Hoe krijg je meer controle over je leven?

Iedereen heeft behoefte aan meer controle. We willen allemaal meester zijn over ons leven. Wat doe je nu als je de controle kwijt bent? Als je denkt: “Dit loopt echt uit de hand – zo had ik mijn leven niet voorgesteld!” Deze 5 tips zorgen ervoor dat je de controle terugkrijgt in je leven.

1. Jij bent de oplossing voor meer controle.

Jij hebt je huidige situatie gecreëerd, positief of negatief. Het is je niet overkomen. Door jouw keuzes, beslissingen en acties ben je nu hier. Dat besef is voor sommigen moeilijk te bevatten. Maar het geeft ook veel vrijheid. Je kunt namelijk ook beslissen morgen ergens anders te zijn.

Wacht niet af tot situaties of mensen veranderen, maar onderneem zelf actie. Dat kun je, twijfel daar nooit aan! Als je echt wilt, kun je alles veranderen wat je niet bevalt. En daar kun je vandaag een begin mee maken.

Wat kan ik nu veranderen?

2. Bepaal wat je wilt.

Ken je die mensen die precies weten wat ze niet willen? “Ik wil niet meer doorgaan met deze baan. Ik heb geen zin meer in deze relatie. Ik wil me geen zorgen meer maken.” Maar wat willen ze dan wel? Dat is de ‘million dollar question’.

Bepaal wat je wilt bereiken. Zonder doel is een voetballer kansloos en zonder finish is een sprinter richtingloos. Bepaal het eindresultaat. Maak je niet te druk om de details: details worden vanzelf opgelost als je beweegt in de richting van je doel.

Hoe ziet de ideale situatie eruit? Wat wil ik nu echt?

3. Laat los. Meer controle = leren loslaten.

Het klinkt als een paradox, maar om controle te krijgen moet je eerst loslaten. Je kunt niet alles controleren, maar je kunt wel een paar dingen controleren. Focus je op die dingen die belangrijk zijn en laat de rest los.

Het beste is om te beginnen de dingen te controleren die je daadwerkelijk kunt beïnvloeden: jezelf, je acties, je gedachten. Laat de dingen los die je niet kunt beïnvloeden: andere mensen, de economie of het weer. Laat vooral je zorgen los…

Waar heb ik invloed op?

4. Heb een beetje vertrouwen in jezelf.

Het leven is als een computer: Wil je iets anders? Tik dan control-alt-delete en begin opnieuw. Weet dat elke ervaring je sterker, wijzer en vaardiger maakt. En dat je elke nieuwe ervaring meeneemt naar morgen.

Jij bent een overwinnaar. Miljoenen jaren menselijke geschiedenis hebben bewezen dat je deel uitmaakt van een ras van overlevers. Ondanks alle uitdagingen zijn we er nog steeds: jij, ik en de rest van de mensheid.

Besef ik wel dat ik dit kan als ik het echt wil?


Wil jij meer zelfvertrouwen?

Volg dan deze online cursus Meer Zelfvertrouwen.

Voel je zeker, sterk en goed over jezelf – wat er ook gebeurt. Meer dan 15.000 cursisten gingen je voor!

“De cursus zelfvertrouwen is het bedrag dubbel en dwars waard! Ik sta steviger in m’n schoenen, al vanaf de eerste les!“

Bestel direct – nu voor € 47


5. Houd het simpel.

Ken je de uitdrukking ‘KISS’? Dat staat voor ‘Keep It Short & Simple.’ Als je het idee hebt dan er meerdere dingen beter kunnen, begin dan bij het belangrijkste. Ga niet zitten wikken en wegen, maar doe gewoon de eerste stap. Kort en eenvoudig. Dan de tweede stap. Weer kort en eenvoudig.

Bijna alle problemen in het leven lijken heel complex. Maar in de basis zijn ze simpel. Er is altijd een verschil – tussen hoe het is en hoe het moet zijn. Hoe kom je waar je wilt zijn? Simpel, je neemt een eerste stap. En dan nog één. Linea recta naar je doel toe. Geen omwegen, geen uitstel, geen afleiding. Zo houd je het overzichtelijk en bereik je je doel.

Hoe kom ik zo snel mogelijk van hier naar daar?

Wil je meer controle? Een groter gevoel van zekerheid?

Bestel dan nu deze e-cursus:


Vergroot Je Zelfvertrouwen!

Volg de Online Training Blijvend Zelfvertrouwen.

– Stop met zelfkritiek.
– Geloof in je eigen kracht.
– Geef je grenzen aan.

Je ontvangt:
– 13 Praktische lessen met effectieve handvatten.
– Uitgebreide vragen en bewezen oefeningen bij elke les.
– 3 Geweldige eBoeken met 500 pagina’s extra inzichten.

Leer in je eigen tempo, met levenslange toegang.
Coach jezelf en vergroot je zelfvertrouwen!

Meer Informatie
Bestel Direct voor € 47


Over de schrijver 

Frank De Moei

Ik ben een professionele life-coach, gespecialiseerd in persoonlijke groei.

Meer dan 15.000 cursisten heb ik inmiddels geholpen met een gelukkig en succesvol leven.

Wat wil jij?
Wil jij meer zelfvertrouwen, minder stress, betere relaties, leuker werk, meer geluk en meer succes?
Deze Online Trainingen gaan je helpen!

Meer over
Meer over Frank
Ervaringen van cursisten

ONTDEK HET GEHEIM

Hoe je krijgt wat je echt wilt !

Download ons gratis eBoek.

35.000 Lezers gingen je voor.


Ook leuk om te lezen:

Reageer op dit artikel

 • Willemijn schreef:

  Leuk artikel! Ben zelf bezig een artikel te schrijven over controle krijgen over eetgedrag voor een blog over gezondheid (fitvoorhetleven.com), dit geeft me weer wat inspiratie!

 • kennenth schreef:

  Soms lijk het als of ik de stuur over mijn leven kwijt bent bent , ik denk dat ik me ook veel bezig houd met wat in de familie gebeurt waardoor ik ook niet meer weet welke kant ik op moet gaan . Kunt u mij aub helpen om mijn pad weer te vinden . Met vriendelijke groet . Kennet

 • Muriel schreef:

  Ik heb met dit artikel niet alleen grip gekregen op mijn leven, maar ook grip gekregen op mijn fouten.bedankt

 • Fijn dat te horen Muriel! :)

  Veel succes en vriendelijke groet,
  Frank

 • voor de kerstdagen deed ik alle kaarten in een tas. ik koos voor de eenvoud: jaren eet ik boerenkoolstamppot want bedacht ik, Jezus werd in een stal geboren bij de dieren en de herders en toen was er geen 5 gangendiner. het geeft mij rust en ik vind het ook nog heerlijk en er blijft ruimte over om te genieten van wat ik heb en aan iedereen te denken van wie in hou. Maar mijn behoefte aan rust en bezinning ging verder: ik ging slapen net als zoveel dieren die in de winterslaap gaan, Ik ging nadenken en meer begrijpen. ik deed het zachtjes aan.
  Ik kan iedereen aanraden ga niet op zomervacantie en vlieg niet ver weg. Blijf thuis (het liefst in de winter) en geniet van je rust/van je bed/van je huis. Het is een investering: je gaat veel dieper leven.

 • Frank De Moei schreef:

  Mooi inzicht Cokky, dank voor het delen! :)

  Vriendelijke groet,
  Frank

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
  >