Bepaal wat je precies zoekt in een partner. Bepaal hoe graag je een nieuwe relatie wilt. Herken de les uit je vorige relaties. Vergeet vooral jezelf niet. Het is nooit te laat om iemand te vinden die bij je past.

Wat zoek je in je partner?

Als je niet weet wat je precies wilt, kun je het ook niet vinden. Het is een beetje als het zoeken naar een nieuwe auto. Als je niet weet wat voor model of kleur je wilt, dan is elke auto een goede. En kom je vervolgens thuis met een blauwe aanhanger, terwijl je een rode driedeurs wilde.

Misschien is het een vreemde vergelijking, maar dit geldt ook voor het vinden van een nieuwe partner.
Als je precies weet wat je zoekt, zul je hem of haar ook veel eerder tegenkomen.

Maak een lijst.

Een lijst maken met wat je zoekt in iemand is heel krachtig. Schrijf op waaraan hij of zij moet voldoen. Wat vind jij belangrijk in je nieuwe liefde? Wat vind jij belangrijk in een relatie? Het kan een simpele lijst worden met vijf kenmerken: “Mijn partner moet vrolijk, lief, stabiel, extrovert en geïnteresseerd zijn.”

Mijn eigen lijst had ook vijf punten. Mijn vriendin had een lijst met 51 punten. Vrouwen zijn meestal iets gedetailleerder dan mannen! Iemand die perfect is, vind je natuurlijk nooit. Zorg er wel voor dat je partner aan je belangrijkste wensen voldoet. Heb je ooit echt nagedacht wat je zoekt in je partner?


Wil je je relaties verbeteren?

Volg dan deze online Cursus Relaties Verbeteren.
Geef je grenzen aan – en los je relatieproblemen op.
De cursus is gemakkelijk te volgen in je eigen tempo.
Meer dan 15.000 cursisten gingen je voor!

Hoe graag wil je een relatie?

Wil je echt met iemand samen zijn? Dan moet je er ook moeite voor doen. Alleen wensen dat je iemand tegenkomt, heeft geen effect. Je moet de ander ook de kans geven jou te ontmoeten. Dus ga erop uit, leer nieuwe mensen kennen of schrijf je in op een datingsite.

Bepaal wat voor gevoel je hebt bij relaties in het algemeen. Ik ken mannen die een lage dunk hebben van vrouwen en vrouwen die een lage dunk hebben van mannen. Hoe groot is de kans dat je dan iemand vindt? En waarom zou je iemand zoeken als je denkt dat die toch weinig toevoegt aan je leven?

Leren van vorige relaties.

Als je meerdere relaties hebt gehad, heb je misschien gemerkt dat er een patroon in zit: je komt altijd hetzelfde type tegen, je hebt altijd dezelfde uitdagingen, je relaties duren nooit lang. Let er eens op, want dat geeft je een belangrijk signaal:
je kunt niet verder voordat je begrijpt waar het aan ligt.

Soms sluit je een vorige relatie af en denk je: “Dat wil ik nooit meer.” En wat krijg je? Precies, meer van hetzelfde!

Als je focust op wat je niet wilt in een partner of relatie, ben je daar in gedachten heel erg mee bezig. Aangezien je krijgt waar je je op concentreert, sta je open voor meer van hetzelfde. Het werkt beter om te bepalen wat je wel zoekt in een nieuwe partner. Een lijst helpt je hierbij.

Je oude relatie achter je laten.

Heb je je oude relatie verwerkt? Heb je het verleden afgesloten en ben je klaar om verder te gaan? Of zit je met een half hart of hoofd nog bij je oude partner? Vertrouw je je nieuwe partner niet omdat je vorige is vreemdgegaan? Sta je niet echt open omdat je vorige partner je heeft teleurgesteld? Heel begrijpelijk, maar het helpt je niet.

Ga ervan uit dat je nieuwe partner uniek is. Als je ex je niet beviel, zoek dan iemand die beter bij je past. Kopieer niet de kenmerken van je vorige relatie op je nieuwe situatie. Jij wilt toch ook niet vergeleken worden met de ex van je nieuwe liefde?

Vergeet jezelf niet.

Hoe belangrijk relaties ook zijn, het is nooit de oplossing voor alles. Soms kun je jezelf verliezen in je relatie. Je bent zo bezig met de behoeften van de ander, dat je je eigen wensen vergeet. Je bent zo verliefd dat je de tekortkomingen van je partner niet ziet.

Een goede relatie is er één waarin je jezelf kunt zijn. Waarin geluisterd wordt naar de behoefte van allebei. Jezelf tekort doen om het de ander naar de zin te maken, werkt nooit op lange termijn. Bepaal wat jij belangrijk vindt en blijf daarbij. Compromissen zijn altijd goed, maar niet op dingen die essentieel voor je zijn.

Het is nooit te laat.

Soms denken we: “Ik vind nooit meer iemand!” Als je dat echt gelooft, dan is dat ook zo. Toch is de wereld vol met leuke mensen. Het maakt niet uit hoe oud je bent. Ik ken een stel van in de zeventig dat elkaar via het internet heeft leren kennen.

Geloof erin dat je iemand tegenkomt die bij je past. Sta ervoor open, dan zal het ook gebeuren. Focus op wat je wilt en voel je goed over een nieuwe relatie. Dan straal je uit dat je er klaar voor bent. En dan kan het zo maar eens gebeuren dat je morgen iemand tegenkomt waarvan je denkt: “Dit is beter dan ik ooit had gedacht.”


WIL JE BETERE RELATIES?

Volg deze online training en los je relatieproblemen direct op!

JA, IK WIL BETERE RELATIES

15.000+ cursisten gingen je voor!Op jouw succes,

Frank de Moei
Professional Coach
Newstart.nl | Training in Geluk en Succes

Ik ben een professionele life-coach, gespecialiseerd in persoonlijke groei. Sinds 2008 heb ik via deze site meer dan 15.000 cursisten online begeleid in het ontwikkelen van meer zelfvertrouwen, meer ontspanning, betere relaties, leuker werk en meer geluk in hun leven.
Download mijn gratis e-boek:

Zo krijg je wat je echt wilt