Verander jezelf – Verander je leven

Verander jezelf – verander je leven! Een paar kleine gewoonten maken een groot verschil. De toekomst wordt bepaald door wat je vandaag nog doet. Verandering is makkelijk als je de beslissing neemt te veranderen. Voorkom de kiespijn van teleurstelling en ga voor de glimlach van succes.

Hoe ben je hier terecht gekomen?

Alles wat je nu in je leven ervaart, is het resultaat van beslissingen uit het verleden. Zie het als een routeplanner: je staat op dit moment in de straat die heet: ‘Vandaag’. Hoe ben je hier gekomen? Denk je dat het toeval was? Ik denk het niet…

Je bent hier gekomen door de keuzes die je in het verleden hebt gemaakt. Door ontelbare keren links- of rechtsaf te slaan. Vandaar dat je nu hier bent. Het is dus geen toeval. Als ‘Vandaag’ je niet bevalt, hoef je alleen maar andere keuzes te maken voor een nieuwe weg in je leven die ‘Morgen’ heet.

Verander je je beslissingen, dan verander je daarmee je toekomst. Wat je verleden ook is geweest. Wat voor keuzes je tot nu toe ook hebt gemaakt: ze zijn verleden tijd op het moment dat je nieuwe keuzes maakt. Alles is vanaf nu mogelijk: je kunt links, rechts of gewoon rechtdoor: het is aan jou!­

Wil je je huiswerk niet maken?

Er is een mooi verhaal over een vader wiens zoon geen huiswerk wilde maken.  De vader zei: “Stap maar in de auto, dan breng ik je naar een plek waar de mensen wonen die nooit hun huiswerk hebben gemaakt. Dan kun je alvast wennen aan je toekomst.” Hij nam zijn zoon mee naar het allerarmste gedeelte van de stad. De jongen keek zijn ogen uit en wilde direct terug. Om zijn huiswerk te maken…

Wachten op een briljant inzicht?

Verandering is meestal geen grote schok, maar gaat geleidelijk. Veel mensen wachten op het moment dat de bliksem inslaat, de hemel zich opent en ze een briljant inzicht krijgen dat hen blijvend transformeert. “Zo, en nu wordt alles anders!”

Wacht jij ook tot er iets gebeurt dat je leven drastisch gaat veranderen? Wacht niet langer! Begin met een kleine positieve verandering, vandaag nog. Herhaal het morgen en over een paar jaar wordt je wakker en merk je dat je leven vanzelf is veranderd. Je bent succesvol zolang je je beweegt in de richting van je doelen. Ook al maak je maar een kleine stap.


Wil jij jouw doel SNEL bereiken?

Volg dan deze online cursus Meer Succes In Je Leven.

Bereik ELK doel dat belangrijk voor je is. Meer dan 15.000 cursisten gingen je voor!

“Ik weet zeker dat dit mijn leven heeft veranderd – nu al. Door alle vragen, krijg je direct inzicht in jezelf en over je leven. Bedankt!”

Een paar kleine dingen maken een groot verschil.

Het zijn de kleine dingen die je elke dag doet, die het verschil maken. Neem tandenpoetsen. Het kost je vijf minuten – als je het overslaat, merk je het niet eens. Morgen zie je nauwelijks verschil. Maar sla het een paar jaar over en je kunt bij je tandarts gaan intrekken.

De kleine dingen kosten niet veel tijd of moeite. Maar als je ze niet doet, dan kost het je alle tijd en moeite van de wereld, om ze weer terug te draaien. De kleine dingen zijn makkelijk te doen. Maar ook makkelijk niet te doen. De keuze is aan jou.

Het enige dat je nodig hebt voor verandering.

Veel dingen bepalen of iemand verandert: talent, geluk, een goed gekozen moment, doorzettingsvermogen. Maar het allerbelangrijkste – en iets dat iedereen onderschat – is de beslissing om te veranderen. Zonder die beslissing gebeurt er niets. Om die beslissing te nemen, moet je verandering belangrijk genoeg vinden. Verander je leven – door het niet langer uit te stellen.

Ik neem me al jaren voor om mijn laptop te pakken en een half jaar te gaan schrijven in het buitenland. Bijvoorbeeld op Bali. Leuk! Maar ik heb het tot nu toe niet gedaan. Kennelijk vind ik het niet belangrijk genoeg. Het is maar een voornemen: “Dat doe ik nog eens een keer.” Als ik het belangrijk genoeg had gevonden, had ik het allang besloten en gedaan.

Wat kun je vandaag nog doen?

Wat is die ene kleine actie die je vandaag kunt nemen om je toekomst te veranderen? Wil je een opleiding of cursus gaan volgen? Wil je meer tijd vrijmaken om regelmatig te gaan sporten? Wil je stoppen met zelfkritiek? Met welke goede gewoonte kun je vandaag nog beginnen? Verander je leven – begin vandaag!

Vraag jezelf af: “Hoe zou mijn leven er over een paar jaar uitzien, als ik dit regelmatig zou doen?” Ik denk dat je het antwoord wel weet. Wat het ook is dat je bedenkt, begin er mee! Neem de beslissing. Een gewoonte kost weinig moeite, net als tandenpoetsen of huiswerk. Voorkom de kiespijn van teleurstelling en ga voor de glimlach van succes. De toekomst is aan jou!


Wil jij jouw doel bereiken?

Volg dan deze online cursus Meer Succes In Je Leven.

Bereik ELK doel dat belangrijk voor je is. Meer dan 15.000 cursisten gingen je voor!

“Ik weet zeker dat dit mijn leven heeft veranderd – nu al. Door alle vragen, krijg je direct inzicht in jezelf en over je leven. Bedankt!”

Wat zou je vandaag willen veranderen?
Welke goede gewoonte heb jij jezelf aangeleerd?

Over de schrijver 

Frank De Moei

Frank is een professionele life-coach, gespecialiseerd in persoonlijke groei. Sinds 2008 heeft hij via deze site meer dan 15.000 cursisten online begeleid in gelukkig en succesvol leven. Meer over Frank.
Download Hoe je krijgt wat je echt wilt (gratis eBoek).


Ook leuk om te lezen:

Wees geen slachtoffer – wees een leider

10 Regels voor persoonlijk geluk en succes

Waar je tegen vecht, wordt sterker – wat je accepteert, verdwijnt

  • Ik wel geen probleem meer in me leven.
    Ik wel liever niet veel praten.
    Als mensen zijn gemeen tegen me. Ondanks dat veel hebt gedaan. En me vriend heeft nog eens accepteer hoe ik bent. Ligt aan mij dat ik onzeker of hij want ik hou heel veel van hem. Maar ik weet niet wat hij aan ze hoofd is kunt u me uitleggen..

  • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
    >