Er is maar 1 weg naar succes – deel 1

Persoonlijk succes heeft me altijd gefascineerd. Hoe kun je je doelen bereiken? Wat moet je precies doen – en wat niet? Wat is de beste en snelste manier? In de afgelopen 25 jaar heb ik héél veel boeken gelezen, in de hoop de magische formule te leren. Wat is het dat alle succesvolle mensen weten? Wat moet ik nog leren om ook succesvol te zijn?

Geef me die magische pil – dan neem ik hem direct!

Experimenteren tot je scheel ziet.

Alles wat ik las, probeerde ik uit: van visualiseren tot affirmaties, van SMART-doelen tot dagelijkse succesroutines, van zelfhypnose tot de Law of Attraction. Van eerder opstaan tot later naar bed gaan, van net-werken tot over-werken, van beperkende overtuigingen loslaten tot succesovertuigingen aanleren.

Ik zal het maar niet hebben over het luisteren naar Subliminale Binaurale Solfeggio-frequenties, Meditatie-retraites of NLP/NAC seminars – of alle cursussen over coachen, trainen, presenteren en communicatieve vaardigheden. Of zelfmanagement en timemanagement. Of cursussen over Tai Chi, QiGong, Yoga en Healing.

Pfft, bestond er maar een cursus waarmee je alle andere cursussen kon managen!

“Sorry, ik heb echt geen tijd voor een spoedcursus ‘Verlichting in 5 minuten’. Ik ben heel druk met de cursus “Je bent helemaal super, sukkel!” en moet daarna echt verder met dat seminar “Uitstellen voor beginners” want daar had ik vorige week eigenlijk al aan moeten beginnen. Ik ben nog lang niet af!”

Zo, in een paar zinnen vijfentwintig jaar zelfontwikkeling omschreven – en waarschijnlijk 80% vergeten!

Lekker instralen of toch inzegenen?

Toch hoef je niet ingezegend te worden door een Boeddhistische Monnik of je energetisch te laten ‘instralen’ door een Reiki Meester (hoewel dat allebei óók erg leuk is en ik het iedereen kan aanraden).

Ik vlieg heel eventjes uit de bocht:

“Broeder, haal jij even de spirituele armbandjes met ‘Veel Succes! erop? Ik heb hier iemand die is niet tevreden met gewoon ‘Geluk en Gezondheid’. Ze liggen onderin de la. Ja, precies, die zooi die we bij AliExpress hebben besteld. Wat zeg je? Staat er ‘Veel Sucsex!’ op? Zie je wel, ik wìst wel dat die aanbieding te mooi was om waar te kunnen zijn! Geeft niks, we corrigeren het wel even met een balpen.” 

Maar serieus, alles wat je leert, kun je gebruiken – en alles is interessant.

Maar voor succes is het niet nodig. Hoe meer je leert, hoe meer je beseft dat in de kern dingen heel erg simpel zijn. Dat geldt voor alles en dus ook voor succes.

Hoeveel wegen zijn er naar persoonlijk succes?

Er is namelijk maar één weg naar succes. Alhoewel succes altijd persoonlijk is en iedereen het een andere invulling geeft, is er maar één weg om er te komen.

En alhoewel er maar één weg is, zijn er wel vijf stappen voor nodig om die weg in te slaan.

Als je in een auto wilt rijden, zul je ook eerst de motor moeten starten, de handrem eraf moeten halen en het gaspedaal moeten indrukken. Als je dat niet doet, kun je ‘Vrooooeeeeeeem!’ roepen tot je erbij neervalt, maar kom je geen centimeter vooruit…

Dit zijn de vijf stappen om de weg naar succes in te slaan en je persoonlijke doelen te bereiken:

Stap 1: Bepaal wat je wilt – op wat voor gebied dan ook.

We zijn te vaak bezig met wat we niet willen: “Ik wou dat mijn baas eens ontslagen werd, dan zou het een stuk leuker zijn hier op kantoor. Ik wou dat ik minder in de file zat en meer in de kroeg. Ik wou dat ik een jonge god was, in plaats van een uitgezakte vijftiger.”

We weten ontzettend goed wat we niet willen. Maar wat willen we wèl? Daar gaat het om!

Je kunt gewoon geen negatieve doelen stellen, dat werkt niet.

“Lief dagboek, mijn doelen voor dit jaar zijn: Minder afspraken maken met vervelende mensen, mijn baas zo veel mogelijk negeren, dit dikke lijf eens laten afzien in de sportschool, de sukkel van een Wouter eens goed vertellen dat ie niet zo verliefd naar me moet kijken en oh ja, ik wil per se géén oude iPhone meer, wat een vreselijk lelijk ding! Nu maar hopen dat ik ook alles krijg – want ik verdien het!”

Een doel hoort je te inspireren. Als je er over nadenkt, dan voel je meteen: “Oh, het zou te gek zijn als dat me zou lukken!” Je kunt jezelf niet inspireren door onduidelijk te zijn over wat je wilt. Je moet precies weten wat je wilt – en het moet in je brein gegrift staan!

Wil je meer zelfvertrouwen?

Wil je minder stress of juist betere relaties?

Wil je leuker werk of gewoon weer gelukkig zijn?

Weet dat wàt je kiest, automatisch óók bepaalt of je het bereikt.


Hoe krijg je wat je wilt?

Download ons gratis eBoek Hoe Je Krijgt Wat Je Echt Wilt.

Stap uit je hoofd – en geniet van een ontspannen leven.

Meer dan 35.000 keer gedownload!

“Interessant, boeiend en leerzaam! Het geeft me ontzettend veel steun. Wat ben ik blij dat ik dit gevonden heb. Het verrijkt echt mijn leven!”

Hoe je alles krijgt wat je wilt


Of beter gezegd: dat  je een specifiek doel hebt, betekent dat het zeer waarschijnlijk is dat je het ook echt gaat bereiken…

Want als je niet weet welke bestemming je moet intikken in je routeplanner, hoe kun je er dan ooit komen? 

Stap 2: Bepaal het met je hart, niet met je verstand.

Als je weet wat je wilt, heb je direct een volgende uitdaging: Je hoofd zegt: “Dat gaat je niet lukken. Dat is echt te hoog gegrepen. Wees niet zo ambitieus, kies voor iets wat veilig of vertrouwd is.” Kortom, je verstand geeft je onmiddellijk redenen waarom stap 1 niet haalbaar is. Daarom is het zó belangrijk om stap 1 niet te bepalen met je verstand, maar met je hart.

Draai de volgorde niet om.

Wat je wilt moet je weten vóórdat je bepaalt hoe je daar wilt komen. Draai het niet om, want dan word je verlamd door twijfel. Als je je nu al druk maakt om de details, dan geef je jezelf niet eens de kans om een visie te ontwikkelen.

“Ik wil een andere baan. Ik weet nog echt niet welke, geen idee in wat voor branche! Ik heb ook geen benul waar ik nu eigenlijk goed in ben of wat ik echt leuk vind. Maar één ding weet ik wèl zeker, mijn CV heeft het verkeerde lettertype! Times Roman, dat kan echt niet meer – dat is zo 2016! Gelukkig heb ik het weekend vrij om dat wat op te leuken…” 

Bepaal eerst wat je wilt, dat is het allerbelangrijkste! Eerst een visie, dan de uitwerking. Eerst de bestemming, dan de route.

En je kunt je visie alleen maar met je hart bepalen.

Je verstand zegt: “Is dit wel slim? Is het wel verstandig?” Maar je hart zegt: “Dit lijkt me fantastisch! Wow, zou dat te gek zijn! Dit is wat ik ècht wil!”

Vergeet het eerste en kies voor het laatste. Als je kiest met je verstand, ga je uit van beperkingen. Als je kiest met je hart, ga je uit van wat je werkelijk wilt. Tussen die twee zit een groot verschil!

Zelfs een hele wereld van verschil…

In het volgende deel gaan we je je droom omzetten in een concreet doel en bespreken de allerbelangrijkste stap voor succes.

Hier is deel 2 van deze serie


Wil jij echt succesvol worden?

Volg dan deze online cursus Meer Succes In Je Leven.

Ontwikkel een ijzersterke mentaliteit. Bereik elk doel dat je wilt!

Meer dan 15.000 cursisten gingen je voor.

“Ik weet zeker dat dit mijn leven heeft veranderd – nu al. Door alle vragen, krijg je direct inzicht in jezelf en over je leven. Bedankt!”

Ontdek de snelste weg naar succes


Over de schrijver 

Frank De Moei

Ik ben een professionele life-coach, gespecialiseerd in persoonlijke groei.

Meer dan 15.000 cursisten heb ik inmiddels geholpen met een gelukkig en succesvol leven.

Wat wil jij?
Wil jij meer zelfvertrouwen, minder stress, betere relaties, leuker werk, meer geluk en meer succes?
Deze Online Trainingen gaan je helpen!

Meer over
Meer over Frank
Ervaringen van cursisten

Ontdek Het Geheim


Hoe krijg je wat je ècht wilt?


ONS GRATIS EBOEK

35.000 Lezers gingen je voor


Ook leuk om te lezen:

Reageer op dit artikel

  • Edwin Rosenquist schreef:

    Hoi Frank , Je bent DE EXPERT en je hebt GELIJK .Rijke en ARME mensen DENKEN ANDERS en daar door HUN RESULTATEN .

  • Helene schreef:

    Van harte bedankt voor al de artikelen. Ik leer daar zeker heel veel uit. Een hele fijne tijd verder togewenst!

  • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
    >