Gedachten bepalen letterlijk de kwaliteit van je leven. De vraag is: ondersteunen ze je of zitten ze je in de weg? Zit jij achter het stuur, of jaag je een denkbeeldig aapje na dat nooit tot rust komt? Dat maakt al het verschil. Gebruik de kracht van je gedachten en bereik wat je wilt.

Wat bepaalt of je gelukkig bent?
Gedachten hebben de potentie om je droomleven te scheppen. Alles wat je wilt, kan je deel worden. Wil je bewijs? Zet eens twee willekeurige mensen naast elkaar. De één is gelukkig, heeft een fijne relatie, fijn werk, plezier in het leven en een gevoel van tevredenheid. De ander heeft dat allemaal niet en is gespannen, onzeker en ontevreden over het leven.

Uiterlijk zijn deze mensen niet verschillend. Ze hebben net zoveel talent. Ze hebben allebei ups en down gekend. Misschien zijn ze net zo oud, net zo intelligent en in dezelfde stad geboren. En toch is de één gelukkig en de ander niet. Hoe is dat mogelijk? De enige logische verklaring is dat ze anders denken. Het verschil zit van binnen, niet van buiten.

Gedachten bepalen alles.
Je gedachten zijn de bron van alles in je leven. Je gedachten bepalen hoe je je voelt. Hoe je je voelt, bepaalt je gedrag. Je gedrag bepaalt je resultaat. Een positieve gedachte leidt tot een positief gevoel, positief gedrag en dus een positief resultaat. Een negatieve gedachte leidt tot een negatief gevoel, negatief gedrag en dus een negatief resultaat. Alles begint bij je gedachten!

Zit jij achter het stuur?
Wanneer je je gedachten onder controle hebt, dan is het alsof je in een comfortabele auto rijd. Je zit ontspannen achter het stuur en bepaalt zelf waar je naartoe wilt. Jij hebt de controle en je auto (lees: je gedachten) leidt je moeiteloos naar je bestemming.

Je geest is ontspannen en je gedachten ondersteunen je. Er is helderheid, motivatie, kracht en zelfvertrouwen. Je weet wat je wilt en je weet hoe je daar kunt komen. Je gedachten zijn je grootste hulpbron en je beste vriend. Kun je voorstellen hoe dit zou voelen?

Hoe krijg je die aap te pakken?
Wanneer je je gedachten niet onder controle hebt, dan is het alsof je een aapje najaagt. Boeddhisten noemen dit een ‘Monkey Mind’. Je gedachten schieten als wilde apen alle kanten op en je krijgt ze nooit te pakken. Controle? Rust in je hoofd? Vergeet het maar! De aap is los en door het achterna te hollen raak je alleen maar uitgeput.

Als dit gebeurt, ben je continu tegen jezelf aan het vechten. Alsof je autorijdt met de handrem erop. Je gedachten ondersteunen je niet, maar veroorzaken juist angst, twijfel, spanning en stress. Je geest is niet helder, maar troebel, tegenstrijdig en negatief. Door deze onrust is het moeilijk om met vertrouwen in beweging te komen.

Gebruiken of gebruikt worden?
Dus de vraag is: gebruik jij jouw gedachten of gebruiken ze jou? Ondersteunen ze je of zitten ze je in de weg? Wat zou er gebeuren als je je gedachten meer onder controle zou hebben? Wat zou er gebeuren als je het aapje zou inwisselen voor een comfortabele auto? Zou je sneller je bestemming bereiken?

Er is een manier om die aap uit je hoofd te krijgen. Met de e-cursus Nooit meer Zorgen of Stress neem je de controle weer terug. Stap voor stap bekijken we waar je precies over piekert en wat je daaraan kunt doen. Je leert je geest te gebruiken zoals het bedoeld is: als een geweldige hulpbron.

Dat zorgt voor vertrouwen, ontspanning en kracht. Laat het aapje maar rondrennen: je hoeft het niet meer te volgen. Jij leunt ontspannen achterover en geniet van het moment. Je gedachten zijn ongelofelijk krachtig, dus laat ze je niet in de weg zitten!

Meer ontspanning, kracht en optimisme in slechts 9 weken!
Negatief denken, stress en zorgen voorkomen dat je je goed voelt en geniet van je leven. Ze blokkeren je geluk en succes. Laat je zorgen los met deze online training en voel je weer ontspannen en positief! De training is gebaseerd op bewezen coaching technieken en is makkelijk via je e-mail te volgen. Word weer ontspannen snel en eenvoudig

Ik hoor graag je ervaring of vraag over dit onderwerp 🙂

Op jouw succes!

Frank de Moei | Newstart.nl
Ik ben een professionele life-coach, gespecialiseerd in persoonlijke groei. Sinds 2008 heb ik meer dan 10.000 cursisten geholpen met het vinden van meer zelfvertrouwen, minder stress, betere relaties, leuker werk en meer geluk in hun leven. Gratis e-boek | Online Training | Online Coaching

4 antwoorden

Laat je reactie achter

Laat je reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.