Alleen door je eigen weg te gaan kun je iets bijzonders bereiken. Door te doen wat anderen ook doen, krijg je precies hetzelfde als hen. Wil je dat wel? Geloof in jezelf, wees een beetje onredelijk en zet door. Alleen je eigen weg leidt je naar wat je echt wilt.

Bij gebrek aan een beter plan.

Toen ik twintig was, ging ik Commerciële Economie en Management studeren. Als ik nu terugkijk, denk ik: “Waarom in hemelsnaam?” Ik vond er niets aan. Maar ik deed het, omdat vrienden van mij het ook studeerden. Ik deed het bij gebrek aan een beter plan. Ik wist niet te bedenken wat ik dan wel wilde doen.

Halverwege de studie ben ik ermee gestopt. Dat was een moeilijke beslissing, want ik moest een heleboel mensen teleurstellen. Maar ik heb er geen moment spijt van gehad. Het heeft nooit enig invloed gehad op mijn carrière, want ik wilde helemaal geen carrière in die richting.

Gelukkig heb ik geen verstand van verzekeringen.

Toen ik 26 was kreeg ik het aanbod om in Italië te wonen en te werken bij een marktonderzoekbureau. Ik vond het geweldig en belde mijn vader, die verzekeringsdirecteur was, net zoals zijn vader voor hem. Na mijn enthousiaste verhaal reageerde hij: “Ik weet zeker dat je het verzekeringsvak ook leuk had gevonden.” Hij bedoelde het goed, maar begreep totaal niet dat ik niets met verzekeringen had. Het was tijd om mijn eigen weg te volgen.

Anderen teleurstellen.

Je kunt helaas niet voorkomen dat je anderen teleurstelt. Puur doordat je je eigen weg gaat. Doordat je kiest voor je eigen geluk. Het is nooit leuk om anderen teleur te stellen, maar je ontkomt er niet aan. Hooguit door te doen wat je niet wilt doen. Maar dan betaal je wel een hoge prijs.

Als mensen echt om je geven, gunnen ze je alles wat je jezelf ook gunt: geluk, succes, een eigen leven en je eigen keuzes. Als jij een zonnestudio in Mali wilt beginnen, dan wens ik je veel succes. Zolang jij daar gelukkig van wordt, is het toch prima? Het gaat er toch niet om wat ik daarvan vind?

Door te kiezen voor jezelf stel je automatisch sommige mensen teleur. Dat kost je misschien wat kritiek of ruzie. Maar niet kiezen voor jezelf, kost je veel meer: namelijk je eigen geluk.

Geniet van je leven

De beste manier om je goed te voelen, is door het volgen van de Online Training Geluk - Genieten van het Leven. Gelukkig zijn is geen toeval, het is een beslissing. Ontdek wat jou ècht gelukkig maakt en geniet weer van elke dag. Voel je beter over jezelf en je leven!

Wees een beetje onredelijk!

Ik weet niet wie deze uitspraak het eerst heeft gedaan, maar hij luidt: “Wees onredelijk en zet door.” Wees onredelijk als het gaat om je eigen dromen. Wees een beetje koppig om je doelen te bereiken. Bepaal wat jou gelukkig maakt. Niet je buurman, niet je ouders, niet je vrienden, maar jijzelf. Niemand anders kan dat bepalen, maar heel veel mensen willen dat wel. Laat je niet te veel beïnvloeden door hen, hoe goed ze het ook bedoelen. Alleen jij weet wat je echt wilt. En waarom.

Een kasteel in je achtertuin

Op televisie zag ik een tijd geleden een man die ooit besloot om zijn eigen kasteel te bouwen in zijn (riante) achtertuin. Compleet met middeleeuwse inrichting.  Zijn kennissen verklaarden hem voor gek, de gemeente zag allerlei bezwaren, architecten raden het af. Maar hij blijft al 17 jaar koppig doormetselen. Hij doet het zelf, want wil niet dat anderen zich er te veel mee bemoeien. Hij heeft er nu een attractie van gemaakt en het is uniek in Europa.

Alleen door je eigen weg te gaan, kun je iets bijzonders bereiken. Door te doen wat anderen ook doen, krijg je precies hetzelfde als hen. Wil je dat wel? Niet iedereen is in de wieg gelegd om een kasteel te bouwen. Maar aan je eigen dromen bouwen, dat kun je wel. Daar ben je voor geboren!

“Als je je eigen weg stap voor stap, van begin tot eind, kunt zien, weet je dat het niet je eigen weg is. Je eigen weg maak je namelijk zelf met elke stap die je zet. Daarom heet het ook je eigen weg.”
Joseph Campbell

Is het moeilijk om je eigen weg te volgen?
Wat houd je tegen?


Word gelukkig en geniet van je leven!

Je goed voelen is het belangrijkste doel in je leven. Toch zitten weinig mensen echt lekker in hun vel. Wil je je weer fantastisch voelen? Wil je weer echt genieten van je leven? Voel je dan 100% beter met deze online training!

Ja, ik wil meer genieten van het leven

15.000+ cursisten gingen je voor!


Op jouw succes,

Frank de Moei
Professional Coach
Newstart.nl | Training in Geluk en Succes

Ik ben een professionele life-coach, gespecialiseerd in persoonlijke groei. Sinds 2008 heb ik via deze site meer dan 15.000 cursisten online begeleid in het ontwikkelen van meer zelfvertrouwen, meer ontspanning, betere relaties, leuker werk en meer geluk in hun leven.
Download mijn gratis e-boek

2 antwoorden
  1. jackie
    jackie zegt:

    Ja ik ben een alleenstaande moeder die na heel lang zorg voor de 2 dochters nu voor mezelf probeer te kiezen.Ik sta nu op een tweesprong ben 53 jaar en weet echt niet waar ik mijn eigen weg moet beginnen.Heeft u tips?

    Beantwoorden

Wil je jouw ervaring delen, of heb je een vraag?

Wil je jouw ervaring delen, of heb je een vraag?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.