Gelukkig worden tips - 7 geluk tips

Je kunt geluk alleen maar vinden als je weet waar je moet zoeken. Weten wat je gelukkig maakt is slechts het begin. Wat zijn de valkuilen die je tegenhouden gelukkig te zijn? En wat zijn de oplossingen? Gebruik deze gelukkig worden tips voor meer vreugde, blijdschap en geluk in je leven.

Tip 1: Bepaal wat je gelukkig maakt.

Regelmatig vraag ik iemand: “Wat zou je gelukkig maken? Wat wil je het liefst?” Soms antwoorden ze: “Dat weet ik niet.” Begin ermee om het woord ‘niet’ uit je vocabulaire te gooien. Als je niet weet wat je wilt, kun je het ook niet krijgen. Dus moet je eerst ontdekken wat je gelukkig maakt.

Koop een schrift en schrijf op de voorkant: “1001 dingen die mij gelukkig maken.” Schrijf het vervolgens vol met plaatsen die je graag wilt zien, mensen van wie je vrolijk wordt, werk dat je inspireert, hobby’s die je energie geven, enzovoort.

Als je ooit een dip krijgt, blader het schrift dan door en kies één van die dingen eruit. Ga dat vervolgens doen. Wedden dat je je beter voelt?

Tip 2: Doe meer van wat je gelukkig maakt.

Als je de hele dag zou kunnen doen wat je wilt, dan zou je gelukkig worden èn blijven, nietwaar? Dit is de belofte elke loterij: “Als ik geld zou hebben, kon ik doen wat ik wilde.” Maar waarom zou je wachten? Kies ervoor om vanaf nu meer te doen wat je wilt. Het maakt niet uit wat dat is. Als jij er maar gelukkig van wordt.

Nu kun je zeggen: “Maar dat is niet realistisch. Niemand kan alleen maar doen wat ze willen.” Goed, als je een excuus hebt om niet te doen wat je gelukkig maakt, dan zal ik je niet tegenhouden…

We hebben duizenden excuses om niet te doen wat we willen. En er is maar één reden om dat wel te doen. Wat ben je liever: realistisch of gelukkig?


Wil je gelukkiger worden?

Volg dan deze online Cursus Gelukkig worden.
Ontdek wat je gelukkig maakt – en geniet van elke dag.
De cursus is gemakkelijk te volgen in je eigen tempo.
Meer dan 15.000 cursisten gingen je voor!

Tip 3: Laat los waar je niet vrolijk van wordt.

Sommige dingen zijn gewoon niet voor jou bedoeld. Er is een reden waarom je van bepaalde mensen of situaties niet gelukkig wordt. Als je spanning of stress ervaart, is dat een duidelijke boodschap: “Je doet nu iets dat niet bij je past. Deze weg leidt niet naar geluk.”

Laat zoveel mogelijk los waar je niet van opknapt. Of het nu gaat om negatieve mensen, vervelend werk of moeizame relaties: ze passen gewoon niet bij jou. Je hoeft er niet verder mee te gaan. Tenminste niet als je gelukkig worden belangrijk vindt.

Tip 4: Wacht niet om gelukkig te zijn.

Je bent nu gelukkig of je bent het niet. Het is zo simpel! Geluk is geen verzekering die je kunt afsluiten voor de toekomst. Het is er nu of het is er niet. Vaak stellen we ons geluk uit door te denken: “Als ik dat bereik, dan word ik gelukkig.” Trap niet in die valkuil. Er is altijd nog wat te bereiken. En in de tussentijd kun je besluiten om toch gelukkig te zijn.

Tip 5: Vind het geluk in jezelf.

Van een middagje winkelen of een promotie op je werk kan je tijdelijk gelukkig worden.
Maar blijvend geluk vind je alleen in jezelf. Door jezelf te kennen, te accepteren én te waarderen, kun je gelukkig worden. Zonder zelfkennis, zelfacceptatie en zelfwaardering is gelukkig worden heel erg moeilijk. Uiteindelijk is geluk niets meer dan een goed gevoel over je leven. Hoe kun je je goed voelen over je leven als je je niet goed voelt over jezelf?

Tip 6: Zoek het geluk niet in je hoofd

Elke gedachte is een mager aftreksel van de werkelijkheid. Wat is mooier: een prachtige zonsondergang ervaren of er een jaar later nog eens aan terugdenken? Wat voelt beter? Hoe je het ook wendt of keert, met je gedachten zul je geluk niet vinden. Het zit namelijk niet in je hersenen.

Geluk is een ervaring en geen gedachte. Het zit dus in je gevoel en niet in je hoofd. Je hersenen hebben daar helemaal niets mee te maken. Hooguit kunnen je gedachten je tegenhouden geluk te ervaren. Maar ze kunnen het niet voor je vinden. Hoe positief je gedachten ook zijn, die zonsondergang is er niet mee te evenaren.

Tip 6: Besluit gelukkig te zijn, maar het ook te blijven.

Bovenstaande tips zijn slechts een topje van de ijsberg. De volgende online training behandelt alle inzichten die je nodig hebt voor een gelukkig en tevreden leven. Voel je goed, wat je ook doet!


WIL JE GELUKKIG WORDEN?

Volg deze online training en geniet weer 100% van je leven!

JA, IK WIL GENIETEN VAN HET LEVEN

15.000+ cursisten gingen je voor!Wat maakt jou gelukkig?
Welke tip spreekt jou aan?

Op jouw succes,

Frank de Moei
Professional Coach
Newstart.nl | Training in Geluk en Succes

Ik ben een professionele life-coach, gespecialiseerd in persoonlijke groei. Sinds 2008 heb ik via deze site meer dan 15.000 cursisten online begeleid in het ontwikkelen van meer zelfvertrouwen, meer ontspanning, betere relaties, leuker werk en meer geluk in hun leven.
Download mijn gratis e-boek:

Zo krijg je wat je echt wilt