Doe ik het werk wat ik wil? Heb ik goede relaties met mijn omgeving? Sta ik open voor nieuwe ervaringen? Geef ik voldoende? Heb ik plezier in het leven? Hoe gelukkig ben jij met je eigen leven? Deze vragen helpen je dat te beantwoorden.

Vraag 1. Doe ik het werk wat ik wil?

Als je nog 25 jaar moet werken is dat 6.000 dagen of 48.000 uur. Veel te veel om iets te doen dat je niet wilt. Eén derde van je leven wordt besteed aan werken. Eén derde slaap je en één derde doe je iets anders.

Van dat laatste deel ben je 50 tot 75% bezig met dingen die je moet doen: woon-werkverkeer, boodschappen, de schoonmaak enz. Dus je bent 48.000 uur bezig met werken en hebt slechts 4.000 uur voor de dingen die je echt leuk vindt. Geen goede verdeling!

Er is maar één oplossing: zoek het werk dat je leuk vindt om te doen. Maak van je hobby je werk. Dat geeft je twee voordelen:
–      Je krijgt er 48.000 extra uren bij de om te doen wat je wilt
–      Je wordt er ook nog voor betaald.

 

Vraag 2. Heb ik goede contacten en relaties?

Met goede contacten en relaties vergroot je je geluk. Met gelukkig zijn vergroot je goede contacten en relaties. Het is een wisselwerking. We zijn niet alleen op de wereld. Wat overblijft aan het einde van je leven is niet je bankrekening, maar wat je voor andere mensen hebt betekend.

Sta open voor anderen, toon interesse en luister. Dat zijn de drie beste tips voor goede relaties. Bepaal welke mensen je energie geven en je goed doen voelen en vind meer van dit soort mensen. Bepaal welke mensen je geen energie geven en je slecht doen voelen en neem afstand of afscheid.

 

Vraag 3. Sta ik open voor nieuwe ervaringen?

Alles in ons leven verandert. We hebben over 10 jaar nieuwe vrienden, ander werk, misschien een nieuw huis. Het menselijk lichaam verandert ook elke 10 jaar. Elke cel in je lichaam wordt binnen 10 jaar vernieuwd. Dus ook jij bent letterlijk niet meer dezelfde persoon als 10 jaar geleden.

Ga mee met die verandering, laat het gebeuren. Als je doet wat je altijd hebt gedaan, krijg je wat je altijd hebt gekregen. En wat is daar de lol van? Nieuwe ervaringen maken ons rijker. En gelukkiger.

Vraag 4. Geef ik voldoende?

Geluk geven is geluk ontvangen. Wat je betekent voor een ander, in welke vorm dan ook, zul je terugontvangen.

Als je een daklozenkrant koopt, zal je dakloze je misschien een fijne dag wensen.
Als je je aandacht geeft aan een vriend(in) zal deze er ook zijn als jij in de put zit.
Als je een compliment geeft aan een collega, zal deze het onthouden en wat voor je terug doen op een ander moment.

Misschien krijg je het niet onmiddellijk terug, misschien zelfs niet van dezelfde persoon. Maar je zult het terugkrijgen. Als je geeft, in welke vorm dan ook (je aandacht, een compliment, een fooi, een luisterend oor), dan zeg je: “Ik heb meer dan genoeg. Ik ben niet alleen met mijzelf bezig, maar ben er ook voor jou.” Die instelling trekt het goede aan. Je krijgt er complimenten, aandacht en vriendschappen voor terug.

Als je ooit een klagend persoon hebt gekend (en die zijn er genoeg), zal het je opvallen dat hen continue negatieve dingen overkomen. Waar ze dan weer over klagen. Dat is geen toeval – ze hebben het zelf gecreëerd. Geven is eigenlijk een hele slimme manier om zelf te ontvangen. Dit is misschien niet een goede reden om te geven. Maar het is wel het resultaat.

Vraag 5. Heb ik plezier in het leven?

Wat heeft het leven voor zin als je continue aan het worstelen bent? Zo kan het nooit bedoeld zijn. Maak je voldoende tijd vrij om te genieten van je leven? Waar haal jij je energie vandaan?

Een gelukkig leven is een herhaling van gelukkige momenten. Hoe meer van deze momenten, hoe meer tevredenheid en geluk. Je geluk uitstellen door nu iets te doen dat je niet gelukkig maakt, in de hoop daar later wel gelukkig van te worden, heeft geen zin.

Natuurlijk ontkomt niemand van ons aan de dingen die ook gedaan moeten worden: de boodschappen, de schoonmaak of het verplichte familiebezoek.
Maar als je leven te vol zit met dit soort momenten, dan mis je het plezier.

Dus neem tijd voor jezelf om te genieten. Verzet eens een afspraak, neem eens een dag vrij. Koop eens wat voor jezelf, neem een terrasje met een vriend(in), ga naar een sauna: wat het ook is dat je goed doet voelen.


Word gelukkig en geniet van je leven!

Je goed voelen is het belangrijkste doel in je leven. Toch zitten weinig mensen echt lekker in hun vel. Wil je je weer fantastisch voelen? Wil je weer echt genieten van je leven? Voel je dan 100% beter met deze online training!

Ja, ik wil meer genieten van het leven

15.000+ cursisten gingen je voor!


Op jouw succes,

Frank de Moei
Professional Coach
Newstart.nl | Training in Geluk en Succes

Ik ben een professionele life-coach, gespecialiseerd in persoonlijke groei. Sinds 2008 heb ik via deze site meer dan 15.000 cursisten online begeleid in het ontwikkelen van meer zelfvertrouwen, meer ontspanning, betere relaties, leuker werk en meer geluk in hun leven.
Download mijn gratis e-boek

3 antwoorden
 1. marry
  marry zegt:

  niet eens met het feit dat als je er voor andere bent ze er ook ooit voor jou zullen zijn.

  Is dus niet altijd zo.

  verder goede tips( die ik al wist) goede site( duidelijk)
  Maar hoe kan je gelukkig zijn of genieten als je kind niet veilig is en als inzet wordt gebruikt?

  Heeft u een tip?

  vr,gr

  MW de Lange

  Beantwoorden
 2. Frank
  Frank zegt:

  Beste Marry,

  Mee eens. Vandaar: “Wat je betekent voor een ander, in welke vorm dan ook, zul je terugontvangen.Misschien krijg je het niet onmiddellijk terug, misschien zelfs niet van dezelfde persoon. Maar je zult het terugkrijgen.”

  Op jouw laatste vraag kan ik helaas onmogelijk een antwoord geven zonder meer te weten over je situatie…

  Met vriendelijke groet,
  Frank

  Beantwoorden
 3. Jasmijn
  Jasmijn zegt:

  Ik loop ook steevast aan tegen t feit dat ik geef en hoor en interesse toon en energie steek en nul van dit terugkrijg. Ik ben inmiddels al 50 jaar…. de realiteit is dat je niet per definitie terug krijgt wT je geeft. En ik geef t oprecht, moge dat duidelijk zijn, en niet om iets terug te verlangen…. maar waarom niemand mij aandacht liefde of interesse geeft is mij een vraag en nee dat is niet omdat ik geen interesse toon. Die vlieger gaat voor mij niet meer op en ben ik best klaar mee en boos over naar jullie want t helpt mij allesbehalve en doet mijn wanhoop des te meer ten goede.

  Beantwoorden

Wil je jouw ervaring delen, of heb je een vraag?

Wil je jouw ervaring delen, of heb je een vraag?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.