Tijd is kostbaar – Verspil het niet

Tijd krijg je nooit meer terug als je het hebt uitgegeven. Door tijd te verspillen aan oninteressante zaken, stel je automatisch je doelen uit. Hoe duidelijker je droom, hoe minder tijd je verspilt. Hoe belangrijk is je doel nu eigenlijk? Gooi je droom in de hoogste versnelling en kom in beweging!

Snelle quizvraag:

– Waar bezit je net zoveel van als de allerrijkste mens?
– Wat geef je elke dag uit en komt nooit meer terug?
– Wat verspil je door dingen te doen die je niet wilt?

Het antwoord is tijd. Tijd is je kostbaarste bezit. We hebben er allemaal te weinig van en toch besteden we het te vaak aan dingen die er niet toe doen. Terwijl we het ook kunnen investeren in onze toekomst.

Verspillen of investeren?

Vroeger bracht ik avonden zappend voor de tv door zonder echt iets interessants te zien. Van onzinprogramma via reclame naar nog meer onzinprogramma’s. Ik sliep elk weekend tot elf uur uit. Ik luisterde uren naar mensen die weinig te vertellen hadden, maar daar héél veel woorden voor nodig hadden. Er was tijd genoeg, dus wat maakte het uit?

Toen kwam ik erachter dat ik mijn tijd voornamelijk doorbracht met wachten. Wachten tot ik weer moest werken. Wachten tot het weekend was. Wachten tot ik mij niet meer verveelde. Wachten op het ideale moment. Waar wachtte ik nu eigenlijk op? Ik wachtte op inspiratie. Ik wachtte op iets dat de moeite waard was om in beweging voor te komen.

Wat bepaalt of we tijd verspillen of niet?

Het antwoord is: het hebben van een doel. Als je geen belangrijke doelen hebt, waarom zou je je dan druk maken? Dan vul je toch gewoon de tijd tussen opstaan en slapengaan – met wat dan ook. Wat doet het ertoe? Dan maakt het ook niet uit dat je uren verliest met dingen die je niet interesseren. Want er is toch niets beters te doen.

Mensen met een doel – wat dat doel ook is – gedragen zich anders. Om dat doel te bereiken hebben ze tijd nodig. En alle tijd die wordt besteed aan dingen die niet interessant zijn, is verloren tijd. Tijd krijg je nooit meer terug als je het hebt uitgegeven. Door tijd te verspillen aan oninteressante zaken, stel je automatisch je doelen uit. En dat is nu juist niet de bedoeling.


Hoe krijg je wat je wilt?

Download ons gratis eBoek Hoe Je Krijgt Wat Je Echt Wilt.

Stap uit je hoofd – en geniet van een ontspannen leven.

Meer dan 35.000 keer gedownload!

“Interessant, boeiend en leerzaam! Het geeft me ontzettend veel steun. Wat ben ik blij dat ik dit gevonden heb. Het verrijkt echt mijn leven!”

Hoe je alles krijgt wat je wilt


Vooruitgang of stilstand?

Begrijp me goed, het is prima om voor de tv te zitten en te ontspannen. Je hoeft niet als een konijn op Duracell batterijen de hele dag van a naar b te rennen. Dit artikel heeft niets te maken met gestrest of krampachtig bezig zijn. Maar het heeft alles te maken met de fundamentele keuze die je nu hebt: vooruitgang of stilstand. Als je vooruit wilt, moet je stoppen je tijd te verspillen.

Ik weet zeker dat jij persoonlijke doelen hebt, anders zou je dit artikel niet lezen. Misschien wil je je droombaan vinden. Misschien wil je meer tijd doorbrengen met de mensen die je dierbaar zijn. Misschien wil je je zelfvertrouwen vergroten of je zorgen loslaten. Wat het ook is dat je wilt, tijd is je grootste vriend of je ergste vijand. Als je tijd investeert in je doel, dan is het je grootste vriend. Als je het verspilt, is het je grootste vijand.

Hoe krijg je wat je wilt?

Denk eens aan je belangrijkste doel en stel jezelf de volgende vraag:
– Wanneer wil ik dit doel bereiken?
Let op: “ooit” is geen goed antwoord.

– Hoe lang gaat het duren als ik blijf doorgaan zoals ik nu doe?
Als het antwoord “te lang” is, dan moet er iets veranderen.

– Hoe kan ik dit doel twee, vier of tien keer sneller bereiken?
Hint: door het belangrijk te maken en er tijd in te stoppen.

– Waar haal ik die tijd vandaan?
Antwoord: van onbelangrijke activiteiten waar je niets mee opschiet.

Wacht niet op het ideale moment.

Je ziet dat tijd het verschil maakt tussen teleurstelling en succes. Tussen “ik had zo graag” en “ik heb het nu.” Tussen “het komt er ooit nog wel eens van” en “het is ervan gekomen!” Hoe duidelijker je droom, hoe minder tijd je verspilt. Mensen met een duidelijk doel hebben het druk genoeg. Geen tijd voor nutteloze dingen! Geen zin om uren door te brengen met dingen die niet inspireren.

Als je geen tijd meer verspilt, hoef je ook niet te wachten op het ideale moment. Het ideale moment om te doen wat je wilt is nu. Niet morgen, niet ooit, maar nu. Gooi je droom in de hoogste versnelling en kom in beweging. Je tijd is beperkt. Wil je wachten op je doel terwijl je je tijd doorbrengt met andere zaken? Of stop je met het verspillen van je tijd en ga je aan de slag? Die keuze bepaalt hoe snel je krijgt wat je wilt.


Wil jij echt succesvol worden?

Volg dan deze online cursus Meer Succes In Je Leven.

Ontwikkel een ijzersterke mentaliteit. Bereik elk doel dat je wilt!

Meer dan 15.000 cursisten gingen je voor.

“Ik weet zeker dat dit mijn leven heeft veranderd – nu al. Door alle vragen, krijg je direct inzicht in jezelf en over je leven. Bedankt!”

Ontdek de snelste weg naar succes


Over de schrijver 

Frank De Moei

Ik ben een professionele life-coach, gespecialiseerd in persoonlijke groei.

Meer dan 15.000 cursisten heb ik inmiddels geholpen met een gelukkig en succesvol leven.

Wat wil jij?
Wil jij meer zelfvertrouwen, minder stress, betere relaties, leuker werk, meer geluk en meer succes?
Deze Online Trainingen gaan je helpen!

Meer over
Meer over Frank
Ervaringen van cursisten

Ontdek Het Geheim


Hoe krijg je wat je ècht wilt?


ONS GRATIS EBOEK

35.000 Lezers gingen je voor


Ook leuk om te lezen:

Reageer op dit artikel

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>