezelf bij kan zijn, zonder uit te hoeven kijken dat ik in een gekkenhuis opgesloten word, of dat mijn vriendelijkheid aangezien wordt voor flirten.

     Weet je wat mijn grootste angst is ?
     Dat ik hier nog lang moet blijven en me dood ga vervelen.
     Overgaan naar mijn eigen dimensie is namelijk iets wat ik niet kan beinvloeden. Wat ik niet zelf in de hand heb, en dat maakt me bang.
     Hoe lang wil mijn Hogere Zelf dat ik het nog volhoud hier ?

     Er ligt hier blijkbaar nog een taak te wachten. Prima, maar ik hoop dat die niet al te lang meer op zich laat wachten.
     Sorry als je dit als negatief ervaart, maar ik ben gewoon liever eerlijk, dan onoprecht positief.
     Ik ben het gewoon een beetje zat om in zo’n onhandig omhulsel te zitten en ik mis mijn vrienden, die allemaal al ‘thuis’ zijn.

 • In het Engels zeggen ze vaak: “Ask, Believe, Receive” en ik vind ook dat hier een belangrijk sleutelwoord vergeten wordt. Ik zou eerder zeggen: “Ask, Believe, ACT, Receive”; Of zoals Jim Carrey het grappig formuleerde: ‘You can’t just visualize it, and then go eat a sandwich”
  Ik heb al bepaalde doelen in mijn leven bereikt door deze techniek, en het grappige is dat ik niet eens wist dat ik het deed, omdat ik er nog nooit van gehoord had (nu ben ik er mij wel van bewust) Maar van sommige dingen was ik zo overtuigd dat het ging lukken, dat ik er intensief van dagdroomde, en die zijn ook uitgekomen. En er zitten er nog een paar in de pipeline, waarin ik sterk geloof, en ik leef elke dag met het gevoel dat ik het al bereikt heb, ik weet dat het er al is, daar ben ik van overtuigd, ik leef dus bijgevolg ook in een zeer stressloze en relaxte staat. Ik ben gelukkig, ik ben dankbaar, ik heb meer dan genoeg, ik heb alles wat ik nodig heb. En dat is precies hoe je moet proberen elke dag te ervaren. Ook al komen er soms obstakels; Dan denk je maar: “dit zal uiteindelijk ook voorbijgaan,…” Één van de belangrijkste factoren hier is: Bepaal eerst voor jezelf hoe sterk je zelf gelooft, dat hetgeen je wenst, mogelijk is. Ik kan bijvoorbeeld beginnen visualiseren dat ik de Ronde van Frankrijk win, maar dat gaat nooit lukken omdat ik er 0% in geloof. Maar als jij een talent hebt voor iets specifieks en je wil er een bepaald doel mee bereiken, probeer jezelf te zien in die droom waar je je doel hebt bereikt. En ervaar alsof het er al is, zodat je een gelukzalig gevoel hebt, geen druk. En doe dan elke dag wat je vindt dat je moet doen om er naartoe te werken, maar elimineer elke twijfel, want je hebt het al, wees gelukkig, dankbaar.

  • Beste Kris,

   Bedankt voor je mooie aanvulling.
   Inderdaad, zoals iemand anders ooit zei: “Je kunt wel met een kristalpyramide en een Tibetaanse koperen kom op je zolder gaan zitten visualiseren, maar dan gebeurt er helemaal niets.” :)

   Wat jij beschrijft, klinkt erg goed – niets aan veranderen!

   “Ik leef elke dag met het gevoel dat ik het al bereikt heb. Ik ervaar het alsof het er al is.”

   Ik denk dat andere lezers benieuwd zijn HOE je dat doet als je nog niet hebt bereikt.

   Ik vind het in dit geval leuker jou die vraag te stellen dan zelf een voorzet te geven.

   Dus: heb je dat vermogen altijd al gehad of heb je het jezelf geleerd? En hoe doe je dat precies?

   Vriendelijke groet,
   Frank

 • Beste Frank,

  Ik zit ergens mee en zou hier graag je mening over weten. Het gaat namelijk over het doen van affirmaties en visualiseren en het daarnaast wel of niet doen van actie. Ik begrijp dat als je bijvoorbeeld een goede voetballer wilt worden het logisch is dat je naast het doen van (eventueel) affirmaties en visualisatie-oefeningen natuurlijk ook gewoon hard moet trainen(actie).

  Maar hoe zit dat nu bij het aantrekken van in mijn geval een nieuwe vriendin(ik ben een aantal jaren geleden gescheiden en heb nu weer behoefte aan een relatie). Ik heb boeken van Joseph Murphy, Sondra Ray, Louise Hay en Esther en Jerry Hicks gelezen en daarin staat dat als je een perfecte nieuwe relatie affirmeert/visualiseert, er dan op het juiste moment een vrouw op je pad komt die aan je wensen voldoet. Maar soms lees ik in andere literatuur dat alleen affirmeren/visualisren niet voldoende is zonder actie. En dat vind ik erg verwarrend. Moet ik nou naast mijn affirmaties/visualisaties nu mij ook bijvoorbeeld nog in laten schrijven bij een datingbureau of vaak gaan stappen.? Ik ben nu 51 jaar en in je eentje in een cafe gaan zitten lijkt mij niet zo’n goed idee. Help ik hiermee het creatie-proces of verstoor ik het juist. Ik moet zeggen dat ik al een paar maanden bezig ben, maar op dit moment heb ik de ware nog niet ontmoet. Zit ik wel op de goede weg of doe ik iets verkeerd(te weing actie en welke actie dan).

  Ik zou het prettig vinden als jij als specialist mij hierover zou willen antwoorden.

  Alvast bedankt hievoor.

  • Beste J,

   “Moet ik nou naast mijn affirmaties/visualisaties nu mij ook bijvoorbeeld nog in laten schrijven bij een datingbureau of vaak gaan stappen?”

   Hier valt veel over te zeggen. Mijn advies zou in ieder geval zijn:

   1. Bepaal WIE je in je leven wilt (wat voor soort vrouw, wat voor soort persoonlijkheid).

   2. Neemt actie. Maak het zo waarschijnlijk mogelijk dat je iemand ontmoet. Op de zolder blijven en alleen visualeren is niet voldoende.

   3. Maar…. neem wel alleen actie waar jij je goed bij voelt. Houd je niet van het café, schrijf je dan in voor een cursus of zoek een hobby waarbij je gelijkstemden ontmoet. Er is altijd iets te verzinnen wat je aanspreekt.

   4. Visualiseer: hoe voelt het om samen te zijn met je nieuwe vriendin. Dus visualiseer alsof jullie elkaar al hebben ontmoet.

   5. Wees flexibel. Ga niet visualiseren over een vrouw van 1.72 met donkerrood haar. Houdt het bij de belangrijkste punten en sta open – je weet nooit wie uiteindelijk goed bij je zal passen.

   6. Werk aan jezelf. Door jezelf te ontwikkelen in een (nog) prettige(r) persoonlijkheid, trek je automatisch fijne mensen aan.

   Er is geen pasklare formule de 100% garantie geeft, maar met deze punten maak je het een stuk waarschijnlijker om een nieuwe vriendin te ontmoeten :)

   Veel succes!

   Frank

   • Johnny de Leeuw schreef:

    Beste Frank, bedankt voor je reactie. Ik denk dat het verstandig is om actie te gaan ondernemen. Me in laten schrijven bij een relatiebemiddelingsbureau geeft mij het beste gevoel. Toch blijf ik het verwarrend vinden, want volgens Jerry Hicks(Vraag en het wordt gegeven) kun je via dagelijkse meditatie alles in je leven laten komen waar je altijd naar heb verlangd omdat je door meditatie alle weerstand wegneemt. Volgens mij komt daar niet zo veel actie aan te pas. Maar als ik het goed begrijp geloof jij daar niet in. Dus de komende tijd ga ik zo veel mogelijk actie ondernemen(naast affirmeren/visualiseren) om te proberen mijn wensen te verwerkelijken.

    • Beste Johnny,

     Bepaal altijd wat voor jou het beste werkt, wat anderen ook geloven of niet :)

     “kun je via dagelijkse meditatie alles in je leven laten komen waar je altijd naar heb verlangd omdat je door meditatie alle weerstand wegneemt”.
     Test het zelf: ga op zolder zitten en visualiseer brood en een pak melk. Zelf als je alle weerstand wegneemt, is de kans dat het brood zo in je leven komt, vrij klein…

     Heel veel succes!
     Frank

  • Hoi Johny,

   Je hebt denk ik in ieder geval het boek van Esther Hicks (Abraham) verkeerd begrepen! Abraham benadrukt keer op keer dat je wel degelijk actie moet ondernemen! Maar… en daar komt het: alleen als het goed voelt! Overal waar je met tegenzin aan begint of heel veel (negatieve) moeite voor moet doen, veroorzaakt weerstand. Weerstand belet je om dingen die je wilt manifesteren toe te laten.

   Het is ontzettend belangrijk om actie te ondernemen, maar…. hier komt er nog eentje: als je die actie perse onderneemt om, in jouw geval, een nieuwe vriendin aan te trekken, dan lukt het ook niet. Ga de deur uit, bezoek plekken, etc. om ervan te genieten, niet om een vriendin te vinden. Als die vriendin dan toch daar rondloopt, dan is dat prachtig natuurlijk. Door dingen te ondernemen en van de bank af te komen bereik je iets, geef je het Universum de kans om mensen en/of omstandigheden naar je toe te brengen. Als je op die bank blijft zitten met de Secret op je schoot etc. dan gebeurt er niets hoor! (ik vond Franks zolder en brood/pak melk voorbeeld erg goed).

   De kunst is om van de reis te genieten en het doel los te laten. Maak duidelijk wat je wilt, stel je voor hoe het voelt als je het resultaat al hebt bereikt, en laat het dan helemaal los! Heb er vertrouwen in. Geniet van alle aspecten van je leven precies zoals het nu is, zelfs als die vriendin nooit komt.

   Veel succes!

 • Affirmeren in veelvoud geeft eigenlijk ook de boodschap aan dat je iets niet hebt anders hoefde je niet steeds te affirmeren. Het Universum reageert daar dan op door je alleen maar meer te laten affirmeren.

 • Beste mensen,

  Ik heb hier al eerder een bericht geplaatst, maar wil daar nog graag een aanvulling op geven.
  Heb de reacties gelezen en kan me in een heleboel wel vinden, maar ik proef toch een ‘must’ in al die boodschappen, en dat is:
  ‘Het ten alle tijden gelukkig moeten zijn’.

  Heb bijna alle boeken gelezen over positief denken die er maar te vinden zijn, en ik ken Abraham Hicks, Bashar, Teal Swan, enz., maar hoewel ik het eens ben met het merendeel van hun inzichten, kan ik het niet vinden in hun streven naar het ten alle tijden happy zijn.
  Dit leidt namelijk tot je reinste verdringing.
  Een hoop stront met een dotje slagroom erop, zal ik het maar noemen.
  Soms moet je gewoon iets verwerken, of een tijdje rouwen om iets of iemand.
  Het leven is nou eenmaal niet altijd een pretje.

  Ik heb bijv. het meeste geleerd in tijden van zware problemen.
  In de tijden dat ik gelukkig was, stond ik in feite stil in mijn ontwikkeling.
  Er was eenvoudigweg geen stimulans om te groeien.
  Ik ben een oude (wijze) ziel, maar ik rouw nog steeds als er iemand overlijdt die ik liefheb. De tijd die ik daarvoor nodig heb, wordt alleen steeds korter.

  Dus nogmaals wil ik jullie aanraden om voorzichtig om te gaan met deze materie, want het is niet voor niks zolang een ‘Secret’ geweest.

  Ik zal nog één voorbeeld geven.
  Een vrouw heeft problemen met intimiteit. Ze saboteert elke relatie die ze heeft met mannen.
  Als ze de Wet Van Aantrekking gebruikt en visualiseert, affirmeert , en actie onderneemt in die richting, zal ze niet veel verder komen.
  Ze zal meer van hetzelfde aantrekken.
  Als ze echter in therapie gaat en ontdekt dat ze vroeger misbruikt is als meisje, en dat verwerkt, heeft ze daarna veel meer kans dat ze een gezonde relatie aan kan gaan.

 • Beste mensen,

  Ik wil nog een kleine aanvulling geven op mijn vorige berichten.
  Als je nog steeds denkt dat de wet van aantrekking de enige factor is die je leven bepaalt, denk dan eens goed na over je leven.
  Zijn al je angsten uitgekomen ?
  Zijn er gebeurtenissen in je leven die je niet kunt verklaren aan de hand van deze wet ?
  Ik weet zeker dat je dan eerlijk zal moeten toegeven dat je niet overal een antwoord op hebt.

  Ik zal een paar voorbeelden geven, waar ik zelf niet uitkwam.
  Mijn zus vertrouwde iedereen. Ze was zeer naief, en goedgelovig.
  Ze nam dan ook enorme risico’s. Fietste en liep bijv. altijd alleen in het
  donker.
  Tot ze op sinterklaasavond, zo’n 30 jaar geleden, van haar fiets gerukt werd en op een gruwelijke manier verkracht is.
  Niet te verklaren aan de hand van de wet van aantrekking, maar wel als een waarschuwing van het Universum.

  Nog één:
  Ik woonde alleen in een eengezinswoning. Mijn dochter was al een tijd het huis uit, en eigenlijk was het huis te groot voor me.
  Maar ik had daar altijd fijn gewoond en zag enorm op tegen een verhuizing, dus ik bleef daar gewoon zitten.
  Toen kreeg ik nieuwe buren. Super asociaal. Ik had geen leven meer. Kreeg totaal geen rust meer. Ontwikkelde al gauw eczeem over mijn hele lichaam en voelde me totaal machteloos.
  Er viel helemaal niet te praten met die mensen, en ze een koekje van eigen deeg geven, werkte alleen maar averechts.

  Op een gegeven moment moest ik naar de dokter, maar mijn eigen dokter was er niet, dus werd ik naar een vervangende arts gestuurd.
  Die woonde aan de andere kant van de stad, en al gauw viel me een appartementencomplex op, die ik nog niet gezien had.
  Daar zou ik wel willen wonen, zei ik meteen tegen mijn dochter.
  En je snapt het al: daar woon ik nu dus ook.
  Alles werkte mee om me hier te krijgen, en ik ben het Universum nog elke dag dankbaar, voor dit geschenk.
  Het is hier heerlijk rustig en mij eczeem was al gauw helemaal genezen.

  Ik had geen asociale buren aangetrokken, ik wou ook helemaal niet verhuizen, maar het Universum wist weer eens wat beter voor me was, en gelukkig heb ik de boodschap begrepen en opgevolgd.

  Ik ben hier niet om te zeggen dat de wet van aantrekking niet werkt, want ik gebruik hem zelf ook, maar het is niet de enige factor die je levensloop bepaalt.
  Als je dat gelooft, zul je vroeg of laat enorm gefrustreerd raken, of nog erger, zwaar depressief worden, net zoals ik,destijds.
  Ik ben hier om jullie daarvoor te waarschuwen.

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
  >