1. Begin bij jezelf.

“Wens niet dat het makkelijk is, wens dat jij beter bent. Wens niet minder problemen, maar meer vaardigheden. Wens niet minder uitdagingen, maar wens meer wijsheid.”
Earl Shoaf, Amerikaans zakenman.

We krijgen allemaal te maken met uitdagingen in ons leven. Relaties, werk, woonplaats, gezondheid: alles verandert vroeg of laat. Maar als je de juiste vaardigheden hebt, kun je die uitdagingen aan. Hoe meer je zelf groeit, hoe meer je aankunt en hoe makkelijker je met veranderingen omgaat.

2. Verander je manier van kijken.

“Wanneer je de manier verandert waarop je naar dingen kijkt, veranderen de dingen waar je naar kijkt.”
Max Planck, Duitse natuurkundige

We hopen vaak dat de dingen om ons heen veranderen, zodat we gelukkiger zullen zijn. Maar het is de manier van kijken die de kwaliteit van je leven bepaalt. Als je het positieve ziet in elke situatie, de mogelijkheid in elke uitdaging, het goede in elke tegenslag, dan verandert je leven compleet.

Puur door je manier van kijken.

Alle verandering begint bij jou

Persoonlijke ontwikkeling is de basis voor elk succes. Als jij verandert, verandert alles voor jou. De beste manier om gelukkig en succesvol te worden, is door het volgen van deze Online Trainingen. Verander jezelf - en je leven zal nooit meer hetzelfde zijn!

3. Bepaal de juiste volgorde.

“Succes is niet de sleutel naar geluk. Geluk is de sleutel naar succes. Als je doet wat je wilt, zul je succesvol zijn.”
Albert Schweitzer, Duitse filosoof

We denken vaak dat we gelukkig(er) zijn als we iets hebben bereikt. Daarom lopen we onze doelen achterna. We genieten er maar kort van en zijn dan weer op weg naar een nieuw doel. Maar als je doet wat je wilt, is elk moment een gelukkig moment. En daardoor zul je altijd succesvol zijn.

4. Geloof in jezelf.

“Te veel mensen waarderen meer wat ze niet zijn, dan wat ze wel zijn.”
Malcolm, S. Forbes, Amerikaans zakenman

We zijn vaak meer bezig met onze fouten dan met onze successen. Leg de nadruk niet op wat je niet kunt, maar op wat je al goed doet. Niet op wat je mist, maar wat je al bezit. Niets is funester voor geloof in eigen kunnen, dan je te concentreren op wat er ontbreekt. Niet is beter voor je zelfvertrouwen dan te realiseren wat je al hebt en wie je al bent.

5. Vergelijk jezelf niet met anderen.

“Vergelijking is de wortel van al het ongeluk.”
Dalai Lama, Tibetaans spiritueel leider

Je bent uniek. Er is nooit iemand geweest die precies was zoals jij. Waardeer wat je uniek maakt. Stop jezelf te vergelijken met anderen. Je hoeft niet dezelfde persoonlijkheid, vaardigheden of bezittingen te hebben als een ander. Die vergelijking maakt alleen maar ongelukkig. Bekijk eerlijk wie je bent en wat je wilt en neem dat als uitgangspunt voor je leven.

6. Bepaal wat je wilt.

“Passie is de brandstof voor succes. Eén persoon met passie is beter dan 40 mensen met een interesse.”
Edward. M. Forster, Engels schrijver

Je kunt nooit succesvol zijn door iets te doen wat je niet echt wilt. Je passie, dat wat je het liefst doet, is de motor voor een gelukkig en succesvol leven. Onderzoek wat je echt wilt en doe daar vervolgens meer van.

7. Geniet van het moment.

“Gisteren is geschiedenis. Morgen is een mysterie. Vandaag is het werkelijke geschenk.” (N.b. Daarom is het Engelse woord voor vandaag en voor cadeau hetzelfde, namelijk ‘the present’.)
Eleanor Roosevelt, Amerikaanse mensenrechtenactiviste

Onze gedachten gaan continue van verleden naar toekomst. We hebben spijt over gisteren en zorgen over morgen. En tussentijds vergeten we te genieten van het moment. Laat je zorgen los. Een gelukkig leven is een aaneenschakeling van mooie momenten. Vergeet niet te genieten van vandaag.


Alle verandering begint bij jou!

Wil je meer geluk en succes in je leven? Zelfontwikkeling is de sleutel. Als jij verandert, verandert alles voor jou. Persoonlijke ontwikkeling is de basis voor elk succes. Onze online trainingen helpen je daarbij!

Ja, ik wil meer geluk en succes

15.000+ cursisten gingen je voor!


Op jouw succes,

Frank de Moei
Professional Coach
Newstart.nl | Training in Geluk en Succes

Ik ben een professionele life-coach, gespecialiseerd in persoonlijke groei. Sinds 2008 heb ik via deze site meer dan 15.000 cursisten online begeleid in het ontwikkelen van meer zelfvertrouwen, meer ontspanning, betere relaties, leuker werk en meer geluk in hun leven.
Download mijn gratis e-boek

4 antwoorden

Trackbacks & Pingbacks

Wil je jouw ervaring delen, of heb je een vraag?

Wil je jouw ervaring delen, of heb je een vraag?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.