Waarschuwing – het gevaar van leven in het nu

Wees voorzichtig met leven in het nu! Vergeet niet dat het enorme consequenties heeft: je vergeet je doelen, je kunt niet meer piekeren, je kunt nooit meer gespannen zijn. Wat moet je met al die vrije tijd?

Zeg niet dat je niet gewaarschuwd bent.

Aan leven in het nu zitten enorme nadelen – nadelen die gevaarlijk kunnen zijn voor je gezondheid, je relaties, je doelen en nog veel meer. Als je na het lezen van dit artikel toch nog besluit meer in het nu te willen leven, dan wens ik je veel succes. Ik heb er alles aan gedaan om je te waarschuwen. Ik ben de persoon die later zegt: “Ik zei het je toch?”

Eigenlijk zou je op leven in het nu een sticker moeten plakken met de boodschap: “Pas op! Alleen voor mensen die niets anders meer willen!” Maar waar zouden we de sticker moeten plakken? Het nu is nu eenmaal niet grijpbaar. Dus weet waar je aan begint. De lijst met nadelen van leven in het nu is eindeloos, maar dit zijn de belangrijkste:

1. Als je leeft in het nu, vergeet je je doelen.

Logisch toch? Als je geniet van dit moment, waarom zou je dan nog iets willen bereiken? Alles wat je wilt is genieten van het leven en dat doe je dan al. Dus je loopt het risico minder hard te werken, minder overuren te maken en de balans tussen werk en privéleven weer terug te vinden.
Maakt dat je gelukkig?

Is het eigenlijke doel van het leven niet om continu achter je doelen aan te lopen? Waarom maken we ons anders zo druk? Wat voor zin heeft het leven als we niet blijven hopen ons doel te bereiken? Wat moeten we dan – accepteren dat alleen dit moment telt?

2. Als je leeft in het nu, kun je nooit meer piekeren.

Ook zo’n enorm nadeel. Wat moeten we in hemelsnaam met als die vrije tijd? Waar moeten we onze hersenen dan voor gebruiken? Plotseling zitten we met duizenden uren vrije tijd. Daar zit toch niemand op te wachten? Wees eerlijk – we vinden piekeren toch heerlijk? Anders zou niemand het toch doen?

En er is nog een groter nadeel dan dit: wat gebeurt er dan met al die dingen waar we ons zorgen over maken? Die worden dan toch nooit meer opgelost? Zo creëer je alleen maar chaos. Het hele doel van zorgen maken is toch dat we daarmee onze problemen oplossen? Wie zit te wachten op minder zorgen of stress?

Nou ja als je dan per se ontspannen wilt zijn:


Wil je meer Innerlijke Rust?

Volg dan deze online cursus Leven in het Nu.

Stap uit je hoofd – en geniet van een ontspannen leven. Meer dan 15.000 cursisten gingen je voor!

“Dank je wel – ik ben heel blij. Het loslaten van negatieve gedachten, gewoon mezelf zijn, dat ontspannen gevoel… heerlijk!”

Bestel direct – nu voor € 67


3. Leven in het nu nadelen – je kunt nooit meer gespannen zijn.

Daarmee klapt ons hele systeem in elkaar. Weg farmaceutische industrie, weg therapeuten, masseuses, sauna’s, meditatiemuziek en Boeddhistische kralenkettingen. Heb je enige idee hoeveel dat onze economie gaat kosten? Als de helft van de wereld zelfstandig ontspannen kan zijn, wordt de andere helft van de wereld werkeloos.

Het is toch heerlijk om ‘s ochtends in de trein al die gespannen gezichten te zien? Is er iets leukers dan mensen gestrest in een rij te zien wachten? Wat is er zo fijn aan ontspannen zijn? Het lijkt me nogal saai. Ik stel voor dat we dat overlaten aan onze huisdieren, die hebben toch niets beters te doen.

Leven in het nu – is het allemaal onzin?

Alles wat ik hierboven heb beschreven klopt niet. Er zijn helemaal geen nadelen aan leven in het nu. Draai het bovenstaande om en je hebt juist de belangrijkste voordelen te pakken: leven in het nu zorgt voor ontspanning.

En vertel me niet dat gespannen zijn natuurlijk is – dat is het niet. Kijk maar naar onze huisdieren. Ooit een hond of kat gestrest gezien? Ontspanning is natuurlijk – we zijn het alleen compleet vergeten.

Astrale wat?

Ik las op een website de waarschuwing dat leven in het nu een “astrale programmering is die jou doet vergeten dat je een hologram van deze incarnatie bent.” Het kan aan mij liggen, maar dat klinkt niet logisch.

Vooral omdat ik helemaal niets begrijp van die zin. Ik zie het eenvoudiger: probeer te leven in het nu en vertel me dan of dat goed voelt. Voelt het goed, blijf het dan gewoon doen. Voelt het niet goed, stop er dan mee. Luister altijd naar je eigen gevoel en neem niets aan zonder het zelf te ervaren.

Alles wat we willen bereiken, doen we met maar één motief: we willen ons goed voelen. Gelukkig zijn, ontspannen zijn, vreugde ervaren, plezier beleven: hoe je het ook noemt. Vraag: wanneer willen we ons dan goed voelen? Antwoord: nu.

Vraag: kun je dan ooit gelukkig zijn op een ander moment? Antwoord: is er een ander moment dan het nu? Stap uit je hoofd en geniet van het moment, dat is alles wat je nodig hebt om gelukkig te zijn.


Ontdek Leven In Het Nu.

Volg de Online Training Leven In Het Nu.

– Ontdek diepe innerlijke rust.
– Vergeet je zorgen.
– Geniet bewust van elk moment.

Je ontvangt:
– 13 Praktische lessen met effectieve handvatten.
– Uitgebreide audio oefeningen bij elke les.
– Een geweldige eBoek met 100 pagina’s extra inzichten.

Leer in je eigen tempo, met levenslange toegang.
Coach jezelf en leef ontspannen en bewust!

Meer Informatie
Bestel Direct voor € 67


En jij – leef jij in het nu?
Geniet jij van elk moment of vind je dat moeilijk?

Over de schrijver 

Frank De Moei

Ik ben een professionele life-coach, gespecialiseerd in persoonlijke groei.

Meer dan 15.000 cursisten heb ik inmiddels geholpen met een gelukkig en succesvol leven.

Wat wil jij?
Wil jij meer zelfvertrouwen, minder stress, betere relaties, leuker werk, meer geluk en meer succes?
Deze Online Trainingen gaan je helpen!

Meer over
Meer over Frank
Ervaringen van cursisten

ONTDEK HET GEHEIM

Hoe je krijgt wat je echt wilt !

Download ons gratis eBoek.

35.000 Lezers gingen je voor.


Ook leuk om te lezen:

Reageer op dit artikel

 • Beste Frank,
  Allereerst hartelijk dank voor de boeiende artikels en het steuntje in de rug dat ik nodig had!
  Stres en piekeren heeft me nog nooit een stap vooruit gebracht in het leven, integendeel heeft stres en piekeren me altijd gedemotiveerd en ontnam het me de motivatie ideeen om te zetten in werkelijke actie. Wees zelfzeker van jezelf op elk moment dat je mag beleven, denk half zoveel na over de dingen en voer er dubbel zoveel van uit!

  groeten Wim

 • Beste Wim,

  Graag gedaan en bedankt voor de aanvulling :)

  Vriendelijke groet,
  Frank

 • Lilian schreef:

  Dag Frank,
  Wil je nooit meer zo aan het schrikken maken?
  Probeer ik eindelijk te genieten van het hier en nu, is het weer niet goed! Ik had je bijna gewist uit mijn vriendenlijst…..

  Voor mij is de dubbele boodschap in dit artikel: leven in het hier en nu is goed. Doelen stellen in het leven is goed, maar probeer wel te blijven genieten van wat je nu hebt. En natuurlijk: doen is het eerste stapje zetten.
  Heb ik het zo goed begrepen?

  Groet, Lilian

 • Beste Lilian,

  Absoluut :)
  Uiteindelijk proberen we al onze doelen te bereiken om er daarna gelukkiger van te worden. Waarom zouden we daarmee wachten?

  Zijn we nu weer vrienden?

  Vriendelijke groet,
  Frank

 • Beste Frank,

  Je maakte mij ook even aan het schrikken!
  Gelukkig kwam het weer goed na het verder lezen.
  Het is allemaal zó herkenbaar en als je de artikelen leest
  dan word je er weer aan herinnerd wat waarde heeft in het leven.
  groetjes
  Wil

 • Marleen schreef:

  Geweldig leuk.?

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
  >