Gelukkig zijn zonder relatie - kan dat

Een fijne relatie hebben is het ideaal van de meeste mensen.

Op single zijn rust nog altijd een taboe. Want als je leuk bent, waarom ben je dan alleen? Ook al hebben we het inmiddels over ‘happy’ singles, we gaan ervan uit dat als er een keuze is, iedereen kiest voor een relatie.

Maar wat als je dat gewoon niet wilt? Wat als momenteel geen partner en relatie hebt? Hoe kun je dan toch gelukkig zijn?

Hoe kun je gelukkig zijn… zonder partner? Is dat niet een beetje zielig?

Ik wil niet alleen zijn!

Dat is begrijpelijk, want mensen zijn nu eenmaal sociale dieren. Toch is er wel een inzicht: Hoe meer je van jezelf houdt, hoe makkelijker het is je goed te voelen, ook al ben je alleen.

Alleen is echt iets anders dan eenzaam zijn!

Als je goed met jezelf kunt opschieten, is alleen zijn prima. Maar als je niet echt van jezelf houdt, kun je die liefde ook niet bij een ander vinden…

Veel mensen koppelen hun zelfvertrouwen aan een relatie.

Hoe begrijpelijk ook, het is wel een valkuil. Want je zelfvertrouwen kun je niet laten afhangen van anderen. Daarom heet het ook zelf-vertrouwen.

Geluk en blijvend zelfvertrouwen zijn twee dingen die je toch echt uit jezelf moet halen. Als je dat lukt, is een partner een mooie aanvulling. Maar een relatie is nooit een vervanging voor iets wat je in jezelf mist…

De belangrijkste relatie is de relatie met jezelf. Als die goed zit, dan komt de rest ook goed!


Wil je meer zelfvertrouwen?

Volg dan deze online Cursus Zelfvertrouwen.
Vind je zelfwaardering weer terug – en voel je zeker over jezelf.
De cursus is gemakkelijk te volgen in je eigen tempo.
Meer dan 15.000 cursisten gingen je voor!

Waarom is het vervelend om single te zijn?

“Wacht”, zeg je, “ik ben single, en het is helemaal niet vervelend!” Ik geef je helemaal gelijk. Het is niet zozeer single zijn dat vervelend is, het is wat we denken dat dit betekent. Hoe kun je gelukkig zijn zonder relatie?

Wel, dat hangt af van wat dat voor jou betekent. Sommige mensen associëren alleen zijn met het volgende:

1. Er is niemand die van me houdt.
2. Ik ben niet interessant genoeg.
3. Ik zal nooit meer iemand vinden.
4. Ik ben minder dan iemand die wèl een relatie heeft.
5. Ik kan zo niets delen.
6. Ik moet alles alleen doen.
6. Dit is verloren tijd.

Komen deze gedachten je bekend voor? Voordat je single èn tevreden kunt zijn, zul je deze stellingen moeten ontkrachten. Want wie zegt dat het de waarheid is?

Ik ben gelukkig zonder relatie – wandt er is niemand die van me houdt…

Dat klinkt als de subtitel van het boek ‘Alleen op de wereld’, nietwaar?. Hoe zit het met je ouders, je familie, je vrienden? Of is alleen de liefde van een partner de moeite waard? Er zijn genoeg mensen die van je houden. En is dat niet het geval, dan lijkt het me belangrijker je af te vragen waarom niet, dan op zoek te gaan naar nieuwe mensen.

Ik ben niet interessant genoeg.

Alleen zijn heeft niets te maken met hoe populair of interessant je bent. Ik ken genoeg interessante mensen die single zijn. Waarschijnlijk ken jij ook getrouwde mensen die je niet interessant vindt. Ben je echt interessanter met dan zonder een relatie? Ik denk het niet. Hier is de kern: Het gaat er natuurlijk om interessant zijn in de ogen van anderen. Je wilt dat anderen je de moeite waard vinden. Helaas kunnen anderen je niets geven wat je zelf niet waardeert…

Ik zal nooit meer iemand vinden. Dus ben ik voor altijd gelukkig zonder relatie.

Als je op dit moment geen partner hebt, zegt dat niets over de toekomst. Of denk je dat je tot je pensioen alleen moet zijn? Dit is een zelfbeperkende gedachte. Je vindt alleen niemand als je dat zelf al besloten hebt. Dus besluit wat anders! Bovendien: Alleen zijn is niet hetzelfde als eenzaam zijn!

Ik ben minder dan iemand die een relatie heeft.

Voel je je minder in het gezelschap van al die leuke mensen met een relatie? Dat is alleen maar omdat je jezelf vergelijkt – en denkt dat je tekort schiet. Wat bepaald de waarde van iemand? Gaan stellen naar de hemel en singles naar de hel? Ik denk het niet. Stop jezelf te vergelijken met andere mensen en je zult je goed voelen.

Ik kan niets delen en moet alles alleen doen.

Je kunt je ervaringen delen met genoeg andere mensen die je dierbaar zijn. Ken je stellen die weinig met elkaar praten? Die ieder in hun eigen wereld leven? Zou dat je beter doen voelen? Wat betreft alles alleen doen: Als je een partner nodig hebt voor het klussen of de boodschappen, kun je ook een timmerman of personal shopper inhuren.

Zonder relatie voelt als verloren tijd.

Single zijn voelt als verloren tijd, terwijl we wachten op een nieuwe relatie. We vergeten vaak de goede relaties die we met alle anderen (kunnen) hebben. Bovendien: Door tijd met jezelf door te brengen, leer je jezelf beter kennen. Dat is zo waardevol! Tijd is nooit verloren als je het besteedt aan iets waardevols. En wie is er waardevoller dan jijzelf?

Gelukkig zijn zonder relatie – de Happy Singles.

Kun je gelukkig zijn zonder relatie – of zelfs gelukkiger zijn zonder relatie? Single zijn heeft ook enorm veel voordelen:

1. Je bent van niemand afhankelijk.
2. Je kunt doen en laten wat je wilt.
3. Je hoeft weinig compromissen te sluiten.
4. Je kunt helemaal jezelf zijn.
5. Je hebt alle tijd voor jezelf.

En ook:

1. Je kunt de hele dag naakt op je oude sokken door het huis lopen.
2. Je hoeft nooit meer rommel (van een ander) op te ruimen.
3. Niemand zeurt meer aan je hoofd en iedereen doet wat je zegt.
4. Je kunt alle verjaardagen van je schoonfamilie afzeggen.
5. Je kunt hardop tegen jezelf praten, zonder dat iemand denkt dat je gek bent.

Ben je nu gelukkiger zonder relatie of niet?

Serieus, single zijn is net zo leuk als een relatie hebben. Gelukkig zijn zonder relatie kan net zo goed als ongelukkig zijn in een relatie. Het is afhankelijk van hoe jij je voelt. Voel je je goed, dan maakt het niet uit wat je status is. Voel je je niet zo goed, dan helpt een relatie ook niet echt. Waar je ook naar toe gaat, je neemt altijd jezelf mee. Dus begin bij het begin: Voel je goed over jezelf!

Wil je je goed voelen over jezelf? Bestel dan de volgende e-cursus:


WIL JE MEER ZELFVERTROUWEN?

Volg deze online training en voel je weer zeker over jezelf!

JA, IK WIL MEER ZELFVERTROUWEN

15.000+ cursisten gingen je voor!Op jouw succes,

Frank de Moei
Professional Coach
Newstart.nl | Training in Geluk en Succes

Ik ben een professionele life-coach, gespecialiseerd in persoonlijke groei. Sinds 2008 heb ik via deze site meer dan 15.000 cursisten online begeleid in het ontwikkelen van meer zelfvertrouwen, meer ontspanning, betere relaties, leuker werk en meer geluk in hun leven.
Download mijn gratis e-boek:

Zo krijg je wat je echt wilt