Iedereen heeft behoefte aan meer controle. We willen allemaal meester zijn over ons leven. Wat doe je nu als je de controle kwijt bent? Als je denkt: “Dit loopt echt uit de hand – zo had ik mijn leven niet voorgesteld!” Deze 5 tips zorgen ervoor dat je de controle terugkrijgt in je leven.

1. Jij bent de oplossing voor meer controle.

Jij hebt je huidige situatie gecreëerd, positief of negatief. Het is je niet overkomen. Door jouw keuzes, beslissingen en acties ben je nu hier. Dat besef is voor sommigen moeilijk te bevatten. Maar het geeft ook veel vrijheid. Je kunt namelijk ook beslissen morgen ergens anders te zijn.

Wacht niet af tot situaties of mensen veranderen, maar onderneem zelf actie. Dat kun je, twijfel daar nooit aan! Als je echt wilt, kun je alles veranderen wat je niet bevalt. En daar kun je vandaag een begin mee maken.

Wat kan ik nu veranderen?

2. Bepaal wat je wilt.

Ken je die mensen die precies weten wat ze niet willen? “Ik wil niet meer doorgaan met deze baan. Ik heb geen zin meer in deze relatie. Ik wil me geen zorgen meer maken.” Maar wat willen ze dan wel? Dat is de ‘million dollar question’.

Bepaal wat je wilt bereiken. Zonder doel is een voetballer kansloos en zonder finish is een sprinter richtingloos. Bepaal het eindresultaat. Maak je niet te druk om de details: details worden vanzelf opgelost als je beweegt in de richting van je doel.

Hoe ziet de ideale situatie eruit? Wat wil ik nu echt?

3. Laat los. Meer controle = leren loslaten.

Het klinkt als een paradox, maar om controle te krijgen moet je eerst loslaten. Je kunt niet alles controleren, maar je kunt wel een paar dingen controleren. Focus je op die dingen die belangrijk zijn en laat de rest los.

Het beste is om te beginnen de dingen te controleren die je daadwerkelijk kunt beïnvloeden: jezelf, je acties, je gedachten. Laat de dingen los die je niet kunt beïnvloeden: andere mensen, de economie of het weer. Laat vooral je zorgen los…

Waar heb ik invloed op?

4. Heb een beetje vertrouwen in jezelf.

Het leven is als een computer: Wil je iets anders? Tik dan control-alt-delete en begin opnieuw. Weet dat elke ervaring je sterker, wijzer en vaardiger maakt. En dat je elke nieuwe ervaring meeneemt naar morgen.

Jij bent een overwinnaar. Miljoenen jaren menselijke geschiedenis hebben bewezen dat je deel uitmaakt van een ras van overlevers. Ondanks alle uitdagingen zijn we er nog steeds: jij, ik en de rest van de mensheid.

Besef ik wel dat ik dit kan als ik het echt wil?


Wil je meer zelfvertrouwen?

Volg dan deze online Cursus Zelfvertrouwen.
Vind je zelfwaardering weer terug – en voel je zeker over jezelf.
De cursus is gemakkelijk te volgen in je eigen tempo.
Meer dan 15.000 cursisten gingen je voor!

5. Houd het simpel.

Ken je de uitdrukking ‘KISS’? Dat staat voor ‘Keep It Short & Simple.’ Als je het idee hebt dan er meerdere dingen beter kunnen, begin dan bij het belangrijkste. Ga niet zitten wikken en wegen, maar doe gewoon de eerste stap. Kort en eenvoudig. Dan de tweede stap. Weer kort en eenvoudig.

Bijna alle problemen in het leven lijken heel complex. Maar in de basis zijn ze simpel. Er is altijd een verschil – tussen hoe het is en hoe het moet zijn. Hoe kom je waar je wilt zijn? Simpel, je neemt een eerste stap. En dan nog één. Linea recta naar je doel toe. Geen omwegen, geen uitstel, geen afleiding. Zo houd je het overzichtelijk en bereik je je doel.

Hoe kom ik zo snel mogelijk van hier naar daar?

Wil je meer controle? Een groter gevoel van zekerheid?

Bestel dan nu deze e-cursus:


WIL JE MEER ZELFVERTROUWEN?

Volg deze online training en voel je weer zeker over jezelf!

JA, IK WIL MEER ZELFVERTROUWEN

15.000+ cursisten gingen je voor!Op jouw succes,

Frank de Moei
Professional Coach
Newstart.nl | Training in Geluk en Succes

Ik ben een professionele life-coach, gespecialiseerd in persoonlijke groei. Sinds 2008 heb ik via deze site meer dan 15.000 cursisten online begeleid in het ontwikkelen van meer zelfvertrouwen, meer ontspanning, betere relaties, leuker werk en meer geluk in hun leven.
Download mijn gratis e-boek:

Zo krijg je wat je echt wilt