fbpx

Ervaringen - Leven In Het Nu


Hier lees je alle ervaringen van cursisten met de Online Training Leven In Het Nu

  • Ruim 15.000 cursisten hebben onze online trainingen gevolgd.
  • 100% Vertrouwelijkheid is de basis van onze eCoaching.
  • Heb je vragen? Stel ze gerust!
Frank de Moei

Frank de Moei | Professsional Coach & Trainer | Meer over Frank

Dat ontspannen gevoel – heerlijk!
Beste Frank, DANKJEWEL!! Ik ben blij met de online training ‘Leven in het NU’. Vooral het inzicht, het begrijpen hoe de hersenen werken was een eyeopener voor mij. Van weerstand en controle naar acceptatie en vertrouwen. Hoe mooi is dat! Het loslaten van negatieve gedachten, gewoon mezelf zijn, dat ontspannen gevoel… ppffff… heerlijk. Het is zoals het is, en dat is goed. Wat fijn dat ik dit nu kan ervaren. Het lukt nog niet altijd. Door verder te gaan met oefenen gaat dat vast lukken.

De cursus is goed van opzet. Stap voor stap goede uitleg en met duidelijke voorbeelden en oefeningen. Ik kan nog niets bedenken wat ik eraan mis, dus een dikke pluim voor jou!! Ik ga rustig verder met het volgen van de komende lessen. Het voelt niet als moeten, ik doe het graag. Nogmaals dank en veel succes met je goede werk. Hartelijke groet,
JR, vrouw

Ik voel me heerlijk ontspannen
Beste Frank, vanmorgen heb ik deze leerzame les ontvangen waar ik heel blij mee ben. Je hebt een hele fijne stem om naar te luisteren. Ik vind het waardevolle oefeningen. Na de oefeningen voelde ik me heerlijk ontspannen. Je achtergrondmuziek vind ik fijn, heel rustgevend en zoals al eerder gezegd vind ik je stem heel prettig om naar te luisteren.

De oefening was een leuke ervaring. Van een hoge ademhaling bij het denken aan iets minder leuks, naar een diepere ademhaling na het loslaten van de gedachte. Als ik bewust aan iets leuks denk verschijnt er vanzelf een glimlach op mijn gezicht en stroomt er een fijn gevoel door me heen. Leuk dat je 2 verschillende dingen kunt ervaren en zelf kunt kiezen welke van de twee je wilt ervaren.

Hartelijk bedankt voor alle lessen tot nu toe. Ik ga deze week oefenen met het loslaten van gedachten en me verheugen op je volgende les. Mede dankzij jouw cursussen wordt mijn leven fijner en fijner.
JV, vrouw 

Meer balans tussen hoofd, hart en lichaam
Beste Frank, het werkt bij mij, en daar ben ik heel blij mee! Je theorie en oefeningen sluiten prima aan bij wat ik nodig heb om met meer balans tussen hoofd, hart én lichaam te krijgen. Ook ik zit te veel in mijn hoofd, nog steeds maar de cursus slaat de spijker op z’n kop, het gaat de goede kant NU op. Voelt goed, dank daarvoor.
LS, man 

Fantastisch om in het nu te leven
Beste Frank, ik ben blij deze cursus te hebben gevolgd, heeft me veel rust gegeven en dat in deze moeilijke periode. Het is een prettige cursus, goed te volgen. En hoe relaxed is het om in het nu leven, fantastisch!! Het heeft mij goed gedaan!! Hartelijke dank hiervoor. Groetjes,
TE, vrouw

Sterke aanrader voor iedereen
Beste Frank, zoals altijd zijn je cursussen heel praktisch en goed begrijpbaar met een vleugje humor. Drie jaar geleden heb ik mindfulness gevolgd was ook goed, heb het idee dat jouw cursus voor mij dieper ging. Elke dag probeer ik te oefenen en de energie rond mijn lichaam voelen vind ik prachtig. In verbinding komen met mezelf, wat is er mooier dan dat.

Wil daar graag nog wat dieper ingaan mocht dat kunnen, werken met die energie, mocht je daar nog een cursus over hebben volg ik ze graag. Maar ik weet dat niet iedereen daar interesse in heeft. Ben heel blij dat ik je cursus heb gevolgd en zelfs indien de mensen mindfulness hebben gevolgd vind ik dit een sterke aanrader voor iedereen. Bedankt voor alles, nog veel succes met alles wat je doet. Groetjes,
MV, vrouw 

Weg met de angst – deze oefeningen brengen me rust
Ik heb altijd gedacht dat leven veel makkelijker moest zijn dan ik het ervaarde, maar het lukte me niet het leven te begrijpen of het voor mezelf makkelijker te maken.

Na honderden boeken en artikelen gelezen te hebben en tientallen video’s bekeken te hebben, steeds met de hoop dat het mijn leven beter zou maken, besloot ik kort geleden er een punt achter te zetten en te accepteren dat het me nooit zou lukken. Ik ben nu 61 jaar en besloot dat 30 jaar proberen genoeg was.

Toen viel mijn aandacht op jouw cursus Leven in het nu. Ik wist van mezelf dat ik leven in het nu vermijd, dat het me teveel confronteert met wat ik allemaal niet goed vind aan mijn leven en aan mezelf. Maar aan de andere kant werd ik er sterk naar toe getrokken.

Ik ben nu 61 en heb ontdekt dat ik niet de rest van mijn leven bang wil zijn. En dat ik ook geen zin meer heb om te proberen mezelf te verbeteren terwijl dat toch niet lukt.

Gewoon maar leven in het nu werd een steeds aantrekkelijker idee. Daarom heb ik me aangemeld voor jouw training. En daar ben ik heel blij mee. Het is net of het precies op het goede moment komt en jij de juiste persoon bent. Jouw oefeningen brengen me rust en jouw theorie brengt me helderheid en inzicht.

Door jouw training te volgen ben ik me veel bewuster geworden. Ik merk dat mijn angst om te ervaren afneemt. Dat ik mijn angstgevoelens kan waarnemen zonder dat ze me overweldigen. Dat ik mijn onrustige gedachten kan waarnemen zonder ze meteen te labelen als fout. Dat er een soort van stilte in mezelf ontstaat.

Die momenten van stilte, in combinatie met het denken van mooie gedachten, en het openstaan en dankbaar zijn voor nieuwe inzichten, maken mijn leven een stuk fijner. Ik ben blij dat ik dit mee mag maken.
JT, vrouw 

Ik koester deze cursus voor de rest van mijn leven
Beste Frank, ik heb nu jouw allerlaatste cursus, Leven in het Nu, afgerond. Met de aanwijzingen daarvoor blijf ik de rest van mijn leven oefenen! Jouw aanwijzingen zijn zo praktisch, dat kan gewoon niet mis gaan, als ik blijf oefenen. De aanhouder wint, zeggen ze.

Ik ben nog lang niet waar ik zou willen zijn, maar ik merk als HSP kleine, positieve veranderingen in mijn dagelijks leven. Ik heb minder het gevoel dat ik constant dingen “moet” doen. Tijdens het eten heb ik mijn aandacht meer bij wat ik eet en hoe snel of langzaam ik eet en wat ik proef en zo. Tijdens een bepaalde activiteit, zoals bijvoorbeeld afwassen of mijn vingernagels knippen, heb ik soms ineens een blij gevoel, zonder directe aanleiding. Hee, denk ik dan, waar komt dat vandaan?

De eerste keer dat ik “waar komt mijn volgende gedachte vandaan?” tegen mezelf zei, was het 1, 2 of 3 seconden stil in mijn hoofd! Ik zei tegen mezelf/mijn hoofd: zo, daar heb ik je tuk, daar heb je niets op te zeggen, hè? Ik moest er echt om lachen, want dat had ik nooit meegemaakt! Ik gebruik die 3 vragen nog steeds tussendoor, als het héél erg druk is in mijn hoofd. En het werkt iedere keer!

Ik krijg daar een blij gevoel van! Het gaat om het principe dat je je iets afvraagt, waar je hoofd geen antwoord op heeft, geweldig! Het valt me steeds meer op welke gedachten ik op welk moment heb. Pas na bewustwording kun je er iets aan doen, zeg jij, en dat is waar. Ik schrok inderdaad van de eerste keer dat ik bewust was van hoeveel gedachten ik had! Jeetje, dacht ik toen, wat een chaos! Dan kies ik liever bewust voor mijn gevoel (zintuigen).

In jouw cursussen ben jij heel bemoedigend, dat is fijn! Het is ook bemoedigend te lezen, hoe jij het persoonlijk hebt ervaren en wat je nu hebt bereikt. Ik zeg iedere keer jouw aanwijzingen tegen mezelf, zoals: je moet er iets voor doen, niet vergelijken, controle loslaten, stap voor stap, het hoeft niet perfect, het hoeft niet snel, het is goed zo, blijven oefenen, focussen op de positieve dingen, elk moment van leven in het nu is vooruitgang, en meer.

Mijn dank voor al jouw cursussen, ik koester en beoefen ze voor de rest van mijn leven, want ik ben nog niet waar ik zou willen zijn. De dagelijkse oefeningen moeten automatisme worden en spontaan in me opkomen. Het voelt goed om elke dag met persoonlijke ontwikkeling bezig te zijn. Alle beetjes helpen, toch? Het is voor een goed doel: je goed en gelukkig voelen, waardoor je anderen kunt helpen zich goed en gelukkig te voelen, zoals jij dat al doet.
DI, vrouw 

Positiever in het leven
Hallo Frank, ik kreeg na de aanmelding de eerste mail van de cursus en mijn gevoel daarover was meteen: “hier kan ik wat mee” en dat bleek ook wel in de vervolg e-mails. Ik heb alles aandachtig doorgenomen en de meeste onderwerpen en punten sprak mij aan om anders en positiever in het leven te staan. Uiteraard val ik wel eens terug naar mijn “oude gewoontes” maar dan neem alles nog eens door en put daar weer heel veel energie uit. Ik besef wel dat ik er nog niet ben, maar mede door deze cursus en de bijgevoegde onderwerpen zoals: “Hoe krijg je rust in je hoofd?”, ben ik ervan overtuigd dat ik op de goede weg ben. Mijn dank daarvoor, Frank.
NK, man 

Heel goed opgebouwd en goed beschreven
De cursus was intens en ik heb er heel veel aan. De cursus is heel goed opgebouwd met samenvattingen, oefeningen, etc. Wat mij altijd opvalt van je cursussen is dat het zo goed beschreven is. Het lijkt allemaal zo vanzelfsprekend en makkelijk maar als je echt de diepte ingaat en je verdiept in het onderwerp – dan komen er toch dingen naar boven waar je niet aan hebt gedacht, dat je echt hebt weggestopt!

Ik heb al je cursussen (sommige uitgeprint in ordners) die ik regelmatig uit de kast haal om me zelf weer op te frissen en te motiveren. Ben heel blij met alle materie die je hebt gedeeld.
GS, vrouw 

Je leert echt in het moment te leven
Dag Frank, bedankt voor de fijne cursus. Prachtig samengesteld en heel duidelijk in begrijpbare en vattende woorden. Je leert echt in het moment te leven omdat er geen ander is en het geluk is enkel in dit moment te vinden. Prachtig hoe je verwoord dat onze hersens steeds bezig zijn met verleden en toekomt. Kortom een prachtige cursus, een aanrader aan iedereen bedankt. Groetjes,
MG, vrouw 

Ik kon er weer tegenaan
Ik heb de training beluisterd/gelezen als ik er weer aan toe was. Als ik het weer eens moeilijk had doordat mijn gedachten [ meestal negatief ] weer eens mij in zijn greep gevangen hield. Als ik alles gelezen en beluisterd heb dan kon ik er weer een poosje tegen en ging het weer een poosje goed.
SM, vrouw

Simpele uitleg van moeilijke vraagstukken
Ik vind dat jij geweldig goed en op een simpele manier moeilijke vraagstukken behandeld en uitlegt. Ik heb véél zin om met de cursus te beginnen.
DH, vrouw

Houvast
Wat een goede cursus. Het benoemen en uitvoerig toelichten, uitleggen van wat denken met je doet en vooral dat het normaal is, stelde me gerust. De trage opbouw met aandacht voor uitleg en tools hielpen mij al bewuster worden. Makkelijk is het niet maar nu heb ik tenminste een houvast. Ik kijk wekelijks uit naar de volgende les.
KV, vrouw

Bewustwording
De cursus zorgt ervoor dat ik weer meer stilsta bij mijn gedachtes en dat ik me daarin kan verliezen. Inhoudelijk leer ik niets nieuws. Het gaat me om de bewustwording.
Wat ik goed vond aan de cursus is de uitleg over bewustwording. Jammer dat er een week tussen de lessen zit. De verwachtingen vind ik zeer hooggespannen als gezegd wordt dat er meer rust en vooral meer stilte kan komen. Ik mis de relativering. Eerdere cursussen die ik bij Newstart heb gevolgd vond ik meer to the point.
DM, vrouw

Hoe je uit je hoofd kunt stappen
Ik vond het een zeer positieve cursus. Het leer je praktisch hoe je uit je hoofd, en in je lichaam kunt stappen. Ik vond het zeer begrijpelijk uitgelegd en héél eenvoudig verwoord. Wat een super prettige stem heeft Frank. Bedankt voor deze cursus.
DH, vrouw

Veel geoefend
Ik ben heel enthousiast. Ik heb geleerd om veeel te oefenen. Dit werd in de cursus stap per stap goed uitgelegd. Je staat er wel alleen voor en dat is niet altijd eenvoudig dus communiceren met andere deelnemers zou een bust kunnen zijn.
FT, vrouw

Dit komt binnen
Een fijne cursus! Ik heb nog meer begrip gekregen over hoe je geest werkt, hoeveel impact het piekeren heeft en waarop. Het was goed om de geschreven uitleg (terug lezen, herhalen) en de audio woorden met de oefeningen, te combineren. Frank heeft een rustige prettige stem om naar te luisteren. De taal is praktisch, eenvoudig, begrijpelijk gesteld, de taal die meteen binnenkomt bij de essentie.

Goede combinatie van theorie, herhaling en rust
Ik heb de cursus positief ervaren. Ik heb geleerd over de relatie tussen gedachten en emoties, en hoe negatieve gedachten je uit het Nu houden en je bezig houden met zaken die niet werkelijk zijn. Ik vond het goed dat er eerst theorie gegeven werd, en dan herhaling en rust waarmee een en ander wordt geoefend.
RS, man

Duidelijke uitleg
Ik vind het een heel goede cursus, met een duidelijke uitleg. Ik begrijp het wel, maar het toepassen lukt (nog) niet.
TE, vrouw

Geweldig
Frank, ik denk dat je niet half beseft wat voor uitwerking de cursus op me heeft. Het is geweldig. Veel meer dan "dank je wel" kan ik niet zeggen, maar het is wel gezegd met dankbaarheid.
Ik vind het een geweldige cursus. Ik ben erachter gekomen dat ik niet alleen een groot probleem had, maar dat heel veel mensen worstelen met hetzelfde. Je komt heel begrijpelijk over, zowel mondeling als in geschreven tekst.
TE, vrouw

Mooi, duidelijk en begrijpelijk
Deze cursus heeft me geholpen om met een beter beeld naar mezelf te kijken.
Ik vond het een zeer goede cursus. Het was mooi, duidelijk en begrijpelijk geschreven. Ga zo door!
MT, man

Goed beschreven en prettig leesbaar
Ik weet nu wat gedachten eigenlijk zijn, en dat er ruimte is tussen de gedachten. Ik heb ook geleerd hoe beter te focussen op de buikademhaling voor een bewuster gevoel van mijzelf in plaats van allerlei gedachten. Ik vind de cursus goed, met duidelijke inzichten, goed beschreven en prettig leesbaar.
RB, man

Fijn om herinnerd te worden
Eigenlijk wist ik dit al allemaal, maar toch fijn om er terug even aan herinnert te worden. Alles was alweer wat verwaterd. Ik vind het een positieve cursus.
WH, man

Concrete ideeën gekregen om in het nu te leven
Ik ben zeer positief. Heb concrete ideeën gekregen om in het nu te leven. De cursus was praktisch toepasbaar.
GS, man

Heel duidelijk en praktisch
Ik weet nu hoe je kunt leven in het nu, hoe het eruit ziet. En hoe daar te komen. Ik vond het een goede cursus, heel duidelijk en praktisch. Bedankt!
RW, vrouw

De spijker op zijn kop
Hallo Frank, de afgelopen jaren heb ik veel ellende meegemaakt. Jouw cursus Nooit meer Zorgen of Stress heeft mij daar heel veel in geholpen. Nu ben ik bezig met de cursus Leven in het nu. Voor mij is dit de spijker op z’n kop. Ik zit mij veel te veel zorgen te maken over dingen die er eigenlijk helemaal niet toe doen. Het is geweldig om dat te ontdekken. Het is wel moeilijk om het te leren, maar dat komt wel met veel oefenen. Ik vind het tempo van de audio oefeningen perfect, en je stem is ook goed. Ik heb meerdere mensen gewezen naar de goede cursussen die jij maakt.
MG, man 

Goede opbouw en rust in oefeningen.
Ik heb de cursus positief ervaren. Ik ben me er nu van bewust dat ik meestal de hele dag in mijn hoofd zit. Ik voel me bewust onbekwaam (ik kwam van onbewust onbekwaam) en hoop door meer te oefenen meer 'nu'-momenten te beleven. Eenzaamheid is mijn grote probleem en heb meestal moeite om het eenzame nu te accepteren. De opbouw van het lesmateriaal zit goed in elkaar en de rust die van de oefeningen uitgaat vind ik ook fijn. Bedankt voor de fijne cursus.
AL, vrouw

Ik heb geleerd mijn gedachten los te laten.
Een hele goede cursus. Ik heb geleerd mijn gedachten los te laten. Alle inzichten werden kalm en rustig uitgelegd.
JK, man

Bewust van mijn gedachten.
Een positieve training. Het leert me bewust te zijn van gedachten en keuze wat er mee te doen. Wat ik goed vond aan de cursus is de herhaling en het tempo waarin de oefeningen ingesproken zijn. Frank heeft een prettige stem.
MD, vrouw

Heeel goede inzichten en oefeningen.
Ik geef graag mee dat ik de inzichten én oefeningen tot nu heeel goed vind. Ze zijn niet te lang en niet te kort. Ik heb bijgeleerd, oa door deze inzichten en oefeningen: “ik wil nu geen energie steken in die gedachte”, “wat zou mijn volgende gedachte zijn?”, “het warm water voelen in de douche”, “de koude lucht bij buitengaan ‘s morgens”, “in het nu, zijn er geen gedachten”, “denken denken denken - buikademhaling zoals een baby"

Ik ben geen meditatie type, maar heb de indruk dat ik zelfs op dat vlak voortuitgang boek. Met dank,
NV, vrouw

Dit werkt beter dan een boek.
Zeer positief, deze cursus! Tot nu heb ik geleerd om meer bewust te zijn of een gedachte negatief of positief is. Bij negatieve gedachten ben ik aan het oefenen om daar geen aandacht op te richten. Ik zeg tegen mezelf of het een toekomstige gedachte betreft of een gedachte over het verleden. Als ik dit heb gedaan zeg ik tegen die gedachte "Pietje nu even niet" of "Pietje ik laat je los". Oefening baart kunst en merk dat ik er beter in word om de gedachten niet meer zo serieus te nemen.

Wat ik goed vond aan de cursus, is de goede theoretische uitleg met daarna de audio-oefeningen. Dat werkt beter dan het lezen of bestuderen van een boek. Ik ben dankbaar voor deze cursus. Op dit moment zit ik een aantal weken overspannen thuis. Één van de oorzaken daarvan is dat ik teveel aan het piekeren was. Sinds ik thuiszit doe ik elke dag meditatie- en ademhalingsoefeningen. Deze cursus leert mij om gedachtes te observeren en niet meer zo serieus te nemen.
MD, man

Waardevol
Ik heb geleerd dat het als mens onmogelijk is om te leven met voortdurend denken aan voorbije zaken en met alle eventualiteiten te voorzien voor de toekomst. Het onderwerp (leven in het nu) werd goed voorgesteld en ook de oefeningen zijn waardevol als men in stresssituaties zit. Ik ben positief en benieuw naar de verdere lessen.
PV, man

Zeer positief
Ik heb de cursus als zeer positief ervaren. Ik heb geleerd te kiezen tussen een A en B, aan- of uit, een of andere houding. Een scherpstelling tussen nu/ontspanning en denken/spanning.
Wat ik vooral goed vond aan de cursus was de eenvoud en de bescheidenheid waarmee hij is opgezet.
MP, man


Een hele sterke training
Wat een goede cursus! Het is in heel heldere taal heel goed aan te nemen en te integreren. Er zijn oefeningen die mij al veel sneller terug laten gaan naar het hier en nu
Ik vond de cursus opzet overzichtelijk, goed te begrijpen taalgebruik, kort krachtige inzichten die goed te implementeren zijn. Ik heb je aanbevolen bij ggz medewerkers en gezegd dat jij echt hele sterke trainingen aanbiedt.
HB, vrouw

Fijn om rust in je hoofd te krijgen
Ik ben nog maar bij les 6, maar ik vind de cursus Leven in het Nu heel erg interessant. Het is fijn om rust in je hoofd te kunnen krijgen. Heel fijne, wijze lessen!
VB, vrouw

Het voelt goed te werken aan mijn eigen geluk
Heb de cursus “leven in het nu” gevolgd, vooral de ruimte zoeken tussen twee gedachten, werkt bij mij, door aan mezelf allerlei vragen te stellen waar mijn hersens (gedachten) niet direct een oplossing voor hebben en daardoor ‘even’ stil vallen – wat ‘even’ prettig voelt – wordt de stoomwals van gedachten langzaamaan afgeremd. Nog niet voldoende naar mijn zin, maar ik voel mij vaker ontspannen nu en leven in dit moment.

Dichter bij mijzelf leven. Waarom dat zo is vind ik minder belangrijk, het werkt bij mij. Ook de andere oplossingen geef ik meer tijd en energie. Bevalt mij prima, dank voor de cursus. En tja, natuurlijk moet ik er zelf iets van maken. Het voelt goed te werken aan mijn geluk.
LS, man

Concrete oefeningen
Je hebt waarschijnlijk gelijk met betrekking tot het onthaasten en de stilte en dat mijn geest te snel wil gaan.

Wat er nog precies nodig is om het kritische stemmetje van mijn geest uit zetten en de stiltes er te laten zijn, weet ik niet - die zoektocht is al jaren geleden begonnen.

Wat ik goed vind aan de cursus is juist ook het tempo. Wekelijkse “stof” en concrete oefeningen om ermee aan de slag te gaan. Ik weet dat alleen een boek lezen, of 100 boeken, de oplossing niet gaat brengen. Het vergt oefening en herhaling en discipline. En dan nog…..

Ik denk dat de cursus nog succesvoller zal zijn als je de tekstopnames door een professional laat inspreken. Het e-book is heel helder geschreven maar ook dat moet je eigenlijk per onderwerp lezen en dan een week wegleggen. MS, man

Fijne audio oefeningen.
Ik vond de cursus zeer positief. Ik heb ervan geleerd dat, als ik weer aan het denken ben, dat ik dan er eerder mee stop.

Ik vond de audio oefeningen heel fijn om naar te luisteren, want ik heb ook eens bij een ander zoiets gedaan en dan wordt er te snel achter mekaar alles ingesproken. Het gaat dan allemaal te snel.
SL, vrouw

Zorgvuldige opbouw
Beste Frank, dit is een fijne cursus! Ik heb geleerd om mijn zintuigen te gebruiken om uit m’n denken en in het Nu te komen. De zorgvuldige opbouw en de kleine stapjes hielpen daarbij.

Vooral de zintuigoefeningen hielpen me hierbij, om iets anders te beleven dat de vele gedachten in mijn hoofd. Ik vond de helderheid, duidelijkheid en eenvoud fijn.

Het was prettig om naar jouw stem te luisteren, die alleen gaf vaak al rust. Tegen het eind vond ik het moeilijker worden om vol te houden, ik liep een paar lessen achter en moest het nu in mijn eigen tempo doen.

Hartelijk bedankt en hartelijke groet,
AL, vrouw

Duidelijker dan bij Eckhart Tolle
Ik ben al langer op stap en het beter toepassen van het hier en nu. Deze cursus is duidelijker dan bij eckhart tolle. De uitleg is duidelijk, want dit is moeilijke materie en de toepassing is vaak lastig. Ik ben uiterst tevreden.
KV, vrouw

Verheug me op iedere les
Beste Frank, ik verheug me iedere keer op elke les! Ik blijf enthousiast bij elke les en Leven in het Nu is heel boeiend! Ik merk warempel al subtiele effecten (minder “moeten”).
ED, vrouw 

Een goede mix
Ik ben aan het ervaren dat ik telkens een klein stapje moet nemen om in mijzelf te blijven geloven. Als ik te hard ga, raak ik – letterlijk – van de weg. Ik vind dat deze cursus een goede mix heeft, een mix tussen lezen en luisteren. Ik werk mailtje voor mailtje af en houd een ander tempo aan dan de toezending van de berichten. Dat vind ik het fijne eraan: dat ik zelf bepaal wanneer ik toe ben aan een volgende stap. En dat ik tijdens de cursus leer om mijzelf daar voor te complimenteren!
MB, man 

Ik heb alles om gelukkig te zijn
De cursus ‘Leven in het nu’ heb ik als positief ervaren. Ik heb geleerd dat het nu alles in zich heeft om me gelukkig te voelen. Ik wil dat zeker niet laten verpesten door constant in mijn hoofd te zitten. Ik snap wel dat ik mijn verstand nodig heb om dingen en mensen te begrijpen. Ik wil het zeker nog wel gebruiken voor positief denken of denken in oplossingen. Mochten dingen in het nu echt onacceptabel zijn, kan ik in datzelfde nu altijd nog tot actie komen zodat ik me weer goed voel.

Constant in het nu zijn wil ik vooral gebruiken om contact te houden met de realiteit. Ik ben daardoor in staat beter om in mijn lichaam te zitten en dus te voelen. Belangrijk vind ik het om zoveel mogelijk ieder moment tot een geluksgevoel te komen waardoor ik een goed leven heb. Ik beschouw mijn zintuigen dan ook als parels.
JH, man 

Leerrijk en interessant
Ik vind het zeer leerrijke oefeningen waar ik veel uit haal, ik probeer ze ook elke dag toe te passen in mijn dagelijkse leven. Het help mij goed vooruit. Ook de postcast zijn zeer interessant. Groeten,
SN, vrouw

Werkelijk verstand van de innerlijke mens
Het is lastig om via internet een gedegen cursus te vinden van iemand die werkelijk verstand van de innerlijke mens heeft. Maar deze cursus van Frank helpt je echt om het leven in het nu te ervaren! Ontzettend fijn en mooi hoe je inzichten krijgt wat er allemaal in je hoofd afspeelt en hoe je hier mee om kunt gaan, zodat je meer in het nu leeft!
AV, man

Het leven is toch zo mooi
De cursus is echt een heel leerrijk en iets waarvan je echt kan leren. Ik kom woorden tekort. In het verleden had ik zoveel vragen aan mezelf. Beter gezegd oneindigd. Dat ik mijn geest uitputte met denken en aan het einde van de dag had ik slapeloze nachten ..lelijke uitstraling….etc noem maar op.

Door je lessen te lezen en elk belangrijk stuk op mezelf toe te passen, ja, dat heeft mij helemaal goed gedaan. Uit een blij hart mag ik zeggen ‘krachtige spirituele woorden werken super’ Accepteren precies hoe je nu bent. De anderen accepteren precies zoals ze zijn. En loslaten wat de anderen doen of zeggen. Ik leef in het heden… hier..en Nu….. Het leven is toch zo mooi!
Heel veel dank. Je moet er zijn Frank.
WS, vrouw

Zit goed in elkaar, ik beveel het aan
Goedemorgen Frank, sinds de training ben ik mij al beter bewust dat ik zelf veel meer kan dan ik toegeef of niet echt bewust van was. Je trainingen zitten goed in elkaar en vullen elkaar ook aan. Dit is voor mij voor nu heel goed en het werkt ook met kleine stapjes.

Ooit jaren geleden ben ik begonnen met het lezen van je blog (waarvoor mijn dank). Hierdoor heb ik een besluit genomen om de trainingen te volgen op mijn eigen momenten en tijd en dat werkt voor mij. Dus ben heel blij dat het voor nu mogelijk is. Ik beveel het mensen ook aan. Hartelijke groet, 
JW, vrouw

Rustiger in mijn hoofd
Hallo Frank, ik ben met de cursus bezig “Leven in het nu”. Je legt alles goed en gedoceerd uit. In begrijpelijke taal en niet al te moeilijke oefeningen. Ik moet mij geregeld eraan herinneren maar het effect begint te komen. Het is rustiger in mijn hoofd. En die was enorm druk, na burn-out en scheiding. Dank je wel. Ik oefen dagelijks. Je bent een topper.
TS, vrouw

Mijn leven is echt veranderd
Dag Frank, ik heb veel baat gehad bij de training leven in het nu. Mijn leven is echt veranderd daardoor. Groetjes en bedankt voor alle lessen die ik gevolgd hebt.
SO, vrouw

Ik ervaar veel meer rust
Ik ben bij les 7 aangekomen. Ik moet zeggen dat ik al veel meer rust ervaar. Als mijn gedachten reageren als een op hol geslagen pingpongbal zeg ik hard op : "hoe klinkt het geluid van 1 klappende hand." Deze affirmatie helpt bij mij het best en als ik het in mijzelf zeg, dan voel ik me rustig worden.
TN, vrouw

Veel aan gehad
Ik heb er heel veel aan gehad. Na een burn-out bleef het druk in mijn hoofd en bleef mijn brein druk aan het werk. Nu leer ik mijzelf aan om in het nu te leven door bewust te blijven en de tekst uit les 1 op te roepen en mijn zintuigen te gebruiken. De cursus heeft een rustige en duidelijke uitleg.
CS, vrouw

Ideale cursus om innerlijke rust te ervaren
Aangezien ik innerlijke rust belangrijk vind is dit een ideale cursus om elk moment innerlijke rust te ervaren. Waar ik me bewust van ben geworden dat ik in mijn hoofd veel weerstand had tegen dingen en vooral dat ik van daaruit leer te accepteren wat op mijn pad komt. Ik maak nu nog meer bewust van mijn zintuigen om meer te genieten van elk moment. Speciaal voor mijn innerlijke rust is het belangrijk om mijn ankerpunt(en) te hebben.
IG, man 

Veel nieuwe inzichten opgedaan
Beste Frank, bedankt voor het ontwikkelen van deze cursus. Ik ben nu twee jaar met dit thema bezig,  Uiteraard omdat ik EN heel veel “in mijn hoofd zat” en  teveel werkte en bezig was waardoor ik even flink ben vastgelopen.  Ik heb afgelopen tijd meer over dit thema gelezen vooral, – omdat ik het buitenland woon – in het Duits en in het Engels.

Mijn inziens heb jij veel tijd, moeite en kennis in deze cursus gestoken. Hoewel er behoorlijk wat aan kennis te vinden is over dit onderwerp, heb ik met veel nieuwe elementen en zichtswijzen kennisgemaakt.  Vandaar dat ik jouw cursus als goed beoordeel… Wegens tijdgebrek ben ik pas op de helft gekomen, maar ben benieuwd naar de rest. Met vriendelijke groet,
JB, man 

Ben er echt gelukkiger van geworden
Ik ben heel blij met de cursus. Al na korte tijd merk ik dat ik anders ga denken en kijken. Wat ik bijvoorbeeld een heel goed advies vind is om opmerkzaam te zijn op mooie ‘dingen’: Een vriendelijk woord, een mooie herfstboom, lekker warm in bed, goed gezelschap, een mooie ervaring…. Om deze dingen heel bewust mee te maken, er even bij stil te staan. Ik zag het meeste altijd wel maar was er niet zo bewust mee bezig als nu, dat doet me goed! Het is zo simpel wat ik van je leer, maar zo doeltreffend en verhelderend. Ik ben echt gelukkiger geworden en wil dit gevoel behouden! Bedankt!
BK, vrouw 

Heeft mijn leven echt veranderd
“Ik rende altijd rond om uiteindelijk wat leuks te kunnen doen, maar dan was ik zo overprikkeld dat dat leuke nooit werd wat ik ervan verwachtte. Nu besef ik dat ik de meeste dingen die ik vaak snel en gehaast deed, ook leuk en fijn vind. Ook sombere buien en stressmomenten kan ik opvangen, door bijv. gewoon even te genieten van een kop koffie of even lezen in een mooi boek.

Ik doe net zoveel en misschien nog wel meer dan voor de cursus, maar nu met plezier en zonder dat eeuwige haasten om wat leuks te kunnen doen. Heb nog veel meer geleerd, maar dit is voor mij echt iets wat mijn leven veranderd heeft.”
MD, vrouw 


>