Regelmatig spreek ik cliënten die op zoek zijn naar de perfecte vriend of vriendin. Ergens moet toch de ideale man of vrouw rondlopen? Waarom je tijd verspillen met iemand anders? Waarom genoegen nemen met minder? Sommige van deze mensen zijn vrijgezel, maar net zo vaak hebben ze al een relatie. Bestaat de ideale man of vrouw wel? En waar is de routebeschrijving?

De perfecte partner ben je zelf.

Zolang je op zoek bent naar de perfecte vriend, vriendin, man of vrouw – kun je niet verder. Je zult ‘gewone’ relaties afhouden. Je zult je huidige relatie saboteren. Je zult geen keuze kunnen maken. Dat kun je pas als je die ideale partner hebt gevonden. Er is alleen een probleem: Die bestaat niet! Of beter gezegd, die bestaat wel, maar het is niet wie je denkt…

Denk maar na: Wie weet beter hoe jij in elkaar zit? Wie houdt beter rekening met je wensen en dromen? Wie kan je beter aanvoelen, zonder dat je iets zegt? Wie kent je van A tot Z, heeft je toegejuicht op elk hoogtepunt – en je gesteund bij elke uitdaging? Er is maar één kandidaat op deze planeet die in aanmerking komt: De perfecte partner voor jou, dat ben je zelf…

De perfecte partner verlaat je onmiddellijk.

Dus alle andere 7 miljard mensen zijn niet perfect. Ze maken fouten, luisteren soms niet goed, hebben tekortkomingen en rare gewoontes. Welkom op deze planeet – imperfectie is de standaard! Er is slechts één plek waar je de perfecte partner vindt – in je eigen fantasie. In de werkelijkheid bestaat die ideale man of vrouw niet.

De beste manier om elke relatie te saboteren, is op zoek te gaan naar iemand die niet bestaat. Dat kan jaren duren! En stel – in theorie – dat je die perfecte man of vrouw eindelijk vindt. Dan verlaat deze je onmiddellijk. Want jij bent niet perfect! Heb je daar wel eens aan gedacht?

Elke relatie heeft ups en downs.

Iedere man vrouw, vriend of vriendin komt met gebreken. Iedereen is in dat opzicht ‘tweedehands’. Hoe eerder we dat aanvaarden, hoe sneller we stoppen met zoeken naar iets dat niet bestaat. Overigens vind je die zoektocht naar ‘iets beters’ niet alleen in relaties. Je vindt het op elk gebied waarin mensen niet tevreden zijn.

Ik kende iemand die elk jaar een nieuwe baan zocht. Ze was ontzettend enthousiast als ze ergens begon – totdat ze erachter kwam dat het nieuwe bedrijf helemaal niet zo perfect was. Dit deden ze niet goed, dat hadden ze beter moeten doen, enzovoort… En dan ging ze weer op zoek naar een ‘beter’ bedrijf. Dat lag niet aan die werkgevers, want elke werkgever heeft zijn gebreken. Het lag meer aan de illusie dat ze een werkgever zonder gebreken zou vinden…

Hoe weet je waar je staat?

Het is natuurlijk belangrijk om te begrijpen of je huidige relatie wel goed is. Als je fundamentele dingen mist in je partner, dan wordt het misschien tijd voor iets anders. De vraag is alleen: Hoe weet je of je echt iets belangrijks mist? Hoe weet je zeker dat je geen perfectionist bent die leeft in een fantasie wereld? En hoe ontdek je het verschil?


Wil je je relaties verbeteren?

Volg dan deze online Cursus Relaties Verbeteren.
Geef je grenzen aan – en los je relatieproblemen op.
De cursus is gemakkelijk te volgen in je eigen tempo.
Meer dan 15.000 cursisten gingen je voor!

Hoe stevig staat jouw tafel?

Wel, zie een relatie als een tafel met poten. De poten zijn het fundament waarop je relatie rust. Het zijn de dingen die je echt belangrijk vindt in je relatie. Voor mij zijn het bijvoorbeeld vertrouwen, elkaar steunen, goede communicatie en liefde. Als één van deze dingen zou ontbreken, dan zou mijn tafel/relatie beginnen te wankelen. Voor jou kunnen uiteraard andere dingen belangrijk zijn.

Dus maak een lijst wat echt belangrijk is in jouw relatie. Houd het bij de hoofdpunten. Maak dus niet een lijst met 101 dingen die graag zou willen. Dus wel: ‘gemeenschappelijke interesses’ en niet ‘1 meter 76, spreekt vloeiend Hongaars en kan goed tosti’s bakken’. Het één is een tafelpoot en het andere een totale fantasie. Tenzij je zelf 1 meter 76 bent, vloeiend Hongaars spreekt en goed tosti’s kunt bakken…

Chips, er zit een vlekje op!

Elke relatie heeft ups en downs, elke partner heeft gebreken. We zijn allemaal tweedehands, weet je nog wel? Dus een gloednieuwe, perfecte, ideale tafel bestaat niet. Toch blijven sommigen zoeken. Ze hebben een tafel die stevig staat en een stootje kan hebben, maar irriteren zich aan een vlekje op de placemat. Zie je het verschil tussen fundament en details?

Je relatie is prima zolang de basis stevig staat. Je huidige relatie is prima zolang het voldoet aan wat je echt belangrijk vindt. De volgende man of vrouw die je ontmoet is ook prima. Dus zoek iemand die bij je past. Niet perfect, net zoals jij. Acceptatie van wat je hebt, geeft rust. Als je niet meer zoekt naar iets ‘beters’, dan ben je gelukkig en tevreden. En dat is eigenlijk wat je werkelijk zoekt…

Wil je meer positieve relaties in je leven? Bestel dan deze cursus:


WIL JE BETERE RELATIES?

Volg deze online training en los je relatieproblemen direct op!

JA, IK WIL BETERE RELATIES

15.000+ cursisten gingen je voor!Op jouw succes,

Frank de Moei
Professional Coach
Newstart.nl | Training in Geluk en Succes

Ik ben een professionele life-coach, gespecialiseerd in persoonlijke groei. Sinds 2008 heb ik via deze site meer dan 15.000 cursisten online begeleid in het ontwikkelen van meer zelfvertrouwen, meer ontspanning, betere relaties, leuker werk en meer geluk in hun leven.
Download mijn gratis e-boek:

Zo krijg je wat je echt wilt