De kracht van je gedachten is enorm. Je gedachten bepalen je gevoel. Je gevoel bepaalt je gedrag. Je gedrag bepaalt je gewoonten. Je gewoonten bepalen je karakter – en je karakter bepaalt je leven. Het begint allemaal bij wat je dagelijks denkt. Kijk met me mee en ontdek het zelf:

Je gedachten bepalen je gevoel.

Vrijwel elk gevoel ontstaat vanuit een gedachte. Laten we twee mensen nemen met twee verschillende gedachten over hetzelfde onderwerp: De eerste persoon denkt: “Verandering is eng, ik wil alles bij het oude laten.” De tweede persoon denkt: “Nieuwe dingen zijn interessant, ik houd van verandering.”

De eerste persoon krijg een vervelend gevoel bij verandering. De tweede wordt er enthousiast van en overwint elke uitdaging. Dat verschil in gevoel is geen toeval, het kan bijna niet anders. Wat je denkt over een bepaald onderwerp, bepaalt hoe je je voelt over dat onderwerp.

Je gevoel bepaalt je gedrag.

Hoe je je voelt over een situatie, bepaalt je gedrag in die situatie. Daarom zal de één het fantastisch vinden om in het middelpunt van de belangstelling te staan, terwijl de ander het liefs onder tafel kruipt. De eerste vind je op het podium in de karaokebar en gedraag zich als een professionele entertainer. Gedrag dat de ander zelden zal vertonen, want het gevoel ontbreekt daarvoor.

Je dagelijks gedrag bepaalt je gewoonten.

Je gedrag wordt een langzaam een gewoonte. Misschien heb jij de gewoonte om veel onder de mensen te zijn, of om jezelf regelmatig terug te trekken. Regelmatig sporten wordt een gewoonte, regelmatig uitgaan wordt een gewoonte. Het is mijn gewoonte om dagelijks te lezen. Wat is jouw gewoonte?


Wil je sneller je doel bereiken?

Bestel dan het e-boek De Sleutels van Geluk en Succes.
Ondek de handleiding voor persoonlijk succes en gelukkig leven.
Leer de 21 effectieve technieken die succesvolle mensen al jaren toepassen.
Voel je goed en bereik je doel!

Je gewoonten bepalen je karakter.

Heeft iemand een vrolijk karakter, een lastig karakter, een kritisch karakter, een sterk karakter, een sociaal karakter? Dat ontstaat niet vanzelf, daar is veel herhaling voor nodig! Een groot deel van ons karakter ontstaat door onze gewoonten – wat we dagelijks doen. Bij de geboorte staat alles nog vrij, maar langzaam krijgt ons karakter meer gestalte.

Als mensen zeggen: “Zo ben ik nu eenmaal”, dan doelen ze op hun karakter. Hun karakter is hun identiteit, het is wie ze zijn. Ze zijn zich niet bewust dat ze hier niet mee geboren zijn. Een karakter is het resultaat van wat we dagelijks denken, voelen en doen. Daarom veranderen mensen niet zomaar. Al die dagelijkse gedachten, gevoelens en gewoonten zijn er inmiddels ingesleten…

Je karakter bepaalt je leven.

Vertel me wat je dagelijks doet en ik voorspel waar je over vijf jaar waarschijnlijk zult zijn. Dat is geen hocus-pocus. Als je elke dag een zak chips eet, ben je over vijf jaar waarschijnlijk dikker. Als je elke dag een boek lees, ben je over vijf jaar waarschijnlijk slimmer. Als je loopt en je koerst niet verandert, kunnen we zien waar je eindbestemming is, nietwaar?

Wat je elke dag denkt, voelt of doet, versterkt zich. De kracht hiervan is enorm. Verandering komt zelden in één enorme stap. Verandering is meestal het gevolg van honderden kleine stapjes. Dus de stappen die je elke dag consequent maakt. De stappen die je maakt in je werk, in je relaties, in je gezondheid, in je persoonlijke groei. Dat bepaalt waar je naar toe gaat.

En de cirkel is rond!

Nu zijn we aan het einde gekomen – maar het is een cirkel, geen doodlopende weg. De ervaringen in je leven versterken weer je karakter. Je karakter versterkt weer wat je doet. Dat versterkt weer hoe je voelt. En dàt versterkt weer wat je denkt. Nu zijn we weer terug aan het begin – bij je gedachten. Het is een doorlopende cirkel. Alles beïnvloedt elkaar…

Dit hele verhaal heeft slechts één punt: Alles begint bij wat je dagelijks denkt. Heb je over het algemeen opbouwende en positieve gedachten, dan voel je je dagelijks goed. Vanuit dat goede gevoel zul je keuzes maken die bij je passen – en zul je je persoonlijke doelen bereiken. Dit vormt langzaam je gewoonten en karakter. Wees je bewust wat je dagelijks denkt, want dit bepaalt je leven…


WIL JE MEER SUCCES?

Volg dit stappenplan en bereik je doel – slimmer en sneller!

JA, IK WIL MEER SUCCESOp jouw succes,

Frank de Moei
Professional Coach
Newstart.nl | Training in Geluk en Succes

Ik ben een professionele life-coach, gespecialiseerd in persoonlijke groei. Sinds 2008 heb ik via deze site meer dan 15.000 cursisten online begeleid in het ontwikkelen van meer zelfvertrouwen, meer ontspanning, betere relaties, leuker werk en meer geluk in hun leven.
Download mijn gratis e-boek:

Zo krijg je wat je echt wilt