De verschillen tussen mannen en vrouwen zorgen vaak voor botsingen. Daarom is het een goed idee om eens te kijken naar elkaars sterke kanten. Wat kunnen mannen en vrouwen van elkaar leren?

Wat kunnen mannen leren van vrouwen?

Een heleboel. Vrouwen zijn relatiegerichte gevoelsmensen met veel diepgang. Ze zijn zorgzaam en hebben veel over voor anderen. Juist die punten waarin sommige mannen niet echt sterk in zijn.

Diepgang en openheid.

Vrouwen staan meer in contact met hun emoties. Mannen hebben uiteraard ook emoties, maar die laten ze minder zien. Een man beschermt zijn gevoel, een vrouw is er meer open in.

Met vrouwen kun je een echt gesprek hebben. Niet over oppervlakkige dingen, maar over wat ze voelen, denken en ervaren. Vraag een vrouw wat ze ergens van vindt en je krijgt een heel spectrum aan emoties te horen. Dat maakt de omgang met vrouwen interessant. Want van oppervlakkige gesprekken leer je niet zoveel.

Wil je praten over gevoelens? Praat dan met een vrouw.

Zorgzaamheid.

Het klinkt als een cliché, maar in de meeste clichés zit een kern van waarheid. Ga bij een man op bezoek en hij zal zeggen: “Daar is de koelkast, help jezelf maar.” Ga bij een vrouw op bezoek en ze vraagt elke tien minuten of je nog wat wilt eten of drinken. Die zorgzaamheid uit zich ook in vriendschappen. Vrouwen zijn geïnteresseerder in hoe het met hun vrienden gaat. Een man denkt vaak ‘geen nieuws, goed nieuws.’

Wil je dat iets goed wordt verzorgd? Vraag het dan aan een vrouw.

Oog voor details.

Vrouwen hebben over het algemeen een beter oog voor detail dan mannen. Zeker als het gaat om andere mensen. Ze hebben ook een beter ontwikkelde intuïtie. Hun gevoel zit er zelden naast: “Hij zegt dat wel, maar ik voel dat het niet klopt.” Ze letter beter op het uiterlijk: “Die schoenen passen echt niet bij die jas!” En ze zijn beter in het opvangen van non-verbale signalen: “Ze kijkt alsof ze een dubbele agenda heeft.”

Wil je weten of je gevoel klopt? Vraag dan een vrouw je te helpen.


Wil je je relaties verbeteren?

Volg dan deze online Cursus Relaties Verbeteren.
Geef je grenzen aan – en los je relatieproblemen op.
De cursus is gemakkelijk te volgen in je eigen tempo.
Meer dan 15.000 cursisten gingen je voor!

Wat kunnen vrouwen leren van mannen?

Ook een heleboel. Mannen zijn actiegerichte individualisten. Ze hebben daadkracht en zien meestal het grotere geheel, zonder zich te verliezen in details. Ze stappen snel over de fouten van anderen heen. Dit zijn eigenschappen waar sommige vrouwen van kunnen leren. De sterke kanten van de gemiddelde man zijn:

Ontspanning en minder piekeren.

Vrouwen piekeren meer dan mannen. Hun oog voor detail zorgt er ook voor dat ze zich er meer zorgen over maken. Mannen zijn meer actiegericht. Lang nadenken over dingen is niet iets wat ze van nature doen. Ze nemen liever actie. Daardoor staan ze meer ontspannen in het leven.

Wil je je niet meer druk maken om details? Praat dan met een man.

Directheid.

Als een man iemand niet leuk vindt, dat zegt hij dat. Waarom eromheen draaien? Roddelen is aan de meeste mannen niet besteed. Ze houden zich minder bezig met andere mensen. Dat maakt het makkelijk om mannen te begrijpen: ze zeggen meestal gewoon wat ze bedoelen.

Wil je duidelijke feedback? Vraag het dan aan een man.

Daadkracht.

Mannen nemen vaker het initiatief. Iets doen is belangrijk. Niet te lang stilzitten ook. Een man identificeert zich met actie en werk. Het is een cliché, maar vrouwen neigen meer naar denken en mannen meer naar doen. Een vrouw zal eerst alles goed overdenken en het vaak ook aan vriendinnen voorleggen. Een man zegt: “Bij twijfel gaan we gewoon door.”

Wil je snel aan de slag gaan? Vraag dan een man je te helpen.

Er zijn genoeg uitzonderingen.

Als hierboven staat dat een man meer geneigd is tot doen, wil dat niet zeggen dan vrouwen lui zijn.
Als er staat dan een vrouw meer nadenkt, wil dat niet zeggen dat mannen dom zijn.

Bovendien zijn er genoeg uitzonderingen: er zijn mannen die weinig ondernemend zijn en er zijn vrouwen die weinig nadenken.
Er zijn mannen die veel oog voor detail hebben en vrouwen met veel daadkracht.
Gelukkig zijn we er in alle soorten en maten!

Hoe dan ook, zowel van mannen als vrouwen kun je veel opsteken. Waarom zou je je beperken tot je eigen standpunt? Misschien dat de andere partij een idee heeft waar je veel van kunt leren!


WIL JE BETERE RELATIES?

Volg deze online training en los je relatieproblemen direct op!

JA, IK WIL BETERE RELATIES

15.000+ cursisten gingen je voor!Op jouw succes,

Frank de Moei
Professional Coach
Newstart.nl | Training in Geluk en Succes

Ik ben een professionele life-coach, gespecialiseerd in persoonlijke groei. Sinds 2008 heb ik via deze site meer dan 15.000 cursisten online begeleid in het ontwikkelen van meer zelfvertrouwen, meer ontspanning, betere relaties, leuker werk en meer geluk in hun leven.
Download mijn gratis e-boek:

Zo krijg je wat je echt wilt

2 antwoorden
 1. D
  D zegt:

  Helemaal niet mee eens over vrouwen ! Vrouwen zijn veel minder diep en open dan mannen en hebben weinig gevoel. Zij zijn ook nog eens gruwelijk jaloers op elkaar. Bij de meeste vrouwen raak je verveeld na een tijdje en de seks neemt ook af ! Dan blijft er weinig over dan een lege melkfles zonder inhoud.
  Vrouwen willen mannen veranderen en de mannen hopen dat de vrouw nooit zal veranderen. Die eerst zo spannende vrouw verandert in een saaie, mopperende, frigide koelkast zodra je ermee getrouwd ben en kinderen bij haar hebt. Omruilen heeft geen zin, want je krijgt er een andere lege melkfles voor terug ! Ze ruilen wel hun kerel om, want die is dan zo spannend. Onzin, na een tijdje verveelt die andere kerel zich ook weer met dat tweede handsje en dus gaat het weer mis. Vrouwen vinden zichzelf geweldig en eigenlijk te goed voor de meeste mannen. Ze staan altijd voor de spiegel om zichzelf te bewonderen en vervolgens gaan ze hun eigen kerel afkraken. Die kerel, die altijd voor dat wijf klaarstaat. Ik heb heel wat kerels naar de k….n zien gaan met vrouwen en daarna werden ze ook nog eens afgedankt. En natuurlijk dikke alimentatie betalen voor jaren voor zo’n b..ch !!!
  Er zijn nog wel goede vrouwen, maar die mag je met een vergrootglas zoeken.

  Beantwoorden
 2. Duval
  Duval zegt:

  ben het met het meeste wel eens, alleen dat roddelen niet. wat roddelen betreft hebben vrouwen de naam, maar treft de man zéker de blaam!!

  Beantwoorden

Wil je jouw ervaring delen, of heb je een vraag?

Wil je jouw ervaring delen, of heb je een vraag?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.