fbpx

3 Tips om je zelfvertrouwen te vergroten

Zelfvertrouwen vergroten is niet moeilijk. Hoe minder zelfkritiek, hoe meer zelfvertrouwen. Dus laat je zelfkritiek los, het heeft geen enkel voordeel. Onderzoek je verleden en besef hoeveel je al hebt overwonnen. Successen uit het verleden voeden je zelfvertrouwen. Onderzoek hoe twijfel ontstaat en verander je manier van kijken. Dit zijn 3 tips voor meer zelfvertrouwen:

Tip 1. Kijk naar je successen in het verleden.

Soms twijfelen we of we onze uitdagingen wel kunnen oplossen. We twijfelen dus over onze huidige situatie of onze toekomst. Een goede manier om hier meer zekerheid in te voelen, is te kijken naar je successen in het verleden. Als je weet dat je al veel hebt overwonnen, geeft dat moed voor de toekomst, nietwaar?

Dus kijk eens naar je verleden. Welke grote uitdagingen heb je gehad – en heb je opgelost? Wat was vroeger een probleem en nu niet meer? Wat heb je gedaan waardoor je trots was op jezelf? Welke tegenslag heb je overwonnen? Er is altijd wel iets te vinden! Probeer niet te kritisch naar je verleden te kijken, maar focus op je successen. Dat geeft je een goed gevoel over jezelf.

De twijfel die je nu voelt, is dezelfde twijfel die je vroeger had. Misschien is de situatie anders, maar twijfel is twijfel, nietwaar? Als je oude uitdagingen óók heb overwonnen, wat zegt dit dan over jouw kracht? Een uitdaging die overwonnen is, wordt een vaardigheid. Twijfel niet over de toekomst – vind de zekerheid in je eigen verleden.


”Hallo… Zelfvertrouwen!”

Volg onze GRATIS serie:

Weg met Onzekerheid – Hallo Zelfvertrouwen!

Heb jij genoeg van twijfel en onzekerheid?

Ontdek de Krachtige Weg naar Meer Zelfrespect!

“Mijn zelfvertrouwen groeit met de dag. Zowel op het werk als in mijn privéleven voel ik me gelukkiger. Ik sta er zelf even van te kijken, maar het is waar. Bedankt voor de hulp!”

Weg met Onzekerheid – Hallo Zelfvertrouwen!


Tip: 2. Stop de zelfkritiek.

Zelfvertrouwen vergroten en zelfkritiek hebben, gaan niet samen. De reden dat mensen onzeker zijn, is omdat ze onzeker tegen zichzelf praten. Dat gesprek met jezelf bepaalt hoe je je voelt. Deze zelfdialoog is de bron van alles. Als je jezelf bekritiseert word je onzeker en twijfelachtig. Dus stop daarmee! Stop de zelfkritiek, het is het mooiste cadeau dat je jezelf ooit kunt geven.

Dat is véél waardevoller dan een paar nieuwe schoenen of een nieuw horloge! Wees aardiger voor jezelf. Word je eigen beste vriend(in). Dit is puur een beslissing die je maakt – of niet. Je hebt er geen speciale talenten voor nodig. Het is niets meer dan een keuze. Er hoeft in de buitenwereld niet te veranderen om dit te laten gebeuren.

Het is puur een beslissing die je maakt in je innerlijke wereld: “Vanaf nu stop ik met zelfkritiek en geef mezelf complimenten. Ik ben blij met wie ik ben en trots op wat ik doe.” Zonder zelfkritiek krijg je automatisch meer zelfvertrouwen. Dat is logisch: het enige dat je zelfvertrouwen vergroten in de weg staat, is het stemmetje dat je altijd omlaag trekt. Stop te luisteren naar die stem en je bereikt nieuwe hoogten.

Tip 3: Onderzoek waar onzekerheid vandaan komt.

Dit is de beste manier om je zelfvertrouwen te vergroten, is te onderzoeken wat je doet twijfelen. Want je kunt alleen iets veranderen als je begrijpt wat het heeft veroorzaakt. Dus waar komt de onzekerheid vandaan? Wat voedt dat stemmetje in je hoofd?

1. Vergelijk je jezelf met anderen en trek je dan altijd aan het kortste eind?
2. Hebben mensen in je verleden vertelt dat je niet goed genoeg was – en geloofde je dat?
3. Vind je dat je perfect moet zijn en het altijd beter moet doen?

Dit zijn drie van de vele redenen waarom mensen onzeker zijn. Onderzoek het! Uiteraard mét begrip en zonder oordeel over jezelf. Zo ontdek je de kern van je twijfel of onzekerheid. En als je de kern vindt, dan kun je dit definitief oplossen!

Veel mensen nemen hier niet de tijd voor. Het gevolg is dat ze van alles proberen om zich beter te voelen. Maar dat lukt zelden, omdat de oorzaak van hun twijfel nooit is onderzocht. Ze hebben nooit de kern gevonden. Wees slimmer dan dat. Wat je negeert, komt terug. Wat je onderzoekt, kun je oplossen. En wat je begrijpt, maakt je sterker!
De volgende e-cursus gaat je hierbij helpen:


Wil jij meer zelfvertrouwen?

Volg dan deze online cursus Blijvend Zelfvertrouwen.

Voel je sterk en zeker over jezelf – wat er ook gebeurt.

Meer dan 15.000 cursisten gingen je voor!

“De cursus zelfvertrouwen is het bedrag dubbel en dwars waard! Ik sta steviger in m’n schoenen, al vanaf de eerste les!“

Vergroot je zelfvertrouwen


Over de schrijver 

Frank De Moei

Ik ben een professionele life-coach, gespecialiseerd in persoonlijke groei.

Meer dan 15.000 cursisten heb ik inmiddels geholpen met een gelukkig en succesvol leven.

Wat wil jij?
Wil jij meer zelfvertrouwen, minder stress, betere relaties, leuker werk, meer geluk en meer succes?
Deze Online Trainingen gaan je helpen!

Meer over
Meer over Frank
Ervaringen van cursisten

Ontdek Het Geheim


Hoe krijg je wat je ècht wilt?


ONS GRATIS EBOEK

35.000 Lezers gingen je voor


Ook leuk om te lezen:

Reageer op dit artikel

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>