De 3 beste gedachten voor een ontspannen leven

Je gedachten hebben een ongelofelijke invloed op je leven. In elk geval zolang je erin gelooft – en dat doen de meeste mensen. Positieve gedachten maken je gelukkig en geven je innerlijke rust. Met negatieve gedachten kun je jezelf letterlijk ziek denken. Dus waar kies je voor? Kies voor de beste gedachten – die je goed doen voelen!

Iedereen bepaalt zijn eigen gevoel.

Laat er geen misverstand over bestaan: iedereen – zonder uitzondering – bepaalt met gedachten hoe hij/zij zich voelt. Soms bewust, maar meestal onbewust. Hoe je je voelt, is nooit toeval! Want je gedachten creëren je gevoel – niet andersom. Vóór elk gevoel komt altijd een gedachte die dat gevoel opwekt.

Dus hier zijn de 3 beste gedachten voor een ontspannen leven. Oefen dagelijks met deze gedachten en je zult merken dat je meer ontspannen wordt. Het kan niet anders. Schrijf ze ergens op en gebruik ze in tijden van spanning. Of nog beter, gebruik ze elke dag!

Hé, als je dan toch moet denken, waarom dan niet de gedachten die je goed doen voelen? Of heb jij een beter plan?

Hier komen ze:

Gedachte 1: “Alles komt goed.”

Als we midden in een dip zitten, denken we dat we nooit een oplossing zullen vinden. Dus proberen we van alles en raken gespannen en gefrustreerd als dat niet lukt. We focussen vooral op wat er niet goed is aan ons leven.

Stel je voor dat je met een zwarte markeerstift een dikke stip zet op een witte muur. Vervolgens ga je de hele tijd kijken naar die zwarte punt. Je staart ernaar tot je scheel ziet. Je drukt je neus ertegen zodat je alleen nog maar zwart ziet. Je vindt het vreselijk lelijk, zo’n zwarte stip! Maar je vergeet de witte muur eromheen. Afgezien van die zwarte stip is er niets mis met de muur. En de muur is duizendmaal witter dan zwart.

Dit is hoe veel mensen focussen op een probleem: alsof er niets anders bestaat in het leven…

Alles is mogelijk.

Maar hoe vervelend je situatie ook is, alles gaat voorbij. Misschien zie je nog niet de zon achter de wolken, maar de wolken zijn tijdelijk. De zon niet, die schijnt altijd. Alles komt goed. Hier zijn 5 redenen waarom problemen meestal tijdelijk zijn:

1. Problemen lossen zichzelf vaak op. Waar je je een jaar geleden druk over maakte, is nu geen enkel probleem meer.

2. Je krijgt hulp uit een onverwachte hoek. Soms wordt iets opgelost op een manier die je van tevoren nooit had kunnen bedenken.

3. Je krijgt een inzicht waarmee je je probleem zelf kunt oplossen.

4. En als je actie neemt, dan kun je die oplossing ook nog versnellen.

5. Met tijd en geduld is alles mogelijk.


Hoe krijg je wat je wilt?

Download ons gratis eBoek Hoe Je Krijgt Wat Je Echt Wilt.

Stap uit je hoofd – en geniet van een ontspannen leven.

Meer dan 35.000 keer gedownload!

“Interessant, boeiend en leerzaam! Het geeft me ontzettend veel steun. Wat ben ik blij dat ik dit gevonden heb. Het verrijkt echt mijn leven!”

Hoe je alles krijgt wat je wilt


Dus herhaal voor jezelf, het liefst elke dag:
Alles komt goed – en alles is mogelijk!

Gedachte 2: “Ik vertrouw op mezelf.”

Je kunt niet de wind bepalen, maar wel de stand van je zeil. Je kunt niet alle situaties controleren, maar wèl vertrouwen op je eigen vermogen er goed mee om te gaan. Met “Ik vertrouw op mezelf” zeg je eigenlijk: “Ik weet niet wat er gaat gebeuren, maar ik kom er wel uit.” Je weet niet wat er nog op je pad komt, maar je weet wèl dat je kunt omlopen, teruglopen of naar links of rechts lopen!

‘Ik vertrouw op mezelf’ is ook het enige waar je echt controle over hebt. Het leven loopt meestal anders dan we het plannen. Het leven heeft nu eenmaal zijn eigen plan. Mijn enige plan in het leven is … me te laten verrassen! Het enige wat jij en ik kunnen doen is reageren op wat er gebeurt. Dat is meer dan genoeg…

Daar heb je wèl zelfvertrouwen voor nodig. Dus laat los wat je niet kunt controleren (dat is best veel) en vertrouw op jezelf. Dan neem je de controle weer terug waar hij thuishoort.

Volg de online training Blijvend Zelfvertrouwen voor het beste resultaat.

Dus herhaal voor jezelf, het liefst elke dag:
Ik weet niet wat er gaat gebeuren, maar ik vertrouw op mezelf!

Gedachte 3: “Waar voel ik me goed bij?”

Deze gedachte zorgt ervoor dat je je aandacht direct richt op iets positiefs. En waar je je aandacht op richt, volgt je gevoel. Denk eens aan je fijnste vakantie. Direct komt de gedachte naar boven: “Wat was het toch lekker om in de zon aan het strand te zitten met een cocktail en een lekker boek.”

Het is maar een voorbeeld natuurlijk…

Het zou ook kunnen zijn: “Wat was het toch lekker om met 20.000 man keihard te headbangen op Heavy Metal muziek zodat ik nog een week lekker mijn oren voelde suizen.” Persoonlijk kies ik voor het strand – maar gebruik het voorbeeld waar jij je goed bij voelt…

Wat is het belangrijkste in je leven?

De gedachte over het strand, de cocktail en een lekker boek zorgt direct voor een goed gevoel. Dus een positieve focus zorgt voor een positieve gedachte – en een positieve gedachte zorgt voor een gevoel van ontspanning. Dit artikel geeft je meer inzicht: Je nu goed voelen is de belangrijkste taak in je leven

Stress en spanning worden veroorzaakt door ons heel erg te focussen op alles wat niet goed is. Je weet wel, zoals een dag waarin alles fout gaat. Halverwege die dag ontplof je bijna van frustratie. Dat willen we natuurlijk niet. Dus blijf je focussen op iets wat goed voelt, waar je blij van wordt, waar je je op verheugt.

Of het nu werkelijkheid is of een fantasie, dat maakt voor je gevoel niets uit.

Dus vraag jezelf, het liefst elke dag:
Waar word ik blij van? Waar krijg ik energie van?
En ga dàt vervolgens doen!

Welke gedachte geeft jou kracht?

Als één van deze gedachten niet voor je werkt, gebruik dan gewoon de andere twee. Eén van de drie werkt altijd. Er zijn natuurlijk duizenden mooie gedachten waar je meer ontspanning en geluk mee creëert.

Dus ik ben benieuwd:

Welke gedachte gebruik jij om jezelf goed te voelen?


Wil jij minder stress?

Volg dan deze online cursus Nooit Meer Zorgen of Stress.

Laat alle zorgen en stress los.

Meer dan 15.000 cursisten gingen je voor!

“Je cursus was super – een gouden greep. Niets bracht rust en ontspaning in mijn leven. Maar met jouw cursus is het mij gelukt!”

Laat al je zorgen los


 

Over de schrijver 

Frank De Moei

Ik ben een professionele life-coach, gespecialiseerd in persoonlijke groei.

Meer dan 15.000 cursisten heb ik inmiddels geholpen met een gelukkig en succesvol leven.

Wat wil jij?
Wil jij meer zelfvertrouwen, minder stress, betere relaties, leuker werk, meer geluk en meer succes?
Deze Online Trainingen gaan je helpen!

Meer over
Meer over Frank
Ervaringen van cursisten

Ontdek Het Geheim


Hoe krijg je wat je ècht wilt?


ONS GRATIS EBOEK

35.000 Lezers gingen je voor


Ook leuk om te lezen:

Reageer op dit artikel

 • Anoniem schreef:

  Hoi Frank,
  Altijd fijn om die opstekers van je mogen te ontvangen. Dank daarvoor. Heb al een aantal medewerkers een online training bij jou laten volgen en daar zijn zij vandaag de dag nog steeds heel blij mee. Ga zo door :-)

 • Corrie schreef:

  Super bedankt voor de mooie artikelen met voorbeelden en tips. Ik ga ze gebruiken en van het leven genieten.

 • Hoi Frank, eigenlijk ben ik toch heel vaak geboeid door de inhoud van je mails en herken heel vaak wat je zegt of het inspireert me. Ik wilde je daarom graag een keer bedanken hiervoor.

 • Graag gedaan Corrie,

  Genieten van het leven is het mooiste doel :)

  Vriendelijke groet,
  Frank

 • Beste L,

  Jij bedankt – fijn dat te horen :)

  Veel succes met je persoonlijke ontwikkeling!

  Vriendelijke groet,
  Frank

 • Theresia schreef:

  Hallo Frank, Ik schreef een poosje geleden dat ik de opleiding voor verpleegkundige volgde maar het niet goed voelde. Ik heb na lang debat met mijzelf en steeds gezegd “ik ben gelukkig” dit werkt echt leuk is dat, de stekker uit de opleiding getrokken deze keuze volledig zelf gemaakt. En oh wat kwam er een ontspanning in mij en het voelt nog steeds goed. Ik ben liever een gelukkige verzorgende IG dan een ongelukkige verpleegkundige. Dank je voor de motiverende teksten.

 • Beste Theresia,

  Dat kan ik me nog herinneren. Ik schreef toen “Als iets niet goed voelt, dan is dat meestal een teken om een andere weg in te slaan.”

  Als je dat doet (zoals je hebt gedaan), dat merk je de opluchting en die opluchting is het beste teken dat de oude weg niet (meer) bij je paste.

  Dus gefeliciteerd met je beslissing! Fijn te horen dat je je er goed bij voelt en heel graag gedaan :)

  Vriendelijke groet,
  Frank

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
  >