De eerste tien gedachten waar je mee opstaat bepalen je dag. Ze werken door en bepalen je humeur. Neem de tijd om je dag goed te beginnen. Negatieve gedachten werken door als een griepvirus. Positieve gedachten werken door als een geneesmiddel.  Waar kies jij voor?

Chagrijnig wakker worden.

Eén van mijn cursisten stuurde me een e-mail: “Om een voorbeeld van vooruitgang te noemen: ik word ’s ochtends vaak niet vrolijk wakker; ik denk zelfs dat ik sikkeneurig droom. Nu raak ik er steeds bedrevener in om te bedenken dat ik die sikkeneurigheid niet hoef door te zetten. Ik hoef niet te denken in dezelfde trant als de gedachten die in mijn hoofd zitten als ik wakker word. Ik denk heel vaak: “Dit hoef ik niet te denken”.

Daarmee slaat ze de spijker op z’n kop.

Het is weer maandag!

Als je maandagochtend wakker wordt denk je: “Pff, een hele werkweek voor de boeg. Eerst een uur in de file staan. En het regent ook nog. Ik wou dat ik kon blijven liggen. Het zal wel weer razend druk zijn op kantoor!” Maar in het weekend denk je: “Heerlijk, zondag! Lekker een dag voor mezelf. Wat voor leuke dingen zal ik gaan doen?”

Natuurlijk is dit afhankelijk van de dag zelf. Het maakt een verschil of het maandag is of zondag, het regent of de zon schijnt en of je moet werken of kunt ontspannen. Maar toch: die eerste gedachten bepalen voor een groot deel de rest van je dag. Negatieve gedachten werken door als een griepvirus. Positieve gedachten werken door als een geneesmiddel. Waar kies jij voor?

Hoe komt het dat alles tegenzit?

Heb je wel eens gemerkt dat alles tegenzat? Het begon dat je je tenen stootte toen je opstond. Daarna stapte je per ongeluk onder de koude douche. Je tandpasta was op. Op weg naar je werk stond het verkeer muurvast en op kantoor bleek je zestig nieuwe e-mails te hebben. Bovendien had je baas een spoedklus waardoor je nog meer achterstand opliep. Halverwege de dag dacht je: “Dit wordt niets meer. Ik wilde dat het morgen was.”

Kun je zien dat dit een soort vicieuze cirkel is? Het begint met een kleinigheid (je stoot je tenen) en uiteindelijk stapelen de tegenslagen zich op. Maar waar begon dat allemaal?

De eerste 10 gedachten bepalen je dag.

Als je opstaat met een goed gevoel krijg je bijna vanzelf een mooie dag. Die eerste tien gedachten werken door en beïnvloeden je humeur. Je humeur beïnvloed vervolgens alles wat je die dag ervaart: je werk, je contacten, je effectiviteit, je energie en je welzijn. Een paar kleine gedachten maken dus een groot verschil! Als je opstaat met een rothumeur, wat is dan de kans dat het een geweldige dag gaat worden?


Wil je gelukkiger worden?

Volg dan deze online Cursus Gelukkig worden.
Ontdek wat je gelukkig maakt – en geniet van elke dag.
De cursus is gemakkelijk te volgen in je eigen tempo.
Meer dan 15.000 cursisten gingen je voor!

Hoe zorg je dat je vrolijk opstaat?

Neem ‘s ochtends wat extra tijd voor positieve gedachten – nog voordat je je bed uitstapt. Verzin je eigen affirmatie: een zin die je een goed gevoel geeft. Een zin die weergeeft hoe jij die dag wilt doorbrengen. Het is jouw verwachting die voor een groot gedeelte de dag bepaalt.

Hier zijn een paar goede voorbeelden:

– Ik ben vol energie
– Vandaag wordt een fantastische dag
– Ik kies voor gedachten die mij motiveren
– Ik ben blij en dankbaar
– Ik laat mijn zorgen los en geniet van dit moment

De beste affirmatie is natuurlijk de affirmatie die je zelf verzint. Je kunt ook de dingen opnoemen waar je dankbaar voor bent of blij van wordt. Wat dat is, maakt niet uit. Elke gedachte die je een goed gevoel geeft, werkt in je voordeel. Het zorgt voor een positieve stemming. En die positieve stemming werkt altijd door, ook al ben je je daar niet van bewust.

Op volle toeren.

Als we wakker worden begint ons brein direct op volle toeren te draaien. Vaak denken we aan de dingen die we die dag moeten doen. Daarmee schieten we direct in de ‘zorgenstand’. We beginnen automatisch met piekeren en doen dit de hele dag door.

Het is zo belangrijk om ‘s ochtends de tijd te nemen om positief van start te gaan. Zet desnoods je wekker een kwartier vroeger. Liever wat eerder wakker worden en positief opstaan, dan een kwartier later met een slecht gevoel uit je bed komen. Een goed begin is het halve werk – begin je dag met een lach!


WIL JE GELUKKIG WORDEN?

Volg deze online training en geniet weer 100% van je leven!

JA, IK WIL GENIETEN VAN HET LEVEN

15.000+ cursisten gingen je voor!Heb jij moeite met opstaan?
Word je vrolijk of chagrijnig wakker?
Heb je nog een goede tip?

Op jouw succes,

Frank de Moei
Professional Coach
Newstart.nl | Training in Geluk en Succes

Ik ben een professionele life-coach, gespecialiseerd in persoonlijke groei. Sinds 2008 heb ik via deze site meer dan 15.000 cursisten online begeleid in het ontwikkelen van meer zelfvertrouwen, meer ontspanning, betere relaties, leuker werk en meer geluk in hun leven.
Download mijn gratis e-boek:

Zo krijg je wat je echt wilt

2 antwoorden
 1. Bart
  Bart zegt:

  Affirmatie is een zeer krachtige techniek om geluk te ervaren. (zelfs met een ochtendhumeur) De kracht van effectieve vragen mag ook niet vergeten worden. Bijna iedere dag als ik opsta vraag ik mezelf de volgende vragen:
  – waar ben ik dankbaar voor?
  – waar ben ik trots op?
  – hoe kan ik vandaag bijdragen aan het geluk van een ander? (en daarmee van mezelf)

  Probeer het maar eens! (en koop de e-cursus)

  Beantwoorden
 2. Tobias
  Tobias zegt:

  Ik ben echt blij met deze techniek :) ik word wakker en denk bijvoorbeeld aan leuke vooruitzichten. Mijn ochtend humeur is nu weg en sta vanaf nu altijd vrolijk op :)
  Ik zou zeggen probeer het ook!

  Beantwoorden

Wil je jouw ervaring delen, of heb je een vraag?

Wil je jouw ervaring delen, of heb je een vraag?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.