Vanaf het moment dat je opstaat, begin je je dag met een kettingreactie. Op een goede dag is die kettingreactie positief en val je van de ene meevaller in de andere. Op een slechte dag gaat alles fout en zit je gevangen in de wet van Murphy (alles dat fout kan gaan, gaat fout). Hoe zet je dit om?

Een topdag of een horror dag?

Op een goede dag word je uitgerust wakker, ga je op je gemak naar je werk, geeft je collega je een mooi compliment, krijg je een loonsverhoging van je baas en kom je thuis terwijl je partner iets geweldigs voor je gekookt heeft, waarna je uitgebreid de liefde bedrijft.

Hé, dat klinkt goed, alles zit mee!

Op een slechte dag word je geradbraakt wakker, sta je een uur in de file, krijg je een snibbige opmerking van diezelfde collega, geeft je baas je onterecht kritiek, haal je een flauwe kant-en-klaarmaaltijd uit de magnetron en zit je alleen op de bank terwijl je partner uit is met een aantrekkelijke kennis.

Alles zit tegen…

Kun je iets veranderen?

Wel, dit soort dagen zijn misschien niet te vermijden, maar de vraag is: Kun je er zelf nog iets aan veranderen of moet je het maar gewoon laten gebeuren? En dan komen we bij het onderwerp van dit artikel. Want hoe je je voelt als je opstaat, bepaalt niet alleen dat korte moment, maar ook de volgende momenten van de dag.

Als je de dag begint met een goed gevoel, dan gebeuren er drie dingen:

1 Je begint je dag met een voorsprong.

Maakt dat al het verschil, hoe je wakker wordt? Niet wanneer of waar, maar hoe! Ben je geradbraakt of uitgerust? Ben je chagrijnig of optimistisch? Zie je ergens tegenop of verheug je je op iets? Ben je blij om op te staan of sla je de dag liever over? Dat maakt het verschil tussen een achterstand of een voorsprong.

2 Je kunt door dat goede gevoel beter omgaan met uitdagingen.

Als je chagrijnig bent, is die vervelende opmerking van die collega net de druppel die de emmer doet overlopen. Als je vrolijk bent, lach je diezelfde opmerking gewoon weg. De opmerking is hetzelfde, maar hoe je ermee omgaat is compleet anders. En dat laatste wordt altijd bepaald door je gevoel.

Geniet van je leven

De beste manier om je goed te voelen, is door het volgen van de Online Training Geluk - Genieten van het Leven. Gelukkig zijn is geen toeval, het is een beslissing. Ontdek wat jou ècht gelukkig maakt en geniet weer van elke dag. Voel je beter over jezelf en je leven!

3 Je trekt door dat goede gevoel meer goede situaties aan.

Door een goed gevoel ketsen negatieve opmerkingen af, als kogels op een kogelvrij vest. Je humeur is gemaakt van Tefal: niets negatiefs blijft meer aan je plakken. Er gebeurt in de buitenwereld dan nog steeds van alles, maar het komt minder hard binnen.

Daardoor slalom je als het ware door uitdagingen heen en worden ze kleiner. Daardoor blijf je langer bij meevallers stilstaan en ervaar je er meer van. Daarom trekt een goed gevoel meer goede situaties aan. Dus een goed gevoel is de bron van alles in je leven!

En deze hele kettingreactie begint bij het opstaan. Dus doe jezelf een plezier, geef jezelf een voorsprong als je je dag begint! Het is heel eenvoudig, je hoeft maar twee dingen te doen:

1 Neem je tijd.

Is er iets vervelender dan ’s ochtends haasten? Dat je je ogen opendoet en binnen tien minuten aangekleed de deur uit moet? En in de tussentijd niets kunt vinden en overal over struikelt? Grrr! Daarom is wakker worden in het weekend ook zo relaxed: je hebt alle tijd om op te staan.

Sommige mensen blijvend liever tien minuten liggen dan vroeger op te staan, maar dat is een geweldige vergissing. Die tien minuten extra slaap merk je echt niet, maar dat gehaast zet een negatieve kettingreactie in gang waar je de rest van de dag last van hebt. Wees wijs en neem de tijd op om te staan…

2 Begin je dag positief.

Als je precies wilt weten wie er dood is, waar er oorlog heerst en wat er nog meer fout gaat in de wereld – dan moet je vooral het nieuws lezen als je opstaat. Dat geeft je direct spanning! Ook al merk je het niet bewust, ik garandeer je dat je lichaam en je hoofd het wèl merken.

De ketting staat nu gespannen en maakt zich klaar voor nog meer spanning. Niet slim, niet doen, niet aan beginnen!

Doe iets positiefs. Ik begin de dag met Tai Chi en lees een positief artikel of leuke quote. Als je dan toch de dag moet beginnen met nieuws, waarom dan niet met goed nieuws? Waarom niet meer doen van wat je gelukkig maakt? Misschien houd jij van een lekker ontbijt of een vrolijk muziekje. Doe alles waar je je goed door voelt, daar gaat het om!

Het grote gevolg van een kleine verandering.

Nu denk je misschien: “Ach, wat maakt het uit, dat halfuurtje na het opstaan? Dat stelt toch niets voor vergeleken met de rest van de dag?” Maar ALLES wat je doet, heeft invloed. Alles wat je doet, beïnvloedt je humeur, je gestel, je gevoel – en dus je leven.

Dat je het verschil niet ziet, wil niet zeggen dat je het niet ervaart. Het wil alleen zeggen dat je je er niet bewust van bent. Onderschat nooit het enorme gevolg van een kleine verandering…

Begin je dag met een voorsprong en je zult zien dat je dagen beter worden. Je begin een positieve kettingreactie waardoor je meer energie krijgt, je beter voelt, uitdagingen makkelijker aankan, meer positieve situaties aantrekt en met meer plezier terugkijkt op je dag. En dat alles door het eerste halfuurtje van je dag anders te beginnen.


Word gelukkig en geniet van je leven!

Je goed voelen is het belangrijkste doel in je leven. Toch zitten weinig mensen echt lekker in hun vel. Wil je je weer fantastisch voelen? Wil je weer echt genieten van je leven? Voel je dan 100% beter met deze online training!

Ja, ik wil meer genieten van het leven

15.000+ cursisten gingen je voor!


Op jouw succes,

Frank de Moei
Professional Coach
Newstart.nl | Training in Geluk en Succes

Ik ben een professionele life-coach, gespecialiseerd in persoonlijke groei. Sinds 2008 heb ik via deze site meer dan 15.000 cursisten online begeleid in het ontwikkelen van meer zelfvertrouwen, meer ontspanning, betere relaties, leuker werk en meer geluk in hun leven.
Download mijn gratis e-boek

2 antwoorden

Wil je jouw ervaring delen, of heb je een vraag?

Wil je jouw ervaring delen, of heb je een vraag?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.