fbpx

Ervaringen - Betere Relaties


Hier lees je alle ervaringen van cursisten met de Online Training Betere Relaties Met Iedereen

  • Ruim 15.000 cursisten hebben onze online trainingen gevolgd.
  • 100% Vertrouwelijkheid is de basis van onze eCoaching.
  • Heb je vragen? Stel ze gerust!
Frank de Moei

Frank de Moei | Professsional Coach & Trainer | Meer over Frank

Dit had ik net nodig!
Dag Frank, met veel plezier heb ik de cursus Betere Relaties gedaan, wat een welkome aanvulling was op mijn spirituele leerschool. Wat een praktische tips, die had ik net nodig! Ik ben heel blij met je wijsheid, geweldig dat je die met anderen deelt! Vooral dat je die op een zo toegankelijke manier overbreng – en vanuit je eigen ervaring. Zo blijft het neutraal en kan iedereen zelf kiezen.
HH, vrouw

Boeiend en bijzonder
Deze cursus ervaar ik als bijzonder, ben al 33 jaar getrouwd en het begon langzaam een broer en zus relatie te worden, sommige prikkels waren er niet meer, je zou bijna zeggen ik ben de weg kwijt geraakt. Dankzij deze cursus begint het weer helder te worden. We praten nu veel openlijker met elkaar. En de energie begint weer toe te nemen aan beide zijde richting win win relatie. En langzaam beginnen bepaalde prikkels weer terug te komen. Ook het luisteren naar anderen gaat me beter af, vroeger had ik wel eens de neiging om mensen sleutels en adviezen te geven, vooral op die momenten als er stilte kwam in het gesprek. het valt me op dat als ik niets meer zegt tijdens deze stilte dat mensen met eigen oplossingen komen.

Tot op heden is de cursus boeiend en informatief, je steek er een hoop van op – en het draagt bij tot nieuwe inzichten die het leven makkelijker maken.
SO, man

Schot in de roos
Hallo Frank, jouw e-cursus heb ik “spontaan” ontdekt via internet; en deze cursus communicatie heb ik “op gevoel” pardoes aangeschaft, voor mij is het nu het moment om hier meer inzicht te verkrijgen. Ik kan je zeggen, een schot in de roos.
Ik loop nu 58 jaren rond op deze aardbol; “Je bent nooit te oud om te leren” wordt wel gezegd. Ik vind jouw teksten helder, informatief en bondig. De informatie is toegankelijk en is uitnodigend om er zelf actief iets mee te doen.

Wat ik o.a. heb uitgeprobeerd, is, eerst iets positiefs zeggen, daarna de “kritiek” zeg maar, om af te sluiten met een positieve opmerking. Dit heeft direct effect, en vergemakkelijkt mijn communicatie. Een glimlach verschijnt zelfs op het gezicht van de ander! En de boodschap komt over. En, na het lezen over diverse types mensen en het verschil tussen man en vrouw; alles op een rij is wel zo overzichtelijk en geeft meteen inzicht. Het is door zijn eenvoud heel praktisch toepasbaar.
MR, vrouw

Voelt goed, geeft rust en vertrouwen
Ik vind de lessen echt super interessant!! Ik kijk er elke week naar uit. Het zou voor heel veel mensen een positieve draai kunnen geven aan hun leven. Het is super leerzaam en ik heb er echt heel veel aan. Vooral als bevestiging naar mijn eigen gevoel en gedachtes en keuzes die ik hierop dan weer maak. Maar ook naar een nog betere benadering naar andere mensen toe, zonder dat ik mezelf hierin benadeel.

Ik leer ook beter los te laten en gebruik de lessen als eerste voor mezelf, maar ook thuis in mijn gezin en op werk, en heel subtiel in mijn eigen sociale contacten – met positieve effecten. Ik merk aan mezelf dat ik in situaties de zaken anders benader en oppak, en ervaar dat zelf als zeer prettig. Je bent dus nooit te oud om te leren en een andere weg te bewandelen met andere inzichten en een andere benadering. Dat voelt zo goed, het geeft mij zoveel rust en vertrouwen!! Nogmaals bedankt,
CR, vrouw

Ongelofelijk wat een effect!
Beste Frank, wat een cursus!!!!!!!!!!!!!!! Ik las het al in de commentaren vóór de aankoop en je denkt al snel, jaja, we zien wel waar het toe leidt. Je mag mijn commentaar er alvast aan toevoegen als welgemeende positieve feedback. Het is geen reclamestunt maar werkelijk een cursus die de moeite waard is en dat voor uiteindelijk een peulschil! Ik kijk steeds uit naar de 2 dagen per week dat je e-mail in mijn box belandde. Snel doorlezen, herlezen en laten nazinderen.

Ongelofelijk wat een effect dit heeft op zo’n korte termijn! Als ik of iemand anders nood heb aan deze of één van je andere e-cursussen zal ik jouw naam zeker vermelden! Eindelijk durf ik zeggen dat ik niet alleen moeder, grootmoeder of (dè) vriendin ben, ik ben vooral een vrouw met gevoelens die nu wel zeker weet dat er heel wat mensen iets doen uit frustratie, jaloezie of wat dan ook. Ik van mijn kant heb steeds het recht een relatie te evalueren, bij te sturen, op afstand te houden of te beëindigen om zo te komen tot een betere relatie, ongeacht met wie. Bravo voor mezelf dat ik dit net voor mijn 50ste mag inzien. Ik kan het iedereen aanraden!
IP, vrouw

Zeer tevreden
Beste Frank, ik ben zeer tevreden over de cursus, zowel over de cursusinhoud als over de resultaten. Het is prettig om met de cursus bezig te zijn en ik voel me al een stuk beter in relaties met anderen. Belangrijk is dat het me lukt om positief te zijn en als ik toch negatief ben kan ik het eerder herstellen. Ik sta opener voor mijn man en hij komt met positieve voorstellen. En ik krijg méér inzicht in mezelf en in relaties.

Ik ben heel blij dat ik de cursus heb gevolgd, hij was helder en gaf concrete werkpunten. Het heeft me nieuwe inzichten en handvatten gegeven. Vorige week kon ik bij een misverstand heel rustig blijven en mijn kant van de kwestie naar voren brengen. En dat werd beloond met erkenning! Een extra stimulans om door te gaan op de ingeslagen weg. Hartelijk dank,
EM, vrouw,

Positieve ontwikkeling
Hoi Frank, even een reactie op de cursus: ik vind de cursus goed en helder geschreven en helpt mij om de chaos van relaties te structureren. Ik verwacht van de cursus dat ik meer inzicht krijg in mezelf ten opzichte van anderen. Een positieve ontwikkeling is dat mijn vriendin en ik deze cursus als leidraad oppakken binnen onze relatie. Ook kan ik zeggen dat de relatie met de kids wat vriendelijker wordt.
RV, man

Rust in mijn gedachten
Hallo Frank, bedankt voor de inzichten die je me tot nu toe hebt gegeven. Wat het me vooral heeft opgeleverd is rust en structuur in mijn gedachten. Ik ben me bewuster van hoe ik met mensen omga. Probeer toe te passen wat de lessen me geleerd hebben, ook al is dat soms nog best moeilijk. Ik merk dat sommige praktische tips waardering van anderen oplevert, wat me energie geeft om door te gaan.
PH, vrouw

Wijze lessen
Beste Frank, dank je wel voor de wijze lessen in de cursus betere relaties met iedereen – ook deze cursus vond ik weer erg leerzaam, het gaf me veel inzichten. Ik steek er veel van op. De lessen over de verschillende persoonlijkheden waren voor mij nieuw. Vooral les 17 omgaan met negatieve mensen vond ik interessant en ook de andere lessen hebben me veel wijsheid gegeven. Vroeger liep ik ook in de kleding die mijn vriend mooi vond, dat doe ik niet meer – ik doe aan wat ik zelf wil. Relaties die energie vreten heb ik geblokkeerd. Negeren is het beste heb ik geleerd. Dus nu positief verder mijn positieve zelf en andere fijne mensen om me heen! Dank je wel Frank,
LF, vrouw

Stof tot nadenken
Hallo Frank, De cursus zet me aan het denken over relaties en hoe ik naar anderen kijk en wat ik daarin kan veranderen. Misschien moet ik accepteren dat wat ik wil eigenlijk niet bij mij past. Kortom nog een hoop stof tot nadenken en dat wordt door deze cursus zeker in gang gezet.
SB, vrouw

Geeft moed
Beste Frank, je cursussen doen mij deugd. En de cursus “Betere relaties met iedereen” was voor mij een soort bewustwordingsproces. Ergens wist ik die dingen wel, maar nu stond ik er nog eens heel bewust bij stil. Ik was er mee bezig, het gaf me nieuwe moed en ik denk dat het mijn leven zal verrijken. Dankjewel.
Es, vrouw

Heeft zijn uitwerking
Met veel plezier lees ik de mails die binnenkomen. Ik vermoed dat alles wat ik lees toch stiekem zijn uitwerking heeft. Ik merk het aan mijn reactie naar mensen toe. Met groet!
SP, vrouw

Geeft me inzicht
Mijn mening is net als de vorige cursussen heel goed. Ik vind het erg duidelijk en overzichtelijk (en vaak ook op een leuke manier) geschreven. Het geeft me inzicht en ik heb er zeker iets aan gehad.
NP, vrouw

Meer inzicht in verbetering
De cursus Betere Relaties met Iedereen heeft mij meer inzicht gegeven in hoe je een relatie (je eigen relatie, je relatie met familie of vrienden) op verschillende terreinen kunt verbeteren. Ik heb geleerd beter en helder te communiceren en bij discussies mijzelf niet te kort te doen. Je wilt natuurlijk met iedereen een goede relatie hebben, maar door verschil van inzicht of mening kan het zijn dat het de relatie bemoeilijkt vooral als het om een persoon gaat die dicht bij je staat. Door respect maar ook door mij te verdiepen in de mening/inzicht van een ander kan ik mijn mening nu beter onderbouwen. De oefeningen dragen ertoe bij dat ik stil sta bij vragen waar ik nooit over na hebt gedacht of een mening hebt gevormd.
RS, vrouw

Meer ontspannen
Ik heb door de cursus Betere Relatie met Iedereen meer inzicht gekregen in hoe je met lastige situaties moet omgaan. Het onderdeel ‘Hoe ga je om met negatieve mensen’ heb ik bijvoorbeeld meteen in de praktijk gebracht. Daardoor voel ik me een stuk ontspannender. Ik kan de cursus iedereen aanbevelen, omdat je er op veel verschillende vlakken baat bij zult hebben. Vanaf de eerste les word je je bewuster van de relaties die je hebt, hoe je die ervaart en hoe je die kunt verbeteren.
VD, vrouw

Opener naar anderen toe
Voorheen was ik erg rationeel en probeerde ik altijd alles te controleren door het maken van scenario’s. Ik voelde mij daar steeds minder prettig bij en het kwam ook regelmatig tot botsingen in de relationele sfeer. Ik maak nu steeds meer beslissingen puur op gevoel, ben opener naar andere mensen toe en durf dingen op hun beloop te laten.
VH, man

Zo verhelderend
Allereerst wil ik je zeggen dat ik blij ben dat je in mijn leven bent gekomen, weliswaar via je e-cursussen maar dat maakt niet uit. Het heeft me al een heel eind op weg geholpen. De inzichten die ik al had werden alleen maar versterkt en er vielen ook weer nieuwe kwartjes over het hoe en waarom ik doe zoals ik doe. Ik ben daar heel erg blij mee. De e-cursussen die ik nu volg maken me bewust over mijn negatieve patronen, alles op mezelf betrekken, iedereen is beter, geen conflicten aan durven, mijn mening niet durven geven of het moeilijk vinden om te zeggen, geen gelijkheid. Ik zie nu op welke manier ik die in mijn leven onbewust in stand hield.

Jouw cursus is zo verhelderend en duidelijk, en nu, tsjonge jonge als ik daar allemaal veel eerder bewust van was geweest. Wat geweest is is geweest en daar kan ik niets meer aan veranderen en ben nu, dankzij je cursus, iedere dag bezig om mijn zelfbeeld bij iedere stap die ik zet positiever te ervaren en wat al niet meer. En….. het werkt, het geeft me heel veel voldoening en zeker in mijn huidige situatie.
MS, vrouw

Eindelijk begrip
Door de e-cursus Betere Relaties met Iedereen kan ik mijn relaties eindelijk begrijpen. Vriendschappen en relaties doe je met je gevoel, maar als het voor je gevoel niet lekker loopt, dan vind je in deze cursus het antwoord waarom dat zo is. Ja, nu durf ik ook voor mezelf te gaan kiezen in mijn relaties. Tijdens het lezen werd duidelijk dat je ook wat aan je eigen gedrag kunt doen om beter in relaties te staan. Vooral de oefeningen zijn erg handig. Ik ga dit nu zeker in de praktijk brengen en ben overtuigd dat ik mijn relaties voortaan meer in balans kan brengen!
HM, vrouw

Prima cursus!
Ik was gewoon heel benieuwd wat je allemaal te zeggen hebt (wat ben jij goed!) en wilde graag snel alles in me opnemen. Prima cursus! Uiteraard ben ik er ook zeker voor gaan zitten en besteed veel aandacht aan o.a. de opdrachten.
ML, vrouw

Ogen geopend
Ik volg nu de e-cursus Betere Relaties met Iedereen, dat opent mijn ogen hoe ik tegen anderen aankijk, maar ook hoe ik door anderen gezien kan worden.
MT, man

Veel van opgestoken
Ik heb de cursus Betere Relaties met Iedereen van voor naar achter, van achter naar voren gelezen. En ik heb er weer heel veel van opgestoken! Les 9: (Belangrijke verschillen in persoonlijkheden) was mijn absolute favoriet. Dit was de enige cursus waarin zo duidelijk werd gemaakt hoe je snel kon beoordelen wat voor persoonlijkheid iemand heeft en hoe je daardoor veel beter kunt communiceren.
GA, vrouw

Geweldige cursus
Beste Frank, geweldige cursus, complimenten hiervoor. Ik heb aan de eerste lessen echt veel gehad en zal er in de toekomst zeker wat aan blijven houden.
JL, vrouw

Andere manier van kijken
Beste Frank, soms zitten we op een verkeerd pad of zijn onze denkpatronen wat verroest en moeten we op zoek naar een manier om daar verandering in te brengen, Jouw tips zijn zeker een stimulans om eens anders naar een probleem te kijken. Om het niet als een groot onwrikbaar geheel te zien, maar het in stukjes, desnoods met kleine stapjes, proberen te verbeteren of op te lossen. En beter laat dan nooit hè?
NE, vrouw

Eye-opener
Beste Frank, ik vind de cursus tot nu toe een echte eye-opener! Ik lees de mails steeds een paar keer door en steek er veel van op. En ik kijk ook steeds weer uit naar de mails. Vooral het deel over interesse tonen en doorvragen probeer ik actief in de praktijk te brengen. Bedankt!
RS, vrouw

Een wereld gaat open
Ik heb heel veel aan deze cursus. Elke keer bij een nieuwe mail lees ik informatie wat ik wel weet maar waar ik nog nooit zo over heb nagedacht. Er gaat bij elke mail weer een wereld voor me open. Ik heb de oefeningen gedaan en toegepast in mijn eigen privé situatie, op werk en op school en ik heb er zeker baat bij! Dankjewel hiervoor!
CM, vrouw

Heel veel aan gehad
Dag Frank, ik laat je graag weten dat ik heel veel aan de cursus heb gehad tot nu toe. Ik wil nog even vanaf het begin alles goed doorlezen. Het belangrijkste is dat ik psychologische hulp in de buurt heb afgezegd, dat ik Reikimaster ben geworden en dat ik dankbaar en blij ben!
JA, vrouw

Zo veel geleerd!
Hallo Frank, ik ben blij dat ik de stap het gezet om aan deze cursus te beginnen. De laatste tijd had ik echt het gevoel; ik doe iets verkeerd in een relatie maar wat? Ik heb nu al zo veel geleerd! Het zit bij mij vast op gelijkwaardigheid. Een relatie start bij mij bijna altijd goed, ik ben een heel sociaal mens. Maar als er iets gebeurd, iets vervelends, voel ik mijn eigenwaarde tot aan het nulpunt zakken en zou ik het liefst nooooit meer uit bed komen. Bedankt! Ik ben benieuwd naar de volgende les.
MK, vrouw

Meer bewust van gedrag en communicatie
Beste Frank, tot nu toe heeft je cursus mij inzicht gegeven in mijn eigen gedrag en over hoe ik mezelf het beste kan opstellen. Ik ben me nu meer bewust van mijn eigen gedrag en dat van anderen. Of het echt heeft geholpen zal blijken als ik weer naar stage moet in september, daar had ik de meeste problemen met communicatie. Tot nu toe lukt het oefen op familie en vrienden in ieder geval voorspoedig!
JB, vrouw

Geweldige cursus
Hartelijk dank voor de cursus! Er staan voor mij veel waardevolle inzichten in waar ik mee aan de slag ga. Het helpt me enorm als bevestiging dat ik beter energie in mezelf en de mensen waar ik goede relaties mee heb kan steken dan in deze sommige andere relaties. Enorm bedankt voor je hulp en deze geweldige cursus, waar je veel mensen mee bemoedigt en helpt!! Veel dank voor je inspiratie en tips. Hartelijke groeten,
CK, vrouw

Inspirerend
Beste Frank, dank je wel voor de cursus tot zover en voor je belangstelling in mij wat ik van de cursus vind. Ik vind de cursus inspirerend. Juist het beknopte kernachtige karakter van de cursus zorgt ervoor dat ik steeds goed begrijp waar het om gaat en dat ik wat ik gelezen heb niet vergeet. Ik maak in de praktijk nog steeds fouten, maar ik zie ze tenminste. En daar ben ik nu blij mee.
SD, vrouw

Menselijke en vriendelijke visie
Beste Frank, bedankt voor de cursus ‘Betere relaties’. Ik merkte dat je een mooie menselijke en vriendelijke visie hebt hierop, bijvoorbeeld door je methode voor kritiek geven. Nooit zo bekeken! Ik bemerkte wel dat rechtstreekse kritiek die door mij werd gegeven sommigen boos maakten, ik wist niet wat ik fout deed, nu wel! Te rauw op je dak kritiek geven doet kennelijk teveel pijn. Zo deden anderen het ook dus ik dacht dat het normaal was. Deze manier is veel vriendelijker en werkt beter! Bedankt! Ik vind je een warm en een goed mens Frank! Een fijne manier van omgaan met elkaar leer je ons aan! Succes!
JB, vrouw

Bevalt mij zó goed
Hoi Frank, de cursussen van jou bevallen mij zó goed! De cursus Betere relaties met iedereen heeft mij ook stapje voor stapje vooruit geholpen. Het wordt zelfs opgemerkt door mensen die mij steunen, dat ik er baat bij heb! Ik wil je bij deze dan ook heel hartelijk bedanken voor alle mooie woorden. Elke week lees ik de lessen op mail! Het helpt mij om staande te blijven, wanneer ik het soms heel moeilijk heb…Nogmaals heel hartelijk bedankt!
JG, vrouw

Zo kan ik er ook naar kijken
Ik geef snel mensen een tweede kans,daar sta ik helemaal achter. Wel geef ik nog niet op tijd mijn grenzen aan en heb vaak hoge verwachtingen van mensen. Wil wel leren om assertiever te zijn op een vriendelijke manier. Blijf pas dicht bij mezelf als ik veel verdriet voel. Ik ben hooggevoelig en dit is soms een kracht,maar vaak ook een last. Ik doe nu de cursus Betere relaties met Iedereen en heb daar veel aan. Het lukt nog niet allemaal vanzelf om op deze manier met anderen om te gaan. Wel is het fijn dat ik het iedere keer kan teruglezen en weer dat gevoel van: zo kan ik er ook naar kijken.. ervaar! Dank voor je wijze woorden.
WV, vrouw

Nuttig en praktisch
Beste Frank, inmiddels de 3e cursus die ik heb gedaan, en het brengt me echt veel nuttige en praktische informatie waar je mee aan de slag kunt. Ook voelde ik bij deze cursus een zekere bevestiging van wat ik zelf al voel, maar dat nu beter een plek krijgt. Wat het mooie aan deze E-cursus is, je kunt steeds weer opnieuw lezen en aan de opdrachten werken! Bedankt weer voor al je mooie, inspirerende woorden! Groet,
LB, vrouw

Erg interessant
Dag Frank, heel hartelijk bedankt voor het doorsturen van de cursuslessen. Ik had er al een aantal doorgelezen en vind het erg interessant, hier kan ik heel veel uithalen en van leren.
GK, vrouw

Zeer waardevol
Beste Frank, ik vind de cursus tot nu toe zeer waardevol. Door de oefeningen heb ik nu al een beter inzicht gekregen in bijvoorbeeld het soort mensen die ik opzoek en waarom de relatie wel of niet werkt. Heel verhelderend. Ik kijk uit naar de rest van de cursus!
LS, vrouw

Hier heb ik echt iets aan
Ik heb er echt iets aan. De onderwerpen zorgen ervoor dat ik nadenk over mijn contacten en kijk naar de interactie. Er worden nog al eens dingen aangedragen waar ik niet zo snel aan zou denken of over na zou denken. Het is prettig dat ik sommige mails nog eens na kan lezen. Ik kijk uit naar de volgende mail!
MB, vrouw

Mijn ogen geopend
Hallo Frank, deze cursus heeft mij inzicht gegeven hoe ik denk over relaties. Maar ook waar ik nog nooit over na gedacht had. Ik leer anders te reageren op situaties die zich voordoen in het dagelijks leven. Deze cursus heeft mijn ogen geopend en skils gegeven. Zeer bedankt. Vriendelijke groet,
AD, vrouw

Veel geleerd
Ik heb al ontzettend veel geleerd uit de cursus betere relaties met iedereen. Had ik deze cursus maar wat eerder gevolgd…
J, vrouw

Het werkt!
Beste Frank, ontzettend bedankt voor je mails! Ik kijk elke week uit naar jouw adviezen en merk dat het ook echt werkt! Vriendelijke groeten,
JC, vrouw

Heldere eye-opener
Beste Frank, ik volg digitaal je e-cursus ‘Betere relaties met iedereen’ en heb er veel profijt bij. Je verhalen zijn heel helder en uitgebreid beschreven en er zitten ook eye-openers tussen, die mij weer even attent maken op bepaalde zaken. Ik haal er dingen uit, die door jou soms net even op een andere manier gesteld worden en dat maakt mij attent op bepaalde zaken, waar ik zelf minder aandacht voor had.
EB, vrouw

Elke dag vooruitgang
Nog dagelijks gebruik ik deze technieken en boek elke dag vooruitgang. Hierdoor ben ik opener geworden naar familie en vrienden toe waardoor zij de ware ik leren kennen.
RK, man

Het belangrijkste dat ik heb geleerd
Beste Frank, hoewel ik nog niet alle oefeningen gedaan heb, laat ik je weten dat ik wel al veel aan je cursus heb gehad. Omdat ik aan de hand van jouw mails wel naar die situaties heb gekeken waar ik in mijn leven mee te maken heb. En door wat je daarover schreef en je adviezen te lezen, daarover na te denken en sommige zaken te bespreken, heb ik wel inzicht gekregen en dat gaf me rust.

Ik heb zelfs (voorlopig) “nee” kunnen zeggen tegen iemand die weer contact met me wilde na jaren stilte. Ik voelde zo’n weerstand en ben blij dat ik mijn grens heb gerespecteerd door haar af te houden. Ik denk dat dat uiteindelijk wel het belangrijkste is dat ik geleerd heb: dat ik, door deze cursus te doen, meer ben gaan accepteren dat ik in sommige relaties dus echt alles heb gedaan wat ik kon doen, maar dat afstand houden in sommige gevallen uiteindelijk toch gewoon beter is voor mij.

Dus dank je wel voor deze cursus die ik zeker iedereen zal aanbevelen die daarvoor open staat. Met vriendelijke groet,
AS, vrouw

Rijk aan tips en adviezen
Beste Frank, deze e-cursus is rijk aan tips en adviezen waar ik wat mee kan. Het heeft me doen inzien waardoor een eerdere relatie tussen een vrouw en mij mislukt is. Verder weet ik nu hoe ik aan een meer positieve uitstraling kan gaan werken. Tenslotte weet ik nu dat ik het er na deze cursus verstandig aan doe om de e-cursus Meer zelfvertrouwen te doen. met vriendelijke groet,
JH, man

Heeft mijn relatie gered
Beste Frank, ik ben nu halverwege en heb enorm veel aan deze cursus. De relatie met mijn allerbeste vriend liep niet lekker en van de zomer begon ik te twijfelen of ik wel met de vriendschap wilde doorgaan. Ik heb in de cursus tot zover geleerd dat alles in de basis tussen ons goed is. En dat de problemen liggen in, hoe verrassend, communicatie en het niet uitspreken van dingen. En die zijn oplosbaar. Ik heb vooral veel gehad aan de essentie van goede relaties, weten wat de ander bezighoudt, goede vragen stellen en het besef dat ik soms een rol speel(de).

Ik praat nu met mijn beste vriend veel over deze dingen. Hij erkent dat daar ook onze problemen liggen. Zo zijn er nog wel meer dingen waar we uit moeten komen maar ik ben enorm dankbaar voor de inzichten in de cursus tot zover. En dat ik toen niet uit emotie mijn relatie met hem heb beeindigd. Want ik zou daar achteraf echt enorm veel spijt van hebben gehad. We houden erg veel van elkaar. Jouw cursus heeft onze relatie gered en daar ben ik enorm dankbaar voor.
MK, vrouw

Zeker van geleerd
Dank voor alle lessen. Ik heb er zeker van geleerd en hoop het in de toekomst in de praktijk te brengen.
CJ, vrouw

Je krijgt echt meer inzicht
Beste Frank, wat heeft deze cursus mij de ogen geopend, heel veel dingen moet ik gewoon anders doen.. Ik kijk steeds uit naar de volgende e-mail. Het voornaamste aspect voor mij is, dat ik vooral veel over mezelf leer. De manier waarop ik in de relaties sta tot de mensen, die dicht om mij heen. Op een hele duidelijke manier, worden veel dingen wat meer “zichtbaar”. Mijn complimenten voor de duidelijke en logische opbouw van het geheel. Na het hele pakket heb je echt meer inzicht. Tot zover vast mijn dank!
NB, vrouw

Zit sterk in elkaar
Hallo Frank, hierbij wil ik je complimenteren met oa de leerstof, video's etc. Vind dat het allemaal erg sterk in elkaar zit. Wil vanavond met de oefeningen aan de gang gaan van de training Betere Relaties Voor Iedereen. Ben erg blij dat ik me hiervoor aangemeld heb. Met vriendelijke groet,
JH, man

Ik voel me begrepen
Hi Frank, Ik ben niet iemand die snel feedback geeft, maar nu ik nogmaals de cursus doorloop kon ik ’t niet meer in me houden nu ik je ook toch al had contact. Ik vind dat je alles 1 voor 1 zo mooi en op zo een goede manier beschrijft. Als lezer zijnde zie je jezelf daar in en wordt je aangespoord een stap te zetten. Al is dat geen grote stap.. wat ook echt nog niet hoeft. 

Dankbaar dat je dit voor mensen als ik heb geschreven. We voelen ons begrepen.. Je hebt dit digitaal bereikt bij mij. Prachtig!! Ik wil de korte feedback hierbij houden en jou een prettige dag toewensen!
SA, vrouw

Echt leuk om de oefeningen toe te passen
Ik ervaar de cursus als zeer positief. Rationeel zijn is het beste. Doorvragen en luisteren, echt leuk om de oefeningen zo toe te passen. Het opschrijven en daardoor alles op een rijtje krijgen, en de inzichten zelf, vond ik het beste aan de cursus. Omdat ik nu vakantie heb, wacht ik vaak op de volgende les, wil ik door zeg maar. Aan de andere kant geeft het wel tijd om de oefeningen toe te passen en daar gaat het om.
JB, vrouw

Hele goede cursus
Dit is een hele goede cursus. Het is goed opgezet en duidelijk. Het is duidelijk wat ik kan doen om een betere relatie met mezelf te krijgen en daardoor natuurlijk met anderen.
JA, vrouw

Meer inzicht
Ik heb meer inzicht gekregen in hoe relaties zich vormen en juist wel (of niet) kunnen bestaan en goed voelen (of niet). Ik vond het fijn mijn eigen tempo aan te kunne houden. De video’s vindt ik niet fijn, ( storend voor mijn oren en die van mijn partner), want ik heb geen koptelefoon; daarom is het wel prettig dat we gewoon kunnen lezen.
IT, vrouw

Opfrissing, maar nog niets van geleerd
Ik vind wat er tot nu toe aan bod is gekomen dit ook te vinden is in literatuur. Het is wel even weer een opfrissing waar je op kunt letten, maar kan niet echt zeggen dat ik er iets van heb geleerd.
CM, vrouw

Ik kan nu grenzen aangeven en beter voor mezelf opkomen
Ik ben zeer positief! In deze training leer ik nu al wat ik wil in een gezonde relatie, hoe ik behandeld wil worden met respect voor mijzelf en voor de ander. Ik kan nu grenzen aangeven en beter voor mezelf opkomen. Wat ik goed vind aan deze cursus is dat je wat je leest en leert ook gelijk kan gebruiken - erg handig. Het is natuurlijk veel oefenen maar dat maakt het ook goed en leuk om te doen. Ik vind het heel tof van je dat je mij op deze manier een stukje mooier mens maakt. Ik ben dankbaar voor jou.
DK, vrouw

Alleen maar lof
Ik vond de cursus heel erg goed. Ik heb er heel veel van geleerd. Eigenlijk vond ik alles goed aan de cursus en heb ik er alleen maar lof voor.
MB, man

Bewuster van eigen aandeel
Leuke cursus. Het vergroot mijn bewustzijn van eigen aandeel in de relaties met vrienden, oude vrienden en collega’s. Goed voor het onderhouden van de relaties.
MV, vrouw

Veel meer inzicht
Beste Frank, nu de e-cursus Betere relaties afgelopen is, vind ik het belangrijk om te evalueren. Door deze e-cursus heb ik veel meer inzicht gekregen in relaties. Voorafgaande aan deze cursus had ik nog maar weinig inzicht hierin.
Ik heb geleerd vooral energie te steken in mensen die goed bij me passen.

Verder om afstand van bepaalde mensen te nemen. Tenslotte om relaties los te laten die niet goed voor me zijn. Ook heb ik geleerd om energie te steken in alles waarop ik invloed kan hebben. Verder om dingen los te laten waarop ik geen invloed heb. Nu de komende anderhalve week ga ik het e-boek Inzicht in je eigen Kracht doornemen. In het nieuwe jaar ga ik me opgeven voor de e-cursus Blijvend zelfvertrouwen.
JH, man

Wat een fijne cursus!
Beste Frank, wat een fijne en goede cursus! Ik ben een halfjaar op wereldreis en doe deze cursus op reis. Ik hou een notitieboekje bij en werk iedere les grondig uit en maak er een bondige notitie van. Zo heb ik er mijn eigen werkdocument van gemaakt. Erg handig om even snel punten weer op te halen en na te lezen.

Voor de reis ben ik in een soort van Burn- out geraakt. Jouw cursus geeft veel inzicht. Zo zie ik nu mijn valkuilen in, zoals grenzen aangeven en mijn mening laten horen. De lessen zijn ook ontzettend interessant, echte eye-openers voor mij! Ik heb al vele oefeningen in de praktijk toegepast bij mensen onderweg. Mooi, hoe je de cursus hebt opgezet. Ik kijk uit naar de volgende lessen!
SK, vrouw

Fijn om te lezen en goed omschreven
Ik vind het een goede cursus. Ik heb betere inzichten gekregen. De lessen waren fijn om te lezen, en waren goed omschreven. Misschien is het een leuke optie om vaker in de cursus antwoorden digitaal te versturen.
FJ, vrouw

Problemen zijn gemakkelijker op te lossen dan je beseft
Deze cursus steekt goed in elkaar en is niet te langdradig. Ik heb geleerd dat je moet proberen het goede te zien in mensen. En ook dat je met faken niet verder komt dan met te laten zien wat je echt denkt en voelt. Uiteindelijk zijn de problemen gemakkelijker op te lossen dan je zelf beseft, maar je moet het gewoon doen en dat geef je in de cursus goed aan. Ik vond het een positieve cursus.
HE, man

Alles wordt punt voor punt behandeld
Deze cursus doet me in zien dat ik beter kan stoppen met relaties die mij niets teruggeven of heel negatief zijn. Goed gezelschap is belangrijk. Ik wordt er door beinvloed. De cursus is duidelijk en schematisch van opbouw. Alles wordt punt voor punt behandeld. Ik vond hem erg goed.
DR, man

Heel verhelderend
Ik vond de cursus heel verhelderend. Sedert deze laatste cursus besef ik dat ik mezelf bekritiseer en denk dat ik inderdaad beter moet zijn. Uit je cursus leerde ik dat ik niet altijd verkeerd ben of dat ik mezelf moet leren accepteren en die twee ik's stoten nu op elkaar.

Ik wil niet meer proberen perfect te zijn maar dan is er dat vervelende stemmetje weer Dat stemmetje vraagt energie maar ik wil proberen mezelf toe te laten te zijn wie ik werkelijk ben. Dank voor de onthullende taal.
AL, vrouw

Bewust van eigen gedrag
Ik heb nieuwe inzichten gekregen en bewust geworden van eigen gedachten en gedrag. Ik vond het een mooie cursus, goed te volgen met nieuwe inzichten.
KS, vrouw

Inspirerend
Dank voor je inspirerende woorden en cursus. Want ondanks dat het mij nu nog niet lukt, of pas na meerdere keren de fout in te gaan, blijven je woorden mij wel bij en weet ik wat ik wil en waar ik naartoe wil gaan.
RK, vrouw

Omgaan met verschillende soorten mensen
Een mooie cursus. Ik heb geleerd hoe om te gaan met verschillende soorten mensen en te beoordelen wie belangrijk voor mij zijn en wie niet. Ik vond het een een cursus met een duidelijke uitleg, goede voorbeelden en mooie vragen.
BW, man

Mijn relaties naar de "Next Level"
Dit is een analyse van mijn relaties. Bevestiging waar het voor mij goed voelt en minder goed voelt. Tools om om te gaan met relaties die moeilijk los te laten zijn. Vooral ook de beslissing om die ene relatie eindelijk volledig los te laten. Wat ik goed vond aan de cursus, is dat de tijdspanne van de onderdelen behapbaar is. Ik kon het ook volgen in mijn eigen trage tempo. Er is geen druk. Heel duidelijk en aangenaam om te volgen.

Vooral, ik leerde heel wat bij over communicatie, altijd mijn zwak punt geweest. Soms kwam er een addertje boven. Dan dacht ik: 'Ja zal wel, probeer dat eens met een narcist.' Dat slaat natuurlijk op mijn persoonlijke situatie. Daar komt nu verandering in. Ik wil en kan nu ook loslaten. Als ik mijn oefeningen herlees is dit heel duidelijk. Up to the next level. Dank daarvoor.
MM, vrouw

Fantastisch
Voor degenen die dit lezen: De training "Verbeter je relaties" is een echte aanrader! Ik heb veel meer gehad aan deze online training als aan een online cursus over relaties bij een hoge school. Alle trainingen van Frank de Moei die ik gedaan heb waren fantastisch! Dankjewel Frank
JE, vrouw

Zeker van geleerd
Hi Frank, leuk om even een reactie te geven. Ik loop een beetje achter in het doorlezen van de mails maar vind het erg fijn er wekelijks 2 te ontvangen. Ik heb er zeker al van geleerd. Ik richt me zelf vooral op het beter luisteren naar mensen en gericht vragen te stellen om de mensen beter te begrijpen.
HH, vrouw

Mooie praktische oefeningen
Tot nu toe kan ik kracht bij zetten voor het uitvoeren in praktijk, door de oefeningen = bewustwording. Mooie praktische oefeningen! Vriendelijke groeten,
JS, vrouw

Opfrisser
Deze cursus frist mijn geheugen weer op. Ik gebruik al methodes die je aandraagt, maar het is heel fijn om ze allemaal stuk voor stuk weer even langs te lopen. Ik heb er veel aan, leuk!
MH, vrouw

Wat er echt toe doet
Leuk om iedere keer een les met nuttige tips te krijgen. Vaak gaf het woorden aan wat ik zelf aanvoelde over hoe relaties in elkaar zitten . Ik kan nu dingen toetsen, erover nadenken en bepalen wat ik met een relatie wil. Het heeft mij handvatten gegeven. Het doet mij goed dat er iemand is die helder schrijft over de dingen in het leven die er echt toedoen, waar iedereen tegenaan loopt en die je vaak niet van huis uit meegekregen hebt, laat staan op school geleerd. Makkelijk leesbaar en goed toepasbaar.
GS, vrouw

Heel duidelijk te begrijpen
Via internet liep ik tegen deze cursus aan en het leek mij een mooie aanvulling voor mijn privéleven. Door mijn werk had ik al heel wat communicatieve cursussen genoten. Het deel van jouw cursus “De essentie van goede communicatie” nrs, 4, 5 en 6 waren veelal een bevestiging op wat ik weet.

Ik lees elke les die ik binnen krijg in, onthoudt zoveel mogelijk. Ik verdiep mijzelf in de adviezen die gegeven worden en probeer dit in de praktijk toe te passen. Door deze lessen herhaaldelijk te lezen ben ik me er steeds van bewust wat ik doe maar ook wat ik niet doe. Daar zitten op dit moment mijn knelpunten die ik door deze cursus voor mijzelf uit kan lichten en durf te verbeteren. De cursus is voor mij heel duidelijk te begrijpen en toe te passen, hierdoor maak ik mijzelf nog beter verstaanbaar
JS, vrouw

Positief
Ik heb de cursus positief ervaren, het geeft me een helder beeld met voorbeelden hoe het in veel gevallen betrekking heeft tot relaties. Het leert me ook om grip op gesprekken te krijgen en juiste vragende stellen.
PL, man

Met veel plezier gevolgd
Ik heb de cursus Betere relaties met iedereen goed ervaren. Ik heb dingen wel anders bekeken en met veel plezier de cursus gevolgd.
JS, vrouw

Heeft mijn zelfvertrouwen een boost gegeven
Zeer positief! Deze cursus heeft mij het inzicht gegeven dat mijn gedachtes over (liefdes)relaties eigenlijk prima zijn. Het heeft mijn zelfvertrouwen weer een boost gegeven. Wat ik goed vond aan de cursus, is dat het overzichtelijk was. Je kon op je eigen tempo lessen volgen. Alles was goed toepasbaar. Echt een hele fijne cursus om te volgen. Er is me veel duidelijk geworden en ik heb weer zelfvertrouwen!
AG, man

Alle belangrijke punten voor het onderhouden van relaties
Goede cursus. Even alle belangrijke punten voor het onderhouden van relaties voorbij zien komen. Ik vond het goed dat het gericht was op de relaties met mensen die dichtbij staan. Misschien nog een aanvulling om voor de toekomst nog wat meer info te geven over mensen die je (nog) niet goed kent. Om zo vanaf het begin af aan goede verstandhoudingen te hebben met ze.
EA, vrouw

Herkenning
Ik ben positief. Ik heb wel veel hekend, maar het was goed om het te lezen. De oefeningen hebben geholpen.
GD, Man

Zeer praktisch toepasbaar
Ik heb zeer praktische en gefundeerde richtlijnen ontvangen die je dagelijks kan toepassen. Ook het bewuster omgaan met je eigen relaties heb ik beter onder de knie. De zes modules zijn zeer goed, misschien is module 3 (verschillende persoonlijkheden en de verschillen tussen mannen en vrouwen) te moeilijk om zo summier te behandelen.

Module 2 is super (de essentie van goede communicatie). Voor de oefeningen heb ik wel wat meer tijd nodig en ik vind het tof dat je mij die tijd geeft. Als je de oefeningen goed wilt doen mag je daar zeker niet impulsief en oppervlakkig mee omgaan! Die wil ik eerst verder nog finaliseren. Hartelijk bedankt!
MO, vrouw

Duidelijk taalgebruik en praktische opdrachten
Dag Frank, ik vond je cursus heel praktisch, no-nonsense. Duidelijk taalgebruik en praktische opdrachten. Hoewel redelijk wat dingen bij me al wel bekend waren, heb ik gemerkt dat mijn bewustwording en herkenning van negatief ergens op reageren door je lessen beter is geworden.

Ik tel sneller tot 10 en/of sla mezelf om de oren als ik heftig ergens op reageer (bijvoorbeeld in het verkeer op een roekeloze weggebruiker) terwijl ik daar toch niets mee bereik. Dank voor alles en ook het beantwoorden van mijn vraag enige tijd geleden. Heb andere bekenden van mij al op Newstart gewezen.
MO, man

Sta nu positief in het leven
Heel goed. Heb in de 1e les geleerd wie ik was… een persoon die negatief in het leven stond...ik dacht dat ik een realist was...ik was een perfectionist… Ben gespiegeld en onder andere deze cursus heeft me gebracht waar ik nu sta in het leven. Sta positief in het leven, omarm het en ben dankbaar voor elke mooie dag, vol liefde geluk en succes
MA, man

Boeiend en toepasbaar
Beste Frank, het is boeiende informatie en goed toepasbaar. Ik heb nog wel wat moeite met gesprekken op gang te houden ook al heb ik je info gelezen. Verder ben ik steeds benieuwd naar de volgende infomail van jou.
KK, vrouw

Dit helpt echt
Vorige week ben ik gestart met les 1 en probeer 2 lessen per week te behandelen. Ik heb een mooi schrift gekocht waarin ik het huiswerk kan maken. Ik merk toch door het op te schrijven en het terug te lezen, dat dit echt helpt. Mijn eerste indruk is in ieder geval zeer goed, u geeft goede uitgebreide uitleg en de stof zet je echt aan het denken.

Als je de stof leest, het lijkt allemaal zo simpel en vanzelfsprekend, maar als je vastloopt in relaties dan is deze cursus een stukje bewustwording dat je net nodig hebt. Maar alle andere cursussen spreken mij ook aan, maar stapje voor stapje, alles tegelijk gaat toch niet.
PN, vrouw

Geeft rust in onze relatie
Dag Frank we zijn nu halverwege de cursus en we hebben er baat bij. Het bespreken van de onderwerpen gaat in harmonie en geeft inzicht in elkaars denken. We zijn  nog volop bezig maar het geeft al veel rust in onze relatie. Met vriendelijke groet
HR, man

Zou voor iedereen goed zijn
Ik ben op dit moment bezig met de online training relatie verbeteren. Mijn complimenten hier voor, dit zou voor iedereen goed zijn om te doen.
MS, vrouw

Praktisch en nuttig
De cursus geeft goed inzicht in relaties die energie kosten of juist geven. Vooral de praktische oefeningen en het daadwerkelijk opschrijven vind ik erg nuttig.
YE, vrouw

Duidelijk en overzichtelijk
Het eerste deel van de e-cursus heb ik intussen zonder problemen ontvangen en mijn eerste indruk is dat het er allemaal overzichtelijk en duidelijk uit ziet. Ik ga het op een rustige manier allemaal verwerken, lezen en herlezen en ik ben ervan overtuigd dat deze cursus mij op de goeie weg zal helpen. Hartelijk dank voor het toesturen, ik zal er zeker plezier aan beleven!
AS, vrouw

Mijn vrouw en ik zijn heel blij
Dag Frank, ik ben blij met deze cursus Betere Relaties met Iedereen. Mijn vrouw en ik volgen hem samen en het geeft ons heel veel handvatten om de dingen bespreekbaar te maken en ook nieuwe inzichten te krijgen. Wij zijn heel blij met deze cursus en zien er iedere week weer naar uit dat de volgende e-mail binnen komt. Hartelijk bedankt voor alle informatie.
JS, man

Waardevolle reflectie
Beste Frank, Ik ervaar de cursus als waardevol reflecterend materiaal. De thema’s zijn en blijven boeiend, confronterend en daarmee aardig om in de tijd mee bezig te zijn, mezelf vragen over te stellen. Soms later het overlezend kwam ik opnieuw tot verrassende essentiële kernpunten, dank daarvoor. Voor mij trok je de cursus soms te breed naar werk- en familierelaties e.d terwijl voor mij juist de liefdesrelatie de meest leerbehoefte heeft. In de kern komen de meest wezenlijke zaken natuurlijk in alle relaties voor. Eerlijk is eerlijk geef ik ook toe dat dit tussen de regels door wel naar boven komt

Ik heb de mails uitgeprint als boekwerkje en zal het in de nabije toekomst zeker nog eens nalezen, voordeel ervaar ik dus. Dank daarvoor en veel succes!
TV, vrouw

Geweldig
Ik vind de cursus heel leuk en ik heb er veel aan, omdat ik een bevestiging van mijn eigen gevoel krijg. Van nature ben ik een heel positief ingesteld iemand. Ik heb de meeste moeite met mensen uit mijn omgeving die me een slecht gevoel geven, een gevoel van jaloezie. De lessen vind ik echt geweldig. Het is een hele fijne cursus.
SH, vrouw

Waardevol en prettig geschreven
Beste Frank, ik wist al veel over relaties (veel ervaring en regelmatig met relatiecoaches gesproken), maar vind jouw cursus prettig en vlot geschreven. Nergens teveel uitwijdend, precies to the point. Voor mij persoonlijk waren de hoofdstukken die gaan over luisteren (geef ander ruimte om over zichzelf te vertellen) en jaloezie (wat hoopt je stiekem dat iemand niet krijgt en waarom, houd afstand van jaloerse mensen!) heel waardevol.
PT, vrouw

Veel inzicht!
Dag Frank, ik vind het een hele goede cursus. Je geeft de kern van relaties goed aan. Ik vind het fijn om te lezen en het helpt mij veel verder. Omgaan met lastige mensen en het onderwerp afhankelijkheid in een relatie. Het is nu belangrijk de lessen in de praktijk consequent toe te passen. Ik verval nog wel eens in mijn oude fouten, maar geef niet op.

Jij hebt mij veel inzicht gegeven! En je hebt mij geholpen bij een belangrijke stap in mijn leven. Ik heb mijn angst overwonnen en mijn baas gezegd dat ik op het einde van het jaar weg ga bij hem. Ik moet dringend ander positiever werk doen. Vier mensen zijn reeds overspannen geweest. Ik vond het heel mooi dat je schreef, maar niemand heeft je opgepakt en gezegd dat je hier de rest van je leven moet blijven werken.

Ik hoop met jouw lessen mijn leven positiever vorm te kunnen geven. Ik ben begonnen meer aandacht te geven aan positieve mensen. En dat bevalt mij heel goed. Ik denk nu na wat ik wil gaan doen en waar ik dadelijk wel wil werken. Ik wil graag iets creeren en niet alleen meer tegen mensen zeggen wat mijn oordeel van alles is. Ik ben blij dat jij mij dat hebt doen inzien. Dat is denk ik wel een belangrijke les. Hoe kan ik meer positieve mensen in mijn leven brengen en mij meer richten op positieve dingen? Hartelijke groet,
PM, man

Allermeest geleerd
Ik vond de cursus Betere Relaties met Iedereen erg goed en heb er veel van geleerd. Vooral het toepassen van vragen en niet gelijk in de verdediging te schieten was erg leerzaam, al is dat af en toe nog niet makkelijk. Ook mijn mening geven ben ik aan het toepassen en daar heb ik af en toe nog een beetje lef voor nodig. Ik heb van deze cursus wel het allermeest geleerd en ik ga hem regelmatig nog eens nalezen om het goed aan te leren.
PS, vrouw

Complimenten
Ik wil je complimenteren met deze cursus. Ik heb er veel van geleerd! Helaas heb ik door omstandigheden te weinig mensen waarop ik heb kunnen oefenen. Dat ga ik in de toekomst zeker doen.
LS, vrouw

Eye-opener
Ik heb zeker wat aan deze cursus, ik vind het interessant en leerzaam, een enorme eye-opener. Het maakt je een stuk bewuster van iets wat je eigenlijk wel weet. Bedankt.
GK, vrouw

Erg bruikbaar
Ik vind alle informatie van je online cursussen erg waardevol :) Helder en zonder veel omhaal en erg bruikbaar! Dank!
RR, vrouw

Eye-opener
Beste Frank, de les over wat je nodig hebt in je relaties, is je mooiste en voor mij ook de meest waardevolle les tot nu toe. Een zeer lieve eye-opener van jewelste. Dank daarvoor!
WG, man

Met plezier gevolgd
Hallo Frank, ik heb de cursus met plezier gevolgd. Ook lees ik regelmatig interessante onderwerpen uit de cursus terug.
DG, vrouw

Geeft me veel inzicht en rust
Beste Frank, ik vind het heel fijn om deze cursus te volgen. Bezig zijn met mijn eigen persoonlijkheid en mijn relaties met anderen brengt al een soort rust in me. Zeker het beter luisteren en het doorvragen om de ander oprechte aandacht te schenken, was een wijze les. Nu ben ik bij het hoofdstuk gekomen over persoonlijkheden. Hiermee geef je me veel inzicht in mezelf, de ander en de onderlinge verstandhouding.

Door beter te communiceren, heb ik de indruk dat vriendschappen waardevoller worden. Vriendschap die al stuk gelopen waren, daar heb ik nu meer vrede mee. Toch is niet alles rozengeur en maneschijn. Soms schiet ik in een vriendschap door tot verliefdheid. Maar door de cursus weet ik dit meestal in goede banen te leiden.
HP, man

Een moment voor mezelf
Beste Frank, al sinds 2014 ontvang ik je nieuwsbrieven en daar heb ik ook de medewerkers uit mijn team op gewezen. Er staan altijd kleine waarheden in, die maken dat je relaxter in het leven kunt staan: je hoeft niet altijd hoge doelen na te streven, je kàn niet altijd met iedereen goed overweg, je kunt ook blij zijn met de poedelprijs in plaats van verdrietig omdat je niet de hoofdprijs hebt gewonnen, enzovoorts.

Die inzichten maken dat ik mijn werk makkelijker kan relativeren en niet meer constant twijfel of ik zelf wel voldoende inzet heb getoond, voldoende empathie, voldoende begrip, voldoende geluisterd heb, enz. Immers, het is een beetje vrouweneigen om eerst aan jezelf te twijfelen en dan paas de oorzaken elders te leggen.

Het is fijn om met de cursus bezig te zijn en in de hectiek van alledag zo nu en dan een moment voor mezelf te nemen. Dankjewel daarvoor.
IK, vrouw

Veel aan gehad
Ik heb heel veel gehad aan deze cursus en wil het af en toe opnieuw lezen.
Ik heb veel meer zelfinzicht gekregen en inzicht in een ander waardoor mijn relaties zijn verbeterd ook heb ik ingezien dat ik sommige relaties beter kan loslaten.
AT, vrouw

Mentor op afstand
Beste Frank, graag enkele opmerkingen over deze cursus wil ik je laten weten.
Zo uit het hoofd had ik opvallend veel aan de uitleg over verschillende persoonlijkheden. Heel interessant welke ‘struikelblokken’ bepaalde combinaties van persoonlijkheden kunnen tegenkomen. Zeer herkenbaar ook. De uitspraak over dat de kwaliteit van je relaties de kwaliteit van je leven (mede) bepalen. Tenminste zo heb ik hem onthouden. Dat maakt dat je (ik) makkelijker knopen kunt doorhakken. De les over waar een goede relatie aan voldoet, het verwoorde waar ik mee worstelde.

Tenslotte nog dit: het is heel sterk van de cursus om elke paar dagen bericht te krijgen. Je wordt echt benieuwd, het is alsof je even aandacht krijgt van een mentor op afstand. Iemand die met je bezig blijft terwijl je wat aan het worstelen bent. Heel goed werkt dat. Veel succes verder!
CE, vrouw

Nuttig en leerzaam
Beste Frank, ik vind het een hele nuttige en leerzame cursus. Fijne, heldere schrijfstijl, zowel de tekst als de oefeningen zetten aan tot nadenken en actie. Tot nu toe een logische opbouw ook. Geen tip-feedbackpunten.
MB, vrouw

Zeer verhelderend
Hallo Frank, de cursus lessen hebben mij inzicht en duidelijkheid gegeven in communicatie en alles wat er mee te maken kan hebben. Zeer verhelderend en duidelijk. Tot nu toe heb ik er veel aan en breng de dingen die ik nodig heb in praktijk. Heilzaam, niet altijd gemakkelijk, maar het geeft een goed gevoel om er mee aan de slag te gaan.

Ook geeft het mij steun om niet door te blijven modderen met relaties die alleen maar energie kosten. De opbouw van de lessen zijn duidelijk en helder in hap klare brokken. Hartegroet,
MO, vrouw

Helpt me enorm
Hoi Frank, ik ben nu een goede 6 weken onderweg met je cursus, en ik haal er veel positieve punten uit. Ik ben met je cursus begonnen omdat ik een nogal directe manier van communiceren heb/ had. Hier door ben ik vrij sterk in problemen oplossen, echter gaat soms de emotionele kant daar aan onder. Met behulp van jou mails, probeer ik open staan voor andere mensen en hun kijk op situaties. Vooral de inzichten over dingen kunnen loslaten helpen mij enorm.
SD, man

Verfrissend
Hallo Frank, even een korte reactie van me. Ik ben de cursus gaan volgen daar ik en mijn partner niet meer op één lijn zitten. Ik hoop er iets aan te hebben. Tot nu toe is dat nog niet het geval maar wat ik lees zijn allemaal weer wel opnieuw eyeopeners voor me. Het is heel goed even stil te staan bij luisteren naar elkaar, interesse tonen, communicatie, wat voor type ben je, vragen stellen en doorvragen…

Daar heb ik zeker wat aan. Hoe het met onze relatie gaat verlopen weet ik niet maar de cursus is voor mij zeker een verfrissing van iets wat je eigenlijk wel weet maar niet altijd meer toepast! Ik ga met plezier door…… Groeten,
CD, vrouw

Leerzaam en boeiend
Hallo frank, ik heb de cursus afgerond en vond het heel leerzaam en boeiend. Het was ook heel goed te volgen wat er bedoeld werd. Groetjes,
EW, vrouw

Super leuk!
Ik vind het een super leuke en leerzame cursus!
NK, vrouw

Direct al inzichten
Ik heb net de eerste les gedaan en wow, wat een inzichten heb ik gelijk al gekregen. Ik zie uit naar de rest van de cursus!
MN, vrouw

Erg positief
Hallo Frank, ik ben erg positief over deze cursus! Het heeft me heel duidelijk inzicht gegeven in mezelf en hoe ik wil dat de relaties die ik heb eruit zien. Het onderhouden van (gezonde) relaties is nooit mijn sterkste punt geweest, maar ik ben ervan overtuigd dat hier nu veel verandering in zal komen. Ik heb gebroken met mensen die mij altijd achterlieten met een vervelend gevoel. Deze mensen loslaten gaf een enorm gevoel van opluchting!

Ik ben onlangs verhuisd, waardoor ik echt helemaal overnieuw kan beginnen met een nieuwe baan en een nieuwe omgeving, dus heb ik de mogelijkheid om wat ik geleerd heb met deze cursus toe te passen. Ik merk echt een duidelijk verschil! Heel erg bedankt!
CD, vrouw

Beter begrijpen van spanning en grenzen in een relatie
Hoi Frank, ook deze cursus gaat aan mijn verwachtingen voldoen.  Heb een Latrelatie waarbij ik ook steeds meer mantelzorger wordt. Mijn vriendin heeft COPD gold 4 en lag enkele weken geleden een week lang met ernstige ademnood in het ziekenhuis. Momenteel gaat het stapje voor stapje weer vooruit. Alles wat aan spanning in een relatie kan ontstaan komt soms uitvergroot in onze situatie voor. Ik ben dan ook blij dat ik juist nu deze cursus volg. Het begrijpen van mijn vriendin en van mijzelf en onze grenzen, wordt in de toekomst steeds belangrijker. Alle goeds,
LS, man

Helder, leerzaam en verfrissend
Beste Frank, de training vind ik zeer helder en verfrissend. Heel veel van deze dingen weet je wel, maar heel goed om ze op deze manier langs te zien komen. Erg leerzaam. Voor mij altijd wel lastig om vervolgens een invulling te geven aan je opstelling en uitstraling. Je eigen presentatie. Het toepassen van technieken om beter met anderen in contact te zijn. Betere relaties te hebben. Het tegenwicht geven aan andere persoonlijkheden. Je laten gelden, jezelf recht doen en jezelf blijven. Niet over je laten heen lopen. Ik ben zelf niet zo extrovert en nogal bescheiden. Met vriendelijke groet,
BR, man

Voelt goed en ik heb er veel aan gehad
Hoi Frank, zoals ook de vorige cursussen van je – beantwoord ook deze aan mijn verwachtingen. “Betere relaties met iedereen” is een van de moeilijkste dingen die er zijn natuurlijk omdat we allemaal uniek en dus verschillend zijn. Verschillen en overeenkomsten kunnen op allerlei manieren uitvergroot worden.

Jouw aanpak voelt goed en effectief. Ik heb er dan ook weer veel aan gehad. Tot slot wil ik je bedanken voor de 3 cursussen die ik nu gevolgd heb. Ze hebben mij echt geholpen om meer zelfvertrouwen, minder zorgen en betere relaties te krijgen. Alle goeds,
LS, man

Veel van geleerd
Hoi Frank, allereerst waardeer ik je cursus. Ik heb er zeker van geleerd. Ik heb geleerd om los te laten, om mensen vrij te laten. Ik wil je zeggen dat ik je cursus erg waardeer. Groeten,
AO, man

Verhelderend, het heeft me geraakt
Hoi Frank, ik vind dat ik je moet bedanken na zo`n cursus. Het moeilijkste blijft altijd om zelf de allerbelangrijkste stap te zetten en hulp te zoeken, als je (even) echt niet weet hoe je verder moet. Maar als je die stap hebt gezet en dan deze teksten onder ogen krijgt, kan je alleen maar meteen een positief gevoel krijgen, omdat de text
zo `simpel` verhelderend is.

Ja natuurlijk, zal je snel denken, en ook, ja dat weet ik ook eigenlijk wel. Het zit dan blijkbaar ergens vast in je hoofd, en je hebt er geen zicht meer op. Heel fijn om de mails elke keer weer te krijgen, en soms tot tranen toe te lezen, omdat het je soms
zo in èèn klap raakt wat je leest. Naar mijn idee werkt dit veel beter dan naar een psycholoog toe gaan.

Nu lees je het op je gemak en desnoods gelijk nog een keer om het te laten doordringen. Als je bij de psycholoog weg komt, ben je vaak het meeste alweer vergeten als je thuis bent. Ook kan je zelf opschrijven wat voor jou belangrijk is, en op elk moment weer even doorlezen.

Het is zeker zo dat je er na de cursus echt nog niet persè bent, maar het overzicht is er en verder moet je scherp blijven en de teksten erbij blijven pakken die voor jou het belangrijkste zijn en die je die kracht geven die je nodig bent om alles helder en positief te zien.

Heel veel succes verder met alles wat je doet en ik weet zeker dat heel veel mensen blij zijn met wat je doet. Vriendelijke, positieve groeten,
GT, vrouw

Leven en leren
Hallo Frank, bedankt voor de goede lessen. Ik zie er iedere keer weer naar uit.  Gelukkig weet ik al best veel. Maar heb ook nieuwe inzichten gekregen. Leven en leren is veel herhalen. Ik heb geen spijt en zie uit naar de volgende les.
TD, vrouw

Praktisch en positief
Hallo Frank, alle lessen zijn heel praktisch en positief, ik ben er graag mee bezig!
DI, vrouw

Een prachtige relatiecursus
Beste Frank, een interessante cursus en zie uit naar het vervolg. Ben zelf heel contactvaardig en sociaal aangelegd. Hou van leren en mezelf ontwikkelen vandaar dat ik deze volg. Ik heb al veel geleerd en toegepast met je andere cursussen.

Toen ik het gedeelte over ‘luisteren’ net had doorgenomen belde ik een vriend op die ik sporadisch zie. Ik paste toe wat ik had geleerd en meer dan een half uur bleef die maar doorpraten zonder dat hij negatief was. Straf he!

Heb alle oefeningen gedaan net zoals bij de andere cursussen van jou en ben er heel tevreden over. Het is een rijkdom in je leven deze cursussen te volgen maar vooral toe te passen en er over na te denken. Voor de mensen die zich verder willen ontwikkelen is dit zeker een aanrader!

De relatiecursus is prachtig, geeft een beter begrip naar anderen toe en waarom zaken zijn zoals ze zijn. En dat geeft rust. Ook geen toeval dat ik in 2016 ontslagen ben en begon met je cursussen en mindfulness. Ik heb er van het universum de tijd voor gekregen alles door te nemen en te verwerken. Heb besloten binnenkort opnieuw gaan te werken waarschijnlijk als interimmer om zo op verschillende plaatsen te komen en nieuwe mensen te ontmoeten. Dit vind ik een hele rijkdom. Hartelijk dank je te hebben mogen leren kennen en veel liefde en succes in je leven. Lieve groetjes,
MV, vrouw

Super
Ik lees de dag zelf de mail gelijk door, heb een aantekening schrift. Wat ik belangrijk vind schrijf ik op. Het E-book is super, ben het nu voor de tweede keer aan het lezen, en ook hierbij maak ik aantekeningen. Ik heb zojuist de cursus afgerond, keek er elke keer naar uit dat de volgende les weer kwam. Ben er gelijk rustig voor gaan zitten en heb de stof door genomen en de oefeningen gemaakt. Ook vorige week toen ik me per ongeluk had uitgeschreven is dat door jullie heel goed en snel opgelost, dank hier voor. Nu ga ik het goed tot me laten doordringen en zeker in de praktijk toepassen. Met vriendelijk groet,
AD, vrouw

Wijze lessen
Beste Frank, heel erg bedankt voor je wijze lessen over het onderhouden van relaties. Ik leer er heel veel van. Ik wens je heel veel succes met het vervolg van je belangrijk werk en ik wil je bedanken voor de moeite. Hartelijke groet van:
MB, vrouw

Geweldig!
beste Frank, ik vind de stukken die je schrijft echt geweldig! Ze sluiten aan bij hoe ik in het leven sta, en ze verhelderen veel voor mij, omdat je het zo duidelijk verwoordt! Ik heb veel aan de helderheid van alle lessen. Ze zorgen dat ik in contacten met anderen alerter ben. Ik praat normaal gesproken teveel en luister te weinig. Dat weet ik al heel lang. Maar nu, door het lezen van jouw vorige les, betrap ik mij er eerder op dat ik weer in een heel verhaal zit over mezelf. In het begin kapte ik mijn eigen verhaal dan halverwege af, en nu al als ik ermee begin!

Het maakt mij niets uit dat ik dan bij een half afgebroken zin eindig. En mijn gesprekspartner (beter gezegd luisterend oor) maakt dat ook niets uit merk ik. Die is denk ik blij dat ik dat verhaal afkapte! Het gesprek wordt daardoor leuker en levendiger. Ik moet oppassen dat ik niet ga luisteren om te pleasen, maar echt luister omdat ik benieuwd ben en dat lukt goed. De les over mannen en vrouwen vind ik ook heel goed. Heel herkenbaar! Hartelijke groeten van
MZ, vrouw

De moeite waard
Hier nog een Frank De Moei-adept! Zijn cursussen zijn echt de moeite waard! :)
AH, vrouw

Een echte aanrader
Voor diegenen die dit helemaal gelezen hebben: de training “verbeter je relaties” is een echte aanrader! Ik heb veel meer gehad aan deze online training als aan een online cursus over relaties bij een hoge school. Alle trainingen van Frank de Moei die ik gedaan heb waren fantastisch! Dankjewel Frank
JE, vrouw

Geweldige cursus
Ik vond het een geweldige cursus. Zo helder en duidelijk. Met name de les over het verschil tussen mannen en vrouwen! Heel hartelijk dank! De cursus heeft mij meer inzicht gegeven in wat ik doe in een relatie en meer helderheid op wat er gebeurt in mijn relatie tot anderen. Wat ik toepas is vooral mijzelf terugfluiten als ik teveel praat over mezelf en te weinig luister… Hartelijke groet en nogmaals mijn dank
MV, vrouw

Meer inzicht in alles wat bij een relatie komt kijken
Hoi Frank, deze training geeft mij meer inzicht in alles wat bij een relatie komt kijken. Telkens een bepaald onderwerp maakt dat ik de stof goed tot mij kan nemen en de opdrachten kan maken. Erg leuk en vindt het een aanrader voor anderen. Elke keer kijk ik weer uit naar een volgende mail met een nieuw onderwerp!
Mk, vrouw

Een uitgebreide cursus met veel leerpunten
Beste Frank, ik heb veel aan de cursus Betere Relaties met iedereen gehad. Het is een uitgebreide cursus waar alle aspecten besproken worden. De meest aangesproken onderwerpen voor mij daarin waren communicatie, de analyse van je relatie en de uitdagingen in je relatie. Dat is omdat ik voor mijzelf leerpunten heb ontdekt wat mij verder zal helpen in het leven. De cursus is zeker nuttig geweest! Blij dat ik deze cursus heb gedaan. Groet,
MB, vrouw

Veel aan gehad
Mooie training, ik heb hem gedaan en heb er veel aan gehad!
JB, vrouw

Fijne training
Bedankt voor de fijne training. Ik heb heel veel aan de training en nu de ruimte in mijn hoofd om het echt te oefenen!
JL, vrouw

Te veel geleerd om op te noemen
Ik moet eerlijk zeggen dat er een wereld voor me is open gegaan sinds ik deze training ben gaan volgen.  Ik heb geleerd wat je van relatie’s mag verwachten. Wat is de basis voor een gezonde evenwichtige relatie.  Jaloersheid…..Wat zijn de diepe wortels die het veroorzaken en wat kun je er aan doen en hoe ga je ermee om.  De verschillen tussen man en vrouw.

Ik ben getrouwd en herken mezelf in bepaalde situaties. Nu begrijp ik het beter en handel ik ook anders. Eigenlijk is het veel om het allemaal op te noemen. Kort samengevat, ik ben zeer tevreden en blij dat ik toch voor deze training heb gekozen. Bedankt!
FO, vrouw

Nu herken ik mezelf en mijn nieuwe relatie
Beste Frank, ik heb veel aan de cursus. Ik herken mijzelf bijvoorbeeld absoluut als een sociale persoonlijkheid. Mijn nieuwe relatie is een inspirerende persoonlijkheid – en duidelijk zo. Vooral het niet nakomen van beloftes (op uitstapjes gebied dan) is inderdaad opvallend. Nooit geweten dat dit bij deze personen hoort. Ik ga de hele cursus goed tot me nemen. Dank je wel,
KV, vrouw

Zeer helder en overzichtelijk!
Beste Frank, Ik heb met veel plezier de cursus gedaan. Zeer helder en overzichtelijk! Het kijken naar mijn relaties heeft me duidelijker gemaakt wie er echt bij mij passen en wie eigenlijk niet. Ik heb veel gehad aan de fundamentele kenmerken van een goede relatie en het model voor de verschillende persoonlijkheden. Door deze inzichten kan ik nu bewust kiezen met wie ik tijd wil doorbrengen. Dit houdt ook in dat ik van relaties die me energie kosten of alleen op vroeger gebaseerd zijn, afstand kan nemen of ze helemaal loslaten. Ik begrijp nu ook beter waarom bepaalde relaties voorbij zijn gegaan in het verleden. Erg fijne cursus! Vriendelijke groet,
JH, vrouw

Bewuster zijn van mijn relaties
Beste Frank, hartelijk dank voor je e-cursus Betere Relaties Met Iedereen. Deze heeft mij geholpen bij het bewust nadenken over bepaalde relaties en hoe ik daar mee om ga. De cursus stipte een aantal onderwerpen aan waar ik mee rondliep. Het meeste heb ik gehad aan de artikelen over het omgaan met conflicten, negatieve mensen en kritiek.

Ik had wat moeite met het artikel over mannen en vrouwen. Ik merk als ik naar mijn eigen relaties kijk dat zaken veel meer gedreven worden door karakter dan of ze man/vrouw zijn. De uitwerking van de oefening heb ik dus meer gericht door te kijken naar bepaalde relaties en hoe die personen in elkaar steken dan specifiek man/vrouw verschillen.

De cursus heeft mij geholpen eens op een andere en meer bewustere manier te kijken naar mijn relaties, dank daarvoor!
JD, vrouw

Heeft mij heel erg geholpen
Beste Frank, de cursus heeft mij heel erg geholpen in mijn relatie. Ik heb je ook bij iemand aanbevolen. Omdat de zinnen en opgaven kort en krachtig waren, kon ik ze
direct toepassen. Vooral het feit dat mijn partner al 74 jaar een bepaald karakter heeft en ik er geen energie in hoef te steken om hem te veranderen. Ik ben me ook bewust van mijn karakter. Ik ben tot de conclusie gekomen dat onze relatie beter is dan ik dacht. Dank, dank daarvoor!
RD, vrouw

Complimenten
De vorige mail “omgaan met kritiek” heb ik waarschijnlijk per ongeluk weggegooid….. Heb jij voor mij deze opdracht nog? Dit is juist iets waar ik wat mee kan. Bij voorbaat dank. En ook even complimenten hoe je het allemaal brengt en verwoord.. Vaak weten we het wel, maar dan nog doen hahaha Lieve groetjes
WU, vrouw

Een betere relatie met jezelf
Deze cursus Betere relaties met iedereen is zeker de moeite waard. Ik heb hem gevolgd en het resultaat is: je krijgt een betere relatie met je zelf,. Nu zeg ik: liever ruzie met een ander dan met mezelf. Het klinkt misschien erg hard, maar weet je wat het toppunt van egoïsme is? Jezelf vergeten en iedereen helpen. Mijn dank Frank, deze cursus heeft mij veel inzichten geven.
SH, man

Leerzaam en verhelderend
Beste Frank, ik vind het heerlijk als er weer een les binnenkomt. Ik vind de cursus héél leerzaam en het klopt allemaal wat er in beschreven staat. Ik probeer de adviezen op  te volgen en soms merk ik onmiddellijk dat het werkt. Fijn hoor, ik ben alweer benieuwd naar de volgende les. Merk wel dat ik nog enige oefening nodig heb, maar dat is eigenlijk vrij normaal. Oefening baart kunst. Bedankt voor de verhelderende lessen. Vond de cursus de moeite waard en goed samengesteld. Ik heb er veel aan gehad. Veel succes met je verdere activiteiten! Hartelijke groeten,
MR, vrouw

Mijn derde cursus
Hoi Frank, ik ben nu aan mijn derde cursus bezig “Betere relaties”. “Minder stress” is afgrond en “Blijvend Zelfvertrouwen” bijna. Ik ben blij te lezen dat in les 14 van relaties eindelijk iets staat over vreemdgaan. Over dit fenomeen vind je over het algemeen maar weinig terug.
RS, man

Geeft me meer inzicht in mezelf en in mijn relaties
Beste Frank, ik heb met veel plezier en genot de cursus tot nu toe gevolgd. En ik wacht met spanning de volgende cursus mail af. De les van de win-win relaties was voor mij een eyeopener. Ik ben iemand die mezelf verlies in relaties en kom voor mezelf op pas als de ander ermee wegkomt. Ik werd vaak teleurgesteld in mensen, en bouw snel een muur om me heen om mezelf te beschermen.

Maar op een gegeven moment word ik met de eenzaamheid geconfronteerd. En ben altijd op m’n hoede waardoor ik het contact met mensen niet meer fijn wordt. Mijn vertrouwen in mensen is vaker geschonden. Ben erg bang dat ik weer de verkeerde mensen in mijn leven trek.

De cursus geeft mij meer inzicht in mezelf en in mijn relaties. Mijn leerdoel is verkeerde mensen op tijd herkennen.  en  mijn zelfvertrouwen vergroten. Dit wilde ik met u delen. Bedankt voor de leerzame cursus. Groetjes
HB, vrouw

Veel herkenning en inzicht
Beste Frank, de cursus geeft me nu al veel inzichten over waarom mensen zijn zoals ze zijn en hoe zich dat bij mezelf manifesteert. Er is veel herkenning over bepaald gedrag, maar vaak handel ik hier onbewust niet naar. Door er actief over te lezen en er oefeningen mee te doen wordt langzaam een bewustwording gecreëerd. De opdeling in korte lessen vind ik erg prettig. Elke keer wordt kort een onderwerp behandelt wat je dan een aantal dagen kunt laten bezinken. Ik ga hier zeker iets positiefs uit halen.
GD, man

Vanuit mijn eigen kracht
Beste Frank, jouw inzichten zijn kort en krachtig. Ze geven me handvaten en ondersteunen mijn wezen, hiervoor ben ik dankbaar. Ondanks dat ik succesvol ben in mijn werk, is mijn zelfvertrouwen in relaties laag geweest. Heb de cursus Betere Relaties gestart hiervoor. Het zijn dingen wat ik niet heb geleerd gekregen voor jezelf goed te zijn, heb hierdoor altijd alleen voor anderen gezorgd. Deze gewoonten moet ik loslaten en zorgen dat ik inderdaad vanuit mijn eigen kracht handel. Het is voor mij duidelijk en toch heb ik verdriet om de verloren relaties.

Het besluit om hiermee aan de slag te gaan vloeit hieruit en neem zelf de verantwoordelijkheid voor mijn welzijn. En ja, het een is met het andere verbonden, vanuit jezelf vloeien ook de banden wat je hebt in relaties. Ik kijk met plezier uit naar de volgende stap. Met vriendelijke groet,
SU, man

Ongelofelijk wat een verschil
Hallo Frank, hierbij wat feedback. Ik ben blij dat ik de cursus ben aangegaan omdat ik weet dat ik een slecht luisteraar ben. Als mij iets verteld of gevaagd wordt, was ik halverwege al met mijn antwoord bezig of iets over mezelf aan het vertellen. Dus nu ben ik met de oefeningen bezig en het wordt echt helemaal anders, ongelooflijk wat een verschil. Ik probeer oprecht geïnteresseerd te zijn en neem geen genoegen met het antwoord totdat het me duidelijk is.  Heb het e-book nog niet helemaal gelezen, maar daar staat ook veel interessante dingen in. Ik ben erg blij, bedankt
BZ, man


>