10 Redenen waarom je doel nog niet is bereikt

Als jij al heel lang bezig bent met het bereiken van je persoonlijk doel, maar het is je nog niet gelukt, geef dan niet op!
Het kan zijn dat je door een kleine aanpassing je doel wel bereikt.
Gebruikt de checklist hieronder om te controleren of jouw doel aan een van deze voorwaarden voldoet. In dat geval weet je wat je te doen staat.

Dit zijn de tien redenen waarom jij je doel nog niet hebt bereikt:

1. Je doel is niet duidelijk geformuleerd.

Als het gaat om doelen dan is de gouden regel: hoe duidelijker, hoe beter. Zie het als een vakantie. Ik vraag: ‘Waar ga je naar toe?’ En jij antwoordt: ‘Ik weet het niet precies. Ik denk ergens naar het zuiden.’ Dan kun je dus in Spanje of Italië terechtkomen, maar ook in Thailand of Antarctica. Een groot verschil.
Als je niet weet waar je naar toegaat, hoe kom je daar dan?

Stel dat ik je die vraag nog een keer zou stellen en jij zou antwoorden: ‘Ik ga naar Portugal. Ik neem het vliegtuig en land op de eerste dag om 16.00 uur. Vervolgens neem ik een huurauto en rijd in 3 uur naar de plek van bestemming. We hebben daar een volpensioen geboekt en weten precies wat er in de omgeving te doen is. De hele vakantie duurt 18 dagen en kost 1200 euro.’ Dan weet je precies wat je gaat doen en hoe je het gaat doen. Hoe gedetailleerd weet jij wat je wilt bereiken?

2. Je prioriteiten liggen verkeerd.

Je wilt je doel wel bereiken, maar er komen continu dingen op je pad die je aandacht eisen, waardoor je niet gefocust bent. Hoe belangrijker je doel, hoe hoger het op je prioriteitenlijst moet komen te staan. En, hoe meer je ervoor zult moeten laten.
Stel jezelf bij alles wat je doet de volgende vraag: ‘Brengt dit mij dichter bij mijn doel of niet?’

3. Je investeert niet voldoende.

Een investering kan geld zijn, aandacht of tijd. Je krijgt alleen iets als je eerst wilt investeren. Dit geldt zelfs voor de staatsloterij!
Heb je al jouw tijd en energie erin gestopt of ben je op halve kracht bezig? Wil je iets voor niets? Of ben je bereid er moeite voor te doen?


Hoe krijg je wat je wilt?

Download ons gratis eBoek Hoe Je Krijgt Wat Je Echt Wilt.

Stap uit je hoofd – en geniet van een ontspannen leven.

Meer dan 35.000 keer gedownload!

“Interessant, boeiend en leerzaam! Het geeft me ontzettend veel steun. Wat ben ik blij dat ik dit gevonden heb. Het verrijkt echt mijn leven!”

Hoe je alles krijgt wat je wilt


4. Je verwart productiviteit met activiteit.

Activiteit is de tijd en energie die je ergens in steekt. Dit heeft niets te maken met resultaat. Productiviteit is het resultaat dat je krijgt door je activiteit. Stel dat je, om jouw doel te bereiken, twee mensen moet bellen. Een telefoongesprek is dan productief. Maar drie uur doorbrengen met surfen op het Internet niet. Dat kost je wel tijd, maar levert je niets op. Als je geen resultaat ziet, vraag jezelf dan af: ‘Ben ik gewoon bezig of haal ik hiermee resultaat?’

5. Je doel is niet realistisch.

Je wilt bij wijze van spreken op je veertigste nog aan de Olympische Spelen meedoen. Of binnen een maand een miljoen verdienen. Ik zeg niet dat je niet groot moet dromen. Integendeel, als je mikt op de sterren en je mist, dan kom je in ieder geval in de hemel uit. Maar misschien overschat je wat je kunt doen binnen in een dag of week. En onderschat je wat je kunt bereikt op de lange termijn. Heel veel is mogelijk, maar zorg dat je doelen bereikbaar zijn voor jou. Niet alleen voor superman.
Hoe realistisch is jouw doel?

6. Je leert niet van je fouten.

Je loopt continu tegen dezelfde muur zonder te bekijken of je er ook omheen kunt gaan. Bekijk wat niet goed gaat en stel je benadering bij. Dit betekent niet dat je niet moet doorzetten. Dit betekent alleen dat je op een intelligente manier moet kijken waar je mee bezig bent en of je dat niet slimmer kunt aanpakken. Als je een hamer gebruikt om een boom om te hakken kost het je drie weken. Neem je een kettingzaag, dan ben je binnen een uur klaar.
Ben jij wel slim bezig?

7. Je leert niet van anderen.

Alles wat je wilt bereiken is waarschijnlijk al eens door anderen gedaan. Hoe deden zij dat? En wat deden ze fout? Je kunt veel leren van hun ervaringen. Als je een vreemde taal wilt leren, ga je toch ook naar een leraar? Of lees je dan gewoon een woordenboek door? Als je oprecht geïnteresseerd bent in hoe iemand succes heeft behaald, dan willen de meeste mensen je wel een paar tips geven.
Vind het wiel niet opnieuw uit, maar leer van andermans lessen. Van wie kun jij leren?

8. Je geeft te snel op.

Veel mensen geven op net voordat ze succes krijgen. Het kost nu eenmaal tijd om een doel te bereiken en de aanhouder wint. Als jij echt je doel wilt bereiken en je hebt plezier in wat je doet, ga er dan mee door totdat je succes hebt. Je mislukt alleen als je opgeeft. Die paar extra stappen maken het verschil tussen een medaille voor een geslaagde marathon of zomaar een eind lopen.
Ben jij een volhouder?

9. Je bent bezig met het resultaat, maar de manier waarop geeft je geen plezier.

Dit is een enorme valkuil. Je wilt wel het eindresultaat, maar het proces om er te komen maakt je niet blij. Je wilt wel inkomsten met je werk, maar vindt het werk zelf niet leuk. Denk je dat je een resultaat kunt bereiken terwijl je totaal geen plezier hebt in waar je mee bezig bent? Ik denk het niet. Een goed doel is het resultaat dat je krijgt met doen waar je plezier in hebt. Als je naar Italië wilt, maar absoluut niet van reizen houdt, heb je een probleem.
Doe jij waar je plezier in hebt?

10. Je doel is eigenlijk niet wat je wilt.

Diep van binnen weet je wat je echt wilt. Het kan zijn dat je eigenlijk iets anders wilt dan je huidige doel. Misschien omdat je jouw doel alleen hebt gekozen om status te krijgen of omdat anderen het ook doen. Misschien vind je dat je het moet doen, maar wil je het eigenlijk niet. Uiteindelijk zijn alleen die doelen de moeite waard, die jij zelf, om jouw persoonlijke redenen, graag wilt bereiken. Omdat jij dat wilt. Niet voor status, niet voor anderen, maar voor jouw eigen plezier.
Wat wil je nu eigenlijk?


Wil jij echt succesvol worden?

Volg dan deze online cursus Meer Succes In Je Leven.

Ontwikkel een ijzersterke mentaliteit. Bereik elk doel dat je wilt!

Meer dan 15.000 cursisten gingen je voor.

“Ik weet zeker dat dit mijn leven heeft veranderd – nu al. Door alle vragen, krijg je direct inzicht in jezelf en over je leven. Bedankt!”

Ontdek de snelste weg naar succes


Over de schrijver 

Frank De Moei

Ik ben een professionele life-coach, gespecialiseerd in persoonlijke groei.

Meer dan 15.000 cursisten heb ik inmiddels geholpen met een gelukkig en succesvol leven.

Wat wil jij?
Wil jij meer zelfvertrouwen, minder stress, betere relaties, leuker werk, meer geluk en meer succes?
Deze Online Trainingen gaan je helpen!

Meer over
Meer over Frank
Ervaringen van cursisten

Ontdek Het Geheim


Hoe krijg je wat je ècht wilt?


ONS GRATIS EBOEK

35.000 Lezers gingen je voor


Ook leuk om te lezen:

Reageer op dit artikel

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>