Je weet allang wat de beste keuze voor je is! Hier zijn vijf tips om je te helpen je twijfel los te laten: Maak de keuze die bij jou pas – Ga uit van succes – Vergroot je vertrouwen – Doe iets, want elke actie helpt – Wees niet bang voor succes en je zult het bereiken! Dit zijn de 5 tips om te stoppen met twijfelen:

Tip 1: Maak de beste keuze.

Als je twijfelt ga je meestal op zoek naar meer informatie. Zo kom je terecht bij je vrienden en familie of lees je de ervaringen van anderen op het internet. Het probleem hiermee is dat je je beslissing laat afhangen van anderen. Wat heeft dat met jou te maken? Wie bepaalt wat verstandig is, wie bepaalt wat de beste keuze is, wie bepaalt wat de eerste stap moet zijn?

Je weet allang wat de beste keuze is!

Twijfel wordt veroorzaakt doordat je buiten jezelf zoekt naar de beste keuze. Diep van binnen weet je al wat de beste keuze is. Dat is de keuze die jou het beste gevoel geeft – de keuze die bij jou hoort. De keuze waarvan je denkt: “Dit is wat ik het liefste wil!”

Twijfel komt van buiten, zekerheid komt van binnen.

Jij weet wat je wilt. Jij weet wat het beste is. Jij weet wat goed voelt. Misschien ben je het tijdelijk vergeten, maar je weet het wel!

Tip 2: Ga uit van succes.

Twijfel wordt veroorzaakt doordat je denkt dat wat je kiest, kan mislukken. Draai het eens om: de beste keuze is wat je zou kiezen als je wist dat het niet kon mislukken. Dat is de keuze die je diep van binnen echt wilt. Dat is één van de sleutels van succes.

Waarom ga je uit van een mislukking?

Waarom gaan zoveel mensen uit van mislukking? Omdat ze dan minder teleurgesteld worden als het inderdaad mislukt. Wat een filosofie! Ga je er ook vanuit dat je vliegtuig neerstort als je een vakantie boekt? Nee toch! Je gaat ervan uit dat je je bestemming haalt en volop geniet. Probeer daar ook eens bij je andere doelen vanuit te gaan.

Ga uit van succes en het kan je zomaar overkomen.

Tip 3: Laat de behoefte aan garantie los.

Twijfel ontstaat doordat we moeite hebben met onzekerheid. We willen graag de garantie dat alles goed komt. Ken je iemand op deze planeet die deze garantie heeft? Ik niet.

Hoe komt het dan dat zoveel mensen toch in actie komen? Omdat ze denken: “Als ik op garantie moet wachten, dan wacht ik over twintig jaar nog.” Wacht jij nog ergens op?


Wil je sneller je doel bereiken?

Bestel dan het e-boek De Sleutels van Geluk en Succes.
Ondek de handleiding voor persoonlijk succes en gelukkig leven.
Leer de 21 effectieve technieken die succesvolle mensen al jaren toepassen.
Voel je goed en bereik je doel!

Dit is enige garantie die je hebt…

De enige garantie die bestaat is: als je doet wat je altijd hebt gedaan, krijg je wat je altijd hebt gekregen. Bevalt dat niet, verander dan wat je doet. En weet dat je dan ook een andere uitkomst krijgt. Gegarandeerd!
Hoe meer zelfvertrouwen, hoe minder twijfel.

Laat garantie los en ga op zoek naar vertrouwen. Met vertrouwen heb je geen garantie meer nodig.

Tip 4: Zet geen koffie met je gedachten.

Twijfel, stress en zorgen zitten in je hoofd. Met je gedachten kun je geen koffie zetten. Je kunt met je gedachten helemaal niets, totdat je handen het doen. Actie nemen is de enige manier om resultaat te krijgen. Wat voor resultaat, dat weet je nog niet. Maar er gebeurt in ieder geval wel iets.

Heb je enig idee hoeveel uren, dagen, weken je nadenkt over situaties – maar geen actie onderneemt? Wat zou er gebeuren als je al die momenten daadwerkelijk iets zou doen? Het verschil zou formidabel zijn!

De beste manier om niet te krijgen wat je wilt, is door nooit te beginnen.

Stel je voor dat ik twee weken denk aan een zandkasteel en jij zou direct beginnen te bouwen. Dan heb jij na twee weken honderd zandkastelen gemaakt en ik niet één.

Zoals je nu weet, is er geen garantie voor succes. Eén ding weten we wel: de beste manier om niet te krijgen wat je wilt, is door er nooit aan te beginnen. De beste manier om dus wél te krijgen wat je wilt, is door iets te gaan doen.

Denk minder en doe meer. Dan krijg je minder hoofdpijn en meer resultaat.

Tip 5: Wees niet bang voor succes.

Sommige mensen houden zelf hun succes tegen. Waarom? Omdat ze denken dat ze het niet verdienen. Omdat ze dan in elk geval weten dat ze al die jaren terecht hebben getwijfeld. Want stel je voor dat je plotseling succesvol bent – dan zijn al die jaren van twijfel verpilde moeite geweest!

Wees niet bang voor het goede.

Waarom zou je? Het goede hoort bij je. Je neemt onterecht aan dat je moet missen wat je wilt. Dat is niet zo. Je hoeft het niet te missen. Je kunt het krijgen. Je zult op je bestemming arriveren – als je de twijfel achterlaat en de stappen neemt die nodig zijn.

Een beetje twijfel is niet erg. Maar laat het je niet verlammen. Kom in beweging en neem de eerste stap!

Succes is elk resultaat op weg naar je persoonlijk doel.


Wil je meer succes?

Volg dit stappenplan en bereik je doel – slimmer en sneller!

Ja, ik wil meer succes in mijn leven


Op jouw succes,

Frank de Moei
Professional Coach
Newstart.nl | Training in Geluk en Succes

Ik ben een professionele life-coach, gespecialiseerd in persoonlijke groei. Sinds 2008 heb ik via deze site meer dan 15.000 cursisten online begeleid in het ontwikkelen van meer zelfvertrouwen, meer ontspanning, betere relaties, leuker werk en meer geluk in hun leven.
Download mijn gratis e-boek:

Gratis Tips - Zo krijg je wat je echt wilt