Een nieuwe relatie vinden – Hoe?

Bepaal wat je precies zoekt in een partner. Bepaal hoe graag je een nieuwe relatie wilt. Herken de les uit je vorige relaties. Vergeet vooral jezelf niet. Het is nooit te laat om iemand te vinden die bij je past.

Wat zoek je in je partner?

Als je niet weet wat je precies wilt, kun je het ook niet vinden. Het is een beetje als het zoeken naar een nieuwe auto. Als je niet weet wat voor model of kleur je wilt, dan is elke auto een goede. En kom je vervolgens thuis met een blauwe aanhanger, terwijl je een rode driedeurs wilde.

Misschien is het een vreemde vergelijking, maar dit geldt ook voor het vinden van een nieuwe partner.
Als je precies weet wat je zoekt, zul je hem of haar ook veel eerder tegenkomen.

Maak een lijst.

Een lijst maken met wat je zoekt in iemand is heel krachtig. Schrijf op waaraan hij of zij moet voldoen. Wat vind jij belangrijk in je nieuwe liefde? Wat vind jij belangrijk in een relatie? Het kan een simpele lijst worden met vijf kenmerken: “Mijn partner moet vrolijk, lief, stabiel, extrovert en geïnteresseerd zijn.”

Mijn eigen lijst had ook vijf punten. Mijn vriendin had een lijst met 51 punten. Vrouwen zijn meestal iets gedetailleerder dan mannen! Iemand die perfect is, vind je natuurlijk nooit. Zorg er wel voor dat je partner aan je belangrijkste wensen voldoet. Heb je ooit echt nagedacht wat je zoekt in je partner?


Wil jij je relaties verbeteren?

Volg dan deze online cursus Betere Relaties.

Geef je grenzen aan – en los je relatieproblemen op. Meer dan 15.000 cursisten gingen je voor!

“Jouw cursus is zo verhelderend! Was ik daar maar eerder bewust van geweest. Het geeft me veel voldoening – en het werkt!”

Bestel direct – nu voor € 57


Hoe graag wil je een relatie?

Wil je echt met iemand samen zijn? Dan moet je er ook moeite voor doen. Alleen wensen dat je iemand tegenkomt, heeft geen effect. Je moet de ander ook de kans geven jou te ontmoeten. Dus ga erop uit, leer nieuwe mensen kennen of schrijf je in op een datingsite.

Bepaal wat voor gevoel je hebt bij relaties in het algemeen. Ik ken mannen die een lage dunk hebben van vrouwen en vrouwen die een lage dunk hebben van mannen. Hoe groot is de kans dat je dan iemand vindt? En waarom zou je iemand zoeken als je denkt dat die toch weinig toevoegt aan je leven?

Leren van vorige relaties.

Als je meerdere relaties hebt gehad, heb je misschien gemerkt dat er een patroon in zit: je komt altijd hetzelfde type tegen, je hebt altijd dezelfde uitdagingen, je relaties duren nooit lang. Let er eens op, want dat geeft je een belangrijk signaal:
je kunt niet verder voordat je begrijpt waar het aan ligt.

Soms sluit je een vorige relatie af en denk je: “Dat wil ik nooit meer.” En wat krijg je? Precies, meer van hetzelfde!

Als je focust op wat je niet wilt in een partner of relatie, ben je daar in gedachten heel erg mee bezig. Aangezien je krijgt waar je je op concentreert, sta je open voor meer van hetzelfde. Het werkt beter om te bepalen wat je wel zoekt in een nieuwe partner. Een lijst helpt je hierbij.

Je oude relatie achter je laten.

Heb je je oude relatie verwerkt? Heb je het verleden afgesloten en ben je klaar om verder te gaan? Of zit je met een half hart of hoofd nog bij je oude partner? Vertrouw je je nieuwe partner niet omdat je vorige is vreemdgegaan? Sta je niet echt open omdat je vorige partner je heeft teleurgesteld? Heel begrijpelijk, maar het helpt je niet.

Ga ervan uit dat je nieuwe partner uniek is. Als je ex je niet beviel, zoek dan iemand die beter bij je past. Kopieer niet de kenmerken van je vorige relatie op je nieuwe situatie. Jij wilt toch ook niet vergeleken worden met de ex van je nieuwe liefde?

Vergeet jezelf niet.

Hoe belangrijk relaties ook zijn, het is nooit de oplossing voor alles. Soms kun je jezelf verliezen in je relatie. Je bent zo bezig met de behoeften van de ander, dat je je eigen wensen vergeet. Je bent zo verliefd dat je de tekortkomingen van je partner niet ziet.

Een goede relatie is er één waarin je jezelf kunt zijn. Waarin geluisterd wordt naar de behoefte van allebei. Jezelf tekort doen om het de ander naar de zin te maken, werkt nooit op lange termijn. Bepaal wat jij belangrijk vindt en blijf daarbij. Compromissen zijn altijd goed, maar niet op dingen die essentieel voor je zijn.

Het is nooit te laat.

Soms denken we: “Ik vind nooit meer iemand!” Als je dat echt gelooft, dan is dat ook zo. Toch is de wereld vol met leuke mensen. Het maakt niet uit hoe oud je bent. Ik ken een stel van in de zeventig dat elkaar via het internet heeft leren kennen.

Geloof erin dat je iemand tegenkomt die bij je past. Sta ervoor open, dan zal het ook gebeuren. Focus op wat je wilt en voel je goed over een nieuwe relatie. Dan straal je uit dat je er klaar voor bent. En dan kan het zo maar eens gebeuren dat je morgen iemand tegenkomt waarvan je denkt: “Dit is beter dan ik ooit had gedacht.”


Verbeter Je Relaties Met Iedereen!

Volg de Online Training Betere Relaties.

– Los je relatieproblemen op.
– Word een meester in communicatie.
– Verbeter al je relaties, zakelijk en privé.

Je ontvangt:
– 23 Praktische lessen met effectieve handvatten.
– Uitgebreide vragen en bewezen oefeningen bij elke les.
– Een geweldig eBoek met 100 pagina’s extra inzichten.

Leer in je eigen tempo, met levenslange toegang.
Coach jezelf en verbeter je relaties!

Meer Informatie
Bestel Direct voor € 57


Over de schrijver 

Frank De Moei

Ik ben een professionele life-coach, gespecialiseerd in persoonlijke groei.

Meer dan 15.000 cursisten heb ik inmiddels geholpen met een gelukkig en succesvol leven.

Wat wil jij?
Wil jij meer zelfvertrouwen, minder stress, betere relaties, leuker werk, meer geluk en meer succes?
Deze Online Trainingen gaan je helpen!

Meer over
Meer over Frank
Ervaringen van cursisten

ONTDEK HET GEHEIM

Hoe je krijgt wat je echt wilt !

Download ons gratis eBoek.

35.000 Lezers gingen je voor.


Ook leuk om te lezen:

Reageer op dit artikel

 • keesie schreef:

  “leuk verhaal”maar klopt natuurlijk van geen kanten, “geloof erin sta er voor open”slaat natuurlijk nergens op, sta er al 12 jaar voor open heb er ooit ook in gelooft maar helemaal niks hoor.

  Gezien ervaring komt het er in het kort op neer dat mensen niet te vertrouwen ( en zeker vrouwen niet ) zijn.

  Hoop dat er mensen zijn die er wel wat aan hebben.

  Groetend

 • Frank als ik je zo mag noemen, het geen geschreven wordt is interesant alleen gaat dat niet altijd voor iedereen op. zelf ken ik een situatie die best lastig is, het gevoel hebben van ik hou heel veel van jou en je hebt alles wat ik in een relatie zoek alleen het buitenkantje valt tegen. en dan soms jezelf afvragen, waarom blijf ik toch op dat buitenkantje hangen. want ik hou wel van die persoon.

 • Beste G,

  Geen enkel artikel gaat altijd – noch voor iedereen – op :)

  Schoonheid doet je stilstaan, maar karakter doet je blijven…
  Probeer eens te kijken of die buitenkant belangrijk is voor jou zelf, of dat het gaat om de indruk van de buitenwereld (je vrienden of familie).

  Vriendelijke groet,
  Frank

 • Beste Frank,

  Persoonlijk denk ik dat lot ook een rol speelt. De ene
  vindt de ware en de ander niet.
  En wat moet ik verstaan Önder je goed voelen en dan straal
  je het uit. Persoonlijk denk ik dat mannen de eerste stap
  moeten zetten.
  Zelf heb ik geen relatie en heb er ook weinig hoop meer bij.
  İk vind het allemaal te ingewikkeld maar denk ook
  dat ik er teveel over denk. Alsof het een puzzel is dat je kan oplossen
  maar het echte wereld zıt vol verassingen en je kunt
  nooit de gedachten van een ander lezen.
  Zoals U het ook schreef, de een heeft er wel wat aan de ander niet…

 • Beste K,

  Inderdaad, de wereld zit vol verrassingen :)

  Als je goed in je vel zit, dan straal je dat uit en trek je automatisch mensen aan die zich daardoor aangetrokken voelen. Onze energie trekt altijd mensen aan of stoot ze af. Iedereen reageert op wat we uitstralen.

  Als je wacht tot mannen de eerste stap nemen en zij wachten op jou, dan gebeurt er niet zo veel. Dat is natuurlijk prima, iedereen maakt zijn of haar eigen keuze.

  Ik wens je veel succes!

  Vriendelijke groet,
  Frank

 • Niet wanhopig gaan zoeken (dat straal je ook uit)
  Blijf ook bij jezelf.

  Ik persoonlijk, heb ook ff genoeg meegemaakt (met mannen).
  Toch wil ik die mannen niet over 1 kam scheren, daar ik zie dat t ook wel goed kan gaan.
  Wacht t wel af.
  Eerst vriendjes worden nu weer met mezelf.
  Dan zie k wel weer wat voor man r komt of niet. Genoeg tips hier om te survivallen. Al hoop ik niet alleen te blijven. Maar m’n persoonlijkheid is wel getekend; ik ben geen easy meisje meer. Maar ik ga ervoor om er te komen.!!!

 • Ingrid schreef:

  Beste,
  Als je goed in je vel zit, straal je dat ook uit, zegt u. Ok. Maar wat dan met licht trekt donker aan. Dat is niet goed voor je.

 • Frank De Moei schreef:

  Licht trekt geen donker aan Ingrid.

  Mensen worden aangetrokken tot andere mensen die dezelfde energie uitstralen. Dus als je lekker in je vel zit, trek je mensen aan die dat ook voelen – en houd je meer afstand van mensen die niet lekker in hun vel zitten. Licht trekt meer licht aan :)

  Vriendelijke groet,

  Frank

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
  >