10 Redenen om blij te zijn met jezelf

Blij zijn met jezelf is zo belangrijk! Zie je het soms even niet meer zitten? Besluit dan om je direct goed te voelen!
Er zijn minimaal 10 redenen om je blij te zijn met jezelf.

“Realize that true happiness lies within you. Reach out. Share. Smile. Hug. Happiness is a perfume you cannot pour on others without getting a few drops on yourself.”
Og Madnino

1. Je hebt talenten.

Wie, ik? Jazeker, jij! Iedereen heeft talenten. Misschien ben je je er niet van bewust of ben je ze vergeten, maar je hebt iets wat je beter kunt dan anderen. Een bepaalde gave, een passie, een vaardigheid. Doe daar wat mee! Geluk ligt in het gebruiken van je talenten en doen wat je wilt.

Maak eens een lijst met vijf dingen waar je goed in bent. Die je plezier en energie geven. Die je moeiteloos afgaan. Maak tijd in je agenda vrij om die dingen te doen. Dat maakt je blij. Focus niet te veel op de dingen die je beter kunt doen, focus je op de dingen die je van nature gemakkelijk afgaan.

2. Je hebt mensen die om je geven.

Er zijn mensen in je leven die je de moeite waard vinden. Misschien familie of vrienden, misschien je partner. Probeer eens naar jezelf te kijken door de ogen van die mensen. Waarom geven ze om je? Waarom zijn ze graag in jouw gezelschap? Waarom vinden ze jou de moeite waard? Wat zegt dat over jou? Uiteindelijk gaat het erom dat je jezelf de moeite waard vindt. Dat geeft zelfvertrouwen. Hoe blij je bent met jezelf is een direct gevolg van je vertrouwen in jezelf.


Hoe krijg je wat je wilt?

Download ons gratis eBoek Hoe je krijgt wat je echt wilt.

Stap uit je hoofd – en geniet van een ontspannen leven. Meer dan 35.000 keer gedownload!

“Interessant, boeiend en leerzaam! Het geeft me ontzettend veel steun. Wat ben ik blij dat ik dit gevonden heb. Het verrijkt echt mijn leven!”

3. Je doet je best.

Het leven is niet altijd gemakkelijk. Er zijn een heleboel uitdagingen: werken, een relatie onderhouden, tijd voor jezelf, uitvinden wat je wilt en nog veel meer. Soms lijkt het of het je nooit lukt al je doelen te halen.

Toch doe je je best. Je zet je in en probeert elke dag opnieuw er wat van te maken. Misschien blijf je even bij de pakken neerzitten, maar nooit voor lang. Het zit in je karakter om te proberen je situatie te verbeteren. Om gelukkiger en succesvoller te zijn. Je doet je best en dat is meer dan genoeg. Waarom zou je meer verwachten?

4. Je betekent iets voor anderen.

Hoeveel mensen heb je de afgelopen maand gezien, gesproken, geschreven of op een andere manier contact mee gehad? Iedereen die je tegenkomt geef jij iets mee van jouw persoonlijkheid. Door wat je zegt en hoe je je gedraagt.

Een luisterend oor. Een compliment. Een tip. Al deze dingen hebben impact op de mensen in je omgeving. Vaak zonder dat je je ervan bewust bent.

Wat je ook doet en wie je ook bent, je betekent altijd iets voor anderen. Vaak is die invloed groter dan je denkt. Wil je je beter voelen over jezelf? Doe dan meer voor anderen. Door hun blijdschap voel jij je ook automatisch beter.

5. Je kunt alles veranderen wat je wilt.

Alles wat je hebt en ziet in je leven is het resultaat van je beslissingen in het verleden. Ben je niet tevreden met wat je hebt en wie je bent? Maak dan andere beslissingen. Maak betere keuzes.

Je hebt een geweldige vrijheid om alles te kiezen wat je wilt. Je hebt het vermogen je leven in te richten zoals je wenst. De enige beperkingen die er zijn, zitten in je hoofd. Let op: Blij zijn met jezelf is wel altijd de eerste stap naar persoonlijke groei. Als je niet blij bent met jezelf, heeft geen enkele groei ooit zin, nietwaar?

6. Je leeft nu.

Het leven is een prachtig geschenk. Het is een catalogus waaruit je ervaringen kiest. Voor je het weet is het voorbij en hoe ouder je bent, hoe sneller het voorbij gaat.

Ik weet niet meer wie dit heeft gezegd, maar er is een mooie uitspraak:
“When you’re young, time flies when you’re having fun.
When you’re old, time flies, whether you are having fun or not.”
Vergeet niet te leven in de tijd die je hebt.

Geluk lig altijd in het nu, het is de afwezigheid van zorgen die gelukkig maakt.

Als je weet dat er nu niets ontbreekt aan jezelf en je leven, voel je je tevreden en gelukkig.

7. Je voelt je beter als je blij bent.

Er is geen enkele reden om niet blij te zijn. Geef me één echt voordeel van je slecht voelen en ik zal dit artikel onmiddellijk verwijderen.

8. Je bent de enige die je hebt.

Als jij niet blij met jezelf bent, wie moet het dan wel zijn? Het is jouw karakter, jouw persoonlijkheid, jouw vaardigheden en jouw talenten waar je het mee moet doen. En dat is prima. Dat is meer dan genoeg. Blij zijn met jezelf is niet iets dat je kunt uitbesteden…

Je hoeft niet iemand anders te zijn voordat je blij met jezelf kunt zijn. Het is de uitdaging om blij te zijn met wie je bent. Met jouw leven op dit moment. Dat is de kunst van het leven. Wees gewoon blij met jezelf, want waar je ook naartoe gaat, je neemt altijd jezelf mee!

Richt je aandacht op je goede eigenschappen en vergeet de slechte. Concentreer je op je mooie momenten en negeer de minder mooie. Focus op wat je blijdschap geeft en laat de rest zitten.

9. Je hebt een toekomst.

Als je tien jaar hebt gewerkt als administratief medewerker, kun je vandaag besluiten een eigen bedrijf te beginnen. Als je een decennium lang in dezelfde stad hebt gewoond, kun je morgen verhuizen. Er zijn tegenwoordig bijna geen beperkingen meer. Je hoeft niet slimmer te zijn, je hoeft niet rijker te zijn, je hoeft niet jonger of ouder te zijn. Je hoeft alleen maar te beslissen wat je wilt en het vervolgens te doen.

10. Je hebt het meer dan goed.

Vergeleken met al die mensen die geen eten, drinken of een dak boven hun hoofd hebben, heb je het natuurlijk meer dan goed. Je hebt een beter leven dan wie dan ook in de geschiedenis van de mensheid. Twijfel je?

Hadden koningen vroeger een leven lang vrede? Hadden prinsessen centrale verwarming? Had wie dan ook vroeger een koelkast, computer of televisie? Konden ze binnen 24 uur in het buitenland zijn?

Er is nog nooit zo weinig oorlog geweest, nog nooit zoveel rijkdom en luxe, nog nooit zoveel mogelijkheden en nog nooit zoveel vrijheid.

Er is nog nooit zoveel reden voor blijdschap geweest.
Wees blij met jezelf en met je leven, het is geweldig!


Wil jij meer zelfvertrouwen?

Volg dan deze online cursus Meer Zelfvertrouwen.

Vind je zelfwaardering weer terug – en voel je zeker over jezelf. Meer dan 15.000 cursisten gingen je voor!

“De cursus zelfvertrouwen is het bedrag dubbel en dwars waard! Ik sta steviger in m’n schoenen, al vanaf de eerste les!“

En jij, ben je blij met jezelf en je leven of juist niet?
En waarom?

Over de schrijver 

Frank De Moei

Frank is een professionele life-coach, gespecialiseerd in persoonlijke groei. Sinds 2008 heeft hij via deze site meer dan 15.000 cursisten online begeleid in gelukkig en succesvol leven. Meer over Frank.
Download Hoe je krijgt wat je echt wilt (gratis eBoek).


Ook leuk om te lezen:

Mentaal sterker worden – 3 eenvoudige regels voor mentale kracht

Training Zelfvertrouwen

Geloven in jezelf

 • bahiya schreef:

  Beste Frank,
  dit is fantastisch werk. Heel mooi uitgelegd en alles klopt. En het is het inspirerendste dat ik ooit had gelezen of gezien. Eerlijk waar. Ik was bezig met een boek en ineens krijg ik deze pagina voor me. Heel erg bedankt voor deze inspiratie en veel geluk en succes! Met jou bron van inspiratie heb je jezelf nog meer geleerd!

  Bahiya

  • Beste Bahiya,

   Dank je wel en graag gedaan :)

   Fijn te horen dat het je kan helpen!

   Vriendelijke groet,
   Frank

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
  >