Houd het simpel en effectief

Laat de extra bagage in je leven los. Doe de dingen die belangrijk zijn en laat de rest zitten. Ga terug naar de basis. Zo krijg je weer het overzicht in je leven.

Gooi de bagage eruit.

Toen ik twaalf was, speelde ik in een toneelstuk waarmee de lagere school werd afgesloten. Het stuk ging over een stel kinderen dat op vakantie was. Om het zo echt mogelijk te maken, leende ik van mijn ouders een rugzak. Ik wilde me zo goed mogelijk inleven in mijn rol.

Dus stopte ik de rugzak helemaal vol met spullen die je meeneemt op vakantie: borden, bestek, blikjes bonen en nog veel meer. De rugzak zelf was van het ouderwetse type en had stalen buizen. Bij elkaar woog alles waarschijnlijk rond de 15 kilo. Loodzwaar voor een jongen van twaalf.

Na de eerste voorstelling kon ik bijna niet meer op mijn benen staan. Na een paar voorstellingen dacht ik: “Bekijk het maar, dit trek ik niet meer!” Ik gooide alle spullen uit de rugzak en liep vanaf dat moment vrolijk fluitend over het toneel. Wat een verschil!

Zo dragen we allemaal extra bagage met ons mee. Onze rugzak zit vol met nodeloze informatie, ongewenste afspraken en overbodige verantwoordelijkheden. Door al die extra bagage wordt elke stap die we zetten zwaar. Daardoor creëren we onze eigen stress. Gooi dat overtollige gewicht van je af en claim je vrijheid terug!


Hoe krijg je wat je wilt?

Download ons gratis eBoek Hoe Je Krijgt Wat Je Echt Wilt.

Stap uit je hoofd – en geniet van een ontspannen leven.

Meer dan 35.000 keer gedownload!

“Interessant, boeiend en leerzaam! Het geeft me ontzettend veel steun. Wat ben ik blij dat ik dit gevonden heb. Het verrijkt echt mijn leven!”

Hoe je alles krijgt wat je wilt


KISS

Hoe? Denk KISS. KISS staat voor Keep It Short & Simple, oftewel: houd het kort en simpel. Maak dingen niet te complex. De meeste dingen in het leven zijn ook helemaal niet complex: of je doet wat anderen willen of je doet wat je zelf wilt. Of je doet het nu of je doet het nu niet. Of je werkt aan je doelen of je doelen moeten wachten. Of je doet de dingen die belangrijk zijn of je doet dingen die niet belangrijk zijn. Er zijn altijd twee keuzes.

Werk niet aan alles.

Werk aan de dingen die het verschil gaan maken. Werk niet aan alles. Dat maakt het alleen maar ingewikkeld. Een klein aantal dingen gaat een groot verschil maken. Werk daar aan. Een groot aantal dingen gaat geen enkel verschil maken. Laat die dingen voor wat ze zijn.

Als je een huis moet bouwen, wat maakt dan het verschil? Het fundament waarop de muren rusten? Of de kleur van het behang? Wie heeft het huis sneller gebouwd: de persoon die begin te metselen of de persoon die eerst 14 dagen lang behangmonsters gaat vergelijken? Houd het simpel – doe wat werkt.

Glas water of een tsunami?

Wat doe je als je een glas water vult? Je draait de kraan een beetje open. Op het moment dat er te veel water doorkomt, draai je hem weer dicht. Hoe vaak gebeurt het dat je te veel water in een glas schenkt? Niet vaak. Je hebt geleerd het te doseren.

Maar hoe zit het met een tsunami? Kun je die beheersen? Nee toch? Er is gewoon te veel water. Dat kun je niet meer in goede banen leiden, wat je ook probeert.

De les is dat je te veel dingen in je leven niet kunt managen – wat je ook probeert. Het is beter om een aantal dingen uit te kiezen die belangrijk voor je zijn. Dat kun je nog beheersen. Laat de rest zitten. Beter een paar dingen goed doen, dan alles slecht doen.

Ga terug naar de basis.

We worden vaak overweldigd door alle details en verliezen daardoor het overzicht. Doe niet alles wat je moet, maar wel alles wat je wilt. Het één zorgt dat je de dag door komt, het ander zorgt dat je leeft. Wat heb je liever?

Ga terug naar de basis: Wat wil ik nu? Wat maakt mij echt gelukkig? Wat heb ik nodig om me goed te voelen? Wat moet ik daarvoor doen? Dat zijn de belangrijke vragen. Zo weet je waar je nu eigenlijk mee bezig bent.

Neem de tijd.

Je kunt je leven niet eenvoudiger maken als je er niet de tijd voor neemt. Hoe drukker je bent, hoe moeilijker het is te bepalen of je nog de juiste richting op gaat. Om overzicht te krijgen moet je eerst tijd vrijmaken.

Soms is het moeilijk dat overzicht zelf te vinden. Daarom hebben voetballers ook een trainer. Daarom hebben topsporters een coach. Die zegt: “Je gaat nu naar links, maar als je naar rechts gaat kom je er veel sneller.” Het leven is ook topsport en coaching kan je helpen omdat het je overzicht biedt.

Eenvoud in je leven geeft kracht, helderheid en focus. Zie het als een routeplanner: te veel zijwegen houden je af van je doel. Hoe beter je de hoofdwegen van de zijwegen onderscheidt, hoe sneller je komt waar je wilt zijn. Houd het simpel – dat is de beste en snelste route naar succes.


Wil jij echt succesvol worden?

Volg dan deze online cursus Meer Succes In Je Leven.

Ontwikkel een ijzersterke mentaliteit. Bereik elk doel dat je wilt!

Meer dan 15.000 cursisten gingen je voor.

“Ik weet zeker dat dit mijn leven heeft veranderd – nu al. Door alle vragen, krijg je direct inzicht in jezelf en over je leven. Bedankt!”

Ontdek de snelste weg naar succes


Over de schrijver 

Frank De Moei

Ik ben een professionele life-coach, gespecialiseerd in persoonlijke groei.

Meer dan 15.000 cursisten heb ik inmiddels geholpen met een gelukkig en succesvol leven.

Wat wil jij?
Wil jij meer zelfvertrouwen, minder stress, betere relaties, leuker werk, meer geluk en meer succes?
Deze Online Trainingen gaan je helpen!

Meer over
Meer over Frank
Ervaringen van cursisten

Ontdek Het Geheim


Hoe krijg je wat je ècht wilt?


ONS GRATIS EBOEK

35.000 Lezers gingen je voor


Ook leuk om te lezen:

Reageer op dit artikel

  • heel inspirerend goeie tips ontspannend alleen al om te lezen nu alleen nog een en ander toepassen

  • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
    >