fbpx

Van twijfel naar doen

Je weet allang wat de beste keuze voor je is! Hier zijn vijf tips om je te helpen je twijfel los te laten: Maak de keuze die bij jou pas – Ga uit van succes – Vergroot je vertrouwen – Doe iets, want elke actie helpt – Wees niet bang voor succes en je zult het bereiken! Dit zijn de 5 tips om te stoppen met twijfelen:

Tip 1: Maak de beste keuze.

Als je twijfelt ga je meestal op zoek naar meer informatie. Zo kom je terecht bij je vrienden en familie of lees je de ervaringen van anderen op het internet. Het probleem hiermee is dat je je beslissing laat afhangen van anderen. Wat heeft dat met jou te maken? Wie bepaalt wat verstandig is, wie bepaalt wat de beste keuze is, wie bepaalt wat de eerste stap moet zijn?

Je weet allang wat de beste keuze is!

Twijfel wordt veroorzaakt doordat je buiten jezelf zoekt naar de beste keuze. Diep van binnen weet je al wat de beste keuze is. Dat is de keuze die jou het beste gevoel geeft – de keuze die bij jou hoort. De keuze waarvan je denkt: “Dit is wat ik het liefste wil!”

Twijfel komt van buiten, zekerheid komt van binnen.

Jij weet wat je wilt. Jij weet wat het beste is. Jij weet wat goed voelt. Misschien ben je het tijdelijk vergeten, maar je weet het wel!

Tip 2: Ga uit van succes.

Twijfel wordt veroorzaakt doordat je denkt dat wat je kiest, kan mislukken. Draai het eens om: de beste keuze is wat je zou kiezen als je wist dat het niet kon mislukken. Dat is de keuze die je diep van binnen echt wilt. Dat is één van de sleutels van succes.

Waarom ga je uit van een mislukking?

Waarom gaan zoveel mensen uit van mislukking? Omdat ze dan minder teleurgesteld worden als het inderdaad mislukt. Wat een filosofie! Ga je er ook vanuit dat je vliegtuig neerstort als je een vakantie boekt? Nee toch! Je gaat ervan uit dat je je bestemming haalt en volop geniet. Probeer daar ook eens bij je andere doelen vanuit te gaan.

Ga uit van succes en het kan je zomaar overkomen.

Tip 3: Laat de behoefte aan garantie los.

Twijfel ontstaat doordat we moeite hebben met onzekerheid. We willen graag de garantie dat alles goed komt. Ken je iemand op deze planeet die deze garantie heeft? Ik niet.

Hoe komt het dan dat zoveel mensen toch in actie komen? Omdat ze denken: “Als ik op garantie moet wachten, dan wacht ik over twintig jaar nog.” Wacht jij nog ergens op?


Hoe krijg je wat je wilt?

Download ons gratis eBoek Hoe Je Krijgt Wat Je Echt Wilt.

Stap uit je hoofd – en geniet van een ontspannen leven.

Meer dan 35.000 keer gedownload!

“Interessant, boeiend en leerzaam! Het geeft me ontzettend veel steun. Wat ben ik blij dat ik dit gevonden heb. Het verrijkt echt mijn leven!”

Hoe je alles krijgt wat je wilt


Dit is enige garantie die je hebt…

De enige garantie die bestaat is: als je doet wat je altijd hebt gedaan, krijg je wat je altijd hebt gekregen. Bevalt dat niet, verander dan wat je doet. En weet dat je dan ook een andere uitkomst krijgt. Gegarandeerd!
Hoe meer zelfvertrouwen, hoe minder twijfel.

Laat garantie los en ga op zoek naar vertrouwen. Met vertrouwen heb je geen garantie meer nodig.

Tip 4: Zet geen koffie met je gedachten.

Twijfel, stress en zorgen zitten in je hoofd. Met je gedachten kun je geen koffie zetten. Je kunt met je gedachten helemaal niets, totdat je handen het doen. Actie nemen is de enige manier om resultaat te krijgen. Wat voor resultaat, dat weet je nog niet. Maar er gebeurt in ieder geval wel iets.

Heb je enig idee hoeveel uren, dagen, weken je nadenkt over situaties – maar geen actie onderneemt? Wat zou er gebeuren als je al die momenten daadwerkelijk iets zou doen? Het verschil zou formidabel zijn!

De beste manier om niet te krijgen wat je wilt, is door nooit te beginnen.

Stel je voor dat ik twee weken denk aan een zandkasteel en jij zou direct beginnen te bouwen. Dan heb jij na twee weken honderd zandkastelen gemaakt en ik niet één.

Zoals je nu weet, is er geen garantie voor succes. Eén ding weten we wel: de beste manier om niet te krijgen wat je wilt, is door er nooit aan te beginnen. De beste manier om dus wél te krijgen wat je wilt, is door iets te gaan doen.

Denk minder en doe meer. Dan krijg je minder hoofdpijn en meer resultaat.

Tip 5: Wees niet bang voor succes.

Sommige mensen houden zelf hun succes tegen. Waarom? Omdat ze denken dat ze het niet verdienen. Omdat ze dan in elk geval weten dat ze al die jaren terecht hebben getwijfeld. Want stel je voor dat je plotseling succesvol bent – dan zijn al die jaren van twijfel verpilde moeite geweest!

Wees niet bang voor het goede.

Waarom zou je? Het goede hoort bij je. Je neemt onterecht aan dat je moet missen wat je wilt. Dat is niet zo. Je hoeft het niet te missen. Je kunt het krijgen. Je zult op je bestemming arriveren – als je de twijfel achterlaat en de stappen neemt die nodig zijn.

Een beetje twijfel is niet erg. Maar laat het je niet verlammen. Kom in beweging en neem de eerste stap!

Succes is elk resultaat op weg naar je persoonlijk doel.


Wil jij echt succesvol worden?

Volg dan deze online cursus Meer Succes In Je Leven.

Ontwikkel een ijzersterke mentaliteit. Bereik elk doel dat je wilt!

Meer dan 15.000 cursisten gingen je voor.

“Ik weet zeker dat dit mijn leven heeft veranderd – nu al. Door alle vragen, krijg je direct inzicht in jezelf en over je leven. Bedankt!”

Ontdek de snelste weg naar succes


Over de schrijver 

Frank De Moei

Ik ben een professionele life-coach, gespecialiseerd in persoonlijke groei.

Meer dan 15.000 cursisten heb ik inmiddels geholpen met een gelukkig en succesvol leven.

Wat wil jij?
Wil jij meer zelfvertrouwen, minder stress, betere relaties, leuker werk, meer geluk en meer succes?
Deze Online Trainingen gaan je helpen!

Meer over
Meer over Frank
Ervaringen van cursisten

Ontdek Het Geheim


Hoe krijg je wat je ècht wilt?


ONS GRATIS EBOEK

35.000 Lezers gingen je voor


Ook leuk om te lezen:

Reageer op dit artikel

 • Wat doe je als je tinnitus krijg hoe moet ik daarmee omgaan

 • Beste Nico,

  Daar kun je het beste een andere expert (bv de Nationale Hoorstichting) over raadplegen.

  Vriendelijke groet,
  Frank

 • Twijfelaar schreef:

  Hi Frank,

  Ik zit met een “luxe” probleem. Momenteel studeer ik Theaterwetenschap aan de universiteit van Amsterdam, maar twijfel ik enorm of ik wel de goede stap heb genomen. Hoewel ik echt een creatief maar ook ondernemend persoon ben, heb ik altijd een gevecht in mezelf hoe ik die twee bij elkaar zou kunnen voegen in mijn studie tot aan carrière. Hiervoor deed ik een particuliere Hogeschool TIO in Internationaal Toeristisch Management (BBA), wat ik toendertijd wegens financiële redenen moest afhaken en heel verdrietig om was. UvA startte ik puur omdat ik nog studiefinanciering had en ik wel echt een bachelor in mijn leven voltooid wil hebben. (Ok vroeger als kind droomde ik van een baan als actrice in LA, maar dat hoeft niet meer zo) Tuurlijk fascineerde UvA leven mij altijd, maar moet ik eerlijk zeggen dat ik altijd tegenop zit om al die analyses te moeten ondergaan. (Hoofdpijn) Ik weet dat ik ooit in de creatieve sector ga werken maar toch neig ik nog heel erg naar TIO management om dat in iedergeval afgemaakt te hebben. Maar dan komen er gedachtes zoals: mag ik dat wel? En: maar ik ben toch geroepen voor de entertainment industrie, waarom krijg ik dan totaal geen enthousiasme over de UvA vakken? Dan probeer ik mezelf te overtuigen dat ik harder en gedisciplineerder moet werken voor UvA of dat ik moeten leren loslaten van het materiële in de BBA en misschien moet leren “kind” te zijn in Theaterwetenschappen. Naar aanleiding van wat jij schreef over “naar je gevoel gaan” vind ik het lastig om dat zelfs te mogen ervaren. Ik had vorig jaar de pro’s en cons opgeschreven. Ik kwam bij UvA uit. Maar toen ik op het nieuwe jaar proostte: moest ik er niet aan denken om nog verder de UvA vakken te moeten induiken – Ookal ben ik creatief en voel ik me geroepen voor de entertainment industrie. Eigenlijk wil ik gewoon afmaken waar ik aan begonnen was – TIO. Maar het leven bij de UvA of de baan in de creatieve sector zal ik dan nooit meer krijgen? Was de reden verkeerd om te denken dat als ik UvA zou doen, ik tenminste volwaardig genoeg was om creatief en intelligent te zijn?

  Alvast bedankt en ik snap als jij nu ook hoofdpijn van mijn verhaal krijgt Haha.

 • Beste Twijfelaar,

  Als we te veel denken, krijgen we allemaal hoofdpijn. Koffie zetten kost geen moeite, maar van tevoren eindeloos twijfelen welke koffiesoort je moet kiezen, daar gaat je hoofd van tollen :)

  Ga dan terug naar de basis:

  “Maar dan komen er gedachtes zoals: mag ik dat wel? En: maar ik ben toch geroepen voor de entertainment industrie, waarom krijg ik dan totaal geen enthousiasme over de UvA vakken? Dan probeer ik mezelf te overtuigen dat ik harder en gedisciplineerder moet werken voor UvA of dat ik moeten leren loslaten van het materiële in de BBA en misschien moet leren “kind” te zijn in Theaterwetenschappen.”

  Je moet NIETS. Als je vindt dat je iets moet, dan betekent dat vaak dat het niet van nature/vanzelf gaat. In dat geval hebben we niet meer discipline nodig, maar meer wijsheid om te beseffen dat een bepaalde keuze gewoon niet zo goed bij ons past.

  Dus laat het idee los dat je iets moet en kies voor wat je de meeste positieve energie geeft. Daarmee ga je automatisch uit je hoofd en in je gevoel.

  “Maar het leven bij de UvA of de baan in de creatieve sector zal ik dan nooit meer krijgen?”

  Wie zegt dat hiermee alles voor de rest van je leven vaststaat?
  Je hebt nog een heel leven voor je en je kunt tussendoor wisselen. Sterker nog, je kunt het niet vermijden dat je andere keuzes gaat maken op basis van je ervaring. Denken dat je nu 1 keuze moet maken en dat die alles voor de rest van je leven bepaalt, dat geeft (lijkt me) een verlammend gevoel en het gevolg is dat je blijft twijfelen.

  Als je een roadtrip door Europa wilt maken (een metafoor voor je leven), dan maakt het echt niet zo heel veel uit waar in Nederland je de grens oversteekt…
  Kies de richting waar je naartoe wilt gaan, je kunt het nog altijd aanpassen :)

  Je moet niet en niets staat vast voor de rest van je leven.
  Je mag alles en je kunt alles nog verder invullen.

  Kortom, kies voor wat je echt wilt en wat je NU het leukste lijkt. Dat heb je de belangrijkste keuze gemaakt :)

  Heel veel succes!

  Vriendelijke groet,
  Frank

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
  >