Mijn 3 gouden regels voor een superleven

Dit zijn ze: Wees niet bang om nee te zeggen, want dan ben je werkelijk vrij. Tijd is alles, bewaak het als een Pitbull met een tunnelvisie. En volg je passie op elk gebied. Dat zijn mijn 3 gouden regels voor een superleven. Als je ze volgt, dan krijg je plotseling veel meer tijd en ga je die opvullen met alles wat je inspireert. Klinkt dan niet als een goed plan? Wat houdt je dan tegen?

Regel 1. Wees niet bang om nee te zeggen, dan ben je vrij.

Wees niet bang om mensen teleur te stellen. De illusie dat je iedereen tevreden kunt houden is – wat mij betreft – net zo groot als de illusie dat je drie keer achter elkaar de Lotto gaat winnen: dat gaat gewoon nooit gebeuren. Helaas!

Sommige mensen zijn al teleurgesteld als jij doet wat jou gelukkig maakt. En hoe kun je doen wat je gelukkig maakt als je die mensen niet wilt teleurstellen? Zie je de vicieuze cirkel? Er is maar één ontsnapping mogelijk: accepteer het dat je sommige mensen zult teleurstellen. Hoe eerder je daarmee kunt leven, hoe eerder je vrij bent…

Sociaal of sociaal gevangen?

Als behoorlijk sociaal persoon heb ik dit echt moeten leren. Vroeger vond ik het verschrikkelijk als iemand slecht over me dacht. Nu doet het me weinig meer. Ik weet wie ik ben. Ik neem het niet meer zo persoonlijk. Ze denken maar. Ik blijf nog steeds sociaal – maar niet meer sociaal gevangen. Snap je het verschil?

P.S. Als je deze regel niet volgt, dan kom je ook niet toe aan de volgende regels. Dus deze regel is wel fundamenteel!


Wil jij groeien als persoon?

Volg dan deze online Trainingen in Geluk en Succes.

Verander jezelf – en je leven zal nooit meer hetzelfde zijn. Meer dan 15.000 cursisten gingen je voor!

“Jouw cursussen zijn zo verhelderend! Was ik daar maar eerder bewust van geweest. Het werkt!”

Regel 2. Tijd is alles, bewaak het als een Pitpull…

Je kunt alles van me afnemen: mijn huis, mijn auto, mijn honderden cd’s , ja zelfs mijn dierbare foto’s en boeken. Dat overleef ik wel. Foto’s beschrijven het verleden, niet het nu. En mensen? Mensen zijn natuurlijk kostbaarder dan spullen, maar ze zijn niet van mij, maar van zichzelf. Maar één ding krijg je niet zomaar van me mee: Tijd.

Tijd is het aller kostbaarste in mijn leven. En waarschijnlijk ook in jouw leven. Je kunt meer spullen of geld vinden, maar nooit meer tijd. Elke seconde die verloopt, komt nooit meer terug. Tijd is zo belangrijk! Waarom verspillen mensen het met dingen te doen die ze niet willen? We hebben toch maar één leven? Tenzij je gelooft in reïncarnatie natuurlijk.

…met tunnelvisie.

Dus mijn tijd is ontzettend kostbaar. Ik verspil het nooit aan zaken of mensen waar ik niet van opknap. Nooit. Ondanks mijn milde karakter, bewaak ik mijn tijd als een Pitbull met tunnelvisie. Dat betekent niet dat ik altijd gehaast ben – ook luieren doe ik in mijn eigen tijd. Vroeger had ik alle tijd van de wereld – en nu (50 jaar later) heb ik nog maar de helft van die tijd. Dus ik spring er iets zuiniger mee om…

P.S. De 5 minuten die het duurt om dit artikel te lezen, betaalt zich duizendvoudig terug in je leven. Het is een investering, geen verspilling. Dus neem gerust de tijd…

Regel 3. Volg je passies, op èlk gebied.

Passie – doen wat je wilt, waar je energie van krijgt – is misschien nog nèt iets belangrijker dan tijd. Je kunt veel tijd hebben, maar geen passie en dat maakt het leven flets. Dus wat het ook is dat je wilt doen, ga het doen! Vind de passie, het enthousiasme in alles wat je doet: Vind je passie in je werk, in je vriendschappen, in je hobby’s en in je persoonlijke ontwikkeling.

Je weet dat je de kern ontdekt als je een boodschap niet eenvoudiger kunt maken. Wel, dit is mijn eenvoudige boodschap: Volg waar je energie van krijgt – dat is alles wat je hoeft te doen om een superleven voor jezelf te creëren. Of je nu je tenen groen wilt verven omdat je dat lekker vindt – of dat je de Himalaya wilt beklimmen met een bakfiets: wat het ook is, ga het doen! Voordat je tijd op is…

P.S. Hoe weet je wat je passie is? Kort gezegd voel je dat in je hoofd en in je lichaam. Je krijgt er gewoon veel energie van. Passie is de zon in ons leven. En als je je aandacht richt op de zon, zit je nooit meer in de schaduw.

Snel – knijp je ogen dicht en stel je voor!

Dat je vanaf nu 3 dingen doet:

1. Je zegt nee tegen alles waar je echt geen zin in hebt. Je maakt een uitzondering voor de belastingen en het helpen van je schoonmoeder.

2. Je stopt je tijd te verspillen met urenlang dingen doen die je volgende week alweer vergeten bent. Niemand kijkt terug op zijn leven en zegt: ‘mijn hoogtepunt was die drie uur die ik op 6 februari 2016 op Facebook doorbracht.’

3. Je gaat in de enorme hoeveelheid extra tijd die je nu hebt ‘gekregen’, de dingen doen waar je ontzettend enthousiast van wordt. Je ontdekt nieuwe hobby’s, gaat met je passie een nieuw bedrijf beginnen of maakt gewoon elke dag een urenlange wandeling. Je enthousiasme vertienvoudigt zich.

Hoe zou dat zijn – dat klinkt goed, toch?

Wat houdt je tegen?

Waarom doe je het dan niet?
Oh wacht, er zijn praktische bezwaren?

1. Je kunt er niets aan veranderen.
2. Zo makkelijk is het allemaal niet.
3. Jij bent realistisch en ik zweverig.
4. Je schoonmoeder heeft wel èrg veel klusjes voor je.
5. (Vul hier je eigen bezwaren in…)

Of…. ga je het gewoon doen?
Ik ben benieuwd, laat het me weten!

Natuurlijk zijn er veel meer ‘regels’ voor een fijn leven. Die vind je hieronder:


Werk Aan Je Persoonlijke Groei!

Volg de Online Trainingen in Gelukkig en Succesvol Leven.

– Ontdek de stappen om elk doel te bereiken.
– Voel je beter over jezelf en andere mensen.
– Word een meester over de 7 gebieden van je leven.

Je ontvangt bij elke training:
– Praktische lessen met effectieve handvatten.
– Uitgebreide vragen en bewezen oefeningen bij elke les.
– Geweldige eBoeken met extra inzichten.

Leer in je eigen tempo, met levenslange toegang.
Coach jezelf en word de persoon die je wilt zijn!

Ontdek Alle Trainingen
Lees 1.000+ Ervaringen


Over de schrijver 

Frank De Moei

Ik ben een professionele life-coach, gespecialiseerd in persoonlijke groei.

Meer dan 15.000 cursisten heb ik inmiddels geholpen met een gelukkig en succesvol leven.

Wat wil jij?
Wil jij meer zelfvertrouwen, minder stress, betere relaties, leuker werk, meer geluk en meer succes?
Deze Online Trainingen gaan je helpen!

Meer over
Meer over Frank
Ervaringen van cursisten

ONTDEK HET GEHEIM

Hoe je krijgt wat je echt wilt !

Download ons gratis eBoek.

35.000 Lezers gingen je voor.


Ook leuk om te lezen:

Reageer op dit artikel

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>