Begin vandaag opnieuw

Hoe begin je vandaag met een nieuwe richting in je leven? We denken vaak dat we weinig keus hebben: ‘Zo ben ik nu eenmaal. Zo is het altijd geweest.’ De werkelijkheid is dat je alles kunt veranderen. Begin vandaag opnieuw en creëer een nieuwe toekomst. Dit artikel geeft je tips voor een nieuw begin!

Niet je afkomst maar je toekomst is belangrijk.

Het maakt niet uit waar je vandaan komt, het enige wat telt is waar je naartoe gaat. Wat maakt het uit waar je opgegroeid bent? Wie je ouders waren? Of je de afgelopen tien jaar dezelfde baan hebt gehad? Of het afgelopen jaar geen succes is geweest?

Je toekomst is het enige wat telt. Wat je vandaag besluit te doen, bepaalt de rest van je leven.

Vind je het gek? Met zo’n vader!

Er is een mooi verhaal van een alcoholistische man die zijn vrouw sloeg en crimineel was. Hij kreeg twee zoons: een tweeling. Jaren later keken onderzoekers naar het leven van beide zoons. De ene sloeg zijn vrouw, was alcoholist en crimineel.

Toen de wetenschappers vroegen waarom hij zo was geworden, antwoordde de zoon: ”Vind je het gek? Met zo’n vader! Ik had het beste voorbeeld hoe het niet moest.”

Zijn broer bleek echter succesvol te zijn en was gelukkig getrouwd. Hij leek in niets op zijn vader. Toen de wetenschappers vroegen waarom hij toch gelukkig en succesvol was geworden, antwoordde hij: ”Vind je het gek? Met zo’n vader! Ik had het beste voorbeeld hoe het niet moest.”

Hoe belangrijk is je toekomst?

Ik ken mensen met een ongelukkige jeugd die nu zeer gelukkig en stabiel zijn. Anderen die een achterstand hadden qua afkomst, geslacht of opleiding, zijn nu succesvol. Ik ken ook mensen die alles mee hadden en er niets mee hebben gedaan.

Het verleden kan wel een verklaring, maar nooit een excuus zijn voor je toekomst. Daar is je toekomst toch veel te belangrijk voor?

De vijf kostbaarste woorden in je leven.

De vijf woorden die verantwoordelijk zijn voor het grootste misverstand in je leven, zijn deze: “Zo ben ik nu eenmaal.” Of: “Het is altijd zo geweest.”

Deze woorden staan groei en verandering in de weg. Bovendien berusten ze niet op de waarheid.

Heb je wel eens een vriend(in) gevraagd waarom ze door bleven gaan met een bepaald gedrag, ook al wisten ze dat het niet goed voor hen was? Hoogstwaarschijnlijk haalden ze hun schouders op en antwoordden: “Zo ben ik nu eenmaal.”

Een excuus om niet te veranderen.

Het is goed om jezelf te accepteren zoals je bent. Je hoeft niet perfect te zijn. Maar wat als je gedrag je doelen en dromen in de weg staan? Als je er echt niet gelukkig van wordt? Dan is ‘zo ben ik nu eenmaal’ niets anders dan een excuus om niet te veranderen.

Je trekt al aan de handrem voordat de auto begint te rijden…

Je kunt alles veranderen.

De meeste grenzen die we denken te hebben, bestaan in ons hoofd. Het is daar dat we besluiten dat we geen leuker werk kunnen vinden of dat we nooit de juiste partner zullen ontmoeten. Het is in ons hoofd dat we bij voorbaat de strijd opgeven.

Maar als je doorzet en bereid bent buiten je comfortzone te stappen, zul je zien dat je bijna alles kunt veranderen. Dat je nieuwe vaardigheden kunt leren, die je nooit hebt gehad. Dat je nieuwe keuzes kunt maken, die deze keer wel succesvol zijn.

Elke dag een beetje bewegen in de richting van je dromen is de sleutel.

Ga de andere kant op.

Ook al heb je tot nu toe gewerkt in een baan die je niet inspireerde, je kunt vandaag besluiten op zoek te gaan naar je ideale baan.

Ook als heb je nooit veel zelfvertrouwen gehad, je kunt vandaag besluiten om een cursus zelfvertrouwen te volgen zodat je je zekerder voelt.

Ook al heb je je altijd zorgen gemaakt, je kunt vandaag besluiten je zorgen los te laten en ontspannen en stressvrij te leven.

Ook al heb je je doelen nog niet bereikt of voel je je niet echt tevreden, je kunt vandaag besluiten de sleutels van geluk en succes te ontdekken.

Vandaag is de beste kans, die je krijgt voor een nieuw begin. Voor een nieuwe start. Vandaar dat deze website NewStart heet.


Hoe krijg je wat je wilt?

Download ons gratis eBoek Hoe je krijgt wat je echt wilt.

Stap uit je hoofd – en geniet van een ontspannen leven. Meer dan 35.000 keer gedownload!

“Interessant, boeiend en leerzaam! Het geeft me ontzettend veel steun. Wat ben ik blij dat ik dit gevonden heb. Het verrijkt echt mijn leven!”

Begin vandaag opnieuw.

Besluit vandaag om het anders te doen. Bepaal wat je werkelijk wilt. Anders ga je actie ondernemen in de verkeerde richting. Bouw je leven op een stevig fundament: jouw eigen persoonlijke voorkeuren en wensen.

Bekijk wat er niet goed werkte in het verleden. Wat bracht je niet dichter bij je doel? Welk gedrag ondersteunde je niet? Wat zou je willen loslaten? Wat zou je niet meer herhalen?

Wat moet je nog leren?

Besluit wat je nodig hebt om je doelen te bereiken. Wat moet je leren? Wat kun je anders doen? Wie kan je helpen? Welke stappen gaan je dichter bij succes brengen?

Begin dan opnieuw. Elke dag heeft een nieuw begin. En ook een nieuw einde. Als je vandaag anders begint dan zul je het ook anders eindigen. Beter, gelukkiger, succesvoller.

Een wonder is een herhaling van kleine stappen.

Verwacht geen wonderen. Wonderen worden gecreëerd door jezelf op de plek te brengen waar ze gebeuren. Die plek is dichter bij je doel. Dichter bij wat je wilt. Daar moet je dus naar toe gaan.

Wonderen, toeval en geluk komen op je pad als je je beweegt in de richting van je dromen. Zolang je vandaag (en morgen en overmorgen) een stap zet in de richting van je doelen en wensen zul je het wonder vanzelf tegenkomen. Misschien al vandaag.

Het wonder van een boom of bloem begint altijd bij het zaadje!

Hoe zit het met jouw begin?

Heb je een mooi voorbeeld van het inslaan van een nieuwe richting in je leven? Heb je een tegenslag overwonnen? Of ben je nu van plan een nieuwe weg in te slaan?


Wil je werken aan je persoonlijke groei?

Volg dan deze online Trainingen in Geluk en Succes.

Verander jezelf – en je leven zal nooit meer hetzelfde zijn. Meer dan 15.000 cursisten gingen je voor!

“Jouw cursussen zijn zo verhelderend! Was ik daar maar eerder bewust van geweest. Het werkt!”

Over de schrijver 

Frank De Moei

Frank is een professionele life-coach, gespecialiseerd in persoonlijke groei. Sinds 2008 heeft hij via deze site meer dan 15.000 cursisten online begeleid in gelukkig en succesvol leven. Meer over Frank.
Download Hoe je krijgt wat je echt wilt (gratis eBoek).


Ook leuk om te lezen:

Is geld belangrijk?

Hoe kan ik mezelf motiveren? De sleutel tot meer motivatie

10 Beperkende gedachten waarmee je jezelf saboteert

 • Lilian schreef:

  Frank,
  Met dit artikel en met andere artikelen geef je me een boost in de juiste richting.
  Ik herken de woorden: ‘het is altijd zo geweest’ heel goed. En die woorden en gedachten zorgen er ook voor dat de situatie is zoals hij al jaren is. Er verandert niets, maar door jouw artikel(en) word ik gestimuleerd om aan de slag te gaan en zelf stappen te zetten en het hoofd niet te laten hangen.

 • Beste Lilian,

  Fijn dat je horen en bedankt voor het compliment.

  Als je zelf die stappen zet, dan gaat het goed komen! En als het als goed was, dan wordt het zo nog beter…
  Veel succes!

  Frank

 • Theresia snijders schreef:

  Hallo Frank, dank je voor deze positiviteit. Ik ben al zeker aan het veranderen heb nu de baan gevonden als verzorgende ig op een super leuke plek en ik kan op de fiets; zo doe ik ook iets aan mijn conditie.
  Emotioneel ben ik steeds beter in balans en laat het kaas niet van mijn brood eten, neem iedere dag weer een klein stapje in de richting die goed voor MIJ is en niet die een ander denkt dat goed voor mij is ( of ik denk dat de ander dit van mij verwacht). Zo ga ik volgend jaar weer positief het jaar in en kijk terug op heel veel gewonnen doelen.En maak nog meer stappen die goed voor mij zijn en zie de persoon die IK graag zie.zelfverzekerd en lekker in haar vel. En haar eigen keuzes maakt.

  • Beste Theresia,

   Dat klinkt allemaal heel erg goed, fijn te horen dat je mooie nieuwe stappen maakt!

   Je eigen plan volgen is altijd beter dan te wachten op het plan van iemand anders :)

   Heel veel succes en zet ‘m op!

   Vriendelijke groet,
   Frank

 • Tja, nou, wat ik bewonder in sommige mensen is hun (emotionele) veerkracht en inderdaad een mens kan kiezen of hij/zij zijn of haar hoofd laat hangen en dus in een negatieve spiraal terecht komt of juist de borst vooruit steken en ’t hoofd rechtop; wie voor ’t laatste kiest heeft (nog) heeel wat interessants te ondervinden!

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
  >