Innerlijke rust oefeningen – de beste oefening voor innerlijke rust

Innerlijke rust oefeningen werken vaak niet omdat ze te complex zijn. De beste oefeningen voor rust in je hoofd zijn eenvoudig.

Deze innerlijke rust meditatie gaat je helpen!

Hoe vind ik innerlijke rust?

Deze vraag krijg ik vaak: “Hoe kan ik innerlijke rust vinden als ik de hele dag in mijn hoofd zit en het altijd te druk heb?”

Het lijkt alsof innerlijke rust het laatste is waar je tijd voor hebt. Maar dat is de wereld op zijn kop!

Je innerlijke rust is duizend maal belangrijker dan je takenlijstje. Want wat voor zin heeft je leven zonder innerlijke rust? Zonder dat diepe gevoel van tevredenheid en geluk? Is je takenlijstje belangrijker dan dat? Ik denk het niet…

Dus je moet het belangrijk maken! Er is geen andere weg. Er zal nooit tijd over zijn aan het einde van de dag. Je zult nooit tijd overhouden voor je innerlijke vrede en geluk. Je moet die tijd zelf gaan maken.

Hoe creëer je innerlijke rust in je werk of privéleven?

Op het moment dat je die beslissing maakt, zul je meer innerlijke rust vinden in je werk, innerlijke rust in je relaties en innerlijke rust in je privéleven vinden. Want dat is het mooie van innerlijke rust en geluk – je neemt het overal mee naar toe.

Waar jij bent, daar is innerlijke rust en ontspanning. Het maakt dan niet uit waar je bent.

Als een ballon die langzaam volgeblazen wordt met lucht, zul je steeds meer innerlijke rust voelen in je hoofd en lichaam. Die ballon van geluk en vrede wordt steeds groter.

En innerlijke rust en balans zullen zich gaan verspreiden over alle gebieden van je leven: je gezondheid, je werk, je relaties, je mentale veerkracht, in je gevoel en in je hart.

Als alles in balans is, ervaar je innerlijker rust. Dan leef je in het nu. Dan ben je gelukkig en tevreden en geniet je van dit moment.

Dus innerlijke rust is niet het laatste puntje op je agenda: het is de basis van alles in je leven. Het is het eerste punt op je agenda.

Als je tenminste slim bent…


Wil je meer Innerlijke Rust?

Volg dan deze online cursus Leven in het Nu.

Stap uit je hoofd – en geniet van een ontspannen leven. Meer dan 15.000 cursisten gingen je voor!

“Dank je wel – ik ben heel blij. Het loslaten van negatieve gedachten, gewoon mezelf zijn, dat ontspannen gevoel… heerlijk!”

Bestel direct – nu voor € 67


Hoe moet je innerlijke rust terugvinden als je het nooit hebt gehad?

Soms hoor ik: “Ik heb geen innerlijke rust kunnen vinden in mijn leven. Eigenlijk nooit. Hoe kan ik die innerlijke rust creëren?”

Andere mensen zeggen: “Ik had vroeger wel innerlijke rust, maar nu niet meer. Hoe vind ik mijn innerlijke rust terug?”

Het maakt niet uit of je innerlijke rust hebt gekend of niet. Er zijn drie dingen die je goed moet beseffen:

1 – Je kunt innerlijke rust niet vinden in de buitenwereld. Innerlijke rust zit in jezelf, nergens anders.

2 – Je moet het belangrijk maken in je leven. Alles wat je belangrijk maakt, gaat zich ontwikkelen. Alle andere dingen worden niet ontwikkeld. Zo simpel is het.

3 – Je kunt het niet even downloaden. Je moet tijd en energie stoppen in het terugvinden van je innerlijke rust. Je moet oefenen met innerlijke rust. Het gebeurt niet vanzelf.

Oefenen of mediteren?

Veel mensen vragen me: “Heb ik een innerlijke rust meditatie nodig? Ik ben niet zo van de meditatie, ik heb daar geen geduld voor. Kan ik niet een andere oefening voor innerlijke rust krijgen?”

Dat is een goede vraag!

Veel mensen zien meditatie als een monnik die op een yogamat met een kralenketting en wierook een matra aan het zingen is.

Voor die mensen is een innerlijke rust meditatie niet geschikt. Ze voelen zich daar niet goed bij.

Wat is een innerlijke rust meditatie precies?

Ik geef je mijn definitie van meditatie:

“Meditatie is aandacht voor wat er nu gebeurt.”

Dat betekent dat er geen verschil is tussen meditatie en leven in het nu. Er is geen verschil tussen meditatie en aandachtig aanwezig zijn.

Je kunt zo innerlijke rust creëren, waar en wanneer je maar wilt. Met je ogen open of je ogen dicht. Terwijl je in een lotushouding zit, of als je door een straat loopt.

Het één voelt misschien wat anders dan het andere, maar in beide situaties kun je oefenen.

Aandachtig aanwezig zijn is een synoniem voor mindfulness. Mindfulness is aandacht hebben voor wat er nu gebeurt, met als doel je hoofd leeg te maken.

Want innerlijke rust en een vol hoofd gaan nooit samen.

Dus dit is een mindfulness meditatie oefening voor thuis.

Het is meestal makkelijker om in het begin innerlijke rust te oefenen als je ergens comfortabel zit in een stille ruimte. Zo heb je alle aandacht voor je innerlijke rust en vrede en word je niet afgeleid.

De beste oefening is eenvoudig.

Er zijn ongelofelijk veel oefeningen voor rust in je hoofd. Maar als je je innerlijke rust wilt terugvinden, dan kun je het ’t beste simpel houden. En de beste oefening voor innerlijke rust is deze:

Ga ergens gemakkelijk zitten – een stoel is prima. Zorg dat je niet gestoord wordt.

Innerlijke rust vind je niet in je hoofd. Je vindt het wel in je lichaam en zintuigen. Dus je moet je aandacht verleggen van denken naar voelen.

Er is – zeker in het begin – geen betere weg. Zet een timer voor tien minuten. Je mag zelf kiezen waar je je aandacht op wilt richten. Er zijn 3 mogelijkheden:

Maak je keuze.

1 – Richt je aandacht op je ademhaling. Leg je hand op je buik en voel hoe deze beweegt als je ademt. Pas het tempo niet aan, laat het gewoon gebeuren.

Je hoeft niets te veranderen. Je hoeft alleen maar bewust aandacht te geven aan je ademhaling. Vergeet wat er om je heen gebeurt, concentreer je op die ademhaling.

2 – Als je liever je ogen open houdt, kijk dan naar een voorwerp in de kamer. Neem een voorwerp dat je aanspreekt. Kijk er naar zonder iets te willen veranderen.

Richt gewoon je aandacht op het voorwerp. Wat voor kleur heeft het, wat voor vorm heeft het? Kijk ernaar alsof je naar een interessant schilderij kijkt. Er hoeft verder niets te gebeuren.

3 Als je liever wilt focussen op geluid, luister dan aandachtig. Welke geluiden hoor je opkomen – en weer verdwijnen? Volg dat geluid met je aandacht.

Hoor je verkeer, hoor je vogels, hoor je iets anders? Luister gewoon zonder iets te willen veranderen.

Zo, gefeliciteerd! Dat was het voor deze innerlijke rust oefening.

Oefeningen voor rust in je hoofd – hoe vaker hoe beter!

Het enige dat je nu hebt gedaan is meer aandacht geven aan je lichaam en zintuigen. Daardoor zat je automatisch minder in je hoofd. Daardoor heb je meer innerlijke rust ervaren.

Alle innerlijke onrust wordt gecreëerd door denken, dus minder denken betekent meer innerlijke rust.

Misschien voel je niet heel veel verschil. Besef dan dat je ook niet in tien minuten hebt leren fietsen. Alles kost oefening.

Met elke stap wordt je innerlijke rust groter. Er is niets dat je verkeerd kunt doen. Maar je moet wèl blijven oefenen, elke dag een beetje.

Oefenen met innerlijke rust is als tandenpoetsen.

Niets verandert in één keer. Maar alles verandert door kleine stappen. Dus zet nog vandaag een nieuwe stap!

Alles wat je nu al kunt in je leven, heb je geleerd door te oefenen. Innerlijke rust oefeningen zijn dus nodig.

En net zoals tandenpoetsen moet je het elke dag herhalen voor het beste resultaat. Niet lang, tien minuten is voldoende. Meer mag natuurlijk ook.

Is er een cursus innerlijke rust?

Jazeker, die is er! Zoals gezegd zijn er talloze oefeningen voor innerlijke rust. Veel mensen oefenen graag met audio en tekst of een combinatie van beide.

De online Cursus Leven in het nu is de beste cursus voor je innerlijke rust.

Deze cursus leert je om uit hoofd te stappen en zo je innerlijke rust terug te vinden. Het is een combinatie van inzichten in tekst – en oefeningen in audio.

Je ontdekt veel verschillende innerlijke rust oefeningen, zodat je altijd de oefening vindt die het beste bij je past. En met elke oefening ga je dieper.

Totdat je definitief thuiskomt in je eigen innerlijke rust!


Ontdek Leven In Het Nu.

Volg de Online Training Leven In Het Nu.

– Ontdek diepe innerlijke rust.
– Vergeet je zorgen.
– Geniet bewust van elk moment.

Je ontvangt:
– 13 Praktische lessen met effectieve handvatten.
– Uitgebreide audio oefeningen bij elke les.
– Een geweldige eBoek met 100 pagina’s extra inzichten.

Leer in je eigen tempo, met levenslange toegang.
Coach jezelf en leef ontspannen en bewust!

Meer Informatie
Bestel Direct voor € 67


Over de schrijver 

Frank De Moei

Ik ben een professionele life-coach, gespecialiseerd in persoonlijke groei.

Meer dan 15.000 cursisten heb ik inmiddels geholpen met een gelukkig en succesvol leven.

Wat wil jij?
Wil jij meer zelfvertrouwen, minder stress, betere relaties, leuker werk, meer geluk en meer succes?
Deze Online Trainingen gaan je helpen!

Meer over
Meer over Frank
Ervaringen van cursisten

ONTDEK HET GEHEIM

Hoe je krijgt wat je echt wilt !

Download ons gratis eBoek.

35.000 Lezers gingen je voor.


Ook leuk om te lezen:

Reageer op dit artikel

  • A. van Persie schreef:

    Ik denk toch dat het ietsje anders ligt. Je vindt geen rust in jezelf, maar buiten jezelf. Ik wijs in alle bescheidenheid op Degene die gezegd heeft: Komt allen tot mij die vermoeid en belast is, en Ik zal u rust geven. In jezelf zal je alleen een schijnrust ervaren. Opeens kan alles anders worden en waar haal je dan je rust vandaan?

  • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
    >