Alles wat je waardeert, wordt sterker in je leven. We focussen te vaak op wat beter kan – en vergeten wat al goed gáát. Dus waardeer je successen, je fijne relaties, je lichaam, je levenservaring en wie je bent. Waardeer alles wat je leven de moeite waard maakt. Als je dat doet, wordt je leven vanzelf nòg meer de moeite waard! Hier zijn 5 tips voor meer waardering in je leven:

Tip 1: Waardeer je successen.

We staan vaak stil bij onze fouten, de verkeerde keuzes die we hebben gemaakt of wat we anders hadden willen doen. Als we ergens succes mee hebben, zijn we even blij – en gaan dan snel over tot de orde van de dag. Dus blijf even stilstaan bij je successen. Begin met de dingen waar je het meest trots op bent: die doelen waarbij je jezelf hebt overwonnen…

Succes is het overwinnen van uitdagingen tot je je doel hebt bereikt. Is dat niet een moment van aandacht waard? Dus vraag jezelf: Waar ben ik het meest trots op? Wat is me toch gelukt, ondanks de uitdaging? Welke goede keuzes heb ik gemaakt? Welke beslissingen hebben me ver gebracht? Er zijn altijd successen! En hoe meer je er bij stilstaat, hoe meer je ze ontdekt. Waardeer ze, je hebt ze verdient!

Tip 2: Waardeer de relaties die je dierbaar zijn.

Hoe vaak zijn we niet bezig met de relaties die ons energie kosten? Het lijkt wel of die alle aandacht in beslag nemen. Daardoor gaan we voorbij aan de relaties die zo vanzelfsprekend lijken: de mensen die het beste met ons voor hebben, van wie we houden, die we waarderen, die ons steunen en waar we ons leven mee kunnen delen.


Wil je gelukkiger worden?

Volg dan deze online Cursus Gelukkig worden.
Ontdek wat je gelukkig maakt – en geniet van elke dag.
De cursus is gemakkelijk te volgen in je eigen tempo.
Meer dan 15.000 cursisten gingen je voor!

Waardeer iedereen in je leven, hoe dichtbij of veraf ze ook zijn. Hoe vaak of hoe zelden je ze ook ziet. Een leven gedeeld is een leven geleefd, nietwaar? Soms moeten we afscheid nemen en missen we ze later. Dus waardeer iedereen die je nu in je leven hebt. Geef ze een belletje, stuur ze een bericht, laat ze weten dat je aan hen denkt. Waardeer de relaties die je dierbaar zijn!

Tip 3: Waardeer je gezondheid.

Iemand zei ooit: “Wees aardig voor je knieën, want je zult ze missen als ze er niet meer zijn.” Dat was grappig bedoeld, maar ook heel waar. Wees blij met je lichaam, hoe het ook is. Je lichaam is een medisch wonder. Het is eigenlijk een universum op zich. Elke seconde van de dag werken miljarden cellen samen zodat jij jezelf kunt zijn.

Als je beseft hoe complex dit allemaal is, is het ongelofelijk dat het zo natuurlijk gaat. We staan er niet bij stil dat we bijvoorbeeld kunnen zien, ruiken, proeven, voelen en horen. Totdat we door omstandigheden ziek worden – dan realiseren we ons hoeveel we missen. Ook al is je lichaam nu niet in blakende gezondheid, het kan nog steeds van alles. Waardeer je lichaam, het is het grootste cadeau dat je ooit hebt gekregen….

Tip 4: Waardeer je persoonlijke groei.

Het leven is eigenlijk een groot groeiproces. Je kunt je persoonlijke groei niet eens tegenhouden – al zou je het willen. We kijken te vaak naar vaardigheden die we missen. We vergelijken ons met andere mensen en denken dat zij het beter doen. Maar wat we al geleerd hebben, wat we al kunnen, wat we al goed doen – dat vergeten we voor het gemak.

Vergelijk jezelf eens met hoe je tien jaar geleden was. Wat heb je allemaal geleerd? Welke levenservaring en inzichten heb je inmiddels opgedaan? Heb je jezelf beter leren kennen? Doe je steeds meer dingen die je gelukkig maken? Gefeliciteerd! Waardeer wie je bent geworden en groei verder in de richting die (nog beter) bij je past…

Tip 5: Waardeer jezelf.

Vaak koppelen we onze zelfwaardering aan onze prestaties en de mening van anderen. Doen we het goed, dan zijn we tevreden. Vinden anderen ons aardig, dan waarderen we onszelf. En anders…. zijn we niet zo blij met wie we zijn. Probeer je zelfbeeld wat los te koppelen van de buitenwereld: Voel je goed wat je ook doet en wat anderen ook denken…

Als je 24 uur met jezelf moet leven (wie moet dat niet?), dan kun je maar beter waarderen wie je bent. Los van je prestaties of de mening van anderen. Waardeer je sterke punten en vergeet de rest. Waardeer je karakter, ook al is het nog niet af… Waardeer wat je doet, denkt, voelt en vindt. Het hoort allemaal bij jou.

Waardering is een kunst die je kunt leren…

Alles wat je waardeert, wordt sterker in je leven. Je beleeft het goede intenser. Je geniet meer van het leven. Je bent er dankbaarder voor. Dat geldt voor je successen, voor je relaties, voor je gezondheid en voor jezelf. Leer te waarderen wat je hebt – wanneer je het hebt. Het is een kunst, maar zoals elke kunst kun je het leren!

Wil je meer genieten van je leven – en meer waarderen wat je al hebt? Bestel dan de volgende e-cursus:


WIL JE GELUKKIG WORDEN?

Volg deze online training en geniet weer 100% van je leven!

JA, IK WIL GENIETEN VAN HET LEVEN

15.000+ cursisten gingen je voor!Op jouw succes,

Frank de Moei
Professional Coach
Newstart.nl | Training in Geluk en Succes

Ik ben een professionele life-coach, gespecialiseerd in persoonlijke groei. Sinds 2008 heb ik via deze site meer dan 15.000 cursisten online begeleid in het ontwikkelen van meer zelfvertrouwen, meer ontspanning, betere relaties, leuker werk en meer geluk in hun leven.
Download mijn gratis e-boek:

Zo krijg je wat je echt wilt