Betere relaties met iedereen

Goede relaties met anderen zijn net zo belangrijk als een goede relatie met jezelf. Voor een groot deel bepaalt de kwaliteit van je relaties ook de kwaliteit van je leven. Veel mensen worstelen met (één van) hun relaties. En dat kost veel energie. Wat kun je hieraan doen?

De cursus ‘Betere Relaties met Iedereen’.

Ken jij iemand die geen uitdagingen heeft in de omgang met anderen?
Ik niet – die uitdagingen hebben we allemaal. Sommigen zijn makkelijk op te lossen. Door meer inzicht, meer vaardigheden, betere keuzes en andere beslissingen. Hieronder volgt een aantal ideeën die in de cursus Betere Relaties met Iedereen uitgebreid worden behandeld.

“De oefeningen dragen ertoe bij dat ik stil sta bij vragen waar ik nooit over na hebt gedacht.”

Wat is de basis van goede relaties?

Vertrouwen is de basis van alle goede relaties. Zonder vertrouwen kun je ook niet echt contact maken. En als het vertrouwen eenmaal weg is, is het moeilijk terug te krijgen. Vertrouwen groeit langzaam en heeft tijd nodig. Maar als het er eenmaal is, kan de relatie wel tegen een stootje!

Hoe maak je makkelijk contact?

Sommige mensen vinden het moeilijk nieuwe vriendschappen aan te gaan. Ze denken dat ze niet interessant genoeg zijn of te verlegen om nieuwe contacten aan te gaan. Niet nodig – een relatie krijg je niet zozeer door interessant te zijn, maar door geïnteresseerd te zijn. Het is jouw interesse in de ander die ervoor zorgt dat iemand je aardig vindt.


Hoe krijg je wat je wilt?

Download ons gratis eBoek Hoe Je Krijgt Wat Je Echt Wilt.

Stap uit je hoofd – en geniet van een ontspannen leven.

Meer dan 35.000 keer gedownload!

“Interessant, boeiend en leerzaam! Het geeft me ontzettend veel steun. Wat ben ik blij dat ik dit gevonden heb. Het verrijkt echt mijn leven!”

Hoe je alles krijgt wat je wilt


De verschillen maken het interessant.

Mannen en vrouwen hebben andere manieren om zich uit te drukken. Ze vinden andere dingen belangrijk in een relatie. Onbegrip, frustratie en barrières zijn vaak het gevolg. Dat is niet nodig – met een paar basisinzichten kunnen mannen en vrouwen van elkaars sterke punten leren. Ook jouw persoonlijkheid – en die van je partner, collega of vriend(in) – heeft een enorme invloed. Daarom is het handig om de ander goed in te kunnen schatten. Met wat voor persoonlijkheid heb je te maken?

Hoe ga je om met uitdagingen?

Als je luistert naar de mensen in je omgeving, hoor je een scala aan relatieproblemen: collega’s die vervelend zijn, vriendschappen die op het spel staan, een partner die niet meer communiceert, een vriendin die zeurt of familieleden die jaloers zijn. Je zou bijna denken dat relaties één van de grootste uitdagingen in ons leven zijn. Nou, dat is ook zo! Maar ook deze uitdagingen kun je oplossen.

“Het onderdeel (Hoe ga je om met negatieve mensen), heb ik meteen in de praktijk gebracht.”

Keuzes, keuzes, keuzes.

Wat doe je als je relatie met je partner, collega’s of een vriend(in) niet meer werkt? Kun je er nog wat aan veranderen of moet je afscheid nemen? De meeste relaties zijn zeker te verbeteren, zolang de basis maar goed is. Wat een goede  basis is voor een relatie met je partner? Dat is liefde, vertrouwen en wederzijds respect.

Goede communicatie maakt het verschil.

Er zijn twee dingen die de kwaliteit van je relatie bepalen: communicatie en persoonlijkheid. Vaak is communicatie een uiting van iemands persoonlijkheid. Met wat eenvoudige technieken kun je veel effectiever communiceren. Je kunt leren om duidelijk je mening te geven, conflicten op te lossen, de ander beter begrijpen en jouw standpunt beter weer te geven.

“Nu durf ik ook voor mezelf te kiezen in mijn relaties”

Over goede relaties is veel meer te vertellen dan ik in dit artikel beschrijf.
Ik nodig je uit om onderstaande e-cursus te probereeens door te nemen. De cursus behandelt alle belangrijke facetten van relaties met je partner, collega’s, vrienden en familie.


Wil jij gezonde relaties?

Volg dan deze online cursus Betere Relaties met Iedereen.

Geef je grenzen aan en los je relatieproblemen op.

Meer dan 15.000 cursisten gingen je voor!

“Jouw cursus is zo verhelderend! Was ik daar maar eerder bewust van geweest. Het geeft me veel voldoening – en het werkt!”

Verbeter je relaties


Over de schrijver 

Frank De Moei

Ik ben een professionele life-coach, gespecialiseerd in persoonlijke groei.

Meer dan 15.000 cursisten heb ik inmiddels geholpen met een gelukkig en succesvol leven.

Wat wil jij?
Wil jij meer zelfvertrouwen, minder stress, betere relaties, leuker werk, meer geluk en meer succes?
Deze Online Trainingen gaan je helpen!

Meer over
Meer over Frank
Ervaringen van cursisten

Ontdek Het Geheim


Hoe krijg je wat je ècht wilt?


ONS GRATIS EBOEK

35.000 Lezers gingen je voor


Ook leuk om te lezen:

Reageer op dit artikel

  • Top artikel Frank!

  • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
    >