Een training zelfvertrouwen, hoe werkt dat precies? 

Kan iedereen zelfvertrouwen ontwikkelen, of moet je er talent voor hebben? 

En hoe moeilijk is het om je zelfvertrouwen te vergroten? Lukt dat ook als je erg onzeker bent?

Meer inzicht in zelfvertrouwen

Deze en andere vragen krijg ik regelmatig naar aanleiding van de Online Training Zelfvertrouwen. 

Vele duizenden cursisten hebben deze training gevolgd en weten de antwoorden op deze vragen. Maar ik kan me voorstellen dat jij ze niet weet. Dus dit artikel is bedoeld om je meer inzicht en informatie te geven over het vergroten van je zelfvertrouwen.

Waarom heb ik deze training zelfvertrouwen ontwikkeld?

Als professionele life-coach begeleid ik mensen in een gelukkig en succesvol leven. Een van de grootste struikelblokken op weg naar een fijn leven is een gebrek aan vertrouwen in jezelf. 

Denk maar na: als jij je onzeker voelt over je eigen waarde, je eigen vaardigheden of je eigen beslissingen, dan is het moeilijk om gelukkig en succesvol te worden. Dat klinkt logisch, nietwaar?

Natuurlijk is het menselijk om af en toe te twijfelen aan jezelf. Natuurlijk hoef je niet te denken dat jij de allerbeste (vul maar in) op deze wereld bent. Arrogantie en zelfvertrouwen hebben immers niets met elkaar te maken. 

Maar een sterk geloof in jezelf is echt wel nodig om succesvol te zijn. Niemand gaat dat voor je regelen, je zult dit geloof zelf moeten ontwikkelen.

Waarom heb ik deze training zelfvertrouwen ontwikkeld?

Ik zag jarenlang dat heel veel mensen zichzelf saboteerden, omdat ze gewoon niet genoeg geloofden in zichzelf.

En als ze wel stappen maakten op de weg naar geluk en succes, dan twijfelden ze bij elke stap. Ze vonden continu dat ze niet genoeg kennis, ervaring en vaardigheden hadden. Uiteindelijk hielden ze dus vooral zichzelf tegen met deze twijfel en onzekerheid.

In die periode was ik ook erg onzeker over mezelf.  Ik denk dat veel mensen dit ook zo hebben ervaren. Door veel aan mezelf te werken (persoonlijke ontwikkeling is mijn passie), voel ik me gelukkig al vele jaren erg goed over mezelf. 

Niet beter of slechter dan anderen – gewoon goed over wie ik ben en wat ik doe.

Dat is een fantastisch gevoel en dat gun ik iedereen.

Vanuit een soort idealisme – en om anderen te leren wat ik zelf heb geleerd – heb ik deze Online Training Zelfvertrouwen ontwikkeld.


Wil je meer zelfvertrouwen?

Volg dan deze online Cursus Zelfvertrouwen.
Vind je zelfwaardering weer terug – en voel je zeker over jezelf.
De cursus is gemakkelijk te volgen in je eigen tempo.
Meer dan 15.000 cursisten gingen je voor!

Waarom is zelfvertrouwen belangrijk?

Zelfvertrouwen heeft een enorm effect op eigenlijk alles in je leven: 

Zelfvertrouwen en je relaties.

Zelfvertrouwen heeft een grote invloed op je relaties met andere mensen:

Je voelt je beter over jezelf uiteraard, maar daardoor voel je óók beter over andere mensen. Die twee gaan bijna altijd samen. Doordat je beter voelt over jezelf, vind je dat je de moeite waard bent. En daardoor geef je sneller je grenzen aan en laat je niet over je heen lopen. Dit komt je relaties ten goede.

Zelfvertrouwen en je carrière.

Ook op het gebied van carrière en doelen heeft een online training zelfvertrouwen een positief effect:

Doordat je gelooft in je eigen vaardigheden, maak je automatisch de keuzes die bij jou passen en dit komt je carrière ten goede. Je gelooft meer in de beslissingen die  je maakt en twijfelt minder. Dus elke stap op weg naar succes leg je af met een beter en ontspannender gevoel.

Zelfvertrouwen en je gezondheid.

Uiteraard heeft zelfvertrouwen ook een enorm effect op je gezondheid en je innerlijke rust:

Want elke vorm van onzekerheid uit zich in spanning in je hoofd, of in je lichaam. Vaak zijn we ons daar niet van bewust, maar onze spieren voelen het wèl. Zelfvertrouwen geeft kracht en ontspanning en komt je gezondheid en geluk ten goede. Onzekerheid creëert spanning, maar vertrouwen geeft rust.

Kortom, zelfvertrouwen de basis van een gelukkig en succesvol leven!

Wat proberen mensen meestal als onzeker zijn?

De meeste mensen proberen hun onzekerheid te verbergen of te camoufleren. Niemand vindt het fijn als andere mensen zien dat ze onzeker zijn. 

De manieren om onzekerheid te camoufleren zijn bijvoorbeeld:

1 – Door het opzetten van een grote mond, zodat niemand ziet dat je eigenlijk onzeker bent.

2 – Door je te storten in je werk en carrière zodat je nooit hoeft na te denken over wie je bent buiten je baan. 

3- Door je te concentreren op je status, geld of bezit, zodat je je nooit hoeft af te vragen wie je bent zonder je spullen of visitekaartje.

Ook kun je continu bevestiging vragen aan andere mensen, omdat je gewoon niet gelooft in je eigen mening. Dit betekent automatisch dat je vaak keuzes maakt die niet bij je passen en waar je je niet goed bij voelt.

Er zijn talloze manieren die je kunt proberen om onzekerheid te verbergen. Soms proberen we onszelf moed in te praten of proberen we positiever te denken. Maar net zo vaak werken al deze manieren gewoon … niet. 

Waarom werkt dit meestal niet?

Het werkt niet, omdat er een reden is dat je onzeker bent. Of liever gezegd: er is een reden dat je je onzeker voelt. 

Want niemand is altijd onzeker, mensen voelen zich hooguit in bepaalde situaties onzeker – dus niet in elke situatie!

Je voelt je onzeker in de ene situatie en zeker in de andere situatie. Het geheim is natuurlijk te weten in welke situatie je je zeker voelt. En uiteraard ook hoe je dat gevoel van zekerheid en zelfvertrouwen kunt toepassen in de situaties waarin je je nu nog onzeker voelt.

Maar het allerbelangrijkste is te ontdekken waarom je je onzeker voelt. Dat inzicht is onbetaalbaar! Als je dat ontdekt, dan kom je erachter dat er een aantal redenen voor die onzekerheid zijn: 

1 – Je vergelijkt jezelf met andere mensen

2 – Je hebt veel zelfkritiek

3 – Je denkt negatief

4 – Je gelooft niet dat je jezelf kunt veranderen

5 – Je gelooft wat andere mensen over je zeggen

En zo zijn er nog meer redenen…

Maakt je jezelf onzeker?

Als je doorgaat met die redenen te herhalen, dan lukt het je ook niet om je onzekerheid vaarwel te zeggen. 

Je moet je gewoon bewust worden van wat je doet – en je moet daarmee stoppen! 

Dat is de enige oplossing om een gevoel over jezelf te krijgen.

Dus in de Online Training Zelfvertrouwen concentreren we on niet alleen op positief denken. We concentreren ons vooral op het ontdekken waarom je jezelf onzeker maakt. 

Want dat is wel het belangrijkste inzicht in zelfvertrouwen: je maakt jezelf onzeker. 

Natuurlijk doe je dit onbewust en heb je niet in de gaten. Natuurlijk valt je niks te verwijten, want elk gedrag en elke emotie is menselijk en begrijpelijk! 

Maar je hoeft er niet mee door te gaan…

Wat ga je leren in de online training zelfvertrouwen?

We gaan in de training zelfvertrouwen leren dat het geen enkele zin heeft jezelf te vergelijken met wie dan ook. Hierdoor voel je al heel veel spanning en onzekerheid van je afglijden, omdat je beseft dat je je eigen weg moet volgen in dit leven. 

Je eigen weg volgen geeft altijd een beter gevoel dan de weg van een ander volgen.

We gaan leren hoe je zelfkritiek kunt loslaten en ook hierdoor valt er weer veel spanning van je af. Want zelfkritiek is als het slaan met een hamer op je eigen hoofd en je afvragen waarom dat pijn doet. 

Zelfkritiek is funest voor je zelfvertrouwen en er is ook geen enkele reden omin die zelfkritiek te geloven. Als je die zelfkritiek omzet in een gezond geloof in jezelf, dan verdwijnt je onzekerheid en vergroot je automatisch je zelfvertrouwen.

Je gaat in de training zelfvertrouwen ook leren hoe je jezelf accepteert – volledig en zonder voorbehoud. Hierdoor stop je jezelf te vergelijken met je ideaalbeeld en stop je te hoge eisen aan jezelf te stellen. 

Zelfacceptatie is een belangrijke basis van zelfvertrouwen.  Met de training zelfvertrouwen leer je om jezelf volledig te accepteren.  Want zelfvertrouwen en zelfacceptatie gaan altijd samen!

Lees de ervaringen van andere cursisten.

Zo zijn er nog veel meer inzichten om definitief afscheid te nemen van je onzekerheid en je zelfvertrouwen te vergroten. Iedereen, mits geestelijk gezond en volwassen (zie de disclaimer), kan deze online training volgen. Al vele duizenden cursisten hebben dat gedaan.

Hier lees je de ervaringen met de online training zelfvertrouwen

De online training zelfvertrouwen duurt 12 weken, heeft 13 lessen en drie extra e-boeken. Er is geen enkele deadline, dus je kunt cursus gerust in je eigen tempo volgen. Vanwege de vele duizenden cursisten worden de lessen wel volgens een vast schema verstuurd. Maar lessen waar je niet aan toekomt, kun je gerust in je inbox opslaan. Zodat je ze doorneemt als je er wel de tijd voor hebt.

Wat je ook kiest, blijf niet hangen in onzekerheid en twijfel. Vergroot je zelfvertrouwen en accepteer jezelf. 

Onthoud altijd: Je bent prima zoals je bent, wat je ook doet en wat anderen ook denken!


WIL JE MEER ZELFVERTROUWEN?

Volg deze online training en voel je weer zeker over jezelf!

JA, IK WIL MEER ZELFVERTROUWEN

15.000+ cursisten gingen je voor!Op jouw succes,

Frank de Moei
Professional Coach
Newstart.nl | Training in Geluk en Succes

Ik ben een professionele life-coach, gespecialiseerd in persoonlijke groei. Sinds 2008 heb ik via deze site meer dan 15.000 cursisten online begeleid in het ontwikkelen van meer zelfvertrouwen, meer ontspanning, betere relaties, leuker werk en meer geluk in hun leven.
Download mijn gratis e-boek:

Zo krijg je wat je echt wilt