Met veel energie kun je alles. Als je je energieniveau verhoogt, begin je werkelijk te leven. Maar hoe krijg je meer energie?

Doe zo veel mogelijk dingen die je wilt. Negeer, vermijd of delegeer de rest. Stop je tijd te verspillen met dingen die je eigenlijk niet wilt doen. Het is jouw leven. Stel het niet meer uit.

Zo krijg je 10 keer meer energie:

Maar eerst…

Waarom willen we meer energie?

Ja, waarom eigenlijk? Dat lijkt een domme vraag, maar is het zeker niet. Zolang je het antwoord niet weet, blijf je in de verkeerde richting zoeken. Denk er eens over na: “Waarom wil ik meer energie?”

De meeste mensen antwoorden: “Zodat ik meer dingen kan doen die gedaan moeten worden.” Meer energie zorgt ervoor dat je alle takenlijstjes kunt afwerken, niet achterloopt op je schema – en daarna hopelijk voldoende tijd hebt voor jezelf.

Daarom hebben mensen Timemanagement uitgevonden…

Je kunt gewoon niet alles doen.

Tenzij je erg kleine doelen hebt (bijvoorbeeld elke dag opstaan), lukt het je niet alles te doen dat je moet doen. Geen schijn van kans!

De meeste mensen hebben meer doelen en wensen dan dat ze er tijd voor hebben. Mensen die actief bezig zijn met timemanagement zijn dezelfde mensen die structureel te veel hooi op hun vork nemen.

Wanhopig proberen ze alles in hun agenda te plannen.

Maar dat lost het probleem niet op…

Wat is het werkelijke probleem?

Het werkelijke probleem met tijd is dit: als je bezig bent met het managen van de dingen die je moet doen, mis je tijd voor de dingen die je wilt doen.

Daar gaat het in feite om. En timemanagement lost dat probleem niet op. Daar hebben we iets anders voor nodig: Energiemanagement.


Wil je meer leven in het Nu?

Volg dan deze online Cursus Leven in het Nu.
Stop met denken – en begin te genieten van dit moment.
De cursus is gemakkelijk te volgen in je eigen tempo.
Meer dan 15.000 cursisten gingen je voor!

Wat is Energiemanagement?

Energiemanagement gaat uit van het managen van je energie, niet van je tijd. Heb je wel eens gedaan wat je helemaal fantastisch vond? Heb je gemerkt dat je dat totaal geen moeite kostte? Dat je uren kon doorgaan? Dat je er gewoon gelukkig van werd?

Tijd was niet belangrijk – het ging om de energie die je ervan kreeg. Hoelang het duurde, maakt je niet uit.

Het verschil tussen een mooie vrouw en een hete kachel.

Het tegenovergestelde heb je ook wel ervaren. Taken waar je enorm tegenop zag en die je veel energie kosten. Als je daarmee bezig was, dan kroop de tijd. Het kostte je heel veel inspanning.

Je dacht maar aan één ding: “Was ik hier maar klaar mee!”

Einstein verklaarde zijn Relativiteitstheorie als volgt: “Als je samen bent met een mooie vrouw, lijkt een uur slecht één minuut te duren. Als je je hand op een hete kachel legt, lijkt één minuut meer dan een uur te duren.”

Dat is het verschil tussen dingen die je energie geven en energie kosten.

Tijd is dus relatief en afhankelijk van wat je doet. Energie is absoluut: of je hebt het – of je hebt het niet.

Energiemanagement in de praktijk.

Hoe pas je dit nu toe in de praktijk? Hoe krijg je meer energie?

Dat is allemaal een kwestie van focus. Richt je aandacht op de dingen die je leuk vindt. Die je vrolijk maken, waar je blij van wordt. Besteed meer tijd aan dingen:

1. Die je geweldig vindt.
2. Die je makkelijk afgaan.
3. Die je inspireren en stimuleren.
4. Die je uren (of dagen!) zou kunnen doen.
5. Die je ook in je vrije tijd wilt doen.

Negeer, vermijd of delegeer wat je niet leuk vindt.

Wat doe je met de dingen die je niet leuk vindt? Probeer zo veel mogelijk van die dingen niet te doen.

Je kunt ze ook uitbesteden: zorgen dat iemand anders het doet.

Het geeft mij ontzettende veel energie niet bezig te zijn met mijn boekhouding! En de persoon die het voor mij doet, krijgt er juist wel energie van. De perfecte oplossing.

Dus doe zo veel mogelijk dingen die je wilt. Negeer, vermijd of delegeer de rest. Stop je tijd te verspillen met dingen die je eigenlijk niet wilt doen.

Lees een inspirerend boek, ga op zoek naar je droombaan, koop een hangmat, breng je tijd door met mensen die je lief zijn of begin een nieuwe hobby.

Het is jouw leven. Alleen jij bepaalt hoe je het wilt besteden…

Wanneer begin je werkelijk te leven?

Als je je energieniveau verhoogt, dan begin je werkelijk te leven. Voorbij zijn de momenten dat je uitgeput op de bank zat en voor de tv in slaap viel. Voorbij zijn de krampachtige takenlijstjes. Voorbij is het gevoel dat je aan het wachten bent op je echte leven.

Op het moment dat je je aandacht richt op de dingen die je energie geven, gaat alles makkelijker.

Je sjeest door de dag en wordt nauwelijks moe. Je boekt meer en sneller resultaat. Je wordt veel productiever. Je wordt vrolijker en krijgt meer plezier in het leven.

De vraag was: “Waarom wil ik meer energie?” Het beste antwoord is: “Zodat ik meer dingen kan doen die ik wil!”

Deze online training gaat je helpen:

Ontdek meer energie, geluk en plezier:


WIL JE MEER LEVEN IN HET NU?

Volg deze online training en stop met denken & begin te leven!

JA, IK WIL LEVEN IN HET NU

15.000+ cursisten gingen je voor!Op jouw succes,

Frank de Moei
Professional Coach
Newstart.nl | Training in Geluk en Succes

Ik ben een professionele life-coach, gespecialiseerd in persoonlijke groei. Sinds 2008 heb ik via deze site meer dan 15.000 cursisten online begeleid in het ontwikkelen van meer zelfvertrouwen, meer ontspanning, betere relaties, leuker werk en meer geluk in hun leven.
Download mijn gratis e-boek:

Zo krijg je wat je echt wilt