Ervaringen - Blijvend Zelfvertrouwen


Hier lees je alle ervaringen van cursisten met de Online Training Blijvend Zelfvertrouwen

  • Ruim 15.000 cursisten hebben onze online trainingen gevolgd.
  • 100% Vertrouwelijkheid is de basis van onze eCoaching.
  • Heb je vragen? Stel ze gerust!
Frank de Moei

Frank de Moei | Professsional Coach & Trainer | Meer over Frank

De mooiste dag
Beste Frank, dertien weken geleden begon ik aan de cursus Blijvend Zelfvertrouwen omdat ik tegen (steeds terugkerende) problematiek aanliep. De vragen ´waarom werkt mijn relatie niet?´ en ´wat wil ik eigenlijk op professioneel gebied?´ bleven me achtervolgen.

Het goede nieuws was dat ik alle tijd had om met de cursus aan de slag te gaan. Ik kon bewust pas op de plaats maken en aan zelfreflectie doen. En al vrij snel merkte ik dat ik ging uitzien naar jouw wekelijkse mail. Ik ging mezelf leren kennen, kreeg er een nieuwe vriendin bij! De grootste eye opener voor mij was het opmerken van mijn interne dialoog. Naar buiten toe was ik zeer positief (´waar heb jij zo´n cursus voor nodig?´ was een veelgestelde vraag) maar binnenin mij ging het er heel anders aan toe. De mooiste dag was die waarop ik opmerkte dat ik mezelf in mijn hoofd kalmerend toesprak!

Frank, jouw cursus heeft mij weer op weg geholpen. Ik kan op een rustige manier van het moment genieten en zie de toekomst met meer vertrouwen tegemoet. Ontzettend bedankt daarvoor! Warme groet,
LW, vrouw

Fantastisch!
Hoi Frank, fantastisch! Dat is het woord dat ik wil gebruiken om mijn tevredenheid over m’n investering in deze cursus uit te drukken. Fantastisch! Als ik in de spiegel kijk ben ik de getuige van mijn hersteld zelfvertrouwen. Ik geloof erin dat het blijvend is. Mijn ogen, mondhoeken en uitstraling staan weer!

Ik ben je heel dankbaar dat ik zoveel uitgebreide (goede) informatie van jouw ervaringen en zienswijze over dit belangrijke aspect in mijn leven heb gekregen. Fantastisch. Vooral de kracht van de woorden en de zinnen doen het voor mij. En natuurlijk zou ik het inderdaad het liefst in één woord mijn zelfvertrouwen willen herstellen als ik dat om welke reden dan ook verlies. In jouw lessen vindt ik die krachtige woorden en zinnen.

Bedankt Frank. Je bent een kanjer. Je zult er zelf ook wel de nodige tijd aan hebben moeten besteden om deze cursus zo sterk te kunnen maken als ze nu is. Zoals mijn vriendin zegt: “Je moet het toch zelf doen. En dat is ook mijn ervaring. Heel fijn als je dan deze lessen als gids hebt. Voor mij komt het over, zoals ik het in een woord heb samengevat. Fantastisch.
LS, man

Ongelofelijk goed
Beste Frank, tot nu toe kijk ik iedere week uit naar je les, het voelt ondersteunend dat er iemand is die samen met mij werkt en al je info voelt zo herkenbaar. Ik had nog nooit zo een goede cursus hierover gevonden of nog nooit zo een goeie aanpak, ik vind het ongelofelijk goed. Al vanaf de erste les begon ik een verschil te voelen, en zeker de affimaties zeg ik iedere dag, ik merk echt al een verandering; ik doe en durf dingen die ik vroeger niet deed.
IA, vrouw

Fantastische cursus
Beste Frank, het is een FANTASTISCHE cursus en ik ben er heel blij mee! Ik doe de cursus intensief en hierdoor merk ik, dat ik meer tijd nodig heb/neem dan de 12 wkn, vooral om het ècht te ‘doen’ en te ‘ervaren’ in het dagelijks leven, meer tijd om het echt tot me te nemen, en de diepte in te gaan om mezelf te verwezenlijken, stap voor stap blijven ontwikkelen, groeien om volledig in mijn kracht te gaan staan.

Wat ik ook zo geweldig vind, en bijzonder gul geschonken, (49 euro is echt een geschenk met zoveel louter waardevolle inhoud!) zijn jouw bijgesloten e-boeken bij de cursus waar ik met heel veel plezier en belangstelling in lees en toepas in mijn leven.

Het belangrijkste in mijn leven is mijzelf zijn, liefde in/met alles en bezield mijn levensopdracht vervullen/(be)leven. Jouw cursus geeft me de juiste inzichten, zet me aan tot actie, bewustwording en steund me tijdens mijn reis. DANK hiervoor!

Ik heb niets toe te voegen, geen tips voor jouw e-cursus Blijvend zelfvertrouwen, het is zo compleet en goed, het behoeft naar mijn mening geen verandering en/of aanpassing, het is precies goed zoals het is, nl. GEWELDIG! Warme groet en DANK voor je fijne en o’zo waardevolle geschenken.
JS, vrouw

Zelfverzekerd en zelfbewust
Beste frank, ik merk dat ik de laatste weken, sinds ik met deze cursus bezig ben, meer bewust ben gaan worden van hoe ik tegenover bepaalde zaken sta. Vooral de link, gedachten (positief of negatief ) en het gevoel wat daar bij komt is een eye-opener voor mij. Ik ben mij hier een stuk bewuster van.

Daarnaast merk ik nu echt dat na een paar weken waarin ik de affirmaties trouw oefen iedere ochtend en avond, mijn zelfvertrouwen begint te groeien. Ik voel af en toe een zelfverzekerdheid en zelfbewustzijn die ik geloof ik niet eerder ervaren heb. Deze affirmaties breid ik ook telkens uit en ik merk dat dit echt werkt en dat het ook een soort standaard reactie gaat worden in mijn gedachten i.p.v. vroeger een negatieve gedachte.

De theorie is erg goed toepasbaar voor mij en ook de praktische oefeningen schrijf ik op en lees ik eigenlijk bijna wel dagelijks door. Je merkt dat ik er serieus mee bezig ben en ook iedere week weer nieuwsgierig uitkijk naar wat er nu komt.
MH, man

Veel zelfinzicht
Tot nu toe heb ik vooral erg veel inzicht in mezelf gekregen. Ik wist eigenlijk niet dat ik een gebrek aan zelfvertrouwen had en schrok me dan ook een hoedje toen de psychologe van de pijnkliniek waar ik aan het revalideren ben me dat zei. Na alles grondig doorgelezen te hebben ben ik er achter gekomen dat ik echt wel weinig zelfvertrouwen heb en weet ik ook waar het vandaan komt. De mensen uit mijn omgeving zien me net als iemand met veel zelfvertrouwen, ik durf op een podium staan, ik durf voor een groep mensen spreken,… Dit maakt het net zo moeilijk…het valt niet op en ik moet er dus zelf heel hard aan gaan werken op mijn innerlijk nu gelijk te stellen met mijn uiterlijke façade. Maar met behulp van jouw cursus ben ik er zeker van dat het me gaat lukken!
SD, vrouw

Helpt me enorm
Hoi Frank, inmiddels de zesde les gedaan met weer heel veel zinvolle waardevolle informatie en opdrachten. Het helpt me enorm om meer zelfvertrouwen te krijgen en te leren hoe ik dat moet doen. Veel dank alvast daarvoor. Ik kijk uit naar de volgende lessen!
LB, vrouw

Helemaal happy
Mijn zelfvertrouwen groeit met de dag. Ik begin me langzaam te beseffen dat ik goed genoeg ben zoals ik ben. Dat mensen altijd iets van me zullen denken, maar dat dat niet uitmaakt als ik mezelf accepteer. Ik heb het gevoel veel meer liefde te kunnen geven en ook veel meer liefde terug krijg. Ik sprak laatst zonder erover na te denken tegen iemand de woorden; “Ik ben eigenlijk helemaal happy”. Ik stond er zelf even van te kijken. Maar het is waar, zowel op het werk als in mijn privéleven voel ik me gelukkig. Bedankt voor de hulp. Meest vriendelijke groeten,
MH, vrouw

Werpt zijn vruchten af
Beste Frank, ik stelde mij zelf de vraag of jouw E-cursus wel zinvol zou zijn. Voor een relatief klein bedrag mogelijk grote stappen vooruit zetten. Ik kon het me niet voorstellen. Maar na het lezen van de nodige zeer positieve recensies ben ik er toch hoopvol aan begonnen. En ik kan je melden dat het voorzichtig zijn vruchten begint af te werpen. Na het lezen van de eerste 5 mails is het net of ik mijn eigen autobiografie lees.

Er zijn zoveel herkenbare punten waar ik mee worstel(de) en die eigenlijk, als je er helder over nadenkt, zo de prullenbak in kunnen. Ik ben namelijk wel degelijk niet minder dan die ander en ik kan niet ieders vriend zijn. Daarnaast doe ik veel goeds, hoewel ik alleen maar dacht aan de zaken die ik niet kon. De eerste positieve aanzet is zeker gegeven door jouw eerste 5 mails. Ik ben tevreden voor hoe het nu gaat en ben ook positief gestemd over het verdere vervolg. Maar er is nog wel een weg te gaan…..
HZ, man

Vol energie
Heb er net mijn zesde les op zitten. Ik ben blij dat ik deze cursus ben gaan volgen, zeker na iedere les voel ik me weer vol energie! Ik heb nog steeds met bepaalde dingen dat het vertrouwen je even in de steek laat en onzeker bent, maar tegelijkertijd denk ik aan oefeningen, positieve gedachten ed,waardoor ik me beter voel en onzekerheid wegebt.
PT, vrouw

Enorm waardevol
Een hele prettige cursus, mooi opgebouwd en heel duidelijk en verhelderend. Heb er al veel van opgestoken en inzicht door gekregen, en alles wat je wordt aangereikt is direct toepasbaar in de praktijk, dat maakt het zo enorm waardevol! En echte aanrader voor iedereen die wil groeien en ontwikkelen, en heel graag theorie en praktijk tegelijkertijd wil kunnen toepassen. Hoe meer je met de stof van de cursus bezig bent, en het toepast in de praktijk, hoe bewuster je wordt van de transformatie en het resultaat. Heb m inmiddels aan verschillende mensen ook al aanbevolen :)
CO, vrouw

Bevrijding
Beste Frank, tot nu toe heb ik al veel baat bij deze cursus. Ik heb kunnen achterhalen in welke situaties ik me onzeker voel en welke personen dit in het verleden hebben getriggerd. Ik ben de confrontatie aangegaan en heb opgekropte emoties geuit. Het voelt als een bevrijding om nare herinneringen uit het verleden los te laten. Ik ben nu met een bewustwordingsproces bezig waarin ik het verleden veel meer in mijn voordeel kan laten werken en ervan leer. Ik ben met de dag beter in staat meer naar mijn gevoel te luisteren en te denken: “het heeft allemaal zo moeten zijn”.
KL, vrouw

Ik wist het diep van binnen
De cursus bevalt al goed! Alles is heel herkenbaar en het besef dat ik de enige ben die mijn gedachten kan veranderen, groeit per keer. Dit is iets wat ik diep van binnen ook al wist, maar het vreemde is dat je deze gedachtes gewend bent en veranderen “eng” leek. Door wat in deze lessen beschreven wordt, lijkt veranderen minder eng en ben ik nu ook echt bereid deze stappen te nemen!
MP, vrouw

Erg tevreden
Beste Frank, ik vind de cursus heel leerzaam en toepasbaar. Een hele grote eye-opener was dat iedereen evenveel waard is, ongeacht wat dan ook (uiterlijk, prestaties etc.) Mede door mijn jeugd heb ik altijd(ook grotendeels onbewust blijkbaar) gedacht dat ik eerst aan allerlei voorwaarden moest voldoen om ‘goed genoeg’ te zijn (voor anderen en mezelf). Met als resultaat dat ik eigenlijk nooit echt tevreden was met mezelf; het kon immers altijd beter en ik richtte me heel erg op de evt. bevestiging van anderen. Maar door die zin besef ik dat dit helemaal niet hoeft en ik zeg nu dagelijks tegen mezelf dat ik evenveel waard ben als ieder ander en dat werkt behoorlijk bevrijdend! Kortom: tot nu toe ben ik erg tevreden over de cursus!
AK, vrouw

Dit ging wel erg over mij
Beste Frank, ik ben de afgelopen periode veel wijzer geworden over mijzelf. Zaken die ik eigenlijk wel wist, maar blijkbaar heb je een ander nodig, in dit geval jouw cursus, om hier achter te komen. Blijkbaar heb je zelf dan toch niet de kennis en knowhow om je gebrekkige zelfvertrouwen een positieve lift te geven. De twee voornaamste dingen die ik geleerd heb, zijn dat je niet ieders vriend kan zijn. Je mag en moet je eigen mening hebben. En waar ik het meeste “last” van had, is dat ik veel te veel bezig was met “die ander”. Hoe dat is ontstaat, is me nog niet helemaal duidelijk, maar dat stuk loslaten gaat al veel beter. Relativerend blijk ik ook goed, leuk en plezierig te zijn.

Met plezier heb ik deelgenomen aan jouw cursus. Een korte, bondige cursus die je wekelijks aan het denken zet. En ik betrapte me vaak op een glimlach, omdat ik dan dacht: “dit gaat wel erg over mij” . Zoveel overeenkomsten. Mede daardoor heb ik er veel aan gehad.

En nu de uitdaging het vertrouwen uit te bouwen en in ieder geval het opgebouwde zelfvertrouwen vast te houden. Dat mag niemand mij meer afpakken. Ik ben dus zeer content en ga jouw newstart zeker blijven volgen!! Bedankt en groeten,
HZ, man

Geschenk
Ik ben er nog niet zolang mee begonnen, deels omdat ik er wat schrik voor had en deels omdat ik er wat raar tegenop keek.. ‘Waarom zou ik dat doen?’ Ik ben blij dat ik de stap heb gezet om er werk van te maken. Ik geloof er dan ook sterk in dat dit me kan helpen. Vooral les 3 en 4 vond ik heel interessant. Allezins, ik ben op de goede weg om daar iets aan te doen, ik blijf niet bij de pakken zitten. Ik geloof er ook in, in mijn eigen kunnen en dat geeft me zelfvertrouwen. Dus om hier af te ronden, deze cursus is voor mij op vlak van werkgebied een geschenk uit de hemel!
RN, man

Blij dat ik ben begonnen
Beste Frank, ik wil graag mijn mening laten weten over de cursus. Ik ben echt positief over de cursus. Ik had bij iedere mail wel het gevoel dat er tegen mij gesproken werd, het kwam echt binnen en dan dacht ‘ja, inderdaad dat is zo’. Het heeft me inzicht gegeven en dus ook een andere kijk op dingen. Ik denk dat eigenlijk iets is wat je van jongs af aan mee moet krijgen en dat het mij wel langer zal duren dan 13 weken om dit eigen te maken. (Elke dag even iets doorlezen helpt misschien nog wat meer) Maar des te meer kan ik dit gebruiken bij de opvoeding van mijn dochtertje, nu nog maar 19 maanden, ik ben er dus blij mee dat ik deze cursus begonnen ben!
NB, vrouw

Nuttige oefeningen
Beste Frank, ik heb zeker iets aan de cursus gehad. Ik vind vooral de oefeningen die je voor jezelf op papier zet nuttig. Tevens zijn zinnen zoals ‘jij bent de enige die je eigen gevoel bepaalt’, frasen die blijven hangen.
BG, man

Leerzaam
Hoi Frank ik heb best baat bij je cursus al heb ik nog echt wel moeilijke momenten. Het is allemaal heel herkenbaar, positief tegen mezelf praten werkt inderdaad goed want dan blijf ik in beweging. Ik vond het een leerzame cursus en denk dat ik nog regelmatig terug zal pakken naar je uitleg over dingen.
IC, man

Dankbare aanvulling
Dag Frank, dank voor deze wekelijkse self-check. In bemerk dat het me goed doet om telkens even stil te staan bij de vragen die in deze cursus gesteld worden. Het doet me realiseren dat in vele opzichten het leven betrekkelijk is, dat het is zoals het is en dat ik geen uitzondering ben op het geheel. Kortom, deze cursus en ook het e-boek ‘Inzicht in je kracht’ zijn een dankbare aanvulling in deze fase van mijn leven.
MH, man

Erg blij mee
Hoi Frank,bedankt voor deze fijne cursus. Ben er erg blij mee en het heeft me zeker wel verder geholpen. Ben er nog niet helemaal, maar op de goede weg. Ik merk dat er een verandering aan de gang is in mezelf. Dit jaar wordt een jaar vol zelfvertrouwen.
NW, vrouw

Bevrijdend
Hoi Frank, wat betekent de cursus voor mij? Veel zaken die besproken worden zijn herkenbaar, de oefeningen doen het werk, ik kom mijn diepere lagen, schakel mijn ‘ja maar’ uit en kruip in mijn gevoel en luister er naar, vertaal het en schrijf die gevoelens op. Wat me opviel toen ik met de cursus begon dat ik veel rustiger werd, door dat ik me toestemming gaf om onzeker te zijn en er niet meer tegen vocht voelde ik me zoveel zekerder, immers de spanning was er niet meer.

Affirmaties pas ik ook toe,ze werken bij mij goed, eentje gebruik ik veel (ik ben niet bang meer voor de reactie van een ander) met als gevolg, voel me veel vrijer om mijn mening te zeggen. De angst is een stuk minder en voel me hierdoor ook zekerder, Heb ook de lat een stuk lager gelegd en sta mezelf toe dat ik niet perfect hoef te zijn. Je bent pas perfect als je je sterke en zwakkere punten erkent en accepteert, dat is 100% jezelf zijn.

Al met al opent de cursus deuren voor mij. Deze OK-energie werkt echt bevrijdend, ik heb de knop omgedraaid en zie het leven nu als een kans,heerlijk. En dat allemaal in 5 weken, dan hoef ik je niet vertellen wat ik van de cursus vind!
SP, man

Merk dat het werkt
Beste Frank, ik ben tot nu toe erg te spreken over de cursus. Ondanks dat ik nog niet overloop van zelfvertrouwen probeer ik wel middels jouw tips en het herhalen van mijn affirmaties mijn zelfvertrouwen te vergroten. Ik probeer me zelf zoveel mogelijk te accepteren zoals ik ben en probeer voor mezelf een duidelijke scheidingslijn te maken tussen het stellen van doelstellingen en mezelf te bekritiseren (wat ik dus niet moet doen) – en ik merk dat dat werkt. Ik kijk uit naar het verdere verloop van de cursus!
YR, man

Zeer verhelderend
Beste Frank, de cursus vind ik zeer verhelderend. Mijn doel is om van mijn negatieve gevoelens en gedachten af te komen. Daarbij is mij nu duidelijk, dat ik eerst moet weten wat de oorzaak is, en er dan pas mee aan de slag kan.
Heel concreet vind ik de vragen. Je komt steeds bij jezelf terug. Zelf kiezen en verantwoordelijkheid nemen.
BZ, vrouw

Positieve kracht
Beste Frank, je cursus geeft heel veel tot nadenken, en zeker het is de moeite waard. Ikzelf heb weinig geduld en ik ondervind hiermee dus kleine probleempjes. Maar ik ben overtuigd en ik zet door! Je cursus is n eyeopener en ik merk dat de kleine stapjes die ik zet me al verder helpen… Ik wist al wel waar alle negativiteit vandaan kwam, maar ik was door een aantal tegenslagen helaas helemaal uit t veld geslagen, zag geen uitweg meer en heb ook n psycholoog, maar jouw cursus in mijn moedertaal helpt me feitelijk meer dan wat consultaties. Het hangt of valt met het geloof in jezelf, je zelfvertrouwen. Je opzet en je positieve kracht die ik lees en herlees zijn mij zeer waardevol. Dank en ga zo verder!
AC, vrouw

Veel baat bij
Beste Frank, Ik heb zeker veel baat bij deze cursus, niet te vaak negatief over mijzelf zijn en vooral om meer te genieten van het nu, niet te veel de nadruk leggen wat anderen vinden en denken. Meestal komt de negatieve gedachte in een groep, bv op je werk of op een feestje waar ik mij dan terugtrek. Vooral leren mijzelf te accepteren zoals ik ben.
WW, man

Veel rust gegeven
Beste Frank, ik ben erg blij dat ik er mee gestart ben. Het belangrijkste inzicht voor mij was dat ik niet onzeker ben, maar op bepaalde gebieden onzeker ben. Dat heeft me heel veel rust gegeven. Ook het inzicht dat ik goed ben zoals ik ben, maar ook de mensen om mij heen (dat is mijn affirmatie) heeft een hele last van mijn schouders gehaald. Hopelijk groeit mijn zelfvertrouwen de komende weken nog verder!
MB, vrouw

Enorme bevrijding
Beste Frank, de cursus bevalt goed en ik vind het erg interessant en leuk, ook door de oefeningen die me beter laten nadenken over hoe ik tegen dingen aankijk. Op zich zat ik al een eind op het juiste spoor maar in les 4 zat een zeer verhelderend inzicht. Dat alleen al gaf zo’n enorm gevoel van bevrijding en acceptatie, dat de lessen daarna eigenlijk vooral een kwestie van puntjes op de i lijken te zijn. Ik denk ook wel dat de kracht in herhaling zit, en dat merk ik ook terug in de lessen..

Verder helpt de cursus mij ook erg goed om een beter inzicht te krijgen in mijn sterke punten, wat ook handig is als ik mezelf wil verkopen bij toekomstige sollicitaties. Daarnaast helpt het ook om sterker in mijn schoenen te staan bij confrontaties op het werk en ik merk ook dat ik steeds assertiever word. Omdat ik nu inzie dat ik ook recht van spreken heb en dat ik het goed doe, durf ik ook sneller een ander aan te spreken op fouten of mezelf te verdedigen. Van de meeste sterke punten wist ik wel dat ik ze had, maar nu ben ik me er wel bewuster van. Dus tot zover bedankt voor de verhelderende inzichten en ik ben erg benieuwd naar de rest van de cursus!
DH, vrouw

Alles op een rijtje
Beste Frank, ja, ik heb zeker wat aan deze cursus. Het is fijn om alles op een rijtje te zetten n.a.v. de opdrachten. Ik merk op deze manier dat het nog wel meevalt met mijn zelfvertrouwen maar ook op welke punten er wat aan schort. Dat zijn (toevallig) inderdaad zelfacceptatie (de opmerking van Poppeye zal ik er in houden) en het uitvoeren van plannen en voornemens. Met vriendelijke groet,
AD, vrouw

Vooruitgang
Via de e-cursus zelfvertrouwen in 12 weken ben ik al veel aan mijn zelfvertrouwen aan het werken. En dit geeft inderdaad meer positief effect op andere zaken als angst, stress etc. Zoals je noemde, blijft het elke keer bij een nieuwe uitdaging spelen. Maar ik merk soms toch duidelijk minder stress, dus er zit toch vooruitgang in. Beetje voor beetje meer zelfvertrouwen opbouwend.
RW, man

Enorme verandering
Beste Frank, ik ben nu alweer op driekwart van de e-Cursus Blijvend Zelfvertrouwen en het gaat uitstekend. Dit komt niet alleen door de cursus, maar ook door het feit dat ik wijzer en volwassener aan het worden ben. Maar zonder deze cursus zou ik zeker niet zo ver zijn geweest als nu en zou ik nog steeds niet zo goed weten wat de oorzaak is van mijn tekort aan zelfvertrouwen. In het begin vond ik het lastig en confronterend om uit te zoeken waar mijn negatieve gedachtes vandaan kwamen; ik wilde gewoon gelijk tips krijgen! Maar nu weet ik dat dit de basis van alles is. Want een probleem valt niet op te lossen als je niet precies weet wat de oorzaak ervan is.

Hoe dan ook, ik stuur deze e-mail omdat ik nog niet eerder heb laten weten hoe ik ben veranderd nu ik deze cursus doe. Afgelopen week is denk ik de week geweest waarin ik- sinds het begin van deze cursus- het hardst gegroeid ben. Ik heb in de afgelopen paar dagen soms van mezelf versteld gestaan dat bepaalde dingen die me normaal gesproken moeilijk afgaan nu best wel goed afgingen, zoals op mensen afstappen. Ik ben echt uit mijn “comfortzone” gestapt de afgelopen week en dat heeft me ontzettend goed gedaan!

Ik heb tot nu toe echt al heel veel over mezelf geleerd. Soms vond ik het lastig om zo diep over mezelf en mijn gedachten na te denken, maar ik ben dingen te weten gekomen die ik niet van mezelf wist of waar ik nooit bewust mee bezig was. Ik heb mezelf namelijk al mijn hele leven lang wijsgemaakt dat alle mensen in mijn omgeving (familie, vriendinnen, klasgenoten, kennissen, vreemden op straat) slimmer, leuker en interessanter zijn dan dat ik ben. Daar komt bij dat ik altijd al een ideaalbeeld van mezelf heb geprobeerd na te streven, wat natuurlijk nooit gelukt is en nooit zal lukken.

Nu ik eindelijk weet waar mijn gebrek aan zelfvertrouwen aan ligt, ben ik het beeld wat ik over mezelf heb aan het veranderen. Wat mij het meeste heeft geholpen tot nu toe is het inzicht over loslaten van vergelijkingen. Dat ben ik dan ook aan het doen en ik merk – zelfs in één week tijd – echt al een enorme verandering. Ik ben dan ook heel dankbaar dat deze cursus bestaat! Ik heb mezelf namelijk een tijdje voorgehouden dat dat negatieve zelfbeeld nu eenmaal bij me hoort; het zit in mijn genen en ik moest het maar accepteren en ermee leren leven. Dat is dus onmogelijk, want met een gebrek aan zelfvertrouwen, valt simpelweg niet te leven. Maar ik word heel gelukkig van het feit dat ik nu zoveel verder ben, zoveel over mezelf heb geleerd, en vooral dat een tijd waarin ik mezelf niks waard vond nooit meer terug zal komen! Kortom: 10000 x dank !!!
RS, vrouw

Super
Hallo Frank, ik heb er veel baat bij. De cursus helpt bij de praktische, cognitieve kant en houdt het allemaal heel concreet, mede door de cursus vallen diverse puzzelstukjes op zijn plek… De cursus opent, of je nu wil of niet, je ogen voor zaken, dingen die je hebt weggeduwd. Wat ik ook steeds tegen mijn man zeg:
Het staat er gewoon zwart op wit, ik kan er niet (meer) omheen! Ik moet (lees:wil) er nu iets mee…

Ik vind de cursus tot nu toe super, heel compleet en zeg heel vaak, oh, ja, dat is waar, herkenning volop, wat een bevrijding! En het gevoel dat je niet alleen bent en zeker niet gek bent (want dat gevoel kwam heel vaak naar bovenbij mij). Het maakt me bewuster en sterker. Ik verheug me op het vervolg!
JH, vrouw

Het maakt het makkelijker
Ik kijk steeds naar de mailtjes uit. Ze geven me eye-openers, zoals bv: dat ik eigenlijk al heel veel zelfvertrouwen heb op diverse gebieden, maar op een enkel gebied niet. Dus dat maakt het makkelijker om aan zelfvertrouwen te werken.
Ook (zelfverzonnen) affirmaties gebruik ik als ik me onzeker voel. Een die voor mij goed werkt (als iemand onterechte kritiek heeft) is denken: “je kunt zeggen wat je wilt, ik denk er het mijne van”.
DV, vrouw

Veel duidelijk geworden
Hallo Frank, hierbij een korte reactie op de cursus: Tot nu toe is me veel duidelijk geworden. Een zeer goede cursus waar ik ook echt iets aan heb! Bedankt tot zover.
WG, man

Werkt prima
Hoi Frank, ik heb met veel plezier je cursus gedaan. Ik heb ook echt het idee dat het me heel goed heeft gedaan. Ik herhaal dagelijks mijn affirmatie. Dat werkt prima. Bedankt.
KG, vrouw

Leuk en interessant
Ik vind het leuk om op deze manier meer zelfvertrouwen te krijgen en met mijzelf bezig te zijn. Mail 5 vond ik niet zo boeiend maar de rest vind ik wel heel interessant. Ik heb geleerd meer dingen in mijn eentje te doen , dat gaat wel beter. Ik probeer ook veel meer in het hier en nu te zijn, ik was altijd met alles in het voren aan het werk en met mijn gedachten al helemaal. Ik probeer positiever te denken en anders naar andere mensen te kijken. Dus het gaat best goed.
DV, vrouw

Blijvend effect
Beste Frank, ik vind de cursus tot nog toe erg goed. De vragen en oefeningen, in combinatie met de tekst, gekoppeld aan het voor jezelf uitschrijven van de antwoorden, zorgt voor een blijvend effect.
BG, man

Veel inzichten en ideeën
Beste Frank, de e-cursus voor zelfvertrouwen zit er voor mij bijna op. Dank je wel voor de hele cursus, ik heb veel inzichten verworven, ideeën opgedaan, ik heb veel nagedacht over de dingen die je schreef, en het heeft al veel opgebracht! Ik heb er veel aan en ik geloof dat het inderdaad een kwestie van onzekerheid is. Met vriendelijke groeten en héééél erg bedankt!
EW, vrouw

Heeft me goed gedaan
Beste frank, ik heb geleerd om mezelf positiever toe te spreken, niet meer zo gauw in paniek raken als er iets op mijn pad komt waar in onzeker in ben. Ook kan ik mezelf nu vaker complimenten geven als ik iets gedaan heb als is het maar een kleinigheidje. Met regelmaat lees ik alle opdrachten nog eens goed door als ik even niet lekker in mijn vel zit, bv. als ik niet goed geslapen heb. Dan lukt het me weer om de draad op te pakken en er en positieve draai aan te geven. Het gaat steeds beter met me. De cursus heeft me dus goed gedaan, ik kon er heel veel van mezelf uithalen, de meeste opdrachten waren mij op het lijf geschreven.
EZ, vrouw

Spiegelen helpt
Beste Frank, de e-mail cursus helpt me zeker bij het weer krijgen van zelfvertrouwen. Met name het spiegelen door de opdrachten aan het einde helpen er goed over na te denken en een en ander te relativeren.
PP, man

Herken veel van mezelf
Beste Frank, tot nu toe herken ik veel van mezelf in de cursus. Ik leer veel. Sommige dingen had ik zelf ook al beseft door gesprekken met anderen. Toch is het goed om het dan bevestigd te zien. Wel vind ik het nog moeilijk om het consequent toe te passen. De onzekere ik komt soms zo snel weer boven. Maar de cursus is nog niet ten einde, dus ik hou gewoon goede moed!
MB, vrouw

Echt door veranderd
Hoi Frank, Ik heb ontzettend veel aan deze cursus. Ik begin het echt te begrijpen en het lukt me steeds beter om het toe te passen. Ik voel me veel zekerder, maak me veel minder druk om de mening van anderen en doe meer wat ik zelf wil. Ik merk zowel op mijn werk als privé dat het me veel oplevert! Dus ik ben heel blij dat ik de stap heb genomen om deze cursus te gaan doen. Zelfvertrouwen is de basis van alles!

Ik zou deze cursus ook echt aan anderen aanraden. Heb ik zelfs al gedaan aan een vriendin, die is er nu ook sinds een aantal weken mee bezig en is er ook heel positief over, het werkt voor haar ook heel goed. Dat zul je binnenkort via de tussentijdse evaluatie vast ook van haar zelf horen!

Dus ik wil je ontzettend bedanken voor deze geweldige cursus en ik ben nog heel benieuwd naar de laatste mailtjes en hoe ik me daar verder mee kan ontwikkelen!

(Aan einde cursus): Bedankt voor deze cursus! Ik heb er heel veel aan gehad! Ik ben er echt door veranderd en voel dat ik mijn leven veel meer op mijn eigen manier kan leven, dat ik voor mezelf durf te kiezen. En daardoor wordt alles veel leuker! Dank je wel daarvoor! Ik vond het een hele goede cursus, goed geschreven en goed opgebouwd. De inzichten waren heel nuttig en werden op een goede manier gebracht. Dus heel erg bedankt!!
SG, vrouw

Alles klopt gewoon
Beste Frank, met deze mail wil ik je gewoon bedanken voor het inzicht dat je mij gegeven hebt hoe het komt dat mijn zelfvertrouwen niet is wat het zou moeten zijn,alles wat je zegt klopt gewoon. Positief denken,jezelf accepteren, wie je bent en wat je doet, wat anderen ook zouden kunnen denken en dit gewoon loslaten. Ik voel dat het werkt, maar dat het inderdaad training en tijd nodig heeft om mijn negatief zelfbeeld los te laten. Maar ik hou vol en weet zeker dat het mij gaat lukken en kijk al uit naar je volgende mails.
HE, man

Veel wijzer geworden
Beste Frank, ik zit nu midden in een scheiding dus dat bevorderd het verbeteren van mijn zelfvertrouwen toch al niet. Waarschijnlijk is door mijn lage zelfvertrouwen mijn huwelijk op de klippen gelopen. Ik probeer toch door te gaan met de cursus en heb er vertrouwen in dat het mij zal helpen. De cursus liet me veel nadenken en ik ben al veel wijzer geworden over bepaalde dingen waar het fout is gegaan of de oorzaak.
PR, man

Erg fijn
Hoi Frank, ik vind de cursus echt heel erg fijn en ik leer er heel erg veel van. Vooral deze mail heeft me erg geholpen om mezelf te accepteren zoals ik ben en niet alles te laten afhangen van meningen van anderen want ik ben verantwoordelijk voor mijn eigen leven.
MH, vrouw

Inspirerend en hoopgevend
Hey Frank, ik vind de cursus verhelderend, inspirerend en vooral hoopgevend! De stapsgewijze aanpak leek me eerst langdradig, maar dat ligt meer aan mezelf. Natuurlijk wil ik zo vlug mogelijk zelfvertrouwen en liever nog vandaag dan morgen. Maar al vlug besefte ik dat elke stap tijd en inzicht nodig heeft. En als ik weer in een dipje zit, begin ik de cursus helemaal opnieuw of herlees ik mijn antwoorden. Het is waar: aan je zelfvertrouwen moet je werken, dat komt niet met een vingerknip!

Tot hiertoe is alles zo herkenbaar en voel ik me ergens wel gesteund ‘pfftt ik ben niet de enige, ik ben niet abnormaal of rijp voor de psychiatrie’ en vooral… ‘het komt allemaal wel goed met me.’ Ik kijk al uit naar de volgende delen.
SV, vrouw

Ik ga vooruit
Hoi frank, ik heb best baat bij je cursus, ik zat af en toe best in de knoop met mezelf. Ik heb af en toe moeite met keuzes te maken en met een deprie gevoel.
De affirmaties helpen me goed, het stomme(eigenlijk ook niet) is dat ik ook hier regelmatig van affirmaties verander, dezelfde keuzes dus, maar kies dan gewoon wat op dat moment het beste bij me ligt. De uitleg die je bij de cursussen geeft zijn duidelijk en ik lees ze dan ook regelmatig terug. Ik ben er nog lang niet maar ik ga in ieder geval vooruit.
IM, man

Zeer tevreden
Ik ben zeer tevreden over deze cursus! Ik wordt al steeds meer mezelf en heb steeds meer zelfvertrouwen!
GP, vrouw

Ik wil niet meer terug
Beste Frank, dank je voor de cursus. Ik heb er zeker veel aan gehad en werk er steeds aan. Omdat ik bij sommige mensen een overdreven zekerheid spoorde, die dicht bij mij stonden, heb ik me altijd bescheiden opgesteld en veelal te bescheiden. Door jouw inzichten ben ik gaan beseffen dat er een middenweg is, waar ik me goed bij voel. Uiteindelijk is niets zeker, maar het is wel fijn om voor zover je dagelijks in je leven staat, om dit met zelfvertrouwen te kunnen doen door op jezelf te vertrouwen. Ik wil in ieder geval niet meer terug.
JL, vrouw

Blijvend zelfvertrouwen
Beste Frank, allereerst nogmaals bedankt voor je e-cursus, het blijft mij zelfvertrouwen geven! Ik heb al veel baat gehad bij je e-cursus. Ik heb hem de afgelopen twee weken niet gedaan, omdat ik mezelf bijna iedere dag zeker voelde. Vandaag weer begonnen aan een les, omdat ik me weer onzeker voelde en mezelf negatief toesprak. Na les 5 te hebben gedaan, voelde ik me meteen een stuk beter. Het was precies wat ik nodig had op dat moment! Hieruit blijkt wel dat er een logische volgorde zit in de lessen. Nu door aan les 6! Enorm bedankt!
RK, man

Weer gelukkig met mezelf
Hartstikke bedankt voor deze email cursus. Het heeft me zoveel geholpen om het rust weer in me terug te vinden. Ik was altijd druk met mijn gedachtes om wat andere mensen zouden vinden en wat ik zelf allemaal wel niet wilden, en alles lukte niet en het schoot niet op. Ik was te perfectionistisch waardoor ik veel down-momenten had.

Maar door deze cursus ben ik alles van andere kanten gaan bekijken en doordat u op veel dingen diep in ging, kwam ik erachter dat ik mezelf alleen maar aan het gek maken was en dat het allemaal niet zo moeilijk hoeft te zijn. Ik zie nu alles veel luchtiger en ik doe de dingen die ik wil doen en niemand heeft daar (gek genoeg) problemen mee. Het is me dus heel goed bevallen. En het heeft me geholpen dat ik nu een heel stuk rustiger ben en nu meer van dingen kan genieten. Ik ben weer gelukkig met mezelf! Nogmaals hartstikke bedankt!
KR, vrouw

Positief en daadkrachtig
Frank geeft je het gevoel dat je de hele wereld met al zijn uitdagingen aankunt. Hij reikt je technieken aan waardoor je jezelf kunt blijven verbeteren. Hij motiveert je om actie te ondernemen en niet bang te zijn voor vernieuwingen. Hij leert je hoe je je gedrag kunt veranderen door je af te vragen wat jij belangrijk vindt in het leven en wat jou gelukkig maakt. Zijn benadering is altijd respectvol, positief en daadkrachtig. Frank heeft mij als het ware mijn zelfvertrouwen en mijn zelfrespect teruggegeven.
GB, vrouw

Het helpt me echt
Hallo Frank, ik heb veel aan je cursus. Ik ben veel over mezelf gaan inzien. Eind juli ben ik bevallen en heb de weken erna gemerkt dat ik echt een probleem had omdat mijn zelfvertrouwen zo dramatisch laag was. Terugkijkend zie ik dat ik al jaren een karretje met emoties achter me meesleep, wat erg zwaar is. Na de bevalling is dit karretje omgevallen en nu moet ik alles weer ordenen. Een paar weken geleden realiseerde ik dat er nu iets moest gebeuren. En dat ik kan blijven zeggen dat ik onzeker ben, maar er beter iets aan kan doen.

Jouw cursus helpt me echt. Ik zie nu in dat ik mezelf niet zomaar een rotgevoel aanpraatte maar dat het een opeenstapeling is van ervaringen uit het verleden. We gaan nu starten met een schone lei. Ik ga al je tips gebruiken bij het vergroten van mijn zelfvertrouwen. Alleen ik kan iets aan mezelf veranderen. En jouw informatie helpt me hier goed bij en ik kan het in mijn eigen tijd doen. En nog eens overdoen als ik terugval. Dank je wel!
DS, vrouw

Bedankt
De eerste mail van de cursus Blijvend Zelfvertrouwen heb ik gisteren ontvangen en de oefeningen heb ik gisteren ook al gemaakt. In het begin was het niet makkelijk om antwoorden te vinden op de vraag over positieve eigenschappen van mezelf. Maar na een tijdje rustig nadenken kreeg ik veel antwoorden die positief zijn. Ik ben ook begonnen met de positieve affirmaties vele malen op te schrijven op een groot blad. Zo versnel ik verandering op het gebied van de diep van binnen geankerde overtuigingen…Ik merk nu al dat er verandering aan het komen is op gebied van mijn zelfvertrouwen. Bedankt om deze mooie cursus aan te bieden via internet!
DV, man

Eye-opener
Ik vind het fijn dat je elke mail begint met een stuk uitleg over het onderwerp(en) van die les. Zo krijg je al veel inzichten. En daarna de vragen uitwerken geeft ook inzicht. Sommige dingen waren echt een eye-opener, zoals het ombuigen van negatieve gedachten naar positieve. Ik heb post-it notes opgehangen in mijn huis met daarop kreten als ‘Ik kan het’ en ‘Ik mag er zijn’. Die lees ik dan als ik ze tegenkom. De negende les over je gevoel is voor mij een hele belangrijke. Daarnaar durven luisteren en vooral er naar handelen is waar ik het meeste effect van heb in mijn leven. Bedankt.
MG, vrouw

Overzichtelijk en begrijpelijk
Beste Frank, de cursus “Zelfvertrouwen” boeit me. Inhoudelijk zit het geheel goed in elkaar, het is heel overzichtelijk, het leest vlot en is voor iedereen begrijpelijk en de oefeningen zijn zinvol en kunnen mensen met weinig zelfvertrouwen zeker op weg zetten naar meer!
GT, man

Beginnen met een schone lei
Ik heb veel aan je cursus. Ik ben veel over mezelf gaan inzien. Een paar weken geleden realiseerde ik dat er nu iets moest gebeuren. En dat ik kan blijven zeggen dat ik onzeker ben enz, maar er beter iets aan kan doen. Jouw cursus helpt me echt. We gaan nu starten met een schone lei. Ik ga al je tips gebruiken bij het vergroten van mijn zelfvertrouwen. Alleen ik kan iets aan mezelf veranderen. En jouw informatie helpt me hier goed bij en ik kan het in mijn eigen tijd doen. En nog eens overdoen als ik terug val. Dank je wel!
DL, vrouw

Groei in zelfvertrouwen
Allereerst wil ik je nog bedanken voor de cursus zelfvertrouwen. Ik merk aan mezelf dat ik groei in mijn zelfvertrouwen. Ik bekijk het nu van een andere kant en geef mezelf complimenten als ik bepaalde dingen doe. Dit werkt heel goed.
MG, man

Bevalt erg goed
Je wordt erg bewust van de dingen waardoor je geen zelfvertrouwen hebt gekregen. De cursus bevalt tot nu toe erg goed, het geeft me een goed beeld.
AB, vrouw

Nu kom ik op voor mezelf
Beste Frank, ik volg sinds kort de cursus Zelfvertrouwen. Ik begin er gelukkig de eerste vruchten al van te plukken. Ik vind het trouwens wel frappant dat ik, nu ik de cursus Zelfvertrouwen volg, opeens voor mezelf opkom. Volgens mij is dat geen toeval! Hartelijk bedankt en met een vriendelijke groet,
JJ, man

Plezierig en vertrouwt
Allereerst ben ik heel blij met je cursus! Het is ontzettend duidelijk en plezierig uitgelegd. Het komt heel persoonlijk en vertrouwd op mij (als achttienjarige) over, dit vind ik erg positief. Ook herken ik mijzelf in de uitleg en de voorbeelden.
RB, man

Ik mag er zijn!
Ik vind de e-mailcursus heel interessant, heb deze ook niet voor niets aangevraagd. Ik vond het bijzonder om te lezen, het is bij mij gewoon acceptatie dat ik er mag zijn! Teveel negatief fantaseren brengt inderdaad niets goed. Bedankt!
ET, vrouw

Veel aan gehad
Ik wil je graag vertellen dat ik veel aan je cursus heb en je er dankbaar voor ben. Soms heb je net een zetje in de goede richting nodig en dat was precies wat er bij mij gebeurde. Heb veel opgeschreven en vertaald in mijn eigen woorden. Dat werkte bij mij en ik leer nog steeds.
MC, vrouw

Dichter bij mezelf
In het begin goed begonnen met opschrijven, want dan ga je er echt over nadenken wat je bezig houdt. En is soms best wel confronterend, de leerpunten worden wel duidelijk. Eigenlijk is het een bevestiging van wat je wel weet. Dan is het de kunst om er iets mee te gaan doen. Wat ik heb geleerd: dat ik steeds dichter bij mezelf kom. En elke keer weer een stapje dichterbij. Ik weet waar ik op kan letten en de angsten die alleen in je gedachten bestaan kan overwinnen. Het maakt je sterker om je gedachten te controleren en verder te gaan dan je denkt dat je kunt en mag. Het is een kwestie van doen met een positieve insteek. Dingen opnieuw beleven en met andere ogen er naar kijken, alles als nieuw ervaren elke dag weer, maakt dat je alles aan kunt en alles als een uitdaging zien en met plezier doen. Het is mooi dat je voor de cursus bij jou terecht kunt, omdat het laagdrempelig is.
RS, vrouw

Alles valt op zijn plaats
Dit is mijn tweede cursus en ben er tot nu toe erg blij mee. Met deze cursus begint alles op zijn plaats te vallen, want ik zie nu waar mijn gedrag vandaan komt en dat helpt erg veel. Ik herken mijn eigen gedrag nu veel beter en kan het sturen. Ik zie nu ook veel duidelijker dat andere mensen ook (soms) onzeker zijn en hoe ze daar mee omgaan of hoe ze het camoufleren.

Les 4 was een echte eye opener voor mij. Door deze les begrijp ik mijn gedrag van vroeger en nu tot in de details en dat maakt het heel eenvoudig om er anders mee om te gaan. Het is echt bevrijdend. Mijn vader was altijd heel kritisch en uit angst om niet geaccepteerd te worden heb ik altijd keihard gewerkt (overcompensatie). Bij tijden was en ben ik verlegen maar ik heb nu gezien dat ik dat heel eenvoudig om kan draaien door mezelf positief toe te spreken en het werkt echt. Ik voel me echt beter en begin te merken dat de stress echt minder wordt.

Om kort te gaan; je cursus is voor mij erg goed, het helpt me mezelf te begrijpen en met mezelf om te gaan en in bepaalde situaties te sturen. Ik voel me zekerder, sterker, minder stress, kortom: Ik voel me veel beter, soms zelfs bevrijdt!
ME, man

Fenomenaal!
Beste Frank, deze week heb ik me vooral verdiept in het boek: “Je bent prima zoals je bent” en ik wil je expliciet vertellen: Dit boek is fenomenaal! (al zal de voorbereiding van de e-cursus en andere e-boeken wel meegespeeld hebben). Ik voel in mezelf een hele verandering naar meer zekerheid en vooral zelfacceptatie! Ik heb hier zo veel aan gehad, dat het lijkt dat mijn “wonden” (kwetsuren) nu niet een pleistertje krijgen maar effectief aan het genezen zijn. Hartelijk bedankt hiervoor!
HL, vrouw

Geniet veel meer van het leven
Bedankt voor deze cursus, het heeft mij goed gedaan. ik heb er veel van geleerd. Ik was onderweg maar had mijn leven en doel helemaal uit het oog verloren, en stond meer open voor de wensen van anderen dan die van mezelf,
waardoor de frustraties alleen maar ophoopten.

Nu sta ik veel sterker in mijn schoenen en blijf verder oefenen en groeien. Ik ben bewuster bezig met mezelf en met mijn geluk en geniet dus echt veel meer van het leven. Stap per stap voorruit.. en genieten van elk klein geluk, en het goed gevoel komt er automatisch bij… Hartelijk dank
HG, vrouw

Al heel lang naar op zoek
Bedankt voor alle informatie… Het is verhelderend en het geeft mij eindelijk handvaten. Ik ben hier al heel lang naar op zoek maar had niet gedacht dat het zo makkelijk zijn.
KL, vrouw

Goed genoeg zoals ik ben
Allereerst wil ik je complimenteren voor de helderheid van de cursus. In het recente verleden heb ik een cursus ‘bemoediging’ gevolgd met meerdere mensen in een groep. Dit gaf toch enige terughoudendheid en oppervlakkigheid in het uiten van mezelf. De sterkte van jouw cursus is, dat ik mijn hoofd helemaal leeg kan schrijven en er zaken in mijn leven naar boven gekomen zijn, die ik kan aanpakken. Hierdoor is de kwaliteit van mijn leven al behoorlijk verbeterd en voel ik me regelmatig een heel ander mens: Ik ben ik en ik ben goed genoeg zoals ik ben.
AB, vrouw

Ik ben een rijk mens
Hoi Frank, ik wil je complimenten maken over de toegankelijke manier waarop de cursus is opgebouwd, in duidelijke Jip en Janneke taal. Heel goed te volgen, laagdrempelig, goed gedoseerd in modules, en met direct toepasbare tips en handvatten, klasse! Kan hem iedereen aanbevelen (heb het al gedeeld met 3 goede vriendinnen ook), en deze vinden hem ook enorm waardevol, dus da’s een mooi complimentJ

Was ooit in het bezit van een gezond zelfvertrouwen, maar gedurende mijn laatste relatie de afgelopen jaren steeds verder van mezelf vandaan gaan staan, uit mijn eigen energie gekomen en mezelf eigenlijk kwijtgeraakt. Hierdoor ben ik wel enorm onzeker geworden. Niet erg, ik ben blij dat de inzichten gekomen zijn, en ik voor mezelf heb gekozen weer. Want pas als je eerst 100% voor jezelf kunt kiezen en zorgen, goed en lief voor jezelf kunt zijn en van jezelf kunt houden, pas dan kun je het ook delen met anderen.

Nu ik weer in mijn eigen kracht aan het komen ben en weet wie ik ben, waar ik voor sta en wat ik wil, kunnen mijn (ex) partner en ik elkaar inmiddels weer verstaan en begrijpen. Heel mooi en dankbaar ook hiervoor. Frank, deze e cursus is er op het juiste moment en juiste tijd geweest voor me, ben er heel blij mee! Ben een rijk mens! Vriendelijke, warme groeten,
CK, vrouw

Ik begrijp de oorzaak
Ik heb veel geleerd en ik voel me nu beter dan hiervoor. Want nu begrijp ik de oorzaak, daar ben ik achter gekomen in les 4. De oorzaak van mijn gebrek aan zelfvertrouwen was het taalprobleem voor Nederlands, omdat ik slechts 5 jaar in Nederland ben. Dat zorgde ervoor dat ik niet goed communiceerde en niet veel vrienden maakte. De lessen zijn niet te lang en hebben een goede kwaliteit. Bedankt voor de begeleiding.
AA, man

Val mezelf niet meer af
Nou ik ben veel bewuster met mezelf omgegaan door deze cursus. Dit doe ik door elke dag mijn affirmaties in te wrijven en op te zeggen. Ik kom daardoor tot een steeds dieper niveau bij mezelf. Het belangrijkste is dat ik inmiddels heb besloten om mijzelf niet meer af te vallen en dat ik goed ben zoals ik ben. Het is zoals het is en dat is het fundament, daar voel ik grond. En dat is heel fijn want vanuit daar kan ik verder.

Ik kan het niet altijd doen zoals het in de ander zijn ogen staat geschilderd. Gisteren heb ik nog tegen iemand gezegd:

“Als je jouw gelijk komt halen dan krijg je dat niet. Ik ben het stadium van goed of fout beoordeling voorbij. Ik kan het niet altijd op de manier doen zoals het in de ander zijn ogen staat geschilderd. Tuurlijk maak ik wel eens een foutje, maar ik heb het niet zo bedoeld om jou af te wijzen”.

Daarnaast ben ik ook eerlijker op mijn werk. Als ik iets doet wat niet goed voelt dan spreek ik dat uit. “Het voelt niet goed wat ik nu aan het doen ben”. Meestal ben ik dan een probleem van iemand anders aan het oplossen. Ik verwijs de ander dan terug naar waar het hoort en dat geeft bevrijding en helderheid en progressie. Ik ben er blij mee…
TH, man

Dichter bij mijn ware zelf
Beste Frank, ik laat hierbij even weten dat ik de cursus erg fijn vind. Ook de vragen die ik mocht stellen aan mensen in mijn omgeving vond ik erg prettig. Wetend dat ik niet de enige ben en dat iedereen er anders mee omgaat. En dat mensen met je meedenken, en ik 2 prachtige boeken te leen heb gekregen die me ook weer verder helpen. Wat mij erg opvalt is als je iets echt wilt en je positief ergens aan begint je heel veel kunt bereiken. Net als ik begon met hardlopen, het geeft me nu zo veel energie. En dit wil ik ook gaan bereiken met mijn zelfvertrouwen. Ik denk deze kracht te kunnen gebruiken hiermee.

Ik vind de opdrachten erg prettig, er worden steeds meer dingen duidelijk. Voor mij is vooral uiten van erg moeilijk en wist ook niet precies hoe dit te doen. Door stil te staan bij het anders naar buiten brengen , en het niet perfect willen doen voelt dit veel rustiger aan. Dat zal niet van de een op de andere dag veranderen omdat ik altijd een doener ben geweest, ook om te vermijden te voelen, maar elke dag een stapje in de goeie richting. Ik heb wel altijd positief in het leven gestaan en wist van iets wat ik niet zo leuk vond toch iets leuks te maken. Ook deze kracht kan ik hierin gebruiken. Bedankt Frank voor de mooie vragen die steeds dichter bij mijn ware zelf komen. Ik wacht met smart op de volgende mail
AH, vrouw

Goede opbouw
Dank voor al de lessen tot nu toe. Ik vind de lessen heel goed in opbouw. Vooral het stukje over het verleden is herkenbaar. Of ik resultaat heb bij de lessen moet vooral blijken als ik weer iets moet gaan doen waar ik heel erg bij twijfel. Als het leven gaat zoals het gaat, loopt het allemaal prima. Ondertussen werk ik zeker in de dagelijkse gang van zaken aan de opdrachten en tips. Vooral daardoor hoop ik dat ik, als ik moet presteren, met een gezonde dosis zelfvertrouwen op pad kan.
MM, vrouw

Belangrijke dingen geleerd
Tot nu toe bevalt de cursus heel goed! Ik heb al veel kleine stapjes gezet en belangrijke dingen geleerd (die ik stiekem al wist maar vergat ècht tegen mezelf te zeggen). De oefeningen stimuleren mij om nu echt goed na te denken over mezelf en negatieve gedachten te verbannen uit mijn dagelijkse leven. Dankjewel voor nu!
DK, vrouw

Geld meer dan waard
Beste Frank, ik wil je hartelijk bedanken voor deze cursus; het was het geld meer dan waard! De cursus was super leerzaam en ik heb er zeker meer zelfvertrouwen door gekregen! Soms als ik even aan mezelf twijfel, denk ik aan de vragen en opmerkingen uit de cursus en dan weet ik weer hoe het anders kan. Bedankt! Hartelijke groet,
AK, vrouw

Het begin is gemaakt
Interessante cursus. Ik heb er baat bij en mijn voornemen is om overal het positieve eruit te halen. Ik heb zeker nog een weg te gaan om mijn zelfvertrouwen te verhogen maar het begin is gemaakt.
AV, vrouw

Durf vaker stappen te maken
Beste Frank, ik heb veel aan deze cursus gehad. Belangrijkste wat ik heb geleerd, is dat als ik wil veranderen alleen IK dit kan doen. Dit wist ik diep van binnen ook wel, maar terugkijkend heb ik dit nooit “echt” gedaan. Door de goede opbouw van je cursus en de manier waarop dit is geschreven durf ik nu al vaker stappen te nemen en dus uit mijn “comfort zone” te stappen. Dat is iets waar ik nu mee bezig ben en ook nog wel een hele tijd mee bezig zal blijven, maar de eerste veranderingen zijn al merkbaar! Bedankt!
MP, vrouw

Meer voldoening
Beste Frank, ik heb heel veel aan de cursus gehad en zeker ook aan de E-books. Super bedankt! De eerste stappen zijn gezet, namelijk stoppen met schoonmaak- en oppaswerk, omdat ik dat deed voor het geld en niet (meer) met plezier. Ik heb de inkomsten los kunnen laten en dat geeft ruimte voor nieuwe stappen op de weg naar werk waar ik meer voldoening uit kan halen. Nogmaals dank en veel succes met je werk.
GV, vrouw

Een ander mens geworden
Jammer dat deze cursus is afgelopen, ik moet eerlijk zeggen dat ik er heel veel aan heb gehad. Ik heb er heel veel handvatten door gekregen. Ik ben daardoor een ander mens geworden. Dat zeg ik niet alleen zelf maar ook de mensen om mij heen. Wij (mijn vrouw en ik) overwegen om misschien nog een derde cursus van je te doen, maar dat weten we nog niet goed. Ik zou deze cursus iedereen aan willen bevelen, hij is eenvoudig, helder, ik zag er iedere vrijdag weer naar uit. En vooral het taalgebruik sprak mij ook heel erg aan, ik bedoel een nette bewoording. Hartelijk bedankt en een hartelijke groet,
JS, man

Herkenbaar
Hallo Frank, ik ben erg blij dat ik deze cursus aan het volgen ben. Er zitten zeker herkenbare aspecten in en leer hier veel van.
AN, vrouw

Inzicht en energie
Ik heb de eerste lessen inmiddels doorgenomen en de oefeningen gemaakt. Geeft me al veel inzicht en energie, werkt verhelderend!
MB, man

Heel blij
Ik ben heel blij dat ik de stap heb genomen om deze cursus te gaan doen, het zet me tot nadenken en geeft me handvatten om met situaties om te gaan waar ik me minder zelfverzekerd voel. Door dingen op te schrijven ben ik er heel bewust mee bezig en blijft het beter hangen. De opbouw vind ik ook heel prettig.
PK, vrouw

Elke dag vooruitgang
Frank heeft mij verschillende technieken gegeven om mijn zelfvertrouwen op te bouwen. Nog dagelijks gebruik ik deze technieken en boek elke dag vooruitgang. Hierdoor ben ik opener geworden naar familie en vrienden toe waardoor zij de ware ik leren kennen. Frank, bedankt voor al je nieuwe inzichten.
RK, man

Oude gevoel weer terug
Ik heb altijd heel veel zelfvertrouwen gehad, maar was dat door omstandigheden een beetje kwijt geraakt. Ik heb deze cursus gedaan om de puntjes even weer op de i te zetten. Veel dingen weet je wel, maar moeten even weer duidelijk naar voren komen. De cursus was voor mij heel herkenbaar en ik heb dat oude gevoel weer terug kunnen pakken.
CS, vrouw

Zaadjes die doorwerken
Hallo Frank, tot nu toe ben ik heel tevreden. Ik heb een schrift en daar schrijf ik alles in, typen gaat sneller maar echt schrijven geeft een betere koppeling met je gevoel denk ik. Ik schrijf ook steeds op wat ik de afgelopen week gedaan heb met de cursus, of meer hoe mijn gedachten gingen… Prima denkmomenten voor de zaadjes die je cursus geplant heeft! Veel van wat je schrijft weet ik wel, vaak genoeg gelezen en zo. Toch is er iets in jouw cursus die maakt dat het langer doorwerkt in mijn denkproces. Vreemd maar ik ben er wel blij mee ha ha. Als je echt wilt veranderen zet het je gedachtestroom aan.

En de affirmaties geven ook kracht. Ik had als affirmatie: Ik bepaal hoe ik mij voel en ik heb de vrijheid om te kiezen en ik ben waardevol met mijn eigenschappen. Je opmerkingen geven op dat moment dan weer een extra kracht aan mijn eigen affirmatie. En de herhaling van de positieve woorden zullen ook veel in werking zetten. Ga vooral door met je fijne cursussen, de wereld wordt er een stukje mooier van!
EH, vrouw

Stap voor stap begeleiding
Zelfvertrouwen is iets wat je alleen zelf kunt ontwikkelen. Dit is vooral een praktische cursus die je stap voor stap door dit leerproces leidt. Niet alleen maar theorie, maar iedere week ook diverse opdrachten. Als je deze opdrachten ook daadwerkelijk uitvoert, kom je tot nieuwe inzichten en zal je zelfvertrouwen (en daarmee natuurlijk ook je leven) zich op een positieve manier ontwikkelen! Met name het gedeelte ‘Ontsla je interne criticus’ en ‘Vergelijk jezelf niet met een ander’ vind ik erg interessant!
NC, man

Nu al blij mee
Een aantal dagen geleden begonnen met cursus Zelfvertrouwen. Ik ben er nu al blij mee!
JK, vrouw

Plezierige aanrader
De e-cursus Creëer je eigen zelfvertrouwen, is een echte aanrader. Iedere week ontvang je een e-mail waarin duidelijk wordt beschreven hoe je stap voor stap je zelfvertrouwen kan vergroten. Plezierig is dat je het op een moment kan doen dat je het beste uit komt om je volledig concentreren. Het is een opbouwende cursus waarin duidelijk wordt aangegeven waar je tegenaan kan lopen en hoe je dit moet oplossen. Met behulp van ondersteunende opdrachten krijg je inzicht wat en hoe je kunt veranderen om je zelfvertrouwen blijvend te vergoten en dat in een relatief korte tijd.
CB, man

Zet je aan het denken
Ik vond de cursus leerzaam, het zet je ten eerste al behoorlijk aan het denken over verschillende onderwerpen maar vervolgens geeft het duidelijk de punten aan waar je aan kunt werken en daarmee weet je ook hoe je hier op dit moment tegenover staat.
AL, man

Inspirerende inzichten
Hallo Frank, ik wil van de gelegenheid gebruik maken om even te laten weten hoe ik de cursus ervaar. Ik vind de mails en opdrachten erg inspirerend en merk dat het me aan het denken zet. Ook de theorie geeft me veel inzichten. Ik merk dat ik in bepaalde situaties al dingen uit de theorie toepas, erg fijn!
SB, vrouw

Kracht en hoop
Als je gelukkig wilt zijn met jezelf , is de eerste basis zelfvertrouwen, waaraan het mij schortte. Dankzij de cursus zelfvertrouwen zie ik dingen in een heel ander perspectief en geeft het mij kracht en hoop om mijn dromen te verwenlijken. Dus dankjewel Frank!
AS, vrouw

Duidelijke spiegel
Ik heb met veel plezier de e-cursus Blijvend Zelfvertrouwen gevolgd. Kenmerkend voor Frank’s werk is zijn duidelijk en helder taalgebruik. Zelfvertrouwen is een belangrijk onderdeel van je leven. Gebrek aan zelfvertrouwen maakt angstig en depressief. Veel zelfvertrouwen daarentegen geeft je energie en sterkt je persoonlijkheid. Deze cursus leert je te werken aan je zelfvertrouwen waardoor je in staat bent om teleurstellingen beter te doorstaan en hoe je er zelfs een positieve draai aan kunt geven. Het theoretische gedeelte van de cursus geeft niet alleen een duidelijke uitleg wat de oorzaken kunnen zijn van een gebrek aan zelfvertrouwen maar biedt tevens oplossingen voor een blijvend zelfvertrouwen. De opdrachten dwingen je jezelf serieus een spiegel voor te houden: hoe kan ik mijzelf verbeteren waardoor ik meer zelfvertrouwen krijg en gelukkiger word?
GS, vrouw

Voor de eerste keer nee gezegd
Hallo Frank, ik moet je melden dat ik de eerste maal in mijn leven nee kunnen zeggen heb. Ik was werkelijk verwonderd van mezelf. Tegen mijn eigen dochter. Het eerste moment voelde ik me er niet zo goed bij en was later toch blij dat ik het gedaan heb.
MH, vrouw

Mijn zelfvertrouwen neemt toe
Steeds bij het lezen van de mails wordt ik rustig en neemt mijn zelfvertrouwen toe. Als je het zo leest is het allemaal duidelijk. Ik vind me helemaal terug in de teksten. Omdat het onzeker zijn al zo lang onderdeel is van mijn karakter is het nog lastig dit gevoel van vertrouwen vast te houden. Wanneer ik bewust met de training bezig ben gaat het in ieder geval al wel goed.
HB, man

Helder en concreet
Dag Frank, zoals je misschien al had gezien, ben ik begonnen. Door mijn vakantie is het even wat uitgesteld, maar ik ben nu druk bezig met de opdrachten. Inderdaad, zoals je het goed inschatte: mijn uitdaging ligt in het DOEN van dingen. Complimenten voor de heldere lesstof en de vragen. Fijn om concreet bezig te zijn.
HH, man

Heel herkenbaar
Hallo Frank, ik vind het een fijne cursus, makkelijk te lezen en heel herkenbaar.
En ik heb heel veel aan je tips.
HK, vrouw

Oplossingsgericht en zinvol
Hallo Frank, tot nu toe merk ik vooral dat ik me meer bewust ben van mijn gedachten. Ik ben erachter gekomen dat er veel (onrealistische en negatieve) gedachten steeds door mijn hoofd gaan. Dat kwam vooral door de opdracht waarbij ik moest opschrijven welke gedachten ik los moet laten om meer zelfvertrouwen te kunnen hebben. Ook de opdracht waarbij ik heb opgeschreven wat een gebrek aan zelfvertrouwen met kost, en wat zelfvertrouwen me oplevert, vond ik zeer zinvol. Het grootste pluspunt van de cursus vind ik dat de opdrachten vooral oplossingsgericht zijn. Deze cursus geeft me een goede steun in de rug, zonder dat ik heel diep moet gaan graven.
MR, vrouw

Prima cursus
De cursus heeft mij aan het denken gezet en bepaalde gedragingen en gedachten helder gemaakt. Prima cursus, heb er zeker wel wat aan gehad. Meer bewustzijn en suggesties om dingen anders te doen. Al met al ben ik tevreden, ik merk verschil!
IW, vrouw

Kalmer van binnen
Beste Frank, bedankt voor deze cursus, het heeft me veel nieuwe inzichten gegeven. Ik ben mezelf beter leren kennen en voel me kalmer van binnen als iets niet direct lukt. En luister meer naar mijn gevoel dan ik deed en voel me er goed bij als ik mezelf positief toespreek door o.a. complimenten te geven.
VK, vrouw

Helpt zeker
De cursus helpt zeker bij het krijgen van meer zelfvertrouwen! De uitleg is duidelijk en de tijd tussen de e-mails is precies goed om het te begrijpen en het toe te passen. Het word steeds duidelijker dat het allemaal bij mezelf begint en dat ik me ook goed -zelf veel beter – voel en ook zekerder als ik van mezelf uitga. Er zijn wel dingen die meer tijd nodig hebben om ze te begrijpen of ook daadwerkelijk toe te passen. Maar ik heb er alle vertrouwen in dat het zelfvertrouwen nog veel beter word, ik kijk uit naar de volgende e-mails. Alvast bedankt!
NG, man

Toch uitgekomen
Tot nu toe ben ik positief over de cursus. Ik ben erg blij met mijn affirmatie ‘ik ben de moeite waard, wat ik ook doe en wat iemand ook zegt’, door dit regelmatig tegen mezelf te zeggen, merk ik dat ik daardoor beter ga voelen.
Ook dat je beperkende gedachten om moet zetten in positieve gedachten werkt goed voor mij. Ik vond het wel lastig om voor mezelf te ontdekken waar mijn gebrek aan zelfvertrouwen door is ontstaan, maar door de tekst regelmatig door te lezen ben ik er toch uitgekomen. Ik zie de rest van de cursus dan ook vol verwachting tegemoet!
FS, vrouw

Onbetaalbaar
De e-cursus zelfvertrouwen heeft me enorm geholpen, de waarde hiervan is onbetaalbaar. Binnenkort ga ik de cursus nooit meer zorgen of stress volgen. Bedankt! En ik blijf je volgen.
RK, man

Goede opbouw
Ik heb tot nu toe alle mails met belangstelling gelezen. In het bijzonder de stelling dat je negatieve gedachten over jezelf in het verleden zelf hebt gecreëerd en dat je deze dan dus ook zelf kan vervangen door positieve gedachten. Ik vind het tot nu toe goede vragen met een goede opbouw. Er zit wel wat herhaling in, varianten/andere invalshoeken op een eerder gestelde vraag. Wat toch weer positief is omdat je dan inmiddels kan merken dat je eigen zienswijze wat veranderd is.
RE, vrouw

Praktisch en positief
Jouw cursus zelfvertrouwen heeft mij inderdaad nieuwe inzichten gegeven en mijn zelfvertrouwen nu al vergroot. Ik heb hier inmiddels al een aantal boeken over gelezen, maar wat mij in jouw cursus en het e-boek aanspreekt, is dat je de theorie heel kort en bondig en met praktische tips toepast. Geen wollig verhaal maar gewoon to the point, positief en het spreekt me zeer aan. Dat terwijl ik een vrij eigenwijs/kritisch persoon ben, dus mijn complimenten daarvoor en dat je jouw kennis op dit gebied wilt delen..

Ik merkte dat ik in mijn jeugd (en nog steeds) van mijn ouders geen bevestiging van begrepen worden heb gekregen. Dit inzicht zorgt er nu voor dat ik zie dat ik mij daardoor afhankelijk opstel (heb bevestiging nodig) en niet zelf mijn verantwoordelijkheid nam (moet gewoon dingen doen).
Daarnaast ga ik nu eindelijk meer doen in plaats van twijfelen over wel of niet doen etc. Ik ga mij donderdag bij de KvK inschrijven. Dit is een stap waar ik al een tijd over na heb gedacht maar iedere keer niet deed. En mede door jouw cursus ga ik het “gewoon” doen :-) Nogmaals bedankt.
RG, man

Blij
Beste Frank, Ik ben blij met deze cursus die mij moet helpen om mijn doel te bereiken, namelijk meer zelfvertrouwen krijgen en niet naar negatieve mensen in mijn omgeving te luisteren . Vooral de vragen dwingen je om goed na te denken en naar je eigen gedrag te kijken. Positief dus!
EH, vrouw

Veel aan gehad
Beste Frank, Dank voor je duidelijke e-mails en opdrachten. Je uitleg en woordkeuze bevatte mijn inziens de essentie om te komen tot meer zelfvertrouwen. Ik heb er daarom veel aan gehad en zal ze zeker nog regelmatig herlezen. Merci !
TJ, man

Zoals ik ben
Beste Frank, Ik ben ontzettend blij met de cursus die ik op deze manier bij je heb kunnen volgen. Ik heb een mooi schrift gekocht en daar heel serieus steeds al de antwoorden op je reflectie vragen opgeschreven. Zeker in de 4e e-mail bleek een grote etterbult open te gaan, maar dat is een goed teken want dat wil zeggen dat er gewerkt wordt aan genezing. Ik heb er heel veel aan gehad, door mezelf te leren waarderen zoals ik ben in plaats van te handelen naar hoe anderen zouden willen dat ik ben.
CY, vrouw

Enorm geholpen
Beste Frank, de affirmaties die in je cursus worden aangeraden hebben zeker een positieve invloed op mijn stemming. Dat je naar je gevoel moet luisteren om te weten wat je wilt, daar ben ik me ook meer bewust van geworden. Dat je niet perfect hoeft te zijn en dat het beter is jezelf te proberen te accepteren zoals je bent heeft me ook geholpen. Ook heb ik het als positief ervaren dat je je zelfvertrouwen niet van externe situaties of de mening van anderen moet laten afhangen en dat je dus beter kunt zeggen : Ik en alleen ik bepaal hoe ik me over mezelf voel. Kortom je cursus blijvend zelfvertrouwen heeft me enorm geholpen! Met dank en vriendelijke groeten,
EJ, vrouw

Het raakt me diep
Beste Frank, Sinds 3 weken volg ik zowel je cursus ‘Blijvend zelfvertrouwen’ als je cursus ‘Nooit meer zorgen of stress’. De redenen daartoe zijn simpel samen te vatten: mijn zelfvertrouwen en eigenwaarde is al jarenlang wankel en ik maak me vaak zorgen. Dat heeft grote invloed op mijn leven. Via Google kwam ik een paar maanden geleden bij NewStart.nl terecht. De informatie is helder, ‘straight to the point’ en bieden mij inzichten waar ik veel in herken en veel aan heb. Omdat ik ze als zeer bruikbare aanvulling op mijn therapie ben gaan beschouwen, besloot ik 2 cursussen van je te gaan volgen. Da’s hard werken, al met al.

Maar ik merk dat ik meer dan ooit (ik heb al aardig wat therapieën achter de rug) ontvankelijk ben voor al de lessen die er, via jouw cursussen, te leren zijn op het gebied van zelfvertrouwen (en al dat soort dingen). Het komt nu rechtstreeks aan. Ik bedoel daarmee: ’t blijft niet (meer) enkel beperkt tot het vergaren van, wat ik maar noem, ‘academische kennis’, maar ’t gaat allemaal veel dieper, ’t raakt m’n hart, m’n ziel, ’t raakt mij.

In 1 van je lessen gaf je de opdracht een positief uitgangspunt (i.p.v. negatief) jegens mezelf te formuleren. Die opdracht had ik ook al vanuit m’n therapie gekregen, maar ik kon maar niets bedenken. Nu heb ik ‘m gevonden: ‘Ik mag mezelf goed vinden zoals ik ben’ zoals jij schrijft. Dat is het. Dat had ik nooit eerder bedacht. Perhaps a small step for mankind, but a giant leap for me. Het voelt, als ik me zorgen maak of bang ben, echt als een bevrijding me dat steeds weer te bedenken. Dank je wel voor je inzichten en wijsheden.
EV, man

Er vallen veel kwartjes
Ik ben al een tijdje bezig met de cursus Blijvend Zelfvertrouwen en er vallen veel kwartjes! Ik ben erg blij dat ik zo per ongeluk tegen deze cursus aanbotste! Ik loop al jaren te klooien met mezelf. Maar ineens voelde ik dat de basis van mijn niet-blije gevoel ligt in een tekort aan zelfvertrouwen. Ik vind de cursus erg fijn. De uitleg vind ik erg prettig! Op een of andere manier voel ik echt dat ik de enige ben die de vastgeroeste gedachten en patronen kan doorbreken! Vaak voelde ik me zo machteloos als mensen om me heen zeiden: “Jij bent de enige die jezelf kan veranderen” “Ja, maar hoe dan?” dacht ik gefrustreerd en dan voelde mezelf weer slecht…Door de rustige opbouw van deze cursus heb ik geen gefrustreerd gevoel maar een Hé, dat is waar! gevoel.
CN, man

Heeft mijn leven veranderd
Ik heb echt heel veel aan de cursus zelfvertrouwen gehad, het heeft mijn leven echt veranderd. Ik voel me veel zekerder bij de dingen die ik doe en ik durf ook meer dingen te doen. Het is leuk om te zien hoe mensen reageren als je een zelfverzekerde houding hebt en dat ook uitstraalt. Daarbij kon ik Frank altijd mailen en kreeg ik heel snel een mail terug. De inhoud van de cursus is goed beschreven en deze cursus is dan ook echt aan iedereen aan te raden. Bedankt Frank.
MK, vrouw

Mijn zelfvertrouwen groeit
Hoi Frank, ik ben aan het einde gekomen van je cursus en wil je daarvoor bedanken. Ik heb het erg prettig ervaren om via de computer toch aan mezelf te werken. Het gaat beter. Mijn zelfvertrouwen groeit. Ik leer nee te zeggen en zeg tegen mezelf dat het goed gaat en ik het kan. Het belangrijkste wat ik geleerd heb is dat ik het inderdaad nooit iedereen naar de zin kan maken. Ik doe de dingen die ik belangrijk vind en als een ander dat anders ziet heeft hij of zij pech. Ik sta ook veel zelfverzekerder in mijn schoenen. Door jouw cursus kan ik zeggen: Ik doe het hoe ik wil en hoe ik denk dat het goed is. Dank je wel.
DL, vrouw

Zelfverzekerder
Beste Frank, bij deze wil ik je toch even laten weten dat mijn man (waar deze cursus voor bedoeld is) zegt dat hij merkt dat hij mede door deze cursus toch zelfverzekerder is geworden. Vanmiddag moest hij even bij de huisarts zijn en die informeerde hoe het met hem ging en toen vertelde hij aan hem dat hij zo’n baat heeft gehad aan een cursus die zijn vrouw (ik dus) voor hem had besteld. De huisarts informeerde meteen hoe de cursus heette. Toch leuk om dat even aan je te laten weten dacht ik zo. Ga alsjeblieft zo door met je goede werk! Groetjes van een dankbare fan.
WK, vrouw

Gelukkig leven
Hey Frank, ik heb recentelijk je e-cursus ‘Blijvend Zelfvertrouwen’ gevolgd. Het was voor mij een stap vooruit naar een gelukzaliger leven.
SV, man

Het bedrag dubbel en dwars waard
Bedankt voor alle duidelijke eyeopeners die ik van je krijg. Het is het bedrag dubbel en dwars waard! Het heeft me vanaf de eerste e-mail al geholpen. Ik sta voor m’n gevoel steviger in m’n schoenen en hecht minder waarde aan wat anderen van mij denken. Het werkt! Ik zie de volgende mails graag tegemoet!
HO, man

Heldere adviezen
Beste Frank, ik ben heel blij met de email cursus blijvend zelfvertrouwen. Ik heb er veel aan. Er staan goeie heldere adviezen in en de opdrachten zetten je aan het denken. Zo zie ik nu goed in dat ik zelf verantwoordelijk ben voor mijn leven en hoe je je voelt en of je je laat beïnvloeden door anderen, dat heb je alleen zelf in de hand. Je kunt zelf bepalen of je dingen toelaat of niet.
JH, vrouw

Compleet veranderd
Bedankt Frank, ik heb de cursus aan een vriendin van me doorverwezen, dankzij je cursus is ze compleet veranderd. Ik hoop dat je cursus nog veel meer mensen kan voorthelpen.
JS, man

Aanrader
De cursus Blijvend Zelfvertrouwen helpt je echt! Er wordt duidelijk uitleg gegeven over hoe je zelfvertrouwen opbouwt, maar ook de mogelijke oorzaken van een minder zelfvertrouwen komen aan bod. De oefeningen helpen je inzicht te krijgen en je zelfvertrouwen te vergroten. En de tips die je krijgt zijn ook toepasbaar als je al wat zelfvertrouwen hebt! De cursus kan ik iedereen aanraden.
IL, vrouw

Zeer interessant
Dag Frank, je e-cursus was zeer interessant en heeft me veel nieuwe inzichten gegeven mijn zelfvertrouwen al redelijk wat opgekrikt. Daardoor kan ik dit jaar met meer controle beginnen. De vragen heb ik zo goed als allemaal beantwoord nu ga ik de enkele die nog open zijn afmaken en de cursus tussendoor nog eens bekijken. Het was zeer interessant en ik ben heel blij dat ik de cursus heb gevolgd. Doe vooral zo voort want je bent een geweldige coach.
JT, man

Trots op mezelf
De cursus ben ik gestart omdat ik al een lange tijd niet goed in mijn vel zat, dit wordt grotendeels veroorzaakt door een gebrek aan zelfvertrouwen. De eerste stap die ik vorig jaar heb ondernomen is om het boek Denk je Sterk te lezen, dit had een kort effect want zoals u weet is er een groot verschil tussen weten en ook daadwerkelijk toepassen. Toen de korte boost van mijn zelfvertrouwen verdwenen was merkte ik dat mijn interne criticus er alleen maar sterker door geworden was. Ik ben erg blij met deze cursus omdat ik merk – door het doen van de oefeningen – dat ik ook leer om de kennis toe te passen. De cursus heeft me doen inzien waardoor het komt dat ik een gebrek aan zelfvertrouwen heb. Nu ik de oorzaak weet kan ik het gebrek een zelfvertrouwen doelgericht aanpakken. Ik merk dat ik elke week kleine stapjes vooruitgang boek, ik heb zeker nog een lange weg te gaan om blijvend zelfvertrouwen te krijgen maar de eerste stappen zijn gezet en ik ben trots op mezelf! Enorm bedankt!
DR, man

Prettiger leven
Hallo Frank, direct na mijn vakantie ben ik gestart met de cursus blijvend zelfvertrouwen, vanaf het begin sprak de stof me zeer aan. Ik heb vele jaren onder grote druk geleefd. Ik heb heel veel aan mijn persoonlijke ontwikkeling gedaan en blijf dat doen. Door de cursus kan ik mijn situatie steeds beter relativeren en probeer vanuit mijn innerlijke zelf te leven. Ook leg ik steeds minder druk op mijzelf, waardoor ik een steeds prettiger leven heb. Op mijn werk staan voortdurend grote wijzigingen te gebeuren, ik weet dat ik o.a met jouw hulp op de goede weg ben.
GW, man

Meer zelfvertrouwen
Bedankt voor al je mailtjes! Ik sta positiever en met meer zelfvertrouwen in het leven dan voorheen. Helemaal top.
LM, man

Tot rust gekomen
Beste Frank, bij deze mijn reactie op de cursus tot nu toe: ik heb er voor mijn gevoel veel aan. Ik vind je schrijfstijl helder, je gebruikt geen wollig taalgebruik en je raakt steeds de kern waar het om draait. Ik heb tot nu toe al verbetering geboekt, door mijn zelfkritiek in twijfel te nemen. En zodra ik mezelf een negatieve gedachte over mezelf hoor denken, dan sta ik erbij stil dat dat iets is wat ik mezelf jarenlang heb aangepraat en niet per definitie waar is. Verder geniet ik erg van je cursus. Ik maak de oefeningen voornamelijk ‘s avonds in alle rust en voel me dan ook tot rust komen. Bedankt, tot zover!
ME, vrouw

Duidelijk gevoel van herkenning
Beste Frank, middels dit mailtje wil ik je even laten weten dat ik héél blij ben met jouw cursus “Blijvend Zelfvertrouwen”. Alles is in heldere en duidelijke taal geschreven. Geen hoogdravend taalgebruik, ‘t is net alsof er iemand tegenover mij zit die tegen mij praat. Met jouw duidelijke uitleg en de daarbij behorende voorbeelden hou je iemand een spiegel voor en laat je hem/haar naar zichzelf kijken. Vaak krijg ik een “oh ja, dat heb ik ook gevoel”, een duidelijk gevoel van herkenning als ik jouw mailtjes lees. Ik kijk altijd erg uit naar ieder nieuw cursusdeel. Met vriendelijke groet,
JL, man

Meer inzicht in mezelf
Beste Frank, Het schrijven helpt, het geeft me inzicht in mezelf. Ik heb ook veel baat bij de tip over affirmeren. Het herhalen van mijn affirmatie maakt me krachtiger en geeft me meer zelfvertrouwen. Tot zover bedankt.
MP, vrouw

Echt wat ik nodig had
Beste Frank, Eerst en vooral: die cursus is echt wat ik nodig had  Ik ben zeer tevreden!!! Ik ben begonnen met de oefeningen waar ik veel heb uit geleerd. Ik heb eerst een briefje gemaakt met positieve boodschappen: voor mij is dat: ik geloof in mijzelf en ben trots op mijzelf. Het helpt mij elke dag vooruit, want ik herhaal het vaak tot op een bepaald moment ik het echt begin te voelen. Ik heb dan ook supernieuws: ik ben geslaagd in mijn testen om te gaan studeren! Wat anders nooit was gelukt zonder deze cursus. Ik ben super fier op mijzelf!!! Het werkt en we gaan verder. Alvast bedankt.
SN, vrouw

Echte eye-openers
Ik ben zeer te spreken over de cursus. Er staan echte eye-openers in en door de dagen heen schieten uitspraken of citaten me te binnen. Zoals de uitspraak ‘Elk ongeluk komt voort uit vergelijking’, maar ook het loslaten van zelfkritiek en waarom zouden anderen beter zijn dan jij (ik)? Het doet me goed. Dank daarvoor.
CM, vrouw

Mezelf weer teruggevonden
De cursus helpt zeker mee om mijn vertrouwen in mezelf weer terug te vinden. Alle schuld van mijn onzekerheid legde ik neer bij mijn partner waardoor er alleen maar meer stresssituaties ontstonden en waardoor ik nog onzekerder werd. Sinds deze week ben ik meer mezelf met mijn eigen ding bezig gaan houden en weer mijn hobby,s opgepakt en mijn partner met rust gelaten. Dit helpt zeer goed, voel me weer een stuk zekerder en ook de thuissituatie is zeer zeker verbeterd. Ben tevreden over de cursus. Het helpt me mezelf weer terug te vinden.
PH, man

Super voorbeelden
Hallo Frank, ik heb heel veel aan deze cursus, ik was mezelf ook wel bewust dat ik zelf moet veranderen. Als ik de cursus tot nu toe leest, kan ik me daar helemaal bij aansluiten. Ik vind ook de voorbeelden erbij super want daar kan je je vaak in vinden. Als ik een vraag moet beantwoorden zonder antwoord, weet ik het vaak niet. Staan er voorbeelden bij dan denk ik oh ja.
IK, vrouw

Doet me echt goed
Sinds een paar weken ben ik de e-cursus Blijvend Zelfvertrouwen aan het volgen. Het doet me echt goed. Ik zeg een paar keer per dag tegen mezelf “dat ik de moeite waard ben, wat ik ook doe, of wat ze ook zeggen”. Vroeger (in mijn kinderjaren) was ik niet belangrijk, dat werd me op veel manieren duidelijk gemaakt. Ben in therapie gegaan en tegelijk deze cursus gaan volgen en ik voel me nu al stukken beter. Kan het verleden loslaten en trots op mezelf zijn.
AM, vrouw

Omhoog getild
Goeie avond Frank, hier een beetje van mijn positieve energie terug: van alles wat ik las in je teksten wist ik direct: dit moet werken! En effectief: wat ik in de laatste weken al heb meegemaakt, wat ik vroeger nooit zou gedurfd hebben. Ik voel me omhoog getild door deze cursus… En zo heb ik al menig gesprek gevoerd waarvoor ik vroeger op de loop zou gaan. Alvast bedankt voor de volgende hoofdstukken!
SK, vrouw

Meer inzicht
Bedankt voor de cursus, het bevalt prima tot nu toe. Persoonlijk heb ikzelf er meer inzicht door gekregen en word er toe aangezet om na te denken over mezelf zoals ik nog nooit eerder gedaan heb, en het positieve uit alles te halen.
Ik ben er nog lang niet, maar weet in ieder geval al veel beter hoe de vork in de steel zit v.w.b. zelfvertrouwen. Verder helemaal prima zo, ga zo door! :)
DS, vrouw

Stap voor stap meer zelfvertrouwen
Beste Frank, ik kijk iedere week uit naar weer een nieuw hoofdstuk in de cursus ‘blijvend zelfvertrouwen’. De combinatie van de theorie en de oefeningen vind ik heel leerrijk. Ik leer mezelf te waarderen. Stap voor stap is mijn zelfvertrouwen gegroeid door jouw cursus. De teksten waren zeer herkenbaar en de oefeningen behulpzaam. Momenteel heb ik het gevoel dat ik in een positieve vicieuze cirkel zit. Voorheen was dit een negatieve.
HT, vrouw

Super
Echt super die cursus van ‘zelfvertrouwen’! die tip met die interne criticus heeft me echt enorm geholpen!
CL, man

Geloof weer in mijzelf
Hoi Frank, door deze cursus voel ik me veel beter. Sommige dingen weet je wel maar je wordt weer met de neus op de feiten gedrukt. Ik maak mijn huiswerk ook trouw en lees het weer terug. Het heel goed met mij. Ik ben weer in mijzelf gaan geloven en durf weer stappen te ondernemen. Dit had ik een jaar geleden niet durven dromen. Wat ik zo fijn aan jouw cursus vond: het was overzichtelijk en goed te begrijpen. Ik ben heel blij dat ik door deze cursus weer vertrouwen in mijzelf heb gekregen. Succes Frank en bedankt.
JP, vrouw

Fijn
Hallo Frank, ten eerste wil ik je bedanken voor het wekelijks sturen van de lessen.
Ik had een bepaalde verwachting van de cursus, die je grotendeels hebt kunnen waarmaken. Deel 1 van de cursus heeft mij tot het inzicht gebracht in welke situaties ik wel, geen of weinig zelfvertrouwen heb. Deel 2 heeft mij tot het inzicht gebracht waar mijn lage zelfvertrouwen en mijn lage zelfbeeld vandaan komen. Dat inzicht heeft me al erg geholpen; als je namelijk niet weet waar de oorzaak ligt, kun je het ook niet aanpakken.

Het derde deel bestond uit vragen en opdrachten om nieuw zelfvertrouwen te creëren. Ik vond voor dit deel de opdrachten nuttiger dan de vragen. De opdrachten vond ik gewoon leuker en deze hebben ook wel degelijk geholpen. Dat geldt overigens voor de cursus in zijn algemeenheid. Ik focus me minder op de negatieve dingen en ik ben minder met zaken bezig waar ik niet mee bezig wil zijn. Dat is fijn. Bedankt hiervoor!
MW, vrouw

Super veel geleerd
Hallo frank, ik heb echt super veel geleerd van je cursus, nu voel ik me al een stuk zekerder. Af en toe heb ik nog steeds wel momenten dat het even wat minder is maar dat zal wel blijven. De cursus is compleet en ik zou het zeker aanraden en adviseren aan anderen. Door deze cursus heb ik nu al keuzes gemaakt en stappen gezet die ik eerder niet had durven nemen.

De e-books die erbij zaten heb ik echt heel veel aan gehad ik heb ze alle drie helemaal gelezen en lees af en toe nog wel een stuk over als ik me minder goed voel en dan knap ik weer op. Nogmaals super bedankt voor alles, het is die 50,- zeker waard.
WR, man

Blij dat ik de stap heb genomen
Ik had voor mijzelf de conclusie getrokken dat ik met mijn zelfvertrouwen aan de slag moest, om verder te kunnen komen met dingen in het leven. Ben blij dat ik de stap genomen heb en merk dat het me in positieve zin al helpt. Veel herkenbare zaken. Dank voor je mails tot nu toe. Ik kijk uit naar de volgende lessen. Hartelijke groet,
AP, man

Helemaal goed!
Hallo Frank, ik wil even mijn reactie geven op de cursus blijvend zelfvertrouwen. Ik ben nu halverwege en ik heb er veel aan, het heeft mij geholpen bepaalde inzichten te krijgen. Het valt me nu op hoe vaak ik negatief over mezelf denk. Nu ik hier bewust van ben kan ik er ook wat mee, helemaal goed! Thanx en ik kijk uit naar de rest van de cursus.
EN, vrouw

Zeer motiverend
Beste Frank, de cursus “Blijvend Zelfvertrouwen” heeft mij door alle vernieuwende inzichten geholpen mijzelf te accepteren zoals ik ben en mij niet te vergelijken met anderen. Ik merk echt dat mijn zelfvertrouwen verbeterd dus daarvoor mijn dank. Deze cursus geeft mij veel positieve energie en werkt zeer motiverend. Je stukjes op de site en je nieuwsbrieven worden overigens ook erg gewaardeerd, ga zo door. M.v.g. een tevreden cursist.
BG, man

Blij dat ik het heb gedaan
Hoi Frank, van deze cursus heb ik ingezien dat ik onbewust heel veel op mijzelf vertrouwd heb. Dit heb ik achterhaald bij het puntsgewijs te benoemen van al mijn beslissingen die ik ooit in mijn leven heb gemaakt en die achteraf goed waren gebleken. Dat lijstje was best lang en al die beslissingen waren zo belangrijk omdat die nu ervoor gezorgd heb dat ik nu zit waar ik nu zit en met de nieuwe verworven kennis. Daarna uit die beslissingen eruit halen om welke reden ik bepaalde beslissingen heb genomen was ook een eye-opener. Dit inzicht heeft er wel voor gezorgd dat ik meer zelfvertrouwen in mijzelf heb. Ik ben blij dat ik me heb aangemeld voor jouw cursus.
MV, vrouw

Eindelijk meer zelfvertrouwen
Altijd maar rennen en vliegen, de lat voor mezelf zo hoog leggen, het perfectionisme met daarbij mijn hooggevoeligheid…het is nu klaar!! Door een blessure zit ik al een aantal weken thuis en ben erg met mezelf geconfronteerd. Het moest gewoon zo zijn: die tijd om over dingen na te denken en om dingen te gaan veranderen waar ik niet meer blij van wordt!

Telkens kwam ik weer op jou site terecht. De onderwerpen spreken mij erg aan, ben nu bezig met jou cursus over zelfvertrouwen. Het is erg intressant en ik krijg meer bewustwording van mezelf. Sta nu zelfs op het punt om een belangrijke beslissing te gaan nemen…en ik weet niet hoe het gaat uitpakken…en toch heb ik er alle vertrouwen in dat dit een juiste beslissing is. Ja, eindelijk steeds iets meer vertrouwen in mezelf en mijn gevoel volgen.. Dank je wel voor jou positieve inzichten en heldere uitleg! Ik kijk weer uit naar je volgende mailtjes!
MR, vouw

Eenvoudig en toch bijzonder
De cursus Blijvend Zelfvertrouwen geeft mij goede inzichten. Het klinkt heel eenvoudig en dat is het ook. Ik vind het bijzonder dat ik mezelf kan veranderen door simpelweg positiever en liever tegen mezelf te zijn.
EK, vrouw

Maakt veel dingen duidelijk
Een paar weken geleden ben ik begonnen met deze cursus. Het zet me enorm aan het denken en het maakt mij veel dingen duidelijk. Het besef is dat je zelf verantwoordelijk bent voor je eigen leven.
LD, vrouw

Leuke verrassing
Ik heb veel baat bij deze curcus,vindt het elke keer weer een verrassing en uitdaging wat er in je email staat. Vooral de opdrachten vindt ik erg leuk. Heb er nog steeds erg veel zin in. Ik heb tot nu tot geleerd: dat ik mezelf waardeer en vertrou dat ieder mens op zijn/haar manier z’n best doet. Tevens heb ik veel meer inzicht in zelfvertrouwen gekregen. Dit week-end ga ik weer vol enthousiasme beginnen aan de opdrachten. Dank je wel!
LL, vrouw

Zeer verhelderend
Beste Frank, tot nu toe vind ik deze cursus zeer verhelderend en in rake taal geschreven, ik voel mij er erg goed bij. Ik werd al snel geraakt door de inhoud. Je geeft echt verhelderend inzichten, zonder ingewikkeld gedoe, met name het begrip zelfacceptatie maak je erg goed duidelijk voor mij. Dankjewel Frank.
RF, man

Goed en veel voorbeelden
Ik vind het een goede cursus. Ik weet nu dat ik meer van mezelf moet uitgaan en mezelf meer kan leren waarderen. Ik vind het mooi dat er veel voorbeelden in staan van diverse situaties die je herkent. Ik ben nog bezig, maar tot nu toe is het positief.
JZ, vrouw

Nog nooit heb ik zo snel mijn zelfvertrouwen terug gekregen
Ik ben zeer positief. Vanaf de eerste week ben ik veel relaxter en zit veel beter in mijn vel. Ik heb meer zelfvertrouwen en zelfs heb ik geen paniekaanval gehad. Ik heb geleerd mezelf meer te waarderen en mijn positieve kanten voorop te stellen. Ik vond de inzichten erg goed en de de oefeningen hier opvolgend zijn zeer goed in de praktijk toe te passen.

Nog nooit heb ik zo snel mijn zelfvertrouwen terug gekregen. Ben zéér blij met deze cursus. Ik voel me een sterke onafhankelijke vrouw wat ik ook op jouw advies elke dag wel een keer tegen mezelf zeg. Ik vergelijk me niet meer met andere mensen maar ben nu heel blij met de persoon die ik ben.
AO, vrouw

Ik heb geleerd niet zo streng voor mijzelf te zijn
Ik heb geleerd niet zo streng voor mijzelf te zijn, complimenten te geven aan mijzelf en zeker te weten dat ik goed genoeg ben zonder dat te verifiëren bij anderen. Ik vond het een positieve cursus. De momenten waarin kritisch naar jezelf gekeken moest worden en vanuit daar een plan kon beschreven worden.
RB, man

Ik hoef niet perfect te zijn
Wat een mooie cursus! Ik heb geleerd over de interne criticus en negatieve gedachten observeren en ombuigen. Inzichten dat je niet perfect hoeft te zijn en onzekerheid er soms bijhoort. Verder zag ik in dat ik op bepaalde punten best veel zelfvertrouwen heb. Wat ik goed vond is dat de inzichten en de oefeningen je doen nadenken over je functioneren.
HS, Man

Ik heb geleerd wat ik waard ben
Ik ben blij met de cursus. Ik heb geleerd dat ik mezelf waard ben en voor mezelf mag en kan gaan staan. De korte duidelijke uitleg vond ik prettig, niet te lange teksten, kort en bondig. Goed aansluitende opdrachten. Uiteraard heeft het tijd nodig om duidelijk te worden en te integreren. Helemaal prima, blij mee!
KV, vrouw

Ontdekt wat mij onzeker maakt
Ik heb goed en diep naar mezelf gekeken en ontdekt wat mij allemaal onzeker maakt. Ik kom achter dingen waar ik nooit aan heb gedacht en dat is mooi om te zien.

Wat ik positief vind aan deze cursus, is dat er veel oefeningen zijn waar ik iets aan heb en dat het niet te lang duurt. Als tip heb ik dat er soms wat meer inhoud toegevoegd kan worden. Je vindt veel informatie online en dit kan waardevol zijn voor de cursus. Ook zal ik meer inhoud doen dat gerelateerd is aan onderzoeken, want soms lees ik subjectieve dingen. Tot slot merk ik dat er vaak herhaling en overlappen is over de inhoud van lessen.
KL, man

Voel me heel zelfverzekerd
Wat ben ik ongelooflijk blij met deze cursus. De oefeningen van les 12 die ik ontvangen heb kon ik al helemaal positief benaderen. Alles had ik al zelf helemaal toegepast de laatste tijd. Ik voel me al heel zelfverzekerd en ben ongelooflijk zelfstandig.
AN, vrouw

Minder kritisch en meer accepteren
Ik vind het een goede cursus. Wat ik vooral goed vind zijn de oefeningen. Ik leer minder kritisch te zijn en meer te accepteren. Voorlopig gebeurt het nog enkel op papier.
EV, vrouw

Cursus met extra's
Ik heb geleerd dat meer zelfvertrouwen aan te leren is en dat ik niet altijd onzeker ben, maar alleen op bepaalde momenten. Verder heeft het mij mijn goede eigenschappen en eigenwaarde laten inzien. Dit kan nog wel wat verbeterd worden, maar gaat de goede kant op.

Ik vind het een erg fijne cursus. De theorie levert mij nieuwe inzichten op en de oefeningen laten mij echt nadenken, wat goed helpt. Verder vind ik het goed dat de nieuwe opdrachten wekelijks beschikbaar zijn, anders had ik alles er waarschijnlijke sneller door heen gejast, waardoor het effect minder goed zou zijn. Nu word je als het ware gedwongen er voor een langere tijd mee bezig te zijn wat het resultaat, zo vermoed ik, ten goede komt.

Ik waardeer de toevoeging van de drie eboeken erg. Dat voegt nog wat extra's toe aan de cursus. Prijs-kwaliteit verhouding vind ik daardoor goed.
KS, vrouw

Praktijk voorbeelden zijn heel herkenbaar
Ik ben gaan nadenken over het gedrag van anderen, maar ook over dat van mij. De praktijk voorbeelden zijn heel herkenbaar en dat vond ik goed en positief aan deze cursus.
Ik zou wat meer info willen hebben over de verschillende relaties onderling. Ik kan dan wel zelfvertrouwen hebben maar hoe ga je om met bijvoorbeeld een verschrikkelijke dominante persoon of een narcist. Deze info mis ik.
CD, vrouw

Te streng voor rmijzelf
Ik heb de cursus als zeer positief ervaren. Ik heb ingezien dat ik te streng was voor mezelf. De cursus is prima, misschien was een audio-gedeelte nog een goede aanvulling geweest. Mocht de kern van de boodschap in een audio-gedeelte van pakweg 15 minuten kunnen worden aangeboden, zou dat vermoedelijk nog een meerwaarde zijn.
BC, man

Het brengt mij veel
Ik vind de cursus ontzettend interessant. Ik ben begonnen met lezen en ben erg blij met deze aankoop. Het brengt mij veel.
BB, vrouw

Positieve cursus met fijn geschreven teksten
Ik weet nu dat het belangrijk is je eigen gedachten kritisch te bekijken. Ik heb het belang van positief praten tegen jezelf geleerd.. Ik vond het een positieve cursus met fijn geschreven teksten die mij zeker een aantal goede inzichten hebben gegeven. Ik vond het goed dat een week verplicht wachten tot een volgende opdracht ervoor zorgt dat je er langer mee bezig bent. Ook de extra boeken gaven me meer achtergrond info.
HS, vrouw

Niet meer luisteren naar interne criticus
Dit is een mooie cursus. Ik heb niet te luisteren naar je interne criticus. Wat ik goed vond waren de 3 extra boeken.
CS, vrouw

Het is makkelijk om zelfvertrouwen te krijgen
Ik heb de cursus als zeer positief ervaren. Ik heb geleerd dat het veel makkelijker is om zelfvertrouwen te krijgen dan ik had gedacht. Ik focuste mij veel te veel op de dingen die ik niet goed deed, dat vergroot je onzekerheid. Ik had dat negatieve stemmetje. Ik was te veeleisend, had geen plezier. Nu begrijp ik dat dit niet helpt om zelf gelukkig te worden. De cursus was duidelijk, veel herhaling (is nodig om tot inzicht te komen), en goede oefeningen. Ik wilde iets sneller door naar de volgende les. Het is lastig om hierop te wachten. Maar begrijp dat dit nodig is... geduld is een schone zaak.
BB, vrouw

Geeft een goed gevoel ermee bezig te zijn
Ik ben heel enthousiast over deze cursus. Ik heb gekeken naar de andere kant van onzekerheid en mijn eigen rol in het geheel. Gedachten vaak niet op de werkelijkheid gebaseerd, maar mijn hersenspinsels. Ik vond het goed dat ik per week een les heb kunnen doen. En zo bewust kijken naar waar je goed in bent. Dit is fijn om te doen, en geeft je een goed gevoel om ermee bezig te zijn.
RV, vrouw

Zelfvertrouwen groeit
Ik heb geleerd meer nadruk te leggen op positieve kanten/zaken dan op negatieve. Ik vind het een goede cursus. De constante herhaling van belangrijke zaken waar je op moet letten zorgt ervoor dat je zelfvertrouwen groeit.
BW, vrouw

De basis van zelfvertrouwen
Zelfkennis en een positieve zelfdialoog vormen de basis van zelfvertrouwen. Ik vond de cursus positief en wat ik vooral goed vond, was de opdeling in verschillende stappen, met herhaling van cruciale aspecten. Mocht dit afgesloten worden via een videogesprek met de 'docent', zou dat vermoedelijk een nog grotere meerwaarde betekenen.
BV, man

Meer inzicht in mijzelf
Ik vind de cursus zeer positief. Ik krijg meer inzicht in mijzelf. Een soort van spiegel voor gekregen en daardoor helder voor ogen waar ik sta. Door de oefeningen nog niet dat gevoel aan zelfvertrouwen dat ik wil hebben maar wel op de goede weg. Het kwartje valt wel.

Wat ik met name goed vond, zijn de video's met daarna de de tekst nogmaals om te lezen. Zo blijft het hangen. Als aanvulling; wellicht nog meer benadrukken dat herhalen, herhalen, herhalen belangrijk is? Alleen zo kom je uit je vastgeroeste patroon. En dan nog gaat het langzaam...
JH, man

Oefeningen die echt werken
Ik vind het een goede cursus met duidelijke uitleg met inzichten, goede oefeningen die na veel herhaling ook echt werken. Ben zeer positief. Ik heb het belang van zelfacceptatie ingezien.
RT, man

Heel fijne combinatie!
Ik heb meer zelfvertrouwen gekregen door de cursus. Maar ik merk idd dat herhaling nodig is. Het zakt zo makkelijk weer weg. Wat is goed vond van de cursus waren de teksten, e-books en de oefeningen. Heel fijn die combinatie!
MC, vrouw

Positiever naar het leven kijken
Ik heb geleerd om meer mijn goede eigenschappen te waarderen en positiever naar het leven te kijken. Ik vond de uitleg met daarna de oefeningen bij elke les, en de opbouw van de cursus fijn. Mijn persoonlijke onzekerheid is het ontmoeten en leren kennen van onbekende mensen, ik ben geen prater en heb daar best moeite mee, daar word niet veel op in gespeeld in deze cursus.

Ik voel me sterker en meer mezelf dan ooit tevoren!
Ik vind het een zeer positieve training. Ik heb geleerd dat ik prima ben zoals ik ben. En dat alles wat ik doe de moeite waard is omdat ik het naar eer en geweten heb gedaan. De mening of het oordeel van de ander bepaalt niet meer hoe ik me voel. En ik voel me daardoor sterker en meer mezelf dan ooit tevoren!

De opbouw van de cursus klopt, de inzichten zijn erg waardevol en de oefeningen sluiten aan bij het veranderen van je mindset. Ga zo door!
RB, man

Deze cursus maakt mij sterker
Ik vond alles goed aan de cursus. Het zet je aan het denken, het is makkelijk te volgen en het motiveert om te veranderen. Deze cursus maakt mij sterker. Ik vond hem zeer positief. Ik heb geleerd dat ik zelf anders in het leven moet staan, dat ik voor mezelf moet zorgen en moet stoppen met zelfkritiek.
MG, vrouw

Overwegend positief
Ik heb geleerd hoe je tegen bepaalde zaken aan kunt kijken, of dit gelijk werkt vind ik eerlijk gezegd nog lastig, oefeningen en de tijd zal het leren. Juist ook omdat je met complimenten geven met ongeveer 11 weken resultaat zult zien... we zullen het zien.. Maar wel overwegend positief over de cursus. IK vnd het goed dat je na gaat denken over de opdrachten en deze in de praktijk zult brengen. Vind eigenlijk dat je wat feedback mist in een vraag mogelijkheid. Soms heb je wat vragen te stellen in hoe je de opdrachten gedaan hebt.,....Dit kan natuurlijk ook online gedaan worden.
JD, man

Praktisch en plezierig
Zeer positief deze cursus. Ik heb inzicht gekregen en bruikbare tips om toe te passen. Wat ik goed vond waren de logische stappen. De oefeningen zijn heel praktisch. Lessen zijn kort en duidelijk. Ik ga met plezier verder met de cursus. Ik doe er wel langer over, omdat ik de lessen liever rustig en aandachtig doe dan snel.
AA, vrouw

De basis is voor een goed gevoel over jezelf
Ik heb geleerd dat een positieve zelfdialoog de basis is voor een goed gevoel over jezelf. Wat ik goed vind aan de cursus is de gehele inhoud, een waarheid als een koe die zo helder als een belletje rinkelt. En dat de cursus niet in 1x door te nemen is, maar gedoseerd wordt aangeboden. Goede vragen ook als huiswerk. Een hele goede cursus.
JH, vrouw

Heeft me geholpen meer in mezelf te geloven
De cursus heeft me geholpen meer in mezelf te geloven. Het geeft inzicht in mezelf. De opdrachten zijn goed te doen.
SB, vrouw

Ik verbaas mezelf
Het gaat beter met mijn zelfvertrouwen. Ik voel me rustiger in mijn contacten met anderen, weet beter waar ik sta. Ik ben nog erg perfectionistisch, die strenge stem in mijn hoofd is er nog niet uit. Vooral op mijn werk sla ik mezelf nog voor mijn kop als ik iets niet helemaal perfect heb gedaan. Dan voel ik me daarna erg gestrest en dat gaat pas weg als ik aan een ander merk dat het niet zo’n negatief effect heeft gehad als ik wel dacht. (Meestal is er überhaupt geen negatief effect). Dan heb ik de buitenwereld dus nog erg nodig.

Maar ik ben me er wel meer van bewust dat ik niet naar dat negatieve stemmetje zou moeten luisteren. Als ik een nieuwe mail lees, dan denk ik ‘tja maar dat blijft niet hangen’. Door de oefeningen die ik vervolgens doe, blijft het wel hangen. Mijn schrift waar ik alles in opschrijf is een belangrijk ding geworden. Ik heb mezelf al een paar keer verbaasd door anders te reageren op een situatie (in mijn hoofd of kwa gedrag) dan ik normaal zou doen. Erg fijn!
PR, vrouw

Minder perfectionistisch
Hallo Frank, wil je even zeggen dat ik veel aan de cursus heb gehad. Met name om je te realiseren dat je ook wel fouten mag maken waar je ongetwijfeld weer van leert. Wel heb ik nog steeds dat ik denk dat een ander (bv collega) het vast beter doet/kan. Maar het helpt mij om minder perfectionistisch te zijn.
 Groetjes
IV, vrouw

Zo herkenbaar
Nu al, ben ik dankbaar dat ik met deze cursus ben gestart. Het is een bron van herkenbaarheid. Tot zover heb ik tot en met les 5 uitgebreid doorgenomen en alle opdrachten zorgvuldig uitgevoerd. Telkens als ik weer een stuk lees zie ik zo ontzettend veel herkenning. Griezelig gewoon. Daarnaast groeit de bewustwording van hoeveel mensen er wel onzeker zijn of onzeker in bepaalde situaties. Tevens uw schrijven op Facebook werkt inspirerend.

Ik kan wel een boek schrijven waarom deze cursus juist nu in deze fase van mijn leven zo cruciaal belangrijk is. Mijn dank is groot en in mijn rustmomenten ga ik heerlijk door met deze bewustwording en inzichten die ik hierdoor mag ontvangen. Hopend dat ik deze inzichten ook leer inpassen in mijn leven en bij terugval weer lezen en herhalen. De informatie is zoveel dat ik alles wel in 1 keer tot me wil nemen, maar helaas, zo werkt het niet. Dankbaar hiervoor.
BG, vrouw

Zeer veel baat bij cursus
Ik heb bij deze cursus zeer veel baat. De theorie geeft mij nieuwe inzichten wat mijn zelfvertrouwen stapje bij stapje vergroot. Ik heb geleerd dat ik uniek ben en dat het geen probleem is om onzeker te zijn in bepaalde situaties. Ik neem deze cursus voor mezelf erg serieus en hoop dat dit zal leiden tot een blijvende verandering. Ik verwacht dat dit vele nieuwe deuren zal openen.
SW, man

Inspirerende ontdekkingsreis
Na het volgen van de eerste 6 lessen kan ik met zekerheid zeggen dat ik positieve veranderingen doormaak. De inspirerende teksten geven mij inzicht en laten mij inzien dat ik een soort denkwereld heb gecreerd die zeker niet altijd met de werkelijkheid overeenkomt. Het heeft me laten inzien dat ik er wel degelijk mag zijn, met al mijn bijzonderheden en gekkigheidjes. Ik ervaar de lessen als een soort ontdekkingsreis naar mijzelf. Een reis die ik voorheen niet goed aandurfde. De komende 6 lessen zijn dus zeer welkom en ik kijk er naaruit om de vragen te maken!
VM, vrouw

Goed opgezet
Hallo Frank, allereerst hartelijk dank voor deze cursus met goeie tips. Het is heel prettig dat de cursus je in het begin informeert over een basisgedrag en gedachten die je eerst moet weten voordat je aan de slag kunt gaan met je eigenlijke probleem. Ook dat de mails wekelijks komen vind ik fijn, dan kun je alles even op je laten inwerken. Je cursus is goed opgezet en als ik deze af heb kan het zijn dat ik verder ga met je cursus omgaan met relaties omdat mijn grootste probleem is het leggen van nieuwe contacten en het onderhouden hiervan. Maar ja, alles stap voor stap…
JG, vrouw

Heb er heel veel aan
Hallo, Frank, ik heb heel veel aan deze cursus. Ik ben in maart begonnen met een fulltime-time baan en heb er dus wat minder tijd voor. Ik doe het wat langzamer aan. Ik schrijf alles op en herlees en beantwoord de vragen. Nogmaals ik heb er veel aan. Hartelijk bedankt.
ML, vrouw

Super fijn!
Een tijdje terug heb ik de E-cursus Blijvend zelfvertrouwen gevolgd. Deze E-cursus heeft mij erg goed in de juiste richting geduwd en ik vond de wijze van informatie en de manier waarop het geschreven is SUPER FIJN!! Vooral de 3 E-boeken hebben mij erg veel opgeleverd.
BS, vrouw

Eigenwaarde versterkt
Hoi Frank, ik vond de cursus zeker verrijkend. Wat me het meest heeft goed gedaan is dat mijn eigenwaarde versterkt is. Ik heb ingezien dat ik mezelf veel afkraakte en mijn positieve kanten niet wou inzien. Dat ik aan anderen meer waarde hechtte dan aan mezelf. Er zullen zeker nog momenten komen die me zullen testen in het leven maar met de kennis van deze cursus zal ik mezelf eraan herinneren dat ook ik er mag zijn. Bedankt!
SH, vrouw

Herkenbaar en fijn
Beste Frank, bedankt voor uw online cursus. Ik moet zeggen dat er veel herkenbare uitspraken in voorkwamen.. Het is ‘fijn’ om te beseffen dat er een soort van achterliggende gedachte is die hoort bij iemand die onzeker is. Het is blijkbaar niet dat jezelf ‘raar’ bent dat je op deze manier denkt of redeneert. Bedankt nogmaals en met vriendelijke en positieve groeten,
HB, vrouw

Echt een cadeau
Beste Frank, ik heb jouw cursus met heel veel plezier afgerond. Ik vond het erg inspirerend en heb veel van opgestoken. Het heeft mij veel inzichten gegeven en ben bewuster geworden van mijn manier van denken en handelen. Vooral het bekrachtigen van de affirmaties en overtuigingen. Ik ben ook weg van jouw e-book ‘volg je eigen weg’.

Dit boek heb ik in een adem uitgelezen. Dit boek is voor mij echt een cadeau op weg naar mijn nieuwe ik, precies zoals ik wilt zijn. Mijn complimenten voor je bijzondere werk die je met plezier en passie doet,en daarmee anderen bewust maakt voor hun eigen geluk te kiezen en te delen. Superrr bedankt,
OE, vrouw

Negatief zelfbeeld losgelaten
Beste Frank, ik heb de cursus bijna afgerond. Het bevalt me prima ben mijn zelfvertrouwen weer aan het terug krijgen. Ik heb jarenlang met onzekerheid gezeten nadat ik relatie problemen gehad heb ben ik mijzelf onzeker gaan voelen. En dat heeft invloed op alles in mijn leven. Wist niet dat je er een cursus voor had, ik ben er heel blij mee en positief over. Ik kan dingen nu makkelijk los laten en mijn zelfvertrouwen begint te groeien. Ik heb er veel van geleerd en voel mij nu veel sterker en zekerder.

Ben er zeer blij mee dat ik de cursus gevolgd heb. Ik merk zeker dat mijn zelfvertrouwen beter geworden is. Ik straal het ook uit nu ben ook wat eigenwijs geworden. En ik doe dingen waar ik zin in heb. Ik sta ook niet meer te wachten op goedkeuringen van mensen. Ik durf voor mijzelf op te komen. Ik ben altijd met andere mensen bezig geweest tot nu toe. Maar nu hou ik van mijzelf. Ik ben zolang onzeker geweest, het duurde erg lang om hieruit te komen. Na twaalf weken lang is het opgehouden met die onzekerheid. Met deze cursus heb ik al mijn negatief zelfbeeld losgelaten en alleen maar positief van geworden. Moet lachen en huilen naar tevredenheid. Je bent een goede coach Frank
UC, man

Je bent prima zoals je bent!
Beste Frank, heel hartelijk bedankt voor je cursus, die ik heel nieuwsgierig
en met veel interesse gevolgd heb. De lessen waren voor mij prima opgezet, en ik heb, naar mijn gevoel, duidelijk een beter zicht in mezelf en op mijn “funktioneren” in mijn omgeving gekregen.

Tijdens de cursus heb ik ook kunnen vaststellen, dat ik de theoretische delen snel en goed opnam, maar dat ik bij de praktische opdrachten nog wat achter ging lopen. Het echte probleem is waarschijnlijk dat ik moeite heb mijn eigen dingen even belangrijk te vinden als de dingen van en voor anderen. Er is altijd wel iets of iemand die belangrijker is dan wat ik zelf wil doen.

Met andere woorden, met het zelfvertrouwen gaat het, denk ik, zo slecht nog niet… zeker nu niet, na deze goede cursus :) Wat wel, denk ik, nog wat beter kon is het gevoel van eigenwaarde – een echt in en in voelen van “Je bent prima zoals je bent !“ Je e-boek met die titel heb ik dan ook echt verslonden. Bedankt voor de cursus, de nieuwe inzichten en de goede ideeën.
BP, vrouw

Geweldige cursus!
Hallo Frank, Wat is de E-Cursus Blijvend Zelfvertrouwen een geweldige cursus! wat ben ik blij dat ik dit ontdekt heb! En het is nog maar de eerste les! De cursus is super!
JG, vrouw

Erg goed voor mij
Beste Frank, de cursus is erg goed voor mij. Hij zet me aan het denken en ik leer mezelf kennen waardoor ik mijn valkuilen beter kan inschatten. Ook weet ik zeker dat met deze cursus kan gaan leren meer in mezelf te geloven. In sommige situaties werkt het zelfs al. Ik voel me gesteund door de gedachte dat ik niet de enige ben met weinig of geen zelfvertrouwen. Met regelmaat lees ik de “lessen” weer door en kijk ik naar de antwoorden die ik heb opgeschreven.

Ik ben erg blij dat ik hiermee ben begonnen want het leert mij erg veel, ik begrijp waarom dingen gaan zoals ze nu gaan en hoe dat anders zou kunnen en wat mij betreft anders zou moeten. Veel dank!
MK, vrouw

Nuttig, leuk en boeiend
Beste Frank, wauw, wat een wijze man ben jij zeg! Ongelooflijk! Jouw cursus is echt bijzonder nuttig, is leuk en boeiend geschreven op een manier die voor iedereen duidelijk, verstaanbaar en bruikbaar is met ook vele herkenbare factoren, situaties of voorbeelden. De cursus zet je aan tot zelfreflectie, stilstaan bij momenten, gevoelens, gedachten en gebeurtenissen en geeft je vele nieuwe inzichten.

Zoals je zelf ook meegeeft is het een leer-, groei- en toepassingsproces van lange adem waarin je gaandeweg en al doende evolutie zal waarnemen. Al denk ik wel dat het mogelijk is dat deze e-cursus een springplank kan zijn naar een andere manier van leven die je je eigen maakt en waarin je al de verworven inzichten en denkpatronen automatisch gaat toepassen eens je ermee vertrouwd bent geraakt.

Dankzij jouw visie krijg je er een veel beter zicht op hoe je dat best kan aanpakken, een soort begeleidende hand die je de naar het goede pad begeleidt.
TS, vrouw

Blij met inzichten
Beste Frank, wat ik tot nu toe van deze cursus heb geleerd is dat het me aan het denken zet. Je stelt vragen waar ik eigenlijk nog niet eerder over heb nagedacht zoals dat de mensen die een negatieve invloed op je zelfvertrouwen hadden zelf ook niet beter wisten. Dat vind ik heel goed. Ook dat het een kwestie van oefenen is want eigenlijk ben je jezelf aan het herprogrammeren. Maar dan de goede kant op. En dat kost tijd.

Het opbouwen van meer zelfvertrouwen gaat met ups en downs. Het belangrijkste is dat ik elke dag weer een kans heb om eraan te werken. Ik ben blij met de inzichten die je cursus mij tot nu toe heeft gegeven en ik ga verder met het vergroten van mijn zelfvertrouwen.
AR, vrouw

Heel goed
Beste Frank, ik vind de cursus heel goed. Ik lees hem regelmatig nog eens door. Hij is erg praktisch met voldoende achtergrond informatie, dus ik ben er blij mee. Het is duidelijk en dat is wel het beste!
GK, vrouw

Een stuk rustiger in mijn hoofd
De cursus bevalt heel goed tot nu toe! Ik ben de afgelopen weken een stuk rustiger in mijn hoofd. Doordat de informatie concreet en logisch is, kan ik mijn eigen gedachten en gedrag daaraan spiegelen. Vooral het gedeelte uit deze mail over verantwoordelijkheid nemen en eerder over afhankelijkheid gaven mij een nieuwe blik. In sociale situaties pas ik me vaak aan anderen aan en bedenk ik hoe anderen het liefst benaderd willen worden. Tot op zekere hoogte kan dit nuttig kan zijn. Maar veel prettiger uiteindelijk voor mezelf om te doen wat bij me past en dat ook zelf goed te vinden.
AT, vrouw

Enthousiast
Ik ben enthousiast en heb zeker baat gehad bij deze cursus. Het heeft mij goed over mezelf na doen denken, en er zaten goede eye openers bij. Weet dat het een verandering blijft waar je inderdaad energie in moet blijven stoppen. Ben in ieder geval weer heel wat stappen in de goede richting. Bedankt.
AJ, vrouw

Een stuk steviger in mijn schoenen
Beste Frank, ik echt wel wat aan deze cursus. Wat me tot nu toe het meeste lijkt te helpen is de idee dat je zelf kan kiezen wat en hoe je over jezelf denkt. Dus m.a.w. dat je je gedachten kunt sturen. Ik ben dankbaar dat ik de cursus ontdekt heb en ik voel dat het me helpt. Ik vind het ook fijn en zinvol om dit pad samen te bewandelen, want zo voelt de cursus: alsof ik het niet alleen hoef te doen. De cursus werpt zijn vruchten af. Ik sta al een stuk steviger in mijn schoenen. Leuk!
LW, vrouw

Sterker en onafhankelijker
Beste Frank, ik heb veel aan je cursus. Ik voel me nu al sterker en onafhankelijker. De cursus zit goed in elkaar; door het doen van de opdrachten ontdek ik ZELF nieuwe dingen aan mijzelf. Deze dingen worden dan steevast in de volgende cursusaflevering uitgelegd. Deze uitleg valt dan bij mij in goede aarde. Dank!
AL, vrouw

Met weinig moeite veel resultaat
Beste Frank, de cursus vind ik zeker nuttig. In het begin dacht ik dat de cursus niet veel zou uitmaken, omdat ik vond dat het heel traag ging en ik er bijna geen tijd aan hoefde te besteden. No pain no gain. Fout gedacht. Ik voel me nu veel zelfverzekerder en laatst zei een naaste zelfs dat ik op dat ogenblik zelfverzekerdheid uitstraalde. Dat betekent voor mij dat de cursus goed in elkaar zit. Met weinig moeite kan ik veel resultaat bereiken. Prachtig.
ER, man

Een begin gemaakt
Beste Frank, ik volg deze online cursus bij jou. Je bouwt de cursus goed op. Het is ook niet te veel tegelijk en je kan het heel goed verwoorden. De informatie en tips van je zijn goed en het aantal opdrachten per les is voldoende. Hierdoor wordt je niet direct overstelpt met een heleboel tekst of informatie.

Ik vind het prettig om deze cursus in mijn eigen tijd te doen en het is allemaal
goed te volgen. Twijfelde eerst om het te gaan doen, maar ik ben blij dat ik het gedaan heb. Ik vond het de moeite waard! Ik zal het zo veel mogelijk doorgeven. Heel erg bedankt voor je ondersteuning en ga zo door!
BS, vrouw

Merkte direct het verschil
Beste Frank, ik heb al veel baat van de cursus. Vooral de affirmaties werken goed en ik merkte direct verschil. Het piekeren is bij mij ook grotendeels weg terwijl ik dat altijd heb gedaan en ook s’nachts uren wakker lag!!! Kan niet precies verklaren waar dat door komt maar iig door de cursus. Ik heb ook heel veel last van schuldgevoelens maar is nu ook verminderd. Dus bedankt voor de cursus tot dusver.
BV, man

Ontzettend veel baat bij gehad
Ik wil bij deze aangeven dat ik, tot nu toe, ontzettend veel baat heb gehad bij de cursus. Vooral de vragen hebben mij gedwongen om over bepaalde dingen echt goed na te denken. Hierdoor ben ik ook tot andere, nieuwere en verhelderende inzichten gekomen die mij echt goed hebben gedaan. Het fijne aan de cursus vind ik dan ook de vragen en de manier waarop deze gesteld worden. Ik ben tot nu toe echt heel blij met de cursus!
CK, vrouw

Praktische oplossingen
Hallo Frank, ik vind dat je voor niet al te veel geld goede inzichten geeft.
Het heeft mij geholpen om op een andere manier naar bepaalde zaken te kijken, en deze te verbeteren.
Niet te veel zweverig gedoe, maar praktische oplossingen.
Ga zo door!
CH, man

Een heel krachtig instrument
Beste Frank, ik ben nu over de helft van de cursus en ik heb er volgens mij wel wat aan. Soms ben ik bang om te snel een positieve gedachte over een negatief gevoel heen te ‘plakken’, daarom heb ik veel gehad aan een artikel ‘van negatief naar positief’ in je e-boek ‘inzicht in je kracht’ waarin de negatieve gedachte die het donkere gevoel veroorzaakte onderzocht wordt en niet direct omgedraaid wordt naar iets positiefs zoals ‘ik kan het WEL’…

Het positief formuleren van een volgende stap die ik zou kunnen nemen om iets te doen aan iets dat ik (nog) niet goed kan, is een heel krachtig instrument voor me.
EB, vrouw

Doet je echt nadenken
Beste Frank, eerst en vooral wil ik je graag een compliment geven over je aanpak in deze cursus. De lessen zijn vlot geschreven en de oefeningen doen je echt nadenken. Ik heb er veel inspiratie kunnen uithalen. Het moeilijkste blijft toch om die koppige interne criticus de mond te snoeren. Maar hiervoor is het aan mij om de tools die jij hebt aangereikt nog beter te gaan toepassen. Dank je wel!
PO, man

Ik ben inderdaad ok
Hallo Frank, erg leuk om stapsgewijs een stukje te lezen. Ik kijk uit naar iedere volgende week en beantwoord de vragen op papier. Dit is inderdaad anders dan even bedenken wat je ervan vind. Ik kom erachter hoe ik mijn zelfvertrouwen weer kan voelen en daar zelf dus ook een hele belangrijke rol in speel. En… dat ik inderdaad ook ok ben :) Dank!
JE, vrouw

Dichter bij mezelf
Hoi Frank, bedankt voor de cursus, ik heb er veel aan gehad! De veranderingen waren heel geleidelijk, maar ik merk nu dat ik dichter bij mezelf sta en dat het rustiger is in mijn hoofd. Ik merk nog wel dat ik soms moeite heb met de omgang met anderen en daar soms onzeker van word, maar daarom heb ik ook nog een andere cursus bij je besteld, ik ben heel benieuwd!
AG, vrouw

Ontzettende herkenbaar
Ik ben nu ongeveer halverwege de cursus en ik moet zeggen dat het mij tot nu toe erg goed bevalt. De theorie is duidelijk en makkelijk te begrijpen. Het uitwerken van de opdrachten aan het einde van iedere les zorgt voor de vertaling van de behandelde theorie naar jouw eigen praktijk. Dit heeft mij al veel inzichten gegeven.

Ik vind de opbouw perfect. Ook een definitie van zelfvertrouwen in het begin heeft mij erg geholpen. De oorzaken van een gebrek aan zelfvertrouwen waren voor een groot deel ontzettend herkenbaar. En het meest vreemde van alles is dat ik het allemaal zo ontzettend logisch vind. Ik heb sterk het idee dat ik alles al wist, maar dan alleen als allemaal losse onderdelen en nooit heb ik de samenhang en logica ontdekt.

Het leuke is dat ik hierdoor juist veel opener word i.p.v. naar binnen gekeerd, in gedachten verzonken, zoals ik voorheen was. Ik loop vanzelf meer rechtop en zie meer de wereld om mij heen.

Ik vind het heel goed dat de cursus in delen wordt aangeboden en dat je niet, zoals bij een boek, heel snel (te snel?) van het begin naar het einde kunt gaan. Ik merk dat ik uitkijk naar de donderdagen, wanneer weer voor mij een nieuwe les beschikbaar is. Ik zal de cursus zeker ook bij anderen aanbevelen. Sterker nog, ik heb het al gedaan bij een collega van mij!
NB, man

Helemaal top!
Hoi Frank, sinds enkele weken volg ik de training Blijvend Zelfvertrouwen. Ik moet je echt de complimenten geven! Het is duidelijk en heel prettig om te lezen en ik word er rustig van…. helemaal top!
DC, vrouw

Deuren open gegaan
Hoi Frank, in mijn leven ben ik echt wel in beweging gekomen en dat komt zeker ook door de cursus: er zijn bijvoorbeeld openingen ontstaan op het gebied van werk waar voorheen deuren gesloten leken. En ik heb er in het algemeen meer vertrouwen in dat dingen voor elkaar komen. In je cursus zitten legio tips die me daarbij geholpen hebben. Je schrijft heel ‘bemoedigend’ en ook wel confronterend en dat vind ik een prettige combinatie. Veel geleerd heb ik.
MP, man

Op de goede weg
Hallo Frank, ik heb tot nu toe geleerd dat ik mij veel zorgen maak over zaken waar ik geen invloed op heb. Eigenlijk zijn die zorgen dus voor niks, want het helpt mij toch niet. Het staat mij wel in de weg om te kunnen genieten van bepaalde dingen en ook om te kunnen ontspannen. Daar ben ik nu mee aan de slag. Ik probeer mijn gedachten te veranderen, maar dat is natuurlijk een proces. Er valt nog veel te leren. Maar ik merk al wel dat ik op de goede weg ben. Bedankt.
MA, vrouw

Super mooi geschreven
Mijn complimenten trouwens voor hoe duidelijk en begrijpelijk jouw teksten zijn. Ze zijn allemaal super mooi geschreven en ook erg handig en toepasselijk. Ga zo door!
TS, man

Zeer passende cursus
Beste Frank, allereerst weet ik nu precies wat zelfvertrouwen is. Ik weet dat het begint met positieve dingen tegen jezelf te zeggen in plaats van negatieve dingen (het nut van affirmaties). Zelfvertrouwen levert ook een betere kwaliteit van mijn leven op. Alle oorzaken van te weinig zelfvertrouwen uit les 4 en 5 waren op mij van toepassing. Het leidt dan ook geen twijfel dat ik op dit moment onzeker ben. Dat ik nu onzeker ben, accepteer ik als mijn beginsituatie.

Ik kom ook tot het inzicht dat ik mijn onzekerheid probeerde te compenseren met: aandacht te vragen aan anderen, perfectionist/workaholic zijn en anderen negatief/kritisch te beoordelen. Via les 6 kom ik tot het inzicht dat zelfacceptatie betekent dat ik ook anderen kan accepteren. Daardoor kan ik meer op mezelf vertrouwen en ook anderen vertrouwen. Daarnaast is het zaak om energie te steken in die dingen/mensen die goed bij me passen.

Naast zelfacceptatie leidt dit ertoe dat ik over steeds meer energie ga beschikken om nog meer in passende dingen/mensen te steken. Hierdoor kom ik in een positieve cirkel terecht. Het kan dan ook niet anders dat ik een steeds beter gevoel over mezelf krijg. Alles bij elkaar kom ik tot de conclusie dat deze E-cursus een zeer passende cursus is.
JH, man

Raakt me echt
Dag Frank, zelf heb ik al mening boek gelezen over zelfvertrouwen en vele andere gerelateerde onderwerpen. Tijdens het lezen van deze boeken krijg je de theorie te horen maar is het moeilijk om het toe te blijven passen. Na een tijdje val je weer terug in je oude patroon. Het voordeel van deze cursus op deze manier is dat je elke week maar een theorie gedeelte krijgt (dus niet een heel boek in 1 keer).

Het theorie gedeelte “raakt” mij vaak echt zodat ik er emotioneel van wordt omdat het zo herkenbaar is! Hierna maak ik de opdrachten op papier, het lijkt of het hierdoor beter blijft hangen. Alleen boeken lezen was voor mij niet voldoende om echt iets aan mezelf te kunnen veranderen. Een afspraak bij een therapeut was weer een stap te ver voor mij. Deze manier voelt als een soort tussenweg, die mij heel goed bevalt. Na deze cursus zal ik waarschijnlijk nog meer cursussen op deze manier gaan doen. Leuk is dat collega’s op het werk aangeven dat ik veranderd ben, ten positieve.
NS, vrouw

Mijn zelfvertrouwen terug
Beste Frank, graag wil ik u bedanken voor de cursus. Het heeft mij geholpen. Soms had ik het druk, maar de emails kwammen net op tijd binnen. Ik heb veel geleerd. Ik was last heel onzeker door een prive omstandigheden. Ik heb mijn zelfvertrouwen terug. Ik ging ook in mezelf investeren. Ik heb ook de e-boeken gelezen. Dat heeft mij allemaal geholpen. Nogmaals bedankt.
NH, vrouw

Het helpt, bedankt!
Dag Frank, tot nu toe (deel 4 van de cursus) een prima en zeer nuttige cursus!
Helder omschreven en goede opdrachten. Het helpt en dat is fijn om te merken. Bedankt!
LE, vrouw

Meer rust en sneller tevreden
Beste Frank, dank je wel. De cursus is afgerond. Ook al was ik soms al op de goede weg, door het beter te formuleren kreeg ik nog een beter beeld van waar ik sta en naar toe wil/ ga en hoe ik dat kan aanpakken.

Ik ben blij dat ik het heb gedaan en ben sneller tevredener met de dingen die ik aan het doen ben en begin steeds meer een realistischer beeld te krijgen van de ‘werkelijkheid’ en daardoor iets meer rust. Hartelijke groet,
ZB, vrouw

Absoluut wat aan gehad
Bedankt voor deze leerzame cursus. Ik heb hier absoluut wat aan gehad. Als ik het in het dagelijks leven even moeilijk had of als ik voor een moeilijke beslissing stond dacht ik altijd even terug aan wat er ook alweer in de lessen verteld werd. Dit heeft mij geholpen om wat meer voor mijzelf en mijn eigen mening op te komen want ik ben ook belangrijk.

Ook liet ik mij tijdens het werk voorheen sneller intimideren, nu durf ik eindelijk een wat grotere mond terug te geven (ik werk vooral in een mannenwereld). Ik heb hier zeker wat aan gehad en zou ik het ook zeker aan anderen aanraden.
LH, vrouw

Goede cursus
Beste Frank, ik heb de cursus elke week trouw gedaan. Ik vind het een goede cursus. Je wordt door de oefeningen aan het denken gezet om automatische negatieve, zelfvertrouwen ondermijnende gedachten om te zetten in een realistischer kijk op de dingen. Ik denk dat veel mensen zich niet goed bewust zullen zijn van deze mechanismen. Bovendien kunnen de vragen iemand tot de kern van zijn/haar probleem laten komen.

Persoonlijk heb ik gemerkt dat door de vele gesprekken die ik met name thuis al jarenlang heb gevoerd over het thema, het qua inzicht al goed zat. Dat wil niet zeggen dat het niet zinvol is geweest om nog eens goed na te denken aan de hand van de vragen/oefeningen.
DR, man

Erg waardevol
Ik heb nu 6 lessen gedaan en vind het nu al erg waardevol, er zit een goede opbouw in en je geeft veel inzichten. Vantevoren bedacht ik me of deze cursus misschien niet echt iets voor mij zou zijn, want ik heb genoeg momenten dat ik vol zelfvertrouwen ben. Nu weet ik dat de cursus me juist meer zelfvertrouwen brengt in de situaties die ik moeilijk vind. Het mooie is dat je zelf iets in gang zet op het moment dat je besluit de cursus te volgen, waardoor er als vanzelf al dingen veranderen.

Ik heb een boekje waarin ik al mijn antwoorden opschrijf en ik lees elke keer een aantal lessen terug zodat ook die lesstof goed blijft hangen. Ik heb mezelf als doel gesteld om elke dag over de volgende dingen na te denken en deze op te schrijven. Dat is onder andere een affirmatie, tevens schrijf ik op waarom ik mezelf vandaag waardevol vind. En ik pas direct het geleerde in situaties toe. Ik kijk naar de rest van de cursus uit!
PW, vrouw

Zet me an het denken
Tot nu toe ervaar ik de cursus als zeer logisch qua volgorde en ook de oefeningen zetten me aan het denken en aan het werk! Prettige combinatie van theorie en praktijk! Verder is het soms confronterend want naast het nieuwe idee van ‘ik mag er zijn’ ( mijn affirmatie) is er dat stemmetje van ‘nee hoor jij mag er niet zijn’. Maar het is wel logisch dat dat meer opspeelt nu, denk ik… Bedankt tot zover en ik ga gewoon door met les zes nu!
SB, vrouw

Vanaf de eerste week verbetering
Beste Frank, ik vind het een leuke cursus om te doen. Kort maar duidelijk en krachtig. Het geeft me ook veel positieve energie om het te volgen en om mezelf te verbeteren. Vanaf de eerste week liep ik al met 50% meer zelfvertrouwen op straat dan voorheen en het voelde heerlijk. Eindelijk voelde ik me lekker in me vel op straat en deed ik lekker wat ik wou en trok me niets van andere mensen aan. Ook durf ik nu meer mijn angsten onder ogen te zien, en waar ik voorheen met een boog omheen liep nu juist de confrontatie aan durf te gaan. Ik spreek me zelf ook zoveel mogelijk positief toe. Ook kan ik nu dingen meer evalueren waarom bv mijn moeder altijd zo kritisch op me was vroeger. Ik ben goed op weg en vastbesloten om deze weg te blijven volgen. Ik hoop doormiddel van deze positieve feedback wat positieve energie terug te geven :)
SP, man

Leer veel over mijzelf
Beste Frank, ik leer heel veel over mijzelf. Ik ben tot de conclusie gekomen dat ik heel dapper ben, dat ik doorzettingsvermogen bezit en dat ik er gelukkig nog steeds ben. Ik voel mij heel vaak verantwoordelijk voor het gevoel van anderen. Ik ben zo gefocust om het gevoel van anderen te beïnvloeden dat ik mijzelf hierin ben kwijt geraakt. Ik heb soms geen idee waar ik zelf begin en waar de ander ophoudt. Ik geef niet de ander de schuld van hoe ik mij voel, ik geef mijzelf de schuld hoe de ander zich voelt.

Ik realiseer mij dat door op de ander te letten ik niet op mijzelf hoef te letten. Ik ben bang en de ander moet veranderen zodat ik mijzelf weer gerustgesteld voel. Als zij mij dan niet afwijzen dan hoef ik ook mijzelf niet af te wijzen. Dan hoef ik mijzelf niet zo stom en minderwaardig te voelen. Eigenlijk voel ik mij heel afhankelijk en moe. Ik vertoon soms pleasegedrag en ben soms manipulatief beide om te krijgen wat ik wil, geruststelling van mijn angst. Ik denk dat ik verantwoordelijk ben voor het veranderen van het gevoel van de ander.

Ik begin te begrijpen dat ik dat niet ben, zij zijn zelf verantwoordelijk voor die verandering maar hoe dat dan precies werkt dat kan ik nog niet voelen. Hoop dat ik daarin verder kan groeien. De positieve overtuiging die ik geformuleerd heb: Ik kan me goed verplaatsen in de gevoelens van andere mensen, ik hoef ze echter niet over te nemen of te veranderen.
YG, vrouw

Heeft me op veel vlakken geholpen
Hey frank, ik heb iets langer over de curcus gedaan, omdat ik eerst een paar opdrachten in de practijk wilde toepassen voor ik verder wilde gaan. Heb alle opdrachten op papier gezet en als ik zo terug kijk na 12 weken dan heeft de cursus me op veel vlakken geholpen en kijk ik tegen veel dingen anders aan. Mijn complimenten voor het maken van deze cursus. Denk dat veel mensen hierdoor geholpen zijn. Daarom heb ik altijd veel respect voor mensen als jij.
KH, man

Veel meer zelfvertrouwen
Beste Frank, allereerst wil je je bedanken voor deze fijne, leerzame en boeiende curcus. De leerstof heeft mij veel meer zelfvertrouwen opgeleverd. Ik voel me lekkerder in mijn vel en zekerder. Ik heb mezelf ook veel beter leren kennen en wist niet dat ik tot veel meer in staat ben. Deze cursus geeft me veel genoegdoening en blijdschap. Ik zou het iedereen willen aanraden. Nogmaals dank Frank,
LL, vrouw

Bel en kan veel meer dan ik dacht
Wat ik tot hiertoe heb geleerd is dat ik veel meer ben en kan dan ik zelf verwachtte. Door alle moeilijke dingen in mijn leven zag ik het licht niet meer. Ik heb nu geleerd dat ik gewoon moet doen wat ik graag doe en er ook meer kracht uit halen. Die affirmaties hebben ook heel goed geholpen, ik gebruik ze nog altijd. Wat ik ook heel interessant vond was hoe blijkbaar andere mensen jou de grond in boren, terwijl ze zelf niet genoeg zelfvertrouwen hebben.
SD, vrouw

Opener, vrolijker en geduldiger
De grootste eye opener tot nu toe is dat ik niet altijd onzeker ben maar dat dit afhangt van de situatie waarin ik me bevind. In grote groepen (festivals bv) voel ik me erg onzeker, in veilige bekende situaties voel ik me wel fijn. Behalve als iemand die me na staat kribbig ofzo is, dan denk ik al snel dat het aan mij ligt. Ook is me helder geworden dat ik mijn zelfvertrouwen haal uit bevestiging en waardering van anderen mensen. Dat zelfvertrouwen duurt dan nooit erg lang, het gaat natuurlijk toch weer knagen. De affirmaties werken goed voor mij. Ik word er opener van wat me al een paar leuke gesprekken heeft opgeleverd.

Ik denk dat ik in het verleden vaak vervelend gedrag heb laten zien en dat mensen groot gelijk hadden dat ze mij niet langer in hun omgeving wilden. Want ik wel snap nu is dat het vanuit mij altijd een schreeuw om aandacht is geweest. Alsjeblieft waardeer mij en vertel me dat ik er toe doe, ook als ik vervelend doe. De affirmaties leren me lief voor mezelf te zijn, niet zo hard te zijn voor mezelf. En hierdoor ben ik opener, vrolijker en geduldiger. Ik hoop echt dat deze ontwikkeling zich doorzet en dat ik jaren van niet goed in mijn vel zitten, achter me kan laten.

Tot nu toe levert jouw cursus me meer op dan alle andere dingen die ik tot nu toe geprobeerd heb en ik besef dat dat ook vooral komt omdat ik me kwetsbaar opstel naar mezelf toe. Dank je wel.
WJ, vrouw

Dit werkt beter dan zelfhulpboeken
Ik zou willen zeggen, bedankt voor het maken van deze cursus! Het gaat met vallen en opstaan, maar ik heb er zeker veel aan. Ik heb al eerdere zelfhulpboeken geprobeerd, maar dit systeem werkt beter. Iedere week wat theorie, maar zeker niet teveel. De oefeningen daarna laten je daarna over jezelf nadenken, waardoor je het beter kunt toepassen. Doordat ik iedere week door een nieuwe mail weer aangesproken wordt om verder te gaan, heb ik niet de neiging om te stoppen, zodra ik me beter voel.

Het is niet makkelijk, maar ik heb zeker het gevoel dat ik stappen maak! Ik blijf knokken voor meer zelfvertrouwen. Mijn grootste doel is met name dat mijn emotionele schommelingen minder en minder heftig worden, want die kosten me heel veel energie. Bedankt voor alles tot nu toe, ik kijk alweer uit naar de volgende stap! Ondertussen probeer ik veel te herhalen om alles goed te beseffen, zodat ik er ook echt iets mee kan. Groetjes,
MD, vrouw

Geweldig
Ik heb de eerste 3 emails van de cursus zelfvertrouwen ontvangen. En ik vind ze geweldig, ik herken mijzelf in aantal dingen en na de eerste email voelde ik mij al een stuk beter. De manier waarop het is geschreven spreekt mij enorm aan en heeft mij aan het denken gezet over een aantal dingen. De gestelde vragen probeer ik zo goed eerlijk mogelijk te beantwoorden. Ik kijk dan ook echt uit naar de volgende emails.
MS, vrouw

Positiever over mezelf
Ik ben tot nu toe erg te spreken over de cursus. Iedere week een mail is fijn, zo heb ik de hele week de tijd om na te denken over de vragen en deze te beantwoorden. Ik heb al best een stap in de goede richting gezet, denk ik. Ik ben veel positiever over mezelf, ik probeer mijn grenzen te verleggen en ik probeer de lat wat minder hoog te leggen voor mezelf. Zo langzaam aan komt het besef dat het anders kan, dat ik diegene ben die dat kan doen!
PH, vrouw

Zeer tevreden
Ik heb zeker baat bij deze cursus, ik dacht in het begin dit gaat toch niet lukken, maar elk stapje is er een. De schakelaar omdraaien is best moeilijk, maar de oefeningen en de tips geeft mij een zeker een goede stap in de juiste richting, het geeft positieve energie. Het is niet alleen de cursus volgen maar blijven werken voor een goed resultaat. ik heb geleerd dat doemdenken , het gaat toch niet, ik voel mij niet goed in bepaald gezelschap, moet ik daar aan beginnen dat kan ik toch niet etc: als die gedachten in mij op komen dan plaats ik een positief gedachte terug, dat lukt niet altijd, maar er is een begin. Al met al zeer tevreden !!
TK, man

Fijne manier
Het is een fijne manier om aan je zelf vertrouwen te werken. Het voordeel tov bijvoorbeeld een boek is dat je “gedwongen” wordt om week voor week de opdrachten uit te voeren, zo tijd krijgt en neemt om er over na te denken en niet snel alles doorneemt. De lessen worden op een fijne manier omschreven, en in de voorbeelden zitten herkenningspunten. Wat ik tot nu toe heb geleerd is vooral informatie en inzicht waar de knelpunten voor het ontbreken van het zelfvertrouwen vandaan zou kunnen komen, en hoe het te herkennen en wat de gevolgen zijn van het weinig zelfvertrouwen. En vooral ook het uitzoeken waar je dan wel goed in bent, waarom het eigenlijk helemaal niet nodig is om aan jezelf te twijfelen.
SR, vrouw

Inzicht
Beste Frank, ik heb een enorm inzicht gekregen in waar mijn zelfvertrouwen is beschadigt. Ik zie ook in dat er niet veel mensen echt zelfvertrouwen hebben, maar dit camoufleren.
ED, man

Fijne cursus
Ik vind het een fijne cursus, ik herken mij in veel dingen en ik denk er meer over na. Mijn zelfvertrouwen vergroot langzaam, maar het gaat vooruit.
MW, vrouw

Onverwacht effect
Hallo Frank, ik ben nu 2.5 week bezig met de cursus zelfvertrouwen. Het lijkt een onverwacht effect te hebben. , een verslavingsdrang die ik heb valt stil bemerk ik. Ook bemerk ik meer gevoelens van gelukkig zijn. Ik combineer de positieve affirmatie met eft, dit lijkt erg effectief te zijn.
JB,man

Praktisch en positief
Het belangrijkste wat ik tot nu toe van de cursus geleerd heb is dat mijn gebrek aan zelfvertrouwen voortkomt uit angst voor kritiek. Daar ga ik op twee verschillende manieren mee om. Ten eerste ben ik heel kritisch op mezelf en probeer alles zo goed mogelijk te doen en mezelf aan te passen, zodat anderen geen reden hebben voor kritiek. Als ik weet dat ik mijn eigen standaard niet haal, probeer ik mij van tevoren te excuseren voor het feit dat het resultaat misschien niet zo goed is als ze verwachten. Daarmee ontneem ik de ander ook de reden voor kritiek. Dit gedrag is nog niet weg, maar ik ga er al wel minder gestrest en perfectionistisch mee om. Ik probeer ook om confrontatie niet uit de weg te gaan, dat is een zware test, maar elke keer dat ik het overleef helpt. De cursus helpt me in deze zin wel, maar mezelf accepteren blijft het moeilijkst. Maar het goede nieuws is: het gaat steeds beter.
De praktische en positieve insteek van deze cursus werkt heel goed. ik ben blij dat ik deze cursus volg. Met dank en groeten,
AO, vrouw

Steeds meer plezier erin
Ik vind de cursus interessant, deed ook al zaken waar ik angst voor had en nu blijkt dat die angst ongegrond is. Het interesseert me ook niet meer hoe mensen over me denken, dat had ik in het verleden nog weleens. De woorden ‘ik geloof in mezelf en ben trots op mezelf’ zitten goed tussen de oren. Tot mijn verrassing zeiden ze op mijn werk dat ik mijn taken altijd goed vervul en hier best trots op waren. Ik doe ook steeds meer dingen die ik altijd wou doen maar nooit deed: sporten, penvrienden gezocht, een fotowebsite opgezet etc. Het duurde even voordat ik met de cursus opgang kwam maar krijg er steeds meer plezier in.
TL, man

Zinvol
Bedankt voor de goede tips en inzichten. De cursus was positief, opbouwend en zinvol. Het heeft me goed geholpen.
NW, vrouw

Fijne manier
Het is een fijne manier om via email een cursus zelfstandig te kunnen volgen. Je wordt min of meer gedwongen om het stap voor stap te doorlopen en er niet overheen te gaan naar de volgende bladzijde van het boek, omdat een week tussen de opdrachten zit. Het heeft me veel geholpen voor een andere denkwijze.
Het tweede deel kon ik niet zoveel mee: dingen die je niet leuk vind vermijden of niet doen, alleen werken aan je sterke punten. Het derde heeft weer goed geholpen voor een andere denkwijze en heeft me ook weer goed op weg geholpen. Ik ga er zeker verder mee aan de slag.
SR, vrouw

Rustiger en zekerder
Na het gaan lezen en het maken van de oefeningen heb ik geconstateerd en gemerkt dat ik tegen veel dingen anders tegen aan kijk. Het geeft een rustiger en zekerder gevoel. Ook heb ik veel steun ( gehad ) aan het e-boek inzicht in je kracht.
AV, man

Begrijp mezelf beter
Ik ben inmiddels al een eindje verder met de cursus. Ik heb heel veel herkenbare dingen uit deze cursus gehaald, Vooral de redenen waarom ik soms onzeker ben. En de oorzaken daarvan klonken me bekend in mijn oren. En daardoor begrijp ik mezelf wat beter.
IV, vrouw

Zelfvertrouwen is enorm gegroeid
Ha Frank, uiteraard jij ook bedankt, zonder jou was deze cursus nooit een succes geworden! Er staan veel nuttige tips in, zonder poespas, straight to the point. Als je dat zoal leest dan zie je pas echt in dat het helemaal niet nodig is om onzeker te zijn. Per oefening en mail lees je dingen die zo herkenbaar zijn voor jezelf, maar waar je zelf veel minder gauw achterkomt dan met deze cursus! De cursus was top! Net zoals veel anderen al zeggen is mijn zelfvertrouwen enorm gegroeid hierdoor. Super bedankt!
CL, man

Alleen zijn
Ik ervaar de cursus als positief. Ik heb wel niet zoveel last van tekort aan zelfvertrouwen als persoon maar wel in het alleen zijn. Ik ben weduwe. Toch haal ik hier wel dingen uit waarmee ik er vertrouwen in krijg dat ik het alleen ook kan, het gewoon naar m’n zin hebben en niet altijd op zoek te zijn en bij het moment te leven!
MV, vrouw

Praktisch en waardevol
Wat ik bijzonder waardeer aan de cursus is dat de belangrijkste elementen van groeien op een zodanig gestructureerde wijze worden aangeboden, dat je er niet omheen kunt. Om heel te worden, moet je op onderzoek uit, zowel in het verleden als in het heden. Dingen leren los te laten. Ik kon er niet omheen dat ik de groeiweg moest kiezen om met alle levensvragen die op mijn pad komen, nu en in de nabije toekomst goed te kunnen omgaan. Ik wil gewoon een blij en tevreden mens worden én zijn.

Door de cursus leer ik dat het voor iedereen is weggelegd dus voor mij ook! De afgelopen jaren sprak ik al veel met mijn partner over groeien en zelfbewust worden, maar het was me te theoretisch. Uw praktische lessen zijn voor mij daarom heel waardevol.
FU, vrouw

Maakt veranderen overzichtelijk
Beste Frank, de cursus helpt mij om meer systematisch te leren en te oefenen met nieuwe, meer opbouwende gedachtepatronen en met meer vertrouwen krijgen in mezelf. Ik wist al dat gedachten krachtig zijn maar je moet het zelf doen en oefenen. De structuur van zo’n cursus werkt daarbij heel goed voor mij.
Het is behapbaar, niet te soft, prettig van toon. Het maakt veranderen overzichtelijk.
AS, vrouw

Geleerd meer van eigen kracht uit te gaan
Beste Frank, ik ben blij dat ik deze cursus hebt gedaan want mijn zelfvertrouwen is zeker gegroeid, ik vond het plezierig om de cursus thuis te doen in mijn eigen tempo en wanneer het mij uitkwam. Vooral het gevoel (gedachte) dat ik al die jaren had dat het wel leek of ik de enige was die onzeker en altijd het glas half leeg had. Te weinig genoot van het nu moment en altijd dacht dat later wel goed zou komen. Je hebt mij geleerd om meer van mijn eigen kracht uit te gaan en niet te veel naar anderen te kijken. Ik zie nu ook dat ik niet steeds perfect hoeft te zijn, ook fouten mag maken, en het leven niet altijd zo serieus moet nemen. Je hebt mij laten inzien om eens goed je heen te kijken, dat iedereen zo zijn problemen heeft en zijn mindere kant probeert te verbloemen. Frank ik blijf je volgen en ik wens je veel levensvreugde toe
WW, man

Gids bij zoektocht
De cursus ging mij in het begin veel te langzaam, ik wilde meteen aan de slag en vond één e-mail per week veel te weinig. Het liefst had ik de hele cursus in twee weken afgerond. De eerste paar weken heb ik het dus heel grondig aangepakt, een paar keer per week pakte ik de mail er weer bij, las ik het nogmaals door en maakte grondig de oefeningen. Ik schreef meteen alles op in een apart bloknootje. Op die manier was ik er dus regelmatig mee bezig. Dit merkte ik al snel in mijn dagelijks leven, ik ging me dingen afvragen waar ik nog niet eerder bij had stil gestaan.

Het lijkt veel herhaling, maar ook dat heeft zijn doel. Het begint te beklijven. Ik ben heel blij dat ik deze e-cursus heb aangevraagd, het helpt me op mijn eigen moment bij het zoeken naar oplossingen, het is mijn zoektocht maar ik heb een gids en dat helpt heel erg. Ik kijk uit naar de resterende e-mails, hoop ook in de praktijk het vertrouwen vast te houden. Ik heb hele zware momenten gehad door onzekerheid en lage zelfwaardering, maar hoop hier met deze cursus een stap in de goede richting te zetten. Dank hiervoor!
MD, vrouw

Steviger in mijn schoenen
Ik wil even laten weten dat ik tot nu toe heel blij ben met de cursus . Ik voel mij al steviger in mijn schoenen staan. Durf makkelijker te spreken zonder te denken doe ik het wel goed? Ik kon niet echt voor mezelf opkomen. Echt een deuk opgelopen in zelfbeeld. Ik wilde voor mijzelf opkomen en een goed gevoel blijven houden. En deze cursus sprak mij heel erg aan.
NN, vrouw

Heel veel voordeel
Hallo Frank, ik ga je vertellen dat deze cursus mij tot nu toe een inzicht heeft gegeven sinds wanneer en waarom ik mezelf zo afgesloten heb. Nu ik dit besef en eraan werk zie en merk ik dat ik mijzelf steeds beter ga voelen en ook makkelijker contact maak met de mensen om mij heen en op het werk. Kan alleen maar zeggen dat ik voor mezelf heel veel voordeel uit deze cursus haal, en daarom alvast bedankt.
AB, man

Heel positief
Ik ben er door deze cursus achtergekomen dat ik in sommige situaties zelfverzekerd ben en in sommige niet. Het verschil zit hem dan voornamelijk in de ervaring die ik heb in de situaties. Als ik vertrouwd ben met een situatie en weet dat de uitkomst positief is, heb ik meer vertrouwen in mezelf. Door middel van deze cursus hoop ik de tools te krijgen om ook in nieuwe situaties te vertrouwen op mezelf en resultaten uit het verleden. Ik ervaar de cursus tot nu toe als heel positief en kijk al uit naar de volgende email.
CB, vrouw

Geweldige steun in de rug
Beste Frank, ik leer heeeeeel veeeel! Eindelijk kan ik aan de slag nu ik weet waar ik het moet zoeken, waar mijn gebrek aan zelfvertrouwen vandaan komt, alle puzzelstukjes beginnen nu op hun plaats te vallen…. Heb van het weekend echt een mega super inzinking gehad, echt niet grappig, maar de eerstvolgende mail heeft me er weer uit geholpen, doen inzien waar ik een denkfout maak….

Ik heb heel erg veel geleerd! Ik deed de oefeningen zo goed en serieus dat ik op een keer weer in de put zat en toen ging die eerst volgende mail precies over hetgeen waar ik tegenaan was gelopen! En toen ik dat weer had opgelost dacht ik: “nou waar de eerstvolgende mail over zal gaan weet ik echt niet want ik heb totaal geen problemen meer!” Maar helaas op de valreep een paar dagen voor ik weer mijn mailtje zou krijgen gebeurde er weer wat, maar ondertussen wist ik dat je wel weer een oplossing zou hebben, of in ieder geval aanwijzingen zodat ik er mee aan de slag kan. En t is geweldig! Zo’n steun in de rug te hebben!
CA, vrouw

Vrolijker
De cursus heeft tot nu toe voor mij gezorgd dat ik minder vaak bij de pakken neer zit en minder lang. Ik voel steeds kleine verbeteringen aan mezelf. Ik ben dus zeker te spreken over uw cursus, alvast bedankt, ik voel me namelijk vaak ook vrolijker en afgelopen zaterdag kreeg ik daar zelfs een compliment over van een collega.
MN, man

Heeft mijn kijk behoorlijk veranderd
Ik ben nu een aantal weken bezig en moet eerlijk bekennen dat ik uitzie naar je mailtjes. Ik heb een lastige periode achter de rug, zowel zakelijk als privé, en de cursus Blijvend Zelfvertrouwen leek me dan ook op het lijf geschreven. Ik heb me aangemeld en ben lekker aan de slag gegaan. Ik weet dat als ik wil veranderen, ik dat zelf in de hand heb maar waar begin je dan? Nou, met jouw cursus bijvoorbeeld. Het heeft me inmiddels heel wat inzichten verschaft en mijn kijk op zaken behoorlijk veranderd, absoluut ten positieve. Ik wil je daar hartelijk voor bedanken Frank en ga zeker zo door!
CP, vrouw

Prachtige cursus
Beste Frank, ik heb de cursus Blijvend Zelfvertrouwen met veel plezier gedaan en merk stukje bij beetje steeds meer verandering. Ik vind de inhoud van de cursus erg goed, zowel het stukje theorie als de vragen die ik over mezelf moest beantwoorden. Inderdaad, zelfkennis leidt tot meer zelfvertrouwen. Tips ter verbetering heb ik denk ik niet. Mijn doel was: meer zelfvertrouwen krijgen, zodat ik ontspannender en zekerder door het leven kan gaan. Nu ik de cursus heb afgerond, heb ik dit doel nog niet voor de volle 100% behaald, maar ik ben zeker al over de helft!

Ik weet nu waar ik aan moet werken en zal mijn schrift waarin alle oefeningen staan, zeker één keer per week doorlezen. Het mooie van deze cursus is dat ik er nu alle vertrouwen in heb dat ik zal groeien, i.p.v. door fouten bergafwaarts te gaan in mijn ontwikkeling. Met dat idee in mijn achterhoofd zal er dan ook snel een dag komen waarop ik tegen mezelf zeg: ik heb mijn (levens)doel bereikt!!
Ik ben je heel dankbaar voor deze prachtige cursus en kan het dan ook aan iedereen aanbevelen, want ik weet zeker dat iedereen, zelfs de mensen die al zelfvertrouwen hebben, er gelukkiger van zal worden!
RS, vrouw

Eye-openers
Hoi Frank, ik vind het erg leuk om elke week mailtjes te krijgen. Ik plan er een vast tijdstip voor in en ga rustig lezen. Ook neem ik de tijd voor de opdrachten. Ik heb wel al verschillende keren eye-openers gehad. Uiteindelijk vind ik het een fijn onderwerp om mee bezig te zijn. Ik merk ook dat het me goed doet om aandacht aan m’n zelfvertrouwen te besteden. Dank daarvoor,
IB, vrouw

Ja, je leest het goed
Beste Frank, ik ben echt enthousiast over de cursus. Heb al veel zelfhulpboeken etc. gelezen t.b.v. mijn zelfontwikkeling, maar jouw cursus en de wijze waarop spreekt mij erg aan. Vanaf les 1 ben ik aan het oefenen gegaan. Met name op het werk had (ja je leest het goed) ik veel last van onzekerheid omdat ik steeds dacht dat anderen beter waren dan ik. In les 1 heb ik als huiswerk mijn 5 positieve eigenschappen opgeschreven en die lees ik regelmatig door. Ook besef ik dat anderen net zo of misschien wel meer last hebben van onzekerheid en dat is ook een prettige wetenschap.

Ook doe ik dagelijks de affirmatie: ‘Ik ben vol vertrouwen en trek succes aan als een magneet’ met volle overtuiging en… het werkt. En natuurlijk heb je niet altijd een goeie dag maar ik merk dat het optimisme en vertrouwen gewoon steeds meer de overhand krijgen. Al jaren ben ik reuze geïnteresseerd in ‘de kracht van de gedachte’ en bij ervaring weet ik nu gewoon dat het werkt, heel simpel.

Mede door mijn aanstekelijk enthousiasme over jouw cursus en waarschijnlijk velen met mij heb ik het gevoel dat jouw cursussen steeds meer bekendheid krijgen, want de beste reclame is de mond-op-mond-reclame! Hartelijke groet en tot mails,
ML, vrouw

Zonder cursus was het niet gelukt
Ik merk dat ik nu al verbetering sinds ik de cursus doe. Het zijn simpele dingen die je moet doen, maar die me zonder dat extra duwtje in de rug van de cursus niet gelukt waren. Ik merk dat mezelf negatief toespreken een gewoonte is geworden, daarom is het soms nog lastig daar mee te stoppen, want het zit zo in mijn systeem. Ik heb nu al veel aan de cursus en kijk elke week weer uit naar de nieuwe email. Ik zit lekkerder in mijn vel en pieker snachts minder. ik ben blij dat ik deze cursus ben gaan doen!
LN, vrouw

Van weten naar toepassen
Hallo Frank, heel erg bedankt voor deze cursus Blijvend zelfvertrouwen. Toen ik met deze cursus startte was ik al deels op de goede weg en deze cursus heeft
mij een hele goede ondersteuning gegeven. Diep van binnen wist ik alles ook wel, maar om het toe te passen in de praktijk is een heel ander verhaal. Door de korte teksten met opvolgend vragen verdiep je je veel meer en pas je het daardoor meer in de praktijk toe. De lijnen voor een beter leven zijn uitgezet, bedankt!
DV, vrouw

Absoluut de moeite waard
Bedankt voor de cursus! Het was absoluut de moeite waard, ik ben me in korte tijd bewust geworden van negatieve gedachten die mij tegenhielden in werk en relaties. Het was leuk en makkelijk om de cursus te doen omdat je zelf het juiste moment kan bepalen. Bedankt bedank bedankt!
DK, vrouw

Heeft me enorm geholpen
Beste Frank, ik heb vanaf de eerste cursus iets gehad aan alle tips en eye-openers. Ik neem hem dan ook heel serieus en maak er werk van. Ik heb mijn positieve kanten leren kennen en waarderen. Dat alleen al gaf me een boost. Het is zo veel makkelijker om naar de negatieve dingen te kijken. Dankzij mijn moeder is mij dit geleerd als een norm. Nu is het hard werken deze gedachten stop te zetten en het goede ervan in te zien.

De zin: zelfvertrouwen heeft niets te maken met hoe hard je werkt was zeer van mij op toepassing; jarenlang heb ik keihard gewerkt om mezelf te bewijzen. En vooral de inzichten dat je vervangende gedachten kan hebben en goed genoeg bent zoals je bent zijn voor mij goede lessen. Les vier heeft me gebracht naar het verleden en me tot inzichten gebracht waarom ik zo weinig zelfvertrouwen heb meegekregen.

Met name de vele verhuizingen en de ouders die zelf ook niet beter weten sloegen de spijker op zijn kop. Hert mooiste van dit onderdeel is het besef waarom mijn ouders mij zo hebben opgevoed en de vergiffenis die ik ze daarvoor geef in mijn hart omdat ze niet beter weten. Waarmee weer een mooi compliment voor mezelf dat ik ze daarmee in ieder geval overgroeid ben.

Zo, daar zijn we dan. Op naar deel les 6 en ik heb er alle vertrouwen in! Het is erg goed om te doen. Ik wordt er wel vaak emotioneel van maar het bouwt me sterker en beter op. Het is ook erg fijn geschreven door het woordgebruik en de positiviteit! Tot nu toe heb je me al enorm geholpen! En wat ik ook bewonder is dat je ook de tijd neemt mensen te beantwoorden die (nog) niet betaald hebben. Gratis advies uit een goed hart. Dank je wel en “keep up the good work!”
JR, vrouw

Makkelijker accepteren
Hoi Frank! Mijn vriend heeft tegen mij gezegd dat ik aan mijn zelfvertrouwen moet werken, omdat hij het erg lastig vindt dat ik zo onzeker ben over mezelf (over mijn uiterlijk/lichaam, mijn karakter en mijn vaardigheden). Ik volg nu de online/email cursus Blijvend Zelfvertrouwen en ik merk nu al een (klein) verschil! Ik merk dat ik namelijk nu al (na één week) positiever aan dingen denk en makkelijker kan accepteren als ik dingen fout doe. Het hoort er gewoon bij! Het leven is vallen en opstaan. Bedankt dat je mij dit hebt laten zien!
LF, vrouw

Het gaat vooruit
Beste Frank, bedankt voor de cursus.
Ik ben blij te kunnen zeggen vooruitgang te hebben geboekt. Het gaat langzaam, maar vooruit. Ook mijn omgeving merkt dit. Dus dankjewel. Met vriendelijke groet,
KG, vrouw

Geholpen aan mijn eigen behoefte te voldoen
Het was een herhaling van wat ik eigenlijk al wist. Maar leren is herhalen en datheeftme geholpen beter aan mijn eigen behoeftes te voldoen
RV, man

Positief ervaren
Ik heb de cursus zelfvertrouwen positief ervaren! Momenteel zit ik in een relatiedal en deze cursus heeft me meer inzicht en kracht gegeven. Een eigenwaarde die je heel belangrijk moet beschouwen. Bedankt voor de lessen!
PI, Man

Blij dat ik ben gestart
Super bedankt voor dit overzicht, ik ben erg blij dat ik de cursus ben gestart! Ik merk verandering. Nu dagelijks positieve gedachten aan mijn geest geven, ipv al die negatieve, die stapel werd steeds hoger. Fijn om dat te kunnen veranderen. Fijne dag, met een positieve  vriendelijke groet,
MB, vrouw

Tevreden, maar voel het nog niet helemaal
Beste Frank, allereerst ben ik tevreden met uw online cursus. Ondanks dat ik er nog niet voelbaar verandering van ondervind in mijn dagelijkse leven, ben ik van mening dat het altijd van nut is en dat het altijd goed is om jezelf te blijven verbeteren. Uw tips zijn erg waardevol voor mij.  
 
Desalniettemin kan je natuurlijk geen wonderen verwachten bij een online cursus. Ik doe erg mijn best uw opdrachten zo goed mogelijk uit te voeren maar soms vind ik het nog wat te abstract en voel ik het nog niet. Begrijp me niet verkeerd, over het algemeen ben ik zeer tevreden met de cursus!  
RB, man

Fijn dat onzekerheid kan worden aangepakt
Dag meneer de Moei, ongeveer 1.5 maand geleden ben ik begonnen mer de cursus "Blijvend zelfvertrouwen". Ik kijk elke maandag uit naar een nieuwe mail omdat ik me erg kan vinden in de theoretische onderdelen. Het voelt goed om te zien dat mijn gedragingen/gedachten/gevoelens gewoon een gevolg zijn van een gebrek aan zelfvertrouwen én dat dit aangepakt kan worden. Het lezen van de mails is heel aangenaam voor mij, bedankt daarvoor. Fijne avond nog! Mvg,
EC, vrouw

Bizar hoeveel ik nu verder ben
Een super leerzame cursus! In 12 weken tijd heb ik super veel geleerd over wie ik ben en wat ik wil. Daarbij hoort het maken van soms moeilijke keuzes, maar als ik nu terug kijk dan is het bizar hoeveel stappen ik nu verder ben gekomen! Ik kan nu kiezen voor de dingen waar ik blij van wordt, daardoor sta ik een stuk relaxter in het leven.
JD, vrouw

Lees het graag
Jeetje, Frank, wat ben jij toch een topper! ONT-zettende dank voor je mail! Ik ben nog steeds bezig met jouw cursus blijvend zelfvertrouwen én jouw boeken inzicht in je kracht en je bent prima zoals je bent. Ik lees je graag. Je hebt een goed hart,
SB, vrouw

Ik haal erveel uit
Ik vind het een intersante curcus en het helpt mij bij mijn zelfvertrouwen. Er staan goede omschrijvingen in, ik haal er veel uit.
JD,man

Ik kan nu direct ingrijpen
Hoi Frank, vooral het besef dat ik mezelf vaak in een underdog positie plaats is het meest gegroeid. Ik signaleer het eigenlijk vrij snel en kan daardoor ook direct ingrijpen door tegen mezelf te zeggen dat ik gelijk ben.
BO, man

Heeft me geholpen met mijn zelfvertrouwen
Het heeft mij geholpen bij mijn opleiding persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen net mijn diploma gehaald: zelfvertrouwen was een leerdoel.
PK, man

Er is me veel duidelijk geworden
Hallo Frank, ik ben nu halverwege de cursus en er is mij al heel veel duidelijk geworden en daardoor wijzer. Nu weet ik waardoor ik zoveel negatieve gedachten heb. Altijd negatief over mezelf en op een gegeven moment word dit waarheid. Ben aan de slag gegaan met positieve affirmaties die ik meerdere malen op een dag herhaal.
MH, vrouw

Door zelf met antwoorden te komen stijgt je zelfvertrouwen nog sneller
Beste Frank, ik ben nu net over de helft met cursus blijvend zelfvertrouwen. En het helpt inderdaad. Het werkt dat je veel vragen stelt want door zelf met antwoorden te komen stijgt je zelfvertrouwen nog sneller. Je e-books zijn ook leerzaam. Mooi dat je ook leert zelfcompassie te hebben. Ik ben inmiddels weer aan een opleiding begonnen!
JH, vrouw

No-nonsense inzicht
Hallo, allereerst dank voor de training! Het is no-nonsense, en inzichtelijk. In deze mail staat exact de affirmatie die ik bedacht had bij de eerste opdracht: Ik ben niet perfect, en dat is goed genoeg. Mooi hoe sommige dingen zo op je pad komen. Nogmaals dank, en fijn weekend! Groeten,
AO, man

Veel van geleerd
Ik vind het interssant en heb er veel van  geleerd
JD, man

Een fijne vertrouwenwekkende cursus
Ik ben pas halverwege, Tot nu toe vind ik het een heldere cursus. Licht confronterende vragen. In zulke juiste verwoordingen, dat ik steeds stapjes kan zetten. Een fijne vertrouwenwekkende cursus.
AA, vrouw

Oefeningen zijn geweldig
Beste Frank, ik ben heel erg blij dat ik deze e-cursus volg! Het opent je ogen en daardoor versterkt het mijn eigenwaarde. Nu vraag ik me af of ik ‘gewoon’ onzeker ben in een bepaalde situatie ipv te weinig zelfvertrouwen heb. De oefeningen zijn geweldig, want daardoor zie je in dat niet iedereen perfect of super zelfverzekerd is! En dat is een prettig gevoel. Ga nu beginnen met de 6e mail. Heb er zin in! Hartstikke bedankt! Je bent geweldig!!
DB, vrouw

Stuk zelfverzekerder
Beste Frank, ik wil je heel erg bedanken voor de cursus. Mij helpt het heel erg goed. Elke keer als ik de cursus maak krijg ik steeds een klein beetje meer zelfvertrouwen. Ik hoop dat de lessen die volgen net zo motiverend zijn want ik vind de oefeningen ook leuk om te doen en goed om er bij stil te staan. Het enige wat ik lastig vind is om er andere mensen bij te betrekken. Bij de vorige les werd gevraagd om aan mensen met zelfvertrouwen vragen te gaan stellen. Dit vind ik minder prettig omdat ik de cursus voor mezelf doe en het ook liever voor mezelf hou. Verder ben ik heel enthousiast en ben ik al een stuk zelfverzekerder geworden. Bedankt.
AD, vrouw

Enthousiast
Dag Frank, ik heb je cursus besteld omdat ik door oververmoeidheid / een soort van burn-out was uitgevallen op mijn werk (waar ik veel te veel uren draaide). Toen ik vervolgens in die periode ergens anders een sollicitatiegesprek had, kreeg ik als feedback dat ik niet was aangenomen omdat ze me niet zeker genoeg van mezelf vonden en te kritisch naar mezelf. Dit was een uitstraling die ik op dat moment van mijzelf niet eens door had gehad. Maar het was zeker nuttige feedback, waarmee ik dan ook direct aan de slag wilde.

Het klopt dat mijn zelfvertrouwen (dat überhaupt niet snel te groot is) door mijn uitval een tik had gekregen. Ik voelde me erg onzeker over de vraag of ik een nieuwe baan wel aan zou kunnen terwijl ik het nu niet volgehouden had. Verder kon ik nog wel wat ‘zekerheid’ gebruiken omdat ik me in de afgelopen maanden op mijn huidige werk ook vaak onzeker voelde over mijn functioneren (ik kreeg weinig feedback).

Ik ben enthousiast met je cursus aan de slag gegaan. Toen ik je site voor het eerst ontdekte was het een soort ‘aha’ belevenis, ik werd er helemaal enthousiast en blij van en strijdvaardig. Ik heb zeker hulp aan je artikelen gehad en met name aan de mails van de cursus. En ook aan het boek dat bij de 7e mail zat.

Ik vind het heel mooi dat je behalve de cursussen ook jouw artikelen zo open aanbiedt. Bedankt voor je duidelijke en nuchtere boodschap.
NP, vrouw

Trots op mezelf
Beste Frank, ik volg je cursus blijvend zelfvertrouwen. Iedere week ben ik met 1 les bezig. Je wilt graag weten of de cursus baat heeft en dat heeft het bij mij. Zo was ik vandaag met les 6 vraag 4 bezig. Jij vraagt wat kan je vandaag nog veranderen, dat het grootste positieve effect op je leven kan hebben. Moeilijke vraag maar het enigste wat in mijn opkwam was een rondje rijden op mijn scooter. En na het beantwoorden van de vragen bij 4 en voordat ik verder ben gegaan met cursus #6 heb ik een rondje gemaakt met de scooter.

Ik zie er tegen op om nieuwe dingen te doen maar als ik het eenmaal gedaan heb dan ben ik trots op mezelf dat ik het gedaan heb. De scooter is een nieuwe ervaring voor me. Ik woon namelijk in een dorp en werk in een stad. Autorijden is een ramp voor mijn zelfvertrouwen en de scooter geeft me juist die bewegingsvrijheid die ik nodig heb. Natuurlijk wil ik op nog meer vlakken in mijn leven zelfvertrouwen opkrikken maar de bewegingsvrijheid geeft mij net die duw.

Ik ben blij dat de cursus in kleine stappen wordt gedaan en dat ik het in mijn eigen tempo mag doen. Ik ga geloven in mezelf en ik ga inzien dat ik er mag zijn. Het is nu leren om los te laten en te genieten van het moment zelf. Ik mag best wel trots op mezelf zijn.

Dank je wel voor dit inzicht. Ik weet dat ik nog een weg te gaan heb maar door iedere dag te doen kom ik er wel. Fijne dag toegewenst.
NV, vrouw

Ander mens geworden
Ik was echt heel erg onzeker over mezelf. Niemand om mij heen begrijp waarom ik onzeker was. Ik voelde me niet begrepen en wist niet hoe ik iemand kon uit leggen wat ik voel. Ik ben nu bijna klaar met de cursus en ik heb heel veel geleerd. Ik ben minder onzeker en kan me zelf accepteren. Soms heb ik dat ik weer terug in me onzekerheid val, maar ik heb geleerd hoe ik daar mee om moet gaan.

Voor deze cursus was ik niet altijd even vrolijk en voelde ik me elke dag wel rot. Telkens als ik ergens een spiegel zag en ik keek naar me zelf voelde ik me die hele dag rot. Na deze cursus bijna hebben afgerond ben ik een heel ander mens geworden. Ik heb super veel geleerd en ik kan me zelf goed accepteren. Ik ben weer vrolijk, ik durf me zelf te zijn. Ik ben deze cursus heel dankbaar.

Ik raad de cursus echt aan voor iedereen die onzeker is, het heeft mij heel erg geholpen!
OK, vrouw

Prettig gevoel
Beste Frank, ik ga zo beginnen aan les 6. Tot nu toe heb ik er veel aan. Vooral het herhalen van de lessen, iedere keer weer. Ik kan nu inzien dat ik zelf de keuze heb om mijn oude gedrag en gedachten los te laten. Prettig gevoel. We zijn er nog niet maar het is in ieder geval een goed begin!!
SM, man

Bewuster van mezelf
Goede cursus. Ik ben me bewuster van mezelf, en ik merk dat anderen die ik op een voetstuk heb geplaatst ook niet alles weten, maar dat oké vinden. De vergelijking met anderen vond ik ook sterk in de cursus. Je vergelijkt je vaak met iemand die het beter heeft, maar dat is niet reëel. Er zijn er miljoenen die het minder hebben. Iedereen is uniek. Ik ben benieuwd naar het vervolg.
NO, vrouw

Ik ben er erg blij mee!
Een zeer positieve cursus! Ik heb geleerd dat mijn gedachten een énorme invloed hebben en dat ik ze kan beïnvloeden. De combinatie van inzicht en het ook doen in de oefeningen, werkt erg goed. Ik ben er erg blij mee!
ES, vrouw

Doorbreekt grenzen
Ik heb geleerd dat ik beter naar mezelf mag kijken. Ik vond het een goede cursus. Met behulp van de oefeningen doorbreekt het grenzen. Sommige oefeningen, zoals een ander iets vragen, zijn best wel een drempel om te doen.
RJ, vrouw

Ik mag echt positiever over mezelf denken.
Wat een positieve cursus. Ik heb geleerd dat zelfvertrouwen uit je zelf komt, je mag anderen nodig hebben, maar je moet er niet afhankelijk van worden. Ik heb ervaren dat ik zelf al heel veel kan, maar dat ik mezelf niet voldoende waardeer. Ik mag echt positiever over mezelf denken.

Ik heb ook geleerd dat als ik iets niet leuk vind, ik het kan en mag veranderen. Maar maak dan de doelen niet te groot. Houd het behapbaar, zodat ik succes kan ervaren.

Ik vond het goed dat er uitleg en vragen bij stonden. Ik heb de cursus wel uitgesmeerd over een langere periode waardoor ik steeds andere doelen en ervaringen in mijn hoofd had bij het maken van de vragen. Ook vond ik het fijn dat er boeken bij waren, al zou ik die graag als boek willen of als e- book op mijn ereader.

Ik zou de antwoorden op mijn vragen graag naar een leraar of iets dergelijks willen mailen. Zodat je nog persoonlijkere vragen of opdrachten krijgt. Of dat iemand je helpt herinneren dat je jezelf kunt complimenteren. Er staat bij een aantal opdrachten dat je die week iets moet uitproberen. Het zou fijn zijn dat je dan halverwege die week een bericht krijgt met de vraag of het al gelukt is, of dat je er nog eens aan denkt.
NO, vrouw

Ik voel me echt wel zekerder
Hi Frank, ik ben nu enkele weken bezig met je cursus. Ik ben de cursus gestart omdat ik mij heel vaak ongemakkelijk voel, bij familie, vrienden onbekenden. Ik kan de vinger niet op de zere plek leggen en is ook iedere keer zo anders.

Ik dacht dat dit niet aan mijn zelfvertrouwen lag, maar het tegendeel is waar. Ik reageer in mijn omgeving naar hoe ik mij voel en onbewust maakte ik dit in mijn hoofd steeds erger waardoor ik er ook steeds meer last van kreeg. Natuurlijk is dit niet opeen verdwenen, maar ik merk wel dat ik veel nadenk over wat mensen van mij zullen vinden, hoe ik overkom of hoe een situatie gaat zijn en die onzekerheid kan er ook heel goed voor zorgen dat ik bij alles en iedereen ongemak kan ervaren. 

Sinds de cursus ben ik mezelf natuurlijk complimenten gaan geven, gaan inzien wat wel goed gaat of wat een mooie eigenschap is. Daardoor voel ik mij ook echt wel zekerder en dus minder vaak ongemakkelijk. Ik heb het idee dat de vragen en opdrachten die je geeft dus zeker kunnen helpen in mijn onzekerheid bij het ongemak.  Dankjewel tot zover! Groetjes,
MD, vrouw

Minder afhankelijk van andere mensen
Wat een mooie cursus! Ik heb geleerd dat ik minder afhankelijk moet zijn van andere mensen in hoe ik me voel en wat ik doe. Want ik doe en zeg wel degelijk slimme dingen. Het goede van deze cursus vind ik dat ik zonder er continu aan te denken, toch het gevoel heb dat ik zaken onbewust al toepas. Soms zijn oefeningen echt dingen opschrijven, soms nadenken. Soms is het lastig om te bedenken wat ik op wil schrijven.
AB, vrouw

Gewoon echt goed en niet duur
Wil je graag aan je zelfvertrouwen werken? Dit is een van de betere e-cursussen op dit moment. Ik volg Frank al jaren en heb ook andere trainingen van hem gevolgd. Ook al ben ik zelf gedragspsycholoog. Kun je dus nagaan. Zijn trainingen zijn gewoon echt goed en niet duur.
JH, vrouw

Concreet en positief
Wat een positieve cursus! Veel wat ik van u leer ken ik al! En dat is fijn als je dingen herkent. Dat komt zo nog beter binnen en blijft hangen! Ik vind het fijn dat u zo concreet bent, dat maakt ordening van eigen vermogen mogelijk. Ik vind ook het taalgebruik goed. Oefeningen iets minder snel inspreken is ook fijn. Vriendelijke groeten
PW, vrouw

Twijfel je of deze cursus bij je past, probeer het!
Ik heb van deze cursus geleerd dat zelfvertrouwen begint bij jezelf en je heel veel kunt bereiken door de positieve kanten goed te benoemen. Ik vond het een goede cursus, met duidelijke uitleg en vragen. Het geeft je echt stof tot nadenken.

Twijfel je of de cursus bij je past, probeer het! Ik wist ook niet of dit de juiste cursus was voor mij, maar ik heb er ontzettend veel aan gehad. Het geeft je ontzettend veel inzichten op meerdere vlakken.
MD, vrouw

Veel aan gehad
Beste meneer de Moei, Ik ben best zelfverzekerd en ik heb veel gehad
aan de cursus blijvend zelfvertrouwen. Bedankt!
EO, vrouw

Het helpt
Ik merk al dat het bewust met het (gebrek aan) zelfvertrouwen bezig zijn al helpt, en dan ben ik nog maar bij les 5.
SG, vrouw

Ik zou iedere starter jouw cursus aanraden
Ik vind je duidelijke taalkeuze heel prettig en zeer positief. Veel gelezen door de jaren heen, maar ik zou iedere starter jouw cursus aanraden om sneller echt te kunnen begrijpen wat er bedoeld wordt, en om het te kunnen intergreren. Tot nu toe is de opbouw heerlijk - stap voor stap - en de samenvattingen vind ik heel slim en prettig. Ik ben onder zeer heftige omstandigheden (verliezen ouders, zus en zwager) toch best kalm en bij mezelf kunnen blijven en hoop hierdoor straks ook zonder hen nieuw perspectief te creeren.
HM, vrouw

Een rijke ervaring met heel veel goeds
Beste Frank, in 2012 heb ik in een hele moeilijke periode jouw cursus Blijvend Zelfvertrouwen gevolgd. Ik heb er zoveel goeds aan gehad. Niet alleen om door die fase heen te komen, ook om samen met mijzélf erdoor te zijn gekomen. Een rijke ervaring met heel veel goeds wat daarna uit onverwachte hoeken op mijn pad kwam.

De echte vriendschap met mijzelf is ermee verder door ontwikkeld, ik ben daar dagelijks dankbaar voor. Ik heb er destijds wat langer over gedaan dan het gangbare tempo, waarmee ik je na een jaar dit niet meer heb laten weten. Alsnog nu, in 2022: dank je wel.

Nieuwe fases zijn de revue gepasseerd en in de huidige kan ik wel wat ondersteuning gebruiken om gezonde, verdiende aandacht te schenken aan mijn relaties en persoonlijke doelen. Dat doe ik graag weer met jou. Ik zie het met vertrouwen tegemoet! Hartelijke groet en alle goeds voor 2023,
FR, vrouw

Superblij
Ik ben echt superblij met deze cursus, ik heb er nou al super veel aan gehad. Ik durf nou zelf al veel eerder een stap te zetten enzo. Ik vertelde het tegen mijn baas dat ik deze cursus doe, die vond het echt mooi. Hij zij dat ik met de stap zetten om deze cursus te gaan doen al een stuk onzekerheid overwonnen heb. Ik kan zeker veel meer mensen deze cursus aanraden, je voelt gewoon dat het de waarheid is, super bedankt hiervoor!
WR, man

Veel opener geworden
Ik ben door deze training veel opener geworden. Ik heb nog maar weinig negatieve gedachtes. Wat ik als heel prettig ervaar. Mensen om me heen zien dat ik verander. Wat ik heel leuk vind om te horen. Ik vind het echt een fijne training. Zoals het tot nu toe gaat is het het geld zeker wel waard.
CJ, vrouw

Heel motiverend
Beste Frank, ik moet zeggen dat de cursus heel praktisch is opgesteld. Vooral het beantwoorden en overpeinzen van de vragen werkt voor mij heel motiverend. Het geeft u een push of de drang om uw grenzen meer te verleggen wat mij dan al het gevoel geeft van meer zelfvertrouwen. Ik vind het een “Hoe het moet cursus”, je gebruik je kennis om jezelf en omgeving nog beter te leren kennen.

Bij deze sluit ik graag af en ga met volle overgave verder met de cursus, wel met vallen en opstaan maar met een doel voor ogen, meer zelfvertrouwen en zelfzekerheid!!! Beste groeten vanuit België!
MK, man

Meer inzicht
Ik ben deze cursus gaan doen om meer zelfvertrouwen te krijgen tijdens mijn herkansing van een mondeling examen (dinsdag over een week). Bij het vorige examen kreeg ik te horen dat ik te onzeker overkwam. Op mijn werk hoor ik dat af en toe ook. De cursus heeft me inzicht gegeven in waar die onzekerheid vandaan komt (kritische, negatieve en autoritaire vader). Het heeft me ook geleerd bepaalde gedachten af te leren (bijv. vergelijken met anderen, spijt hebben van dingen uit het verleden, goedkeuring willen van anderen) en deze om te zetten in positieve gedachten over mezelf.
BH, vrouw

Niet verwacht maar toch gebeurt!
Niet verwacht maar toch gebeurt! Ik wilde even laten weten dat je cursus me inderdaad meer zelfvertrouwen heeft gegeven. Dingen die ik wel wist, maar die nu echt zijn doorgedrongen! De emails kwamen altijd op het moment dat ik toevallig met het onderwerp in de praktijk te maken had (nee durven zeggen, je kan niet ieders vriend zijn, met kleine stapjes beginnen, je op het positieve richten…). Hartelijk dank,
LW, vrouw

Heel goed voor mijn zelfvertrouwen
Dag Frank, dank u wel voor de e-mails “Blijvend zelfvertrouwen”. De e-mails waren heel goed om mijn zelfvertrouwen op te krieken. Frank ben ook niet jong meer 76.jaar, ben al jaren ’n wat verlegen mens, daardoor is het ook moeilijker om mijn zelfvertrouwen op te bouwen. Maar ik doe mijn best, we werken eraan. Ik heb het voornaamste van iedere e-mail in mijn computer opgeslagen. Zo kan ik uw programma steeds doorlopen als ik even tijd voor heb, waarvoor mijn dank. Vele Groetjes, Willy.
WD, vrouw

Heel tevreden
Beste Frank, ik ben heel tevreden over de cursus! Door de oefeningen te doen heb ik al veel meer inzicht gekregen in mezelf en ik oefen dagelijks nieuwe gedachtes en handelingen. Ik lees overigens ook graag andere artikelen van je op je website: heel inspirerend en praktisch ook! Hartelijke groeten,
ST, vrouw

Helpt heel goed!
Ik vind de cursus echt een eye opener, het klinkt allemaal zo logisch, maar op de een of andere manier bleef het in de praktijk lastig. Deze cursus helpt hier heel goed bij! Ik leer mijzelf steeds meer te accepteren zoals ik ben. Bedankt zover,
KV, vrouw

Vrijer en blij met mezelf
Beste Frank, ik wil je bij deze bedanken voor de cursus Zelfvertrouwen. Ik ben er een paar maanden geleden aan begonnen toen ik vast zat in twijfel en angst. Eerlijk gezegd had ik er niet heel veel vertrouwen in, maar ik voelde dat ik iets moest doen. Nu ben ik een paar maanden verder en wat een verschil. Ik voel me vrij en blij met mezelf. Ik vond de vorm van een e-cursus erg prettig, omdat ik hierdoor focus hield op wat ik wilde bereiken. En ik vind je stijl van schrijven ook heel fijn: duidelijk, met warmte en begrip.
AW, vrouw

Veel van geleerd
Hoi Frank, ik heb je cursus gevolgd en heb er veel van geleerd. Ik heb al meerdere mensen laten weten dat dit er is en dat het nuttig is! Wat ze ermee doen moeten ze zelf beslissen. Ik vond alles heel interessant en herkenbaar. Het liet mij inzien dat écht niemand perfect is en eigenlijk iedereen op zijn eigen manier wel op zoek is. Mooie onderwerpen en heel begrijpelijke taal!

Ook het stukje relatie werd erin meegenomen. Inzien wat je laat liggen als je zo door blijft gaan vond ik erg nuttig. En eens nadenken wat ik voor anderen beteken ipv alleen te kijken naar wie er wel niet zo lief voor mij is. Ik bleef maar hangen in het vechten en controle houden over dé situatie. Voor mij is het erg prettig geweest. Bedankt, groetjes
AE, vrouw

Ik merkt dat het echt helpt
Hallo Frank, ik heb nu mijn 6e mail gehad, en ik merk dat het echt helpt. Door de opdrachten die ik doe en over na denk merk ik dat ik zelfverzekerder ben. Vooral op school en straat heb ik er veel baat bij. Super bedankt voor deze cursus en ik hoop nog meer te leren in de komende mails.
AA, vrouw

Beter zorgen voor mezelf
Beste Frank, in een periode dat ik veel te veel werkte en altijd alles goed wilde doen op mijn werk, heeft jouw cursus me geholpen om wat beter voor mezelf te zorgen en mezelf niet voorbij te rennen. Ik zal je tips er nog af en toe bij pakken, om niet weer in hetzelfde gedrag te belanden maar om m’n eigen dromen ook na te streven ipv steeds bezig te zijn met werken. Bedankt voor de bruikbare tips!
MK, vrouw

Concrete tips
Beste Frank, tot nu toe heb ik al veel van de cursus geleerd. Ik vind het erg boeiend en de concrete gegeven tips vind ik helder en direct toepasbaar. Gemotiveerd ga ik verder en zie uit naar de overige informatie, die de komende weken volgt !
KW, man

Het gaat beter en beter
Als reactie op je vraag of ik iets aan de cursus heb, is het antwoord zeker ja. Nu ben ik wel ook op andere vlakken mijn leven aan het omgooien, maar mede door deze cursus gaat dat misschien makkelijker dan ik had gedacht. Ik ben best creatief, en overal in mijn huis hangen nu affirmaties, waar ik graag naar kijk, dus langzaam gaan mijn hoofd en hart deze uitspraken geloven. ik blijf lekker er mee doorgaan, en kan niet wachten op het eindresultaat! Het gaat beter en beter.
EB, vrouw

Prachtig werk
Beste Frank, je hebt prachtig werk geleverd met je e-cursus blijvend zelfvertrouwen. Het eerste deel over “overtuigingen” heeft me sterk aangesproken en ook dit stuk over zelfacceptatie inspireert me. De opbouw is heel goed en je taal spreekt iedereen aan. Met dank!
AG, vrouw

Er sterker uitgekomen
Ik ben hier zeker sterker uitgekomen. Sommige dingen heb ik op een klein briefje geschreven en die hangen nog steeds in mijn badkamer. Die probeer ik dan zoveel mogelijk te lezen. Zoals één van de dingen die ik belangrijk vind is: ‘minder iets aantrekken van andere mensen’. Soms moet je wel eens meer aan jezelf denken, en op zich is daar niets mis mee. Of zoals de volgende zin heeft er mij wel doorgetrokken, ‘ik ben de moeite waard, wat ik ook doe of wat iemand ook zegt, ik houd van mezelf zoals ik ben’. Nooit gedacht dat dit me ging helpen.

Maar nu sta ik steviger in mijn schoenen. Ik heb geleerd om iets van mijn doelen te maken en er vooral er voor te gaan. Met meer zelfvertrouwen, sta je ook positiever in het leven. Zo ervaar ik dat. Ik ben van mezelf van nature een sociaal persoon, dus dit geeft me nog meer durf voor dingen aan te gaan. Vooruit kijken, dingen loslaten, eigen mening, en noem maar op. Positief denken en positief in het leven staan is mijn boodschap, mijn doel! Bedankt voor deze cursus!
RN, man

Voelde mijn zelfvertrouwen groeien
Beste Frank, veel herkenning vond ik al na het lezen van het boek dat bij de eerste mail zat. Vooral de eerste paar lessen hebben mij enorm geholpen. Mijn zelfvertrouwen voelde ik gewoon groeien. Mezelf laten horen en mijn mening geven gaat mij makkelijker af dan voordat ik begon met deze cursus… Hartelijk dank voor de duidelijke en interessante lessen, het helpt mij zeker!
DN, vrouw

Ik voel me beter en sterker
Ik raad iedereen deze cursus aan. Het geld is het zeker waard, ik wou dat ik het eerder was tegengekomen. Je kan de cursus doen in je eigen tempo en gewoon thuis. Je werkt aan jezelf, met jezelf. Het heeft mij zekerder gemaakt en daarmee zit ik veel lekkerder in mijn vel. Ik ben er echt 1 a 2 keer in de week voor gaan zitten en heb alle vragen, antwoorden voor mij zelf op papier gezet. De eerste weken dacht ik ja er gebeurt nog niks maar naar mate de cursus vorderde ging er wel degelijk een verandering plaatsvinden. Het moet echt groeien. Frank bedankt, jij hebt mijn ogen doen openen met je stellingen en vragen. Het duurde even voordat het landde maar ik ben blij dat ik er mee begonnen ben. Het heeft zeker effect, ik voel mij weer beter en sterker. Mensen veel succes met de cursus!
RV, vrouw

Grote gevolgen
Beste Frank, ik ben heeeel blij dat ik deze cursus heb ontdekt! Ik doe mijn best elke dag om mijn zelfvertrouwen op te krikken… Maar het gaat traag. De oefeningen zijn goed en simpel uitgelegd, niet te veel blabla, heb ik graag. Ik merk al kleine veranderingen, zoals het feit dat ik in een bepaalde situatie lach ipv onzekerder te worden, en dan is het voorbij. Nu aanvaard ik ook complimenten van anderen. Vroeger zei ik, maar nee,… Nu zeg ik, ja ik weet het. Het zijn ministapjes, maar wel met grote gevolgen. Bedankt!
HA, vrouw

Concrete ideeën
Dag Frank, dit antwoord komt een beetje laat, maar ik zou toch nog graag mijn positieve energie terugsturen door te zeggen wat ik al allemaal geleerd heb (daarbij geeft het mij zeker ook een goed gevoel!) Eerst en vooral heb ik begrepen dat zelfvertrouwen helemaal in mezelf ligt, en dat het mijn eigen (onbewuste) keuze is om de reden op iets of iemand anders te schuiven. Het heeft geen zin om op zelfvertrouwen te wachten tot ik dat bepaalde goed kan of tot ik heel populair ben. Het werkt net andersom.

Ik besef ook dat ik niet altijd zonder zelfvertrouwen ben, en dat ik niet altijd een gebrek aan zelfvertrouwen gehad heb; Ik had nog nooit over de oorzaak gedacht. Dat geeft me vertrouwen dat de evolutie in omgekeerde richting ook mogelijk is. Hoewel ik over alles al veel dacht, heb ik nu concrete ideeën om iets aan dat gebrek te doen (niet spiegelen aan een ideaalbeeld; mezelf accepteren en niet anders willen zijn) Ik besef ook dat niemand perfect is, en ik niet minder perfect dan een ander.

Ik geef mezelf complimenten (sinds het begin van de cursus), hoewel die eerst niet veel veranderden, maken ze me nu echt blij. Hoewel ik wel wist dat ik veel goede kanten en talenten heb, lukt het me veel beter om ze te voelen en daardoor voel ik me beter!
AW, vrouw

Ik vind mezelf weer mooi
Ik heb zeker iets aan de cursus gehad. De cursus heeft mij geholpen mezelf weer mooi te vinden en positiever tegen dingen aan te kijken. Ik heb nu en dan nog wel eens een terugval, maar het gaat steeds beter. Ik zet kleine stapjes vooruit.
LD, vrouw

Ik heb mezelf versterkt
Ik heb mezelf versterkt, vooral door de boodschap: geef jezelf complimenten, waardeer jezelf om de stappen die je zet enz. De cursus was fijn om te doen, je stem heel plezierig om naar te luisteren, had een ontspannend effect. Ik blijf nog wel tegen onzekere gevoelens in mezelf oplopen, maar qua mezelf haalbare doelen stellen, ben ik zeker vooruit gegaan.
AA, vrouw

Het heeft me waarachtig goed gedaan!
Beste Frank de Moei, ik wil je even bedanken voor de cursus die ik heb gevolgd over zelfvertrouwen. Het heeft me waarachtig goed gedaan! Mijn pad gaat weer verder. Ik blijf je mails in elk geval nog even lezen, dat is inspirerend en leuk! En het schouderklopje was me weer welkom, een goede reminder. Alle goeds met je bedrijf, mooie momenten en inspiratie toegewenst. Hartelijke groet,
LG, vrouw

Zeer duidelijke en begrijpbare teksten
Vergelijk jezelf niet met een ander. Ik ben uniek en zoals ik ben is het prima. De cursus geeft je zeer duidelijke en begrijpbare teksten, je eigen "zelf" komt terug naar boven. Positief.
IW, vrouw

Goede heldere oefeningen
Ik heb geleerd dat mijn gedachten over mezelf invloed hebben op hoe ik me voel, en dat ik daar zelf dus invloed op heb. Dat vind ik positief. Ik vond het goed dat er een stap voor stap opzet was met goede heldere oefeningen.
JS, man

Gemotiveerd en aangemoedigd
Zeer positieve cursus. Deze inzichten heb ik opgedaan: Dat je meer in jezelf gelooft, in je positieve talenten en eigenschappen. Dat je je best omringt met positieve mensen en je niet vergelijkt met anderen. Je best niet aan zelfkritiek doet en dat er vele redenen zijn om tevreden te zijn. Wat vond ik goed aan de cursus? De helder geformuleerde taal, de prioriteiten die gesteld worden en het is gemakkelijk om je erop te focussen.

De cursus is overzichtelijk, bondig en tegelijkertijd krachtig. De praktische toepasbaarheid en de weerlegbaarheid spreken me ten zeerste aan. Ook de boeken vind ik zeer goed. Je wordt ook gemotiveerd en aangemoedigd en dat werkt aanstekelijk.
MP, vrouw

Confronterend
Ik vind het nog steeds zeer confronterend om deze cursus te volgen. Heb regelmatig moeite met het beantwoorden van de vragen omdat ik mijzelf nooit dit soort vragen heb gesteld. Ik vond het goed dat het je zet tot nadenken over jezelf. Positieve cursus.
MB, man

Meer inzicht in mezelf gekregen
Ik heb meer inzicht in mezelf gekregen. Ik merk dat ik dichter bij mezelf begin te komen en zie waarom ik dingen doe die ik doe. De verschillende stappen en de opbouw zijn prima. Dat je niet alle stof in een keer krijgt. Daar leer je namelijk minder van. Ben erg tevreden met de opzet en zeer positief over de cursus.
LU, vrouw

Geleerd om beter naar mezelf te luisteren
Ik heb vooral geleerd om beter naar mezelf te luisteren, in positieve zin. Ook anders leren nadenken met betrekking zelfkritiek. Ook met affirmaties maken wat er goed werkt. Ik vond alles eigenlijk wel heel goed aan de cursus, maar ik ben nog niet klaar. Tot nu toe vond hem positief.
MM, man

Meer vertrouwen en inzicht
Mooie cursus. Ik heb meer inzicht gekregen, meer vertrouwen en pieker minder. Ik vond de uitleg en oefeningen goed.
KP, man

Blijf geloven in jezelf
Ik heb geleerd om te blijven geloven in jezelf. Ik vond de cursus goed, met duidelijke taal. Problemen lossen zich niet op door alleen alles te lezen, er moet echt een knop om in je hoofd.
LD, vrouw

Zeer positief over de cursus
Ik ben zeer positief over de cursus. Ik heb geleerd dat ik mezelf niet hoef te vergelijken met anderen en dat ideaalbeeld proberen te zijn, maar dat ik bij mezelf moet blijven. Ik begin mezelf weer steeds meer te waarderen en te accepteren dat ik compleet ben zoals ik ben. Ik mezelf voor niemand hoef te bewijzen.

Dat ik fouten mag maken. Ik niet zo kritisch moet zijn en alleen maar aan mijn 'fouten' van het verleden moet blijven denken, maar dit om moet zetten naar positieve doelen of de positieve dingen eruit moet halen. Dat kritische betrap ik mezelf nog wel regelmatig op, maar ja het feit dat ik dat dan door heb zien we ook maar als progressie!

De inhoud en structuur vind ik prima, iedere week kort maar zeer krachtige stukjes theorie en praktische oefeningen werkt voor mij zeer goed. Het is fijn dat er iedere keer een week tussen zit omdat het dan goed kan bezinken. Dat het kort en krachtig is op zichzelf al een groot compliment, maar helpt ook dat je er iedere week aan kunt werken. Ik hoop dat de tweede helft van de cursus net zo goed is!
AO, man

Goede oefeningen
Ik vond het een positieve cursus. Ik heb geleerd om meer op papier te schrijven in plaats van het onthouden. De oefeningen waren ook goed.
SW, vrouw

Prettig en herkenbaar

Ik ben nu je eboek 'Je bent prima zoals je bent' aan het lezen. Heel prettig en herkenbaar!
LP, vrouw

Super blij - en beter in mijn vel
Beste frank, ben tot nu toe super blij met de cursus maar loop op dit moment erg achter. En zal het ritme daarin echt even opnieuw moeten vinden aangezien ik totaal nog niet ver ben gekomen. Wel merk ik met al jullie tips dat ik nu al zoveel beter en lekkerder in mijn vel zit, echt super fijn!
SG, vrouw

Alles is duidelijk.

Het is heel goed om na te denken over jezelf, het nagaan/vragen stellen bij mensen in mijn omgeving. Ik heb geleerd om positiever over mezelf denken, stil te staan bij mijn kunnen, eigenschappen, niet perfect te kunnen zijn. Aan iedereen mankeert wat. Alles is duidelijk. Vind het wel moeilijk daar ik ook op dit moment met mijn vriend uit elkaar gaat en nog meer gevoelens naar boven komen.
WK, vrouw

Zeer de moeite waard
Beste Frank, ik stuur je deze email om aan te geven dat ik erg veel baat heb bij de cursus. Ik denk niet dat het hem bij mij zit in het feit dat ik 0,0 zelfvertrouwen heb, maar dat ik heel erg kritisch naar mezelf ben en de lat altijd erg (te) hoor leg. Door alles te lezen en de opdrachten te maken ben ik gaan nadenken over wie ik nu eigenlijk ben en wat ik waard ben. Dat is voor mij een hele belangrijke stap geweest. Ik leer in deze cursus de meningen van anderen meer los te laten en te kijken naar wat ik zelf wil én kan. Dat geeft me nu al meer rust. Kortom, de cursus is zeer de moeite waard! Dank je wel!!
HJ, vrouw

Nu al inzicht
Ik heb zojuist het eerste deel van de cursus voltooid en heeft met nu al inzicht gegeven die ik anders niet had gehad. Ik vond het echt heel goed dus dat beloofd nog wat.
FV, man

Vertrouwen en rust
Ik ben goed zoals ik ben, heeft voor mij zeker te maken met luisteren naar je innerlijke ik. Bij mezelf ben ik erachter gekomen dat ik lang op mijn verstand heb geleefd, om mezelf de bevestiging te geven dat ik het goed doe (voor de buitenwereld). Mijn eigenwaarde was niet van belang. Totdat ik mij ongelukkig begon te voelen, bang om keuzes te maken en twijfelde aan alles. Ik ben op zoektocht gegaan naar mijzelf heb daarin hulp gevonden…en welja..wat bleek, het is eigenlijk zo simpel: luister naar je gevoel! Je bent de moeite waard. Accepteer jezelf zoals je bent! Je creëert je eigen leven. Het heeft mij vertrouwen gegeven en rust en ruimte om te zijn wie je mag zijn.
EK, vrouw

Het gaat fantastisch
Ik voel me zoiezo al een stuk beter dan 7 weken terug:) ik denk al veel minder negatief. ik heb heel lang het geloof niet gehad dat ik de gehele verandering zelf in mijn handen heb, maar hoe meer je in de praktijk gaat brengen en rust voelt hoe makkelijker het allemaal wordt. Ik heb inmiddels de cursus zelfvertrouwen afgerond en ik ben me beter en beter gaan voelen. Lekker ouwehoeren met mensen over ‘koetjes en kalfjes’ vind ik tegenwoordig heerlijk. Veel wat ik gelezen/geleerd heb breng ik nog elke dag in de praktijk. Als ik iets ‘fout’ doe in mijn ogen word ik niet meer kwaad op mezelf maar accepteer het. Ik zou zeggen, het gaat fantastisch.
RN, man

Goed opgezet
Dank voor je wekelijkse mail met vele tips en vragen die me op dat moment toch net even weer wat dieper tot stilstand of nadenken stemmen. De cursus is goed opgezet en ik herken ook veel. Ik volg de oefeningen nauwgezet op en heb nadien ook weer vreugde en energie voor 10!
LS, vrouw

Groei in korte tijd
Ik heb tot nu toe veel aan je oefeningen gehad. Ik schrijf alles op en lees het na en verander het ook als dat een beter effect heeft op mezelf. Ik groei in korte tijd heel goed, het gaat wel eens met een stapje terug maar dan blijf ik het wel overzien. Heb echt bewust voor mezelf gekozen , ongeacht de mening van anderen. Dat doet me heel goed, ik weet voor mezelf dat ik er veel sterker uit kom. Ik blijf oefenen en vind de cursus heel leuk.
PB, man

Erg leerzaam
Bedankt voor de cursus. Ik heb er zeker wat aan gehad. Ik leer steeds meer op mezelf te vertrouwen. Ik heb geleerd dat ik ook nee moet zeggen als ik iets zelf niet wil. Ik moet mijn leven leiden volgens de manier waar ik me goed bij voel. Het lukt me nu ook steeds beter om mezelf te accepteren en mezelf positief toe te spreken. Het gaat allemaal de goede kant op. De cursus is erg leerzaam!
Nogmaals heel erg bedankt voor de cursus!
SG, vrouw

Denk aan successen
Hoi Frank, de cursus is leuk. Het persoonlijk “mantra” van les 1 zeg ik bijna elke dag waarbij ik denk aan de successen die ik heb bereikt in mijn leven. De vragen zijn duidelijk en zetten je aan tot echt nadenken over gedachten en kwesties.
BZ, man

Sterker in het leven
Beste Frank, de cursus is zeer leerzaam geweest, ik sta sterker in het leven en laat mezelf niet zomaar met een kluitje het riet in sturen. Deze cursus is echt een aanrader voor mensen die meer zelfvertrouwen willen krijgen en behouden.
Bedankt.
AN, man

Heel goed gevoel
Tot nu toe merk ik dat het volgen van deze cursus mij langzaam sterker maakt!! Ik kijk uit naar de wekelijkse email en naar het maken van mijn ‘huiswerk’. Soms kost het me meer energie dan een andere keer, soms met tranen, soms niet. Maar iedere keer maakt het dat ik me goed voel over deze manier van werken aan mijn zelfvertrouwen! Ik vind dat alles heel goed wordt opgebouwd en beschreven. Stap voor stap de goede richting op. De schrijfopdrachten vind ik persoonlijk fijner, omdat je dan intensiever bezig bent met de opdracht dan met de praktijkopdrachten. Ik heb een heel goed gevoel bij deze cursus en voel me al een stuk sterker! Dank u wel!!
MK, vrouw

Compleet programma
Beste Frank, vandaag is mijn zoontje van 3 naar opa en oma en heb ik eens even uitgebreid de tijd genomen om me in de cursus zelfvertrouwen te verdiepen. Ik vind het zo’n slim in elkaar gezette cursus! Door de heldere uitleg en de juiste vragen, is het een heel compleet programma. Het helpt me enorm om inzicht te krijgen en te relativeren. Dit was net even dat zetje in de goede richting dat ik goed kon gebruiken om weer positief te denken. Heel erg bedankt!
IV, vrouw

Mezelf weer teruggevonden
Hallo Frank, mooie cursus. De informatie is heel verhelderend, verrassend. Ik heb het gevoel alsof ik mezelf weer terugvind. Bedankt.
PH, man

Verhelderend
Beste Frank, al een paar weken volg ik je cursus. Tot nu toe ben ik elke keer wel iets tegengekomen waarvan ik dacht: dat is echt nieuw voor mij. Terwijl ik toch al lang bezig ben met dit soort zaken. Ik heb nu al het idee dat mijn zelfvertrouwen door jouw cursus is toegenomen, mede door jouw inzichten. Die zijn echt verhelderend. Bedankt. Ik ben erg blij dat ik hieraan begonnen ben en kijk elke week uit naar je mail. Ik vind het ook heel leuk om te doen en dit resultaat geeft echt een heel goed gevoel. Bedankt, je hebt me tot nu toe al heel goed geholpen.
KG,vrouw

Genoeg te leren
Tot nu toe bevalt me de cursus erg goed, veel dingen zijn wel bekend, maar toch erg ver weggezakt. Vooral het letten op het positieve doe ik nu meer dan voorheen, want ik was vaak alleen bezig met het negatieve. Kortom er is nog genoeg te leren voor mij in de komende lessen!
DG, man

Stimulerend
Ik vind de cursus goed opgebouwd, het is inderdaad belangrijk om bij de oorzaken te beginnen, om eerst inzicht in je eigen situatie te krijgen. Ook is de uitleg duidelijk. Verder vind ik het systeem om elke week een mail te krijgen, dus niet alles in een keer, heel goed. Dat stimuleert het aan de slag gaan met de punten van de week. Als je dan een nieuwe mail in je mailbox ziet, en je hebt nog niks gedaan, dan word je daar heel goed aan herinnerd.
SV, vrouw

Iedere week sterker
Ik ben met deze cursus begonnen omdat ik weinig zelfvertrouwen meer had. Ondanks dat ik best een mooie vrouw ben, alles heb wat mijn hartje begeert, maar dat zegt helemaal niets. Ik ben eraan begonnen in afwachting van, maar al snel keek ik iedere week uit naar de e-mails omdat ik mij iedere week sterker voelde worden. Mijn gevoel is nog sterker geworden. Voel mij weer iemand van waarde. Heb inderdaad bewust afstand genomen van mensen die mij geen energie geven. En mensen tot mij aangetrokken waar ik heel veel energie van krijg. Ben mij ook bewust geworden van mijn eigen kunnen, maar ook van wie ik ben en ik doe wat ikzelf wil!!! Deze cursus heeft mij zover gebracht dat ik nu nog de cursus Vind je ideale baan doe. Thanks Frank voor deze cursus die veel duidelijkheid biedt! Ik ben en voel me de meest zelfvertrouwde vrouw van de wereld! Heerlijk. Mijn man vindt het geweldig dat ik weer zo veel zelfvertrouwen heb.
CB, vrouw

Ik voel me steeds beter
De cursus tot nu toe geeft me duidelijk meer zelfvertrouwen. Beetje voor beetje zie ik mezelf groeien en nog meer mezelf accepteren en waarderen zoals ik nu ben. Ik voel me er steeds beter door.
RW, man

Jezelf accepteren zoals je bent
Beste Frank, ik heb zeker baat bij jouw cursus. Wat je regelmatig aanstipt is het niet perfect hoeven zijn, jezelf te accepteren zoals je bent en actie ondernemen om veranderingen waar te maken. Daar heb ik wel wat aan.
MV, man

Prettig
Hoi Frank, bedankt dat ik op deze manier de kans krijg om aan mijn zelfvertrouwen te werken. Zo kan ik rustiger over dingen nadenken en belast ik een ander en mezelf niet met de tranen die meestal gaan vloeien als ik over mezelf moet praten. Het is prettig om de vragen en mijn eigen antwoorden op papier te hebben staan zodat je het nog eens terug kunt lezen.
IM, vrouw

Wat heerlijk
Beste Frank, ik wil je graag bedanken voor de cursus! Heel erg interessant en ook nog leuk geschreven (“deze achtbaan is nog enger dan mijn schoonmoeder”, ha ha!). Ik heb een behoorlijk perfectionistische opvoeding ‘genoten’ en daarbij komt dat mijn moeder overwegend negatief is over mij. Een paar maanden terug liep ik echt vast door faalangst, ondanks dat ik al een paar jaar het huis uit ben. Nu ik je cursus heb gedaan, gaat het steeds beter. Ik geef mezelf geen kritiek meer (wat heerlijk J) maar praat nu positief tegen mezelf. Ook heb ik van je geleerd dat fouten maken best mag. Wat een eye opener! Ik doe vaker dingen die ik wil en durf meer stappen te nemen. Misschien nog geen grote stappen, maar het zijn wel stapjes in de goede richting. Als ik nu ergens aan begin, denk ik; mocht het niet lukken, dan vind ik vast wel een oplossing. Ik denk nu ook niet meer in onmogelijkheden maar in mogelijkheden. Kortom, ik ben blij met de vorderingen en doe het anders bij mijn dochter!
EO, vrouw

Blij
Dag Frank, ben bezig met de 6e ‘les’ van de cursus Blijvend Zelfvertrouwen. Deze cursus geeft een goede structuur aan mijn poging om meer inzicht te krijgen in mijn voortdurend gebrek aan zelfvertrouwen. Al met al ben ik blij dat ik me heb ingeschreven voor de cursus. Veel succes.
EM, vrouw

Veel aan gehad
Wat ben ik blij dat ik deze cursus volg. Ik ben nu bij mail 11 en heb tot nu toe veel baat gehad op de cursus. Ik heb hier veel meer aan dan een dik hulpboek over zelfvertrouwen. Ze vertellen wel hoe je je zelfvertrouwen moet opbouwen maar niet de dingen die ik in deze mailtjes heb gelezen. Ik heb hier veel meer aan!
EB, man

Eye-openers
Beste Frank, ik heb nu vakantie en ben van plan al je gestuurde mailtjes op mijn gemak door te lezen en de opdrachten te maken. Ik maak er echt tijd voor vrij. Ik ben nu bij les 6. Ik heb al wel je boek ‘Je bent prima zoals je bent’ gelezen. Want was dat een eye-opener voor mij. Ik herken mijzelf er zo in (en anderen)! Ook de opdrachten die ik maak bij de lessen zijn eye-openers. Ik leer mezelf steeds beter kennen en begrijpen (waardoor ik o.a. onzeker door ben geworden). Soms vind ik het nog wel moeilijk om wat ik lees, gelijk toe te passen. Je zit zo vast in je eigen denkpatronen. Ik vind het moeilijk om dat te doorbreken. Maar daar ga ik voor! Ik ga gauw verder lezen!
MR, vrouw

Bewustwording
Op dit moment wordt een heleboel duidelijk. Nooit de moeite genomen om hier echt bij stil te staan en dit aan te pakken. Door die bewustwording heb ik het gevoel dat eraan gewerkt wordt. Het is een begin!
MV, vrouw

Geeft mij kracht
Mijn mening over de cursus zelfvertrouwen! Ik ben er zeer tevreden over, het is goed van opbouw, elke week voldoende opdrachten. Ik heb de oefeningen opgeschreven in een word document, dan kan ik deze nog eens doornemen.
(herhalen) Stap voor stap krijg ik meer zelfvertrouwen, het gaat de goede richting uit, ik heb een aantal teksten die ik dagelijks herhaal, even mijzelf toespreken wat goed voor mij is, positief denken geeft mij kracht. Nog bedankt voor alles, en tot ziens.
TK, man

Fantastisch
Beste Frank, ik heb met grote interesse en heel veel resultaat de cursus ‘Blijvend Zelfvertrouwen’ gevolgd. Ik noem mijn situatie nu ‘fantastisch’, als ik het met 1 à 2 jaar geleden vergelijk. Ik sta veel relaxter in het leven. Er is nu rust in mijn hoofd. Het grappige is: ben ik nu zelf zoveel veranderd?? Nee, eigenlijk niet, maar mijn beleving wel!!
JJ, man

Waardevol
Ik vind de cursus waardevol. Ik heb lang getwijfeld of dit de juiste cursus is omdat ik best vertrouwen in mezelf heb. Ik kom nu tot de ontdekking dat ik ooit wel weinig zelfvertrouwen had en dat dit nu in “crisissituaties” weer bovenkomt als basiswaarde. Ik ben namelijk voor het eerst in mijn leven werkeloos. Door hier bewust naar te kijken, kan ik mijn gedachten weer ombuigen en dat is super. Ik ben benieuwd naar de rest van de cursus. Ik zal zeker je training aanbevelen.
KS, vrouw

Meer gaan doen wat ik wil
Hoi Frank, ik vind de cursus tot nu toe heel nuttig. Bij de eerste mail realiseerde ik me dat een bepaalde negatieve gedachte zonder dat je het weet als een deken over je heen kan liggen. En als je je dan realiseert wat je allemaal kan, gedaan hebt en hoeveel mensen er om je heen zijn die om je geven dan realiseer je je hoe stom dat is. Praktisch ben ik sinds de start van de cursus wat meer gaan doen wat IK zelf wil en gun ik mezelf het om fouten te maken, komt me erg goed van pas op mijn werk en verlost je van heel veel stress. Ik ben zeer benieuwd naar de tweede helft van de cursus.
FV, man

Spijker op z’n kop
Heel veel dingen die je schrijft slaan de spijker op z’n kop, ik herken mezelf er heel duidelijk in. Alleen ik moet nog wel aan het werk. Maar we zijn op weg!
JH, man

Super enthousiast
Ik heb al heel lang een slecht zelfbeeld en daar probeer ik nu verandering in te brengen. Ik ga vooruit, doe de affirmaties, die aan m’n spiegel hangt en merk dat het beter wordt. Al met al ben ik super enthousiast over deze cursus en ben iedere week weer reuze benieuwd naar de volgende email.
Ik ga ervoor! Bedankt!
BS, vrouw

Relaxte glimlach
Beste Frank, de cursus heeft veel voor me gedaan. De veranderingen zijn zeker duidelijk voor mezelf maar ook mijn omgeving reageert steeds meer: ik blijk behoorlijk relax te zijn en vaak met een glimlach rond te lopen. Zo voel ik me ook. Jouw cursus heeft dus een positieve invloed op mij en mijn omgeving. Met velen heb ik al hier over de cursus gesproken en meerdere laten hun belangstelling blijken. Ik zie met heel veel nieuwsgierigheid de rest van de cursus tegemoet.
RL, vrouw

Een echt oppepper
Ik volg de cursus “blijvend zelfvertrouwen” en ik kan er goed mee uit de voeten. Duidelijke theorie. Goed onderbouwd met voorbeelden. Heldere vragen, ook hier af en toe wat voorbeelden op je op gang te helpen. Soms gaat het met vallen en opstaan en af en toe met de nodige tranen, en toch, ik merk vooruitgang. Wat heerlijk als je weer een goede beslissing hebt genomen en het allerbelangrijkste, ZELF neemt. Juist dat geeft mij vertrouwen,want ik was te afhankelijk van mijn partner.

Complimenten dus! Ik heb er veel aan en kan er goede tips uithalen. En soms is net een opmerking alleen al voldoende om over na te denken en weer de positieve kant op te gaan….en die positieve complimenten. Wat mooi om te doen, te geven en te krijgen!. Een echte oppepper. Met heel veel dank; aan mezelf om dat ik de stap heb genomen om de cursus te gaan volgen. Dank aan jou voor de heldere lesstof!
AL, vrouw

Mijn zelfvertrouwen groeit
Beste Frank, ik heb veel aan de cursus, mijn zelfvertrouwen groeit en ik probeer meer aan mezelf te denken dan aan een ander. Ik probeer alles meer te accepteren zoals het is/mensen zoals ze zijn. Ik heb nog geen “echte” test gehad, dus weet nog niet hoe het op de lange termijn gaat werken, maar so far so good. Groetjes
LR, vrouw

Snel een hoop geleerd
Wat een goede cursus. Ik heb mede hierdoor en mede doordat ik er aan toe was, snel een hoop geleerd van jou! Bedankt voor de korte en bondige nooit vervelende uitleg! Ik heb alles als een spons geabsorbeerd en het paste sowieso helemaal bij mijn manier van kijk op het leven. Werkelijk alles was voor mij direct herkenbaar en ik heb het dan ook direct begrepen en opgepakt! Zaken zoals ze geleerd werden zijn door mij direct gebruikt en hebben hun uitwerking niet gemist in mijn (directe) omgeving.. Ik heb natuurlijk niet de illusie dat ik klaar ben maar dat geldt voor niemand in welke levensfase dan ook, groeien doe je elke dag.
AW, man

Groeiend zelfvertrouwen
Tot nog toe alleen maar positief over jouw cursus…..mijn zelfvertrouwen is groeiende, en daar ben ik heel blij mee…
Werd ook wel eens tijd haha….ik ben nu 55, maar een mens is nooit te oud om te leren hè? Hartelijke groet,
HD, vrouw

Blij met de inzichten
Ik heb de cursus zelfvertrouwen afgerond en ben erg blij met jouw inzichten. Wat ik vooral geleerd heb is dat ik eigenlijk al over heel erg veel zelfvertrouwen bezit (ha,ha). Ook dat is een goed inzicht voor mij geweest. De enkele gevallen wanneer ik het niet bezit zijn daardoor veel makkelijker aan te pakken. De inzichten die jij geeft zetten me aan het denken en gelijk aan het werk. Dankjewel en succes met je werk!
PW, vrouw

Houvast
Beste Frank, jouw lessen geven me een houvast, een stok achter de deur. Ik neem altijd de tijd om jouw lessen door te lezen en de oefening te doen. Ik merk dat ik bewust mee bezig ben met werken aan zelfvertrouwen. Ik gebruik affirmatie , ik luister naar audio lezing over zelfvertrouwen. Ik handel dingen met zelfvertrouwen, ik durf het meer aan, maar ik twijfel nog over de mijn capaciteit als het gaat over mijn werk. Daar zal ik heel graag wat extra zelfvertrouwen willen hebben, dan kan ik stappen zetten.
PE, vrouw

Luister meer naar mijn gevoel
Hallo Frank, uit de cursus heb ik oefeningen gekozen die ik gedurende een langere tijd ga toepassen: dagelijks lees ik hardop een aantal affirmaties, ik luister bewust meer naar mijn gevoel en ik focus op positieve dingen als ik negativiteit vanuit mijn omgeving ervaar of zelf negatief reageer. De extra e-boeken bevatten veel nuttige informatie. Ik ben iemand die zichzelf weleens voorbij rent en zich van het pad af laat trekken door dwingelanden, ik zal zeker meer met deze informatie aan de slag gaan. Ik zou zo snel geen verbeter punt weten voor de cursus. Bedankt!
MB, vrouw

Een enorm verschil
Hoi Frank, ik ben heel blij dat ik van de zomer besloten heb om deze cursus te gaan volgen. Het gaat niet vanzelf, maar ergens tijdens de cursus is er een kwartje bij me gevallen. Ik heb er enorm veel van geleerd. Niet steeds op mezelf mopperen en mezelf een complimentje geven als ik iets gedaan heb, maakt al een enorm verschil. Ook merkte ik op sommige punten dat ik al best wat zelfvertrouwen had, maar dat dat vaak helemaal wegzakte als iets niet lukte. Nu ik mij daar van bewust ben, heb ik die neiging minder en rem ik mezelf af.

Ik zal de cursus zeker aanraden bij anderen en voor mezelf heb ik al een nieuwe cursus van je gezien waar ik ook veel aan denk te hebben. Bedankt voor deze training!
MD, vrouw

Straal steeds meer zelfvertrouwen uit
Beste Frank, ik heb tot nu toe best veel aan deze cursus gehad. Ik heb jarenlang een depressie gehad die veel kapot heeft gemaakt, waaronder mijn zelfvertrouwen. Echter deze cursus laat me nadenken, inzien & actie ondernemen ! Ik zal een voorbeeld geven van wat deze cursus voor elkaar heeft gekregen: Een paar weken geleden ben ik op mijn vrije dag naar een werkoverleg op het werk gegaan omdat ik er dit jaar nog geen 1 keer bij was geweest. In het verleden bleef het alleen bij denken en niet doen. Ik was bang voor negatieve reacties van mijn collega’s. Nu ben ik echter wel gegaan en heb de negatieve (naast de positieve reacties die ik, tot mijn verbazing, ook kreeg) met een knipoog en een lach weggewoven zonder me daar ellendig of ongemakkelijk bij te voelen.

Ik heb een hele gezellige en redelijk ontspannen avond gehad. Bovendien kreeg ik een uitnodiging voor een vervolg. Dit heeft mij laten zien hoe erg ik al veranderd ben en dat andere mensen dit opmerken. Ik heb nieuwe mensen leren kennen en banden met bekenden aangehaald. Ik merk dat dit soort situaties steeds beter gaan en dat is goed voor mijn zelfvertrouwen.

Daarnaast krijg ik steeds meer complimenten dat ik er beter uitzie en steeds meer zelfvertrouwen uitstraal. Ik kijk elke week uit naar de email van de cursus en ik wil je graag bedanken voor de moeite en tijd die je erin stopt !!
SK, man

Mijn eigen ik
Hallo Frank, de cursus is nu toe zeer herkenbaar. Ik voel me er steeds prettiger bij en kom meer tot mijn eigen ik. Alvast bedankt.
SH, man

Gaat steeds beter
Hoewel iedereen in de buitenwereld zegt dat ik zelfvertrouwen heb, heb ik dat van binnen nog niet genoeg. Deze cursus is goed om inderdaad het blijvende zelfvertrouwen te vinden. Vaak lees je wat over korte tips, maar dit heeft alleen effect van korte duur. Ik denk dat het beter is om eerst jezelf te analyseren zoals nu in de lessen is gebeurd.

Gelukkig merk ik dat het wel steeds beter gaat, en ik hoop dat de volgende lessen mij helpen om mijn zelfvertrouwen nog meer te vergroten. Alvast bedankt voor alles en de cursus is het geld zeker waard! :)
MK, man

Praktisch en stimulerend
Wat een leuke en praktische e- cursus heb je gemaakt, Frank! Lekker concreet en stimulerend en heerlijk ‘simpel’. Super dat je de cursus in stappen hebt ingedeeld die stuk voor stuk te doen zijn. Ik mag mezelf ontwikkelen en echt van mezelf gaan houden en merk zelfs nu al een beetje het verschil, ook al is er nog werk aan de winkel . Bedankt, je bent met je e-cursus een hulpmiddel op mijn levenspad. Ik vond het tot nu toe mooi om deze cursus te doen, vooral dat je goed over jezelf nadenkt wat je anders kan doen als je onzeker bent. ik ben gestimuleerd om verder te gaan met dit thema en andere thema’s door te gaan. Oprecht bedankt.
LB, vrouw

Inspirerende inzichten
Hallo Frank, allereerst hartelijk dank dat je mij het inzicht hebt gegeven dat ik een sociaal mens ben. Wat een mooi cadeau, dankjewel! De afgelopen 36 jaar heb ik het tegenovergestelde gedacht, maar door het lezen van jouw cursus ben ik al snel anders naar mezelf gaan kijken.

Je lessen hebben me de afgelopen periode veel steun en inzichten gegeven om me beter te voelen. Ik denk dat zelfvertrouwen en persoonlijke grenzen onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Ik wilde anderen niet teleurstellen waardoor ik te lang mijn best heb gedaan om me aan te passen aan hun wensen (met een bijna burn-out als gevolg). Een rechtstreeks gevolg van mijn gebrek aan zelfvertrouwen als je het mij vraagt.

Nogmaals bedankt voor je inspirerende inzichten: Ze geven mijn leven meer kleur dan ik voor mogelijk hield!
MO, vrouw

Meer zelfwaardering en mentaal sterker
Beste Frank, ik begin nu resultaat te merken in het trainen van een zwakke mentale spier. M.n. door het in gedachten en hardop herhalen van affirmaties, alle positieve eigenschappen etc. en directer stil te staan bij negatieve gedachten. Me af te vragen of ze waar/terecht zijn. Ga me meer gelijkwaardig voelen aan anderen. Meer zelfwaardering. Ben mentaal en ook fysiek sterker geworden. Zelfliefde is daarbij de sleutel.
GP, vrouw

Heldere inzichten
Beste Frank, bedankt voor alle eye-openers en nieuwe inzichten die je me met deze cursus hebt gebracht. Helder geschreven en voorzien van goede tips. Ik denk dan even aan het inzicht in les 9 ‘Wat zou ik kiezen als elke keuze succesvol zou zijn?’ Handig ook dat de cursus in wekelijkse mails komt zodat ik meteen een mooi studieschema had. Dit in tegenstelling tot zelfhulpboeken waarbij je jezelf achter de vodden moet zitten om het ook echt af te maken.
MS, vrouw

Voel me sterker
Nadat mijn relatie stukliep op mijn eigen onzekerheid ben ik die onzekerheid enorm te lijf gegaan. De lessen die ik toegestuurd krijg helpen mij de juiste focus te krijgen en het werkte geweldig. Ik voel me bij elke les die ik lees weer sterker. Hoe vaker ik ze lees, hoe meer het in mijn mind gaat vastzitten en wordt het een levenswijze. Ik ben je erg dankbaar.
MD, vrouw

Bijzonder
Beste Frank, het is bijzonder om de vragen in de lessen te beantwoorden. Ik kan natuurlijk zeggen dat ik alles wel weet, maar op jezelf toepassen is toch iets anders. Ik heb me aangemeld voor deze e-cursus omdat ik af en toe nog steeds tegen een overtuiging aanloop. Ik weet dat ik schepper van mijn eigen werkelijkheid ben en als ik dat kon creëren, ik ook krachtig genoeg ben om iets anders te creëren. Het heeft alleen even tijd nodig om ‘in te slijten’. Het is een proces waarin ik nu zelf zit en het heeft geen zin om het te forceren.
Je lessen en informatie houden me scherp en helpen me op dit moment om te blijven reflecteren. Bedankt zover,
MF, vrouw

Nieuwe inzichten
Wekelijks doe ik de opdrachten trouw, ik merk dat ik er nog niet ben omdat ik me op momenten (met name op werk) nog klein maak. Door de opdrachten sta ik wel elke keer stil bij wat er afgelopen week goed is gegaan en wat niet. Kom elke keer tot goede conclusies na de opdrachten en de truc is om te blijven oefenen en stil te staan bij wat er wel en niet goed ging. De wekelijkse mails helpen mij erg om de focus erop te houden en de tijd te nemen om te evalueren en tot nieuwe inzichten te komen.
CW, vrouw

Beter in balans
Het is goed om iedere week stil te staan bij hoe je denkt over jezelf. Ik leer nu om positiever te denken en om in lastigere situaties niet weer meteen terug te vallen. Verrassend vond ik het dat, nu ik nadacht over mensen in mijn omgeving, vele anderen ook een gebrek aan zelfvertrouwen hebben of onzeker zijn op één of andere manier. Dit is mij eerder nooit opgevallen. Het versterkt mij in het gevoel dat dit helemaal niet erg is, als ik hier soms last van heb.

Ik ben nu beter in balans. Ik probeer nu meer initiatief te tonen. Ik probeer nu meer dingen en zie wel of het lukt. Als het nu niet lukt, vind ik dit minder erg. Ik heb in ieder geval mijn best gedaan. Door de wekelijkse mails was er een blijvende bewustzijn, iedere week aandacht besteden aan jezelf. Ik ga zeker proberen om dit te blijven vasthouden!
YT, vrouw

Enorme bevrijding
Momenteel heb ik veel aan de cursus zelfvertrouwen, dit omdat ik na een periode van borstkanker, en daarna weer deel nam in de maatschappij, ik toch onzeker bleef. Gelukkig begin ik nu na 5 jaar erin te geloven dat er weer een ik is. De cursus zelfvertrouwen, helpt mij met name om mij zelf te accepteren zoals ik nu ben, niet meer vechten, maar het is zo als het nu is. Daarnaast heb ik inzicht gekregen dat ik door mijn perfectionisme wat voortkwam uit mij onzekerheid ik aardig aan het overcompenseren was geslagen. Dit heb ik als een enorme bevrijding ervaren.
MB, vrouw

Glimlach en opluchting
Beste Frank, enige tijd geleden heb ik je cursus “Blijvend Zelfvertrouwen” besteld. Vol enthousiasme ben ik ermee begonnen. Ik vond het best wel confronterend. Het werkte als een spiegel waar ik niet in wilde te kijken. Na een paar weken piekeren en draaien heb ik besloten dat als ik de weg uit dit doolhof, met zijn doodlopende straatjes wilde vinden, ik de confrontatie wel aan zou moeten gaan.

Nu ben ik bij mail #7 en ben je boek “Je bent prima zoals je bent” aan het lezen. Ik heb het nog niet helemaal uit maar ik ben al wel zover dat ik mijn blokkades/valkuilen heb gevonden. Nu ik weet waarom ik mezelf niet wil accepteren, weet ik ook waaraan ik kan werken.

Ik heb nu een weggetje gevonden in mijn doolhof die niet doodloopt en dat toverde zelfs even een glimlach op mijn gezicht samen met een gevoel van opluchting. Tot nu toe ben ik blij met de cursus, het is niet zo zwart-wit geschreven en ik vind het fijn dat je ook jezelf als voorbeeld gebruikt, wat naar mijn mening deze e-cursus wat persoonlijker maakt. Ik vind sommige opdrachten best moeilijk, maar ja, oefening baart kunst zullen we maar zeggen.
CV, vrouw

Straal van enthousiasme
Beste Frank, vanaf de eerste mail ben ik begonnen met mijn affirmatie.
Ik doe deze dagelijks een paar keer, vooral als ik (alleen) in de auto zit, het lukt me ook steeds beter om de affirmatie te gebruiken als ik me onzeker voel/twijfel aan mezelf/als ik weer oordeel over mezelf. Ik ben me steeds bewuster van mijn zelfkritiek.

Toevallig gaf mijn baas (die sinds augustus bij ons werkt) gister aan dat ik na mijn dip afgelopen zomer, zo ontzettend positief en sterk ben geworden. Dat ik helemaal straal van enthousiasme, betrokkenheid en positieve inzet, dat zie ik ook als een mooi compliment naar deze cursus! Dank je voor het maken van deze cursus!!
IK, vrouw

Inspirerend en waardevol
Beste Frank, ik ben bezig met jouw cursus zelfvertrouwen en allereerst wil ik je laten weten dat ik de cursus best wel confronterend vind, maar ook bijzonder waardevol. Dat ik hiermee verder ga staat voor mij vast. Ik geniet van je inspirerende verhalen. Het lijkt allemaal zo simpel, en elk nieuw gedrag kost moeite, maar ik ben ervan overtuigd dat ik mijn doel ga bereiken! Sinds ik jouw cursus volg ga ik veel meer van mij zelf uit en sta ik anders in het leven. De inzichten over focus vind ik geweldig. Je zult aan mij de komende maanden nog een trouw cursist hebben.
FO, man

Blij de stap te hebben genomen
Beste Frank, Ik heb geleerd naar mijzelf te kijken en niet naar anderen. Ik voel mij al beter dan een paar weken geleden. Door mijzelf elke keer als ik iets goed doe een compliment te geven, weet ik dat ik het goed doe. Ik ben blij dat
ik deze stap heb genomen voor deze cursus. Elke dag zeg ik de goede dingen tegen mijzelf. Bedankt.
WG, vrouw

Steeds beter
Hoi Frank, dank je wel voor alle positieve mails. Het kost me soms moeite mijn focus op het goede te houden, dat is niet vreemd. Maar het gaat wel steeds beter.
SL, man

Meer geloof in mezelf
De cursus geeft me inzichten in hoe ik mijn gebrek aan zelfvertrouwen blijf voeden. Ik ervaarde dit regelmatig als pijnlijk en confronterend. Hoewel ik merk dat mijn gebrek aan zelfvertrouwen nogal hardnekkig is, merk ik dat ik milder word voor mezelf. Ik merk dat het een proces is wat ik doormaak en de cursus me positieve energie geeft en meer geloof in mezelf. Zo merk ik dat ik leer accepteren dat ik tijd nodig heb om mezelf minder te vergelijken met anderen. Dat ik ben zoals ik ben.

De fouten in mijn verleden leer los te laten en in de context van toen te plaatsen. Ook dit leert me accepteren dat ik daar niets meer aan kan veranderen maar dat ik wel invloed heb op de keuzes die ik nu wil maken, die goed voor mijn zelfvertrouwen zijn. Wat ik ook leer inzien is dat als ik kijk naar mensen in mijn omgeving en naar hun gedrag ik ook bij hun onzekerheid zie. Dit helpt relativerend voor mij. Bedankt tot dusver…. op naar een blijvend zelfvertrouwen
RT, vrouw

Veel aan gehad
Hallo Frank, Ik heb heel veel aan deze e-cursus gehad. Ik heb vooral meer zelfinzicht gekregen. Ook ben ik erachter gekomen dat ik altijd zeer kritisch over mezelf ben. Ik ben nu vriendelijker tegen mezelf en ik mag fouten van mezelf maken. Aan het boek inzicht in je kracht en je bent prima zoals je bent heb ik ook veel gehad. Ik probeer vaak genoeg affirmaties tegen mezelf te zeggen. Bijvoorbeeld ik accepteer mezelf precies zoals ik ben, wat ik ook doe of wat iemand ook zegt.
NH, vrouw

Helemaal top
Gestart met cursus zelfvertrouwen. Ongeveer op de helft, maar ben nu al helemaal fan! Top dat jij en hoe jij je talenten en kennis overdraagt op zoveel anderen mensen! “gezond jaloers…”bestaat dat/mag dat? Is daar al een cursus over? ;-)) Veel dank, grt
Mo, vrouw

Hoop inzicht
Wat het voor mij vooral heeft opgeleverd is een hoop inzicht. Het heeft me geleerd dat er geen sprake is van een totaal gebrek aan zelfvertrouwen maar dat het alleen speelt op bepaalde gebieden. En ik denk dat de cursus en vooral ook e-boeken een goed middel zijn om in de toekomst het zelfvertrouwen te verbeteren.
SC, man

Goede inzichten
Beste Frank, ik wil je bedanken alvast voor de hele simpele, handige opdrachten. Ik lees heel veel over zelfvertrouwen en andere zelfontwikkelingsonderwerpen dus ik had niet verwacht dat het doen van de opdrachten me iets zou brengen. Ik heb de eerste 5 weken gedaan en heb vier goede lessen geleerd:

1. Week 1 gaf mij houvast doordat ik eindelijk een heldere definitie van zelfvertrouwen heb.
2. Deze week gaf mij tevens het inzicht dat ik goede beslissingen op mijn eigen houtje heb genomen en dat ik daar in de toekomst op kan bouwen.
3. Week 3 liet mij zien hoe makkelijk het is om positieve alternatieven te verzinnen op negatieve gedachten. Elke keer als ik ernaar kijk geven de gedachten mij kracht, vooral omdat het mijn eigen gedachten zijn.
4, Week 4 gaf mij inzicht dat de conclusie’s die ik over mezelf trek (je hebt dit en dat slecht of fout gedaan) essentiëel zijn voor mijn zelfbeeld. Ik had altijd de neiging om verklaringen voor mijn zelfbeeld in de omgeving te zoeken, niet in mijzelf.
RI, man

Dichter bij mijzelf
Hoi Frank, allereerst dank je wel voor deze boeiende cursus. Ik heb geleerd om dicht bij mijzelf te blijven en te zeggen wat ik van iets vind. In sommige situaties vind ik dit nog wel lastig maar ik durf al veel meer mijn standpunten te vertellen. Daar ben ik heel blij mee. Ik denk nu veel meer na over hoe ik de dingen vind en bekijk en hoe ik zou reageren of doen tegen een ander als ik niet fijn behandeld word. Ik denk nu meer na over, hoe wil ik het wel, en maak dat bespreekbaar. Dank je wel:)
DL, vrouw

Concrete stappen
Beste Frank, Bedankt voor de cursus. In een aantal concrete en kleine stappen levert de cursus interessante inzichten. De ene les is gemakkelijker toe te passen dan de andere. Wat ik ook merk is dat je een aantal lessen goed kan lezen, oefenen en doordenken maar dat bij moeilijke momenten het gevaar toch steeds bestaat dat je in de oude denkpatronen en gewoontes vervalt. Een hulpmiddel voor mij was wel om op geregelde tijdstippen (b.v. bij een nieuwe dag, bij een nieuwe week) bepaalde intenties en kleine doelstellingen opnieuw te herhalen.
PL, man

Denk nu meer aan mijzelf
Hai Frank, de cursus heeft mij het inzicht gegeven dat ik meer aan mijzelf moet denken en niet steeds er moet zijn voor een ander. Ook is het steeds maar zorgen voor een ander behoorlijk verkleind, het nooit neen kunnen zeggen is van de baan. Ik bepaal of ik iets wil waar ik mij gelukkig bij voel! Dus geen energie in mensen meer steken die toch geen interesse in mij hebben.
SD, vrouw

Het beste uit mijzelf halen
Beste Frank, een aantal gebeurtenissen op zakelijk vlak doen mij inzien dat ik niet het allerbeste uit mijzelf haal en hierdoor hele mooie dingen heb gemist. Verlegenheid, onzekerheid en twijfel zaten verankerd in mijn dagelijkse gedachten en (vooral) in mijn zakelijke omgeving merke ik dat mijn houding en gedrag niet altijd worden begrepen.

Ik heb er veel over heb gelezen maar had moeite heb met het vertalen van theorie naar de praktijk. Als excuus voer ik dan tijdgebrek aan of als ik mij beter voel dan ga ik stappen zetten… Ik besef nu door jouw vragen, die ik op papier moet beantwoorden, dat het mijn gedachten en mijn verantwoordelijkheid zijn. Ik weet nu ook dat ik niet de enige persoon ben die hiermee worstelt en dat er oplossingen zijn.

En aan die oplossingen ga ik met jouw hulp zelf werken. Ik ben strijdbaar en wil mijzelf veranderen en verbeteren. Jij en jouw training helpen mij daarbij en ik ga voor een toekomst waar ik in elk denkbare sociale situatie mij gemakkelijk voel, geen ruis in mijn gedachten heb en frank :-) en vrij mijn woordje kan doen.
KF, man

Veel zelfinzicht
Beste Frank, hartelijk bedankt voor deze cursus. Ik ben aan de cursus begonnen omdat ik in een moeilijke periode zat op mijn werk, wat veel effect had op mijn zelfvertrouwen. De cursus heeft mij veel zelfinzicht gegeven en laten zien dat ik veel te veel aan trek wat anderen van mij vinden en mezelf daar echt erg afhankelijk van maak. Er valt nog veel te oefenen, maar de cursus heeft me een goede stap in de goede richting laten zetten. Hartelijk bedankt en succes met alles,
MH, vrouw

Echt top!
Beste Frank, dit is echt top! Ik voel me nu al beter en ben nog geen eens op de helft, moet zeggen dat het die 50 euro zeker waard is. Ik zat al jaren in de knoei met mezelf, ben zelf een fanatieke sporter en krijg wel complimentjes dat ik er goed uitzie. Aan de ene kant weet ik dat soms ook wel van mezelf en dat ik dingen wel aan kan. Maar soms ontbreekt toch dat zelfvertrouwen van niet inzien hoe ik ben, wat ik kan en hoe ik mezelf kan zijn.I k denk ook echt dat dankzij deze cursus mijn leven gaat veranderen. Dat gebeurt nu al en ik ben pas begonnen met de eerste week – laat staan als ik 13 weken verder ben!
WB, man

Het helpt!
Beste Frank, ik ben bezig met de e-cursus zelfvertrouwen en dit gaat goed. Ik ben nu bij les vier en ik leer veel nieuwe dingen over mezelf! Ik heb gemerkt dat ik via uw cursus echt tot hele goede inzichten kom – het helpt!
PP, man

Geweldige cursus
Ik heb al veel baat gehad bij deze cursus. Mijn omgeving ziet mij positief veranderen, dat was nou net mijn doel. Die heb ik dus al (bijna) behaald doormiddel van deze geweldige e-cursus! Bedankt!
CE, vrouw

Een nieuwe start
Beste Frank, toen ik met de cursus begon had ik mijzelf al aardig onder de loep genomen. Door de gelezen stukken werd ik bevestigd dat ik de goede weg was ingeslagen. Ik herken mezelf in de theorie die je schrijft. Alle puzzel stukjes vallen op z’n plaats. Ik heb de afgelopen 34 jaar de autoriteit buiten mijzelf gelegd. En dat betekend dweilen met kranen open… Alles onder controle moeten houden. En veel verspilde energie wanneer je eigen geluk afhankelijk is van de dingen om je heen.

Op het strand in Bali de woorden START geschreven, een streep getrokken en er letterlijk over heen gelopen…. New Start. Thanks. Voor jou en mezelf.
SD, vrouw

Echte verandering
Hoi Frank, bedankt voor de cursus! Ik heb er veel van geleerd en ik pas het geleerde ook toe. Met name op mijn werk. Het fijnst vond ik de opdrachten en het boek dat erbij zat. Zo kun je ook echt veranderen!!!
TD, vrouw

Een 10
Beste Frank, deze e-cursus over ‘zelfvertrouwen’ krijgt van mij een 10. Ik ben zelf dokter en dus in een positie dat het vaak moeilijk is de balans te bewaren tussen zorg voor jezelf en zorg voor de anderen.

Het deed deugd je tips te lezen, ik heb mijn huiswerk vlijtig gemaakt. Ik heb al heel wat patiënten je website doorgegeven. Ik heb toch nog nieuwe inspiratie gevonden ondanks de stapels boeken die ik al studeerde hierover. Ik raad iedereen aan zich te laten coachen en zich dus ook de inspanning te getroosten, de moed te vinden en aldus de werkelijke verandering van je zelfbeeld te realiseren.

Ik voel me veel gelukkiger, want ik besef zelf dat ‘geluk’ maar een gemoedstoestand is. Hier naar leren kijken met zelf-acceptatie en vriendelijkheid en geduld is een kunst, die je je eigen kan maken. Eenmaal je de weg van zelf-acceptatie en zelf-exploratie ingeslagen bent, wordt het leven boeiend, vooral omdat je open staat voor anderen die zoals jij zoekende zijn, en van iedereen valt iets te leren. Alle hulp is welkom terwijl ik mijn echtheid/authenticiteit bewaar, daarvoor is durf, waarachtigheid en mede-vriendelijkheid vereist.

Aan deze cursus apprecieerde ik:
– de overvloed aan informatie (ook de vragen in de kantlijn worden beantwoord)
– de duidelijke taal
– het gevoel dat ik kreeg, dat ik met een coach te maken had die met 2 voeten in het leven staat en dan ook nog heel graag anderen wil helpen: ik geloof dat je een echt, goed en verstandig mens bent. Met mijn hartelijke dank en vriendelijke groeten,
IV, vrouw

Heeft erg geholpen
Dag Frank, wat mij tot nu toe erg geholpen heeft is het inzichtelijk krijgen welke factoren er mee spelen bij onzekerheid. Het geeft inzicht dat ik ben zoals ik ben. En het geeft aan waar je aan kunt werken en welke inzichten je kunt veranderen. Ook het feit van accepteer dat je in situaties een gebrek aan zelfvertrouwen hebt en blijf er niet tegen vechten. Dat zijn echt eye openers. Bedankt voor zover. Ik kijk erg uit naar het eboek je bent prima zoals je bent. Met vriendelijke groet,
KO, vrouw

Duidelijke tips
De cursus levert mij veel op. De combinatie theorie en praktijkopdrachten sluit aan en is lekker compact. Je wordt gedwongen na te denken over hoe je er in staat, de dingen doet. Ook duidelijke tips hoe je het jezelf makkelijk kan maken. Zelfwaardering en zelfacceptatie zijn belangrijke basisvoorwaarden. Ik vind het leuk om met de vragen aan de slag te gaan. Doe dit meestal op zondagochtend. De cursus help mij verder vanuit een situatie van overspannenheid terug te keren op het werk.
FS, man

Steeds beter
Ik kijk iedere donderdag uit naar een nieuwe e-mail. Ik ga er ook uitgebreid mee aan de slag die dag en probeer alle opdrachten aandachtig te maken. Ook probeer ik mijn affirmatie dagelijks te herhalen en toe te passen. Ik print elke week alles uit en heb het in een map zitten zodat ik als het nodig is alles nog eens rustig door kan lezen en er even bij stil kan staan.

De uitleg vind ik er duidelijk en alles is erg herkenbaar. Ik moet nog de knop vinden om het ook toe te passen, maar dat gaat steeds beter. Blijven herhalen is voor mij erg belangrijk.
MK, vrouw

Positieve herhaling
De manier waarop de cursus in ingedeeld in wekelijkse opdrachten en informatie vind ik erg prettig. Ik kan de cursus in mijn eigen tijd volgen. Het is fijn dat het in heldere, duidelijke bewoordingen is beschreven. Er is een goede opbouw mbt de inhoud van de lessen. Ik krijg vaak een “o ja” gevoel als ik de lessen lees en de opdrachten maak. Dat is waarschijnlijk het sterke punt van de cursus: het herhalen, het nu elke dag bewust van mezelf en mijn eigen gedachten zijn. Een soort positieve hersenspoeling
MP, vrouw

Een leven aan kwartjes viel
Beste Frank, wat bij mij tot nu toe het meest is blijven hangen is je verhaal over het verschil tussen ‘raar’ en ‘anders’. Daar viel niet 1 kwartje, daar viel een leven aan kwartjes. Als ik jouw interpretatie lees begrijp ik niet hoe ik al die jaren ‘anders’ en ‘raar’ op hetzelfde plan heb gesteld. Met alle beroerde gevolgen voor mijn zelfvertrouwen van dien. Alleen al dat inzicht is me die 49 euro meer dan waard, en dan krijg ik nog zoveel meer. Heel veel dank!
MW, vrouw

Heb er echt iets aan!
Hoi Frank, dank je wel voor deze leuke cursus!!! Mooie opzet en ik heb er echt wat aan! Ik kijk alweer uit naar de volgende mail! De regelmaat van 1 keer per week een mail houdt me scherp om er bewust mee bezig te blijven. Ik voelde me erg onzeker in mijn werk. Inmiddels blijf ik herhalen dat het ‘goed is zoals ik ben’ – met al m’n eigenaardigheden die mij dan weer uniek maken. Al met al is er al veel meer rust dan een paar weken geleden.

Op mijn werk miste ik heel erg iemand die mij coachte in m’n nieuwe functie, ben kort ingewerkt en voelde me ‘in het diepe gegooid’, ik merkte dat veel van waar ik tegenaan liep te maken had met mijn zelfvertrouwen. Vandaar dat ik je cursus hebt gevolgd. Nou, bij deze ben je dus wat meer op de hoogte van wie ik ben en wat ik aan je cursus heb! Heel veel dus! Dank je wel! Dat wilde ik je even laten weten!
JV, vrouw

Helderheid
Beste Frank, deze cursus brengt mij helderheid. Ik ben al vele jaren bezig met zelfontwikkeling. Ik heb psychotherapie gehad en ben NLP master. En ondanks al deze wijsheid lijkt het erop dat het mij maar niet lukt om mijn doelen te bereiken, omdat ik blijf terugvallen in mijn eigen valkuil: zelfvertrouwen!! Al jaren is dit mij duidelijk, maar op de één of andere manier kom ik er maar niet doorheen.

Met deze cursus kan ik alles weer helder op een rij krijgen en ik hoop dat ik aan het eind van de rit kan zeggen dat ik een flinke stap in de goede richting heb gezet.. Dank je wel voor je heldere uiteenzetting.
PL, vrouw

Meer zelfkennis
Ik vind de cursus tot nu toe leerrijk en duidelijk. Heb alvast meer zelfkennis opgedaan. Voor mij hoeft er voorlopig niets te veranderen.
SH, vrouw

Waardevol
Beste Frank, ben per 1 april gestart aan een fitheid en gezondheid doelstelling, zowel fysiek als mentaal. De cursus is daarbij voor mij, een prima aanvulling
en ook waardevol. Blijven inspirerend voor nu en de toekomst. Hartelijke groet,
TD, man

Goed opgebouwd
Ik vind de cursus goed opgebouwd. Het laat mij inzien dat ik denkfouten maak. Ik weet al langer dat ik in een negatieve spiraal zit en ben een echte denker en piekeraar. Dit helpt mij om weer verder en vooruit te kijken. De e-boeken lees ik met veel belangstelling.
PW, vrouw

Mooie cursus
Beste Frank, als huismoeder in een zeskoppig gezin, heb ik steeds andere dingen gevonden om mij staande te houden. Toch sloop er in de loop der puberjaren wat onzekerheid in mijn manier van doen. Niet alleen voor mijzelf, maar ook voor mijn kroost en wederhelft bestelde ik je cursus.

Elke week print ik je wijze lessen uit en hang ze op de muur, zodat niet lezen geen optie is. Voor mij worden weer heel wat dingen duidelijker. Nu nog leren er naar te leven..ik blijf oefenen. Hartelijk dank voor je mooie cursus. Groetjes, CB, vrouw

Zeer waardevol
Hallo Frank, hierbij een korte reactie van mij: de cursus helpt me om mijn inzicht te vergroten in m’n gevoelens, oorzaken en aspecten die ik wel & niet kan beïnvloeden. Zeer waardevol om bewuster te werken aan je zelfvertrouwen. Met vriendelijke groeten
EB, man

Positief en en sterk
Beste Frank, alvast bedankt voor de e-cursus van afgelopen 3 maanden. Ik heb daar veel van geleerd en veel baat van gekregen. Ik zal deze cursus nog een keer goed doorlopen, omdat door de drukte van mijn werk en dagelijkse leven, heb ik deze alleen maar globaal gevolgd. Daarna ben ik zeker van plan om de diverse e-cursus bij u blijven volgen. Omdat ik ben daardoor positief, zelf vertrouwen en sterk geworden, ik voel mij gelukkiger dan toen.
XW, vrouw

Belangrijkste leermoment
Beste Frank, ik ben tevreden over de cursus. Vooral van de oefeningen heb ik profijt. Door de cursus realiseer ik me dat ik niet alleen heel kritisch ben naar mezelf, maar ook naar andere mensen die ik om veel verschillende redenen afschrijf. Wanneer iedereen de moeite waard is, moet je dus heel anders naar de wereld gaan kijken en ook meer geduld hebben met jezelf. Dit is voor mij denk ik het belangrijkste leermoment tot nu toe. Met vriendelijke groet,
JG, man

Steeds een stapje verder
Beste Frank, tot nu toe vind ik het een cursus waar ik echt wat aan heb. Ik ben aan het opkrabbelen met mijn kinderen na een nare scheiding. Mijn ex heeft de kinderen zo laten vallen, nadat ik gezegd heb te willen scheiden. Hij heeft veel moeite gedaan ons alle drie aftebreken, dus probeer ik met deze cursus mezelf weer op te bouwen om mijn kinderen ook weer het nodige zelfvertrouwen te laten krijgen. Ik kom steeds een stapje verder en deze cursus is ook een een houvast, ik ga ook zeker nog een vervolg doen. Bedankt,
SR, vrouw

Ik voel dat mijn zelfvertrouwen is gegroeid
Beste Frank, ook deze cursus heb ik met veel plezier gedaan! Ik voel dat mijn zelfvertrouwen is gegroeid, zonder dat ik het in de gaten had. Fijn gevoel! Ik moet er zelf veel door doen, maar dank voor de cursus! Ik ben natuurlijk niet perfect en zal elke cursus van jou vaker herhalen, zodat ik actief bezig blijf met jouw aanwijzingen.Jouw cursussen zijn voor mij een soort handleiding voor het leven.

Jouw e-books zijn ook heel interessant! Daar houd ik van: kort, maar krachtig en to-the-point. Alles in het leven hangt op een bepaalde manier samen, wat jij ook zegt. Zo ook al jouw cursussen. De effecten van jouw cursussen merk ik zo nu en dan ineens tussendoor in het dagelijks leven. Oh ja, denk ik dan, dat komt van die of die cursus. Dat zijn verrassende ervaringen op een aangename manier. Hartelijke groet,
DI, vrouw

Ik zit op de goede weg
De cursus heeft me gesterkt in mijn zoektocht naar zelfvertrouwen en me het gevoel gegeven dat ik op de goede weg zit. Ik vind het prettig met jouw duidelijke uitleg en via de online training verder te kunnen.
MH, vrouw

Het ligt niet aan mij
Voor deze cursus was ik echt een wrak. Huilde elke dag voelde me een waardeloos en niet waardig mens. Ben na een huwelijk van 26 jaar weer alleen. Heb me altijd weggezet en voelde me niet gelukkig. Weet zelfs niet meer wat IK leuk vind. Mijn hele wereld was in een klap weg. Vrienden laten je vallen. In het begin dacht ik dat het allemaal mijn schuld was en dat ik het niet waard ben.

Door deze cursus krijg ik steeds meer inzicht in dat het niet aan mij ligt en leer ik meer op mezelf te vertrouwen. Ben er nog lang niet en heb nog regelmatig terug vallen maar soms ontdek ik dat ik ook weer eens gelukkige moment heb en probeer daar mijn kracht uit te halen. Al zouden dat er wel meer mogen zijn. Kijk steeds weer uit naar de volgende mail en soms heel soms hou ik weer van het leven.
DJ, vrouw

Voel mijn zelfvertrouwen toenemen
Beste Frank, ik wilde even laten weten dat ik alsnog met de cursus begonnen ben en dat ik het erg fijn vind dat dit ook mogelijk is. Dat het materiaal gewoon nog beschikbaar is. Vier jaar geleden kwam ik gewoon niet verder dan de eerste paar lessen, de vragen vond ik toen al zo moeilijk dat ik afgehaakt ben.

Inmiddels ben ik een burn out verder, herstellende ervan moet ik zeggen, en na wat sessies coaching kwam de cursus van jou ineens weer in mijn bewustzijn bovendrijven en heb ik deze weer opgepakt. Ik ben gewoon bij les 1 weer begonnen, maar ben er nu blijkbaar ook echt klaar voor. Het versterkt de inzichten die er waren, maar het lukt nu ook om de oefeningen te doen, zonder totaal moedeloos te worden. Sterker nog, nu voel ik met elk antwoord dat ik geef mijn zelfvertrouwen stapje voor stapje toenemen.

Ik ben dus heel benieuwd naar de rest van de cursus en wil je bedanken dat de cursus gewoon beschikbaar blijft eenmaal gekocht. Hij komt nu echt op een goed moment voor mij. Hartelijke groet,
IL, vrouw

Heel leerzaam
Beste Frank, net begonnen aan de cursus Zelfvertrouwen. Vandaag ga ik beginnen met les 3. Tot nu toe toe vindt ik het heel leerzaam. Ben er door de cursus bewuster mee bezig, komen er ook weer dingen uit het verleden naar boven. Het zet me meer tot nadenken. Bedankt tot zover
AB, vrouw

Ontzettend veel aan gehad
Goedemiddag Frank! Ik wou even mijn reactie geven op de training.  Ik heb er echt ontzettend veel aan gehad. En nog steeds uiteraard. Ik heb veel trainingen gedaan.  Maar ik vind dat je erg duidelijk over komt en vind de volgorde ook passend.  Heeel erg bedankt! Groetjes
YO, vrouw

Duidelijk actieplan om te stoppen voor perfectionisme en zelfacceptatie
Ik heb de cursus zelfvertrouwen als zeer positief ervaren. Ik heb een duidelijk actieplan om te stoppen met perfectionisme en mezelf te accepteren zoals ik ben. Ook leg ik me neer bij het feit dat mijn leven gelopen is zoals het is. Ik kan er veel van leren en doorgeven.
RV, man

Heeft me zeker geholpen
Ik heb de cursus als zeer prettig ervaren. Het heeft mij zeker op weg geholpen naar meer zelfvertrouwen. Puur door positiever te gaan denken, mezelf complimentjes te geven en affirmaties te maken voor mezelf heb ik stappen kunnen zetten.
BE, vrouw

Goed en plezierig
Met name de eerste vier lessen waren verhelderend en doeltreffend. Weliswaar krijg je het gevoel dat je het eigenlijk al wel weet, maar je bent er niet bewust mee bezig geweest. Door de vragen te overdenken en ook de antwoorden op te schrijven heeft alles meer impact. Wel het gevoel dat in de laatste lessen sprake was van een stukje herhaling. In ieder geval dank voor de cursus. Het heeft mij zeker geholpen om de scope op mezelf weer helderder en positiever te krijgen. En daar ging het mij om.
KA, man

Veel van geleerd
Beste Frank, de cursus heb ik afgerond. Ik heb er veel van geleerd. Door de vragen kwam er weer veel naar boven, soms ook wel lastig om te antwoorden. Ik heb alles  opgeschreven. Ik ben er nu meer mee bezig. Ik merk wel dat ik er echt aan moet werken. Ik val nog wel terug naar onzekerheid, weinig zelfvertrouwen. Dan ga ik terug naar de cursus, handvaten en dat helpt wel.
De ene keer voel ik mij sterker dan de andere keer. Ik blijf ermee bezig. Bedankt! Groeten,
BF, vrouw

Voor mijn mening uitgekomen
Beste Frank, dank voor je interesse in mij, Ik ben op jouw site terecht gekomen nadat ik meer zelfrespect gegoogeld had. Dat wat jij daarover schreef heeft mij heel veel  geholpen om voor mijn mening uit te komen (binnen de familie). Zodoende heb ik na heeeel lang wikken en wegen toch de stoute schoenen aangetrokken en mij aangemeld voor deze cursus. Sindsdien ben ik steeds opgewonden als de volgende les zich aan dient. Verder wil ik het hierbij laten,( ik heb een rugzak die heel vol zit met minder leuke gebeurtenissen). Maar het lukt mij om te  genieten van het leven! Dank voor je hulp,
JO, vrouw

Tips om mijn zelfvertrouwen te versterken
Dit is een fijne cursus! Het vergt wel oefening, maar daar ging ik al van uit. Ik merk dat ik eigenlijk best al wel zelfvertrouwen heb, maar kan veel met de tips om dit te versterken. Bedankt en groetjes,
MR, vrouw

Voor mij is het dus ook mogelijk!
Ik wil je zeggen dat ik nu al een paar belangrijke eyeopeners gekregen heb. Het allerbelangrijkste en waar ik nu al veel effect van merk is het complimenteren van mezelf. Sinds ik dit doe voel ik me al veel beter. Bovendien word ik me steeds meer bewust van de dingen die ik goed doe. Daarnaast is vooral de insteek om jezelf te accepteren echt goud waard. Dat is waar het helemaal om draait.

Dus ik ben erg tevreden. Ik vond het een eye-opener en zeer zeker héél nuttig. Ik begon met de training na een artikel op je website gelezen te hebben over ‘het niet compenseren van zwakke plekken’. Sindsdien focus ik me meer op wat ik natuurlijk goed doe en voel me al veel zekerder. Ook helpt het om als ik me niet zeker voel daar ook vrede mee te hebben. Dat is de tegengestelde psychologie! Dus ga zo door Frank! Ik vind het ook mooi om te lezen over je eigen verhaal en proces in het bereiken van zelfvertrouwen. Dit geeft mij aan: voor mij is het dus ook mogelijk!

Ik herinner de lessen nog steeds en probeer ze steeds toe te blijven passen. Dat is het geheim natuurlijk. Bijvoorbeeld, één van de lessen gaat over het luisteren naar je gevoel en niet teveel van jezelf eisen. Gisteren was ik erg moe en heb toen na een tijd studeren aangevoeld dat ik rust nodig had en ben er toen wijselijk mee opgehouden. Wat is er concreet veranderd na deze cursus? Nou, normaal zou ik dan bijvoorbeeld balen, dat ik meer had kunnen doen. Gevolg is dat ik me verlamd voel om aan iets nieuws te beginnen. Nu complimenteer ik mezelf voor mijn inspanning en voel ik me sterker, dat ik meer in mijn mars heb! Vervolgens is het makkelijk weer met nieuwe moed te beginnen.

Een ander voorbeeld is dat ik aan salsadansen doe. Ik doe dat met een mooi meisje en voel me dan enigszins nerveus maar in plaats van dan boos op mezelf te worden / mezelf naar beneden te halen voor hoe ik me voel, zeg ik tegen mezelf: ik mag onzeker zijn. Even later voel ik me veel zelfverzekerder.

Dus ik ben zeker van plan deze lessen toe te blijven passen en blijf ook zeker alles wat ik geleerd heb doorvertellen. Zo bereik ik dat ik het beter in me opneem + anderen leren ook over deze cursus en kunnen hem gaan doen. Als een soort bedankje naar jou. Succes ermee verder!
RM, man

Een hele goede training
Ik doe nu de online training “Blijvend Zelfvertrouwen”. Echt super dat je die gemaakt hebt. Tot nu toe een hele goede training.
SB, vrouw

Helder geschreven
Dit is een erg helder geschreven cursus. Geen poespas of zweverig gedoe, gewoon zoals het is. Confronterend soms maar zeker heel leerzaam..ben blij dat ik de cursus gedaan heb!
PB, vrouw

Ik leer er veel van
Beste Frank, wil even doorgeven dat de bonusboeken geweldig zijn, daar leer ik veel van. De cursus Zelfvertrouwen is erg goed. De vragen dwingen je tot nadenken en dat is prima! Het was een geweldige cursus, het sterkt me om dingen in praktijk te gaan brengen. Hou er een mooi naslagwerkje aan over, dat ik zeker regelmatig ga doorlezen. Heb dingen meegemaakt die mijn zelfvertrouwen geen goed deden, maar stap voor stap hoop ik dit weer op een goede manier op te bouwen. Bedankt Frank!
MR, vrouw

Heeft me enorm geholpen
Beste Frank, tot nu toe heeft de cursus heel duidelijk gemaakt op welk gebied het gebrek aan zelfvertrouwen zit. Verder heeft het mij enorm geholpen om te kijken naar de beslissingen die ik genomen heb in mijn leven die goed voor me waren. Daar zaten enorm grote beslissingen bij, waarbij mensen me soms voor gek versleten dat ik die keuze maakte. Door bij die beslissingen stil te staan voelde ik me trots op mezelf terwijl daarvoor vond ik het de normaalste zaak vd wereld. Eigenlijk alle vragen bij les 2 waren zeer waardevol en gaven me echt een goed gevoel over mezelf.

Les 5 vond ik ook een eye opener en heb ik enorm veel aan gehad. Ik heb een vriendin met veel zelfvertrouwen benadert via de mail met jouw vragen en kreeg een mooie mail terug. Het was heel verhelderend om te lezen waar zij haar zelfvertrouwen uithaalde, maar nog meer om te zien dat ik heel anders keek naar de dingen die zij noemde. Waar zij heel positief naar zaken keek, was dat bij mij juist negatief. Of kende ik aan kwaliteiten geen waarde toe, omdat er altijd mensen beter in zijn dan ik dus dan telt het niet. Het gaf me dus niet alleen inzicht, maar ook handvatten om hierin dingen zelf anders te gaan doen.

De overige lessen zijn uiteraard ook waardevol geweest, maar les 2 en 5 springen er voor mij echt uit. Ik ben heel benieuwd wat de volgende lessen gaan brengen. Tot nu toe heb ik geen punten voor verbetering.
IL, vrouw

Blij dat alles zo eenvoudig wordt gehouden
Beste Frank, als eerste heb ik de training “nooit meer zorgen of stress bij jou gevolgd”. Daar was ik heel enthousiast over. Nu volg ik de training “blijvend zelfvertrouwen”. Ik had niet kunnen vermoeden dat een online training zo goed over zou komen bij mij. Ik ben er echt heel blij mee. Ik ben blij dat jij alles zo eenvoudig mogelijk houdt. Geen gedoe met vakjargon en/of dure woorden. Je ziet het ik durf met “jij” en ” jouw” terug te praten. Iets dat ik normaal gesproken niet gauw doe.

Dus door jouw manier van schrijven haal je (hinderlijke) drempels tussen mensen weg. Dat is wat ik waardeer in jou. Hierna ga ik de volgende cursus van jou volgen. Ik krijg er energie van en er is nog veel te doen voordat ik een goed functionerend persoon ben. Ik heb mezelf 25 jaar lang zowel lichamelijk als geestelijk verwaarloosd . Dank je voor jouw bijdrage in dit proces. Met vriendelijke groet,
RV, man

Mooie en waardevolle cursus
De cursus is nog niet helemaal afgerond, en tot nu toe heb ik er al veel aan gehad. Voor mij is de grootste eyeopener, dat ik zelf mag vinden, denken, weten, en handelen naar wat bij mij past, zonder ‘schuldgevoel’. De sterke overtuigingen die ik mee heb gekregen, mogen er zijn, en daarnaast mag ik ook zijn. Dat geeft me een gevoel van ruimte in mijn hoofd, over wie ik ben, en wie ik mag zijn, zonder de druk van buitenaf steeds toe te laten. Ik heb meer zelf in de hand dan dat ik dacht, en daar neem ik verantwoordelijkheid voor, graag zelfs, het geeft me rust! Hartelijk dank voor deze mooie en waardevolle cursus!
HE, vrouw

Opgekrabbeld na burn-out
Hoi Frank, ik heb vorig jaar deze cursus met succes gevolgd. Het heeft mij heel veel gebracht! Ik ben behoorlijk opgekrabbeld na een heftige burn-out mede dank zij jouw cursus! Heel veel dank hiervoor! Op jouw succes en mijn nieuwe leven!
RE, man

Mijn leven is compleet veranderd 
Hoi Frank, ik ben blij met deze cursus. Mijn leven is compleet veranderd…dank. P.s. ik heb je gegevens doorgestuurd naar vriendinnen.
HE, vrouw

Had niet verwacht er echt zoveel baat bij te hebben
Hallo, ik ben tot nu toe heel tevreden over wat de cursus brengt. Juist het relevante, in kleine porties, waardoor ik er de hele week mee bezig ben. Had niet verwacht er echt zoveel baat bij te hebben.  Ik verheug me steeds weer op de nieuwe email!

Ik heb het heel serieus genomen en heb veel meer inzicht gekregen in hoe mijn zelfvertrouwen op te bouwen. De gratis eboeken, waren voor mij, wat dat betreft teveel tegelijk, waardoor het minder beklijfd. Ik had aan de cursusstof meer dan genoeg. Als puntje van kritiek: sommige vragen waren eigenlijk geen vragen, in ieder geval geen open vragen. Iets te sturend. De open vragen hadden veel meer impact op mij. Ik ben er heel tevreden over. Hartelijke dank en vriendelijke groet,
CN, vrouw

Ik ben op de goede weg
Eigenlijk zou zo een cursus in het lessenpakket van de scholen moeten zitten want de jongeren vergelijken zich teveel met anderen door de sociale media. Tussen de 4 muren thuis zitten er veel mensen met te weinig zelfvertrouwen maar ze houden de schijn op als ze buiten komen. Ik probeer ondertussen al 3 jaar mijn eigen leven terug in handen te nemen. Ik ben mezelf verloren door mijn  20-jarig huwelijk en te leven met een man met een alcoholverslaving (wat ik toen niet wist).

Van mijn persoonlijkheid schiet dus niets meer over en ik heb ook veel gezwegen voor de lieve vrede en voor het welzijn van de kinderen. Ik moet dus veel nieuwe gewoontes aanleren en dat is niet gemakkelijk na zo een lange tijd miserie. Mijn probleem is dus om alles werkelijk uit te voeren….je moet het doen, initiatief nemen. Dit is met alles zo in het leven. Dromen kunnen geen werkelijkheid worden als je er alleen maar over praat. Doen is dus de boodschap.

In de cursus wordt dit goed benadrukt dat je echt moet werken aan jezelf!!! Ik weet dat nieuwe gewoontes aanleren oefening en herhaling vraagt maar ik herval regelmatig in mijn oude gewoontes. Maar ieder klein stapje dat ik maak is er 1. Daarom wil ik ook mijn zelfvertrouwen terug en spendeer ik iedere dag tijd aan de cursus. Ik moet mijn innerlijke ‘ik’ terugvinden, mijn kracht. Ik ben door uw cursus op de goede weg, het voelt goed…. Bedankt,
MS, vrouw

Heeft me erg geholpen
Beste Frank, bedankt voor deze cursus, ik heb er veel aan gehad door hier wekelijks mee bezig te zijn. Ook je nieuwsbrieven vind ik erg waardevol. Ik heb al veel zelfhulpboeken gelezen, maar jouw manier van aanpak, de’ inzichten’ van je cursus en jouw bemoedigende schrijfstijl hebben me erg geholpen. Heel erg bedankt!
MG, vrouw

Een van de beste beslissingen van mijn leven
Beste Frank, voor mij werkt deze cursus heel erg goed. Ik lees jouw nieuwsbrieven al een hele tijd met veel plezier en daar heb ik het afgelopen jaar al veel van geleerd. Waarschijnlijk gaat deze cursus me daarom ook best goed af. Wat ik tot nu toe heb geleerd/kunnen veranderen is: – bevestiging waar en door wie mijn gebrek aan zelfvertrouwen is ontstaan – me meer richt op de dingen waar ik goed in ben, en mezelf daar ook op wijs – ik denk zelfs nu te zien als een ander een bepaalde onzekerheid heeft – ik heb toevallig gisteren nee tegen een goede vriendin gezegd en ben daar de “hele” dag verbaasd over geweest dat ik geen schuldgevoel had – ik begin dingen bij de mensen om me heen te zien die niet goed zijn voor me terwijl zij al een onderdeel van bijna m’n hele leven zijn. Ik heb al afstand genomen van bepaalde mensen om me heen. – de grootste eye-opener was tot nu toe toch: gebrek aan zelfvertrouwen in bepaalde situaties.

Nu ik dit zo opschrijf merk ik weer hoeveel ik al ben gegroeid. Als ik deze cursus over een tijd nog eens zou doen, zou er bij 1 van de eerste vragen “wat zijn de 5 beste beslissingen die je in je leven hebt genomen?” nu komen te staan de E-cursus van Frank. Dank je Frank en heb een fijne week! Vriendelijke groet,
CB,  vrouw

Elke dag affirmaties
Beste frank, ik ben gestart met je cursus. Ik ben echter bij les zes blijven hangen. Mijn tijd wordt momenteel opgeslokt door andere bezigheden, maar hij blijft op mijn things to do list staan. Ik zeg elke dag mijn affirmaties, waarvan ik het idee heb dat het idd bijdraagt aan mijn zelfvertrouwen. Dus ik ga de cursus zeker afmaken. Bedankt voor zover.
EN, vrouw

Duidelijke verbetering
Hallo Frank, hier een reactie op de vraag wat ik van de cursus vind tot nu toe? De cursus bevalt me goed. Gewoon duidelijk en pragmatische teksten. Het klopt natuurlijk ook dat er teveel invloeden van buiten je leven bepalen en dat loopt niet altijd goed af. Ik ben inmiddels 51 en heb mezelf altijd heel erg bekritiseerd.

Door deze cursus word je daar mee geconfronteerd en je gaat snel aan de slag. Na enkele weken al duidelijk verbetering merkbaar. Veel herkenning. Ik zal deze cursus zeker aanbevelen bij mensen. De cursus heeft mij goed geholpen. Puur het laten nadenken over dingen als negatief over jezelf zijn en waarom? Wat het voor nut heeft en nog meer dat levert veel op. De gratis ebooks erbij maakten het helemaal compleet.

De meeste problemen bij mensen hebben meestal niet te maken met een stofje wat we missen, maar puur met onze denkwijze.

Jouw cursus is gebaseerd op de filosofie van het leven. Nadenken waarom je dingen doet en je laten nadenken over je eigen gedachten. Aan het einde van de cursus dacht ik wel een beetje in herhaling te vallen, maar zeker voor dit geld geen reden tot klagen. Nu wil ik de cursus relaties bij je gaan volgen. Ga zo door. Je maakt deze maatschappij beetje bij beetje beter doordat er gelukkiger mensen rondlopen.
WB, man

Jezelf trainen positiever te zijn
Door deze cursus word ik mij er meer van bewust dat een negatief zelfbeeld is aangeleerd door gebeurtenissen uit het verleden en dat het mogelijk is om jezelf te trainen meer positiever te zijn. Ik ben er nog niet maar als ik een moment van stress of angst ervaar, dan realiseer ik mij wel dat ik het zelf in de hand heb en dan denk ik na of het wel allemaal waard is mij zo te voelen. Ik hoop dan ook dat ik aan het eind van deze cursus sterker (blijvend) in mijn schoenen sta en ook meer negatieve gedachtes kan loslaten.
TB, vrouw

Al met al ben ik zelfverzekerder
Hallo Frank, bij deze wil ik even reageren. Tot nu toe bevalt de cursus mijn prima. (PS: ik heb de afgelopen 2 weken niets gedaan i.v.m. rugklachten) Wat voor mij het beste werkt is de vragen plus mijn antwoorden in Word zetten en dit uitprinten en inbinden zodat ik het overal en altijd kan inzien. De cursus opzet is duidelijk en je wordt aan het denken gezet!!!

Het bonus e-book “inzicht in je kracht” geeft mijn inderdaad veel inzichten door dit te lezen, na te denken, en op te schrijven en na te lezen. Al met al ben ik al zelfverzekerder….ik ben er nog niet , heb nog wel mijn momenten dat ik twijfel, maar ik zit zeker op de goede weg. Dank dus voor de cursus.
MN, vrouw

Inhoudelijk zeer sterk
Beste heer de Moei, de cursus gaat goed zo ver. Heb er veel aan. Goede woordkeuzes. Dacht eerst dat de mails vrij kort waren. Maar inhoudelijk zijn ze erg sterk! Ik kijk uit naar het vervolg. Met vriendelijke groet,
BW, man

Het gaat me lukken
Bedankt voor deze cursus, ik ben blij dat ik er mee gestart ben. Ondanks dat ik het ook wel heel moeilijk vind om oude gedachten los te laten en echt aan me zelf mag denken. Heb ik jaren niet gedaan, en om daar nu uit te kruipen is best moeilijk. Maar heb goede hoop dat ik door deze cursus het niet alleen hoeft te doen, dus het me uiteindelijk gaat lukken. Ook fijne feestdagen en een gezond nieuwjaar.
HW, vrouw

Goed en duidelijk te volgen
Ik heb veel plezier van de cursus. Al is het soms moeilijk positief te blijven denken. De kracht van je eigen gedachten is wel zo groot. Ook lijkt het negatieve zelfbeeld wel zo ingeburgerd te zijn dat het zich niet laat verdrijven. Ik hou me vast aan de woorden uit jou tekst dat het maar gedachtes zijn en dus zijn te veranderen. Het valt me niet mee moet ik zeggen….

De opzet van de cursus is duidelijk en goed te volgen. Leuk ook om aantekeningen terug te lezen – dat maakt wel dat je inzicht krijgt. We gaan vrolijk verder in de hoop en verwachting dat er wat veranderd.
EB, man

Zeer leerzaam
Hallo Frank, ik heb veel gehad aan deze cursus, vond het goed te volgen en zeer leerzaam. Heb de cursus samen met mijn vrouw gedaan en zij was ook enthousiast. Ben ook van plan om nog een cursus te volgen, misschien heb jij een goed voorstel welke.
DS, man

Een top cursus
Beste Frank, ik heb heel veel baat bij deze cursus. Het is wel hard aanpoten en vooral het buiten mijn comfortzone treden is vaak heel moeilijk. Maar ik merk dat mijn zelfvertrouwen wel toeneemt. Ik koester elk succes en zie elke week de nieuwe mail met plezier tegemoet. Ik heb al veel boeken gelezen over zelfvertrouwen en stress maar bij deze cursus ligt het anders. Ik begrijp nu wat er voor nodig is en dat alleen ik er het beste van kan maken. Een top cursus.

Opluchting
Beste Frank, bedankt voor je leerzame cases. De opdrachten en oefeningen zijn erg waardevol en zinvol om te doen. Ik merk wekelijks groei in mijn zekerheid/zelfvertrouwen. Vooral de tekst die ik dagelijks een aantal keren toespreek heeft impact. Maar vooral het graven in het verleden over de oorzaak van onzekerheid geeft een bepaalde opluchting. Ik heb er veel aan gehad en merk dat ik steeds meer zelfvertrouwen ontwikkel. Top!
DV, man

Geholpen
Beste Frank, de cursus heeft me al erg geholpen. Bedankt daarvoor!
AB, vrouw

Het vonkje wordt een vuur
Als reactie op de cursus zelfvertrouwen wil ik zeggen: Het is elke dag nog even nalezen wat er in staat. Het is eigenlijk net als leren fietsen, alle begin is moeilijk, maar je merkt zelf,wel het verschil. De omgeving geeft ook positieve feedback. Luisteren naar mezelf is luisteren naar een ander. Het negatieve kan ik steeds beter loslaten. Sinds tijden betrap ik mezelf op een glimlach – wow! Het vonkje heeft nog wel even de tijd nodig om een echt vuurtje te worden. Maar dat is een kwestie van tijd. Ik wil je graag bedanken hiervoor.
CB, man

Helpt me zeker
Ik ben een tijdje terug deze cursus begonnen bij u, ik ben er helemaal blij mee en het helpt mij met m’n zelfvertrouwen zeker.
DS, Man

Blij dat dit op mijn pad kwam
In een korte tijd heb ik veel geleerd en vooral nieuwe inzichten gekregen in mijn gedrag. Tijdens de video krijg ik genoeg stof om bij stil te staan. Het is een geweldige cursus en ik ben blij dat dit op mijn pad kwam.
LT, vrouw

Ik voel me eigelijk zeer goed!
Beste Frank, heel erg bedankt voor deze training. Ik heb een heel helder beeld gekregen van wat er bij mij allemaal ‘in de knoop’ zat. Door het analyseren en erkennen van deze ‘knopen’ heb ik hieraan kunnen werken. Heel erg leuk! Ik keek elke week uit naar de volgende les. Ook de oefeningen in de lessen heb ik met veel plezier en aandacht uitgevoerd. Ik ben er ontzettend van opgeknapt en ik voel me eindelijk zeer goed!

Ik had nooit geweten dat deze online trainingen goed zouden werken. Na de 1e mail voelde ik me al stukken beter. Wat ik ook een ontzettend groot pluspunt vind is dat u bij sommige mails een groot dictaat mee heeft gezonden. Ik heb deze dictaten met veel aandacht gelezen en ik heb er zelf een soort projectje van gemaakt. Ik vind dat het project geslaagd is. Ik voel me top! Ik heb veel te lang heel moeilijk gedacht. Het is niet zo moeilijk! En ik vind dat u mij die les goed heeft geleerd.

Heel erg bedankt! U heeft me heel erg geholpen! Wellicht ga ik nog deelnemen aan de andere cursussen die u online heeft staan. Met vriendelijke groetjes
EO, vrouw

Super goed geholpen
Laatst heb ik het cursus zelvertrouwen gevolgd, het heeft me super goed geholpen.
MW, vrouw

Inspirerende cursus!
Beste Frank, mijn voornaamste inzicht van de cursus is dat het wel meevalt met mijn gebrek aan zelfvertrouwen. Dat hoe ik naar mezelf kijk/gekeken heb, verschilt met wat ik in de praktijk doe. Genoeg om mezelf te waarderen en trots op mezelf te zijn. Mooi vond ik wat je zei over jezelf behandelen als je beste vriend. Dank weer voor een inspirerende cursus! Met hartelijke groet,
JH, vrouw

Veel oude en nieuwe dingen ontdekt
Goedenavond Frank, ik ben enige tijd geleden begonnen met de cursus zelfvertrouwen. Deze kreeg ik geadviseerd van iemand die hem zelf ook gevolgd heeft. Echt al vele jaren (onbewust) problemen met mijn zelfbeeld, zelfvertrouwen, veel lichamelijke klachten, ook veel gerelateerd aan hooggevoeligheid.

De cursus heb ik afgerond, veel oude en nieuwe dingen ontdekt. Nu komt het aan op de toepassing. En dat blijft voor mij keihard knokken. Het oude denk- en leefpatroon zet ik ongemerkt voort. Dat wat ik jaren heb gedaan kost tijd om dat structureel te veranderen. Dit zal zeker nog een poos gaan duren, denk ik. Gelukkig zie ik wel het verschil, ook mijn omgeving.

Van elke les heb ik kernzinnen op een vel papier gezet en al deze uitspraken/zinnen gelamineerd zodat ik deze kerngedachten steeds voor mezelf kan herhalen. Net zoals een blad met mijn eigen affirmaties, ook gelamineerd zodat ik iets ‘stevigs’ in de hand heb. Zomaar even wat op de mail gezet voor je om aan te geven wat de cursus voor mij betekent heeft. Fijne avond!
AV, vrouw

Die straalt zelfvertrouwen uit!
Goedemiddag, ik heb de afgelopen weken de cursus blijvend zelfvertrouwen gevolgd en dat heeft mij tot nu toe erorm geholpen. Probleem in onzekerheid was vooral te zien in mijn werk en ik straalde dit ook uit. Hierover gesprek gehad met teamleider en die gaf aan verandering te willen zien. Hierdoor gekozen om de cursus te volgen en heeft mij veel nieuwe inzichten gegeven.

Vooral anders gaan denken over jezelf en jezelf leren te accepteren zoals je bent. Ook heb ik geleerd om mijzelf als waardevol te zien. Krijg nu terug van collega dat ik zelfverzekerd overkom en heb nu ook een vast contract gekregen van mijn teamleider omdat ik erorm gegroeid ben. Van de week deden we op het werk een spel waar je van andere collega’s een positieve eigenschap krijgt en kreeg ik van een collega een kaartje met: “die straalt zelfvertrouwen uit”. Bedankt voor deze cursus,
SJ, man

Een goed besluit
Beste Frank, het was een goed besluit om aan deze e-mailcursus te beginnen. Positief vind ik de gepaste hoeveelheid stof om over na te denken en het is prettig om een week de tijd te hebben om erover na te denken en toe te passen. Het zijn praktische opdrachten en het geeft een goed gevoel om de opdrachten uit te voeren en de positieve teksten te lezen. Voor mij gaat de tekst soms te snel over naar een conclusie of is iets te positief waardoor het af en toe niet meer realistisch lijkt of niet zo van toepassing op mezelf.
CT, vrouw

Veel aan gehad
Beste Frank, tot nu toe heb ik veel gehad aan uw mails, bedankt daar voor! Ik heb een tijd bij een psycholoog gelopen, maar heb deze cursus aangevraagd om alles weer een beetje bij te houden. Ik merkte zelf dat ik daar aan toe was, maar met behulp van uw emails en het steeds weer oefenen daarvan, voel ik me steeds weer wat stabieler worden.

Zaterdag had ik bijvoorbeeld echt een top dag alleen eind van de dag kreeg ik weer een tegenslag. Dit heb ik wel vaker, dat er een situatie voorkomt waarmee ik mezelf dan geen raad weet. Ik hoop alleen hier nog van af te komen. (eigelijk denk ik wel te weten wat ik moet doen, alleen lukt het me maar niet om mezelf daar daadwerkelijk toe te zetten). Met vriendelijke groet,
MH, man

Erg tevreden
Hallo, ik ben met de cursus begonnen en ben tot nu toe erg tevreden en heb het vertrouwen dat deze cursus mij verder zal brengen.
JW, vrouw

Nog steeds heel blij
Beste Frank, ik ben nog steeds heel blij dat ik me heb aangemeld voor de cursus blijvend zelfvertrouwen. Door de mails te lezen, krijg ik eindelijk beter inzicht in hoe ik zelf in elkaar zit en waar bepaalde gedragingen en gedachten vandaan komen. Door jouw cursus voel ik mezelf een minder vreemd wezen, maar zie ik dat het hele natuurlijke processen zijn waar een mens in terecht kan komen. En door inzicht in waar ik me bevind, krijg ik inzicht in de manier hoe ik er ook weer uitkom. Ga vooral op deze manier door en dan zul je vast en zeker mijn naam nog eens bij een van de andere cursussen tegenkomen. Alvast bedankt.
NS, vrouw

Ik mag er zijn zoals ik ben
Beste Frank, wat ik tot nu toe geleerd heb is dat ik er mag zijn zoals ik ben en dat is perfect. Ik ben deze cursus begonnen, omdat ik op zoek ben naar een nieuwe baan, terwijl ik maar blijf uitstellen en niet precies weet wat ik wil gaan doen. Gelukkig krijg ik nu meer positieve gedachten bij het bekijken van vacatures en dat heeft al een paar goede sollicitaties opgeleverd. Heb nog geen nieuwe baan, maar ben er van overtuigd dat ik eerdaags wel wat gesprekken krijg. Zit al een aantal jaren in een gouden kooitje zoals mijn coach dat noemt en daarom ervaar ik het leven alsof elke week hetzelfde is, terwijl ik juist graag nieuwe dingen wil leren en ondernemen. Ik vind het leuk om de opdrachten te maken en de leerstof is duidelijk en goed te begrijpen. Hartelijk dank daarvoor en ik kijk met goede moed uit naar de volgende e-mails.
JD, man

Voel me beter over mezelf
Ik merk na de eerste twee weken dat ik me beter voel over mezelf. Het omhulsel is nog breekbaar maar ik begin te geloven in de herhaling, vooral van de positieve affirmaties, en het opschrijven van wat mij bezighoud en wat mij heeft gevormd.
FB, vrouw

Steun en vertrouwen
Beste Frank , ik heb al steun gehad aan de cursus. Ik ben 65 jaar, leerde na mijn echtscheiding 16 jaar geleden een lieve man kennen, met wie ik 11 jaar gelukkig getrouwd ben. Spijtig genoeg is hij begin vorig jaar aan de gevolgen van kanker overleden. Ik zit dus nog wel in een rouwproces. Door terug alleen te vallen staat heel mijn leven weer even op zijn kop.

Mijn oude kwelduivels, een gebrek aan zelfvertrouwen en eigenwaarde, staken weer terug de kop op. Door nu wat concreter met deze cursus bezig te zijn, krijg ik weer een beetje houvast. Laat ons zeggen : een paar krukken om weer terug op eigen benen te leren staan. Echt volledig nieuw zijn voor mij de dingen niet die je schrijft. Maar door er zo elke dag wat bewuster mee bezig te zijn, geeft het me toch meer vertrouwen. Ook het opschrijven vind ik een goede tip.

Ik ben een weekje weg geweest en loop dus wat achter. Dat is dus meteen een positief punt: ik kan het op mijn tempo doen. Ik kan dus nog even voort met al de info, tips en vragen. Zo kun je eigen antwoorden nog eens herlezen en wat evolutie bemerken. Voor mij is het dus een positieve ervaring. Bedankt daarvoor. Met vriendelijke groet
MV, vrouw

Waardevolle cursus
Ik vind het een waardevolle cursus. En ik heb er veel aan. Het is dan ook fijn om altijd weer terug te kijken naar de opdrachten, het heeft me zeker aan het denken  gezet, waardoor ik anders tegen een dingen aankijk. Hartelijk bedankt.
JB, vrouw

In een maand meer geleerd dan in 7 jaar
Hoi Frank, wat is dit een fantastische e-cursus! Ik heb al zoveel baat gehad bij al je mails en ik merk dat ik echt aan het nadenken word gezet. Eerlijk gezegd heb ik al 7 jaar hulpverleningsgesprekken gehad na aanleiding van mijn depressie en ben ik daar vorig jaar mee gestopt, maar het lijkt wel of ik nu meer leer over mezelf door jouw cursus als in al die 7 jaar!

Ik heb geleerd dat ik de invloed van zelfvertrouwen in mijn leven grotendeels zelf kan bepalen door positief te denken en mezelf te accepteren hoe ik ben. Ik vergeleek mezelf veel met anderen en kwam dan altijd tot de conclusie dat zij het beter deden dan ik, maar door jouw mails ben ik tot de conclusie gekomen dat ik mezelf daardoor alleen maar naar beneden haal.

Ook kon ik moeilijk alleen zijn omdat ik mijn eigenwaarde alleen zag in het gezelschap van anderen, zodoende plande ik mn agenda zo vol mogelijk. Nu kan ik zomaar 2 dagen thuis zijn zonder ergens heen te gaan, ik geniet er ook nog van, wat ben ik stiekem trots op mezelf dat dit is gelukt zonder te blijven piekeren! Ook herhaal ik de affirmaties vaak en dat helpt echt. Ik kijk uit naar je mails en vind ze allemaal erg waardevol!
CH, vrouw

Goede tips
Hallo Frank, bedankt voor alle goeie tips. Ik merk dat ik hierdoor langzaam maar gestaag meer zelfvertrouwen krijg. Met vriendelijke groet,
GS, man

Mijn zelfvertrouwen is zeker gegroeid
Beste Frank, dank je wel voor alle tips en leuke emails en opdrachten. Complimenten voor een mooie cursus. Mijn zelfvertrouwen is zeker gegroeid en ik heb goede inzichten gekregen in mijzelf en waar ik mee kan blijven werken. De affirmatie spier in positieve zin. Ga zo door! Met vriendelijke groet,
EK, vrouw

Nog regelmatig plezier van
Hoi Frank, een tijdje terug heb ik met veel belangstelling de cursus zelfvertrouwen gevolgd en tot een goed einde gebracht. De opbouw en vraagstelling hebben hun effect niet gemist. En ik merk nog regelmatig de effectiviteit van mijn inspanningen.
SL, man

Geeft mij veel kracht
Goedemiddag Frank, de cursus heeft tot nu toe mij veel aan het denken gezet. In ieder geval waar de onzekerheden vandaan komen. Hierdoor moest ik veel in het verleden graven maar ben eruit gekomen waar het aan ligt. In mijn tienerjaren had ik een heel kritische moeder. Dit heeft zich bij mij geuit in bewijsdrang, het alles goed willen doen. Andermans verantwoordelijkheden op me nemen. Door jou cursus heb ik geleerd dat niemand perfect is en ook geleerd dat mijn moeder misschien ook die periode onzeker was. De cursus is nog lang niet klaar en kan niet wachten op de volgende lessen!

Maar ik wil nog iets anders zeggen. Mijn zelfvertrouwen had vorig jaar zijn dieptepunt bereikt door omstandigheden. Zelfs in de spiegel naar mezelf kijken lukte niet, ik voelde me een mislukkeling met alles erop en eraan. En toen uit het niets kwam ik op jou site terecht. Paar maanden later merkte ik dat ik lekker in me vel zat en toen bedacht ik me hoe dit kon. Veel nadenkenken hoefde ik niet te doen. Dit kwam door jou Frank dat weet ik 100% zeker.

Jouw inzichten hebben mij veel kracht en doorzettingsvermogen  gegeven. Het waren de woorden die ik altijd heb willen horen. Tot nu toe in mij 27 jarige bestaan zijn mij dingen nog nooit zo helder en duidelijk uitgelegd en het is allemaal waar! En ja natuurlijk zijn er de slechte dagen maar ik weet dat ik altijd op jou kan rekenen. Heel erg bedankt Frank dat je zoiets heb opgezet, ik ben ervan overtuigd dat niet alleen ik, maar ook andere mensen hier heel veel baat bij hebben.
EK, vrouw

Het helpt enorm
Goede morgen Frank, bedankt voor deze fantastische cursus. Het helpt enorm. Het doet voelen alsof iemand je eindelijk begrijpt. Heel goed gevoel. Wat ik concreet al bereikt heb met de cursus “blijvend zelfvertrouwen” is dat ik niet meet zo streng tegen mezelf ben. Ik kan accepteren dat we allemaal mensen zijn en het hoort erbij fouten te maken waarvan we kunnen leren, waardoor we onszelf kunnen verbeteren. Dat is in de natuur precies hetzelfde: vogels gaan ook niet meteen vliegen. Eerst vallen ze. Dan pas leren ze vliegen. Ik heb alleen nog moeite met mezelf te accepteren hoe ik ben. Maar ik ga gewoon verder met mezelf te ontwikkelen en mezelf te leren kennen.
SK, vrouw

Ik ben op de goede weg
Goedemorgen, ik heb zeker al wat gehad aan de cursus, de cases komen soms erg bekend op mij voor. Verder ben ik mijn verlegenheid maar zo niet kwijt. Toch voelt het dat ik goed op weg ben.
AJ, man

Verhelderend en praktijkgericht
Beste Frank, door de cursus ben ik tot veel nieuwe inzichten gekomen. Heel goed vond ik de inzichten over stoppen met piekeren en meer in het nu te leven. Ook de eye-opener over problemen in relaties. En alles wordt verhelderend uitgelegd en is vooral praktijkgericht. Dankjewel! Groeten van
MP, vrouw

Heb mijn zelfvertrouwen teruggevonden
Beste Frank, ik zat ineens overspannen thuis en was op zoek naar mijn problemen. Ik kwam erachter dat ik onzeker was geworden terwijl ik dat eigenlijk niet zo ken van mezelf. Dankzij jouw vragen kwam ik erachter dat de oorzaak mijn kritische veeleisende manager was. Het werd me continu verteld; dat ik de dingen allemaal niet goed genoeg deed. Heel fijn om alles eens rustig op een rijtje te kunnen zetten en daarmee heb ik mijn zelfvertrouwen weer teruggevonden. Nu nog op zoek naar een nieuwe uitdaging, maar daar heb ik alweer zin in! Met vriendelijke groeten,
KS, vrouw

Veel inzicht gekregen
Goedemorgen, ik ben tevreden over deze cursus. De e-mails zijn duidelijk en zetten je aan het denken. Tot nu toe heb ik door de cursus vooral veel inzicht gekregen. Het blijft wel soms moeilijk voor me om de knop om te zetten.
MS, vrouw

Ongelofelijk doeltreffend
Dit is de 3e cursus die ik van je volg (na nooit meer stress of zorgen, betere relaties met iedereen). De opzet is zo eenvoudig, logisch maar ongelofelijk doeltreffend. Ik denk dat ik jaren lang mezelf te veel heb laten leiden door een te hoge werkdruk / eisen aan mijzelf te stellen dat ik mijzelf en mijn relatie wat uit het oog heb verloren. Helaas was mijn relatie niet te redden maar ik zelf wel door bewust en positief naar mijzelf te kijken. Ik kijk uit naar de toekomst maar leef in het nu… Dank,
HL, man

Blij dat ik ben doorgegaan
Beste Frank, Bedankt voor je e-mails met de inhoud. Ik moet eerlijk zeggen dat de eerste paar mails bij mij niet zoveel hebben toegevoegd. Ik heb bij onderstaande mail voor het eerst het gevoel dat er wat verandering begint te komen.

De eerste paar mails heb ik bewust dagelijks doorgelezen omdat ik dacht misschien dat het dan wat meer toevoegt. Ook de affirmatie heb ik op mijn spiegels geplakt. Misschien komt het ook omdat ik in het verleden al vaker dit soort dingen heb gedaan dat het minder werkt?

Door je laatste mail merk ik dat ik stappen neem. Een voor mij wat lastige situatie op het werk waar ik voorheen dacht shit zie je ze zijn ontevreden. Heeft mij nu opgeleverd er eerst over te praten en andere ook te laten in zien wat ik doe en wat mijn mening is. Met in mijn achterhoofd de hele tijd de woorden: ik beslis hoe ik mij voel, wat anderen er ook van vinden. Ik ben net zo belangrijk als een ander dus waarom zou mijn mening er niet toe doen.

Dus de conclusie: ik ben heel blij dat ik ben gestart en ben door gegaan met de cursus. Want ik heb overwogen om na de eerste mails te stoppen. Dank voor je mails! Met vriendelijke groet,
ND, vrouw

Voor de cursus had ik dit echt niet gekund
Beste Frank, allereerst ben ik superblij met deze cursus. Ik voel me al een stuk beter en kan eindelijk meer dingen los laten, en durf meer voor mezelf op te komen. De vragen zetten je aan het denken, waardoor je je er meer bewust van word.

Heb wel een paar dingen die me zijn opgevallen: Er staan vaak veel vragen in 1 vraag, waardoor het lastig is om op alle vragen tegelijk antwoord te geven.Ook staat er soms weleens hetzelfde, op een andere manier verwoord. Buiten dat, ben ik tevreden over de cursus

De cursus zelfvertrouwen heb ik inmiddels afgerond. Ik heb veel baat gehad bij de cursus. Ik kijk vaker op een dag in de spiegel en zeg dat ik goed ben zoals ik ben. Zeker toen mijn relatie in de afgelopen weken stuk ging ben ik hier wonder boven wonder goed bovenop gekomen. Voor de cursus had ik dit echt niet gekund. Ik zie nu in dat mijn persoonlijkheid het waard is. Ik ga al kijken naar de volgende cursus.
MG, vrouw

Blij dat ik aan deze cursus ben begonnen
Hoi frank, ik ben nu aan mijn 6de week bezig. De cursus helpt mij om anders te denken. In het begin vond ik de oefeningen moeilijk, maar ondertussen gaat dit vlotter en schrijf ik alles in een schriftje. Ik schrijf elke dag mijn successen en positieve punten op, maar ook de negatieve gedachten en waaraan ik gedacht heb om weer positief te denken. De e-boeken vind ik ook heel interessant en kijk al uit naar de volgende. Elke week kijk ik uit naar de volgende mail. Ik ben blij dat ik aan deze cursus begonnen ben. Groetjes
NH, vrouw

Het heeft me goed gedaan
Hallo Frank, ik heb met veel plezier én succes je cursus gevolgd. Het heeft me goed gedaan. Wat ik bijzonder waardeer is je uitstekend taalgebruik. Goedlopende zinnen; je bent een geweldige auteur! Onderschat het belang daarvan niet! Compliment! Hartelijke groet,
GB, man

Prettig om inzicht te krijgen
Beste Frank, ik heb baat bij de cursus! Het is prettig inzicht te krijgen in hoe zelfvertrouwen ‘werkt’ en waarom bepaalde oefeningen dus belangrijk zijn.
NR, vrouw

Dit gaat me zeker verder helpen
Geachte Frank, tot nu toe volg ik de cursus met veel plezier. Ook de betreft informatie die u verstrekt in de mail zijn zeer nuttig en geef mij zeker een beter beeld op veel situaties (waar ik nooit zo over na gedacht had). En voor mijn gevoel gaat dit me zeker verder helpen met het gewenst resultaat waarvoor ik deze cursus volg.
CB, man

Heb hier heel veel aan
Ik ben erachter dat als je er geen zelfvertrouwen hebt .het niet vanzelf komt. Het komt nu eenmaal niet uit de lucht vallen.Ik heb hier zeer veel aan. Groeten,
NS. man

Mijn zelfvertrouwen groeit
Beste Frank, eke dag maak ik een stapje vooruit maar dankzij deze cursus groeit mijn zelfvertrouwen beetje bij beetje. Het is niet altijd eenvoudig om het positieve  er uit te halen maar dan lees ik mijn zin en nog enkele zinnen en weet ik weer waar ik het voor doe en haal ik er weer positieve energie uit. Ik heb veel geleerd van deze cursus het heeft me veel gebracht ik heb nog een lange weg te gaan maar ik ben weer een stap dichterbij.
IH, vrouw

Geeft veel energie
Hoi Frank, tot op heden heb ik veel energie weten te halen uit deze cursus. Vooral de dagelijkse slogan die ik voor mijzelf mocht bedenken in les 1 werkte heel goed. Merk echt de laatste tijd mijn zelfvertrouwen is gegroeid! Ik weet dat verandering tokd kost en begint met kleine stapjes. Na het maken van les 6 ben ik voor mijzelf echt tot inzicht gekomen. Met vriendelijke groet,
LF, vrouw

Oordel nu minder over mezelf
Bedankt voor deze cursus. Merk dat ik nu meer naar mezelf kijk, dan dat ik over mezelf oordeel. Heb nog een lange weg te gaan. Kijk ook al anders naar anderen. Zij doen echt niet alles beter. Het is hardnekkig. Net zoals je zegt. Het is als een spier dat ontwikkelt moet worden. Met vriendelijke groet,
RB, vrouw

Stof tot nadenken
Hoi Frank, leuk om steeds jouw mailtjes te lezen over Zelfvertrouwen! Elke keer weer stof tot nadenken, als ik in de bus zit naar mijn stage of even niks te doen heb :)
Groetjes,
FP, vrouw

Fijne cursus en goede vragen
Hallo Frank, ik heb de e-cursus zelfvertrouwen afgerond. Ik vond het een erg fijne cursus. Fijn opgeschreven en goede vragen waardoor ik echt ben getriggerd diep na te denken om tot antwoorden te komen. Ik heb mijn antwoorden opgeschreven in een schriftje waardoor ik deze nog eens regelmatig erbij kan pakken. Ik heb de cursus over een lang uitgestrekte periode afgewerkt maar hierdoor wel het proces naar iets meer zelfvertrouwen in rustige stapjes doorlopen. Bedankt voor de cursus.
ES, vrouw

Fijn en duidelijk
Hallo Frank, tot nu toe vind ik het een fijne cursus. Duidelijke en begrijpelijke uitleg en informatie.Ik weet nu waar het missen van zelfvertrouwen vandaan komt en hoop het straks weer terug te krijgen.
MM

Ik heb de stijgende lijn weer te pakken
Beste Frank, bedankt voor de E-Cursus Blijvend Zelfvertrouwen. Ik heb deze met veel belangstelling afgerond. Ik ben iemand die total  niet houdt van de “zachte” kant van het leven. soft skills etc.. daar kon ik niks mee. Toch was het gedurende deze cursus zo dat ik uit keek naar het volgende deel!

Ik ben begonnen met frisse tegenzin! Omdat ik gewoon niet wist hoe dit mij zou kunnen helpen. Waarom heb ik het wel gedaan? Omdat ik vond dat ik het nodig had. De eerste paar lessen waren confronterend, en daarmee waardevol. Ten eerste moest ik zelf gaan graven naar oorzaken etc, ten tweede moest ik het opschrijven. Dat gaf me de kans om het van me af te schrijven.

Ik denk dat het goed is om te weten hoe anderen naar je kijken, en dat is vaak bij mij positiever dan ik denk. Al met al, ik heb de stijgende lijn weer te pakken. Ik blijf dit vasthouden. Nogmaals bedankt!
SK, man

Ontdek steeds meer wie ik ben
Hallo Frank, bedankt voor deze leuke, leerzame cursus. De cursus heeft mij met name veel inzicht gegeven over de oorzaak van gebrek aan zelfvertrouwen. Voordat ik aan de cursus begon, dacht ik dat een gebrek aan zelfvertrouwen voornamelijk verzoorzaakt wordt door negatieve invloeden van buitenaf (omgeving). De cursus heeft me geleerd dat mijn eigen gedachten en de zelfkritiek (interne criticus) een heel grote bijdrage hebben in het gebrek aan zelfvertrouwen.

De informatie uit de cursus gebruik ik nog dagelijks om vriendelijker voor mezelf te worden, positiever naar dingen te kijken en mezelf steeds beter te respecteren en waarderen. Langzamerhand merk ik dat het meer routine wordt en ik steeds meer (positieve) energie terugkrijg. Ook ontdek ik steeds meer wie ikzelf ben en wil zijn en durf ook mijn eigen hartskeuzes te maken. Met vriendelijke groet,
ML. vrouw

Trots op mijzelf!
Beste Frank, ik vind dat ik al wat meer zelfvertrouwen hebt opgebouwd, in het begin was het moeilijk om positieve dingen tegen mijzelf te zeggen, vooral het jezelf aankijken in de spiegel vond ik converterend, nu kan ik zelfs naar mijzelf lachen en wordt trots op mijzelf! Ik ben blij dat ik deze cursus hebt gekozen! Ik heb nu veel meer zelfvertrouwen en zit weer goed in mijn vel!
VV, vrouw

Heeft mijn ogen geopend
Hoi Frank, ik heb veel nieuwe goede gedachten opgedaan in de cursus tot nu toe. Mijn bottleneck zit ‘m denk ik vooral in het zoeken naar de balans in de energie voor gedachten, woorden en praktische uitvoering van het voldoende minderen van mijn afhankelijkheid van anderen in al die genoemde begrippen met hun inhoud. Het lijkt mij nu zo simpel maar als ik mijn dagelijkse dingen doe val ik snel terug in sommige oude gewoontes met hun spanningen. In jouw cursus voor blijvend zelfvertrouwen zoek en vind ik daar ankers voor. Ik ben over de zeventig en ga ervoor. Mijn HARTELIJKE DANK voor het openen van mijn ogen. Alle goeds,
LS, man

Heeft me veel goed gedaan
Hoi Frank, dit was een hele fijne les. Een “turning point”. Was al op de goede weg na de eerste lessen maar deze les heeft me heel veel goed gedaan.  Waarom het gedrag van iedereen accepteren en waarom dat van mezelf niet? Als moeder van 3 bijna volwassen kinderen wordt mijn zelfvertrouwen flink getoetst. Als alleenstaande moeder moet je stevig in je schoenen staan. Je lessen helpen me hier enorm mee.  Dit is de 2e cursus die ik doe met jou. Bedankt voor je “wijsheid”. Vriendelijke groeten
HA, vrouw

Dit geeft mij zoveel kracht
Beste heer De Moei, de cursus heeft zeker succes bij mij. Net zoals de cursus ” op zoek naar je ideale baan” het zet mij in beweging Wat bij mij heel erg helpt wat voor mij duidelijk naar voren komt in de cusus is “wil je verandering? dan moet je zelf aktie ondernemen!” Dat geeft mij zoveel kracht en moed om mijn schouders eronder te zetten. Bij heel veel dingen die ik lees denk ik Ja dat weet ik wel maar ik ervaar door het te lezen dat het weer even onder de aandacht wordt gebracht bij mijzelf Ik ben een zeer positief ingesteld mens en weet dus dat het wel goed komt, maar soms heb je even een zetje nodig. Dank daarvoor
IB, vrouw

Het gaat de goede kant op
Beste Frank, ontzettend bedankt voor deze cursus. Ik heb zeker wat aan gehad. Ik ben er nog niet maar gaat wel de goede kant op. Ik keek er elke keer naar uit naar de volgende mail, Ik vond het fijn om te lezen en ik herkende mij vaak in. Het liefst neem ik nog een cursus bij. Mvg
EB, vrouw

Een dikke lach op mijn gezicht
Beste Frank, ik ben heel blij met de cursus en heb er erg veel aan. Ik lees jouw mail nu met een dikke lach op mijn gezicht. Het sluipt er zo makkelijk in om iets een negatieve klank te geven. Maar met jouw training leer ik echt om iets een positieve klank te geven.Ik word er gewoon vrolijk van. Bedankt,
TC, vrouw

Fantastische tips
Hoi Frank, ik wil je laten weten dat ik enorm veel heb gehad aan de cursus ‘Blijvend zelfvertrouwen’. Wat mij het meest heeft geholpen is het mezelf positief toespreken en mezelf niet meer te vergelijken met anderen. Dit is een weg van vallen en opstaan. Ik moet mezelf er nog regelmatig aan herinneren. In het begin iedere dag maar het wordt al minder. Dit jaar ga ik hier met volle moed mee verder en ik ben ervan overtuigd dat het me gaat lukken! Dankjewel voor je fantastische tips!
IM, vrouw

Lijkt alsof mijn ogen opeens opengaan
Beste Frank, ik ben al ruim een jaar thuis met een enorme burn out. Tijdens de therapie die ik volg, bleek dat mijn zelfvertrouwen nihil was. Elke keer viel ik in een diep gat zodra het ging over mijn gedrag en de keuzes die ik moest/ mocht maken. Ik heb begeleiding van een psychosomatisch therapeut. Op zijn advies ben ik op zoek gegaan naar iets, een aanpak om mijn diepgewortelde gebrek aan zelfvertrouwen aan te gaan pakken. Ik was mezelf volledig kwijt en zou dit eigenlijk op moeten pakken met een psycholoog. Omdat er echter op dit moment ook met mijn werk al zoveel trajecten lopen, heb ik er voor gekozen een zelfstudie te doen en zo ben ik via internet hier terecht gekomen.

Ik vind het fijn om op deze positieve manier op zelfonderzoek uit te gaan. Ik maak van elke les een word-bestand zodat ik mijn antwoorden hierin kan verwerken en makkelijk aantekeningen kan plaatsen in de tekst. Ik vind dat een prettige manier van werken. Regelmatig bespreek ik bepaalde uitkomsten met mijn therapeut.

Ik heb inmiddels geleerd dat ik er wel ‘toe doe’ en ik merk dat mensen mij waarderen. Het lijkt of mijn ogen ineens open gaan en dat ik nu pas ervaar hoe mensen mij zien. Ik ben al jaren wel heel erg blind geweest. Ik heb gelijk bij aanvang op de spiegel en mijn agenda de stickers geplakt met mijn nieuwe spreuk:  ‘Laat twijfels los en ga voor een nieuw begin’. Ik ben nu bezig met het leren aanvaarden dat ik er ook mag zijn en dat dan ook te geloven.

Vooral in situaties waar ik weinig grip op heb, zoals gesprekken met werkgever is dit nog wel een issue. Ik probeer me vooral te focussen op het positieve proces wat ik nu doormaak. Ik ben heel blij dat ik dit nu, ondanks de ontzettende moeilijke tijd, toch mee maak. Ik krijg weer vertrouwen in de toekomst. Ik ben er nog lang niet maar ik ga zorgen dat het goed komt. Het is inderdaad fijn dat je regelmatig terug kunt lezen wat je al doorgemaakt hebt. Dat is absoluut een pluspunt van deze training. Geen geklets maar zelf in actie komen en terug kunnen kijken. Dank voor je lessen!. Ik kijk er elke week naar uit. Met vriendelijke groet,
DA, vrouw

Fijn om er zo bewust mee bezig te zijn
Hoi Frank, ik vind je cursus erg fijn. Precies genoeg tussentijd tussen de lessen in om de vragen te beantwoorden en om er bewust mee bezig te zijn. Ik hou nu ook een dankbaarheids lijstje bij aan het einde van iedere dag om positief terug te kijken op de dag en wat mijn invloed daar op is geweest. De boeken die je meestuurt ook erg fijn. En het klinkt allemaal zo logisch haha maar soms oh zo moeilijk. Ik kijk uit naar je vervolg lessen. Dankje wel. Groetjes
NB, vrouw

Echt een aanrader
Ik volg de training Zelfvertrouwen en lees de artikelen die ik toegestuurd krijg met veel plezier. Fijn om zo jezelf aan het denken en ontwikkelen te krijgen. Echt een aanrader.
DA, vrouw

Dit schept een heel nieuw perspectief
Wat heb ik geleerd? Alle zaken waar ik tegenaan gelopen ben, alles wat mij dwars zat en zit. Ik bekeek het vanuit een slachtofferrol. nooit de notie dat er meerdere partijen bij betrokken waren. Dat zij hun eigen tekortkomingen naar de wereld reflecteren. Altijd eerst de schuld bij jezelf zoeken… Dit schept een heel nieuw perspectief. Had ik me kunnen realiseren. Beetje dom van mij. Er is geen enkel excuus.
CB, man

Ik ga deze cursus zeker aanbevelen
Beste Frank, het fijne aan deze cursus is dat het informatie is die ik door de jaren heen heb gelezen, gehoord of via mindfullnes cursus heb geleerd/gehoord. Maar ik merkte dat ik weer bewuster met mezelf bezig moest zijn, ik nog steeds te kritisch ben op mezelf/mezelf dingen niet waard vind. Daarom deze cursus en door de compactheid , to the point informatie en herkenbare/duidelijke voorbeelden, leest het makkelijk weg en het maakt me weer bewuster. Vooral de dagelijkse affirmatie helpt goed! Ik ga deze cursus zeker aanbevelen bij mensen die ik ken en het gebruiken kunnen.
SJ, vrouw

Heel effectief
Dag Frank, wat ik heb geleerd: het belang van zelfacceptatie: “zoals je bent, ben je prima”. Zelfacceptatie is een voorname sleutel zij het dat dit niet gemakkelijk ligt… Het je zelf positief toespreken en je ontslaan van je interne criticus. Dit wil ik gaan oefenen; het vertrouwen op je gevoel. Dit was geheel nieuw voor mij en soms pas ik dit al toe!; onzekerheid is vaak het product van je gedachten. Hoe belangrijk is het je gedachten na te kijken en hoe belangrijk is het oefenen in positief denken.

Ik vond de combinatie theorie en opdracht heel effectief. De opdrachten zijn minstens zo belangrijk als de theorie, ik zou eigenlijk willen zeggen belangrijker. Het opschrijven is ook relevant; dit confronteert je meer met jezelf en het onderwerp dan wanneer je dit niet doet; Het met anderen uit je directe omgeving praten over zelfvertrouwen vond ik ook erg relevant.
AB, man

Wat een mooi leven!
Beste Frank, zes jaren geleden, na de dood van mijn man, was ik mijn zelfvertrouwen geheel kwijt. Er waren toen zoveel akelige dingen gebeurd! Ik besloot een cursus te volgen om mijn zelfvertrouwen weer te vinden.
Dat is me gelukt en vond mezelf heel stoer dat ik dit initiatief had genomen. Soms gaat er een deur dicht in je leven, maar opent zich ineens een andere deur, die je beloont naar iets leukers of mooiers, waar je heel dankbaar voor
bent. Kortom stoer zijn en opkomen voor jezelf wordt dan beloont. Hoe fascinerend is dat! Door redenen in mijn verleden had ik niet zo’n groot zelfvertrouwen, maar zie nu wat een mooi leven je kan hebben door meer zelfvertrouwen te vinden! Met dank en groet,
FI, vrouw

Steeds beter gevoel over mezelf
Beste Frank, via deze cursus weet ik nu wat zelfvertrouwen is. Ook wat de oorzaken en gevolgen zijn van te weinig zelfvertrouwen. Prettig vond ik dat ik een aantal handvaten heb gekregen om meer zelfvertrouwen te ontwikkelen.. Hierdoor krijg ik steeds meer een beter gevoel over mezelf.

Heel concreet heb ik nu geleerd om perfectionisme af te schaffen en meer te vertrouwen op mijn eigen gevoel. Door een betere verbinding met mijn gevoel te krijgen, weet ik beter wat ik echt wil. Verder weet ik dat het beter is om eigen weg te gaan en daarbij steeds zelfstandiger te raken. Eveneens is het van vitaal belang om mezelf te accepteren en om positief intern dialoog met mezelf te voeren. Tenslotte is verantwoordelijkheid nemen voor meer zelfvertrouwen sowieso belangrijk.
JH, man

Heeft me zeker geholpen
Afgelopen woensdag heb ik de laatste mail gekregen van de cursus blijvend zelfvertrouwen. Het was voor mij een cursus die mij veel inzichten heeft gegeven en ook zeker geholpen om meer zelfvertrouwen te krijgen. Bedankt daarvoor!
TS

Inzicht en bewustzijn
Beste Frank, ik vind de theorie om inzichten te krijgen goed verwoord in je mails. Soms is het moeilijk om de antwoorden op de vragen te vinden. Het positieve aan de cursus vind ik dat het toelichting gedeelte goed inzicht geeft en mij bewuster heeft gemaakt dat het onbehagen gevoel of onzekerheid injezelf zit. En ja het komt ook door je omgeving als jejezelf niet goed genoeg beschermd of naar jezelf luistert etc.
FO, man

Nuttig en effectief
Beste Frank, ik vind de cursus zeer nuttig en effectief. Het is fijn dat er eerst een stuk tekst komt en dan vragen. Dit dwingt je echt om er goed over na te denken. Het enige wat ik zou kunnen bedenken is dat 1 of 2 vragen meer per e-mail handiger zou zijn. Voor de rest zou ik er niets aan veranderen! groetjes,
AE, vrouw

Blij dat ik de stap heb gezet
Hallo, ook ik volg de cursus zelfvertrouwen. Erg boeiend om te lezen. Met de opdrachten heb ik nog wel eens moeite maar door te herhalen en te lezen blijf ik positief. Inmiddels voel ik me al een stuk krachtiger maar we zijn er nog niet!! Ben blij dat ik deze stap heb gezet.
PL, vrouw

We zijn evenveel waard
Beste Frank, wat op dit moment vooral is blijven hangen is dat we echt allemaal precies even veel waard zijn en dat ik echt op moet houden mezelf te vergelijken met anderen. En elke dag meerdere keren positieve dingen tegen mezelf te zeggen en te waarderen wat ik allemaal ben, kan en heb, helpt daarbij. De negatieve stemmetjes veranderen in positieve. Reuze bedankt voor de heldere cursus(sen). (Heb die m.b.t. stress en zorgen ook positief ervaren).
MW, vrouw

Veel inzicht in mijzelf
Beste Frank, aangezien ik tot nu toe veel aan de cursus heb, wil ik graag een reactie schrijven. Tot nu toe heeft de cursus mij vooral veel inzicht in mezelf verschaft. Daarnaast merk ik dat de affirmatie mij heel goed helpt, vooral op momenten waarop mijn zelfvertrouwen erg laag is. Ik merk wel dat ik soms ook nog erg diepe dalen kan hebben, momenten of dagen dat ik me het liefst verstop in en hoekje omdat ik mezelf toch niet goed genoeg vind en alleen maar kan doemdenken, iets waar ik helaas goed in ben. Maar met de cursus ben ik erg blij! Ik kijk met smacht uit nar de volgende mails.
SK, vrouw

Beter in mijn vel en vrolijker
Tot nu toe heb ik veel baat bij deze teksten en opdrachten. Ik krijg het gevoel dat ik het van me af ga schrijven en waardoor ik het meer een plekje kan geven. Ik spreek mezelf elke dag positief toe en dat werkt eigenlijk heel goed. Daardoor zit ik beter in me vel en voel ik me toch ook vrolijker. Ik ben een enorme denken dus ik vind het soms lastig om negatieve gedachtes eruit te krijgen, maar het gaat steeds beter.

Hierdoor groeit mijn zelfvertrouwen ook heb ik het idee. Soms mijn mannetje staan vind ik wel lastig of echt een duidelijke mening te geven, meer de neiging om de vrede te bewaren. Ik probeer wel steeds meer mijn duidelijke mening te uiten.
RL, vrouw

Heel fijn
Hallo!, ik heb nog niet gereageerd op wat ik van de cursus vind. Ik vind het een fijne cursus. Ik heb nog niet alle opdrachten gedaan maar vind de boodchap dat je goed genoeg bent en jezelf moet complimenteren heel fijn!!! Dank je wel!
GE, vrouw

Het helpt echt!
Ik heb echt baat gehad bij deze cursus! Af en toe heb ik het nog wel is moeite in volle zalen….maar dan denk ik gelijk aan die zinnen….ik ben goed zoals ik ben en wat ik doe, laat je niet leiden maar leid jezelf, Of van wat is het hier interessant! En dat helpt echt!! Hartelijk dank hiervoor!
SS, vrouw

De rest van mijn leven plezier van
Dag Frank, het is een cursus die je diep doet nadenken wat heel goed is en werkt. Ik voel dat de affirmaties, in het begin van de cursus, werken als je dit met volle overtuiging en elke dag zegt. Wat ook interessant is zijn de verkeerde conclusies die je als kind misschien hebt getrokken en die nu niet meer gelden, jou cursus heeft me daar bewust van gemaakt. We zijn prima zoals we zijn met onze goede en minder goede kanten, niemand is perfect en moeten geen goedkeuring bij anderen zoeken. En vooral als ik mezelf niet accepteer zoals ik ben, wie gaat het dan wel doen!

Ik ben blij dat ik deze cursus volg, ik voel dat dit een grote stap vooruit is bij mij en dat ik meer en meer in mijn kracht kom te staan, bedankt daarvoor. Ik vind deze cursus echt een aanrader. Heb er de tijd ingestoken en zal er de rest van mijn leven veel baat bij hebben, dat weet ik zeker. De cursus is op een heel duidelijke manier opgesteld en ook de bijlagen zijn heel leerrijk, hartelijk dank daarvoor. Het is een ogenopener, het deed veel met mijzelf.

Ik heb veel geleerd maar vooral: hoe ik over mezelf denk en geloof is het belangrijkste, niet wat een ander vindt. Ik ben waardevol en de moeite waard, heb mijn eigen mening, ieder mag het zijne hebben. Mezelf vaak complimenten geven en vooral luisteren naar mijn gevoel. Ik hoop dat je nog vele mensen mag helpen, de mensen en je cursussen zijn de moeite waard. Groetjes uit België,
MV, vrouw

Eerste keer dat ik een oplossing heb gevonden
Beste Frank, de informatie – maar vooral mijn niet werkende overtuiging aanpakken – werkt het beste merk ik. Goed dat je er af en toe weer op wijst om dit vol te houden. Dit is de eerste keer dat ik een effectieve oplossing heb gevonden om meer zelfvertrouwen te krijgen. Daarvoor dank!

Het bedrag van 49 euro heeft mij ook over de streep getrokken. Ik had het niet gedaan voor 85 euro, hoewel ik dat achteraf wel waard vindt. Ik vind dit beter werken dan een boek omdat je er blijvend mee bezig blijft en ik toch meer contact ervaar van een persoon waarvan ik mail ontvang. Dit werkt goed. Nogmaals bedankt en succes.
MM< vrouw

Ontzettende veel baat bij
Ik ben zo blij met de Cursus Blijvend Zelfvertrouwen, heb er ontzettend veel baat bij. Het lezen en onthouden gaat heel langzaam ivm auto ongeluk. Ondanks dat het in een laag tempo gaat,heb ik toch aantal keren iets van naar buiten gebracht op een hele nette positieve manier zonder dat ik iemand kwets. Was er zelf heel trots op. Bij deze wil ik u alvast hiervoor heel hartelijk bedanken,
AL, vrouw

Voelt goed aan
Hallo Frank, de cursus is heel leerzaam en is echt een eye opener, komt voor mij op het juiste moment. Je informatie en oefeningen per mail,geven inzicht en bewustwording in mijn gedrag en gedachte. Het zeggen van de dagelijkse affirmaties,voelt al snel goed aan en geeft positieve energie. Ben nu bij Les 6 en les 4 de oorzaken bij gebrek aan zelfvertrouwen, gaf verdieping in mijn probleem.
Vh, vrouw

Herkenbaarheid en bewustwording
Beste Frank, in iedere email staat wel iets wat ik herken in mijn leven. Tot nu toe heb ik de emails voornamelijk ervaren als eye opener. Ik zie dezelfde patronen in verschillende gebieden terug komen maar doorbreken is lastiger. Ik heb geleerd dat angst, onzekerheid, controle, perfectionisme met elkaar verbonden zijn en niet los staat van elkaar zoals ik tot nu toe altijd dacht.

Wat ik verder heb geleerd dat ik veel negatief tegen mijzelf praat.. Tegenwoordig probeer ik een positief gesprek met mijzelf te voeren voor de spiegel. Wat ging goed? Wat kan ik de volgende keer ook ander doen? Nu de bewustwording er is komt hopelijk de rest ook nog! Ik ben benieuwd naar de rest van de emails.
JK, vrouw

Doet me super goed!
Beste Frank, ik ben erg blij met de cursus zelfvertrouwen. Ik heb een verleden met pesten, eetstoornissen en veel sterfgevallen in mijn omgeving waardoor ik niet meer wist hoe ik ooit zelfvertrouwen kon hebben. Sinds ik begonnen ben met je cursus is het met de dag beter met me gegaan. Ik probeer me elke dag verder te ontwikkelen en die zekerheid die ik wel kan uitstralen ook van binnen te voelen, het doet me super goed en ik ben je heel erg dankbaar! Vriendelijke groetjes,
LS, vrouw

Een positieve wending aan mijn leven
Hallo frank, ik vind de cursus die ik volg super. Ik ben flink aan het oefenen en het werpt al vruchten af. Vooral het verhaal over overtuigingen en gedachten het was voor mij een openbaring. Ik denk hier elke dag aan en pas het bij mezelf toe, wat resulteert in positiviteit. Ook voel ik mij niet zo snel minder als de ander ik denk nu dat zijn hun gedachten en dat mag. Ik vond dit een heel mooi kado wat ik mezelf geef en dankzij jou kan ik veel leren en een positieve wending aan mijn leven te geven. Ik ben je zeer dankbaar.
EW, vrouw

Wat een verademing
Beste Mr. De Moei, ik schrijf u deze email om u te bedanken. Ik ben 26 jaar en worstel al mijn hele leven met een heel laag zelfbeeld, geen eigenwaarde, perfectionisme en een gevoel van waardeloosheid. Ik overdrijf niet wanneer ik zeg dat ik zelfs op de basisschool al vond dat iedereen beter was dan ik, dat mijn klasgenootjes allemaal slimmer, knapper en leuker waren. Ik was niets waard.

Dit heb ik altijd met me meegenomen, naar de middelbare school, naar het HBO, naar relaties en naar mijn eerste baan. Tijdens de pubertijd escaleerde het zelfs tot een eetprobleem. Ik heb heel lang niet door gehad hoe diep dit probleem zat bij mij. Toen mijn vorige (heftige) relatie uit ging, ben ik door een heel diep dal gegaan. Ik geloof dat ik zeker een jaar of twee bijna iedere dag heb gehuild omdat ik me zo waardeloos voelde, en waarom ik niet gewoon leuker, beter, aantrekkelijker en knapper kon zijn.

Ik heb eindeloos lang nagedacht over waarom ik me zo voelde, en elke keer kwam ik niet verder dan ‘ik moet gewoon beter/meer/sneller/leuker ….” Op een gegeven moment werd ik bang dat ik misschien wel nooit van mijn lage gevoel van eigenwaarde af zou komen, dat ik zo geboren was. Ik besloot dat het niet langer zo kon, en ik hulp nodig had. Ik begon relatief simpel; uw online cursus Blijvend Zelfvertrouwen sprak me erg aan.

Een lang verhaal iets minder lang: ik heb de cursus gedaan, en hoewel het in het begin heel moeilijk en kunstmatig voelde om mezelf positief toe te spreken, heeft het gewerkt. De les ‘negatief denken heb je je aangeleerd, en kun je ook weer afleren’ was een ontzettend eye-opener. Uw teksten en boeken … misschien dat ik het ergens allemaal wel wist, maar niet durfde te praktiseren.

Nu een jaar later, en ik kan letterlijk voor het eerst in mijn leven oprecht zeggen dat ik mezelf een beetje waardeer. Ik loop niet meer elk moment van de dag rond met de gedachte ‘je moet leuker/beter/groter/knapper …’

Ik kan nauwelijks uitdrukken wat voor een verademing het is om jezelf niet meer elke dag, de héle dag te lopen afkraken. Om zelfs kritiek op jezelf te hebben tijdens het kopen van een broodje. Als ik in de spiegel kijk, zie ik niet meer iemand waar ik een intense haat voor koester, maar iemand waar ik trots op ben. Omdat ik het zo ver heb gered, mezelf heb veranderd en zoveel rust in mijn hoofd heb. Omdat er steeds minder redenen zijn om mezelf níet leuk te vinden, en steeds meer redenen om mezelf wél leuk te vinden.

Daar wil ik u voor bedanken. Het is een beetje een emotioneel bericht geworden misschien, excuses daarvoor, maar ik ben er zo gelukkig mee dat ik een bedankje wel op zijn plaats vond :) Ik weet dat het vanaf hier alleen maar beter kan worden, en dat is letterlijk een wereld van verschil.
SL, vrouw

Ik geloof in mezelf
Beste Frank, ik ben de e-cursus blijvend zelfvertrouwen aan het volgen (is bijna afgelopen) en het heeft me al echt geholpen ! Ik merk dat ik positief over mezelf ben en mezelf niet meer bekritiseer. Hierdoor geloof ik meer in mezelf en voel ik me prettiger.
MC, vrouw

Bewuster geworden
Hallo Frank, zoals je hebt aangeraden heb ik me een speciaal schrift aangeschaft om daar de vragen per les in te beantwoorden en steeds opnieuw weer door te nemen. Alleen dat is al een eye-opener, wat me nu duidelijk is geworden door het overlezen van al die antwoorden vanaf les 1, ik ga klakkeloos met het verhaal van de ander mee, begrijp dat ook en vergeet gemakshalve dat ik ook een eigen mening en/of wens heb.

Ik dacht dat dit wel mee viel maar dat wordt weersproken door wat ikzelf heb opgeschreven, en dan valt het eigenlijk helemaal niet mee, en valt het me op dat ik me afhankelijk opstel omdat de mening van de ander zogenaamd beter (belangrijker) is. Ik zal bewust moeten leren meer bij mezelf te blijven en de verantwoording daarvoor te dragen. Kijk dat ben ik me nu in ieder geval bewust geworden, en wat ik me realiseer, daar kan ik wat mee. Ik zal vast nog veel bij kunnen leren, ik doe mijn best. Bedankt vast Frank,
RK, vrouw

Rust
De cursus geeft rust. Teveel ‘ballen in de lucht’ geeft nu eenmaal stress en nu komen er soms door juist de kleine tips inzichten vrij.
EW, vrouw

Heel fijn en leerzaam
Beste Frank, ik loop al jaren met een onzeker gevoel rond. Toen deze onzekerheid ook doorsloeg naar de verhouding met mijn vriend en mijn resultaten op het werk, wist ik dat ik er iets mee moest. Ik kwam deze cursus tegen en was overtuigd. Een cursus die je thuis, volledig voor jezelf kan volgen. Ik heb het als heel fijn en leerzaam ervaren.

Je gaat volledig terug naar het moment waarop de onzekerheid is begonnen en vervolgens leer je hoe je met dit gevoel om moet gaan. Voor mij is het vooral belangrijk de zaken van een zonnige kant te zien. Het is belangrijk mezelf positief toe te spreken en vooral uit te blinken op de punten die ik goed beheers. Ik ben er nog niet, maar ik ben al zeker een stuk verder gekomen in het zeker worden van mezelf. Hartelijk dank!
VB, vrouw

Erg blij mee
Dag Frank, omdat mijn man niet zo’n schrijver is, doe ik het maar even.. Hij heeft al een cursus gevolgd, waar we blij mee zijn. Hij was zo depressief dat hetgene wat hij las nauwelijks bij hem binnenkwam, dus dat was wel jammer. Gelukkig gaat het nu beter met hem. Ik merk nu ook dat hij met belangstelling de lessen gaat lezen. Zelf lees ik ze ook, zodat ik hem zelf steeds kan coachen waar nodig is. Er staan handige tips waar hij zeker wat aan heeft.
RV, vrouw

Opluchting
Beste Frank, vriendelijk bedankt voor deze zeer fijne cursus. Ben dicht tot mezelf gekomen. Af en toe wat tranen, maar ik ben er erg door opgelucht. Geeft mij meer rust en ruimte, vooral blijheid en zeker zelfvertrouwen. Heb alle opdrachten netjes uitgevoerd. In een schrift. Ben echt een ander persoon geworden. Kon ook slecht tegen kritiek. Maar ook hierin veel geleerd. En bij mezelf te blijven.Merk ook dat er meer communicatie is met mijn man. Dat is ook veel prettiger. Bedankt en succes ermee.
MA, vrouw

Sterker en positiever
Ik wil je even laten weten hoe blij ik ben en dat de cursus lijkt aan te slaan. Ik voel me al een heel stuk beter en sterker. Ik voel de positiviteit stromen en mijn zelfvertrouwen neemt toe. Er komen mensen naar mij toe, dat was vroeger wel anders. En wat ook heel fijn is dat ik de handvaten die ik verkregen heb door de cursus mijzelf kan helpen. Ik wilde je dit even laten weten dank je wel. Groeten,
EW, vrouw

Trots op mijzelf
Hoi Frank, ik heb zeker iets aan deze cursus gehad. Ik houd nu in mijn achterhoofd vast, bij alle stappen en keuzes die ik moet maken in mijn leven, “Wat heb ik te verliezen?” en als ik daar aan denk, is het antwoord vaak of eigenlijk altijd; ‘helemaal niets’. Wel heb ik toch nog ups and downs gehad hoor! Maar nu pak ik mezelf weer op en ga weer verder daar waar ik gebleven was. Angst is mijn grote valkuil en loslaten…… pffff. Vooral met loslaten heb ik moeite.

Toch durf ik nu eindelijk te zeggen dat ik trots ben op mezelf, trots op wat ik heb bereikt, trots op mijn leven, trots op waar ik nu sta. En uiteraard is er nog een hele weg te gaan. En moet ik beter oefenen met affirmaties! Maar ik ben al blij met de vooruitgang die ik heb geboekt en ik ben op de goede weg! Bedankt,
SL, vrouw

Sterke, heldere cursus
Beste Frank, dank voor de cursus. Ik heb er persoonlijk heel veel aan gehad, na een wisselend jaar het zelfvertrouwen over de toekomst redelijk kwijt geraakt en in een dip beland, vooral op het gebied van werk. Wat mij echt heeft geholpen is de bewustwording dat je gedachte je emotie/gevoel creëert. Met dit gegeven heb ik mijn denkwijze veranderd en ben ik uiteindelijk veel beter in mijn vel gaan zitten. Samengevat een hele sterke, op een eenvoudige manier uitgelegde cursus. Met vriendelijke groet,
JH, man

100% aan te bevelen
Beste Frank, Ik ben er heel erg blij met de cursus – so far so good! Deze online cursus heeft me al heel veel meer inzichten gegeven dan ik had gedacht en gehoopt. Ik kan haast wel zeggen dat het roer al aan het omslaan was. Maar met deze cursus hoefde ik alleen nog maar actie te ondernemen. Dat heb ik dus vorige week ook gedaan dmv een brief te sturen ,waarin ik heel goed kon verwoorden wat de redenen voor het schrijven van de brief waren. Dat was 1 actie,er waren er meer, er volgen er zeker nog meer!

De cursus heeft mij geleerd om mijzelf te laten horen in allerlei omstandigheden. Op een rustige wijze mijn mening te geven ,er over na te denken en het dan duidelijker te formuleren dan voorheen. Door jouw cursus en duidelijke vragen, die mij aan het denken zetten, ben ik inzicht gaan krijgen in wat er haperde aan mijn eigen inzichten en zelfvertrouwen. Het is wonderbaarlijk hoe jij op deze wijze ,jouw kennis overbrengt op diegenen die het nodig hebben om te kunnen groeien. Mijn hartelijke dank daarvoor. Deze cursus is een Eye Opener!! 100% aan te bevelen!!!
CD, vrouw


>