Een nieuw begin met positief denken

Positief denken is de basis om succesvol te groeien.
De volgende gedachten helpen je hierbij:

1. Accepteer je verleden.

Je kunt niets meer veranderen aan dat wat gebeurd is. Je hebt in het verleden bepaalde beslissingen genomen met de kennis en ervaring die je toen had. Nu zou je het misschien anders doen. Maar op dat moment was het voor jou de beste beslissing. Iedereen maakt fouten, maar wie wijs is, leert ervan.

2. Waar je op focust wordt sterker.

Als je je aandacht richt op wat je wilt, trek je dat aan. Hoe beter je dat voorstelt, hoe sneller je het aantrekt. Fantaseer eens over jouw droomleven. Voel waar je bent en wat je precies doet op jouw ideale dag.

3. Zet jezelf op een mentaal dieet van positief denken.

Net zoals je lichaam gezond voedsel nodig heeft, knapt je geest ook op van positieve gedachten. Probeer eens een dag alleen maar positieve gedachten te hebben. Is het je niet gelukt? Probeer het dan opnieuw. Je zult zien dat dit een enorm effect heeft op je geluksgevoel.

4. Je bent vrij elke dag opnieuw te kiezen.

Jij en alleen jij bepaalt of je morgen hetzelfde wilt doen als gisteren. Wat wil je veranderen in je leven? Wie kan je helpen? Hoe zou je het anders doen? Door betere keuzes te maken word je wijzer.

5. Waar ben je dankbaar voor?

Als je je realiseert wat er al goed is in je leven, word je vanzelf vrolijker en positiever. Vergeet even wat je mist en tel je zegeningen. Wie heb je in je leven? Waar houd je van? Waar ben je blij mee? Hoe meer je kunt verzinnen, hoe dankbaarder je je voelt. Zonder dankbaarheid kun je niet ontvangen.

6. Wat maakt jou uniek?

Vergelijken met anderen die succesvoller zijn maakt ongelukkig. De enige wedstrijd die je echt houdt in het leven, is die met jezelf. Dus kijk naar jouw unieke kwaliteiten en wat je hart sneller doet kloppen. Wat zijn je talenten en interesses? Wat kun jij beter of vind je leuker dan wie dan ook? Dat is de snelste weg naar geluk.

Laat het verleden los, volg je passie en gevoel. Visualiseer je toekomst en focus je op het goede. Dan ben jij over een jaar een ander persoon!


Laat Alle Zorgen en Stress Los.

Volg de Online Training Nooit Meer Zorgen Of Stress.

– Stop met piekeren.
– Ontdek blijvende ontspanning.
– Leef weer positief, zonder zorgen.

Je ontvangt:
– 19 Praktische lessen met effectieve handvatten.
– Uitgebreide vragen en bewezen oefeningen bij elke les.
– Een geweldig eBoek met 100 pagina’s extra inzichten.

Leer in je eigen tempo, met levenslange toegang.
Coach jezelf en laat al je zorgen los!

Meer Informatie
Bestel Direct voor € 57


Over de schrijver 

Frank De Moei

Ik ben een professionele life-coach, gespecialiseerd in persoonlijke groei.

Meer dan 15.000 cursisten heb ik inmiddels geholpen met een gelukkig en succesvol leven.

Wat wil jij?
Wil jij meer zelfvertrouwen, minder stress, betere relaties, leuker werk, meer geluk en meer succes?
Deze Online Trainingen gaan je helpen!

Meer over
Meer over Frank
Ervaringen van cursisten

ONTDEK HET GEHEIM

Hoe je krijgt wat je echt wilt !

Download ons gratis eBoek.

35.000 Lezers gingen je voor.


Ook leuk om te lezen:

Reageer op dit artikel

 • annemiek schreef:

  wat als je alles somber ziet en ook eigenlijk ook is ,wat als die rose bril niet lukt en je al te moe bent en wordt als je dit alles leest! hoe begin je eraan om weer elke dag een feest te maken na te lang ervoor geknokt hebt en er GEWOON moe van bent ,van het leven! SORRY!

 • Beste Annemiek,

  Je (en ik ook) wordt moe als je focust op alle dingen die niet goed gaan.
  Je krijg energie als je focust op de dingen die wel goed gaan en op alles waar je dankbaar voor bent.
  We moeten ergens beginnen, nietwaar?
  Mijn suggestie zou dan ook zijn om te beginnen je te focussen op de goede dingen.

  Elk begin is moeilijk. Misschien is het leven nog geen feest, maar elke positieve stap helpt je vooruit. Langzaam, in je eigen tempo, kun je zo elke dag een beetje leuker en beter maken dan de vorige. Dat is alles wat je kunt doen in een dag. Meer dan dat hoef je ook niet van jezelf te verwachten. Elke grote verandering kost tijd. Elke stap in de goede richting brengt je uiteindelijk waar je wilt zijn…

  Succes en vriendelijke groet,
  Frank

 • Manita Overweg schreef:

  hoi Frank,

  Ik lees allemaal goede, fijne en leerzame dingen op je site en wil er graag iets aan toevoegen. Er zijn veel veel mensen zoals Annemiek die inderdaad bijna boos worden als je het over positief denken hebt (zoals je zelf ook al schreef in je blog) en ik kan me daar ook wel iets bij voorstellen: sommige mensen worden ook wel geteisterd door het leven. Daarom is het handig om te spreken van ‘ondersteunend denken’ en (jou) ondersteunende gedachten: Daarop focussen is net wat makkelijker omdat het dichter bij jezelf ligt en je dus eerder voelt of anderszins merkt of iets je ondersteunt of niet. Als je ergens echt niet blij van wordt, dan ondersteunt het je niet en het eerste wat je dan kan doen is nagaan of het überhaupt wel klopt wat je denkt ( is het echt waar?, loop je niet op de zaken vooruit? etc). Ook al klopt het wel, dan nog kom je tot de slotsom dat het je niet helpt om boos of bang of wat dan ook te zijn. Vandaar uit kun je verder. Ik hoop dat je mijn bijdrage waardeert en blijf graag je blogs lezen!

 • Beste Manita,

  Ik ben het met je eens en schrijf wel vaker dat goed of fout, fijn of vervelend, positief of negatief, allemaal relatief zijn en het er uiteindelijk om gaat hoe jij het zelf ervaart.
  Voor het gemak heb ik het meestal over positief en negatief omdat dit het meest gebruikt wordt door mensen. Zelf gebruik ik ook altijd ondersteunend versus niet-ondersteunend.

  Dank je wel voor je toevoeging :)

  Vriendelijke groet,
  Frank

 • test reactie

 • reactie op test reactie

 • Anoniem schreef:

  Leuke blog ga zo door

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
  >