Verander jezelf – Verander je leven

Verander jezelf – verander je leven! Een paar kleine gewoonten maken een groot verschil. De toekomst wordt bepaald door wat je vandaag nog doet. Verandering is makkelijk als je de beslissing neemt te veranderen. Voorkom de kiespijn van teleurstelling en ga voor de glimlach van succes.

Hoe ben je hier terecht gekomen?

Alles wat je nu in je leven ervaart, is het resultaat van beslissingen uit het verleden. Zie het als een routeplanner: je staat op dit moment in de straat die heet: ‘Vandaag’. Hoe ben je hier gekomen? Denk je dat het toeval was? Ik denk het niet…

Je bent hier gekomen door de keuzes die je in het verleden hebt gemaakt. Door ontelbare keren links- of rechtsaf te slaan. Vandaar dat je nu hier bent. Het is dus geen toeval. Als ‘Vandaag’ je niet bevalt, hoef je alleen maar andere keuzes te maken voor een nieuwe weg in je leven die ‘Morgen’ heet.

Verander je je beslissingen, dan verander je daarmee je toekomst. Wat je verleden ook is geweest. Wat voor keuzes je tot nu toe ook hebt gemaakt: ze zijn verleden tijd op het moment dat je nieuwe keuzes maakt. Alles is vanaf nu mogelijk: je kunt links, rechts of gewoon rechtdoor: het is aan jou!­

Wil je je huiswerk niet maken?

Er is een mooi verhaal over een vader wiens zoon geen huiswerk wilde maken.  De vader zei: “Stap maar in de auto, dan breng ik je naar een plek waar de mensen wonen die nooit hun huiswerk hebben gemaakt. Dan kun je alvast wennen aan je toekomst.” Hij nam zijn zoon mee naar het allerarmste gedeelte van de stad. De jongen keek zijn ogen uit en wilde direct terug. Om zijn huiswerk te maken…

Wachten op een briljant inzicht?

Verandering is meestal geen grote schok, maar gaat geleidelijk. Veel mensen wachten op het moment dat de bliksem inslaat, de hemel zich opent en ze een briljant inzicht krijgen dat hen blijvend transformeert. “Zo, en nu wordt alles anders!”

Wacht jij ook tot er iets gebeurt dat je leven drastisch gaat veranderen? Wacht niet langer! Begin met een kleine positieve verandering, vandaag nog. Herhaal het morgen en over een paar jaar wordt je wakker en merk je dat je leven vanzelf is veranderd. Je bent succesvol zolang je je beweegt in de richting van je doelen. Ook al maak je maar een kleine stap.


Wil jij meer succes in je leven?

Volg dan deze online cursus Meer Succes In Je Leven.

Ontwikkel een ijzersterke mentaliteit. Doorbreek al je blokkades. Bereik ELK doel dat belangrijk voor je is. Meer dan 15.000 cursisten gingen je voor.

“Ik weet zeker dat dit mijn leven heeft veranderd – nu al. Door alle vragen, krijg je direct inzicht in jezelf en over je leven. Bedankt!”

Bestel direct – nu voor € 67


Een paar kleine dingen maken een groot verschil.

Het zijn de kleine dingen die je elke dag doet, die het verschil maken. Neem tandenpoetsen. Het kost je vijf minuten – als je het overslaat, merk je het niet eens. Morgen zie je nauwelijks verschil. Maar sla het een paar jaar over en je kunt bij je tandarts gaan intrekken.

De kleine dingen kosten niet veel tijd of moeite. Maar als je ze niet doet, dan kost het je alle tijd en moeite van de wereld, om ze weer terug te draaien. De kleine dingen zijn makkelijk te doen. Maar ook makkelijk niet te doen. De keuze is aan jou.

Het enige dat je nodig hebt voor verandering.

Veel dingen bepalen of iemand verandert: talent, geluk, een goed gekozen moment, doorzettingsvermogen. Maar het allerbelangrijkste – en iets dat iedereen onderschat – is de beslissing om te veranderen. Zonder die beslissing gebeurt er niets. Om die beslissing te nemen, moet je verandering belangrijk genoeg vinden. Verander je leven – door het niet langer uit te stellen.

Ik neem me al jaren voor om mijn laptop te pakken en een half jaar te gaan schrijven in het buitenland. Bijvoorbeeld op Bali. Leuk! Maar ik heb het tot nu toe niet gedaan. Kennelijk vind ik het niet belangrijk genoeg. Het is maar een voornemen: “Dat doe ik nog eens een keer.” Als ik het belangrijk genoeg had gevonden, had ik het allang besloten en gedaan.

Wat kun je vandaag nog doen?

Wat is die ene kleine actie die je vandaag kunt nemen om je toekomst te veranderen? Wil je een opleiding of cursus gaan volgen? Wil je meer tijd vrijmaken om regelmatig te gaan sporten? Wil je stoppen met zelfkritiek? Met welke goede gewoonte kun je vandaag nog beginnen? Verander je leven – begin vandaag!

Vraag jezelf af: “Hoe zou mijn leven er over een paar jaar uitzien, als ik dit regelmatig zou doen?” Ik denk dat je het antwoord wel weet. Wat het ook is dat je bedenkt, begin er mee! Neem de beslissing. Een gewoonte kost weinig moeite, net als tandenpoetsen of huiswerk. Voorkom de kiespijn van teleurstelling en ga voor de glimlach van succes. De toekomst is aan jou!


Krijg Meer Succes In Je Leven!

Volg de Online Training Meer Succes In Je Leven.

– Bereik elk doel, sneller en slimmer.
– Overwin blokkades die je tegenhouden.
– Word 10 x effectiever en productiever.

Je ontvangt:
– 28 Praktische lessen met effectieve handvatten.
– Uitgebreide vragen en bewezen oefeningen bij elke les.
– 3 Geweldige eBoeken met 500 pagina’s extra inzichten.

Leer in je eigen tempo, met levenslange toegang.
Coach jezelf en bereik je doel!

Meer Informatie
Bestel Direct voor € 67


Wat zou je vandaag willen veranderen?
Welke goede gewoonte heb jij jezelf aangeleerd?

Over de schrijver 

Frank De Moei

Ik ben een professionele life-coach, gespecialiseerd in persoonlijke groei.

Meer dan 15.000 cursisten heb ik inmiddels geholpen met een gelukkig en succesvol leven.

Wat wil jij?
Wil jij meer zelfvertrouwen, minder stress, betere relaties, leuker werk, meer geluk en meer succes?
Deze Online Trainingen gaan je helpen!

Meer over
Meer over Frank
Ervaringen van cursisten

ONTDEK HET GEHEIM

Hoe je krijgt wat je echt wilt !

Download ons gratis eBoek.

35.000 Lezers gingen je voor.


Ook leuk om te lezen:

Reageer op dit artikel

 • Francien schreef:

  Hoi Frank.

  Ben je hier vandaag terecht gekomen enkel en alleen door eigen keuze’s? Kan het niet zo zijn dat dingen je gewoon overkomen?
  B.v. een ongeluk, ziekte, ontslag, enz.

  Je zegt:
  Veel dingen bepalen of iemand verandert: talent, geluk, een goed gekozen moment, doorzettingsvermogen. Maar het allerbelangrijkste – en iets dat iedereen onderschat – is de beslissing om te veranderen.
  Blij dat je dat laatste er bij noemt zeg. Want stel dat je de eerste vier-genoemde dingen mist?

  Als niets mij zou belemmeren, dus geld, IQ, omstandigheden zouden mij niet belemmeren wat zou ik dan willen doen? Dat is een vraag die ik eens gesteld kreeg. Ik zou dan psychiater willen zijn.
  Bedoel jij nou dat als ik het belangrijk genoeg zou vinden en de juiste keuze’s maak, ik dat toch kan bereiken? Is alles, alles mogelijk?

  Groet Francien.

 • Beste Francien,

  Absoluut, onverwachte gebeurtenissen kunnen je overkomen. Daar hebben we weinig invloed op. Sommige van die dingen kunnen een mooie les zijn, andere zouden we het liefst missen als kiespijn.
  Toch overschatten veel mensen hun eigen invloed, beslissingen en keuzes. Vandaar dit artikel. Dank je voor de aanvulling.

  Sommige mensen zeggen: “Als alles ideaal is, zou ik succesvol zijn.” Dat is een illusie. Er komt nooit een moment dat alles ideaal is. Dat moment creëer je zelf.

  Ik geloof inderdaad dat bijna alles mogelijk is. Maar de beslissing om te veranderen en het doorzettingsvermogen om het vol te houden, zijn altijd nodig.

  De beste vraag die je jezelf kunt stellen is: Waarom wil ik psychiater worden? Wat hoop ik daarmee te krijgen? Als je daar achter komt, weet je je onderliggende drijfveer. En kun je bepalen of psychiater het enige is dat je echt wilt, of dat je in andere beroepen ook met je drijfveer kunt werken.

  Vriendelijke groet,
  Frank

 • Onlangs vertelde ik aan mijn collega wat mijn goede voornemens zijn op het vlak van ‘dagelijkse avond – gewoontes’. Het lukt me niet om het lijstje met een 6-tal gewoontes in te bouwen.

  Ze was verbaasd en geïnteresseerd waarom ik mezelf dit wilde opleggen. Door dit met haar te bespreken én door me te focussen op 2 van de 6, slaag ik er momenteel wel in, of toch bijna. Omdat het me zaterdagavond niet gelukt was, begin ik vanaf zondag opnieuw te tellen en aan te kruisen op mijn koelkast.

  Wanneer ik er in slaag dit 21 dagen na elkaar vol te houden, geef ik mezelf een beloning. daarna ga ik aan de slag met de 2 volgende op de lijst.

  kleutersysteem?… maar dat kan me niet storen!!

 • Beste Kim,

  Er is geen enkele wetenschappelijk bewijs voor het bestaan van een kleutersysteem :)

  Er zijn maar twee systemen: of het werkt voor je, of het werkt niet voor je…

  Dus als het je lukt het vol te houden, kun je de naam veranderen van kleuterysteem naar supersysteem :)

  Veel succes!
  Frank

 • Beste Frank, mooi artikel. Ik ben een aardig positief ingesteld persoon. Vind alles leuk om te doen en sta overal voor open. Maar wat als dat belemmerd wordt door je partner omdat hij het tegenovergestelde is? Ik zie dat niet als iets negatiefs want zo is hij, maar het belemmerd mij wel om te kunnen zijn die ik graag wil zijn. Voorbeeld: ik wil graag gaan sporten maar hij is het daar niet mee eens. Ik zit met een beklemmend gevoel omdat het iets is wat ik wel graag wil, maar wil hem ook niet teleurstellen door het wel te gaan doen terwijl hij het niet leuk vindt.
  Ben benieuwd naar je reactie.
  Groetjes,Kim

 • Beste kim,

  Waarom zou je partner je belemmeren in jouw behoefte te gaan sporten?
  En als je gaat sporten en hem daardoor teleurstelt, waar ligt dan het werkelijke probleem:
  Bij het feit dat je iets doet dat je graag wilt, of bij zijn verwachting dat je doet wat hij wil? Waarom laat je iemand anders (ook al is het je partner) je belemmeren jezelf te zijn?

  Hier zit veel meer onder en ik kan je dan ook aanraden om de e-cursus Betere Relaties te volgen om dit dilemma blijvend op te lossen.

  Met vriendelijke groet,
  Frank

 • Beste Frank,
  Ik weet dat hier veel meer achter zit, maar ik weet echt niet meer hoe ik dat moet oplossen.
  Helaas heb ik niet het geld voor een persoonlijk gesprek, maar bedankt voor het advies.
  Groeten, Kim

 • Beste frank.
  Ik ben 14 en ik wil voetballen, er is een probleem: ik heb het al jaren niet meer gedaan en wil ook geen les nemen. Wat ik graag zou willen is het opnieuw leren met vrienden. Maar een vriend van mij is totaal niet sportief en doet niks aan sport, waardoor ik dus geen mensen heb mm mee te oefenen. Tot overmaat van ramp heeft hij ruzie gehad met de halve klas waardoor ik er nu automatisch minder bij hoor. Ik wil me wel bewijzen als sportief persoon, maar wanneer krijg ik daarvoor de kans.

 • Beste Remon,

  Dan is er maar een mogelijkheid: zoek iemand anders om mee te voetballen (of wordt toch lid van een voetbalteam). Als je het echt wilt, dan lukt je dat zeker.
  Doe het niet om jezelf te bewijzen, doe het vooral omdat je het leuk vindt :)

  Succes en vriendelijke groet,
  Frank

 • Hallo Francien,

  Ik zit dit te lezen en toevallig wil ik ook psychiater worden. Ik heb altijd getwijfeld of ik het zou kunnen; het vwo, geneeskunde, het werk zelf. Ik ben nooit de uitblinker van de klas geweest, eerder het tegenovergestelde. Echter toen ik besefte dat ik écht psychiater wilde worden ben ik alles op alles gaan zetten om dit te realiseren. Ik kóós ervoor om een lastig vakkenpakket te nemen, om vrijwilligerswerk te doen, om net iets meer (of überhaupt iets) huiswerk te maken, toelatingsexamens in binnen- en buitenland te maken en heel veel gesprekken aan te gaan.
  De keuzes die ik gemaakt heb, hebben allemaal voor succes en geluk gezorgd. Eerst was ik niet in staat deze studie te volgen, maar door jaren terug een paar keuzes te hebben gemaakt ben ik nu toch student geneeskunde en hard op weg om psychiater te worden!
  Ik geloof dus zeker dat keuzes als wel/geen nieuwe telefoon/huiswerk/vrijwilligerswerk kunnen leiden tot succes. Iedereen weet ook wat de juiste keuze is. Je moet de keuze alleen maken.

  Mvg,
  (Toevallig ook) Frank M.

 • Beste frank

  ik zit zelf op de midelbare school en met leren gaat het zelf niet zo goed. ik probeer zelf daarom ook mijn gedracht te veranderen en een andere person te worden ik heb altijd een beeld van de persoon die ik wil worden maar dan komt het beeld van de person die ik ben met deze tekst die jij hebt gescgreven gaat het mij echt luuken om een complete andere person te worden en dat weet ik zeker ik begin er meteen mee en kijk niet meer naar de mensen die popilair zijn maar naar mijn zelf en mensen die een slecht invloed op mij hebben Mogen uit mijn leven verdwijnen een nurd zijn dat lijkt mij leuk en als andere mensen dat raar vinden is dat hun bropleem niet de mijne dankje wel.

  groetjes kim

 • Hartger schreef:

  Verander de wereld verander jezelf.

  Ik lees 30 jaar boeken over persoonlijke groei. Wij kunnen alles bereiken wat wij willen. Het is echt waar. Ik loop na 30 jaar in mijn eigen droom rond. Het is een boeiende weg , waar ik heel veel heb willen veranderen. Ik ben in de eerste 15 jaar van mijn leven erg ingewikkeld geworden. Het heeft 30 jaar ont wikkelen gekost. Ik heb meest van tijd enorm genoten van de weg. Het heeft soms heel wat energie en frustratie gegeven. Het loslaten van bepaalde patronen ging niet zonder slag of stoot. Het leven is voor wie wil echt een prachtig groeiproces. Op die weg heb ik ook plotselingen obstacles meegemaakt die ik liever niet meegemaakt had. Ik heb echt de meest dramatische zaken meegemaakt maar ik heb geleerd om ze als springplanken te zien en niet als valkuilen. Dit was soms echt een rationele keus . Ik weet nu dat iedereen alles kan bereiken. Het begint met de eenvoudige keus, wil je echt veranderen en groeien. Ben je ervan overtuigt dat je echt alles kunt bereiken. Wil ik verantwoordelijkheid nemen voor mijn leven. Ik heb de keuze hoe ik zelf reageer op enorme tegenslagen. Ik heb gekozen om ze als springplank te zien. Alle kennis is gratis, dus niemand heeft het excuus. Ik kan het niet betalen. Het is een kwestie de juiste kennis te zoeken en dan komt het belangrijkste. Het toe te gaan passen. Ik heb mijzelf van 5 zeer ernstige angsten weten te bevrijden, van 5 zeer onhandige verslavingspatronen en meer dan 5 ingrijpende veranderingen gerealiseerd. Dit zorgt nu voor rust,vrede, balans,geluk, inspirator voor mijn omgeving, vrijheid, elke dag zinvol bijdrage aan de samenleving, een geweldig huwelijk, vrij van frustraties en schaamtegevoelens en de zekerheid dat ik nooit meer dood zal gaan. Ik ben ook nog lang niet klaar met groeien en veranderen. Tot aan mijn 92 ste zal ik bezig zijn om te blijven groei. Wie gestopt is met beter willen worden is gestopt met goed te zijn. Ik wens iedereen heel veel succes met veranderen. Het is zo verschrikkelijk leuk achteraf. Ik ben achteraf zo blij met de donkerste periode in mijn leven. Die hebben mij op het spoor gezet van boeken lezen en ontdekken dat verandering mogelijk is voor mij en nu kan ik zeggen als ervaringsdeskunidige voor iedereen. Onderzoek alles en behoud het goede. Succes

 • Beste Hartger,

  Een mooi verhaal, bedankt voor het delen.
  Fijn te horen dat je de valkuilen hebt omgezet in springplanken.
  Het is inderdaad een prachtig groeiproces, als we ervan uitgaan dat er geen deadline is (of je moet ‘m bij 92 jaar stellen :)

  Vriendelijke groet,
  Frank

 • hallo Frank
  Ik vind deze nieuws brief ook weer een mooi iets om van te leren en toe te voegen aan mijn leven. Het is ook heel goed te begrijpen.Ik ben er blij mee. Dankje.
  groetjes erika

 • Maurice schreef:

  Beste Frank,
  Ik heb al echt veel gelezen over onderwerpen die jij ook brengt maar jij bent de beste.
  No nonsense,jij praat over dingen die echt het verschil maken en je verwoord het perfect!!
  Dikke proficiat!
  Van harte,
  Maurice Snackaert.

 • Dank je wel Erika, fijn dat te horen :)

  Vriendelijke groet,
  Frank

 • Beste Maurice,

  Dank je wel – fijn dat te horen en fijn dat het je kan helpen :)

  Hartelijke groeten terug,
  Frank

 • Yvonne schreef:

  Bij het nemen van een beslissing doe je iets aan verandering, akkoord. Maar is het niet zo dat ook je focus daarbij een rol speelt. Als je focus gaat afwijken bij of van de genomen beslissing bijvoorbeeld het nastreven van een doel dan hebt je toch als het ware weer een andere keuze gemaakt. De focus ben je toch nodig om zeker van je zaak te zijn voor het nemen van je beslissing. De focus kan toch de weg van de lange adem zijn. Anders wordt het of zit je in een zo’n jojo effect en wordt het nemen van een beslissing, eventueel, mee uitgesteld en dus geen verandering. De enige verandering is dan door geen beslissing te hebben genomen.

 • Beste Yvonne,

  Dat klopt helemaal: je focus bepaalt waar je je aandacht op richt, dàt bepaalt wat je denkt, dàt bepaalt wat je voelt en dàt bepaalt vervolgens weer wat voor actie je neemt. Dus focus bepaalt bijna alles!
  Als je focus afwijkt van je beslissing, dan is dat alsof je in een auto rijdt en naar links wilt gaan terwijl je naar rechts blijft kijken – dan gaat het niet helemaal lukken om van richting te veranderen :)

  Hier een artikel voor meer inzicht in dit onderwerp:
  https://www.newstart.nl/blog/de-ongelofelijke-kracht-van-je-focus/

  Vriendelijke groet,
  Frank

 • Yvonne schreef:

  Een goed artikel. Handig als naslag, om het vervolgens door te nemen. Indien bij mij de twijfel toeslaat dan is er weinig focus. Dus het nodige op een rijtje zetten werkt voor mij als een positieve boost.

 • Oksana schreef:

  Ik zit nu in de trein naar mijn korte vakantiebestemming en lees dit artikel met een brede glimlach :-). Het is letterlijk: de keuzes, die je maakt in het verleden, brengen je naar de punt waar je nu staat (of zit, in mijn geval :-))… Ik had twijfels wel of niet te gaan op deze wandelvakantie, bedoeld voor singles en toch gegaan. Ik ben gelukkig getrouwd, maar ben een liefhebber van actieve bezigheden en mijn man kan ze niet aan wegens zijn gezondheid. Gelukkig hebben we vertrouwen in elkaar en gunnen elkaar te zijn wie we zijn. Ik mag van mijzelf en van hem nu genieten van een paar dagen uitputtende wandelingen. Keuze te gaan doen wat anderen raar vinden, heeft mij gebracht in deze trein naar een leuke ervaring.

 • Beste Oksana,

  Er is altijd wel iemand die het ‘raar’ vindt wat wij willen, maar als je dáár rekening mee moet houden, doe je alleen nog maar wat anderen willen en dat is pas ècht raar :)

  Veel succes en plezier op je wandelvakantie!

  Vriendelijke groet,
  Frank

 • Ik wel geen probleem meer in me leven.
  Ik wel liever niet veel praten.
  Als mensen zijn gemeen tegen me. Ondanks dat veel hebt gedaan. En me vriend heeft nog eens accepteer hoe ik bent. Ligt aan mij dat ik onzeker of hij want ik hou heel veel van hem. Maar ik weet niet wat hij aan ze hoofd is kunt u me uitleggen..

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
  >