Ik wil succes!

Zonder de inzichten in dit artikel zul je nooit je doel bereiken. Ik weet dat dit overdreven klinkt, dus lees en oordeel zelf. Wacht niet op succes, maar creëer het zelf. Toeval is nooit een goed plan. Dit is wat je nodig hebt: visie, zelfontwikkeling, veel fouten, een beetje doorzettingsvermogen, een paar oogkleppen, wat twijfel en veel geduld.

De incomplete lijst voor succes.

Gisteren werd ik geïnterviewd door het RTL Nieuws Magazine over wat mensen nu precies succesvol maakt. Dat is een interessante vraag nietwaar? Als we weten wat succesvolle mensen precies doen, dan kunnen we daarvan leren. En wie weet, als wij hetzelfde doen, worden wij ook succesvol.

Dus hieronder vind je een aantal inzichten om sneller je doelen te bereiken. Zoals al mijn artikelen is dit gebaseerd op persoonlijke ervaring en persoonlijke observatie. Deze lijst is zeker niet compleet. Maar succes wordt wel moeilijk zonder deze lijst. Ach, ik zeg het maar gewoon: als je aan geen van onderstaande punten voldoet, is succes bijna niet mogelijk!

Wat is succes?

Werkelijk succes is het bereiken van je persoonlijke doelen. Succes is dus altijd persoonlijk! Vergelijken met anderen heeft geen enkele zin. Een boer kan dus succesvoller zijn dan een bankdirecteur. Het heeft niets met geld of status te maken. Wat heeft het voor zin om een doel te bereiken en er daarna achter te komen dat het je niet gelukkig maakt? O ja, had ik je dat nog niet verteld? Uiteindelijk gaat het om geluk. Succes is een middel om te bereiken wat we werkelijk willen: gewoon gelukkig zijn.

Toeval is een slecht plan.

Wat is jouw persoonlijk doel? Hoe beter je dat weet, hoe sneller je er komt. Als je niet weet waar je naartoe wilt, heeft het ook geen zin om harder te lopen. En kun je overal terechtkomen – ook waar je niet wilt zijn. Als je op vakantie gaat, bepaal je toch ook eerst je bestemming? Zo werkt het ook met succes. Succes is het resultaat van een sterke visie.


Hoe krijg je wat je wilt?

Download ons gratis eBoek Hoe Je Krijgt Wat Je Echt Wilt.

Stap uit je hoofd – en geniet van een ontspannen leven.

Meer dan 35.000 keer gedownload!

“Interessant, boeiend en leerzaam! Het geeft me ontzettend veel steun. Wat ben ik blij dat ik dit gevonden heb. Het verrijkt echt mijn leven!”

Hoe je alles krijgt wat je wilt


Zonder visie kun je ook succesvol worden, maar dat is dan gewoon toeval. En toeval is een heel slecht plan!

Ontwikkel jezelf.

Wie moet je brengen naar je doel? Jijzelf toch? Dan zul je jezelf moeten ontwikkelen. Om meer te bereiken, moeten jij en ik meer vaardigheden, kennis, inzichten en ervaring opdoen. Kortom: ontwikkel jezelf! Voor mij is dat het belangrijkste element. Alles begint bij je persoonlijke ontwikkeling. Zoals iemand zo mooi zei: “Succes is niet iets dat je najaagt, het is iets dat je aantrekt door de persoon die je bent geworden.”

Twijfel is geen noodstop.

Iedereen twijfelt. Twijfel is toch menselijk? Maar laat twijfel je niet tegenhouden. Succesvolle mensen gaan ondanks twijfel gewoon door. Niet-succesvolle mensen stoppen als ze twijfelen. Twijfel hoort erbij, het is geen noodstop. Geen signaal dat zegt: “Nu gaat het niet meer vanzelf – laten we het maar opgeven.” Twijfel is een signaal om het (nog) slimmer aan te pakken. Dat is alles…

Maak veel fouten!

Ja, fouten zijn goed! Hoe meer fouten je maakt, hoe meer je automatisch óók goed doet. Voor sommige mensen is fouten maken vreselijk. Het betekent falen, mislukking, einde oefening. Maar hier is een inzicht: In alles dat je nu kunt of weet, heb je fouten gemaakt. Je maakte fouten bij het leren fietsen, bij het leren schrijven en bij je eindexamens. Een heleboel ging fout – totdat het goed ging! Zie je dat fouten maken een onderdeel is van succes? Dat je nooit succesvol kunt zijn zonder fouten te maken?

Zet je oogkleppen op.

Mensen die hun doelen bereiken, laten zich niet afleiden. Oké, soms wel een beetje – iedereen is menselijk nietwaar? Als je een kind van vijf een pak geld en een boodschappenlijstje geeft in de supermarkt, wat gebeurt er dan? Dan koopt het eerst snoep, daarna chocomel en drie uur later is het nog steeds verdwaald. Maar wij willen juist zo snel mogelijk ons doel te bereiken: de ingrediënten kopen voor een fantastische maaltijd die succes heet. Zet je oogkleppen op en houd je boodschappenlijst bij de hand. Laat je niet afleiden, zo bereik je sneller je doel.

Spijt of inspanning?

Hoeveel mensen hopen niet op succes? Toch is hoop, net zoals toeval, een heel slecht plan. Je moet er wel wat voor doen! Je hebt altijd twee keuzes: Of je investeert je tijd en energie in je doel, of je investeert het in iets anders. Zorg ervoor dat je niet aan het einde van je tijd denkt: “Nu is het op en ik ben nog niet eens begonnen!” Spijt over wat we niet hebben gedaan weegt zwaarder dan de inspanning om het wel te doen.

Een beetje geduld.

Tegenwoordig verwachten we voor alles een supersnelle oplossing. Even iets downloaden en klaar is kees! Helaas is Kees niet echt succesvol, want hij heeft geen geduld. Elk zaadje moet groeien en hoe groter de boom, hoe meer geduld er nodig is. Succes is altijd een reis, het is nooit een enkele stap.

Dit gaat je helpen:


Wil jij echt succesvol worden?

Volg dan deze online cursus Meer Succes In Je Leven.

Ontwikkel een ijzersterke mentaliteit. Bereik elk doel dat je wilt!

Meer dan 15.000 cursisten gingen je voor.

“Ik weet zeker dat dit mijn leven heeft veranderd – nu al. Door alle vragen, krijg je direct inzicht in jezelf en over je leven. Bedankt!”

Ontdek de snelste weg naar succes


Over de schrijver 

Frank De Moei

Ik ben een professionele life-coach, gespecialiseerd in persoonlijke groei.

Meer dan 15.000 cursisten heb ik inmiddels geholpen met een gelukkig en succesvol leven.

Wat wil jij?
Wil jij meer zelfvertrouwen, minder stress, betere relaties, leuker werk, meer geluk en meer succes?
Deze Online Trainingen gaan je helpen!

Meer over
Meer over Frank
Ervaringen van cursisten

Ontdek Het Geheim


Hoe krijg je wat je ècht wilt?


ONS GRATIS EBOEK

35.000 Lezers gingen je voor


Ook leuk om te lezen:

Reageer op dit artikel

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>