fbpx

Eenvoudiger leven – 3 tips

Eenvoudiger leven geeft je rust in je hoofd. Bepaal wat belangrijk is – wat echt waarde toevoegt aan je leven. Laat de rest los.

Hoe minder dingen je moet controleren en bereiken, hoe meer rust en ontspanning je creëert.

Oefen elke dag met onderstaande vragen. Zo wordt je leven eenvoudiger en overzichtelijker. Laad je batterij weer op!

Hoe zit het met jouw interne batterij?

Alles in je leven is afhankelijk van jou. Jouw interne batterij bepaalt of je geniet – of dat je stress ervaart.

Die batterij heet levensenergie en wordt gevoed door levensvreugde. Je weet precies hoe die batterij eraan toe is, nietwaar? Ik hoef je niet te vertellen of je je opgeladen voelt of halfleeg…

Er zijn vaak te veel verantwoordelijkheden en te weinig tijd. Het is alsof je jongleert met twintig sinaasappels. Wat je ook probeert, links en rechts vallen ze op de grond.

Er zijn duizend dingen te doen en je mist daardoor het belangrijkste: tijd voor jezelf. Is jouw leven ook zo complex?

Dan is het tijd voor eenvoudiger leven:

Tip 1: Bepaal wat belangrijk is.

Denk hier eens over na: “Wat bepaalt de kwaliteit van jouw leven?” Wat geeft je aan het einde van de dag het gevoel dat je echt geleefd hebt?

Waren het die tientallen e-mails in je inbox? Waren het die uren dat je doelloos surfte op het  internet? Was het die aankoop die je eigenlijk niet nodig had?

Waarschijnlijk niet. Dit alles zorgt er juist voor dat je niet meer toekomt aan de echt belangrijke dingen…

Hier is een suggestie: Schrijf eens de vijf belangrijkste dingen in je leven op. Wat heb je absoluut nodig om je goed te voelen? Dit kost je waarschijnlijk een minuut.

Noteer bij elk punt in hoeverre je er nu tijd voor vrijmaakt: Niet, te weinig of voldoende. Klaar? Nu weet je drie dingen: Ten eerste wat echt belangrijk is, ten tweede of je eraan toekomt en ten derde je toekomst.

Want ga ervan uit dat er niets verandert, tenzij jij het verandert…


Hoe krijg je wat je wilt?

Download ons gratis eBoek Hoe Je Krijgt Wat Je Echt Wilt.

Stap uit je hoofd – en geniet van een ontspannen leven.

Meer dan 35.000 keer gedownload!

“Interessant, boeiend en leerzaam! Het geeft me ontzettend veel steun. Wat ben ik blij dat ik dit gevonden heb. Het verrijkt echt mijn leven!”

Hoe je alles krijgt wat je wilt


Tip 2: Laat de rest los.

Mensen zeggen altijd: Ik wil het wel veranderen, maar ik kan het niet. Wel, dit is jouw leven. Als ervan wilt genieten, dan moet je hier over heenstappen.

Je zult keuzes moeten maken: Of je doet wat je leven zin geeft, of je doet het niet… Het is aan jou. Zo houdt je het simpel en effectief.

Een van de meest belangrijke vaardigheden die je kunt ontwikkelen, is het vermogen om nee te zeggen. Nee zeggen tegen de dingen die je niet wilt of niet belangrijk voor je zijn.

Hoe beter je dit kunt, hoe vaker je ‘ja!’ zegt tegen de dingen die wèl belangrijk voor je zijn. Zo eenvoudig is het…

Wat krijg je als je dit lukt?

Kortom, focus op wat belangrijk voor je is en laat de rest los. We kunnen talloze redenen bedenken waarom dat moeilijk is.

Er is maar één reden waarom je dit wèl zou moeten doen: Het geeft je meer levensvreugde.

Het laadt je batterij op, geeft je leven zin en geeft je een goed gevoel. Dat is de enige reden die  er toe doet.

En het kan! De mensen die zeggen dat het niet kan, worden meestal ingehaald door de mensen die het al aan het doen zijn…

Tip 3: Onderzoek en simplificeer.

Eenvoudiger leven kun je op twee manieren. Je kunt radicaal de stekker trekken uit je complexe situatie, emigreren naar Thailand (of Bali) en de rest van je leven doorbrengen in stilte en rust.

Vergeet niet wat muggenolie mee te nemen, dat helpt. Maar waarschijnlijk is dat iets tè radicaal. Dan is hier een alternatief:

Oefen elke dag met deze twee vragen:

1. Hoe maak ik meer tijd vrij voor wat ik echt wil?
2. Hoe laat ik de rest los?

Als je dit elke dag doet, dan wordt het leven eenvoudiger, stap voor stap.

Eenvoudiger leven betekent rust in je hoofd.

Hoe minder dingen je moet controleren en bereiken, hoe meer ontspanning je creëert. Dat vraagt moed en doorzettingsvermogen, maar het is wel bereikbaar.

En dit is de paradox: Om dit te bereiken, moet je loslaten. Laat al die sinaasappels vallen die je nu nog probeert op te vangen.

Laat ze los, je hebt ze niet nodig. Alles wat echt belangrijk is, kunt je op de vingers van één hand tellen…

En jij – wat vind jij belangrijk in je leven?
En wat wil je loslaten?

Wil je meer ontspanning en minder stress? Bestel dan de volgende e-cursus:


Wil jij minder stress?

Volg dan deze online cursus Nooit Meer Zorgen of Stress.

Laat alle zorgen en stress los.

Meer dan 15.000 cursisten gingen je voor!

“Je cursus was super – een gouden greep. Niets bracht rust en ontspaning in mijn leven. Maar met jouw cursus is het mij gelukt!”

Laat al je zorgen los


Hier zijn nog tips om te beginnen met een eenvoudiger leven:

Beginnen met een eenvoudiger leven – Minder stress en meer voldoening.

Ontdek minder stress en meer voldoening in je leven. Kies voor een andere levensstijl: kies voor een eenvoudiger leven.

In onze drukke en hectische wereld lijkt het bijna onmogelijk om rust en voldoening te vinden. Maar met een paar eenvoudige veranderingen is dat wel degelijk mogelijk!

Door te focussen op wat echt belangrijk voor je is, kun je je innerlijke rust terugvinden. Zo kun je eigen geluk centraal stellen. Ervaar de kracht van een eenvoudiger leven, dat je in alle opzichten meer rust en geluk geeft.

Neem vandaag nog de eerste stap naar een nieuw leven.

Wat zijn de voordelen van een eenvoudiger leven?

Eenvoudiger leven gaat over het bewust kiezen voor meer eenvoud. Waarom? Omdat dit je helpt te kiezen voor wat echt belangrijk is. Het helpt je automatisch met het loslaten van dingen die niet zo belangrijk meer voor je zijn.

Het is de manier om afstand te nemen van de overdaad aan keuzes, spullen en ervaringen die ons leven overvol maken. Door al die bomen zien we het bos (van ons eigen geluk) niet meer.

Maar met een eenvoudiger leven kun je de focus leggen op innerlijke vrede en geluk. Dit helpt je om te genieten van de kleine dingen in het leven.

Een ander voordeel van eenvoudiger leven is dat het je helpt om je financiën beter onder controle te krijgen. Door minder te consumeren en bewuster met je geld om te gaan, kun je besparen. Daardoor ervaar je ook meer financiële vrijheid.

Bovendien bevordert eenvoudiger leven duurzaamheid, omdat het je aanmoedigt om bewust te leven en te kiezen voor kwaliteit in plaats van kwantiteit.

Het verband tussen eenvoudiger leven en minder stress.

Eenvoudiger leven en stressvermindering gaan hand in hand. Door je leven te vereenvoudigen, verminder je de hoeveelheid prikkels. Ook worden je verantwoordelijkheden hierdoor minder.

Dit zorgt voor minder overweldiging, spanning en stress. Daarnaast helpt een eenvoudiger leven om beter te plannen. Om betere prioriteiten te stellen. Hierdoor heb je meer controle over je leven, want je raakt minder snel in de greep van stress en zorgen.

Een eenvoudiger levensstijl kan je ook helpen met het omgaan met veranderingen en tegenslagen. Doordat je je richt op wat echt belangrijk is, kun je beter relativeren en flexibeler reageren.

Dit draagt bij aan je veerkracht, want het helpt je om stressvolle situaties beter het hoofd te bieden.

Hier volgen nog wat tips voor een eenvoudiger leven, in alle opzichten:

Eenvoudiger leven: Organiseer je fysieke ruimte.

Een van de eerste stappen naar een eenvoudiger leven is het opruimen en organiseren van je fysieke ruimte. Behoud de spullen die je echt nodig hebt, of waar je echt vrolijk van wordt. Doe de rest weg. Zo creëer je een omgeving die rust en harmonie uitstraalt.

Vereenvoudig je agenda.

Naast het vereenvoudigen van je fysieke ruimte is het ook belangrijk om je schema eenvoudiger te maken. Je tijd is ontzettend kostbaar. Dus stel prioriteiten, want je kunt je tijd maar één keer “uitgeven”.

Onze moderne samenleving legt vaak een enorme druk op ons. We moeten constant bezig zijn. We moeten vrijwel altijd productief zijn.

Door je tijd bewust in te plannen en te kiezen voor wat echt belangrijk is, kun je een betere balans bereiken. Hierdoor kun je veel stress verminderen – of zelfs vermijden.

Eenvoudiger leven – Dankbaarheid en tevredenheid.

Hoe raar het ook klinkt, dankbaarheid en tevredenheid zijn essentieel voor een eenvoudiger leven. Hoe minder taken en spullen je hebt, hoe meer je dankbaar bent voor wat je wèl hebt.

Als je overspoeld wordt door taken, hoeveel waardering voel je dan voor die ene taak? Als je ongelofelijk veel spullen hebt, waardeer je dan al die spullen ook echt?

Hoe eenvoudiger je leven, hoe meer tijd je hebt om door te brengen met de mensen, ervaringen en spullen die je belangrijk vindt.

Gezonde gewoontes creëren voor een eenvoudiger leven.

Het creëren van gezonde gewoonten is de volgende stap. Want een eenvoudiger leven betekent ook een eenvoudiger voedingspatroon. Het gaat niet alleen om het minimaliseren van stress.

Het gaat ook om het zorgen voor je fysieke en mentale welzijn.

Overdaad schaadt zoals je weet. Dus zorg voor voldoende slaap, genoeg beweging en gezond eten.

In elk van deze gebieden kun je de kwaliteit van je leven verhogen. Betere slaap, betere beweging, beter eten.

Eenvoudiger leven betekent niet minder. Het betekent minder – maar beter.

Eenvoudiger leven – Koester je relaties.

In een eenvoduiger leven is er meer tijd voor de relaties met de mensen die echt belangrijk voor je zijn. Verbinding maken met andere mensen is essentieel voor je welzijn en geluk.

Door meer tijd door te brengen met je dierbaren, kun je een dieper gevoel van voldoening ervaren.

Conclusie: Eenvoudiger leven is een leven vol vervulling.

Het omarmen van een eenvoudiger leven is een enorme stap naar minder stress en meer voldoening in je leven.

Door te focussen op wat echt belangrijk is, raakt je leven meer in balans. Een leven met meer voldoening en meer innerlijke rust.

Dit vereist wel dat je bewuste keuzes maakt. Maar de beloning is de moeite waard.

Neem de tijd om je leven te evalueren Bedenk wat je kunt vereenvoudigen. Doe dit op elk gebied in je leven: in je werk, in je relaties en in je gezondheid.

Begin met kleine stappen en bouw geleidelijk een steeds eenvoudiger levensstijl op. Onthoud dat dit een doorlopend proces is. Alles wat de moeite waard is, heeft tijd en aandacht nodig.

Door te kiezen voor een eenvoudiger leven, kun je ontsnappen aan de constante chaos van het leven. Je kunt zo meer genieten van een leven dat weer in balans is.

Nu is de tijd om de kracht van eenvoud te omarmen Kies voor een gelukkiger leven. Kies voor een eenvoudiger leven. Kies voor leven dat de moeite waard is om gevierd te worden!

Over de schrijver 

Frank De Moei

Ik ben een professionele life-coach, gespecialiseerd in persoonlijke groei.

Meer dan 15.000 cursisten heb ik inmiddels geholpen met een gelukkig en succesvol leven.

Wat wil jij?
Wil jij meer zelfvertrouwen, minder stress, betere relaties, leuker werk, meer geluk en meer succes?
Deze Online Trainingen gaan je helpen!

Meer over
Meer over Frank
Ervaringen van cursisten

Ontdek Het Geheim


Hoe krijg je wat je ècht wilt?


ONS GRATIS EBOEK

35.000 Lezers gingen je voor


Ook leuk om te lezen:

Reageer op dit artikel

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>