Cursus zelfvertrouwen

Wat heb je aan een online cursus zelfvertrouwen? Wanneer heb je het nodig? Wat is een goede cursus om je zelfvertrouwen te vergroten? En hoe weet je of het werkt?

Dit zijn de vragen die ik meestal krijg naar aanleiding van de online Cursus Zelfvertrouwen die heet ‘Blijvend Zelfvertrouwen’.

Wat heb je aan een cursus zelfvertrouwen?

Zelfvertrouwen is waarschijnlijk de belangrijkste eigenschap die je kunt ontwikkelen. Het geloof in jezelf is essentieel in elk aspect van je leven:

Zelfvertrouwen in relaties.

Zelfvertrouwen zorgt ervoor dat je jezelf accepteert zoals je bent. Hierdoor voel je je beter in de omgang met anderen. Je bent minder geneigd om je te laten leiden door wat anderen vinden of willen. Dit zorgt er vreemd genoeg toch voor dat andere mensen je makkelijker accepteren. Want hoe kan iemand je accepteren als je jezelf niet accepteert?

Zelfvertrouwen geeft je ook de moed om beter te bepalen met wie je om wilt gaan. Mensen met weinig zelfvertrouwen hebben vaak relaties waar ze zich eigenlijk niet goed bij voelen. Anderen maken soms misbruik van hun goedheid.

Zelfvertrouwen in werk.

Zelfvertrouwen zorgt ervoor dat je duidelijker nagaat welk werk het beste bij je past. Je gaat uit van je eigen kracht en waarde en zoekt vervolgens een baan die bij jouw voorkeuren past. Met weinig zelfvertrouwen heb je veel meer de neiging om het werk te doen dat je altijd al hebt gedaan, ongeacht of je dat werk leuk vindt of niet. Want het voelt veiliger om niet te groeien en alles bij het oude te laten.

Zelfvertrouwen in je doelen.

Met een sterk zelfvertrouwen stel je niet alleen grotere doelen, maar zoek je ook die doelen uit die bij je persoonlijkheid passen. Je leert dus beter je eigen weg te bepalen. Zelfvertrouwen zorg ervoor dat je meer doorzettingsvermogen ontwikkelt en beter met tegenslagen omgaat. En dus je doelen makkelijker bereikt.

Zelfvertrouwen geeft geluk.

Zelfvertrouwen komt van binnen, niet van buiten. Met je gevoel is dat ook zo. Met zelfvertrouwen hecht je meer waarde aan wat jij belangrijk vindt. Je leert daardoor beter op je gevoel te vertrouwen.

Hierdoor zit je beter in je vel: je twijfelt minder en bent meer tevreden met de keuzes die je maakt. Minder dingen brengen je uit je balans. Door op gevoel te leven kun je dat stemmetje in je hoofd, dat eeuwig twijfelt, beter loslaten. Je wordt spontaner en zelfverzekerder. En daardoor gelukkiger.

Je ziet dat zelfvertrouwen doorwerkt in bijna elk aspect van je leven. Door aan je zelfvertrouwen te werken, krijg je op al deze gebieden een beter gevoel  en een beter resultaat. Een cursus zelfvertrouwen helpt je hiermee.


Wil jij meer zelfvertrouwen?

Volg dan deze online cursus Meer Zelfvertrouwen.

Voel je zeker, sterk en goed over jezelf – wat er ook gebeurt. Meer dan 15.000 cursisten gingen je voor!

“De cursus zelfvertrouwen is het bedrag dubbel en dwars waard! Ik sta steviger in m’n schoenen, al vanaf de eerste les!“

Bestel direct – nu voor € 47


Wanneer heb je een cursus zelfvertrouwen nodig?

Een cursus zelfvertrouwen is goed voor je als:
– Je het gevoel hebt dat je nog niet de persoon bent die je graag zou willen zijn.
– Je denkt dat je nog niet helemaal jezelf kunt zijn in je werk of in je privéleven.
– Je je zekerder wilt voelen en minder aan jezelf wilt twijfelen.

Als je tevreden bent over wie je bent en je ziet geen noodzaak om dat te veranderen, dan heb je een cursus zelfvertrouwen niet nodig.

Wat is een goede cursus om je zelfvertrouwen te vergroten?

Je zelfvertrouwen vergroten is geen trucje. Je kunt niet blijvend doen alsof. Zelfvertrouwen is dus niet iets dat aan de oppervlakte zit, het is iets dat van binnenuit komt. Dus een cursus die je wat trucjes leert, werkt meestal niet.

Toch is het ook niet nodig om terug naar je jeugd te gaan of enorm te graven in je persoonlijkheid.

Wat wel werkt, is dat je ontspannen en met volle aandacht en begrip naar jezelf kijkt en afvraagt: ‘Hoe zit dat bij mij? Wanneer voel ik een gebrek aan zelfvertrouwen en waarom is dat? Wat hoop ik daarmee te compenseren? Hoe kan ik daar ook anders naar kijken?’

Een goede cursus zelfvertrouwen is een cursus die je stap voor stap leidt door dat proces. Met aandacht, begrip en ontspanning. Zonder te oordelen. Zonder te moeten.

Een goede cursus zelfvertrouwen geeft je duidelijke informatie en helpt je daarna om zelf de antwoorden te vinden. Die antwoorden kunnen ook alleen maar uit jezelf komen. Dat kan niemand je leren.

Een cursus zelfvertrouwen kan je wel de juiste vragen stellen. Met de juiste vragen krijg je wel de juiste antwoorden. En die helpen jou verder.

Hoe weet je of een cursus zelfvertrouwen werkt?

Met een goede cursus zelfvertrouwen denk je op een gegeven moment: ‘Ah! Dus daarom doe ik dat altijd!’ Of: ‘Daarom twijfel ik zo!’
Je begint situaties in je leven te herkennen en je weet waar ze vandaan komen.
Pas dan kun je andere keuzes maken.

Je kunt dan kiezen voor zelfvertrouwen, in welke situatie dan ook.
Je besluit dan niet te kiezen voor twijfel en kritiek, maar voor acceptatie en begrip.

Want alleen als je jezelf accepteert zoals je bent en gelooft in je eigen kunnen, ben je werkelijk vrij…


Vergroot Je Zelfvertrouwen!

Volg de Online Training Blijvend Zelfvertrouwen.

– Stop met zelfkritiek.
– Geloof in je eigen kracht.
– Geef je grenzen aan.

Je ontvangt:
– 13 Praktische lessen met effectieve handvatten.
– Uitgebreide vragen en bewezen oefeningen bij elke les.
– 3 Geweldige eBoeken met 500 pagina’s extra inzichten.

Leer in je eigen tempo, met levenslange toegang.
Coach jezelf en vergroot je zelfvertrouwen!

Meer Informatie
Bestel Direct voor € 47


Over de schrijver 

Frank De Moei

Ik ben een professionele life-coach, gespecialiseerd in persoonlijke groei.

Meer dan 15.000 cursisten heb ik inmiddels geholpen met een gelukkig en succesvol leven.

Wat wil jij?
Wil jij meer zelfvertrouwen, minder stress, betere relaties, leuker werk, meer geluk en meer succes?
Deze Online Trainingen gaan je helpen!

Meer over
Meer over Frank
Ervaringen van cursisten

ONTDEK HET GEHEIM

Hoe je krijgt wat je echt wilt !

Download ons gratis eBoek.

35.000 Lezers gingen je voor.


Ook leuk om te lezen:

Reageer op dit artikel

 • Paulien schreef:

  Hallo, ook ik volg de cursus zelfvertrouwen. Erg boeiend om te lezen. Met de opdrachten heb ik nog wel eens moeite maar door te herhalen en te lezen blijf ik positief. Inmiddels voel ik me al een stuk krachtiger maar we zijn er nog niet!! Ben blij dat ik deze stap heb gezet.

 • Beste Paulien,

  Fijn te horen dat de cursus je kan helpen :)

  Het is soms niet makkelijk, dus neem gerust je tijd: er is geen deadline.
  Gun vooral ook jezelf de tijd om stap-voor-stap te groeien…

  Veel succes!

  Vriendelijke groet,
  Frank

 • Jannie schreef:

  Hallo. Ik ben ook met de cursus begonnen en ben tot nu toe erg tevreden en heb het vertrouwen dat deze cursus mij verder zal brengen. Maar Ik worstel al vanaf gisteren met les 3 oefening 1. Bij beide vragen zou ik hetzelfde antwoord geven. Ik zie het verschil niet.
  Ik heb overal op de website gezocht waar ik vragen over deze cursus kan stellen, maar deze niet gevonden.

 • Beste Jannie,

  Fijn dat te horen!
  Een vraag over een les kun je het beste stellen door een van de cursus e-mails te beantwoorden. Ik heb je nu een e-mail gestuurd voor verdere uitleg :)

  Vriendelijke groet,
  Frank

 • Goedemiddag,

  Wat is de studiebelasting (in uren) voor de online training Blijvend zelfvertrouwen?

  Mvg, Tanja

 • Frank De Moei schreef:

  Beste Tanja,

  Je bent ongeveer een uur per les (1 les per week) bezig met de theorie en vragen. De cursus werkt het best als je deze informatie meeneemt gedurende de week van de les, door je bewust te blijven van de inzichten en deze toe te passen. Zo pas je theorie toe in jouw dagelijkse praktijk.

  De meeste ‘opdrachten’ zijn vragen die je doen nadenken over jezelf. Het zijn vragen die je – met begrip voor jezelf – meer inzicht geven in jezelf, wat je wilt en wat je belangrijk vindt. Hierdoor komt de verandering van binnenuit.  

  Er zijn dus geen opdrachten in de zin van ‘jij moet dit of dat’. Er is ook geen deadline, dus lessen waar je niet aan toekomt, kun je gewoon op een later moment bekijken :)

  Vriendelijke groet,
  Frank

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
  >