Hoe word je aantrekkelijk? 3 Tips

Wat maakt iemand aantrekkelijk? Dat wordt vooral bepaald door je persoonlijkheid. Een aantrekkelijke persoon is zelfbewust, maar tegelijkertijd vriendelijk en geïnteresseerd. Jij wordt toch ook niet aangetrokken door iemand die behoeftig, nors of ongeïnteresseerd is? Op je uiterlijk heb je niet zoveel invloed, maar op je persoonlijkheid wel!

Lelijk met een mooi karakter of andersom?

Aantrekkelijkheid wordt altijd geassocieerd met je uiterlijk. Daar zijn twee nadelen aan: Ten eerste is je uiterlijk iets dat je niet zomaar kunt veranderen. Natuurlijk kun je je haar blonderen, naar de sportschool gaan, botox laten inspuiten of een dieet volgen. En dat is allemaal prima. Maar toch zul je altijd wel op jezelf lijken. En wat is daar mis mee?

Ten tweede: Is het uiterlijk wel het belangrijkste ingrediënt voor aantrekkelijkheid? Ik betwijfel het. Ik ken mooie mensen die me afstoten door hun oppervlakkigheid – en ik ken lelijke mensen die aantrekkelijk zijn door hun prachtige karakter. Schoonheid doet je stilstaan, maar het innerlijk doet je blijven. En daar heb je veel meer invloed op dan op je uiterlijk…

Er is maar één verband tussen uiterlijk en innerlijk.

Ken je mensen waar je direct vrolijk van wordt? Die een grote aantrekkingskracht op je hebben? Het is hun persoonlijkheid die je aantrekt: De manier waarop ze iets vertellen, de manier waarop ze luisteren. Het zit in hun lach, je ziet het in hun ogen. Het is het karakter en innerlijk wat door de buitenkant heen schijnt. Een gezonde persoonlijkheid zorgt voor betere relaties met iedereen.

Hoe ouder ik word, hoe minder ik me laat afleiden door het uiterlijk van mensen, zowel mooie als lelijke mensen. Ik ben erachter gekomen dat het uiterlijk bijna niets zegt over het innerlijk. Hooguit dat hoe mensen uit hun ogen kijken, iets zegt over hun persoonlijkheid of stemming. Maar of dat nu blauwe of bruine ogen, mooie of gewone ogen zijn, dat doet er niet zoveel toe…

Wat is aantrekkingskracht?

Aantrekkingskracht is het gevoel dat je meer van die persoon wilt weten. Of dat je meer in zijn of haar gezelschap wilt zijn. Iemand trekt je aan, als een magneet. Meestal zijn ze onafhankelijk, meestal zijn ze open en vriendelijk. Aantrekkingskracht is een magische eigenschap die we allemaal graag zouden willen hebben. Wel, laten we die magie eens onderzoeken. Hoe word je aantrekkelijker voor andere mensen?

Aantrekkingsfactor 1: Zelfstandigheid.

De meeste mensen knappen af van iemand die behoeftig is. Iemand die per se je aandacht, waardering of goedkeuring nodig heeft , is meestal niet zo aantrekkelijk. Juist iemand die laat merken niet op zoek te zijn naar je goedkeuring, is aantrekkelijk. Als je een ander niet nodig hebt om je goed te voelen – als je genoeg hebt aan jezelf – word je vreemd genoeg aantrekkelijker voor die ander.

Zelfstandigheid betekent: “Ik heb je niet nodig, maar je bent wèl welkom. Ik ben niet op zoek naar je goedkeuring of je aandacht, want ik voel me ook prima zonder.” Afhankelijkheid creëert een gevoel dat er aan je getrokken wordt – en dat kost meestal energie. Zelfstandigheid vraagt niets van je en daardoor krijg je er juist energie van.


Hoe krijg je wat je wilt?

Download ons gratis eBoek Hoe Je Krijgt Wat Je Echt Wilt.

Stap uit je hoofd – en geniet van een ontspannen leven.

Meer dan 35.000 keer gedownload!

“Interessant, boeiend en leerzaam! Het geeft me ontzettend veel steun. Wat ben ik blij dat ik dit gevonden heb. Het verrijkt echt mijn leven!”

Hoe je alles krijgt wat je wilt


Aantrekkingsfactor 2: Vriendelijkheid.

Vriendelijkheid vind ik persoonlijk een van de aantrekkelijkste eigenschappen. Niets werkt meer afstotend dan iemand die nors, chagrijnig, egoïstisch of hebberig is. Tenzij je op foute mensen valt natuurlijk. Vriendelijkheid is aantrekkelijk omdat het andere uitnodigt, terwijl egoïsme en norsheid mensen afstoot.

Wat is er aantrekkelijker dan een blij en vriendelijk persoon met een goed hart? Zo’n persoon heeft de hele dag fijne gesprekken met anderen. Iedereen die ze tegenkomen benaderen ze vanuit hun vriendelijkheid. En daardoor krijgen ze dit ook terug van anderen. Vriendelijkheid is uitnodigend en uitnodigend is een ander woord voor aantrekkelijk.

Aantrekkingsfactor 3: Interesse.

Mensen die alleen met zichzelf bezig zijn trekken je niet aan. Wie zit er te wachten op iemand die niet eens doorheeft dat je bestaat? Die zo opgaan in hun eigen wereld dat ze jou niet meer zien? Die kun je toch missen als kiespijn? Het valt me vaak op hoe weinig mensen echte aandacht hebben voor anderen…

Maar soms verrast iemand me. Dat stellen ze een vraag en wachten geïnteresseerd op je antwoord. Dan word je aangenaam verrast, nietwaar? Dat maakt iemand toch direct aantrekkelijker? Ze zeggen dat aandacht het mooiste compliment is dat je iemand kunt geven.  Dus wil je iemand aantrekken, geef ze dan je aandacht…

Waar het eigenlijk om gaat.

De mensen die alleen maar afgaan op je uiterlijk, daar heb je niet zoveel aan. De mensen die daar doorheen prikken, die moet je koesteren. Besef dat een mooi of lelijk uiterlijk geen garantie is. Het is je persoonlijkheid die uiteindelijk bepaalt wat voor mensen je aantrekt. Wat je uiterlijk ook is, wees blij met jezelf! Als je jezelf aantrekkelijk vindt, dan zal je dat ook uitstralen. En de juiste mensen zullen dat signaal oppikken.

Dus uiteindelijk gaat het niet om hoe je eruitziet, maar hoe je je voelt. Dat is het allerbelangrijkste. Je innerlijk schijnt altijd door de buitenkant heen! Hoe kun je aantrekkelijk zijn voor anderen als je je zelf niet waardeert, respecteert of liefhebt? Zelfacceptatie en zelfvertrouwen is dus de kern van je aantrekkingskracht. Met een gezond vertrouwen in jezelf wordt je automatisch aantrekkelijker voor de buitenwereld.

De volgende cursus gaat je hierbij helpen:


Wil jij meer zelfvertrouwen?

Volg dan deze online cursus Blijvend Zelfvertrouwen.

Voel je sterk en zeker over jezelf – wat er ook gebeurt.

Meer dan 15.000 cursisten gingen je voor!

“De cursus zelfvertrouwen is het bedrag dubbel en dwars waard! Ik sta steviger in m’n schoenen, al vanaf de eerste les!“

Vergroot je zelfvertrouwen


Over de schrijver 

Frank De Moei

Ik ben een professionele life-coach, gespecialiseerd in persoonlijke groei.

Meer dan 15.000 cursisten heb ik inmiddels geholpen met een gelukkig en succesvol leven.

Wat wil jij?
Wil jij meer zelfvertrouwen, minder stress, betere relaties, leuker werk, meer geluk en meer succes?
Deze Online Trainingen gaan je helpen!

Meer over
Meer over Frank
Ervaringen van cursisten

Ontdek Het Geheim


Hoe krijg je wat je ècht wilt?


ONS GRATIS EBOEK

35.000 Lezers gingen je voor


Ook leuk om te lezen:

Reageer op dit artikel

 • Wat een mooi en waar artikel Frank!
  Groetjes Gerry

 • Gerhard schreef:

  Beste Frank,

  Hoewel uitstekende tips, – vooral nr. 1 was een eye-opener – heb ik moeite met tip nr. 2.

  Kun je eigenschap 2. Vriendelijkheid niet beter vervangen door ‘Sympathiek?’
  De reden voor deze opmerking is de volgende: ik las eens, dat Sympathiek meer inhoudt dan Vriendelijkheid en zeker het veelgebruikte ‘Aardig zijn.’
  Een sympathiek iemand is vriendelijk, maar ook assertief in contacten met anderen.
  Deze laatste eigenschap van ‘Sympathiek’ wordt volgens de schrijver van deze redenering niet opgeroepen bij het begrip ‘Vriendelijkheid’.

  Vraag:
  Is er volgens jou een wezenlijk verschil tussen ‘Vriendelijkheid’ vs ‘Sympathiek’ of zoek ik hierin de bekende spijkers op laag water?

  M. .gr.

  Gerhard

 • Beste Gerhard,

  In het woordenboek zijn vriendelijk, aardig en sympathiek synoniemen van elkaar.

  Zoals jij het uitlegt, is sympathiek een combinatie van vriendelijkheid en assertiviteit.
  Dat is een mooie definitie. Het betekent dat je aardig bent, maar niet over je heen laat lopen
  (en dat laatste is weer een uiting van zelfstandigheid – zie tip 1.)

  Dat onderscheid -die aanvulling – is prima.
  Helemaal als het je helpt om tip 2 makkelijker voor jezelf te kunnen toepassen :)

  Veel succes en vriendelijke groet,
  Frank

 • hey frank
  ik heb een vraagje:
  ben je slecht als je aantrekkelijk bent of als je iemand versiert?

 • Beste Laura,

  Natuurlijk niet :)
  Slechtheid heeft niets met uiterlijk te maken.
  Als je iemand versiert omdat je deze persoon aantrekkelijk vindt, is dat ook niet slecht.
  Kortom, denk beter over jezelf :)

  Vriendelijke groet,
  Frank

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
  >