Vier je leven

Bepaal wat je gelukkig maakt. Vier de grote en kleine momenten van geluk. Gebruik het geschenk dat je hebt gekregen om er iets moois van te maken. Zoek je inspiratie en ontwikkel jezelf – zo vier jij je leven.

Het leven is als een catalogus.
Uit de catalogus van het leven kies jij de ervaringen die je zoekt. Er zijn duizenden mogelijkheden. Wat je ook doet, je maakt altijd een keuze. Zorg ervoor dat die keuze de juiste is. Hoe weet je dat? Luister naar je gevoel…

Wat kies je?
Al bladerend door de catalogus besluit je: ‘Ik wil dat land bezoeken, ik wil die relatie ervaren, ik wil in dat huis wonen, ik wil deze vriendschappen ontwikkelen, ik wil dat werk gaan doen.’

Om iets te krijgen uit een normale catalogus moet je betalen. Met de catalogus van het leven werkt het net zo. Alleen moet je betalen met je energie. Wat je hebt gekozen kun je krijgen, mits je er voldoende tijd in steekt. Hoe groter je wens, hoe meer tijd en energie je nodig hebt om het te bereiken.

Je hebt duizenden mogelijkheden. De vraag is: wat wil je precies? Wat wil je zien, doen, zijn, ervaren? Wie wil je ontmoeten? Wat voor plekken wil je bezoeken?
Wat heb jij nodig om gelukkig en succesvol te zijn?

Zit geluk in grote of kleine dingen?
Vier niet alleen de grote gebeurtenissen: het diploma, de verjaardag of het jubileum. Vier vooral ook de kleine dingen: een goed gesprek met een vriend of vriendin, een lunch in de zon, een wandeling langs het strand. Dan zul je zien dat er elke week iets te vieren valt.

En als je nog beter kijkt, dan kun je elke dag iets vieren. Geluk zit ook in de kleine dingen: een praatje met iemand op straat, een goed gevoel over je werkdag, een interessante film of een nieuw idee.

Als je geluk alleen ligt in de grote prestaties of gebeurtenissen, dan geniet je te weinig van de dagen daartussen.
Als je geluk alleen ligt in de kleine dingen, dan heb je niet genoeg inspirerende doelen gesteld.

Wat inspireert je?
De belofte dat je vrijwel alles kunt krijgen dat je wilt, is enorm inspirerend. Denk eens aan je grootste droom. Hoe je je zou voelen als je deze morgen werkelijkheid zou maken? Is dat niet het meest inspirerende idee dat je kunt bedenken?
Bepaal wat je inspireert en ga het vervolgens doen – is er een betere manier om je leven te vieren?

Het leven is een geschenk.
Sommige mensen hadden dat geschenk liever omgeruild voor iets anders : “Ik had liever wat meer talenten, wat beter weer en ook graag wat minder overtollige kilo’s.”

Misschien was je liever:
–      Jonger geweest?
–      Slimmer geweest?
–      Knapper geweest?
–      Rijker geweest?
–      Slanker geweest?
–      Populairder geweest?
–      Iemand anders geweest?

Het is niet het geschenk dat de kwaliteit van je leven bepaalt:
Het is wat je doet met het geschenk dat de kwaliteit van je leven bepaalt.

Origami – van servetje tot bloem.
Heb je wel eens gehoord van origami, de kunst van het vouwen van papier?
Elk leven begint met niets – een simpel servetje dat we zelf kunnen vouwen in de vorm die we willen.
Sommige mensen ontwikkelen zich niet – ze blijven een servetje.
Sommige mensen maken een kunstwerk van hun leven – het servetje wordt een prachtige bloem.

Er is geen betere manier om je leven te vieren dan door te groeien in de richting van je dromen.

De vraag is: Wat doen jij en ik met ons servetje? Laten we het liggen? Of gaan we aan de slag om te zien wat we er van kunnen maken?

Wil jij meer geluk en succes in je leven?
Bestel dan nu het e-boek De Sleutels van Geluk en Succes omdat je hiermee stap voor stap leert je doelen te bereiken en je goed te voelen. Geluk en succes zijn haalbaar voor iedereen!
“Dit boek dringt door tot de kern van persoonlijk succes. Een inspirerende eyeopener en een ‘must’ voor je boekenkast! Dit boek is voor iedereen die openstaat voor verandering, maar nog twijfelt over de juiste (snel)weg!”

Ik hoor graag je ervaring of vraag over dit onderwerp 🙂

Op jouw succes!

Frank de Moei | Newstart.nl
Ik ben een professionele life-coach, gespecialiseerd in persoonlijke groei. Sinds 2008 heb ik meer dan 10.000 cursisten geholpen met het vinden van meer zelfvertrouwen, minder stress, betere relaties, leuker werk en meer geluk in hun leven. GRATIS E-BOEK | ONLINE TRAINING

1 antwoord

Laat je reactie achter

Laat je reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.