fbpx

Geloof in jezelf en zet door

Geloof in jezelf  – je hebt geen andere keuze! Dit is een verhaal over doorzettingsvermogen. Doorzetten is gemakkelijk als je niet anders kunt of niet anders wilt. Geloof in jezelf – je kunt veel meer dan je denkt.
Vertrouw op jezelf – jij alleen weet wat je wilt.

Emigreren naar Italië.

In 1991, toen ik 25 jaar was, kreeg ik een baan aangeboden als IT-manager in Italië. Ik had geen idee wat een IT-manager deed. Het bedrijf, waar ik werkte, had de IT-manager in de Italiaanse vestiging ontslagen en daar blijkbaar snel een goedkope en betrouwbare Nederlander nodig. Dat ik weinig wist van computers namen ze op de koop toe. Dat ik geen Italiaans sprak ook.

Ik kreeg vier dagen de tijd om te beslissen of ik wilde emigreren. Ik zei ja.

Met een koffer vol met spullen vloog ik met de Nederlandse IT-manager van mijn bedrijf naar Milaan. We kwamen aan bij het bedrijf en gingen naar de computerruimte: groot en vol met apparatuur en kabels.
Het was overweldigend.

Geloof in jezelf – en veel succes hè!

Mijn Nederlandse collega wees om zich heen en zei: “Frank, dit is het bedrijf. Er werken 60 man en er zijn 40 computers. Veel mensen hebben computerproblemen die je moet oplossen. Hier staat een AS/400, een paar X25 Multiplexers, een stapel IBM 3174-ers, een 5280 en we hebben een leased line-connectie naar Nederland.”

“Ik ga nu in een meeting en vlieg dan terug naar Nederland. Als iets niet lukt, dan bel je maar. Veel succes!” Hij gaf me een floppydisk (de voorloper van een cd) en vertrok.

Ik had geen woord begrepen van wat hij zei. Het was totale abracadabra.

Mijn eerste telefoontje naar Nederland was om een collega te vragen hoe ik in godsnaam een floppydisk moest lezen.

Het dieptepunt.

Aan het einde van de eerste dag liep ik naar mijn hotel en bestelde onderweg een broodje en een blikje cola. Ik sprak geen woord Italiaans, dus wees ik gewoon aan wat ik wilde hebben.

In de hotelkamer zat ik moederziel alleen en nam een hap van het broodje, om erachter te komen dat het nog eerst in de oven had gemoeten.

Toen zat ik er even doorheen.
“Wat doe ik hier? Ik spreek geen woord Italiaans, snap niets van computers en ken helemaal niemand. Dit is waanzin. Morgen pak ik het vliegtuig terug!”

8 Maanden later.

Ik ben niet teruggevlogen. Ik kon dat niet maken; niet tegenover mezelf en niet tegenover het bedrijf. Ik moest doorzetten.

Ik heb driemaal per week, acht maanden lang Italiaans gestudeerd.
Ook alle Italiaanse boeken over computers, die binnen het bedrijf aanwezig waren, heb ik doorgeworsteld. Ik begon elke dag een computerprobleem op te lossen. Ik ben bij een stel Italianen ingetrokken en heb zo vrienden gemaakt.

Acht maanden lang heb ik gezwoegd. Maar na die acht maanden begon ik eindelijk de taal en de computers te snappen én me thuis te voelen.

Waarom vertel ik dit?

Omdat er een mooi moraal zit aan dit verhaal:
–      Je kunt veel meer dan je denkt.
–      Het loont soms de moeite om door te zetten.

Geloof in jezelf: Je kunt veel meer dan je denkt.

Bij elke uitdaging die na die periode op mijn pad kwam dacht ik: “Kom, je hebt het ook in Italië gered, dan kun je dit ook.”

De waarheid is dat we allemaal veel meer kunnen dan we denken. Maar dat we daar pas achter komen als we de uitdaging aangaan.

Als die uitdaging de moeite waard is, dan zul je zonder twijfel de kracht vinden om door te zetten. Doorzettingsvermogen is één van de sleutels van succes.

Hoe meer je doorzet, hoe meer zelfvertrouwen je krijgt.
Want geloof in jezelf ontwikkelt zich pas in het zicht van een uitdaging.

Geloof in jezelf – je kunt veel meer dan je denkt.

Vertrouw op jezelf – jij alleen weet wat je wilt.

Steun op jezelf – je hebt veel meer kracht in je dan je je bewust bent.


”Hallo… Zelfvertrouwen!”

Volg onze GRATIS serie:

Weg met Onzekerheid – Hallo Zelfvertrouwen!

Heb jij genoeg van twijfel en onzekerheid?

Ontdek de Krachtige Weg naar Meer Zelfrespect!

“Mijn zelfvertrouwen groeit met de dag. Zowel op het werk als in mijn privéleven voel ik me gelukkiger. Ik sta er zelf even van te kijken, maar het is waar. Bedankt voor de hulp!”

Weg met Onzekerheid – Hallo Zelfvertrouwen!


Daarnaast zijn er twee factoren die het gemakkelijk maken om door te zetten:

De beslissing dat je niet anders kunt.

Als het alternatief je niet aanspreekt, is doorzetten gemakkelijk. Er is immers geen keuze: dit is het enige dat je kunt doen. Misschien houd je totaal niet van lopen. Maar als je in een jungle wordt gedropt en je moet teruglopen naar de beschaving, dan zul je dat doen, nietwaar?

De wetenschap dat je echt doet wat je wilt.

Dit is de gemakkelijkste weg. Als je doet wat je echt wilt, is doorzetten gemakkelijk. Sommige mensen vinden schrijven een opgave: ik vind het heerlijk. Dus het kost me geen enkele moeite om elke dag te schrijven.

Andersom vind ik hardlopen vervelend, maar voor veel mensen is het hun favoriete hobby. Dus kost het hun geen enkele moeite om dit te doen. Ze hebben er geen doorzettingsvermogen voor nodig, ze doen het graag.

Doen wat je graag wilt kost geen doorzettingsvermogen.

Dus de belangrijkste les is: ga doen wat je graag wilt doen en het zal je geen enkele moeite kosten door te zetten. Iets doen wat je niet wilt en elke activiteit is een opgave.

Waarom zou je het jezelf moeilijk maken? Doe gewoon wat je het liefst doet en zet door. Uiteindelijk gaat het je brengen wat je wilt.


Wil jij meer zelfvertrouwen?

Volg dan deze online cursus Blijvend Zelfvertrouwen.

Voel je sterk en zeker over jezelf – wat er ook gebeurt.

Meer dan 15.000 cursisten gingen je voor!

“De cursus zelfvertrouwen is het bedrag dubbel en dwars waard! Ik sta steviger in m’n schoenen, al vanaf de eerste les!“

Vergroot je zelfvertrouwen


Was is jouw grootste uitdaging geweest? En hoe heb je dat aangepakt?
Voor welke uitdaging sta je nu?

Over de schrijver 

Frank De Moei

Ik ben een professionele life-coach, gespecialiseerd in persoonlijke groei.

Meer dan 15.000 cursisten heb ik inmiddels geholpen met een gelukkig en succesvol leven.

Wat wil jij?
Wil jij meer zelfvertrouwen, minder stress, betere relaties, leuker werk, meer geluk en meer succes?
Deze Online Trainingen gaan je helpen!

Meer over
Meer over Frank
Ervaringen van cursisten

Ontdek Het Geheim


Hoe krijg je wat je ècht wilt?


ONS GRATIS EBOEK

35.000 Lezers gingen je voor


Ook leuk om te lezen:

Reageer op dit artikel

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>